|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#58921 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XII część zakręconej opowieści
Cytat:
aqua, sodium c12-15 pareth sulphate, sodium dodecylbenzenesulfonate, cocamide DEA, sodium chloride, styrene/acrylates copolymer, soluble collagen, propylene glycol; aqua; rosmarinus officinalis extract; chamomilla recutita extract; arnica montana extract; lamium album extract; salvia officinalis extract; nasturtium officinale extract; arctium majus extract; citrus medica limonum peel extract; hedera helix extract; calendula officinalis extract; tropaeolum majus extract, DMDM-hydantoin, methylchloroisothiazolino ne, methylisothiazolinone, lactic acid, parfum Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:55 ---------- Ok
|
|
#58922 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Masz podobny typ włosów więc pewnie rulony będą daj im tylko czasu i oleju Mam raczej dużą porowatość, ale dobrze służy mi kokos ![]() Cytat:
Jak już musisz ciachnij 5cm i zobacz efekt, wszak łatwiej kijek obcinkować niż... ![]() Cytat:
Mi włosy leciały jak szalone, nic nie pomagało, a paznokcie przy samej d... musiałam obcinać tak się łamały i rozdwajały. Miałam anemię z braku żelaza, a to były jedyne fizyczne objawy (psychiczne to ogólne zmęczenie, zniechęcenie). Cytat:
Co do nożyczek z Rossa się nie zgodzę, mam je już ok 4 lat (te Eva cośtam) i są ciągle ostre. Kosztowały koło 15zł. A obcinam nimi siebie, chłopa, koleżankę i kto tam się jeszcze nawinie Możliwe, że te z hurtowni są lepsze, ale pewności nie ma, może robią je w tej samej chińskiej fabryce ![]() Mi też za gęsty wyszedł robiony zgodnie z receptariuszem. Wrzuciłam z powrotem do rondla, kapnęłam wody i wtedy ładnie przez sitko poszło. Jak dolejemy za dużo zawsze można odparować ![]() Mój TŻ tak o mnie mówi Że kupuję kompulsywnie. Ale on jeszcze nie wie, że to zakupocholizm
ZUMBA ![]() Edytowane przez yoanka85 Czas edycji: 2012-03-08 o 00:24 |
||||||
|
|
|
#58923 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#58924 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) slabsze, ale to, co juz wczesniej (przed niedoborami, stresem i innymi czynnikami ogolnoustrojowymi) uroslo ponad skore to raczej nie moze sie od tego wysuszyc ani zniszczyc, no bo jak? ![]() Z drugiej strony ludzie maja rozne teorie, wiec nie wiadomo co do konca miala na mysli ![]() Cytat:
![]() A witaminy tej ogolnie nie nalezy tak sobie dlugotrwale suplementowac, bo mozna nabawic sie hiperwitaminozy
|
|
|
#58925 |
|
ma zielone pojęcie
|
Pewnie działanie jest podobne do działania henny. Tak myślę
|
#58926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bez potrzeby okazja była hehe :Peiri - to od razu pytanie. Bo mam kolegen i elastynę w koszyku: nada się? ewidentnie jako nawilżacz na skórę (ewentualnie na pazury) bo z włosów obawiam się zrobi mi siano ;] Będzie eksperyment Wiedźmi szampon Już nastawiłam rosołki tylko wczoraj nie miałam czasu się maziać :P
|
|
|
|
|
#58927 |
|
Kazar Lady
|
ja mam włosy farbowane indygo
podobnie jak henną, tylko nie jestem pewna czy indygo lączy sie z keratyna włosa. emerald_sky szampon z alterry tylko jeden jest zgodny z CG o ten https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...el-jojoba.html zobacz tu https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=447103 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1890 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2306 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2008 Edytowane przez Miskaa78 Czas edycji: 2012-03-08 o 08:00 |
|
|
|
#58928 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a powiedz mi są może większe pojemności tego żelu w rossmannie? tak do 20 zł? bo coś mi kiedyś mignęło z tej firmy ale nie wiem już czy to był szampon,jedwab czy żel.Cytat:
Cytat:
dobrze wybrałaś ![]() Cytat:
Cytat:
może kiedyś przywozili lepsze? bo naprawdę te co moje koleżanki z tydzień temu kupiły są niesamowicie tępe. nie wiem jak to z tym jest.... co sklep to inaczej? tak czy siak sprawdzałam i te z hurtowni i te z ross i już wybrałam ![]() a powiedz mi jak długo mogę ją łykać? ze 3 miesiące? zaczęłam brać kilka dni temu
|
|
#58929 | |||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Wszystkiego lokowanego wszystkim Lokowanym i Falowanym Paniom w Dniu Kobiet!
Dziś Eloe zrobi sobie włosowe SPA i obejrzy ukochany "Controll" po raz... ![]() A Wy? Chciałam ogłosić, że moim włosom podobają się nowe Timoteje Organik, ale nadal shea je obkleja Po zastosowaniu Garniera z awokado i karite miałam tłuszcz jakiego dawno nie widział świat Cytat:
![]() Nie mam kasy... Kupiłam w niedzielę buty i garnkiCytat:
Cytat:
|
|
#58930 |
|
Zadomowienie
|
Agatka89, Miska78, czaję się na Alterrę z jojoba i migdałem, ale w moim rossie go nie ma :/ Na razie mam cała serię z granatem, ale szampon odstapię TŻtowi, odzywkę chcę wykończyć i kupić morelową, a maska fajnie sprawdza się do nałożenia na noc i na włoski mojej córeczki.
Właśnie, macie pomysł, jak zabezpieczać i odżywiać włosy u półtorarocznego malucha? Mała chyba sporo się wierci w nocy, bo z tłu ma takie skołtunione, suche i poczochrane włosy (kto ma dzieci, ten wie, o co chodzi) claudiiin, dziękuję za odpowiedź. Masz na myśli jakieś konkretne psikadełko pod olejowanie? Ostatnio nałozyłam żel aloesowy po olej lniany. |
|
|
|
#58931 |
|
Zakorzenienie
|
Laski, wszystkiego pięknie zakręconego w naszym dniu
![]() Ja idę z tej okazji do kosmetyczki ścierać twarz ![]() Brak żelu, duuuużo pianki z Isany, schnę, będzie puch, ale i objętość ![]()
|
#58932 |
|
Rozeznanie
|
poradzcie mi coś.... w piątek zeszłego tygodnia byłam u dermatologa i poprosiłam aby przepisała mi coś na wypadanie włosów bo sporo mi ich leci między 200 - 400 plus w ciągu dnia sa na kurtce,na bluzkach, w jedziniu..... Przepisała mi loxon 5 %
ale to jest środek na łysienie.Boję się to wykupić
Zakręcona WŁOSOMANIACZKA CG od 1 lipca 2011 Zapuszczam włosy - długość włosów w skręcie 62 cm Nie prostuję od lipca 2010 Moje włosy Edytowane przez milena798 Czas edycji: 2012-03-08 o 09:21 |
|
|
|
#58933 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie zdążę usiąść na tyłku do północy :P Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Już Wam marudziłam ale mi pomysł uciekł ;P chce lekką emulsję z kupą humektantów... Takiego Pottersa bez IPA
|
|||||
|
|
|
#58934 |
|
Zadomowienie
|
Ode mnie też wszystkiego najlepszego kobietki
.Muszę kupić i wypróbować Pottersa, mam na niego wielką ochotę
|
#58935 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
daj sobie spokoj
|
|
|
|
|
#58936 | ||||
|
|
Cytat:
![]() Cytat:
Warto jednak poszperać po necie - można choćby skończyć z kwasicą (jak moja koleżanka). Osobiście oddałabym się w ręce lekarza, gdybym zamierzała stosować tę dietę. uważaj na siebie ![]() Anwen, którą wcierkę Eiri stosujesz, ze odczuwasz mrowienie? Nigdy nei doświadczyłam czegoś podobnego. Chcę ![]() Cytat:
Osłabienie moim zdaniem jest możliwe, ponieważ włos rośnie i w tym, miejscu, gdzie były braki może być słabszy - miejsce będzie się przesuwać. Ale nie na całości włosa Cytat:
Jednak coś w tym jest - spójrzmy choćby na ceny Pat&Rub Wrócę do WOExtra. Z końcem wydania jest nieco o odżywkach i ich nakładaniu (uśmiałam się wczoraj w autobusie i to setnie ![]() Poszaleli... Skład wrzucony do analizowego?
|
|
#58937 | ||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
Cytat:
wykupiłam, potem się naczytałam i nie używałam
|
||
|
|
|
#58938 |
|
Kazar Lady
|
dzisiaj Dzień Kobiet więc cycki w górę
![]() Usuńcie z twarzy gradową chmurę, niech żyje celluliti kurze łapki i tak jesteśmy fajowe babki ! |
|
|
|
#58939 | ||||||
|
|
Cytat:
Za to, to, co już jest i urosło, może się zniszczyć. No przecież dlatego stosujemy optymalną pielęgnację To nie jest raz na zawsze dane, niestety. I stety ![]() Cytat:
Znowu wypadek na A4 koło Kostomłotów To obejrzyjmy razem TŻ jedzie na piłkę ![]() A w lodowce mam pyszną pastę z awokado z czosnkiem i łososia Cytat:
---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Nie zaznaczyłam sobie Twojego posta ![]() ![]() Cytat:
)I mam szampon dla dzieci Cien. Trochę swędzi po nim skóra - sól wysoko - ale ogólnie fajny.Cytat:
Buty - bo stalka mi zaraz pójdzie w ulubionych pantoflach, garnki, bo potrzebuję dodatkowego małego i średniego. Mam Ingenio i jestem w tej chwili pod wrażeniem ![]() Cytat:
Wysyp po CP trwa...
|
|
#58940 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie kupię tego za bardzo się boję lepiej te pieniądze zainwestuję w półprodukty i zrobię wcierki firmy Eiri ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#58941 | ||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
![]() Cytat:
muszę sprawdzić i oddać w aptece jakiejś...
|
||
|
|
|
#58942 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Pisałam Wam wierszyk walentynkowy? Dzisiaj też pasuje ![]() Na górze cycki Na dole cycki Cycki są fajne Cycki ![]() Jak się uda to zamiast na własnej doopie będę siedzieć na jędrnych kolankach sese :P Cytat:
Jednocześnie pewnie mi nie będzie :P Jedna pokusa mniejCytat:
Cytat:
Lekarze nie znają ziół i boją się ich |
||||||
|
|
|
#58943 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ŚWIETNY!
Pielęgnacja fal od 01.02.2012. Edytowane przez Martek_ Czas edycji: 2012-03-08 o 12:09 |
|
|
|
|
#58944 | ||
|
Raczkowanie
|
krem z biedry albo joaske miod&cytryna, za kazdym razem efekt ten sam ;/ sprobowac garniera aik? Moze jako b/s sie nada bo d/s niezbyt mi podchodzi.
Cytat:
Jak sie tak strasznie nie kreci w nocy to nie ma tragedii, ale to bardzo rzadkie zjawisko tez mnie kusi zeby mu dac jakas odzywke ale moj tż chyba mnie zje Ja rano spsikuje mu wloski woda przegotowana i czesze grzebieniem i jest ladnie, ajrisz proponowala mycie wloskow glutkiem lnianym ale na to tez byla dziwna reakcja mojego chlopaka, ahh te facety ![]() Cytat:
|
|
#58945 |
|
Zadomowienie
|
agatka89, myję Małej włosy Hippem albo BD, potem nakładam maskę Alterra albo Biovax do ciemnych. Uczulenia nie ma, a włoski jakby mocniejsze i lśniące, ale rano znowu "kogucik" z tyłu :/
Mycie włosków tylko glutem , czy po myciu szmponem? |
|
|
|
#58946 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#58947 |
|
Zakorzenienie
|
Zależy w jakim kontekście
![]() Jako odświeżenie i nawilżenie bo zdejmiesz tym tylko kurz i pot Anwen próbowała myć samym glutem, patrz jej blog Ostatnio też tak próbowałam, z tym że gluta mam z ziołami i wcześniej przeleciałam skalp Ziają Ulgą (muszę, nie dam tłuszcza to skalp mnie zje :P ) to był poniedziałek i włosy są dalej fajne skalp ma sucho ale dostał psikacz :P (aloes z okna, drugie tyle wody, kropla SLP i duży chlupek oleju kokosowego = zacny! )
|
|
|
|
#58948 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Ty gooooopolu
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#58949 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Z tym, że moja Mała ma jeszcze AZS. Cytat:
Dziś było moje pierwsze mycie zgodne z CG. No, może nie całkiem, bo jako b/s nałożyłam odżywkę z Avonu, ale skład nawet nienajgorszy. Chcę dziś dobrze wyglądać, więc wolałam uniknąć puchu. Włosy jeszcze mokre, ale już widzę tyłowyprost ![]() No i z wanny wyciągnęłam kołtun włosów
"Pamiętaj: wszystko Ci wolno - ale nie wszystko warto." Edytowane przez bordowa Czas edycji: 2012-03-08 o 11:16 |
|||
|
|
|
#58950 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 12 (0 użytkowników i 12 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:47.

Ja wczoraj kupiłam, ten wielki 1000 ml, też obczajałam składy. Faktycznie są dwa różne kolageny z różnymi składami.

Rozdwajają się tak jak nigdy. Nie wiem dlaczego to tak, ale mam nadzieję, że przejdzie szybko bo zostanę bez paznokci, które pierwszy raz udało mi się zapuścić.
szkoda kasy
Popatrzcie w waszych miastach właśnie w hurtowniach fryzjerskich a jeśli ktoś jest z Torunia to mogę podać adres hurtowni
ZUMBA 

) i wciąż jestem zadowolona. Wystarczają niewielkie ilości do utrwalenia skrętu. Następnego dnia po myciu wystarcza, że zwilżam włosy mokrymi rękami i utrwalenie znów się uaktywnia - pojedyncze kosmyki trzeba znów odgnieść bo robią się sztywne.
bo naprawdę te co moje koleżanki z tydzień temu kupiły są niesamowicie tępe. nie wiem jak to z tym jest.... co sklep to inaczej?
tak czy siak sprawdzałam i te z hurtowni i te z ross i już wybrałam
Po zastosowaniu Garniera z awokado i karite miałam tłuszcz jakiego dawno nie widział świat 

sama nawet miałam na nią ochotę, ale po tym co się naczytałam zrezygnowałam. Suplementujesz się jakoś dodatkowo??