|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#241 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
zdrowiej szybko Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
----- Dzień Dobry ! Jula dziś kończy 6 tygodni Czyli i mój połóg dobiegł końca ![]() Za tydzień w piątek mam wizytę u ginekologa i miałam w celibacie do niej doczekać, ale wczoraj już nie mogłam się powstrzymać i trochę z mężem poszaleliśmy - było cudownie ![]() (Balam się tylko żeby mi nie popękały moje nacięcia ze względu na moje akcje ze szwami - ale wszystko wygląda na ok ) ![]() Najlepszego w dniu kobiet dla wszystkich mam ;* Pozdrowienia !!!
|
|
#242 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Witam!
Jeden dzień mnie nie bylo,nadrobię potem,bo teraz muszę umyc czuprynę i na spacer migac! Dzisiaj Bartosz konczy 7 tygodni!!!! |
|
|
|
#243 |
|
Zadomowienie
|
heeej!
no i szukam Was na poczekalni a tu mamusie już na odchowalni ![]() ehh dalej walczymy z wysypką, jeszcze mój tata przyjechał i znowu nie mialam kiedy usiąść przed komputerem ;/ jeszcze moja mała ma chyba jakiś radar, bo co siadam albo zjeść, albo na net to momentalnie się ryk włącza idę ponadrabiać buziaki |
|
|
|
#244 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamuski i brzdace !
Wszystkiego Naj z okazji Dnia Kobiet A u nas wsio ok Mała dostala jedzonko o 23;30 i o dziwo o 3 sie obudzila na butle. Z tym, ze ja nie slyszalam i wstal małż i nakarmil i spala do 7 ![]() Przyszla ksiazka "Wcześniak - Pierwsze 6 lat życia" (ponoc dobra mam nadzieje bo wywalilam w koncu na nia 90 zl razem z przesylka ) i pas poporodowy . Wiec bede sie edukowac i brzuch wciagac ![]() ![]() Co do szczepionek na rota , tez uwazam za glupote, ale jest sporo mamus, ktore pewnie mysla zem wyrodna matka Mala ma tylko dodatkowo pneumokoki ale refundowane, bo gdybym sama miala za nie placic, pewnie bym zrezygnowala , bo najzwyczajniej mnie nie stac . Trzymam za Anulke
|
#245 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja składając wniosek w lutym jakoś w połowie od razu dowiedziałam się żę pieniądze najwcześniej koniec marca pomimo że decyzja będzie po 2 tyg i fakt decyzje dostałam tydzień temu a kasy na razie brak. Do pracy wracam w połowie sierpnia z wykorzystaniem 24 tyg macierzyńskiego plus zaległy urlop, wracam teoretycznie a praktycznie to nie wiem czy będę miała do czego wrócić bo u mnie się praktykuje przyjąć żeby po tyg zwolnić Mój też cały dzień w śpiochach lub pajac ładnie ubieramy tylko jak ktoś ma przyjść lub ja my gdzieś wychodzimy bo tak to za dużo zachodu bo mały potrafi się czasmi przesikać i wystroić go i potem rozbierać to dla mnie za dużo bo ja do 16 sama w domu jestem i nic bym nie zrobiła. Twoje karmienie wymiata jak moja położna Cytat:
Witam się i ja z Wami w dzień kobiet i Oczywiście kciuki za Anulkę żeby siew końcu rozpakowała. Edytowane przez 19mala83 Czas edycji: 2012-03-08 o 11:38 |
|||
|
|
|
#246 |
|
Zadomowienie
|
Agatek, podejslij ma priv albo kom namiar na tego fryzjera co bylas/ No chyba , ze to nie bylo w trn to nie
![]()
|
#247 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja też nie zamierzam szczepić na pneumokoki i rotawirusy. A na szczepienie obowiazkowe zdecyduje się chyba na te refundowane. Moja koleżanka jest rehabilitantką i zdarza się jej rehabilitować dzieci, które po szczepionkach mają problemy zdrowotne. Podobno te kombajny są o wiele bardziej niebezpieczne. ------------------------------------------------------- A tak w ogóle wszystkiego najlepszego w dniu naszego święta i witam się z wszystkimi na nowym wątku ![]()
|
|
|
|
|
#248 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#249 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
odnosnie ciuszkow to ja sie nie wypowiadam bo moj czasem w samym body lezy, teraz spi mi na rekach w cieniutenkim pajacu i body z krotkim pod spodem i czuje ze juz lepki jest goracy chlopak Cytat:
Cytat:
dzien dobry w ogole maly ostatnie dwa dni marudzil dopiero wczoraj lepiej, chyba tez skok mial ale ogolnie jest bardzo absorbujacy ![]() Snieg u nas pada ![]() Kochane wszystkiego naj... z okazji Naszego swieta, cierpliwsci, zdrowia dla dzieciaczkow i tego, by z kazdym dniem bylo coraz latwiej |
||||||
|
|
|
#250 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#251 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#252 | ||
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=Mijus;32791577
Bosko wygląda!! Kurcze też mi po głowie chodzi żeby moją kotkę zaprowadzić do fryzjera, ale mam jakieś obawy czy to na pewno im nie szkodzi? Choć jak widzę jaka ona jest włochata ( syberyjczyk), i wiem że zaraz to będzie "wymieniać" na wiosnę i znowu chata utonie w kudłach Dobrze że drugi ma krótką sierść, choć też jej wszędzie pełno![]() Ja planuje żłobek lub opiekunkę jeśli uda mi się znaleść zaufaną osobę ![]() [/QUOTE] Mijus Neva masquerade to odmiana syberyjczyka. My ją golimy prawie na zero bo moja mama nie wyrabia z ilością kłaków w domu Koty są zadowolone, czasem na jeden dzień się obrażą. Kotka main coonowata musi być niestety usypiana na godzinę do strzeżenia bo jest agresywna i nikt nie odważy się na strzyżenie bez uśpienia. A trzeba ją strzyc bo łazi po całej wsi, nie lubi się myć i się okropnie kołtuni i robią jej się bolesne dredy które sama sobie wyrywa. Strzyżenie raz do roku załatwia problem. Ja zwierzaki strzygę sama, zainwestowałam w dobrą maszynkę, ale przy tylu zwierzach inwestycja szybko się zwróciła. Psy to przygłupi Jork i pudelek ![]() ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Cytat:
|
|
#253 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki, ja na jednej rece
![]() Wszytskim Wam wszytskiego najlepszego z okazji naszego swieta !!! Moj tz znowu sie postaral, bo zamowil i oplacil mi wizyte u kosmetyczki Mam miec robione paznokietki u rak i u nog, henne i jakis zabieg pod oczy, bo mu narzekalam, ze mam cienie i worki jak moszna... Tesciowka przyjdzie na dwie godziny zostac z Dzonym. Elunia, boskie zyczenia ![]() Co do szczepien, ja nie szczepie na rota i pneumo...ale ja to w ogole na nic bym nie szczepila ![]() Dziecko dalo mamie pospac w dzien kobiet. zasnal ok 1, pobudka przed 4, pozniej przed 7 i przed 10 Mam pytanie odnosnie karmienia (.)(.). Czy to mozliwe, ze po 3 tygodniach unormowala sie ilosc pokarmu??? Mam bardzo miekkie cycki i nie wiem, czy to jakis kryzys laktacyjny, czy juz norma??? Dzieciak niby zjada i nie narzeka - tzn domaga sie po 2,5-3 h, nie szarpie cycka, wiec chyba nie jest pusty. Probowalam po karmieniu troche sciagac, to pomimo iz cycek miekki jak flak, to zawsze jeszcze jakies 20 ml polecialo i nie wiem,czy sie martwic i rozkrecac laktacje czy nie Pomocy!!! Agatku Bransoletke pokaze, jak bede miala czas pstryknac fotke. Na razie aparat jest u tesciow, wiec nawet nie mam jak.A CuKinka chyba chce dolaczyc do Fasoli nocami ![]() Agawoo, zdrowka dla Ciebie i mamy!!! A Zyrafka kochana, ze taka grzeczna ![]() Zuzik, jak to nie cena warszawska to moim zdaniem tym bardziej duzo. Szczegolnie ze bedziesz miala sporo osob na chrzcinach... Mijus, tak sobie wlasnie myslalam, ze moj Jas tez zawsze albo slucha trojki, albo kolysanek utulanek. No, plus jeszcze Raimond Lap - juz kilka razy wyraznie go to uspokoilo. Dziewczyny, siostra wyslala mi w piatek kilka buteleczek ss z de i nie ma do dzisiaj. Myslicie, ze dojda czy ktos ukradl na poczcie? Niby poleconym, ale wiecie, jak dziala nasza poczta... Nie wiem, co robic, bo ta butelka, ktora mamy dzisiaj sie skonczy... A bez ss Jasiek jest rownie lagdony jak wyglodnialy krokodyl
|
#254 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#255 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry mamusie
![]() ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- wszystkiego najlepszego z okazji naszego święta )
|
#256 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mój szef ma czworo dzieci i końca jeszcze nie widać
|
|
#257 |
|
Wtajemniczenie
|
a MICHAŚ kończy dzis 10 tyg heheh
i też dął mamie pospać w nocy ale on ostatnio bardzo kochany jest i daje mi pospać dzis dotarło wreszcie jego ubranko na chrzciny za 50zł używane tzn raz założone też do chrztu a takie samo ubranko nowe to kosztuje ok 140zł a to używane jest w bardzo dobrym stanie no bo co takei dzieciątko może zniszczyć?? wiec ztym już mam spokój nie będe musiała już nic szukać do ubrania dl amałego bo dl asiebei to tak tak się zastanawiam w co sie ubrać by w miarę dobrze wyglądać jakoś zakamuflować brzuchol i obwsiłe cycki ;(
|
#258 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Oj ciężka noc u mnie była bo prawie nie spałam, miałam skurcze co 5,6 minut... bolało- pierwszy mój jakikolwiek ból w czasie ciaży więc mówie ze to to pewnie.... Gdyby nie mój nieogarnięty mąż który do mnie przyjechał i nie wpadł na pomysł, że może zacznę rodzic... to na IP bym nie wylądowała. Nie zostawił kluczyków od pewniej maszyny w pracy a dzisiaj mają serwis tej maszyny więc się stresował ,że musi przecież rano jechać itp..... o 5.00 stwierdził, że pojedziemy do szpitala bo ciebie i tak boli i się okaże. To pojechałam. 5.00 rano... otworzyła nam babka z IP... pyta o co chodzi. Wpuściła tylko mnie za drzwi, Karol czekał nie wiedząc co jest. Mówi do mnie ,że zrobimy Ktg i tyle. kazał się położyć itp. )0,5 godziny leżenia. Skurcze były ale wg tego ktg słabe chyba - tak mi się wydaje bo 4o pare miały... mówie jej ,że jest to moja pierwsza ciąża i że już po terminie a mąż musi wyjechać teraz rano i po prostu jestem tutaj aby sporawdzić i jeśli to nie teraz jeszcze to chce jechać do domu. Leżałam te 0,5 godziny w samotności - jakby kurcze męża nie mogli wpuść jak tam nikogo nie było.... po skończeniu ktg przyszła, odłączyła i nic mi nie mówiac zadzowniła po lekarza. I poszła do swojego biurka; lekarzowi powiedziala ze jest tutaj pani ze slabymi skurczami. Przyszedł lekarz, zapytał tylko o co chodzi i tyle. To mu mówię, ze to są moja pierwsza taka noc ze skurczami, że mam tyłozgięcie bo widzę ze zabiera się za badanie,a on " zaraz sprawdzę przecież".... wtyka mi te palce i tekst " nie ukrywam ,że trudne warunki są do badania " .... co moja wina ze mam przy kręgosłupie szyjkę i nie może jej znaleźć ???? wkurzył mnie... normalnie jak bym była niemiła mogłabym mu i odp. ,że co ma za krótkie paluszki???? dosłownie... Zapytał mi się czy miałam jakieś rozwarcie, to mu mówię ,że we wtorek 1cm... " to on poszuka tego 1 cm".... i mówi że znalazł i skończył badanie. Zrobił usg minuta 5, pokazał serce, spr. gdzie glówka i łożysko. Nawet nie dał mi ręczniczka aby sobie brzuch wytarała po tej gatarecie z USG. Wstałam i jego teks " że jeszcze nie rodzę wiec nie na porodówkę ,ale na patologi by mnie zostawił aby poobserwować " to się pytam czy to konieczne, a on że " siła pani tu trzymać nie będziemy"... i co zostaje czy nie???? więc się zastanawiam...a on ,że czasu nie mam i ile mam lat , wiec mowie ze 26 a on na to i to trzeba się w tym wieku zastanawiać????? baran jeden... nawet 36 letnia kobieta by się zastanawiała czy zostać jak on mówi ze to dopiero skurcze takie przepowiadające i ze to jeszcze nie poród i mam się zdecydować ... To powidziałam, że nie chcę leżeć na patologi bo wywoałanie będę miala dopiero poniedziałek, wtorek - on tak by chciał. więc mysle co ja tam bede siedziec. I musialam podpisać ,żę nie zgadzam się na hospitalizacje i zostałam zapoznana z zagrożeniami płodu ... tylko nic nie mówił o żadnym zagrożeniu!!!! Myślę sobie ,że zwalil na mnie odpowiedzialność, bo przecież jak by mi powiwiedział ,że nie rodzi jeszcze pani.... ale lepiej by było jakby pani została itp. to pewnie bym została.... a on tylko czy zostaje czy nie? więc jak nie powiedział że nie ma zagrożenia to też nie zostałam. Trochę mnie to teraz męczy bo jak coś będzie nie tak z dzidzia to moja wina...ale dlaczego mam leżeć 4 dni na patologi i wysłuchiwać inne kobiety które mają mase problemów z ciażą np. i będę się tylko stresowac. Pod koniec rozmowy mowi mi ten lekarz, że mam przyjechać na to wywoalanie wcześniej niż mój lekarz mowił, on wolałby w 10 dniu po terminie a skierowania nie potrzebuje...więc co tu myśleć? pewnie nie było zagrożenia żadnego bo i Hubert się ruszał i serce jego biło, usg zrobił ale dla zasady chciał mnie tam zostawić. tak sobie teraz mysle, nie zapytał jak przebiegala ciąża, karty ciązy nie obejrzał nawet itp. nie pytal czy coś brałam jakieś leki... Przecież mowiałm, że to moja pierwsza ciaża i nie wiem czy te skurcze to już te... Oj mam tylko takie nieciekawe uczucia po tej wizycie... Skurcze nadal mam ale teraz słabsze i już rzadko... Dzisiaj przyjmuje moja pani ginekolog i jutro też, mam rzut beretem do niej więc chyba się przejdę do niej wieczorem i niech mnie trochę uspokoi bo nie wyrabiam już. Karol już pojechał do domu do pracy i jego mamusia już wszystko wie.... bo męża siostra dzwonila ze słyszała ze byliśmy w szpitalu... i dlaczego nie zostałam itp. normalnie oszaleć można!!!!! A mąż teraz panikuje i mówi ze powinnam tam zostać itp. pewnie to tekst jego mamy i dlatego tak mi mówi... on zawsze wszystko powtarza co mama powie po czasie, najpierw ma inne zdanie a potem jeszcze inne... ciekawe jak jemu by było milo zostać tam i slyszeć ,że ma nieciekawe warunki do badania i leżenie.... bo wywołać może po niedzieli dopiero... czuje się taka bezradna ale nie pojadę tam na pewno zbyt szybko... teraz będę czekać do takich bóli których będę miała problem wytrzymać. Dzięki za kciuki...ale widzicie... fałszywy alarm
|
|
|
|
|
#259 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
teraz zacznij tylko jak nawięcej sie ruszac tzn myj okna podłoi to nawet możesz ściera na kolanach ) hehe chodz dużo po schodach rób przysiady ciepłe kąpiele wieczorami może winko dla rozluźnienia a może się zdecydujesz na olejek rycynowy mi akurat nie pomógł ale pamiętam że był taki czas gdzie dziewczyny go piły i się jakoś tak ta lawina dzieciątek ruszyła więc moze na inne podziałał
|
|
#260 |
|
Rozeznanie
|
U nas nocka taka sobie,standardowo pobudki co 2-3h.Zazdroszcze tym co maluchy przesypiaja wiecej.Filip ma 9 tygodni i dalej sie tak budzi,karmiony mm.Kiedy sie doczekam przespanych nocy,zmeczenie wychodzi... ![]() Jak wasze maluchy znosza jazde autem,moj twardo spi.Na swieta jedziemy do Polski a to 700 km,troche sie boje.
|
#261 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zeby szybko przeszłoCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja mam tak z piersiami jak Ty tez się zastanawiam czy ją bardziej rozkręcać...Cytat:
![]() WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI NASZEGO ŚWIĘTA. Ja dostałam prezent od teścia. Czekolady, winko i kosmetyki... A mój mąż nawalił... nawet życzeń nie usłyszałam. Z reszta nie odezwał się do mnie słowem od wczoraj rano... A ja prosić sie nie będę zeby ze mną rozmawiał. Nie wiem o co mu chodzi. Ale coś czuje że bedzie to dłużej trwać, bo jestem zła jak osa. I odpadł nam dziś pepuszek |
|||||
|
|
|
#262 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mój uwielbia jazdy samochodem wystarczy że tylko samochód ruszy a ten już śpi ale on też uwielbia jezdzic wózkiem bo jak idę z nim na spacer to tylko wyjdę z domu i już oczka zamknięte i nyna ale wystarczy że się na chwilkę zatrzymam to już jest ryk zaczynam iść śpi -staje ,ryk - idę śpi itd
|
|
#263 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#264 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzięki za odpowiedz w sprawie szczepień ja wniosek o becikowe złożyłam 6.03 dziś odebrałam decyzję a kasa ma być 27.03 niestety po chrzcinach
|
|
#265 |
|
Wtajemniczenie
|
nie wiem czy to tylko moje spostrzeżenie ale czy to my się zmieniłyśmy po porodzie czy nasi faceci?? tzn u nas w sumie zmieniło sie na lepsze dziecko bardziej nas do siebie zbliżyło, mniej sie kłócimy ale to może też przez to że ja sie stałam pokorniejsza spokojniejsza i na większosć macham ręką nie idę w zaparte tylko dla świętego spokoju przyznaje tż rację a myślę i robię tak po swojemu
w każdym razie jest inaczej i cieszy mnie bardzo że tż tak bardzo kocha synka mały jest dla niego oczkiem w głowie lubi z nim usiaść pogawędzić poopowiadać mu raz po raz nakarmi fakt przewijanie zostawia mi hahah no ale nie będe od neigo wszystkiego wymagac ja to nawet lubie małego przewijać bo on zawsze obsypuje mnie uśmiechami podoba mu się leżenie z gołą dupcią wtedy jets najszęśliwszy a jak jest szczęśliwy to śmieje sie ile sie da ogólnie on jest bardzo pogodnym dzieckiem co mnie oczywiście cieszy bo bałam sie że będe mieć jakieś strasznie marudne oryczane dziecko
|
#266 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja na szczęście miałam fajną położną, choć nie powiem żebym miała wsparcie odnośnie karmienia piersią... Cytat:
i Mały zawsze ma body z krótki rękawkiem i na to pajacyk bawełniany; jak śpi to kocykiem cieńkim go przykrywam i jest ok Cytat:
bez przesady że będziesz z małym dzieckiem tyle czasu stała... u nas też kolka aczkolwiek mega sposób to ciepłe powietrze z suszarki i masowanie brzucha mocno zgodnie z ruchem wskazówek zegara; może spróbuj? u nas pomaga... pielucha nie pomogła ale to tak... tylko że tak mocniej uciskam brzuszek i czuć jak po 10-15 min zaczyna lekko opadać.... pieluszkujesz szeroko? ja narazie nie... ale wizyta z bioderkami dopiero przed nami |
|||
|
|
|
#267 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#268 | ||
|
Zakorzenienie
|
JA już dawno zapomniałam, że becikowe miałam....
Haniula a widzisz... kolka jest masakryczna... nic, tylko tulić w pionie, bo to przynosi dzidziusiowi ulgę. Suszarką też działałam raz i się uspokoiła na chwilę chociaż ja daję do każdego mleka od 3 tyg chyba albo i dłużej a on 3-4 dni w ogóle nie ma kolki Pearl jak nie doszły butelki to może zastępczo dawaj bobotic?? i pozostaje tylko czekać Co do nocek- coś się jej zmieniło, bo zawsze o 4-5 wstawała, a dziś wcześnie bo wczoraj padła- w ogóle się śpiochem jakimś zrobiła ![]() Zośka bo ss może zadziałać dopiero po kilku dniach jak większość 'leków'... Boroo kciuki za Twojego Krzysia! Niech będzie grzeczny i dzielny! Fajne prezenty ja mam matę canpol babies ![]() Mijus wooow sexi!!!!!! Ewula moja córka jadąc autem czuwa. Ssie smoka, ale nie śpi. Ogólnie się wydziera kiedy kładę ją do fotelika bo nie lubi być ubrana grubo i ma ograniczone ruchy, chyba ją to wnerwia ![]() Czubasek za pępek! Po kielichu! ![]() Cytat:
Cytat:
w Lubiczu
|
|
#269 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kobietki małe i duże
wszystkiego naj z okazji naszego święta![]() Niewiele pamiętam,a pocytowac nie bardzo mogę na tym tel.... Ja jeszcze jestem slabiutenka i mnie telepie :/ mamie już lepiej,ale ona jakieś leki może brać,a ja nic znikne niedlugo,dziś już doszlam do wagi z początku ciąży,ale tylko do wagi,nie do figury zaznaczam może to przez to że pokarmu w cycach mam mało :/Co do ubioru to moja ma zazwyczaj kaftanik + spioszki, albo bez spioszkow leży,pod kocykiem tylko ![]() Zuzia,wydaje mi się że te 110 zł to sporo, a menu strasznie wyszukane i rozbudowane ..ale ją się jeszcze nie orientowalam u nas,wiec nie mam porównania ... Dziękuję wam za kciuki, mam nadzieję że tzta i malutka oszczędzi
|
|
#270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A położna powinna Ci pomóc, poinformować co i jak, w końcu ma za to płacone?
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:31.

zdrowiej szybko 

za Anulke 

Mam miec robione paznokietki u rak i u nog, henne i jakis zabieg pod oczy, bo mu narzekalam, ze mam cienie i worki jak moszna...

nagrać ją i na jutuba puścić normalnie!!!!