|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VI cz. naszego wątku? | |||
Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
20 | 33,90% |
Duże brzuszki wszystkie mamy, na porody już czekamy. |
5 | 8,47% |
Od jesieni już plotkujemy, pierwszych maluchów wyczekujemy. |
0 | 0% |
Wiosna wreszcie za oknami, czas na spotkania z maluchami. |
6 | 10,17% |
Wyprawki powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
1 | 1,69% |
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
6 | 10,17% |
Wyprawki prawie gotowe - obstawiamy terminy porodowe. |
7 | 11,86% |
Wyprawki kompletujemy, niezmiennie plotkujemy. |
1 | 1,69% |
Wyprawki kompletujemy, pierwszych porodów wyczekujemy! |
13 | 22,03% |
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#421 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#422 |
Rozeznanie
|
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012
Snilo mi sie,ze opiekowalam sie synkiem, byl grzeczny, nakarmilam go i postanowilam przewinac. Doszlo do mnie,ze nie mam przewijaka, wanienki itd.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#423 | |
La Moderatoiure
|
Cytat:
Staram się nie jeść słodyczy ze sklepu i cukierni, jeśli już to sama piekę. O, to też tak samo idziemy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#424 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Koleżanki mówią ze mam bzika na punkcie czystości więc przyznaję że to działa nie gorzej niż detergenty - i są o niebo tańsze. Ale oczywiście od czasu do czasu kupię sobie jakiś spryskiwacz ale też muszę szukać tych eko naturalnych inaczej kichanie co 5 minut przypomina mi dlaczego zmieniłam zasady sprzątania. Cytat:
- chyba muszę ten swój remont sfinalizować to wtedy uwolnię się od tego ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#425 |
Rozeznanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32792753]No widzisz, a mnie faszerują No-spą 3 razy dziennie
![]() powiedz lekarzowi o tym co napisalam, niech to on zweryfikuje,ale nie tylko moja gin mi o tym mowila... ![]() Mialam nospe forte 3x1 w 20t i w ogole mi nie pomagala, stad relanium. Zauwazylam,ze jak pije melise 2-3 razy dziennie to rzadko mi brzuch twardnieje, juz polecalam- melisa z pigwa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#426 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() może zależy czym spowodowane sa te skurcze |
|
![]() ![]() |
![]() |
#427 | ||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry kobitki
![]() ![]() ![]() ![]() Szmaragdowy kotku ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32792590] Ale odkąd wstaję i za oknem jest jasno i świeci słoneczko i nie ma tego białego paskudztwa, jest mi tak dobrze... ![]() Ja też wyprawkę kompletuję przez internet i z mamą (akurat moja mama mieszka blisko i ja chcę, żeby mi pomogła kupić, wiem, że pewnie wszystkie wolicie same albo z TŻami, ale mój TŻ jest zapracowany i raczej średnio go widzę przy wybieraniu wanienki, a mama na pewno pomoże wybrać dobrze, będą jeździć razem - oczywiście ja będę czuwać z fotela prezesa i pod telefonem nad wszystkim ![]() [/QUOTE] U mnie śnieg w nocy zaczął padać ![]() Też kompletuje wyprawkę przez internet, wczoraj zamówiłam duużą paczkę ![]() ![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#428 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Gaabbi - zabiłaś mnie tymi kwiatami ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32792590] Ja też wyprawkę kompletuję przez internet i z mamą (akurat moja mama mieszka blisko i ja chcę, żeby mi pomogła kupić, wiem, że pewnie wszystkie wolicie same albo z TŻami, ale mój TŻ jest zapracowany i raczej średnio go widzę przy wybieraniu wanienki, a mama na pewno pomoże wybrać dobrze, będą jeździć razem - oczywiście ja będę czuwać z fotela prezesa i pod telefonem nad wszystkim ![]() A mi właśnie czytanie o skurczach w internecie niejako pomogło - w 99% takie przypadki kończyły się dobrze, w terminie, czym się pocieszam.[/QUOTE] a tu się nie zgadzam, ja wolałaby wyprawkę robić z kimś kto się na tym znał i by mi pomógł a nie błądząc po omacku i zazdroszczę Ci, że masz blisko mamę, ja chciałabym mieć kogokolwiek blisko - kto byłby wstanie ze mną to wszystko ogarnąc, bo jak wiemy, mężczyzni nie ineresują się tym wszystkim tak jak my ![]() Cytat:
no no - czym więcej czytam tym więcej dziewczyn już zabiera się za porządki, czyżby to znaczyło że wiosna jest już w powietrzu? ![]() a tak poważnie... za chwilę będzie Kwiecień i Wielkanoc DZień dobry wszystkim i oczywiście bukietów tulipanów i samych pyszności z okazji Naszego święta ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#429 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i sama piekę oczywiscie ![]()
![]() |
#430 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ale fajnie ja dopiero 20 zaczynam remont i wyprawkę zamówie dopiero w kwietniu tez mam pomysl zeby za jednym razem zamówic wszystko i z głowy ewentualnie wybiore produkty zrobie liste i TŻ bedzie w swoim zywiole - on bardziej ode mnie ubi zakupy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#431 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to jest chyba jakimś wyjątkiem.... ja nawet jakbym zrobiła listę to już wyobrażam sobie przerażenie w oczach R ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#432 |
Zakorzenienie
|
głowa mi pęka. chyba pora na małą drzemkę. a potem kawa i drugie śniadanie i wracam do nauki
|
![]() ![]() |
![]() |
#433 |
Zakorzenienie
|
u mnie śnieg pada
![]() ![]()
#434 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Uciekam bo mam gości - odezwę się później chociaż mam nadzieję ze dzisiaj nie usnę przy nadrabianiu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#435 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#436 | |
Zakorzenienie
|
padłam
![]() Cytat:
a mi gin pow że nospe po co brać, czy nasłuchałam się rad koleżanek ![]()
![]() |
#437 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#438 |
Zakorzenienie
|
ja też wolę sama kupić, bo TŻ to by dzwonił ze sklepu do mnie, a też jesteśmy sami więc nikt mi po nic z rodzinki nie pojedzie w razie w
#439 |
Konto usunięte
|
Ech, od wczoraj tak patrzę w lustro i jestem trochę załamana..... Szpital dał mi w kość, mam bladą i zmęczoną cerę, a dodatkowo jak od pół roku miałam z tym spokój, tak zaczęły mi się pojawiać niespodzianki na twarzy... Poza tym wraz z puchnięciem dłoni i nóg zaczęła mi chyba trochę puchnąć twarz. Jednym słowem wyglądam beznadziejnie
![]() Macie jakieś pomysły, żeby sobie naturalnie poprawić wygląd? Maseczki i takie tam - chętnie... |
![]() ![]() |
![]() |
#440 |
Wtajemniczenie
|
Zabcia, Kapukat, Szmaragdowy kotek, Kism ---> dzięki dziewczyny za cenne uwagi
![]() ![]() Gaabbi ekstra fota ![]() Znikam coś porobić w domu, wieczorem pewnie posiedzę trochę na forum ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#441 | |||
Wtajemniczenie
|
Juz widzę M jak mi tak podaję tulipany
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#442 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cieszę się, że sprawiłam Wam radość tym bukietem kwiatów ![]() Ja właśnie ogarnęłam z wierzchu mieszkanie, pościerałam kurze, poodkurzałam, wytrzepałam koce i wyczesałam psa ![]() ![]() Chcę coś upiec, ale nie mam pomysłu co. Macie jakieś propozycje na dzisiaj? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#443 |
Rozeznanie
|
Wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Kobiet!
![]() ![]() ![]() Hm... z tym drugim wątkiem to ja nie wiem czy zaczekacie do lipca na mnie? Ja tam Was wszędzie znajdę ![]() Pasowałoby zrobić listę potrzebnych rzeczy... Kurczę, ja nawet koszuli dla siebie nie mam ![]() Hm.. ponieważ nie pracuję i jestem zarejestrowana w PUP i mam się tam zgłosić 20.06.2012 to wszyscy się ze mnie nabijają, że już wiadomo kiedy i gdzie urodzę... ![]() Posłuchałam kilku historii z porodówki i się uparłam, że nie będę rodzić! nie ma mowy... Męża wysłałam do urzędów, wymienia dokumenty bo się przemeldował... sama muszę obiad zrobić ;( a tak mi się nie chce ruszać z fotela... lekko brzuszek drga i takie to przyjemne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#444 | |||||||
Zadomowienie
|
Hejo ! najlepsze życzenia w Dniu Kobiet
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32782927]Za to mój pępek z dnia na dzień coraz bardziej mnie przeraża ![]() Mnie mój też, jakby jakiś stwór miał się stamtąd wydostać ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
No niestety, fajnie by było gdyby wszyscy tak reagowali jak ta dziewczyna w autobusie, aż sama się zdziwiłam. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32795201]Ech, od wczoraj tak patrzę w lustro i jestem trochę załamana..... Szpital dał mi w kość, mam bladą i zmęczoną cerę, a dodatkowo jak od pół roku miałam z tym spokój, tak zaczęły mi się pojawiać niespodzianki na twarzy... Poza tym wraz z puchnięciem dłoni i nóg zaczęła mi chyba trochę puchnąć twarz. Jednym słowem wyglądam beznadziejnie ![]() Macie jakieś pomysły, żeby sobie naturalnie poprawić wygląd? Maseczki i takie tam - chętnie...[/QUOTE] Mnie też się wydaje, że ostatnio jakoś źle wygląda moja cera, jakaś taka bez życia, nie wiem jak to nazwać... Dzisiaj wizyta u gina ![]() ![]() zjadłam batonika i mam zgagę... muszę odkurzyć ale mi się nie chce ![]() ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- aa Gabbi ten bukiet ... ![]() ![]() ![]() Jeszcze zapomniałam napisać, co mi się dzisiaj śniło, a mianowicie śniło mi się, że już urodziłam i od paru dni miałam dziecko w domu, było śliczne, ale co dziwne przez te parę dni nie chciało jeść ani się nie załatwiało... w końcu któregoś dnia przystawiłam je do cyca no i trochę mleka poleciało, niewiele, i już dalej jeść nie chciało i ja tak patrzę na to dziecko,myślę: co jest.... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#445 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja postanowiłam, że dzisiaj zrobię sobie maseczkę ogórkową z AA (alg tam nie ma, więc chyba nie zaszkodzi ![]() Sen ekstra ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#446 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#447 |
Wtajemniczenie
|
Ja mam dziś powiedzmy że pracowity dzień. Najpierw piekłam, potem sprzątałam, potem włączyłam pranie - z jedną kurtką
![]() ![]() ![]()
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#448 |
Wtajemniczenie
|
Muszę iśc wynieść smieci a tyle mi się tego nazbierało,że chyba będe musiała isc na trzy razy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#449 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#450 |
Wtajemniczenie
|
begie, super sen
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:56.