Myślenie, planowanie, staranie, brzuszków głaskanie - DZIDZIUŚ 2012-2015 cz. 6 - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-08, 21:07   #4561
blonde_hair
Zakorzenienie

Dot.: Myślenie, planowanie, staranie, brzuszków głaskanie - DZIDZIUŚ 2012-2015 cz. 6

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Czy ja Wam mowilam ze u nas dzisiaj ... +23C

Biore sie za malowanie pazurkow , maz mnie porywa na kolacyjke do ulubionej restauracji
nie zartujOddaj troche, bo u mnie szaro, buro i ponuro

Miłego wieczoru

Kaska gratuluje

Today

Mnie maz tez zaskoczył i wrócił z pracy z bukietem kwiatów
On z reguly nie jest pamietliwy a ja sie nie domagam, nie przeszkadza mi to, ale miły gest
Za to zrobilam mu kanapki do pracy
Stary 2012-03-08, 21:33   #4562
Amani
Zakorzenienie

Dot.: Myślenie, planowanie, staranie, brzuszków głaskanie - DZIDZIUŚ 2012-2015 cz. 6

A mi jest smutno, że aż się popłakałam TŻ złożył mi tylko życzenia rano, teraz byliśmy na zakupach i myślałam, że kupi mi chociaż tulipana z przeceny z Tesco a on kupił czekoladki mamie, babci, siostrze a ja nie, bo się odchudzam. Super... Mógłby chociaż coś niematerialnego przygotować, np. że zrobi kolacje czy coś. Owszem zrobi, bo mu powiedziałam o tym i jest mu teraz głupio, że mi jest przykro on w ogóle nie przykłada wagi do takich rzeczy jestem podobno najważniejszą kobietą w jego życiu a wszystkie to odczuły oprócz mnie

-26kg

Amani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 21:34   #4563
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość

On z reguly nie jest pamietliwy a ja sie nie domagam, nie przeszkadza mi to, ale miły gest
To przylatuj do mnie

Brawa dla meza

Cytat:
Napisane przez Amani Pokaż wiadomość
A mi jest smutno, że aż się popłakałam TŻ złożył mi tylko życzenia rano, teraz byliśmy na zakupach i myślałam, że kupi mi chociaż tulipana z przeceny z Tesco a on kupił czekoladki mamie, babci, siostrze a ja nie, bo się odchudzam. Super... Mógłby chociaż coś niematerialnego przygotować, np. że zrobi kolacje czy coś. Owszem zrobi, bo mu powiedziałam o tym i jest mu teraz głupio, że mi jest przykro on w ogóle nie przykłada wagi do takich rzeczy jestem podobno najważniejszą kobietą w jego życiu a wszystkie to odczuły oprócz mnie
Aaaa to nie ladnie W tylek mu sie nalezy

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 21:38   #4564
Amani
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mona_ja Pokaż wiadomość
Gucia6 jakie masz śliczne skarby no i super że poród był taki szybki!

Kasia gratuluję wizy!

Madzia to was teściówka miło zaskoczyła

A mi trochę smutno...nic od tża nie dostałam, niby nie miał czasu ale myślę że dla chcącego nic trudnego, już nie pamiętam kiedy od niego kwiatka dostałam teraz próbuje sie zrehabilitować i pojechał po hamburgery, chociaż on bardziej ma na nie ochotę niż ja
o widzę że nie jestem dziś sama

Cytat:
Napisane przez kotekk81 Pokaż wiadomość
wezcie badzcie dobre kolezanki i z Amani dacje mi moze po "roczku" z waszych wiz

dzis wrocilam z "Kobieta w czerni" - dla mnie i "Samochwala" - dla Mai
nie ma sprawy

kobieta w czerni to ten nowy film z tym aktorem Harry Potterem? byłaś w kinie czy masz dvd? zdaj recenzje

Cytat:
Aaaa to nie ladnie W tylek mu sie nalezy
teraz zmywa, przed chwilą siedziałam na lapku, on na kolanach mnie po rękach całował głupio mu...

-26kg

Stary 2012-03-08, 21:49   #4565
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:

kobieta w czerni to ten nowy film z tym aktorem Harry Potterem? byłaś w kinie czy masz dvd? zdaj recenzje
ksiazke mam mielismy isc do kina ale.....Tz sie jakos ciezko zbiera

a Twoj Tz powinien po dupsku dostac

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 21:56   #4566
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:

teraz zmywa, przed chwilą siedziałam na lapku, on na kolanach mnie po rękach całował głupio mu...
haha niezle a dalas sie juz przeprosic czy dalej sie nad nim znecasz?

Olivia 2.07.2014
Stary 2012-03-08, 22:00   #4567
Amani
Zakorzenienie

Cytat:
haha niezle a dalas sie juz przeprosic czy dalej sie nad nim znecasz?
jak zrobi kolację to łaskawie wybaczę

-26kg

Stary 2012-03-08, 22:01   #4568
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
jak zrobi kolację to łaskawie wybaczę
Masz do tego dzisiaj prawo

Olivia 2.07.2014
Stary 2012-03-08, 22:05   #4569
Today_Tommorow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość

Miłego wieczoru

Kaska gratuluje

Today

Blondi
dziekuje a co do meza to milusio i nawet kanapeczki dostal

Today_Tommorow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 23:46   #4570
xxKasiax
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez strongwomen Pokaż wiadomość
Kasiu, a ile zapłacisz za takie badanie ? Ty wiesz, o czym myślałam, teraz Gucia i Emigra , dzidziusie porodziły a my co ? która pierwsza ? Też będziemy razem oczekiwać. Pokaże jutro brzuszek ale po mnie dużo nie widać, prawie nic. no ale pokażę.
Dobrze, że zadałaś te pytania Guci, bo to ważne, więc Gucia też czekam na odpowiedź.

Kasiu87, Gratuluję, wszystkim się te dziesięciolatki sypią.

Dziewczyny, ściany latały, łóżko pływało, było tąpnięcie na kopalni, cały dom dobrą minutę się ruszał. MASAKRA. Mam nadzieję, że żadnym górnikom się nic nie stało.

ps. Kasia, jeszcze mi powiedz na którą masz wizytę 13tego.?
Te badanie to darmowe mam, bo moja gin. mnie na nie wysyla do szpitala, widocznie maja tam lepszy sprzet, zeby dokladnie zbadac organy
No jak tak zaczely sie na watku porody, to teraz ciagle o tym mysle "jak to bedzie" ale nie boje sie, raczej nie umiem sie juz tego doczekac
Ciekawa jestem, ktora z nas urodzi pierwsza i nie moge sie doczekac, co u ciebie bedzie chlopczyk,czy dziewczynka
Wizyte mam na 14.30 dopiero nie lubie tak, bo caly dzien sie denerwuje i nie moge sie doczekac, a czas do poludnia wcale wtedy nie leci
A ty na ktora masz?
Stary 2012-03-09, 05:45   #4571
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość

W kazdym badz razie wrzucam pare zdjec rezultatu i przedstawiam wam moja druga corke, Rite
mała śliczna starsza siostrzyczka również gratuluję jeszcze raz

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość

Wczoraj była u nas teściowa mnie zbadać i od razu oglądała rzeczy, które kupiliśmy. Teraz wchodzę na konto a tu przelew od niej 1000zł i z podpisem "dla Majeczki" Nawet nic nie powiedziała, że cos nam przelewa.
super się zachowała teściowe jednak mają czasami ludzki odruch

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
nie nadrobiłam siedziałam w pracy godzinę dłużej napieprzyłam w papierach, ale trudno jutro muszę do klientki zadzwonić

ale ale! zgadnijcie kto dostał wizę na 10 lat?
super

a ja wczoraj w szkole dostałam masę czekoladek i kwiatków - zawsze się z tym źle czuję nie lubię być tak obdarowywana przez dzieci
od tż nie dostałam nic, ale mówiłam mu, żeby mi kwiatków nie kupował bo będę mieć pełno ze szkoły, bez sensu, jak pojedziemy na zakupy to sobie coś wybiorę ale to już po ciąży, mam już 2 prezenty zaległe, dojdą imieniny i urodziny, więc razem 4, a po ciąży całą szafę wymienić muszę, więc niech tż wtedy płaci
a mój teść na odwal się kupił mi mega wielkiego ananasa dobrze, że mnie nie całował

Wstałam z bólem głowy wczoraj byłam u okulisty po szkole bo dostałam jakiegoś zakażenia w oku od soczewek - przenosiłam je poprostu oko czerwone i spuchnięte, dostałam zje.b.kę za to i zakaz soczewek na co najmniej 2 mce no i muszę nosić okulary, mam już dość stare oprawki i szkła ciut słabsze, więc od razu sobie zamówiłam nowe 2 pary z najlepszymi szkłami i gość dał mi rabat na szkła 140 zł ze względu na moją siostrę bo to u niej w optyku normalnie szkła te co mi dobrał są po 160 zł za parę, a on mi liczył po 100 zł (bo mam mieć najlepsze, a nie dziadostwo), robocizny też nie policzył Moja siostra nosem kręciła bo prowizja jej przeszła obok ale ogólnie jestem bardzo zadowolona z wizyty, bo w sumie to po 15 latach zmieniłam lekarza i to jak mnie prywatnie okulistka moja "obsługiwała" to był śmiech w porównaniu z wczorajszym badaniem
Okulary do odbioru w poniedziałek jak ja to przeżyję, chodzić w okularach

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 08:13   #4572
onyks
Zakorzenienie

Hej dziewczyny

Witam Was w piątek i dzielę się dobrymi fluidami~~~~~
~~~~~

Wczoraj tylko zajrzałam żeby Was przeczytać bo miałam ciężki dzień. Ale wszystko poszło dobrze chyba mocno kciuki trzymałyście
A może ja zapomniałam Wam napisać o trzymaniu kciuków Ale poszło super

Guciu, mała prześliczna, aż mi serducho ścisnęło na widok takiego maluszka
onyks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 08:39   #4573
agnusek22
Wtajemniczenie

Nie wierzę - tylko jedna strona do nadrabiania!!!

Witajcie w piątek

Amani mąż powinien dostać w dupsko. Mam nadzieję, że strzeliłaś focha

Żabcia, podziel się tym ciepełkiem!!!

Onyks

A teraz byle do 16...

Zawsze będę wierzyć...

agnusek22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 08:39   #4574
00anulka00
Zadomowienie

Cytat:
przykro mi
00anulka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 08:59   #4575
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość

A ja witam sie juz z domku i skladam relacje
, i bardzo dziekujemy za gratulacje

W niedziele wieczorem mialam dosc neregularne skurcze, co ok 5-6 minut, ale zaczelo mnie bolec podbrzusze tak, ze juz spac nie moglam, prysznic ani herbata nie pomogly, takze ok 1.00 zebralismy sie i pojechalismy do szpitala. Tam standardowo ktg i usg, skurcze nadal neregularne, ale po badaniu szyjki polozna stwierdzila, ze juz 4 cm rozwarcia mialam, takze o 2 weszlam juz do sali porodowej, tz z Sandra pojechali do domu, a ja sobie chodzilam, skakalam na pilce, oddychalam i czekalam.
Potem znow polozna mnie zbadala, przy okazji pytajac, czemu jeszcze jej nie wyzywam i ze w ogole to sie usmiecham miedzy skurczami zaczela mi przygotowywac wode do porodu. Wtedy te odeszly wody plodowe... niestety byly troche zielone, takze podlaczyli mnie juz do ktg, polozylam sie na lozku i sie zaczelo, a ja przestalam sie usmiechac , a o pojsciu do wody to nawet nie zdarzylam pomyslec.
Przy pierwszym skurczu partym polozna mi jeszcze nie kazalo przec, bo nie bylo pelnego rozwarcia, poza tym na szybko byla wolana lekarka, zeby mi podpiac wenflon. Przy kolejnym skurczu pytalam, czy juz moge przec i wtedy juz polozna mowila, ze mam robic jak mi natura kaze... kilka chwil pozniej Rita byla w moich ramionach
Generalnie wszystko poszlo gladko i z szybkoscia, ktora zaskoczyla nawet polozna, obylo sie bez ciecia ani pekniecia... chociaz i tym razem cora troche sie zablokowala, bo musiala trzymac piastke przy buzi.
Ale ogolnie czuje sie o wiele lepiej i doszlam do siebie szybciej niz po Sandrze, a w ciagu samego porodu bylam bardziej skupiona i swiadoma tego co sie dzieje i co mam robic. Nie wiem z czego to wyniklo, moze przez to,ze bylam sama, a moze dlatego, ze nie bylam zmeczona wielogodzinnym bolem

W kazdym badz razie wrzucam pare zdjec rezultatu i przedstawiam wam moja druga corke, Rite
gucia, jeszcze raz najszczersze gratulacje
Rita jest prześliczna! Z resztą obie córcie masz cudne!
Jak się czujesz? Udaje Ci się wygospodarować choć chwilkę dla siebie? Zajrzyj do nas, jak dzieciaki Ci pozwolą Wiesz, my teraz wszystkie jesteśmy strasznie chłonne wszelkich informacji dot. pielęgnacji takiego maluszka i ogólnie codzienności z nim

Cytat:

Wczoraj była u nas teściowa mnie zbadać i od razu oglądała rzeczy, które kupiliśmy. Teraz wchodzę na konto a tu przelew od niej 1000zł i z podpisem "dla Majeczki" Nawet nic nie powiedziała, że cos nam przelewa.
Piękny gest!

Cytat:
mi przyszła Zumba i od razu wytestowałam ją oczywiście godzina zumby i idę pod prysznic
Ooo, a co to jest? Jakieś dvd instruktażowe czy co? Poka poka

Cytat:
ale ale! zgadnijcie kto dostał wizę na 10 lat?

Cytat:
Napisane przez Today_Tommorow Pokaż wiadomość
Gucia09 testowalam juz dzis (nie wytrzymalam ) bo jutro niby powinna @ przylezc, no ale coz oczywiscie test negatywny wiec czekam tylko na @
Trzymam kciuki za kolejny cykl. Niech już sobie jaj nie robi

Cytat:
Napisane przez mona_ja Pokaż wiadomość
A mi trochę smutno...nic od tża nie dostałam, niby nie miał czasu ale myślę że dla chcącego nic trudnego, już nie pamiętam kiedy od niego kwiatka dostałam teraz próbuje sie zrehabilitować i pojechał po hamburgery, chociaż on bardziej ma na nie ochotę niż ja

Cytat:

Dzień dobry dziewczyny!
Piątek! W dodatku dzień wypłaty, więc znów kilka dni będziemy mieli co jeść

Ja dziś dostałam okres i rano bolał mnie cały brzuch, uda i plecy (jeśli bóle krzyżowe to 100x mocniejsze od tych przy okresie, to ja nie chcę być w ciąży ), więc jestem już na p/bólowej.

Wczorajszy dzień bardzo miły - choć nie obyło się bez przykrych niespodzianek (z własnej głupoty ). W pracy dostałam dwie róże, tulipana, garść cukierków i bombonierkę, po powrocie do domu czekał na mnie bukiecik od TŻa, a później ugotował pyszne ratatouille Kochany!
Jednak miałam też mocne postanowienie, że 8 marca będzie pierwszym dniem zdrowego odżywiania i przede wszystkim że wytrwam w tym postanowieniu! Nawet do pracy sałatkę sobie wzięłam! I co? I tak się obżarłam czekoladkami, że po powrocie do domu przeleżałam prawie 2h z racji mdłości i bólu żołądka. Bleee... Pokarało mnie.
Dziś rano stanęłam na wagę. Postanowienie wczorajsze przesuwam więc na dziś W dodatku założyłam sobie, że jak zjadę poniżej danej wagi, to funduję sobie wizytę u fryzjera (takiego lepszego). Zatem od fryzjera dzieli mnie 3kg Coś czuję, że będę długo zapuszczona

Miłego dnia Dziewczynki!

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 08:59   #4576
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cześć

Ale śliczne słonko

Wczoraj miałam baaardzo miły wieczór. Mąż mnie zaskoczył, bo wrócił z pracy z bukietem tulipanów dla mnie, ucałował, uściskał, a za chwilę patrzę a ten coś trzyma jeszcze za plecami, a tu bukiet tulipanów dla Majki Ją też ucałowal, poskładał życzenia do brzuszka . Czad Potem miła kolacyjka i wieczór filmowy w łóżku

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 09:07   #4577
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Gucia0, może być tylko jeden problem, ja mam bardzo masywne i nie proporcjonalne ciało, wyślij mi jakiegoś linka na priv, z aukcją, z chęcią zobaczę.
wyślę Ci linka jak tylko dołożę zdjęcie do ogłoszenia Sukienka jest rozmiaru 34-36 ale ma wiązani z tyłu, więc można regulować, ale nie wiem ile...

Cytat:
ale ale! zgadnijcie kto dostał wizę na 10 lat? : roll:
Aaaa, super!!!

Cytat:
Napisane przez Today_Tommorow Pokaż wiadomość
Gucia09 testowalam juz dzis (nie wytrzymalam ) bo jutro niby powinna @ przylezc, no ale coz oczywiscie test negatywny wiec czekam tylko na @
.
ale póki @ nie ma to...

Mam nadzieje, że @ jednak nie przyjdzie!

Cytat:
Czy ja Wam mowilam ze u nas dzisiaj ... +23C

Biore sie za malowanie pazurkow , maz mnie porywa na kolacyjke do ulubionej restauracji
Mrrr, super wieczór mieliście!

Mona tulę Cię mocno

Amani Ciebie także, ale widzę, że TŻ mocno próbował się zrehabilitować

Abby trzymam kciuki za szybki spadek wagi!

Baobabku miło ze strony teścia, że wykonał jakikolwiek gest

Magda widzę Wy też mieliście miły wieczór

Ja dostałam jedno z moich ulubionych win

Dzień dobry PIĄTEK!

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 09:10   #4578
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Gucia oj tak. Ja też zawsze winko dostawałam od męża, ale teraz to musiał sobie darować. Chciał mnie tez na kolacyjkę porwać, ale że jestem chora to musieliśmy zostać w domu. Sesję ciążową też wczoraj sobie przełożyliśmy, bo bez sensu iść na nią jutro.

Stary 2012-03-09, 09:16   #4579
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Gucia oj tak. Ja też zawsze winko dostawałam od męża, ale teraz to musiał sobie darować. Chciał mnie tez na kolacyjkę porwać, ale że jestem chora to musieliśmy zostać w domu. Sesję ciążową też wczoraj sobie przełożyliśmy, bo bez sensu iść na nią jutro.
No jak jesteś chora to zdecydowanie bez sensu, tym bardziej, że mieli byście pójść do znajomych, którzy mają małe dziecko... więc dobrze, że to przełożyliście.

Stary 2012-03-09, 09:21   #4580
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
No jak jesteś chora to zdecydowanie bez sensu, tym bardziej, że mieli byście pójść do znajomych, którzy mają małe dziecko... więc dobrze, że to przełożyliście.
No właśnie i ze względu na ich dziecko i na to, ze potem na zdjęciach będzie widać, że byłam chora.

Ale kolega powiedział, ze spokojnie nawet w tygodniu można robić, bo on woli wieczorami jak jest tylko jedno źródło światła z lamp, bo lepsze zdjęcia wychodzą.

Stary 2012-03-09, 09:48   #4581
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

Trzeci raz jak miałam mega długiego posta notebook mi się wyłączył samoistnie.

Witam wszystkie Panie piękne ;* i maluszki w brzuszkach ;*

Madzia, fajny ten Twój facet, ładnie się zachował a Tobie choróbsko dalej nie mija ? ale Cie te wirusy polubiły.

Amani, faceci widzisz mają dni kiedy są BEZNADZIEJNI, i nie rozumiem czemu Ciebie pominął skoro o święcie nie zapomniał.

Gucia, myślisz, że do 42-44 się rozciągnie?
ja chyba na miarę będę mieć szytą.

Kasia, do Ciebie się zwróce w podpunktach.

1. Wizytę mam na 12.00 więc zaraz po mojej dam Ci znać telepatycznie co i jak, a jak Ty wyjdziesz z gabinetu dasz znać mi
2. płeć- też jestem ciekawa, może być tak że z początkiem sierpnia będzie na wizażu Parka dzieciaczków, albo dwa chłopczyki
3. Te badanie to takie "należące się" ? Może też mnie czeka, czy muszę się jakoś upomnieć? Jak to się w ogóle nazywa?
4. Czytasz już jakieś gazetki o dzieciach ? jakieś książki ? Bo ja tak i chyba jak Ty już nie mogę się doczekać porodu i pierwszego płaczu
5. Od czego zaczynasz kupować wyprawkę? Co już masz a co zamierzasz i kiedy kupić?

Chyba wszystko

Aaby, ale przynajmniej miałaś trochę przyjemności, bo z patrzenia na czekoladki nie ma żadnych fajnych emocji a że zapuszczona? a co tam Potem będziesz wielka metamorfoza
a i jeszcze coś, o tym dniu wypłaty ! też dziś to świętuję, ale do 14 nie wiem czy już coś jest na koncie bo TŻ, mi hasła nie zostawił i do 15 będę w niepewności.

Agnusek
, miłego dnia do 16 i po 16

na dziś zaplanowałam, prasowanie, sprzatanie klatki chomikowi, obiadek, zakupy z babcią (zawsze jak emeryturka przyjdzie to z nią muszę jechać), a potem spacer z kuzynką. Byle do 20, potem już wróci TŻ, i będzie kolacyjka, seriale, i spać.
Stary 2012-03-09, 09:52   #4582
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

aaa i zapomniałam napisać, że szafki są juz pomalowane i poskręcane Kolorek baaardzo mi się podoba.

Ale na razie mam bałagan , bo jest jeszcze folia wszędzie od malowania, więc jak mąż ogarnie to w weekend wrzucę jakąś fotkę.

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

Strong czuję, ze choroba mi przechodzi Nos mi sie odetkał. Tzn. katarek dalej mam, ale już wodnisty i da radę wysmarkać. A wczoraj mi mąz kupił syropek, po którym dostałam atak kaszlu, ze aż na ziemi leżałam bo powietrza złapać nie mogłam ale za to... całą noc przespałam bo chyba się za wszystkie czasy wykasłałam. I dziś jest o niebo lepiej

Dziś mam w planach tylko naukę bo na 19 mam egzamin.

Co kupiłaś już z wyprawki??

Jak coś to ja polecam tych sprzedawców co ja kupowałam.

Stary 2012-03-09, 09:58   #4583
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

Madzia, Widzisz, jaki radykalny syrop. Ale to dobrze, że Ci mija, bo już myślałam, że dalej tam walczysz

a z wyprawką nie wiem dalej, od czego zacząć. Wiem, że to niby obojętne bo i tak wszystko wraz zacznę używać ale jakoś nie umiem podjąć decyzji No może z tą pościelą to przesadziłam wtedy
i pomyślałam, że wybiorę się po usg we wtorek do pepco, i kupię coś, ale totalnie COŚ bo nie wiem co Chyba że Wy mi tu pomożecie

i te szafki, noo czekam
a z tych Twoich sprzedawców napewno wrócę Bo jak zadowolona jesteś to lepiej od takicg sprawdzonych, no i fajnie kupić kilka rzeczy u jednego.

Edytowane przez strongwomen
Czas edycji: 2012-03-09 o 10:00
strongwomen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 10:03   #4584
agnusek22
Wtajemniczenie

Cytat:

Agnusek, miłego dnia do 16 i po 16
I wzajemnie!!!

Zawsze będę wierzyć...

agnusek22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 10:04   #4585
Gucia0987
Zakorzenienie

Strong to faktycznie może być ciężko z rozszerzaniem sukienki Ale na pewno znajdziesz coś dla siebie!

Stary 2012-03-09, 10:08   #4586
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Strong no wiesz katar i kaszel dalej są ale czuję, ze mijają.

Moim zdaniem to możesz zrobic tak:
- wydrukować sobie moją listę z wyprawką
- wybrać sobie jednego sprzedawcę i pozamawiać wszystko co jest u niego. Aby był jeden koszt wysyłki.
- Za jakiś czas tak samo zrobic z kolejnym i kolejnym.

Gdybam czy iść od poniedziałku do pracy, bo chyba jakbym miała nie iść to dziś powinnam to zgłosić Czuję się dużo lepiej. Przez te 3 dni pewnie już mi do końca przejdzie. I teraz nie wiem.

Stary 2012-03-09, 10:22   #4587
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

Madzia, wydrukować? Ty jesteś chyba nie poważna od dawna mam Twoją listę PRZEPISANĄ RĘCZNIE w swoim kalendarzu Ja się przygotowałam już a pomysł bardzo fajny, napewno ekonomiczny ale takie zakupy będę robiła z końcem miesiąca, bo nigdy nie wiadomo co wypadnie i nie chciałabym zaraz po 10 wydać za dużo, bo co chwilę coś jakaś choroba czy naprawianie auta.

Własnie tego się boję w życiu, zadłużeń i kredytów, bo np. mam fajną sytuacje finansową to o wezmę sobie coś kupię na raty , albo coś potrzebuję kasy mam trochę mniej ale wiem że stać mnie na spłacanie to sobie biorę kredyt. A potem co.... jak nie daj boże dziecko zachoruje, czy jakas tragedia się wydarzy i tę kasę co była na raty, kredyty itp. trzeba dać na coś innego i może jeszcze nawet pożyczyć żeby starczyło, a długi rosną , rosną i robią się nowe. Moja koleżanka tak robi, wie że ma kasę to tu tv na raty, pralkę, jeszcze kredycik jakiś stary spłaca, i miesięcznie mają przeszlo 2 tys. samych rat i kredytów, ale się nie boi bo ma wyliczone że na wszystko starczy, a co właśnie jak się coś stanie ? Kurczę nie rozumiem czasem takich ludzi.

W sumie nie wiem czemu się tu tak teraz o tym zirytowałam, ale bardzo mnie to drażni. bo licho nie śpi, a nie chciałabym potem czegoś dziecku odmawiać i pogrążać się w długach. Dlatego Twój pomysł Madzia jest super, ale takie większe zakupy będę robić pod koniec miesiąca, żeby na wszystko starczało, a te 50 zł wydam sobie w tym PEPCO (znacie ten sklep?) zaraz po USG, kupię wtedy już coś płciowego
Stary 2012-03-09, 10:26   #4588
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Strong Niestety przeważnie coś nam się psuje czy mamy inne niezapowiedziane wydatki akurat jak kasy nie mamy

Ja kupiłam w pepco kilka par półśpiochów i pajacyków takich neutralnych kolorowo.

Stary 2012-03-09, 10:33   #4589
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

No ale Madziu, powiedz, nie mam racji? Przeważnie właśnie tak jest, że jak już kasy nie ma to jej trzeba. Nie rozumiem tej mojej koleżanki, a oni jeszcze żadnej rodziny, sami tu mieszkają, nawet sobie nie wyobrażam skąd mogliby potem kasę wziąść. I dlatego ja odkąd żyję z TŻ, i zarządzam pieniędzmi to robię tak, żeby było na życie ale też w razie "W". Nie powiem też nam się zdarzyło pożyczyć od mamy stówkę, dwie na paliwo, bo nie mieliśmy już bo np. ten nasz gruchot czyt. auto potrzebowałam remontu. Wiem, że do nowego domu tyrzeba będzie jakiś sprżet kupić, ale to jak już będzie wszystko dla maluszka, jak będzie odłożone na rachunki to wezmę coś na raty pralkę czy lodówkę, ale w czasie spłacania tych rat nie wezmę nic więcej. Dopiero jak spłacę to znów na coś sobie można pozwolić.

a co do Pepco, to ja co jadę do rodziny gdzie mają dzieciaki to najmłodszym zawsze tam coś kupię, papućki czy jakąś bluzeczkę. Bo starszym słodycze i do domu dużo z TŻ tam kupilismy, mamy czarne, kwadratowe talerze z pepco

Edytowane przez strongwomen
Czas edycji: 2012-03-09 o 10:35
strongwomen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 10:39   #4590
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Bo w pepco są fajne rzeczy.

Ja np. odkładałam kasę i dopiero teraz od 30 tyg zaczęłam wszystko hurtowo kupować. Jedyne co to wózek, fotelik kupiłam wcześniej ale to dlatego , że kolory się kończyły i szły w górę i ubranka już miałam całe.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości