Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012 cz. V - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VI cz. naszego wątku?
Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy. 20 33,90%
Duże brzuszki wszystkie mamy, na porody już czekamy. 5 8,47%
Od jesieni już plotkujemy, pierwszych maluchów wyczekujemy. 0 0%
Wiosna wreszcie za oknami, czas na spotkania z maluchami. 6 10,17%
Wyprawki powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. 1 1,69%
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. 6 10,17%
Wyprawki prawie gotowe - obstawiamy terminy porodowe. 7 11,86%
Wyprawki kompletujemy, niezmiennie plotkujemy. 1 1,69%
Wyprawki kompletujemy, pierwszych porodów wyczekujemy! 13 22,03%
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-08, 09:05   #421
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012

Cytat:
Napisane przez ania_85 Pokaż wiadomość
tak mi gin powiedziala, ale chyba o to chodzi,ze jest lekiem rozkurczowym,ale nie zadziala juz na tak rozwinieta macice powyzej 20tyg. Przeciwdziala skurczom, malej macicy np podczas okresu, wiec i pomaga kiedy macica z maluchem jest dosyc mala.
No widzisz, a mnie faszerują No-spą 3 razy dziennie
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 09:09   #422
ania_85
Rozeznanie

Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012

Snilo mi sie,ze opiekowalam sie synkiem, byl grzeczny, nakarmilam go i postanowilam przewinac. Doszlo do mnie,ze nie mam przewijaka, wanienki itd. czas zaczac wszystko kompletowac, sam moj cyc wystarczy tylko na chwile
ania_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 09:09   #423
La Monica
La Moderatoiure

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
I do tego widziałam, że zawitałaś na innym forum gdzie się udzielam

A tam się nie da trzymać wagi.
Gdzieeee?
Staram się nie jeść słodyczy ze sklepu i cukierni, jeśli już to sama piekę.

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość

ja też mam fazę na tym punkcie U mnie jest 8,5 kg na plusie
O, to też tak samo idziemy

Gotuję
La Monica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 09:15   #424
Michalowa79
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Wszystkiego najlepszego Kobitki z okazji Dnia Kobiet

Jakby mi tak Maż zaprezentował bukiet kwiatów, to bym padła ze śmiechu . Swoją drogą, skoro Dzień Kobiet jest międzynarodowy, to ciekawe, czy będzie mógł wziąć jakiś bukiet z pracy . Nie oczekuję tego, tylko jestem ciekawa.

Oglądam sobie DDTVN i zaciekawiła mnie sprawa z używaniem octu i sody do sprzątania. Kiedyś muszę to wykorzystać. Póki co mam jeszcze zapas detergentów, które kupiliśmy przy przeprowadzce. No i fajną mają w PL tą mega plantację kwiatów.
Ja używam takich detergentów od 3 lat - od czasu kiedy dostałam ataku alergicznego astmatycznego po wejściu do sklepu w którym użyto pronto - no i mój mąż tez alergik więc przerzuciłam się na cytrynę sodę i olejki eteryczne i mop parowy
Koleżanki mówią ze mam bzika na punkcie czystości więc przyznaję że to działa nie gorzej niż detergenty - i są o niebo tańsze.
Ale oczywiście od czasu do czasu kupię sobie jakiś spryskiwacz ale też muszę szukać tych eko naturalnych inaczej kichanie co 5 minut przypomina mi dlaczego zmieniłam zasady sprzątania.

Cytat:
Snilo mi sie,ze opiekowalam sie synkiem, byl grzeczny, nakarmilam go i postanowilam przewinac. Doszlo do mnie,ze nie mam przewijaka, wanienki itd. czas zaczac wszystko kompletowac, sam moj cyc wystarczy tylko na chwile
Mi się ostatnio śnią domy, piękne miejsce i remonty
- chyba muszę ten swój remont sfinalizować to wtedy uwolnię się od tego
Michalowa79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 09:22   #425
ania_85
Rozeznanie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32792753]No widzisz, a mnie faszerują No-spą 3 razy dziennie [/QUOTE]

powiedz lekarzowi o tym co napisalam, niech to on zweryfikuje,ale nie tylko moja gin mi o tym mowila...
Mialam nospe forte 3x1 w 20t i w ogole mi nie pomagala, stad relanium. Zauwazylam,ze jak pije melise 2-3 razy dziennie to rzadko mi brzuch twardnieje, juz polecalam- melisa z pigwa
ania_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 09:29   #426
Michalowa79
Raczkowanie

Cytat:
powiedz lekarzowi o tym co napisalam, niech to on zweryfikuje,ale nie tylko moja gin mi o tym mowila...
Mialam nospe forte 3x1 w 20t i w ogole mi nie pomagala, stad relanium. Zauwazylam,ze jak pije melise 2-3 razy dziennie to rzadko mi brzuch twardnieje, juz polecalam- melisa z pigwa
ja brałam no-spe w 24tc i pomogło
może zależy czym spowodowane sa te skurcze
Stary 2012-03-08, 09:35   #427
Dasti80
Zakorzenienie

Dzień dobry kobitki Wszystkiego najlepszego w dniu naszego święta

Szmaragdowy kotku za wizytę

Cytat:
Napisane przez Michalowa79 Pokaż wiadomość
Wczoraj tyle naprodukowałyście że dopiero doczytałam
Niestety po wizycie u mojego gina wróciłam późno zmartwiona więc przysnęłam zanim zdążyłam się dołączyć...
Moja szyjka krótka ale za to twarda i zamknięta - niestety Staś ułożony tuż nad szyjką na którą mocno napiera - tak więc mam nakaz leżenia non stop przez najbliższe 6 tygodni... Jestem załamana, bo przy moim temperamencie to strasznie trudno tak wyleżeć - no ale nie mam wyjścia do min. 32 tyg. muszę się poświęcić.
ciekawe jak ja ten remont zrobię i wyprawkę kupie
Najgorsze że jak się nie będę słuchać to wyląduje w szpitalu a tego to nie zniosę już wogóle...
No ale leżę - już po śniadanku od męża - i staram się myśleć pozytywnie... ale zastanawiam się czemu mój Synek tak nisko leży...czy to dlatego że taką mam budowę jestem niska i szczupła czy dlatego że coś jest nie tak ... mam nadzieję ze to pierwsze..

Musiałam się wyżalić od razu mi lepiej
Będzie dobrze tylko musisz leżeć i oszczędzać się to raczej nie jest spowodowane budową ciała, też jestem niska i szczupła (byłam przed ciążą ) a nic takiego się nie dzieje.
Cytat:
Napisane przez libretka Pokaż wiadomość
Witam wszystkie Panie w dniu ich święta.
Byłam wczoraj na wizycie, niepotrzebnie martwiłam się wynikami moczu i tym białkiem bo okazało się że prawdopodobnie siusiałam piaskiem, dlatego to szczypanie cewki moczowej i takie wyniki moczu.
Mała dalej jest dziewczynką, waży 1,500 kg, ułożona główką w dół, szyjka długa i zamknięta, stanów zapalnych brak.
Jak wspomniałam o twardnieniu brzucha, to gin wymacał mi brzuch na leżąco na stojąco i stwierdził że to nie są twardnienia tylko naturalna reakcja brzucha przy zmianie pozycji.
Pobrał materiał do badania na tego paciorkowca i dzisiaj rano zwiozłam do laboratorium, wynik jutro.
Powiedział że jeżeli wynik będzie dodatni, to w 36 tc dostanę antybiotyk, aby zabezpieczy dziecko podczas porodu, teoretycznie ten antybiotyk można dostać dożylnie tuż przed porodem, ale to musi być 5 godzin przed rozwiązaniem, a wiadomo jedna rodzi godzinę druga 12, więc lepiej przyjąć ten antybiotyk w 36 tc.
No i jeszcze powiedział że mała ma ładną niedużą i smukłą główkę i że powinno się dobrze rodzić.
Gratulacje córcia nie duża, łatwo urodzisz

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32792590]
Ale odkąd wstaję i za oknem jest jasno i świeci słoneczko i nie ma tego białego paskudztwa, jest mi tak dobrze...

Ja też wyprawkę kompletuję przez internet i z mamą (akurat moja mama mieszka blisko i ja chcę, żeby mi pomogła kupić, wiem, że pewnie wszystkie wolicie same albo z TŻami, ale mój TŻ jest zapracowany i raczej średnio go widzę przy wybieraniu wanienki, a mama na pewno pomoże wybrać dobrze, będą jeździć razem - oczywiście ja będę czuwać z fotela prezesa i pod telefonem nad wszystkim). Tak się czasami dzieje jak widać, i tak cieszę się, że nie muszę leżeć plackiem 9 miesięcy, bo są i takie ciąże.
[/QUOTE]
U mnie śnieg w nocy zaczął padać
Też kompletuje wyprawkę przez internet, wczoraj zamówiłam duużą paczkę już większość pierdół mam kupione, dzisiaj tż przywiezie komodę żebym mogła wszystko pochować

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-08, 09:43   #428
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość
OK jakby co, to zbieraj doświadczenia z fenoterolem, bo może ja będę potrzebować Twojej pomocy i podzielenia się doświadczeniem, hi hi zobaczymy, co moja pani doktor jutro wymyśli. Na pewno powiedziała mi przez telefon zrobi wymaz, żeby wykluczyć jakieś skurcze na podłożu infekcyjnym, chociaż wszystko było w porządku ostatnio... no nic, jutro zdam relację nie mogę spać z nerwów. Dzisiaj, jak siedziałam na glukozie dostałam takiego kochanego smsa od męża, wczoraj pocieszał mnie, jak mógł i zakazał czytać w necie na temat skurczów
Bardzo dziękuję Wam wszystkim za wsparcie. Fajnie, że jesteście.
trzymam mocno kciuki, żeby wszystko było w porządku!!!

Cytat:
Wczoraj tyle naprodukowałyście że dopiero doczytałam
Niestety po wizycie u mojego gina wróciłam późno zmartwiona więc przysnęłam zanim zdążyłam się dołączyć...
Moja szyjka krótka ale za to twarda i zamknięta - niestety Staś ułożony tuż nad szyjką na którą mocno napiera - tak więc mam nakaz leżenia non stop przez najbliższe 6 tygodni... Jestem załamana, bo przy moim temperamencie to strasznie trudno tak wyleżeć - no ale nie mam wyjścia do min. 32 tyg. muszę się poświęcić.
ciekawe jak ja ten remont zrobię i wyprawkę kupie
Najgorsze że jak się nie będę słuchać to wyląduje w szpitalu a tego to nie zniosę już wogóle...
No ale leżę - już po śniadanku od męża - i staram się myśleć pozytywnie... ale zastanawiam się czemu mój Synek tak nisko leży...czy to dlatego że taką mam budowę jestem niska i szczupła czy dlatego że coś jest nie tak ... mam nadzieję ze to pierwsze..

Musiałam się wyżalić od razu mi lepiej
a ginekolog Ci nie powiedział dlaczego dziecko tak leży i napiera na szyjkę? Leż dziewczyno, bo nic ważniejszego nie ma niż nasze Maluchy

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Dzień dobry.

Wszystkiego naaaaajlepszego z okazji Dnia Kobiet !!!
Gaabbi - zabiłaś mnie tymi kwiatami

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32792590]
Ja też wyprawkę kompletuję przez internet i z mamą (akurat moja mama mieszka blisko i ja chcę, żeby mi pomogła kupić, wiem, że pewnie wszystkie wolicie same albo z TŻami, ale mój TŻ jest zapracowany i raczej średnio go widzę przy wybieraniu wanienki, a mama na pewno pomoże wybrać dobrze, będą jeździć razem - oczywiście ja będę czuwać z fotela prezesa i pod telefonem nad wszystkim). Tak się czasami dzieje jak widać, i tak cieszę się, że nie muszę leżeć plackiem 9 miesięcy, bo są i takie ciąże.

A mi właśnie czytanie o skurczach w internecie niejako pomogło - w 99% takie przypadki kończyły się dobrze, w terminie, czym się pocieszam.[/QUOTE]

a tu się nie zgadzam, ja wolałaby wyprawkę robić z kimś kto się na tym znał i by mi pomógł a nie błądząc po omacku i zazdroszczę Ci, że masz blisko mamę, ja chciałabym mieć kogokolwiek blisko - kto byłby wstanie ze mną to wszystko ogarnąc, bo jak wiemy, mężczyzni nie ineresują się tym wszystkim tak jak my

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość

Też kompletuje wyprawkę przez internet, wczoraj zamówiłam duużą paczkę już większość pierdół mam kupione, dzisiaj tż przywiezie komodę żebym mogła wszystko pochować

no no - czym więcej czytam tym więcej dziewczyn już zabiera się za porządki, czyżby to znaczyło że wiosna jest już w powietrzu?
a tak poważnie... za chwilę będzie Kwiecień i Wielkanoc

DZień dobry wszystkim i oczywiście bukietów tulipanów i samych pyszności z okazji Naszego święta
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 09:50   #429
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez La Monica Pokaż wiadomość
Gdzieeee?
Staram się nie jeść słodyczy ze sklepu i cukierni, jeśli już to sama piekę.

O, to też tak samo idziemy
ja też się muszę pilnować,niestety. Ale bez przesady Jem mnóstwo owoców zamiast słodyczy (co o tej porze roku nie jest zbyt tanie,zwłaszcza jak mi się chce winogron) i orzechów (migdały, nerkowce itd).

No i sama piekę oczywiscie
Stary 2012-03-08, 09:51   #430
Michalowa79
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
Dzień dobry kobitki Wszystkiego najlepszego w dniu naszego święta

Szmaragdowy kotku za wizytę

Będzie dobrze tylko musisz leżeć i oszczędzać się to raczej nie jest spowodowane budową ciała, też jestem niska i szczupła (byłam przed ciążą ) a nic takiego się nie dzieje.

Gratulacje córcia nie duża, łatwo urodzisz

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

dzięki za dobre słowo
ale fajnie ja dopiero 20 zaczynam remont i wyprawkę zamówie dopiero w kwietniu tez mam pomysl zeby za jednym razem zamówic wszystko i z głowy ewentualnie wybiore produkty zrobie liste i TŻ bedzie w swoim zywiole - on bardziej ode mnie ubi zakupy.
Stary 2012-03-08, 10:01   #431
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki za dobre słowo
ale fajnie ja dopiero 20 zaczynam remont i wyprawkę zamówie dopiero w kwietniu tez mam pomysl zeby za jednym razem zamówic wszystko i z głowy ewentualnie wybiore produkty zrobie liste i TŻ bedzie w swoim zywiole - on bardziej ode mnie ubi zakupy.

to jest chyba jakimś wyjątkiem.... ja nawet jakbym zrobiła listę to już wyobrażam sobie przerażenie w oczach R na szczęscie my już wszystko mamy, tylko pokój trzeba skończyć, a idzie nam to jak krew z nosa
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-08, 10:07   #432
niunia32
Zakorzenienie

głowa mi pęka. chyba pora na małą drzemkę. a potem kawa i drugie śniadanie i wracam do nauki

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 10:11   #433
andzya
Zakorzenienie

u mnie śnieg pada no ludzie,a ja sie nastawiałam na jakąś fajną wiosenną sesję w sobotę
Stary 2012-03-08, 10:11   #434
Michalowa79
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
to jest chyba jakimś wyjątkiem.... ja nawet jakbym zrobiła listę to już wyobrażam sobie przerażenie w oczach R na szczęscie my już wszystko mamy, tylko pokój trzeba skończyć, a idzie nam to jak krew z nosa
Zgadza się jest wyjątkiem - heheh za to żarówki w domu zmieniam ja

Uciekam bo mam gości - odezwę się później chociaż mam nadzieję ze dzisiaj nie usnę przy nadrabianiu
Stary 2012-03-08, 10:14   #435
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Oj, jak mi ostatnio krew z nosa poszła, to każdemu życzę takiego tempa robót.

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 10:15   #436
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry.

padłam

Cytat:
tak mi gin powiedziala, ale chyba o to chodzi,ze jest lekiem rozkurczowym,ale nie zadziala juz na tak rozwinieta macice powyzej 20tyg. Przeciwdziala skurczom, malej macicy np podczas okresu, wiec i pomaga kiedy macica z maluchem jest dosyc mala.

a mi gin pow że nospe po co brać, czy nasłuchałam się rad koleżanek że mam nic nie brać, co gin to inna teoria

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 10:16   #437
Konto usunięte

Cytat:
a tu się nie zgadzam, ja wolałaby wyprawkę robić z kimś kto się na tym znał i by mi pomógł a nie błądząc po omacku i zazdroszczę Ci, że masz blisko mamę, ja chciałabym mieć kogokolwiek blisko - kto byłby wstanie ze mną to wszystko ogarnąc, bo jak wiemy, mężczyzni nie ineresują się tym wszystkim tak jak my
No tylko z reguły dziewczyny wolą wszystko wybierać i kupować same, ja obecnie nie mam innej opcji, a raczej nie powierzę tego zadania TŻowi, bo on jak mi ma kupić 3 rzeczy w Rossmannie to jest zagubiony, a co dopiero rzeczy dla maluszka. A mamie ufam, powiem jej dokładnie co i jak i mi kupi, a część rzeczy zamówię przez internet.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 10:20   #438
śliweńka
Zakorzenienie

ja też wolę sama kupić, bo TŻ to by dzwonił ze sklepu do mnie, a też jesteśmy sami więc nikt mi po nic z rodzinki nie pojedzie w razie w

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 10:44   #439
Konto usunięte

Ech, od wczoraj tak patrzę w lustro i jestem trochę załamana..... Szpital dał mi w kość, mam bladą i zmęczoną cerę, a dodatkowo jak od pół roku miałam z tym spokój, tak zaczęły mi się pojawiać niespodzianki na twarzy... Poza tym wraz z puchnięciem dłoni i nóg zaczęła mi chyba trochę puchnąć twarz. Jednym słowem wyglądam beznadziejnie Chyba się przejdę do fryzjera wycieniować włosy przy twarzy, no i dzisiaj się pomaluję przed wyjściem do gina, zobaczę czy to da jakiś efekt czy dalej będę wyglądać jak mara :/ A jak tylko wyjdzie wiosenne słonko, zacznę przesiadywać przy balkonie, żeby się dotlenić..
Macie jakieś pomysły, żeby sobie naturalnie poprawić wygląd? Maseczki i takie tam - chętnie...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-08, 10:44   #440
rinco
Wtajemniczenie

Zabcia, Kapukat, Szmaragdowy kotek, Kism ---> dzięki dziewczyny za cenne uwagi Jak ja w końcu skompletuję tą wyprawkę to mi chyba kamień z serca spadnie, bo póki co mam taki mętlik w głowie, że szok

Gaabbi ekstra fota

Znikam coś porobić w domu, wieczorem pewnie posiedzę trochę na forum
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 10:50   #441
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Moje ukochane tulipany, ładnie podane
Juz widzę M jak mi tak podaję tulipanyAch ta wyobrażnia
Cytat:
Byłam wczoraj na wizycie, niepotrzebnie martwiłam się wynikami moczu i tym białkiem bo okazało się że prawdopodobnie siusiałam piaskiem, dlatego to szczypanie cewki moczowej i takie wyniki moczu.
Mała dalej jest dziewczynką, waży 1,500 kg, ułożona główką w dół, szyjka długa i zamknięta, stanów zapalnych brak.
Jak wspomniałam o twardnieniu brzucha, to gin wymacał mi brzuch na leżąco na stojąco i stwierdził że to nie są twardnienia tylko naturalna reakcja brzucha przy zmianie pozycji.
Pobrał materiał do badania na tego paciorkowca i dzisiaj rano zwiozłam do laboratorium, wynik jutro.
Powiedział że jeżeli wynik będzie dodatni, to w 36 tc dostanę antybiotyk, aby zabezpieczy dziecko podczas porodu, teoretycznie ten antybiotyk można dostać dożylnie tuż przed porodem, ale to musi być 5 godzin przed rozwiązaniem, a wiadomo jedna rodzi godzinę druga 12, więc lepiej przyjąć ten antybiotyk w 36 tc.
No i jeszcze powiedział że mała ma ładną niedużą i smukłą główkę i że powinno się dobrze rodzić.
Gratki
Cytat:
na szczescie 1000zl to prywatny,ale nigdy tyle bym nie dala, wolalabym mojemu dziecku powiesic klucze na szyi
zawsze nosilam naa szyi a drobne w skarpetce ah te czasy
Wszystkiego najlepszego Kobitki i dzidzie dziewczynki w brzuszku, buziaki
Ha ja tez tak noiłam klucze a i drobne w skarpety też chowałam A myslałam,że to tylko ja tak robię
Cytat:
Jestem zdezorientowana ja biorę nospe-forte dwa razy dzinnie

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 10:54   #442
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:

Cieszę się, że sprawiłam Wam radość tym bukietem kwiatów

Ja właśnie ogarnęłam z wierzchu mieszkanie, pościerałam kurze, poodkurzałam, wytrzepałam koce i wyczesałam psa Skubaniec gubi tyle sierści, że każdego dnia mam nowy dywan na podłodze Załamać się można.

Chcę coś upiec, ale nie mam pomysłu co. Macie jakieś propozycje na dzisiaj? Musi być coś ekspresowego, żebym nie musiała długo stać przy garach.
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 10:59   #443
izotropia
Rozeznanie

Wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Kobiet!

Hm... z tym drugim wątkiem to ja nie wiem czy zaczekacie do lipca na mnie? Ja tam Was wszędzie znajdę
Pasowałoby zrobić listę potrzebnych rzeczy... Kurczę, ja nawet koszuli dla siebie nie mam więc i małe zakupy...
Hm.. ponieważ nie pracuję i jestem zarejestrowana w PUP i mam się tam zgłosić 20.06.2012 to wszyscy się ze mnie nabijają, że już wiadomo kiedy i gdzie urodzę...
Posłuchałam kilku historii z porodówki i się uparłam, że nie będę rodzić! nie ma mowy...
Męża wysłałam do urzędów, wymienia dokumenty bo się przemeldował... sama muszę obiad zrobić ;( a tak mi się nie chce ruszać z fotela... lekko brzuszek drga i takie to przyjemne
izotropia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 11:10   #444
begie13
Zadomowienie

Hejo ! najlepsze życzenia w Dniu Kobiet

Cytat:

tak tak - jak będziesz mnie tak straszyć to na pewno urodzę, bo mnie skurcze złapią!
Dobra już cicho siedzę

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32782927]Za to mój pępek z dnia na dzień coraz bardziej mnie przeraża [/QUOTE]

Mnie mój też, jakby jakiś stwór miał się stamtąd wydostać

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Aventy to niemal wszędzie rozdają
Ja jedną, którą już mam, dostałam w takiej reklamówce próbek i ulotek u gina, jak mi kartę ciąży zakładał
Racja, ja też dostałam na pierwszej wizycie u gina , prywatnie, no i nie kupuję na razie.

Cytat:
Napisane przez Efijy Pokaż wiadomość
Gin. powiedział że z małym jest wszystko ok. chodź ułożony już do wyjścia i szyjka coś tam się skróciła ale powiedział że to nic alarmującego że może będzie przed terminem ale nie jest powiedziane. Wolałabym żeby poczekał jednak do TP rzeczywiście pomierzył wszystkie wymiary i wszystko się zgadza nie będę was nimi zanudzać w każdym bądź razie nasz Staś w 33 tc ma już 2290g.
Super, że wszystko ok Staś już duży

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
A dziewczyny, które miały dziś siąść nad listą wyprawkową, jak Wam poszło??
Ja dzisiaj muszę siąść do listy, bo jutro na zakupy jedziemy wieczorem.

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
że się nie posikałaś i dla tej dziewczyny też, dobrze, że są jeszcze myślący, empatyczni młodzi ludzie. Mnie ostatnio kasjerka poprosiła do kasy (miałam 3 rzeczy, a przede mną 2 dosyć młode osoby z pełnymi koszykami) i myślałam, że dziewczyna, która miała być kasowana w tym momencie zje mnie żywcem. I takie zachowanie niestety nie jest wyjątkiem...
Dzięki, dzięki hehe
No niestety, fajnie by było gdyby wszyscy tak reagowali jak ta dziewczyna w autobusie, aż sama się zdziwiłam.

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Dzisiaj jest nasz dzień więc: Wszystkiego dobrego w Dniu Kobiet
i wzajemnie

Cytat:
Dzień dobry.

dzięki

Cytat:
Rzeczywiście córcia nie duża

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32795201]Ech, od wczoraj tak patrzę w lustro i jestem trochę załamana..... Szpital dał mi w kość, mam bladą i zmęczoną cerę, a dodatkowo jak od pół roku miałam z tym spokój, tak zaczęły mi się pojawiać niespodzianki na twarzy... Poza tym wraz z puchnięciem dłoni i nóg zaczęła mi chyba trochę puchnąć twarz. Jednym słowem wyglądam beznadziejnie Chyba się przejdę do fryzjera wycieniować włosy przy twarzy, no i dzisiaj się pomaluję przed wyjściem do gina, zobaczę czy to da jakiś efekt czy dalej będę wyglądać jak mara :/ A jak tylko wyjdzie wiosenne słonko, zacznę przesiadywać przy balkonie, żeby się dotlenić..
Macie jakieś pomysły, żeby sobie naturalnie poprawić wygląd? Maseczki i takie tam - chętnie...[/QUOTE]

Mnie też się wydaje, że ostatnio jakoś źle wygląda moja cera, jakaś taka bez życia, nie wiem jak to nazwać...

Dzisiaj wizyta u gina mam nadzieję, że zobaczę malutką ciekawe co u niej słychać i czy nadal jest dziewczynką...

zjadłam batonika i mam zgagę...

muszę odkurzyć ale mi się nie chce

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

aa Gabbi ten bukiet ...

Jeszcze zapomniałam napisać, co mi się dzisiaj śniło, a mianowicie śniło mi się, że już urodziłam i od paru dni miałam dziecko w domu, było śliczne, ale co dziwne przez te parę dni nie chciało jeść ani się nie załatwiało... w końcu któregoś dnia przystawiłam je do cyca no i trochę mleka poleciało, niewiele, i już dalej jeść nie chciało i ja tak patrzę na to dziecko,myślę: co jest.... a ono do mnie mówi : enough!

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 11:18   #445
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
Mnie też się wydaje, że ostatnio jakoś źle wygląda moja cera, jakaś taka bez życia, nie wiem jak to nazwać...

Jeszcze zapomniałam napisać, co mi się dzisiaj śniło, a mianowicie śniło mi się, że już urodziłam i od paru dni miałam dziecko w domu, było śliczne, ale co dziwne przez te parę dni nie chciało jeść ani się nie załatwiało... w końcu któregoś dnia przystawiłam je do cyca no i trochę mleka poleciało, niewiele, i już dalej jeść nie chciało i ja tak patrzę na to dziecko,myślę: co jest.... a ono do mnie mówi : enough!

Ja postanowiłam, że dzisiaj zrobię sobie maseczkę ogórkową z AA (alg tam nie ma, więc chyba nie zaszkodzi), na oczy woreczki z herbaty, no i pomaluję wreszcie paznokcie na taki ładny wiosenny kolorek, którego jeszcze nie testowałam, taki pomarańczowo-malinowy. Może poprawię sobie humor.

Sen ekstra
Stary 2012-03-08, 11:22   #446
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez izotropia Pokaż wiadomość
Wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Kobiet!

Hm... z tym drugim wątkiem to ja nie wiem czy zaczekacie do lipca na mnie? Ja tam Was wszędzie znajdę
Pasowałoby zrobić listę potrzebnych rzeczy... Kurczę, ja nawet koszuli dla siebie nie mam więc i małe zakupy...
Hm.. ponieważ nie pracuję i jestem zarejestrowana w PUP i mam się tam zgłosić 20.06.2012 to wszyscy się ze mnie nabijają, że już wiadomo kiedy i gdzie urodzę...
Posłuchałam kilku historii z porodówki i się uparłam, że nie będę rodzić! nie ma mowy...
Męża wysłałam do urzędów, wymienia dokumenty bo się przemeldował... sama muszę obiad zrobić ;( a tak mi się nie chce ruszać z fotela... lekko brzuszek drga i takie to przyjemne
koszule kupiłam wczoraj w biedronce za 30zł,taka w kropki,do kolan i z rozcięciem w szyji.Patrzałam w domu czy cycki da rade z niej wyjać i .Bo ja nigdy w koszulach nie śpie więc szukałam żeby to był nie za duży koszt aby tylko do szpitala.
Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość

o ja uśmiałam się

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-03-08, 11:30   #447
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Ja mam dziś powiedzmy że pracowity dzień. Najpierw piekłam, potem sprzątałam, potem włączyłam pranie - z jedną kurtką, a potem...zamówiłam wreszcie rzeczy od tego r_p77 Teraz jem gołąbeczki

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-08, 11:34   #448
anulka4771
Wtajemniczenie

Muszę iśc wynieść smieci a tyle mi się tego nazbierało,że chyba będe musiała isc na trzy razy

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-03-08, 11:38   #449
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Muszę iśc wynieść smieci a tyle mi się tego nazbierało,że chyba będe musiała isc na trzy razy
Skądś to znam. To mój odwieczny problem

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 11:43   #450
Gaabbi
Wtajemniczenie

begie, super sen

za wszystkie dzisiejsze wizyty.
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości