Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012. - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-07, 23:33   #211
agawoo
Zakorzenienie

Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

Dziewczynki,pierwszy raz w życiu mam grypę zoladkowa moja mama też ma,tyle że od wczoraj obie dziś zdychamy jestem tak słaba,że nawet dzieckiem się zająć nie mogę ale wiecie co,dzieci wszystko czują - tz był w pracy, ja zdychalam,a małą była tak grzeczna,że szok - nawet nie jeknela za całe pół dnia,tylko jak była glodna teraz usypia z tztem w łóżku a ja dogorywam na fotelu ...modlę się,żeby mala ode mnie tego swinstwa nie złapała

tylko po to, żeby w niej wszystko było

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2012-03-07 o 23:34
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 23:35   #212
AgaMili
BAN stały

Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

Agawo wspolczuje . Oby szybko Ci przeszlo
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 23:40   #213
Blanszor
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Anulka_86 Pokaż wiadomość
dziewczyny właśnie siedzę i odliczam skurcze. Mąż przyjechał i od progu na mnie patrzy i się pyta co ja taki humor dobry mam - to mu mówię, że boli mnie brzuch i to chyba skurcze.
Tak od 19 czuje.. i się nasilają, jednak nadal nie chce mi się wierzyć, że to to... poszłam wziąć prysznic i myslalam, że przejdzie...a tu nic.
Teraz licze czas..i sama już nie wiem. raz co 5 minut raz co 6.... i raz 12 mi się zdarzylo w przeciągu 40 minut sprawdzania.
Mąż twierdzi ze powinniśmy jechać, a ja że jeszcze nie... teraz spi. obudzę jak będzie potrzeba...
ciągle mi się wydaje ze to za mało boli aby było to.
Choć nie powiem na siedząco to boli ze szok...

Trzymacie kciuki...może to już. jak nie minie za godzinę to pewnie pojedziemy....

choć boje się ze bede za długo zwlekać... ale skąd mam to wiedzieć jak to pierwsze dziecko.\

pozdrawiam,
Anulka ja miałam planowane cc więc nie pomogę w sprawie skurczy
Ale trzymam kciuki oby to było to
Może dostaniesz śliczny prezent na Dzień Kobiet

Blanszor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 23:41   #214
Anulka_86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Anulka u mnie zaczelo sie dokladnie tak samo! Zaczelo sie w piatek w nocy a urodzilam w niedziele w poludnie. Spokojnie idz spac, dopiero jak beda regularne jedz, masz czas i nie martw sie porodu nie przegapisz. A jak bol nie pozwoli ci usnac to wez bardzo goraca kapil - lagodzi bol. Wez 2 nospy- jak nie przejdzie to bedziesz miala pewnosc ze to TO. Aha i najedz sie przed wyjsciem bo w szpitalu nic nie dostaniesz a vpotrzebna ci bedzie energia. TRZYMAM KCIUKI
Ja do szpitala pojechalam dopiero w niedziele o 9.00rano a bolalo od piatku i 2 noce nie spalam, urodzilam 3 godziny po przyjezdzie do szpitala.
dzieki za radę
spisałam teraz te skurcze : 4:11; 5:51 ; 4:33 ; 12:29 ; 4:57 ; 5:27 ; 3:48 ; 4:05 ; i czy to jest regularnie???? chyba nie...
Anulka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 23:45   #215
AgaMili
BAN stały

Anulka cos sie dzieje. Spokojnie sie zrelaksuj, wykap, to nasili skurcze, zjedz kolacje i jak beda co 7 minut (ja wtedy pojechalam) i trwaly dluzej niz 30 sekund to jedz do szpitala.
Stary 2012-03-07, 23:53   #216
Anulka_86
Raczkowanie

AgaMili...
dobrze ze jesteś na tym forum teraz nie mam z kim rozmawiać więc chociaż Ty mnie wysłuchujesz

Idę coś zjeść, choć o 22.00 jadłam małą kolacje.... pochodzę po kuchni bo mój Karol pewnie spać nie może jak tak chodze albo pisze na klawiaturze..
Anulka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 02:19   #217
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Niby nadrobilam, ale nie pocytuje i juz chyba nigdy cytowac nie bede, bo Zjadacz Czasu ma oczy szeroko otwarte i zaczyna stekac, a mi juz rece odpadaja od noszenia.

Probowalismy dzisiaj z tztem chusty, to wyl, jakby go ze skory obdzierali. Chyba nie bede taka fajna nowoczesna mamuska z chusta Mialam nadzieje, ze dzieki chuscie bede mogla przynajmniej chate ogarnac lub sobie cos do zarcia, a tu jedna wielka

Zuzia, troche sporo te chrzciny chyba. Mnie sie obilo o uszy, ze chrzciny wychodza mniej wiecej 70 zl za godzine. No,ale to wiadomo, zalezy od miejsca i miasta. Jak w warszawce, to pewnie drozej :/

Co do ubioru, to moj po domu lata w dlugim bodziaku plus pajacu lub spiochach. Czasem dorzuce jakas bluze, jak ma zimne raczki.

Co do pierscionka, to teraz w ogole zrezygnowalam z bizuterii, a w ciazy nosilam zareczynowy na lancuszku. Teraz jedynie zakladam bransoletke z malym ludzikiem, na ktorym z jednej strony jest wygrawerowane Jas, a z drugiej 17.02.12 - prezent od tzta po porodzie Obroczek nie mamy

Mialam niby lepszy dzien, bo nocka byla znosna, ale teraz zaczyna marudzic, a mnie juz cholera bierze... Codziennie sie modle o wiecej cierpliwosci i tak sobie czekam, ze moze w koncu przyjdzie...

No i nie moge juz pisac, bo tz jutro gdzies leci i musi przygotowywac trase, wiec to oznacza brak pomocy przy wyjcu.
no właśnie sęk w tym, ze cena nie z Warszawy chrzcimy u siebie skąd pochodzimy bo wszyscy goście są stamtad
Cytat:
Napisane przez Blanszor Pokaż wiadomość
AgaMili ja już poinformowałam firmę, że wracam 2 lipca. Powiem szczerze, że trochę się stęskniłam za korporacyjnym klimatem. Moja mama będzie siedziała z małym - jest na emeryturze. Ja w tygodniu będę mieszkać u rodziców z Alanem, a w weekendy będziemy wracać do tżta do naszego domu. A Wy jaką organizujecie opiekę dla dziecka po macierzyńskim?
to szybko wracasz nie bierzesz nic z urlopu wypoczynkowego
ja mam macierzynski do 25.06 (te 24 tyg) plus biorę ponad 5tyg urlopu ( o ile pozwolą ) zaległego i część tegorocznego, więc planuje 1.08 wrócić
na sierpień 2 tyg tż posiedzi na tacierzyńskim i po tygodniu poprosze obie babcie (nie są stad i nie beda przyjezdzac non stop bo nie moga) no i od września czeka nas opiekunka
Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Dziewczynki,pierwszy raz w życiu mam grypę zoladkowa moja mama też ma,tyle że od wczoraj obie dziś zdychamy jestem tak słaba,że nawet dzieckiem się zająć nie mogę ale wiecie co,dzieci wszystko czują - tz był w pracy, ja zdychalam,a małą była tak grzeczna,że szok - nawet nie jeknela za całe pół dnia,tylko jak była glodna teraz usypia z tztem w łóżku a ja dogorywam na fotelu ...modlę się,żeby mala ode mnie tego swinstwa nie złapała
buuu dużo zdrówka dla ciebie i obyś Melci nie zaraziła

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 07:24   #218
uska000
Zadomowienie

dzien dobry

ciekawe jak tam Anulka nawet myslalam o niej w nocy ze cos czuje ze w dzien kobie urodzi

a po za tym wszystkiego naj

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 08:03   #219
sofciaa
Zadomowienie

GG do sofciaa

Hej!
Ohoho już odchowalnia, więc się melduję

U nas różnie, jak Tż jest to jest ok, jak zostaje sama to ciężko czasem, bo Mała wieczorami daje popalić (chociaż od 2 dni było lepiej muszę przyznać)... Teraz muszę sobie radzić sama z nią aż do Wielkanocy... ufff...

Wczoraj byłam pierwszy raz u pediatry i na szczepieniu. Ależ był wrzask, aż samej mi się płakać chciało, jak wiedziałam że to ją boli...
Julka waży już 5465 g! Klocek

Pozdrawiamy! I dorzucam foteczki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2012-02-25 10.33.24.jpg (96,7 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_44222.jpg (142,5 KB, 43 załadowań)

25.02.2011 [*] Aniołek

Co nie zabije...

17.01.2012 Córcia
sofciaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 08:41   #220
*Agatek*
Zakorzenienie

Heej

No to kobitki nasze zdrówko!!!

Kiniek zasnął w wózku, przełożyłam ją koło 22 do łóżka i na brzuszek- spała do 2.30 tak ale zmieniła swoje godzinki wstawania później 7 karmienie i pielęgnacja teraz trzymam w ramionach na łóżku i lulam, piszę 1 ręką

19mala83 - kochana, ja dawałam za tabletki anty 7 zł.. brałam 2 lata i wrócę do nich też na udach- wewnętrzna strona też chcę figurę sprzed ciąży też nie jestem systematyczna... smarowałam się perfectą 2 tyg, a jak się skończyła to jakoś nie spieszno mi do kupna nowej tubki jak pomyślę o smarowaniu 2x dziennie

A codo szczepionki szpitalnej- tak samo miałam, ale to normalne niby było- nie mówili Ci w szpitalu??
Położna the best... skazę wykryła przez telefon leżę i kwiczę nagrać ją i na jutuba puścić normalnie!!!! nasza polska służba zdrowia
Cytat:
dziewczyny właśnie siedzę i odliczam skurcze. Mąż przyjechał i od progu na mnie patrzy i się pyta co ja taki humor dobry mam - to mu mówię, że boli mnie brzuch i to chyba skurcze.
Tak od 19 czuje.. i się nasilają, jednak nadal nie chce mi się wierzyć, że to to... poszłam wziąć prysznic i myslalam, że przejdzie...a tu nic.
Teraz licze czas..i sama już nie wiem. raz co 5 minut raz co 6.... i raz 12 mi się zdarzylo w przeciągu 40 minut sprawdzania.
Mąż twierdzi ze powinniśmy jechać, a ja że jeszcze nie... teraz spi. obudzę jak będzie potrzeba...

Trzymacie kciuki...może to już. jak nie minie za godzinę to pewnie pojedziemy....

choć boje się ze bede za długo zwlekać... ale skąd mam to wiedzieć jak to pierwsze dziecko.\

pozdrawiam,
śniłaś mi się dzisiaj!!!!!!!!! chodziłyśmy do szkoły razem, chyba liceum, albo gimnazjum (często śni mi się, że się uczę) potem umiałyśmy latać i se latałyśmy, skakałyśmy jak jakiś kauczuk za domem moim rodzinnym może dziś urodzisz???
A więc...
aaa i byłaś z Torunia!

agawoo - ojej to faktycznie nie fajnie kuruj się!!! nigdy nie miałam grypy żołądkowej, ale wiem, że jest ciężka... ja z zatokami się męczę 3 dzień

pearpearl - Kochana, Ty cytowałaś, gdy nie miałaś dziecka dość często i gęsto, a teraz czasu po prostu nie masz, bo dzieciak ważniejszy- wiadomo

Niektórzy w ogóle nie cytują a piszą tylko o sobie, więc nie jesteś tu najgorsza
Pokaż bransoletkę też chciałabym coś takiego!!!!!!!!!!!
Cierpliwość przyjdzie z czasem mała

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 08:56   #221
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Pędzicie jak szalone. I jak ma tu sobie człowiek poczytać od deski do deski jak się nie da normalnie

Wczoraj przyszła do nas paczka od mojej siostry
Dla Krzysia oczywiście
A tam mata edukacyjna i leżaczek. Młody od razu wszystko polubił. Jak się wyrobię to wstawię później zdjęcia do k., bo dziś na 11:15 lecimy na szczepienie
Mamuśki trzymajcie kciuki, żeby go nie bolało i żeby bardzo nie płakał, a potem jeszcze żeby nic się nie działo strasznego po tych szczepionkach

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200807202338.html
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...d7fcac01be.png
82 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 -->56 <--
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 08:58   #222
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

I takie te prezenty dostał:

- jedyna różnica to my mamy zielonkawy listek nad leżaczkiem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg mata.jpg (21,1 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bright_starts_ingenuity_kashmir_swing_0046ce54_ODP.jpg (7,4 KB, 15 załadowań)

Stary 2012-03-08, 09:01   #223
Mijus
Rozeznanie

Dzień Dobry
Stworek jeszcze śpi więc mogę poczytać i napisać kilka słów Wogóle to muszę w końcu opisać swój poród bo mam mega zaległość

Najlepszego dla Was kochane z okazji naszego święta
Tż spisał się na medal - chwale się prezentem w załączniku

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
I ja mam pytanko. w CO UBIERACIE SWOJE POCIECHY W DOMU, TZN. W BODY+KAFTANIK/KOSZULKA+ ŚPIOCHY/PÓŁŚPIOCHY ? Teściowa mi truje dup.ę ze za cienko małą ubieram ale jak ma taki zestaw jak wyżej to dostaje potówek więc ograniczam się do body+śpiochy.... i jest ok.
Ja ubieram body długi rekaw lub kaftanik + śpiochy + skarpetki do tego cienki kocyk Też się zastanawiam czy nie za cienko

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
MAMUSKI, KTORE URZADZALY CHRZCINY W RESTAURACJI

jakie mialyscie MENU
Mi zaproponowano nastepujace
Faktycznie trochę drogo, no ale menu bardzo fajne
Ja wogóle nie mam głowy do chrzcin, kurcze powinnam się za to wziąść, ale jak sobie pomyslę ile będzie zamieszania to mi się odechciewa

Cytat:
Tylko ze on uwaza sie za swietego, mnie za zolze i wielce zdziwiony jak mu mowie ze nie jestem szczesliwa. Szkoda gadac. Jest mi juz wszystko jedno...
wszystko będzie dobrze kochana

Cytat:
Mijus ja moje i rodziców koty (neva masquerade, podrabianego main coona i brytyjczyka) strzygę od wiosny do jesieni - kłaczorów prawie nie ma a czeszemy w zimę.
Oto zdjęcia mojego ogolonego brytyjskiego salcesona.
Bosko wygląda!! Kurcze też mi po głowie chodzi żeby moją kotkę zaprowadzić do fryzjera, ale mam jakieś obawy czy to na pewno im nie szkodzi? Choć jak widzę jaka ona jest włochata ( syberyjczyk), i wiem że zaraz to będzie "wymieniać" na wiosnę i znowu chata utonie w kudłach Dobrze że drugi ma krótką sierść, choć też jej wszędzie pełno

Cytat:
A Wy jaką organizujecie opiekę dla dziecka po macierzyńskim?
Ja planuje żłobek lub opiekunkę jeśli uda mi się znaleść zaufaną osobę Myślę że tak jesień/zima

Cytat:

pozdrawiam,
Powodzenia kochana!! Ciekawe czy masz już swoje dziecie na świecie

Cytat:
Współczuje!! Zdrówka

Cytat:
Napisane przez sofciaa Pokaż wiadomość
Piękna
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg koszulka.jpg (34,2 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bielizna.jpg (34,6 KB, 14 załadowań)
Stary 2012-03-08, 09:06   #224
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Wszystkiego Najlepszego z okazji dnia kobiet kobietki !!

Ciekawe jak tam Anulka

Neska , ja właśnie tak samo jak Twój TŻ twierdzę, że ode mnie nikt nie zasługuje..

Ten Sab Simplex to takie jakby gęste mleczko? Bo ja sie musze upewnic czy ja podaję to co trzeba, niby jest napisane Sab Simplex, ale to nie pomaga na kolki Lilki w ogóle, jedynie Delicol. A tak wszyscy Sab Simplex chwalą. Wczoraj wieczorem tak strasznie wrzeszczała, coś strasznego i takie koncerty robi co dwa dni.. Staram się uważać na to co jem, ale to nic nie daje.
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 09:17   #225
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
Kuruj się słonko i szybciutko wracaj do zdrowia, bo wiosna idzie przecież, a ty obiecaaałaaaaaaś

MissZuzia 110zł na osobę to nie tak dużo chyba. Pytałam u siebie i cena z całym menu (oprócz alkoholu) to 120zł/os w tym mam nawet tort i to jest w takiej rezydencji 4 minuty piechotką od kościoła w pięknym miejscu. Ale moje menu nie jest tak wyszukane i fajne jak to, które Ty podawałaś. W dodatku ja pytałam koleżanki, której teżz kiedyś poszłam na rękę i uczyłam jej bratanicę za połowę kwoty, którą biorę normalnie. Nie wiem czy podała mi tą cenę już po zniżce czy jeszcze mogę z nią pogadać i coś negocjować.

Pytałam też w hotelu obok mojego mieszkania -również 4 minuty piechotką - i tam krzyknęłi 60zł chyba od osoby, ale są tylko dwa dania plus kawa i herbata, poza tym można przynieść wszystko swoje.

I się zastanawiam, bo z ciastami, przekąskami, owocami i napojami to nie byłoby problemu żadnego (moja mama od zawsze piecze znajomym na różne okazje).

Wolałabym dużo bardziej w rezydencji urządzić te chrzciny, ale tyle kasy

Stary 2012-03-08, 09:21   #226
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

WSZYSTKIEGO NAJLEPSIEJSZEGO KOBIETKI W NASZYM DNIU ŻYCZĘ KAŻDEJ Z OSOBNA
Życzymy razem z Krzysiem

Stary 2012-03-08, 09:22   #227
kasiahexe
Zadomowienie

dzieeń doberek my dzisiaj jestssmy wyspane
młoda spala od 22 do 2:20 a potem od 3 do 7:40

Cytat:
ja mam urlop do konca sierpnia a potem nie wiem co robic bo nie mam z kim zostawic Marcelka. milenka bedzie juz chodzic do szkoly akurat od wrzesnia (pierwsza klasa) od 9.00 do 15.00 a malemu pewnie poszukam opiekunki, chociaz nie wyobrazam sobie tego jeszcze, pewnie zaczne sie martwic na wakacjach.
ją do końca września a potem mam ten sam dylemat :-\ pewno będę musala nianke szukać

Cytat:

pozdrawiam,
trzymam kciuki

Cytat:
mam nadzieję że szybko pójdzie sobie paskudztwo w cholerę :-P

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość

fajowe :-P

LIVKA jest juz z nami
kasiahexe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 09:23   #228
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

A i cena szczepionek u nas to:
185zł za hexę (6w1)
285zł za rotarix (ten dwudawkowy).

W każdej innej aptece pytałam i mówili zwykle: 320zł i powyżej 200zł.
Opłaciła się przejechał pół miasta i popytać

Stary 2012-03-08, 09:35   #229
Haniula
Zakorzenienie

No to moje Panie, dziś nasze świeto
Ciekawe czy dzieciaczki bedą łaskawe
A od męża dostałam... aż przykaz siedzenia w domu bo kurier ma być, z siatka do samochodu na psa Mam nadzieje, ze przyjedzie szybko, bo 2 dni z małą na spacerze nie byłam

A wiec, dziekuje za kciuki. Bioderka super ekstra tylko itak zalecaja szeroko pieluchowac, chociaz na noc. I za 6 tyg kontrola. Wpieprzyłam sie w kolejke 2 facetom na beszczela Ale bylam umowiona z doktorkiem, ze wchodze z małym dzieckiem bez kolejki, jak przyszlismy to facet - taki kiolo 30. Podszedł i mowi"ale jeszcze ja jestem w kolejce i ten starszy Pan" - my na to - dobrze dobrze.
A jak wyszedl pacjent z gabinetu, mama krzyczy do dr "Panie doktorze my juz jestesmy z dzieckiem" a doktor' oczywiscie zapraszam '. Mina tego goscia z korytarza była niesamowita

I łącze sie w bólu i podziwiam wszystkie mamy kolkowe Co to wzoraj było to masakra. Niby nic, siedzimy sobie mała pije herbatke, az nagle ryk. Wsumie krzyk Nie do opanowania ! i tak przez godzine i jej brzuszek masowałam, i ciepła pieluszka i ss. I nic, ryk jak stad do warszawy. A w rezultacie ja razem z nią
Dobrze ze była mama bo ja sie tak przestraszyłam ze chcialam pogotowie wzywac .
Nie myslalam ze to jest tak nagle i tak strasznie dziecko cierpi
mama została u nas na noc, a malutka zmeczona tym krzykiem spała cudownie. Od 19-1 a potem od 2-6.

Dzis juz daje do kazdego mleka ss, i mam nadzieje ze sie nie powtorzy
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 10:05   #230
AgaMili
BAN stały

Cytat:
Pędzicie jak szalone. I jak ma tu sobie człowiek poczytać od deski do deski jak się nie da normalnie

Wczoraj przyszła do nas paczka od mojej siostry
Dla Krzysia oczywiście
A tam mata edukacyjna i leżaczek. Młody od razu wszystko polubił. Jak się wyrobię to wstawię później zdjęcia do k., bo dziś na 11:15 lecimy na szczepienie
Mamuśki trzymajcie kciuki, żeby go nie bolało i żeby bardzo nie płakał, a potem jeszcze żeby nic się nie działo strasznego po tych szczepionkach
Super prezenty

U nas noc masakra. Mały zasnął o 20.00, pobudka o 0.00 zjadl i usnął a potem o 2.40 , zjadł i nie spał do 4.00 aż zrobiłam mu kolejne mleko. Miałam takie myśli że szok. Gdzie moja cierpliwość, potem jak usnął o 4.00 to spał do 7.00 ze mną zjadł i spał do 8.30. Teraz lezy w łóżeczku i kwęka

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

Haniula dobrze że z bioderkami ok i współczuje kolki. Oby się nie powtórzyło.
Stary 2012-03-08, 10:26   #231
agacia_cz
Zadomowienie

dziewczyny wy wszystkie szczepicie na rotawirusy??? bo ja dalej jestem niezdecydowana
moja mała koza też wrzeszczy bez powodu nie wygląda mi to na kolki najlepiej się uspokaja i zasypia w aucie
kurcze dużo zakładacie tych ciuchów na dzieci ja tylko body i śpiochy albo kaftanik i śpiochy/gatki
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 10:29   #232
likas
Raczkowanie

Cześć i na Dzień kobiet

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
czy któraś już odbierała becikowe?? jak długo czekałyście na wpłyniecie pieniedzy na konto?
u mnie pieniążki byly jeden dzien przed decyzją, a decyzja była po tygodniu

Cytat:
AgaMili ja już poinformowałam firmę, że wracam 2 lipca. Powiem szczerze, że trochę się stęskniłam za korporacyjnym klimatem. Moja mama będzie siedziała z małym - jest na emeryturze. Ja w tygodniu będę mieszkać u rodziców z Alanem, a w weekendy będziemy wracać do tżta do naszego domu. A Wy jaką organizujecie opiekę dla dziecka po macierzyńskim?
ja wracam 30 lipca ( w urodziny mamy) u mnie tez koroporacyjny klimat . Z dziećmi zostana babcie, pewnie jak ostatnio na zmianę, od wrzesnia będzie łatwiej bo Ala będzie w zerówce

Cytat:
uważaj to bardzo zaraźliwe, trzymam kciuki za małą żeby sie nie zarazila
Cytat:
Napisane przez sofciaa Pokaż wiadomość
Hej!
Ohoho już odchowalnia, więc się melduję

U nas różnie, jak Tż jest to jest ok, jak zostaje sama to ciężko czasem, bo Mała wieczorami daje popalić (chociaż od 2 dni było lepiej muszę przyznać)... Teraz muszę sobie radzić sama z nią aż do Wielkanocy... ufff...

Wczoraj byłam pierwszy raz u pediatry i na szczepieniu. Ależ był wrzask, aż samej mi się płakać chciało, jak wiedziałam że to ją boli...
Julka waży już 5465 g! Klocek

śliczności

dziewczyny, czy tylko ja trzymam malucha w śpiochach cała dobę - tylko raz ubrałam jej sukienkę na imieniny do prababci, ale i tak po 30 min ją zapluła mlekiem

Cytat:

super
Cytat:
A i cena szczepionek u nas to:
185zł za hexę (6w1)
285zł za rotarix (ten dwudawkowy).

W każdej innej aptece pytałam i mówili zwykle: 320zł i powyżej 200zł.
Opłaciła się przejechał pół miasta i popytać
normalnie szał z tymi cenami, u mnie w przychodni nie można przynieść swoich tylko maja u siebie, ale z tego co się zorientowałam z tego co pisałyście to na szczęście nie jest drogo.

A połozna diagnozująca przez telefon - wymiata. Powinna jakąś nagrodę dostać

A i hit z dzisiejszej nocy:
Mala zaczyna kwilić, tż: "nakarmisz ??" ja: "przecież karmię" odwrócił się i spał dalej, a ja to powiedziałam na pół śnie bo mi się wcześniej śniło . Oczywiscie od razu też zasnęłam. Za pół h tż wstał i ją nakarmił

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
dziewczyny wy wszystkie szczepicie na rotawirusy??? bo ja dalej jestem niezdecydowana
moja mała koza też wrzeszczy bez powodu nie wygląda mi to na kolki najlepiej się uspokaja i zasypia w aucie
kurcze dużo zakładacie tych ciuchów na dzieci ja tylko body i śpiochy albo kaftanik i śpiochy/gatki
ja nie
likas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 10:37   #233
eliza1984
Zadomowienie

Dzień dobry w ten piękny dzień
Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Ten Sab Simplex to takie jakby gęste mleczko? Bo ja sie musze upewnic czy ja podaję to co trzeba, niby jest napisane Sab Simplex, ale to nie pomaga na kolki Lilki w ogóle, jedynie Delicol. A tak wszyscy Sab Simplex chwalą. Wczoraj wieczorem tak strasznie wrzeszczała, coś strasznego i takie koncerty robi co dwa dni.. Staram się uważać na to co jem, ale to nic nie daje.
SS działa inaczej jak delicol.Delicol ma laktaze w składzie co ułatwi trawienie laktozy ,a ss ma symetikon ale nie wiem dokładnie co on powoduje.Widocznie twoja niunia nie trawi własnie laktozy

Ktoraś mama pisała o kwasach DHA.Mi ze szpitala też zalecili je brać ,ale drogie to jest i zastanawiam się czy jest coś tanszego ,choć widziałam ,ze ktoś dodał linka gdzie 60 szt chyba 60zł więc już lepiej ,bo ja płaciłam za 30 szt 40zł,a wit D nie zalecali mi przyjmować

Kurcze wczoraj miałam tyle pocytowane ale malucha płakała i musialam wyłaczyć kompa,a dziś już nie pamietam

Ja zamierzam do roczku posiedzieć z Nikolcią ,a później moze uda mi się wrócić do pracy.Narazie juz tam nie pracuje ,ale nie wykluczone ,że mnie nie przyjmie szef

Wasze dzieci też tak chetnie patrzą w tv ,bo moja to tylko wykuka ,ze właczony i ogląda i jeszcze jej ulubionym zajeciem do guganie do półki w sypialni.Własnie znowu zaczyna.W ogóle coś mam problem z karmieniem małej.Z cyca nie chce ciągnąć tylko ssie kilka min ,poźniej już nie ,a jak odciagne to z butli bardzo chętnie
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 10:40   #234
zoskasamoska
Wtajemniczenie

agacia my jeszcze nie wiemy. Zobaczymy jak to po chrzcinach będzie, bo może z kasy ze chrzcin ją zaszczpimy, chyba, że dostanie same rzeczy jakieś :P

Przyszła do mnie lekarka rodzinna , jakaś wizyta petronażowa czy coś tam takiego. Na dzień dobry opierdzieliła mnie , że nie odbieram telefonów(pielęgniarka źle zapisała mój nr), że dzwonka nie mamy(jeszcze nie zdążylimy zamontować). Myślałam, że ja wyrzucę, ale całe szczęście szybko poszła. A i jeszcze sie rzucała , że zimno troche w domu, a mnie juz szlag trafiał, bo tam gdzie jest Mała grzeje piecykiem elektrycznym , a tak to rozpalam sama w piecu, ale kurde sama z tym wszystkim nie daje po prostu rady i dopiero co miałam iść do tej przeklętej piwnicy.
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 10:42   #235
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
Ja podawałam rota ,będzie w 2 dawkach po 300zł za każdą,a ja też ubieram tak jak ty
Ja złożyłam o becikowe dokumenty we wtorek i za tydzien sama muszę sie pofatygować o decyzję
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 10:53   #236
elunia25
Raczkowanie

jeden dzień mnie nie było i juz w odchowalni jestesmy lece nadrabiac a i jeszcze:

Dzisiaj Dzień Kobiet wiec cycki w górę odrzućmy z twarzy gradowa chmurę niech żyje celulit i kurze łapki bo i tak jestesmy fajowe babki
elunia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 10:56   #237
ania_1988
Raczkowanie

GG do ania_1988

Cytat:
ja nie będę szczepić. jest tyle odmian tych wirusów że trafić na szczep który jest w szczepionce to cud ... po za tym uważam że wszystkie dodatkowe super szczepionki to tylko wymysły firm farmaceutycznych bo przecież nikt na dziecku nie będzie oszczędzał... po za tym sama znam przypadki że dzieci były poszczepione i na krztusiec zachorowały... jak dla mnie wywalanie pieniedzy w błoto lepiej kupic cos dla maluszka.

Ciekawe jak tam Anulka ... pewnie jeszcze rodzi chociaż trzymam kciuki żeby szybko poszło bo rodzić to zaczęła napewno

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO KOBIETKI W NASZYM DNIU
Stary 2012-03-08, 11:09   #238
Mijus
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez elunia25 Pokaż wiadomość
Dzisiaj Dzień Kobiet wiec cycki w górę odrzućmy z twarzy gradowa chmurę niech żyje celulit i kurze łapki bo i tak jestesmy fajowe babki
klaski :
Stary 2012-03-08, 11:11   #239
AgaMili
BAN stały

Sofcia sliczna masz pannice w domu
Zoska nie przejmuj sie ta baba i tak jestes dzielna
Likas my na noc mamy spiochy i pajace a na dzien spodenki i koszulki.
Stary 2012-03-08, 11:20   #240
anankee
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ania_1988 Pokaż wiadomość
ja nie będę szczepić. jest tyle odmian tych wirusów że trafić na szczep który jest w szczepionce to cud ... po za tym uważam że wszystkie dodatkowe super szczepionki to tylko wymysły firm farmaceutycznych bo przecież nikt na dziecku nie będzie oszczędzał... po za tym sama znam przypadki że dzieci były poszczepione i na krztusiec zachorowały... jak dla mnie wywalanie pieniedzy w błoto lepiej kupic cos dla maluszka.
popieram wypowiedź co do szczepień na rotawirusy, według mnie bez sensu.

Emi!

anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości