|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Myślenie, planowanie, staranie, brzuszków głaskanie - DZIDZIUŚ 2012-2015 cz. 6
Cytat:
Oddaj troche, bo u mnie szaro, buro i ponuro![]() Miłego wieczoru ![]() Kaska gratuluje ![]() Today ![]() Mnie maz tez zaskoczył i wrócił z pracy z bukietem kwiatów ![]() On z reguly nie jest pamietliwy a ja sie nie domagam, nie przeszkadza mi to, ale miły gest ![]() Za to zrobilam mu kanapki do pracy
|
|
#4562 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Myślenie, planowanie, staranie, brzuszków głaskanie - DZIDZIUŚ 2012-2015 cz. 6
A mi jest smutno, że aż się popłakałam
TŻ złożył mi tylko życzenia rano, teraz byliśmy na zakupach i myślałam, że kupi mi chociaż tulipana z przeceny z Tesco a on kupił czekoladki mamie, babci, siostrze a ja nie, bo się odchudzam. Super... Mógłby chociaż coś niematerialnego przygotować, np. że zrobi kolacje czy coś. Owszem zrobi, bo mu powiedziałam o tym i jest mu teraz głupio, że mi jest przykro on w ogóle nie przykłada wagi do takich rzeczy jestem podobno najważniejszą kobietą w jego życiu a wszystkie to odczuły oprócz mnie
|
#4563 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Brawa dla meza ![]() Cytat:
W tylek mu sie nalezy
|
|
|
#4564 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() kobieta w czerni to ten nowy film z tym aktorem Harry Potterem? byłaś w kinie czy masz dvd? zdaj recenzje ![]() teraz zmywa, przed chwilą siedziałam na lapku, on na kolanach mnie po rękach całował głupio mu...
|
|
#4565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mielismy isc do kina ale.....Tz sie jakos ciezko zbiera ![]() a Twoj Tz powinien po dupsku dostac
|
|
|
|
|
#4566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dalas sie juz przeprosic czy dalej sie nad nim znecasz?
|
|
|
#4567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4568 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#4569 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Blondi dziekuje a co do meza to milusio i nawet kanapeczki dostal ![]()
|
|
|
|
|
#4570 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No jak tak zaczely sie na watku porody, to teraz ciagle o tym mysle "jak to bedzie" ale nie boje sie, raczej nie umiem sie juz tego doczekac ![]() Ciekawa jestem, ktora z nas urodzi pierwsza i nie moge sie doczekac, co u ciebie bedzie chlopczyk,czy dziewczynka ![]() Wizyte mam na 14.30 dopiero A ty na ktora masz?
|
|
#4571 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a ja wczoraj w szkole dostałam masę czekoladek i kwiatków - zawsze się z tym źle czuję nie lubię być tak obdarowywana przez dzieciod tż nie dostałam nic, ale mówiłam mu, żeby mi kwiatków nie kupował bo będę mieć pełno ze szkoły, bez sensu, jak pojedziemy na zakupy to sobie coś wybiorę ale to już po ciąży, mam już 2 prezenty zaległe, dojdą imieniny i urodziny, więc razem 4, a po ciąży całą szafę wymienić muszę, więc niech tż wtedy płaci![]() a mój teść na odwal się kupił mi mega wielkiego ananasa Wstałam z bólem głowy i to jak mnie prywatnie okulistka moja "obsługiwała" to był śmiech w porównaniu z wczorajszym badaniemOkulary do odbioru w poniedziałek jak ja to przeżyję, chodzić w okularach
|
|
#4572 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
Witam Was w piątek i dzielę się dobrymi fluidami~~~~~ ~~~~~ ![]() Wczoraj tylko zajrzałam żeby Was przeczytać bo miałam ciężki dzień. Ale wszystko poszło dobrze A może ja zapomniałam Wam napisać o trzymaniu kciuków ![]() ![]() Guciu, mała prześliczna, aż mi serducho ścisnęło na widok takiego maluszka |
|
|
|
#4573 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie wierzę - tylko jedna strona do nadrabiania!!!
![]() Witajcie w piątek ![]() Amani mąż powinien dostać w dupsko. Mam nadzieję, że strzeliłaś focha ![]() Żabcia, podziel się tym ciepełkiem!!! Onyks ![]() A teraz byle do 16...
|
#4574 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4575 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rita jest prześliczna! Jak się czujesz? Udaje Ci się wygospodarować choć chwilkę dla siebie? Zajrzyj do nas, jak dzieciaki Ci pozwolą Wiesz, my teraz wszystkie jesteśmy strasznie chłonne wszelkich informacji dot. pielęgnacji takiego maluszka i ogólnie codzienności z nim Cytat:
Piękny gest! Cytat:
![]() Cytat:
Trzymam kciuki za kolejny cykl. Niech już sobie jaj nie robi Cytat:
Cytat:
Dzień dobry dziewczyny! Piątek! ![]() Ja dziś dostałam okres i rano bolał mnie cały brzuch, uda i plecy (jeśli bóle krzyżowe to 100x mocniejsze od tych przy okresie, to ja nie chcę być w ciąży ), więc jestem już na p/bólowej.Wczorajszy dzień bardzo miły - choć nie obyło się bez przykrych niespodzianek (z własnej głupoty Kochany!Jednak miałam też mocne postanowienie, że 8 marca będzie pierwszym dniem zdrowego odżywiania i przede wszystkim że wytrwam w tym postanowieniu! Nawet do pracy sałatkę sobie wzięłam! I co? I tak się obżarłam czekoladkami, że po powrocie do domu przeleżałam prawie 2h z racji mdłości i bólu żołądka. Bleee... Pokarało mnie. Dziś rano stanęłam na wagę. Postanowienie wczorajsze przesuwam więc na dziś W dodatku założyłam sobie, że jak zjadę poniżej danej wagi, to funduję sobie wizytę u fryzjera (takiego lepszego). Zatem od fryzjera dzieli mnie 3kg Coś czuję, że będę długo zapuszczona ![]() Miłego dnia Dziewczynki!
|
|
#4576 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Ale śliczne słonko Wczoraj miałam baaardzo miły wieczór. Mąż mnie zaskoczył, bo wrócił z pracy z bukietem tulipanów dla mnie, ucałował, uściskał, a za chwilę patrzę a ten coś trzyma jeszcze za plecami, a tu bukiet tulipanów dla Majki Potem miła kolacyjka i wieczór filmowy w łóżku |
|
|
|
#4577 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sukienka jest rozmiaru 34-36 ale ma wiązani z tyłu, więc można regulować, ale nie wiem ile...Aaaa, super!!! ![]() Cytat:
![]() Mam nadzieje, że @ jednak nie przyjdzie! Cytat:
![]() Mona tulę Cię mocno Amani Ciebie także, ale widzę, że TŻ mocno próbował się zrehabilitować ![]() Abby trzymam kciuki za szybki spadek wagi! Baobabku miło ze strony teścia, że wykonał jakikolwiek gest ![]() Magda widzę Wy też mieliście miły wieczór Ja dostałam jedno z moich ulubionych win Dzień dobry PIĄTEK!
|
|
#4578 |
|
Zakorzenienie
|
Gucia oj tak. Ja też zawsze winko dostawałam od męża, ale teraz to musiał sobie darować. Chciał mnie tez na kolacyjkę porwać, ale że jestem chora to musieliśmy zostać w domu. Sesję ciążową też wczoraj sobie przełożyliśmy, bo bez sensu iść na nią jutro.
|
|
|
|
#4579 |
|
Zakorzenienie
|
No jak jesteś chora to zdecydowanie bez sensu, tym bardziej, że mieli byście pójść do znajomych, którzy mają małe dziecko... więc dobrze, że to przełożyliście.
|
#4580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale kolega powiedział, ze spokojnie nawet w tygodniu można robić, bo on woli wieczorami jak jest tylko jedno źródło światła z lamp, bo lepsze zdjęcia wychodzą. |
|
|
|
|
#4581 |
|
Zakorzenienie
|
Trzeci raz jak miałam mega długiego posta notebook mi się wyłączył samoistnie.
Witam wszystkie Panie piękne ;* i maluszki w brzuszkach ;* Madzia, fajny ten Twój facet, ładnie się zachował a Tobie choróbsko dalej nie mija ? ale Cie te wirusy polubiły.Amani, faceci widzisz mają dni kiedy są BEZNADZIEJNI, i nie rozumiem czemu Ciebie pominął skoro o święcie nie zapomniał. Gucia, myślisz, że do 42-44 się rozciągnie? ja chyba na miarę będę mieć szytą. Kasia, do Ciebie się zwróce w podpunktach. 1. Wizytę mam na 12.00 więc zaraz po mojej dam Ci znać telepatycznie co i jak, a jak Ty wyjdziesz z gabinetu dasz znać mi ![]() 2. płeć- też jestem ciekawa, może być tak że z początkiem sierpnia będzie na wizażu Parka dzieciaczków, albo dwa chłopczyki ![]() 3. Te badanie to takie "należące się" ? Może też mnie czeka, czy muszę się jakoś upomnieć? Jak to się w ogóle nazywa? 4. Czytasz już jakieś gazetki o dzieciach ? jakieś książki ? Bo ja tak i chyba jak Ty już nie mogę się doczekać porodu i pierwszego płaczu ![]() 5. Od czego zaczynasz kupować wyprawkę? Co już masz a co zamierzasz i kiedy kupić? Chyba wszystko ![]() Aaby, ale przynajmniej miałaś trochę przyjemności, bo z patrzenia na czekoladki nie ma żadnych fajnych emocji a że zapuszczona? a co tam Potem będziesz wielka metamorfoza ![]() a i jeszcze coś, o tym dniu wypłaty ! też dziś to świętuję, ale do 14 nie wiem czy już coś jest na koncie bo TŻ, mi hasła nie zostawił i do 15 będę w niepewności. Agnusek, miłego dnia do 16 i po 16 na dziś zaplanowałam, prasowanie, sprzatanie klatki chomikowi, obiadek, zakupy z babcią (zawsze jak emeryturka przyjdzie to z nią muszę jechać), a potem spacer z kuzynką. Byle do 20, potem już wróci TŻ, i będzie kolacyjka, seriale, i spać.
|
#4582 |
|
Zakorzenienie
|
aaa i zapomniałam napisać, że szafki są juz pomalowane i poskręcane
Kolorek baaardzo mi się podoba. Ale na razie mam bałagan , bo jest jeszcze folia wszędzie od malowania, więc jak mąż ogarnie to w weekend wrzucę jakąś fotkę. ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Strong czuję, ze choroba mi przechodzi ![]() Dziś mam w planach tylko naukę bo na 19 mam egzamin. Co kupiłaś już z wyprawki?? Jak coś to ja polecam tych sprzedawców co ja kupowałam. |
|
|
|
#4583 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia, Widzisz, jaki radykalny syrop. Ale to dobrze, że Ci mija, bo już myślałam, że dalej tam walczysz
a z wyprawką nie wiem dalej, od czego zacząć. Wiem, że to niby obojętne bo i tak wszystko wraz zacznę używać ale jakoś nie umiem podjąć decyzji ![]() i pomyślałam, że wybiorę się po usg we wtorek do pepco, i kupię coś, ale totalnie COŚ bo nie wiem co Chyba że Wy mi tu pomożecie ![]() i te szafki, noo czekam ![]() a z tych Twoich sprzedawców napewno wrócę Bo jak zadowolona jesteś to lepiej od takicg sprawdzonych, no i fajnie kupić kilka rzeczy u jednego.
16.07.2012 - Kamil, nasze serce. Edytowane przez strongwomen Czas edycji: 2012-03-09 o 10:00 |
|
|
|
#4584 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#4585 |
|
Zakorzenienie
|
Strong to faktycznie może być ciężko z rozszerzaniem sukienki
Ale na pewno znajdziesz coś dla siebie!
|
#4586 |
|
Zakorzenienie
|
Strong no wiesz katar i kaszel dalej są ale czuję, ze mijają.
Moim zdaniem to możesz zrobic tak: - wydrukować sobie moją listę z wyprawką - wybrać sobie jednego sprzedawcę i pozamawiać wszystko co jest u niego. Aby był jeden koszt wysyłki. - Za jakiś czas tak samo zrobic z kolejnym i kolejnym. Gdybam czy iść od poniedziałku do pracy, bo chyba jakbym miała nie iść to dziś powinnam to zgłosić Czuję się dużo lepiej. Przez te 3 dni pewnie już mi do końca przejdzie. I teraz nie wiem.
|
|
|
|
#4587 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia, wydrukować? Ty jesteś chyba nie poważna
Ja się przygotowałam już a pomysł bardzo fajny, napewno ekonomiczny ale takie zakupy będę robiła z końcem miesiąca, bo nigdy nie wiadomo co wypadnie i nie chciałabym zaraz po 10 wydać za dużo, bo co chwilę coś jakaś choroba czy naprawianie auta. Własnie tego się boję w życiu, zadłużeń i kredytów, bo np. mam fajną sytuacje finansową to o wezmę sobie coś kupię na raty , albo coś potrzebuję kasy mam trochę mniej ale wiem że stać mnie na spłacanie to sobie biorę kredyt. A potem co.... jak nie daj boże dziecko zachoruje, czy jakas tragedia się wydarzy i tę kasę co była na raty, kredyty itp. trzeba dać na coś innego i może jeszcze nawet pożyczyć żeby starczyło, a długi rosną , rosną i robią się nowe. Moja koleżanka tak robi, wie że ma kasę to tu tv na raty, pralkę, jeszcze kredycik jakiś stary spłaca, i miesięcznie mają przeszlo 2 tys. samych rat i kredytów, ale się nie boi bo ma wyliczone że na wszystko starczy, a co właśnie jak się coś stanie ? Kurczę nie rozumiem czasem takich ludzi. W sumie nie wiem czemu się tu tak teraz o tym zirytowałam, ale bardzo mnie to drażni. bo licho nie śpi, a nie chciałabym potem czegoś dziecku odmawiać i pogrążać się w długach. Dlatego Twój pomysł Madzia jest super, ale takie większe zakupy będę robić pod koniec miesiąca, żeby na wszystko starczało, a te 50 zł wydam sobie w tym PEPCO (znacie ten sklep?) zaraz po USG, kupię wtedy już coś płciowego
|
#4588 |
|
Zakorzenienie
|
Strong
Niestety przeważnie coś nam się psuje czy mamy inne niezapowiedziane wydatki akurat jak kasy nie mamy ![]() Ja kupiłam w pepco kilka par półśpiochów i pajacyków |
|
|
|
#4589 |
|
Zakorzenienie
|
No ale Madziu, powiedz, nie mam racji? Przeważnie właśnie tak jest, że jak już kasy nie ma to jej trzeba. Nie rozumiem tej mojej koleżanki, a oni jeszcze żadnej rodziny, sami tu mieszkają, nawet sobie nie wyobrażam skąd mogliby potem kasę wziąść. I dlatego ja odkąd żyję z TŻ, i zarządzam pieniędzmi to robię tak, żeby było na życie ale też w razie "W". Nie powiem też nam się zdarzyło pożyczyć od mamy stówkę, dwie na paliwo, bo nie mieliśmy już bo np. ten nasz gruchot czyt. auto potrzebowałam remontu. Wiem, że do nowego domu tyrzeba będzie jakiś sprżet kupić, ale to jak już będzie wszystko dla maluszka, jak będzie odłożone na rachunki to wezmę coś na raty pralkę czy lodówkę, ale w czasie spłacania tych rat nie wezmę nic więcej. Dopiero jak spłacę to znów na coś sobie można pozwolić.
a co do Pepco, to ja co jadę do rodziny gdzie mają dzieciaki to najmłodszym zawsze tam coś kupię, papućki czy jakąś bluzeczkę. Bo starszym słodycze i do domu dużo z TŻ tam kupilismy, mamy czarne, kwadratowe talerze z pepco
16.07.2012 - Kamil, nasze serce. Edytowane przez strongwomen Czas edycji: 2012-03-09 o 10:35 |
|
|
|
#4590 |
|
Zakorzenienie
|
Bo w pepco są fajne rzeczy.
Ja np. odkładałam kasę i dopiero teraz od 30 tyg zaczęłam wszystko hurtowo kupować. Jedyne co to wózek, fotelik kupiłam wcześniej ale to dlatego , że kolory się kończyły i szły w górę i ubranka już miałam całe. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:21.

Oddaj troche, bo u mnie szaro, buro i ponuro

W tylek mu sie nalezy

a co do meza to milusio i nawet kanapeczki dostal 

siedziałam w pracy godzinę dłużej 

Trzymam kciuki za kolejny cykl. Niech już sobie jaj nie robi
Kochany!
16.07.2012 - Kamil, nasze serce.