Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :) - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-07, 22:16   #1231
Katee27
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :)

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

hehehe jakoś mnie ten gaz nie przekonywuje on chyba już wszędzie kumpela mówiła że miała ten gaz i jakoś do śmiechu jej nie było
w ybacz,ale nie mogłam się powstrzymać.
A swoją drogą to ciekawe przeżycie,boli jak diabli a ty się śmiejesz,chyba tylko dlatego,by nie krzyczeć na służbę zdrowia
Może się zdecyduję???

Mam jeszcze takie pytanko Konczi:co to jest ten test podwójny i czemu robiłaś prenatalne?Myślałam,że te drugie robią kobiety po 35 roku?

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 22:25   #1232
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
w ybacz,ale nie mogłam się powstrzymać.
A swoją drogą to ciekawe przeżycie,boli jak diabli a ty się śmiejesz,chyba tylko dlatego,by nie krzyczeć na służbę zdrowia
Może się zdecyduję???

Mam jeszcze takie pytanko Konczi:co to jest ten test podwójny i czemu robiłaś prenatalne?Myślałam,że te drugie robią kobiety po 35 roku?

Test podwójny – badanie przesiewowe, pomocne we wczesnym wykrywaniu wad rozwojowych płodu w I trymestrze ciąży. Wykonany został przy badaniu prenatalnym ....
My zdecydowaliśmy się dlatego że o ciąże długo się staraliśmy jestem po lipcowej stracie aniołeczków ... i chcielibyśmy zrobić wszystko by spokojnie przeżywać ciążę ... ale badania wyszły dobrze znaczy usg teraz czekamy na wyniki ....

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------

Mamusie ja uciekam w poduchy ... jutro pewnie z rana (5:00 - 7:00) mnie nie będzie ... bo będę odsypiać moją posiadówkę przed kompem ...

kolorowych - dobranoc
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 22:43   #1233
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Dziewczynki wpadłam tylko napisać że usg genetyczne wykazało że wszystko jest ok,przeziernosc,nereczki, główka,żoładek ,paluszki wszystko jest na swoim miejsciu i jak byc powinno.Trwało to u mnie 1,5h, robiliśmy dwie przerwy bo dzidek nie chciał sie ułożyc tak jak chciał doktorek i moje podskakiwania i zjedzenie całej tabliczki czekolady nie bardzo pomagało ale w końcu troszke się ruszył.Ciągle się bawił pępowina i rączkami a nóżki sobie dał jedna na drugą.Słodziak
Jestem strasznie padnięta bo jeszcze poźniej poszliśmy z Tżetem na zakupy więc ide lulu.Dobranoc

Konczi kochany bobasek

A i jeszcze doktorek powiedział że coś tam wystaje między nóżkami ale że nie powie bo to moze być tez nabrzmiała łechtaczka bo mówił że w ciąży nasz organizm wytwarza jakiś hormon i dlatego tak wię bede wiedziec za miesiąc chyba że dzidek będzie tak uparty jak dziś że nie bedze chciał nic pokazać

Skusiłam sie jeszcze Was nadrobić dziewczyny bo wkleiłyście fajne bobasy

Jescze chciałam dopisac że to usg miałam przez brzuch i wszystko było dobrze widać.Tż odetchnął jak lekarz powiedział że przez brzuch.Ja nie wiem co on taki delikatny
Co to będzie przy porodzie to ja nie wiem

Dobra teraz naprawde ide już spać bo rano musze siuśki oddać do labolatorium

Edytowane przez 0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Czas edycji: 2012-03-07 o 23:03
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 07:19   #1234
Iwoncia81
Zakorzenienie

Pierwsza!!!!!
Cześć mamcie
Wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Kobitek
Moj chłop pewnie zapomni nawet zyczeń zlożyć - chyba że najpierw włączy tv i tam usłyszy
Co ja mam z tym wstawaniem wczesnym. Ostatnio 6 godzin mi starczy zeby spać.
Słonko ładnie świeci, zimno jak piernik a w ogóle miał deszcz padać - hmmmm.
A se pogram w simsy bo tu wszyscy spią jeszcze
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 07:32   #1235
tamlin111
Zakorzenienie

Dobry
Moje dziecko mnie osłabia. Daje jej rajstopy do ubrania w auta ( ona to totalna chłopczyca ), oburzona na mnie - mama to przecież chłopakowe, daj mi ze Spidermanem. No i masz dziewczęce ubrała
Stary 2012-03-08, 07:33   #1236
kraven
Zakorzenienie

Cześć dziewczynki.
Ja wyprawiłam TŻ do pracy a za chwile sama. idę do pracy, tylko jakaś taka padnięta jestem.

Wszystkiego Najlepszego z okazji Dnia Kobiet i miłego dnia

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 07:34   #1237
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Dzień dobry
Wszystkiego co Najlepsze w Dniu Kobiet
I romantycznych życzeń

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 07:46   #1238
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Dobry
Moje dziecko mnie osłabia. Daje jej rajstopy do ubrania w auta ( ona to totalna chłopczyca ), oburzona na mnie - mama to przecież chłopakowe, daj mi ze Spidermanem. No i masz dziewczęce ubrała
Tamlin - twoja córa rozbroiła mnie ja to z moją mam inny problem, ta to dama pełna parą jak sie na mnie obraża jak jej spodnie daje do założenia, normalnie to rajtki, spódnice, sukienki i najlepiej zeby we włosach rozpuszczonych chodzić co niestety robi w weekendy a mnie trafia jak widze jedzenie w jej włosach. Malować już też się chce, błyszczyki idą w ruch perfumy dziecięce odpadam przy niej

Nam tatinek z rana złożył życzenia, obdarował tulipanami córka tak przeżywała, że jak ją odprowadził do przedszkola to rozstać się z nim nie potrafiła

Tak więc kochane Kobiety moje - Wszystkiego Najlepszego w Tym Zacnym Dniu

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 08:02   #1239
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Ja mam dwóch facetów w domu,to dostałam dwie różyczki i knopersy dla Karinkii synek mnie nimi karmił a w końcu zjadł sam

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 08:03   #1240
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

dzien dobry kobitki dzis nasze swieto wiec zycze WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO WAM WSZYSTKIM
Cytat:
Napisane przez Iwoncia81
Pierwsza!!!!!
Cześć mamcie
Moj chłop pewnie zapomni nawet zyczeń zlożyć - chyba że najpierw włączy tv i tam usłyszy
mi tez wystarczy 6 godzin, kiedys to moglam spac i spac a teraz ale to moze dlatego ze bylam bardziej zmeczona praca a teraz sie obijam w domu wiec i snu mniej potrzebuje
Choco Mademoiselle za udana wizyte, ciesze sie ze wszystko dobrze i byc moze nasteony chlopak brawo ciekawe czy jak ja pojde za tydzien to sie cos dowiem

tymczasem ja dzis jade sobie do Pleszewa, bo moja mamcia ubzdurala sobie ze bedzie kreacje szyla sobie na moj slub, a z ta kobieta chodzenia po sklepach mnie przeraza wiec moze to i dobry pomysl zeby jej na wymiar uszyli ja to z kiecka czekam do kwietnia bo wiadomo to jak przytyje?

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 08:36   #1241
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Helooouł! Co tam lasencje słychać?? mam zgagę potworną od wczoraj... masakra ! Nie zrobiłam oczywiście placka. Zjadłam za to arbuza CAŁEGO z biedrony oraz z kilogram sliwek pysznych z biedrony i 4 banany... taaaaa ja tez sie owocowa zrobiłam jak nigdy
Cytat:
Dziękuję w imieniu Paulinki
Wiadomo że dla matki jej dziecko jest najpiękniejsze, ale jak oglądałam zdjęcia z balu i Paula była z grupą innych dzieci to cholera stwierdziłam że ona rzeczywiście najładniejsza. Wyżej wymienione zdjęcie poniżej

Jem jajecznicę z cebulką, szyneczką, szczypiorkiem i serem
No faktycznie trza przyznać ze najładniejsza z tego grona a w ogóle to co te dzieci takie wszystkie smutne?? to bal przeciez a one co ??
Jajecznice taką jesz powiadasz?? bosze ja bedę ją jadła też sniły mi sie jajka w nocy jak ony se robił jajecznice własnie i zjadł wszystkie jajka jakie były

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Dobry wieczór Mamusie. A ja właśnie znowu zostałam słomianą wdową, bo mój TŻ wyjechał do pracy zagranicę na kilka-kilkanaście dni. Do tej pory dzielnie znosiłam te rozłąki, ale teraz, gdy dowiedzieliśmy się o Maleństwie to będzie mi to trudniej przeżyć. Mogę Wam tutaj czasami posmucić jak mnie tęsknota będzie zżerać?
taaaaa jasne mozesz sie żalić a co
Cytat:
nio to proszę ale fotki jakości hmmm poniżej kiepskiej ...
Cytat:

hehehe jakoś mnie ten gaz nie przekonywuje on chyba już wszędzie kumpela mówiła że miała ten gaz i jakoś do śmiechu jej nie było
dzidek fajny konczi do ciebie podobny z twarzy mówie ci toi bedzie dziewczynka
a ten gaz to on niby uśmieżać ma ból a nie działąć rozweselająco ale ja z moją nerwica lękową to bym sie nim bała zaciągnąć

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Konczi śliczności nojakies takie duże te dzieciaczki na tych zdjęciach Waszych dziewczynki heee
Co do imienia to my od razu wybralismy imię dla dziewczynki Karinka,a dla chłopca nawet nie myślimy bo czujemy dziewczynkezobaczymy co pokaze usgale wierzyć se mozna.

Witam nową mamusieopowiadaj coś o sobie

co do finansów,to mamy wspólne konto w banku mimo,że tylko mąż pracuje bo ja na razie z dzieciaczkami w domku. Ale wypłatą ja dysponuje,on bierze jak coś potrzebuje,tak jakoś się utarło i dobrze Nam z tymjutro Dzień Kobiet i mówił dzisiaj do synka,że muszą kupić Karince chociaż lizaczka,żeby zjadła sobie

A co do porodu,to ja pierwszego synka rodziłam bez znieczulenia na żywcai nie wspominam tego źle,choc nie było to łatwe i mam nadzieje,że tym razem urodze spokojnie,bez komplikacji i całkiem zdrowe dzidziale z udogodnień żadnych nieskorzystam:brzydal:
o nieee ale jesteś odważna no nie zniese skłądam ci ukłony

Cytat:
Dobry
hahaha no bardzo damskie wybrała dzieci jednak są cudowne
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 08:36   #1242
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Witam kochane kobietki!
Drugi dzień nie mam humoru. Zła jestem i płaczliwa. Dziś nasze święto a ja zupełnie się nie ciesze. Dostałam bukiecik tulipanów - nawet nie podziękowałam. Jędza ze mnie straszna. Czuje jak we mnie hormony buzują, jak wulkan normalnie jestem

No niegrzeczna kiedy ten Twój ślub? Ja jak kupowałam sukienkę to pani pytała, czy zamierzam przytyć (nie wiedziałam o co jej chodzi) także raczej problemu nie ma, są przygotowane na każdą możliwość.

Ciesze się, że wczorajsze wizyty Wam się udały
Stary 2012-03-08, 08:36   #1243
katarzinka
Wtajemniczenie

witam!
wszystkiego najlepszego kobietki

Cytat:
Paulinką też się pochwalę
Paulinka ile ma latek, bo taki "łobuz" jak moja córka
też takimi pociągami do pracy jeżdżę
Zanim czas pokona nas"
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 08:39   #1244
lukrecja_25
Wtajemniczenie

a ja nie chce nic mówić ale ja chyba bede miała jakies opóźnione objawy ciążowe bo juz w sumie 11 tydzień a mnie dopiero zaczyna rano mulić troszke i taki posmak w ustach dziwny mam i cycki mnie znowu zaczynają boleć i zawroty głowy mam i sie czuje wykończona... boosze a miało mnie nie dopaść eehh... ale moze jak zwykle dramatyzuje
Stary 2012-03-08, 08:44   #1245
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
No niegrzeczna kiedy ten Twój ślub? Ja jak kupowałam sukienkę to pani pytała, czy zamierzam przytyć (nie wiedziałam o co jej chodzi) także raczej problemu nie ma, są przygotowane na każdą możliwość.
moj slub 21 kwietnia

tata mi przyniosl jogurta i jablko i mowi masz na dzien kobiet ode mnie sie postaral co nie? wolalabym jakies slodkosci :P i mowi nie zapomnij ze 10 marca dzien mezczyzny

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 08:44   #1246
Enigmama
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
a ja nie chce nic mówić ale ja chyba bede miała jakies opóźnione objawy ciążowe bo juz w sumie 11 tydzień a mnie dopiero zaczyna rano mulić troszke i taki posmak w ustach dziwny mam i cycki mnie znowu zaczynają boleć i zawroty głowy mam i sie czuje wykończona... boosze a miało mnie nie dopaść eehh... ale moze jak zwykle dramatyzuje
"Helooouł! Co tam lasencje słychać?? mam zgagę potworną od wczoraj... masakra ! Nie zrobiłam oczywiście placka. Zjadłam za to arbuza CAŁEGO z biedrony oraz z kilogram sliwek pysznych z biedrony i 4 banany... taaaaa ja tez sie owocowa zrobiłam jak nigdy "

hahaha w sumie to sie nie dziwie Lukrecko nasza!
Witam Was
Wczoraj dostalam wyniki i zdalam ostatni egzamin (poprawke ) z wnioskowanie statystycznego w tej sesji to byl mega wysilek mega stres i jestem szczeeeesliwa
Konczitko nie wiem czy juz pisalam urocze dzieciątko

Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm
Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm
Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm
Moje skarby!
Kruszynka

Edytowane przez Enigmama
Czas edycji: 2012-03-08 o 08:46
Enigmama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 08:52   #1247
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Pierwsza!!!!!
Cześć mamcie
Przypuszczam, że mój podobnie weźmie zapomni. Zresztą nawet jak nie zapomni to i tak będzie miał to gdzieś bo jest na mnie obrażony.
Wczoraj po powrocie z roboty czekałam aż przyjedzie, żebyśmy sobie wszystko wyjaśnili i pogodzili, a on pojechał do brata i wrócił o 3 w nocy. Jestem przybita i niewyspana.

---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ----------

Cytat:
Dobry
będzie się śmiała jak jej to kiedyś opowiesz.
Stary 2012-03-08, 09:06   #1248
Konczita
Zakorzenienie

Haj ! wstałam i poszłam spać ... mój małż zapomniał o mnie w dzień kobiet ! dziad jeden gdzie mój prezent ? zostawił na stole w kuchni tylko czekoladkę jedną i karteczkę do później kobitko ja mu dam do później ! łajza jedna już mi humor popsuł ... ...

Cytat:
Dobry
no to mnie Paula rozwaliła!!!!! no anielica jak nic

Cytat:
Helooouł! Co tam lasencje słychać?? mam zgagę potworną od wczoraj... masakra ! Nie zrobiłam oczywiście placka. Zjadłam za to arbuza CAŁEGO z biedrony oraz z kilogram sliwek pysznych z biedrony i 4 banany... taaaaa ja tez sie owocowa zrobiłam jak nigdy

dzidek fajny konczi do ciebie podobny z twarzy mówie ci toi bedzie dziewczynka
a ten gaz to on niby uśmieżać ma ból a nie działąć rozweselająco ale ja z moją nerwica lękową to bym sie nim bała zaciągnąć

Jejku ale mieszanina hehehe ja tyż owocowa ale śliwki mi już przeszły
Hanuś no popatrz sobie na fote mego męża i na dzidka to cały jego nos!

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
Witam kochane kobietki!
Drugi dzień nie mam humoru. Zła jestem i płaczliwa. Dziś nasze święto a ja zupełnie się nie ciesze. Dostałam bukiecik tulipanów - nawet nie podziękowałam. Jędza ze mnie straszna. Czuje jak we mnie hormony buzują, jak wulkan normalnie jestem
Ciesze się, że wczorajsze wizyty Wam się udały

anusiu kochana nie smutkaj się dzisiaj to ja dostałam jeno czekoladkę i liścik na karteczce samoprzylepnej !

dziękuję dziewczynki za milusie słówka o naszym dzidziolku
Stary 2012-03-08, 09:09   #1249
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Dziołszki, które boja sie bólu porodwego - przynosze wam dobre wieści

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...wiadomosc.html

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 09:20   #1250
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Dziołszki, które boja sie bólu porodwego - przynosze wam dobre wieści

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...wiadomosc.html

i pięknie oby tylko zdążyło wejść w życie do września
Stary 2012-03-08, 09:31   #1251
Katee27
Zadomowienie

[QUOTE=Konczita;32787924]
Test podwójny – badanie przesiewowe, pomocne we wczesnym wykrywaniu wad rozwojowych płodu w I trymestrze ciąży. Wykonany został przy badaniu prenatalnym ....
My zdecydowaliśmy się dlatego że o ciąże długo się staraliśmy jestem po lipcowej stracie aniołeczków ... i chcielibyśmy zrobić wszystko by spokojnie przeżywać ciążę ... ale badania wyszły dobrze znaczy usg teraz czekamy na wyniki ....

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------

Przepraszam,nie wiedziałam....
Cieszę się,że jest wszystko dobrze i oby tak było przez całą ciąże

tamlin111 Twoja córa ma charakterekniezła jest.

Miłego Dnia Kobiet

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...

Edytowane przez Katee27
Czas edycji: 2012-03-08 o 09:41
Stary 2012-03-08, 09:46   #1252
Dearlie
Zakorzenienie

Dzień dobry Mamuśki. Wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Kobiet!

Cytat:
Dobry
Boska ta Twoja córcia.

Cytat:

taaaaa jasne mozesz sie żalić a co
Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość

Ano pewnie, że możesz Jednak radziłabym podnieść uszka do góry
Dziękuję. Wczorajszą tęsknotę zajadłam lodami czekoladowymi. Od dziś staram się dzielnie znosić tę rozłąkę, bo smutki i stresy nie służą naszemu Maleństwu.

Ja też zaraz uciekam do pracy. Gdyby tak mi się chciało, jak bardzo mi się nie chce. Poza tym odliczam już dni do poniedziałkowej wizyty. Już nie mogę się doczekać, w końcu poznam naszą fasolkę, bo przy poprzedniej wizycie jeszcze widoczny był jedynie pęcherzyk, nie było jeszcze zarodka. Wiele bym dała, żeby był już poniedziałek.
Stary 2012-03-08, 09:55   #1253
lukrecja_25
Wtajemniczenie

no dla mnie tez najgorsze było czekanie az zobacze wreszcie dzidziola bo co to jest jakiś tam pęcherzyck co nie? a teraz jak wiem ze dzidek jest w brzuchu to juz sobie na luze czekam inie stresuje sie
Stary 2012-03-08, 09:58   #1254
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Haj ! wstałam i poszłam spać ... mój małż zapomniał o mnie w dzień kobiet ! dziad jeden gdzie mój prezent ? zostawił na stole w kuchni tylko czekoladkę jedną i karteczkę do później kobitko ja mu dam do później ! łajza jedna już mi humor popsuł ... ...

no to mnie Paula rozwaliła!!!!! no anielica jak nic

Jejku ale mieszanina hehehe ja tyż owocowa ale śliwki mi już przeszły
Hanuś no popatrz sobie na fote mego męża i na dzidka to cały jego nos!

anusiu kochana nie smutkaj się dzisiaj to ja dostałam jeno czekoladkę i liścik na karteczce samoprzylepnej !

dziękuję dziewczynki za milusie słówka o naszym dzidziolku
A mój zapomniał jak zwykle też.
Noż kurrrrrrr!!!!!!! 10 lat z nim jestem i co rok to samo - no idzie kurrrr...cy dostać!!!!

A co do znieczulenia przy porodzie to u mnie w szpitalu jest tez (oprócz tego rozweselającego gazu) znieczulenie zewnątrzoponowe które refunduje nfz
Nie czytałam jak to sie robi czy to zastrzyk czy coś ale ważne że jest i zapewne skorzystam byle nie bolało
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 10:05   #1255
Katee27
Zadomowienie

lukrecjo ja chyba pękne ze śmiechu przez Ciebie
Humor mi się poprawia jak czytam Wasze ciekawe opowieści.
I dobrze,tego tu trzeba!Fajnie,że jesteście

Enigmama gratuluję zdania egzaminu.Brawo!

A swoją drogą,nie wiedziałam,że 10 marca to Dzień Mężczyzny...

Stary 2012-03-08, 10:16   #1256
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Cytat:
Noż kurrrrrrr!!!!!!! 10 lat z nim jestem i co rok to samo - no idzie kurrrr...cy dostać!!!!

A co do znieczulenia przy porodzie to u mnie w szpitalu jest tez (oprócz tego rozweselającego gazu) znieczulenie zewnątrzoponowe które refunduje nfz
Nie czytałam jak to sie robi czy to zastrzyk czy coś ale ważne że jest i zapewne skorzystam byle nie bolało
no zewnątrzoponowe to z tego co mi woiadomo to zastrzyk w kręgosłup taką duużą igłą lae chyba bardzo nie boli bo jak oglądam te porodówki jak rodzą te baby to sie tam prawie nie wzdrygają na to ukłucie... zimne czuć podobno jak sie rozchodzi po ciele ja na bank znieczulenie bede miała na bank odrazu kiedy to tylko bedzie możliwe ja najchetniej rodziła bym w znieczuleniu ogólnym a cesarke zawsze chciałam włąśnie bo tego bólu sie boje porodowego no ale czytałąm ze po cesarce sie gorzej chudnie i ze dłużej trwa proces wytwarzania mleka niz przy porodzie naturalnym... no a ja chce cyckiem karmić odrazu no raz dwa trzy!

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

ej wam tez allegro nie działa??????
Stary 2012-03-08, 10:19   #1257
katarzinka
Wtajemniczenie

lukrecja - przede wszystkim po cesarce jesteś na dobę (lub dłużej) uziemiona pod kroplówką i cewnikiem , a po porodzie naturalnym mimo, że obolała to jesteś sprawna (widziałam jak na sali babki działały po porodzie) - wiem, bo mój poprzedni poród po trzech dniach wywoływania, kroplówek i innych tego typu rozrywek skończył się właśnie cesarką
Zanim czas pokona nas"
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 10:22   #1258
Katee27
Zadomowienie

Cytat:

Spokojnie,nie stresuj się,moze sobie przypomni
Może to nie pocieszenie,ale moja mama nigdy nie dostała od taty kwiatka,dobrze,że mój mężuś jest inny,bo teść też nie uznaje takich świąt.
Znieczulenie zewnątrzoponowe-dobra sprawa.
Ja życzyłam sobie,tylko zapłaciłam 5lat temu 500zł!
I mi naprawdę pomogło,choć pod koniec już nie działało i anestezjolog już nie mógł dopuścić kolejnej dawki.
Wbijają igłę w kręgosłup,ale to tak nie boli jak skurcze,i masz ją przyklejoną do pleców razem z rureczką,by w trakcie,móc wstrzyknąć.Ja miałam 2x.Czułam skurcze,ale nie były już takie bolesne.Choć jedną dziewczynę znieczuliło tak,że nie czuła skurczy i położna mówiła jej kiedy ma przeć.Potem nie mogłam domyć tego kleju z pleców po taśmieale dałam radę po kilku dniach

Stary 2012-03-08, 10:23   #1259
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość

Przepraszam,nie wiedziałam....
Cieszę się,że jest wszystko dobrze i oby tak było przez całą ciąże

Cytat:

a mi się humor poprawił gdyż ponieważ mój tatuś przybył do mnie z kwiatami i dla dzidzila z upominkiem bo to przecież nie jest wiadomo czy tam nie ma kobitki nie ? a mój mąż niech się wypcha z tą czekoladką jedną skromną jak ja nie mogę na czekoladę patrzeć !
Stary 2012-03-08, 10:32   #1260
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Dzisiaj dzień kobiet więc cycki w górę
i odrzućcie z twarzy gradową chmurę,
niech żyje cellulit i kurze łapki,
bo i tak jesteśmy fajowe babki

no to dla nas kobitki życzenia na dzien kobiet a co!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości