Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1965 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-07, 23:55   #58921
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XII część zakręconej opowieści

Cytat:
Napisane przez vyenna Pokaż wiadomość
Ha Ja wczoraj kupiłam, ten wielki 1000 ml, też obczajałam składy. Faktycznie są dwa różne kolageny z różnymi składami.

1)
Aqua,sodium laureth-2 sulfate(sles), lauraminopropyl betaine(antystatyk, lagodnie oczyszcza), styrene/acrylates copolymer(nadaje polysk), cocoamide DEA(stabilizator, wykazuje dzialanie pieniace),propylene grycol,sodium chloride(reguluje lepkosc), souble collagen(kolagen), parfum, DMDM-hydantoin,methylchloroiso thiazolinone,methylisothi azolinone(konserwanty),he xyl cinnamic aldehyde(zapach jasminu), citric acid

2)
aqua, sodium laureth-2 sulphate(sles), sodium dodecylbenzenesulfonate(z wiazek poeierzchniowo czynny), cocamide DEA(stabilizator, wykazuje dzialanie pieniace), sodium chloride, styrene/acrylates copolymer(nadaje polysk), soluble collagen(kolagen), propylene glycol; aqua; rosmarinus officinalis extract(ekstrakt z rozmarynu); chamomilla recutita extract(ekstrakt z rumianku); arnica montana extract(wyciag z arniki); lamium album extract("biala pokrzywa"; salvia officinalis extract(ekstrakt z szalwi); nasturtium officinale extract(ekstrakt z nasturcji); arctium majus extract(ekstrakt z korzenia lopianu); citrus medica limonum peel extract(ekstrakt ze skorki cytryny); hedera helix extract(wyciag z bluszczu pospolitego); calendula officinalis extract(wyciag z nagietka lekarskiego); tropaeolum majus extract(wyciah z kwiatow, lodyg i lisci indyjskiej rzezuchy), DMDM-hydantoin, methylchloroisothiazolino ne, methylisothiazolinone(kon serwanty), lactic acid(kwas mlekowy), parfum

(zapożyczone z blogu eve)
Hmmm, a mój egzemplarz z ziółkami ma inny detergent:

aqua, sodium c12-15 pareth sulphate, sodium dodecylbenzenesulfonate, cocamide DEA, sodium chloride, styrene/acrylates copolymer, soluble collagen, propylene glycol; aqua; rosmarinus officinalis extract; chamomilla recutita extract; arnica montana extract; lamium album extract; salvia officinalis extract; nasturtium officinale extract; arctium majus extract; citrus medica limonum peel extract; hedera helix extract; calendula officinalis extract; tropaeolum majus extract, DMDM-hydantoin, methylchloroisothiazolino ne, methylisothiazolinone, lactic acid, parfum

Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
Nie wydaje mi sie Wlos jest tworem martwym, zrogowacialym, tam nie ma komorek ani transportu substancji wzdluz lodygi, wiec nie widze mozliwosci, zeby zla dieta i stres robily wlosom krzywde poza oslabieniem cebulek, wypadaniem i odrastaniem slabszych nowych wlosow.
Wyczytałam na Mediweb że niedobór witaminy A powoduje łamliwość i suchość włosów. Ale musiałby to być długotrwały niedobór

---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:55 ----------

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
to ba

trzasnę focię
Ok
Stary 2012-03-08, 00:21   #58922
yoanka85
Rozeznanie

GG do yoanka85

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
Jutro upichcę i spróbuję jak się nadaje do reanimacji.

Hmm faktycznie, zdjęcie Twoich włosów trochę mnie podniosło na duchu Wybacz
Chciałabym, żeby za jakiś czas stały się podobne do Twoich
Ahh miło mi
Masz podobny typ włosów więc pewnie rulony będą daj im tylko czasu i oleju
Mam raczej dużą porowatość, ale dobrze służy mi kokos

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Dobra dziewczyny, mam plan - kupuję nożyczki fryzjerskie, i ucharatam 15 cm. Będę mieć kudły po kark, ale cieniowania nie będzie.

Do tego kupię sobie wino, żeby się znieczulić, a na kolejne 3 miesiące nerwosol

Do końca nie wiem, czy to dobry pomysł.
Szalona, dobrze że już ochłonęłaś
Jak już musisz ciachnij 5cm i zobacz efekt, wszak łatwiej kijek obcinkować niż...

Cytat:
Napisane przez FelekBezSzelek Pokaż wiadomość
Pisałam, że wypada mi przy myciu mało włosów - jest tak dalej, ale to co dzieje się z moimi paznokciami to tragedia Rozdwajają się tak jak nigdy. Nie wiem dlaczego to tak, ale mam nadzieję, że przejdzie szybko bo zostanę bez paznokci, które pierwszy raz udało mi się zapuścić.
A może zbadaj krew
Mi włosy leciały jak szalone, nic nie pomagało, a paznokcie przy samej d... musiałam obcinać tak się łamały i rozdwajały. Miałam anemię z braku żelaza, a to były jedyne fizyczne objawy (psychiczne to ogólne zmęczenie, zniechęcenie).

Cytat:
Napisane przez milena798 Pokaż wiadomość
Witajcie
pamięta mnie jeszcze ktoś?
miałam nie pisać tylko czytać w ukryciu ale o tych nożyczkach z ross muszę coś powiedzieć. Nie kupujcie ich.Moja koleżanki z grupy kupiły te nożyczki i sprawdzałam je na pracowni są strasznię tępe szkoda kasy Ja teraz kupuję sobie nożyczki w hurtowni fryzjerskiej w promocji za ok 20 zł są dość ostre i dobre wiem bo sprawdzałam Popatrzcie w waszych miastach właśnie w hurtowniach fryzjerskich a jeśli ktoś jest z Torunia to mogę podać adres hurtowni jak będę je miała to klikę zdjęcie i wam pokażę
Pamiętamy, oglądałam wczoraj Twoje włosy w dzienniku, znowu

Co do nożyczek z Rossa się nie zgodzę, mam je już ok 4 lat (te Eva cośtam) i są ciągle ostre. Kosztowały koło 15zł. A obcinam nimi siebie, chłopa, koleżankę i kto tam się jeszcze nawinie Możliwe, że te z hurtowni są lepsze, ale pewności nie ma, może robią je w tej samej chińskiej fabryce

Cytat:
Napisane przez metal_fish Pokaż wiadomość
15 minut gotowałam, jak w receptariuszu....
Mi też za gęsty wyszedł robiony zgodnie z receptariuszem. Wrzuciłam z powrotem do rondla, kapnęłam wody i wtedy ładnie przez sitko poszło. Jak dolejemy za dużo zawsze można odparować

Cytat:
No dobra. Kupiłam kompulsywnie a teraz szukam pretekstu :P

Mój TŻ tak o mnie mówi Że kupuję kompulsywnie. Ale on jeszcze nie wie, że to zakupocholizm
ona mnie odepchła.

Więc weszłem do domu,
trzasłem drzwiami,
pierdłem, rzygłem i wyszłem

bo chamstwa nie zniese

ZUMBA

Edytowane przez yoanka85
Czas edycji: 2012-03-08 o 00:24
yoanka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 00:30   #58923
yarrowia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emerald_sky Pokaż wiadomość
Właśnie, co do diety, jakaś fryzjerka powiedziała mi kiedyś, że niby braki w diecie lub stres objawiają się nie tylko wypadaniem włosów, ale osłabiają (w sensie - niszczą) też te, które zostają - nie wiem, na jakiej zasadzie to ma działać... wiecie coś o tym? Ale zastanawiam się, czy wierzyć babce, która utrzymywała, że włosy myje się najczęściej co 5 dni, "bo tak".
Hmm, z jednej strony claudin mówi prawdę, a z drugiej może chodziło o to, że te włosy które zostają zaczynają rosnąć słabsze? W sensie te które były w czasach dobrobytu grube i mocne podczas diety rosną dalej ale już słabsze..?
Stary 2012-03-08, 00:51   #58924
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość
Hmm, z jednej strony claudin mówi prawdę, a z drugiej może chodziło o to, że te włosy które zostają zaczynają rosnąć słabsze? W sensie te które były w czasach dobrobytu grube i mocne podczas diety rosną dalej ale już słabsze..?
Ja tez mysle ze tylko o to moglo chyba chodzic - tak, jak napisalam, wlosy odrastaja (no i rosna dalej oczywiscie tez ) slabsze, ale to, co juz wczesniej (przed niedoborami, stresem i innymi czynnikami ogolnoustrojowymi) uroslo ponad skore to raczej nie moze sie od tego wysuszyc ani zniszczyc, no bo jak?
Z drugiej strony ludzie maja rozne teorie, wiec nie wiadomo co do konca miala na mysli

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Wyczytałam na Mediweb że niedobór witaminy A powoduje łamliwość i suchość włosów. Ale musiałby to być długotrwały niedobór
To tez moim zdaniem wynikac moze jedynie z zaburzen w skorze Wit. A odpowiada m.in. za wlasciwe funkcjonowanie nabłonków, jak rowniez za produkcje kolagenu blon podstawnych i dyferencjacje (roznicowanie) komorek tkanki lacznej i naskorka, wiec mysle, ze lamliwosc i suchosc moze zaczynac sie w tych miejscach wlosa, ktore byly "nowe" gdy wystapil niedobor i od tego miejsca rosna po prostu slabe
A witaminy tej ogolnie nie nalezy tak sobie dlugotrwale suplementowac, bo mozna nabawic sie hiperwitaminozy

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 06:31   #58925
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
Można farbować indygo? Na jakiej zasadzie to działa?
Pewnie działanie jest podobne do działania henny. Tak myślę
Stary 2012-03-08, 07:25   #58926
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yoanka85 Pokaż wiadomość
Mój TŻ tak o mnie mówi Że kupuję kompulsywnie. Ale on jeszcze nie wie, że to zakupocholizm
Ja sobie tak jeszcze przed pierwszą wypłatą nazwałam zakupy dla czystej przyjemności bez potrzeby okazja była hehe :P

eiri - to od razu pytanie. Bo mam kolegen i elastynę w koszyku: nada się? ewidentnie jako nawilżacz na skórę (ewentualnie na pazury) bo z włosów obawiam się zrobi mi siano ;]

Będzie eksperyment Wiedźmi szampon Już nastawiłam rosołki tylko wczoraj nie miałam czasu się maziać :P

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 07:57   #58927
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
Można farbować indygo? Na jakiej zasadzie to działa?

ja mam włosy farbowane indygo

podobnie jak henną, tylko nie jestem pewna czy indygo lączy sie z keratyna włosa.

emerald_sky szampon z alterry tylko jeden jest zgodny z CG
o ten https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...el-jojoba.html

zobacz tu https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=447103

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1890
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2306
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2008

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Edytowane przez Miskaa78
Czas edycji: 2012-03-08 o 08:00
Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 08:38   #58928
milena798
Rozeznanie

Cytat:
Był analizowany przez Eloe analiza tutaj:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p...postcoun t=2514
Najpierw kupiłam w Rossmannie próbkę 15ml za 4 zeta i okazalo się, żeto naprawdę świetny żel, mocny, elastyczny i nie kruszeje po jednym dniu jak czarna Isana. Wykosztowałam się więc na pełnowymiarowe opakowanie (za 40 zł ) i wciąż jestem zadowolona. Wystarczają niewielkie ilości do utrwalenia skrętu. Następnego dnia po myciu wystarcza, że zwilżam włosy mokrymi rękami i utrwalenie znów się uaktywnia - pojedyncze kosmyki trzeba znów odgnieść bo robią się sztywne.
Co do zgodności z CG, czytałam o grupie substancji, do których należy acrylates/steareth-20 itaconate copolymer. Doczytałam, że w testach wypadały jako "łatwo zmywalne" - ale pewnie chodziło o mycie szamponem. I dodatkowo - UWAGA- wykazywały tendencje do uwydatniania skrętu włosów Moje własne doświadczenie raczej to potwierdza a zmywam żel bez problemu Facelle, czyli nie jest potrzebny do usunięcia sls ani sles
też jestem zachwycona z tego żelu a to wszystko dzięki tobie już innych nie używam bo ten jest dla mnie idealny.podobnie jak ty kupiłam ten 15 ml jak uzbieram trochę kasy to kupię cały a powiedz mi są może większe pojemności tego żelu w rossmannie? tak do 20 zł? bo coś mi kiedyś mignęło z tej firmy ale nie wiem już czy to był szampon,jedwab czy żel.
Cytat:
Muszę w końcu kupić sok z aloesu

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
vitapil i omega, zobaczymy co się będzie działo
myślisz, że powinnam coś sobie jeszcze kupić?

na razie nie chcę rezygnować z diety, poobserwuję włoski
moja koleżanka farmaceutka mówi, że vitapil jest jednym z najlepszych suplementów dobrze wybrałaś
Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Ja mam te same buty na zimę i na wiosnę. Z kurtką jest tak samo...

Cytat:
Slonce niby swieci ale to zadna wiosna bo jest zimno... Choc tez juz mam ochote na kurtke "skorzana" i zakup wiosennych butow ale chyba bym teraz zamarzla tak ubrana! Dalej smigam w kozakach/botkach/emu i puchówce/kurtce snowboardowej/zimowym plaszczyku
dla mnie też jest jeszcze za zimno i jeszcze pośmigam na zimowo.

Cytat:
Pamiętamy, oglądałam wczoraj Twoje włosy w dzienniku, znowu

Co do nożyczek z Rossa się nie zgodzę, mam je już ok 4 lat (te Eva cośtam) i są ciągle ostre. Kosztowały koło 15zł. A obcinam nimi siebie, chłopa, koleżankę i kto tam się jeszcze nawinie Możliwe, że te z hurtowni są lepsze, ale pewności nie ma, może robią je w tej samej chińskiej fabryce

może kiedyś przywozili lepsze? bo naprawdę te co moje koleżanki z tydzień temu kupiły są niesamowicie tępe. nie wiem jak to z tym jest.... co sklep to inaczej? tak czy siak sprawdzałam i te z hurtowni i te z ross i już wybrałam
Cytat:
A witaminy tej ogolnie nie nalezy tak sobie dlugotrwale suplementowac, bo mozna nabawic sie hiperwitaminozy
a powiedz mi jak długo mogę ją łykać? ze 3 miesiące? zaczęłam brać kilka dni temu
62 cm
Nie prostuję od lipca 2010
Moje włosy
milena798 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 09:11   #58929
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Wszystkiego lokowanego wszystkim Lokowanym i Falowanym Paniom w Dniu Kobiet!

Dziś Eloe zrobi sobie włosowe SPA i obejrzy ukochany "Controll" po raz...
A Wy?

Chciałam ogłosić, że moim włosom podobają się nowe Timoteje Organik, ale nadal shea je obkleja Po zastosowaniu Garniera z awokado i karite miałam tłuszcz jakiego dawno nie widział świat

Cytat:
Ja sobie tak jeszcze przed pierwszą wypłatą nazwałam zakupy dla czystej przyjemności bez potrzeby okazja była hehe :P
Odkładam i odkładam zakupy na ZSK. Natchnęłaś mnie
Nie mam kasy... Kupiłam w niedzielę buty i garnki

Cytat:
eiri - to od razu pytanie. Bo mam kolegen i elastynę w koszyku: nada się? ewidentnie jako nawilżacz na skórę (ewentualnie na pazury) bo z włosów obawiam się zrobi mi siano ;]
nie wiem, do czego Ci, ale ja stosowałam toto z HA pod oczy raz lud dwa razy w tygodniu. Świetne

Cytat:
Będzie eksperyment Wiedźmi szampon Już nastawiłam rosołki tylko wczoraj nie miałam czasu się maziać :P
Przepis, przepis!

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 09:12   #58930
martysek
Zadomowienie

Agatka89, Miska78, czaję się na Alterrę z jojoba i migdałem, ale w moim rossie go nie ma :/ Na razie mam cała serię z granatem, ale szampon odstapię TŻtowi, odzywkę chcę wykończyć i kupić morelową, a maska fajnie sprawdza się do nałożenia na noc i na włoski mojej córeczki.

Właśnie, macie pomysł, jak zabezpieczać i odżywiać włosy u półtorarocznego malucha? Mała chyba sporo się wierci w nocy, bo z tłu ma takie skołtunione, suche i poczochrane włosy (kto ma dzieci, ten wie, o co chodzi)

claudiiin, dziękuję za odpowiedź. Masz na myśli jakieś konkretne psikadełko pod olejowanie?
Ostatnio nałozyłam żel aloesowy po olej lniany.
martysek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 09:19   #58931
kascysko
Zakorzenienie

Laski, wszystkiego pięknie zakręconego w naszym dniu

Ja idę z tej okazji do kosmetyczki ścierać twarz

Brak żelu, duuuużo pianki z Isany, schnę, będzie puch, ale i objętość
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 09:19   #58932
milena798
Rozeznanie

poradzcie mi coś.... w piątek zeszłego tygodnia byłam u dermatologa i poprosiłam aby przepisała mi coś na wypadanie włosów bo sporo mi ich leci między 200 - 400 plus w ciągu dnia sa na kurtce,na bluzkach, w jedziniu..... Przepisała mi loxon 5 % ale to jest środek na łysienie.Boję się to wykupić naczytałam się wielu opinii negatywnych na ten produkt.Podobno te włosy które dzięki niemu wyrosną potem wypadną...Kupić to czy lepiej pozostać przy jantarze ?
62 cm
Moje włosy

Edytowane przez milena798
Czas edycji: 2012-03-08 o 09:21
Stary 2012-03-08, 09:32   #58933
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Wszystkiego lokowanego wszystkim Lokowanym i Falowanym Paniom w Dniu Kobiet!

A Wy?
Witaj
Ja nie zdążę usiąść na tyłku do północy :P
Cytat:
Chciałam ogłosić, że moim włosom podobają się nowe Timoteje Organik, ale nadal shea je obkleja
hura!!
Cytat:
Odkładam i odkładam zakupy na ZSK. Natchnęłaś mnie
Nie mam kasy... Kupiłam w niedzielę buty i garnki
że z okazji dnia kobiet?
Cytat:
nie wiem, do czego Ci, ale ja stosowałam toto z HA pod oczy raz lud dwa razy w tygodniu. Świetne
przekonałaś mnie
Cytat:
Przepis, przepis!
Jak wyjdzie to będzie :P

Już Wam marudziłam ale mi pomysł uciekł ;P chce lekką emulsję z kupą humektantów... Takiego Pottersa bez IPA

Stary 2012-03-08, 09:40   #58934
Martek_
Zadomowienie

Ode mnie też wszystkiego najlepszego kobietki .

Muszę kupić i wypróbować Pottersa, mam na niego wielką ochotę
Stary 2012-03-08, 09:41   #58935
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
poradzcie mi coś.... w piątek zeszłego tygodnia byłam u dermatologa i poprosiłam aby przepisała mi coś na wypadanie włosów bo sporo mi ich leci między 200 - 400 plus w ciągu dnia sa na kurtce,na bluzkach, w jedziniu..... Przepisała mi loxon 5 % ale to jest środek na łysienie.Boję się to wykupić naczytałam się wielu opinii negatywnych na ten produkt.Podobno te włosy które dzięki niemu wyrosną potem wypadną...Kupić to czy lepiej pozostać przy jantarze ?
Milena a ten loxon to nie jest na łysienie typu męskiego
daj sobie spokoj

Stary 2012-03-08, 09:44   #58936
Eloe77

Cytat:
Był analizowany przez Eloe analiza tutaj:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2514
(...)
Co do zgodności z CG, czytałam o grupie substancji, do których należy acrylates/steareth-20 itaconate copolymer. Doczytałam, że w testach wypadały jako "łatwo zmywalne" - ale pewnie chodziło o mycie szamponem. I dodatkowo - UWAGA- wykazywały tendencje do uwydatniania skrętu włosów Moje własne doświadczenie raczej to potwierdza a zmywam żel bez problemu Facelle, czyli nie jest potrzebny do usunięcia sls ani sles
Tego składnika akurat może nie, ale co do PVP mam sporo wątpliwości. I będę miała je zawsze

Cytat:
Napisane przez anwen Pokaż wiadomość
nawet nie wiesz ile maili dostałam od dziewczyn, którym masowo wypadały włosy po tej diecie sama nawet miałam na nią ochotę, ale po tym co się naczytałam zrezygnowałam. Suplementujesz się jakoś dodatkowo??
Maliniarko zerknij do Wysokich Obcasów Ekstra - jest wywiad z Dukanem.
Warto jednak poszperać po necie - można choćby skończyć z kwasicą (jak moja koleżanka). Osobiście oddałabym się w ręce lekarza, gdybym zamierzała stosować tę dietę.
uważaj na siebie

Anwen, którą wcierkę Eiri stosujesz, ze odczuwasz mrowienie? Nigdy nei doświadczyłam czegoś podobnego. Chcę

Cytat:
Napisane przez emerald_sky Pokaż wiadomość
Właśnie, co do diety, jakaś fryzjerka powiedziała mi kiedyś, że niby braki w diecie lub stres objawiają się nie tylko wypadaniem włosów, ale osłabiają (w sensie - niszczą) też te, które zostają - nie wiem, na jakiej zasadzie to ma działać... wiecie coś o tym? Ale zastanawiam się, czy wierzyć babce, która utrzymywała, że włosy myje się najczęściej co 5 dni, "bo tak".
fajna argumentacja.
Osłabienie moim zdaniem jest możliwe, ponieważ włos rośnie i w tym, miejscu, gdzie były braki może być słabszy - miejsce będzie się przesuwać. Ale nie na całości włosa chyba że mamy do czynienia z osłabieniem długotrwałym.

Cytat:
Zreszta ja nie wierze i nie ufam fryzjerkom, moja stwierdzila, ze kosmetyki bez silikonow sa bardzo drogie I w ogole w jej mniemaniu ladne krecone wlosy to napuszona lwia grzywa z tona stylizatorow

Jednak coś w tym jest - spójrzmy choćby na ceny Pat&Rub Swoja droga oglądam składy często i zaczynam tracić do nich serce.
Wrócę do WOExtra. Z końcem wydania jest nieco o odżywkach i ich nakładaniu (uśmiałam się wczoraj w autobusie i to setnie ) Zilustrowane kosmetykami przedstawianymi jako naturalne (tego nie wiem, bo składów oczywiście brak) ze średnią ceną 90 zł
Poszaleli...

Cytat:
Hmmm, a mój egzemplarz z ziółkami ma inny detergent:
Skład wrzucony do analizowego?

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Stary 2012-03-08, 09:46   #58937
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Ooo uwielbiam ten film...

Cytat:
...Przepisała mi loxon 5 % ale to jest środek na łysienie.Boję się to wykupić naczytałam się wielu opinii negatywnych na ten produkt.Podobno te włosy które dzięki niemu wyrosną potem wypadną...Kupić to czy lepiej pozostać przy jantarze ?
Kiedyś dermatolożka przepisała mi dokładnie to samo wykupiłam, potem się naczytałam i nie używałam zostałabym chyba przy Jantarze

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 09:52   #58938
Miskaa78
Kazar Lady

dzisiaj Dzień Kobiet więc cycki w górę
Usuńcie z twarzy gradową chmurę, niech żyje celluliti kurze łapki
i tak jesteśmy fajowe babki !

Stary 2012-03-08, 10:12   #58939
Eloe77

Cytat:
Ja tez mysle ze tylko o to moglo chyba chodzic - tak, jak napisalam, wlosy odrastaja (no i rosna dalej oczywiscie tez ) slabsze, ale to, co juz wczesniej (przed niedoborami, stresem i innymi czynnikami ogolnoustrojowymi) uroslo ponad skore to raczej nie moze sie od tego wysuszyc ani zniszczyc, no bo jak?
Z drugiej strony ludzie maja rozne teorie, wiec nie wiadomo co do konca miala na mysli
O! To, to!
Za to, to, co już jest i urosło, może się zniszczyć. No przecież dlatego stosujemy optymalną pielęgnację To nie jest raz na zawsze dane, niestety. I stety

Cytat:
A udało się dermatologowi zdiagnozować problem? ty sama coś podejrzewasz?

Znowu wypadek na A4 koło Kostomłotów Co za miejsce...

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Ooo uwielbiam ten film...
To obejrzyjmy razem TŻ jedzie na piłkę
A w lodowce mam pyszną pastę z awokado z czosnkiem i łososia

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
Świetne

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

Cytat:
Witaj
Ja nie zdążę usiąść na tyłku do północy :P
Nie zaznaczyłam sobie Twojego posta
Bidula
Cytat:
hura!!
Czemu? Timotei dość drogi niestety, ale będę dziś nim znowu maziać (moze orzech dam wczesniej )
I mam szampon dla dzieci Cien. Trochę swędzi po nim skóra - sól wysoko - ale ogólnie fajny.
Cytat:
że z okazji dnia kobiet?
Film owszem
Buty - bo stalka mi zaraz pójdzie w ulubionych pantoflach, garnki, bo potrzebuję dodatkowego małego i średniego. Mam Ingenio i jestem w tej chwili pod wrażeniem
Cytat:
przekonałaś mnie
Uwierz mi, ja mam spory problem z tym fragmentem twarzy... że nie wspomnę o reszcie Wysyp po CP trwa...

MÓJ IDEAŁ

Stary 2012-03-08, 10:12   #58940
milena798
Rozeznanie

Cytat:
Milena a ten loxon to nie jest na łysienie typu męskiego
daj sobie spokoj
jest dlatego się bardzo zdziwiłam jak zaczęłam o tym czytać w internecie.A ja głupia myślałam, że ona mi coś na z witaminkami przepisze lub z ziołami
Nie kupię tego za bardzo się boję jeszcze ta cena prawie 30 zł lepiej te pieniądze zainwestuję w półprodukty i zrobię wcierki firmy Eiri

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Kiedyś dermatolożka przepisała mi dokładnie to samo wykupiłam, potem się naczytałam i nie używałam zostałabym chyba przy Jantarze
sprzedaj komuś łysemu

Cytat:

Cytat:
A udało się dermatologowi zdiagnozować problem? ty sama coś podejrzewasz?
gdzie tam jak ja mam jakiś problem np: ze skórą głowy czy z wypadaniem to ona nawet nie zajrzy tylko "na oko" przepisuje a przyczyny tego ciągłego wypadania nie znam nawet nie wiem gdzie się z tym udać .... najlepiej to zmienić lekarza tylko to nie takie łatwe u mnie w mieście tylko jeden dermatolog jest
62 cm
Moje włosy
Stary 2012-03-08, 10:25   #58941
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Nie kupię tego za bardzo się boję jeszcze ta cena prawie 30 zł lepiej te pieniądze zainwestuję w półprodukty i zrobię wcierki firmy Eiri
Dobrze mówisz

Cytat:
sprzedaj komuś łysemu
Bueh...ten Loxon to już pewnie przeterminowany muszę sprawdzić i oddać w aptece jakiejś...

Stary 2012-03-08, 10:28   #58942
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Anwen, którą wcierkę Eiri stosujesz, ze odczuwasz mrowienie? Nigdy nei doświadczyłam czegoś podobnego. Chcę
Próbowałaś czystego aloesu? Mi mrowi ;P
Cytat:
Jednak coś w tym jest - spójrzmy choćby na ceny Pat&Rub
Jednak niekoniecznie, moje są taniutkie :P
Cytat:

Pisałam Wam wierszyk walentynkowy? Dzisiaj też pasuje

Na górze cycki
Na dole cycki
Cycki są fajne
Cycki

Cytat:
Bidula
Jak się uda to zamiast na własnej doopie będę siedzieć na jędrnych kolankach sese :P
Cytat:
Czemu? Timotei dość drogi niestety, ale będę dziś nim znowu maziać (moze orzech dam wczesniej )
Fajnie że Ci pasuje Jednocześnie pewnie mi nie będzie :P Jedna pokusa mniej
Cytat:
I mam szampon dla dzieci Cien. Trochę swędzi po nim skóra - sól wysoko - ale ogólnie fajny.
No niestety ;] ale i tak lepszy niż BD ;]
Cytat:
Uwierz mi, ja mam spory problem z tym fragmentem twarzy... że nie wspomnę o reszcie Wysyp po CP trwa...
U mnie też... Na tyłku!
Cytat:
jest dlatego się bardzo zdziwiłam jak zaczęłam o tym czytać w internecie.A ja głupia myślałam, że ona mi coś na z witaminkami przepisze lub z ziołami
Lekarze nie znają ziół i boją się ich

Stary 2012-03-08, 10:32   #58943
Martek_
Zadomowienie

Cytat:

Na górze cycki
Na dole cycki
Cycki są fajne
Cycki

ŚWIETNY!

Edytowane przez Martek_
Czas edycji: 2012-03-08 o 12:09
Martek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 10:44   #58944
agatka89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
A co dawałaś b/s pod żel? Bo trzeba dać coś naprawdę natłuszczającego.
krem z biedry albo joaske miod&cytryna, za kazdym razem efekt ten sam ;/ sprobowac garniera aik? Moze jako b/s sie nada bo d/s niezbyt mi podchodzi.

Cytat:
Napisane przez martysek Pokaż wiadomość
Właśnie, macie pomysł, jak zabezpieczać i odżywiać włosy u półtorarocznego malucha? Mała chyba sporo się wierci w nocy, bo z tłu ma takie skołtunione, suche i poczochrane włosy (kto ma dzieci, ten wie, o co chodzi)
mam zupelnie to samo i w tym samym wieku dziecko tylko synka Jak sie tak strasznie nie kreci w nocy to nie ma tragedii, ale to bardzo rzadkie zjawisko tez mnie kusi zeby mu dac jakas odzywke ale moj tż chyba mnie zje Ja rano spsikuje mu wloski woda przegotowana i czesze grzebieniem i jest ladnie, ajrisz proponowala mycie wloskow glutkiem lnianym ale na to tez byla dziwna reakcja mojego chlopaka, ahh te facety

Cytat:
Cytat:

Na górze cycki
Na dole cycki
Cycki są fajne
Cycki

zapuszczam do talii

agatka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 10:50   #58945
martysek
Zadomowienie

agatka89, myję Małej włosy Hippem albo BD, potem nakładam maskę Alterra albo Biovax do ciemnych. Uczulenia nie ma, a włoski jakby mocniejsze i lśniące, ale rano znowu "kogucik" z tyłu :/

Mycie włosków tylko glutem , czy po myciu szmponem?
martysek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 10:50   #58946
anwen
Zadomowienie

GG do anwen

Cytat:
T

Jantar z aloesem i ekstraktem z kofeiną, argininą i karnityną. Sam aloes mnie nie mrowił (wcierałam kiedyś biostyminę), jantar też nie, więc to pewnie ta kofeina.

Cytat:
hehehheh

Cytat:
u mnie już minęło, leczę teraz tylko ślady... dobrze, że znalazłam tańszy odpowiednik swojego ulubionego podkładu EL to przynajmniej nic nie widać

Cytat:

Na górze cycki
Na dole cycki
Cycki są fajne
Cycki
następna!

od 06.2010 piję pokrzywę i olej z wiesiołka
27.10.11 -Prawo Jazdy

od 18.06.12 ćwiczę z Ewą Chodakowską

Włosy 2011-2012

Blog - Jak dbać o długie włosy?
www.anwena.blogspot.com
anwen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 10:56   #58947
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Zależy w jakim kontekście
Jako odświeżenie i nawilżenie bo zdejmiesz tym tylko kurz i pot

Anwen próbowała myć samym glutem, patrz jej blog
Ostatnio też tak próbowałam, z tym że gluta mam z ziołami i wcześniej przeleciałam skalp Ziają Ulgą (muszę, nie dam tłuszcza to skalp mnie zje :P ) to był poniedziałek i włosy są dalej fajne
skalp ma sucho ale dostał psikacz :P (aloes z okna, drugie tyle wody, kropla SLP i duży chlupek oleju kokosowego = zacny! )

Stary 2012-03-08, 10:57   #58948
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Na górze cycki
Na dole cycki
Cycki są fajne
Cycki
Ty gooooopolu

Cytat:
Napisane przez anwen Pokaż wiadomość
u mnie już minęło, leczę teraz tylko ślady... dobrze, że znalazłam tańszy odpowiednik swojego ulubionego podkładu EL to przynajmniej nic nie widać
Jaki, jaki?

Stary 2012-03-08, 11:02   #58949
bordowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Ahh miło mi
Masz podobny typ włosów więc pewnie rulony będą daj im tylko czasu i oleju
Mam raczej dużą porowatość, ale dobrze służy mi kokos
Ahh kusicie mnie wszyscy tym kokosem, chyba będę musiała naciągnąć Tż

Cytat:
Mam córkę w tym samym wieku i ten sam problem. Podłączam się do pytania.
Z tym, że moja Mała ma jeszcze AZS.

Cytat:
Cytat:

Na górze cycki
Na dole cycki
Cycki są fajne
Cycki

Dziś było moje pierwsze mycie zgodne z CG. No, może nie całkiem, bo jako b/s nałożyłam odżywkę z Avonu, ale skład nawet nienajgorszy. Chcę dziś dobrze wyglądać, więc wolałam uniknąć puchu.
Włosy jeszcze mokre, ale już widzę tyłowyprost
No i z wanny wyciągnęłam kołtun włosów

Edytowane przez bordowa
Czas edycji: 2012-03-08 o 11:16
bordowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 11:02   #58950
agatka89
Raczkowanie

Cytat:
agatka89, myję Małej włosy Hippem albo BD, potem nakładam maskę Alterra albo Biovax do ciemnych. Uczulenia nie ma, a włoski jakby mocniejsze i lśniące, ale rano znowu "kogucik" z tyłu :/

chyba tylko glutem. ja myje BD, chce kupic dla siebie facelle do mycia to moze i tym sproboje ale nie wiem czy to madre nie chce mu podraznic skorki. Mi sie wydaje ze te koguciki to kwestia wlasnie tego wiercenia sie, jaki wlos by to przetrwal

zapuszczam do talii

agatka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 12 (0 użytkowników i 12 gości)

Zasady wysyłania wiadomości