Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII-VIII - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. 1 2,00%
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! 6 12,00%
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki 1 2,00%
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! 1 2,00%
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. 10 20,00%
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. 0 0%
Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. 14 28,00%
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy 1 2,00%
W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. 16 32,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-08, 21:28   #3361
mamad1
Zadomowienie

Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Mamad ale w zlobku dziecko ma wiecej niz jednego opiekuna...
Chyba muszę jeszcze raz przeczytać ten artykuł...
Ale w żłobku też chyba nie siedzi cały dzień
Dobra, nie mące. Ja tam myślę, że dzieciaki wątkowe nie mają problemów z więzią

Moi panowie śpią to pora też na mnie. Ciekawe, jaka noc mnie czeka tym razem...

Edytowane przez mamad1
Czas edycji: 2012-03-08 o 21:29
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 21:34   #3362
marzena_S
Zadomowienie

Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII

Aaa... zapomniałam napisać- Wszystkiego najlepszego kobietki, te małe i duże.

I szczególnie wielki buziak dla świętującej dziś Lilki.

Aga, Iustyna, zdrówka dla małych chorowitków.
Stary 2012-03-08, 21:36   #3363
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

hmmmm ale świętujecie dziś bo cisza straaaaszna
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Zgrzyty na linii mama-babcia odnośnie metod wychowawczych, czy coś innego?
.
nie Brumeczku
martwiłam się o mamy zdrowie
ale dziś jest lepiej
a co do artykułu faktycznie daje do myślenia
odkrywa prawdziwą rolę więzi
ale myślę że jest nieco subiektywny, nie uwzględnia niektórych realiów dzisiejszego świata
nie każda mama może sobie pozwolić na 3letni urlop
Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Telik niech odda Zapałeczce
Nie no z żartuję Takie głupoty się mnie trzymają. To chyba z radości bo sama w domu jestem, Tż wziął Radzia na spacer
ale że co mam oddać
marzenko wspaniałomyslny mąż, fiu fiu dobry model Ci sie trafił
Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
No nie ważne, u nas szpital. Zuza ledwo żywa przez katar. Ja przez nią
zdrówka wam wysyłam

u nas zakręcony dziś dzień
Johny na przemian miał marudzelle i uśmiech na twarzy

Edytowane przez telik
Czas edycji: 2012-03-08 o 21:39
telik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 21:41   #3364
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Chyba muszę jeszcze raz przeczytać ten artykuł...
Ale w żłobku też chyba nie siedzi cały dzień
Dobra, nie mące. Ja tam myślę, że dzieciaki wątkowe nie mają problemów z więzią
Wiesz mi nawet nie chodzi o dzieci, chodzi mi o uczucia mam, które muszą oddać opiekę nad dzieckiem komuś innemu. To jest strasznie ciężka decyzja a ten artykuł jeszcze dobija. Podejrzewam, że Kajool lub innej mamie zrobiło się przykro to czytając. Ja wiem, że tam sama prawda jest opisana, tylko no nie podoba mi się jakoś ten artykuł. Każda mama chciałaby zapewnić swojemu dziecku to, co najlepsze. Tylko oprócz tego, trzeba je jeszcze utrzymać. Nie wiem co więcej chciałam napisać, bo jestem dzisiaj zmęczona, nie nadaję się do poważnej dyskusji .

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
a co do artykułu faktycznie daje do myślenia
odkrywa prawdziwą rolę więzi
ale myślę że jest nieco subiektywny, nie uwzględnia niektórych realiów dzisiejszego świata
nie każda mama może sobie pozwolić na 3letni urlop
ale że co mam oddać
mam odczucie, że nie tylko "nieco"
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 21:55   #3365
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
2. Tż wrócił wczoraj (a właściwie dzisiaj, bo po 24 było) z pracy z bukietem tulipanów , więc już nie mogłam odmówić. W sumie to pomimo ciężkiej nocy nawet udało mi się wyspać. Wszystko dzięki tż, który zabrał małą gadułę do drugiego pokoju jak się obudziła o 7, a ja pospałam do 10.30. Później pojechaliśmy na kręgle i myślałam, że szybko z nich wrócimy, bo było sporo dzieciaków i hałasu przez co Hania marudziła, ale okazało się że oni już kończą i za chwilę byliśmy sami. Niestety tż mnie ograł , ale wybaczam mu to bo po powrocie zrobił pyszny obiad i wziął Hanię na spacer, a ja wreszcie naprawdę odpoczęłam.
brawa dla Twojego tżta
dobry chłopina Ci się trafił

Cytat:

I szczególnie wielki buziak dla świętującej dziś Lilki.
dziękujemy
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 22:07   #3366
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
oj obawiam się, że ten przywilej w ciągu dwóch lat odejdzie w zapomnienie. Ale przynajmniej starcza na pampersy i słoiczki dla młodego. Kiedyś było jeszcze 500 funtów jednorazowo(coś jak polskie becikowe, ale znieśli jakieś pół roku przed moim porodem)

Dziewuszki w UK, ciągle chusteczki pampersowe w promocji w Sainsbury's. co prawda nie po 1 funcie, ale 1.23 też jest tanio. Ewentualnie Johnson&Johnson za 1.10
Ale jak już komuś zostanie przyznany child benefit to nie zabiorą no, nie?
Jeszcze jest child tax credit w wysokości Ł 545 tylko już tutaj o przyznaniu decyduje m.in. roczny dochód.
Ja często kupuję chusteczki Pampersa w Sainsbury's 6 paczek za Ł 5, ale Ł 1,23 to też b. fajna cena A nie wiem, czy widziałaś, że Johnson&Johnson można kupić w funciaku za funta

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 22:21   #3367
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Dzisiaj Dzień Kobiet, więc cycki w górę
i odrzuć z twarzy gradową chmurę,
niech żyje cellulit i kurze łapki,
bo i tak jesteśmy fajowe babki!!!!!!!!!!

Super! Nawzajem

Cytat:
ale że co mam oddać
Telik czytasz nieuważnie
Becikowe kochana To był taki mój dzisiejszy żarcik, który nikogo nie rozśmieszył ani nie zainteresował
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 22:28   #3368
Kolina
Zadomowienie

a ja dzisiaj na poprawe kiepskiego ostatnio humoru, wybrałam się na zakupy z małym i mamą
zakupy udane - humor poprawiony
Stary 2012-03-08, 23:05   #3369
brumek
Zakorzenienie

Dobry wieczór

Co do artykułu powiem tylko, że w nim chyba nie chodziło o to żeby komuś schlebiać albo kogoś krytykować, tylko psycholog opisał aktualną wiedzę na ten temat. Czystą wiedzę, teorię i to wyłącznie w odniesieniu do dziecka i jego rozwoju. Nie chodziło to o aspekty społeczne, o polską rzeczywistość, marny socjal itp. Ja to tak odebrałam. Nie sądzę żebym sama miała siedzieć z dzieckiem w domu aż skończy 3 lata. No, może z Tymciem tak, jeśli będzie miał niedługo młodsze rodzeństwo Ale z drugim dzieckiem na pewno nie. Mimo tego nie odbieram tego emocjonalnie. Po prostu podobało mi się jak opisała psychikę takiego bobasa.

Poza tym w dużej mierze nie chodziło mi nawet o tę część o niezostawianiu dziecka przez 3 lata, ale o jakość czasu spędzanego z dzieckiem. Że nie tylko przewinąć, pobujać, dać smoka, uśpić. Ale też podotykać, pogłaskać, porozmawiać itp.

No i kończąc wywód , podobało mi się stwierdzenie, że czasem rodzice sami trochę w czymś dziecku przeszkadzają. W zaśnięciu na przykład albo w rozpoznawaniu sygnałów z własnego ciała.

Cytat:
Tż wrócił wczoraj (a właściwie dzisiaj, bo po 24 było) z pracy z bukietem tulipanów , więc już nie mogłam odmówić. W sumie to pomimo ciężkiej nocy nawet udało mi się wyspać. Wszystko dzięki tż, który zabrał małą gadułę do drugiego pokoju jak się obudziła o 7, a ja pospałam do 10.30. Później pojechaliśmy na kręgle i myślałam, że szybko z nich wrócimy, bo było sporo dzieciaków i hałasu przez co Hania marudziła, ale okazało się że oni już kończą i za chwilę byliśmy sami. Niestety tż mnie ograł , ale wybaczam mu to bo po powrocie zrobił pyszny obiad i wziął Hanię na spacer, a ja wreszcie naprawdę odpoczęłam.
No to się chłopak postarał Takie prezenty są milion razy lepsze niż bukiet kwiatów. Gdy ktos o Tobie pomyśli, pozwoli się zdrzemnąć, spędzi wspólnie czas Fajnego masz tego swojego Tża

Cytat:
nie Brumeczku
martwiłam się o mamy zdrowie
ale dziś jest lepiej
To w takim razie dobrze że już dobrze A teraz jeszcze mama się wy-uropuje i będzie jeszcze lepiej!

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Brumek jak Ci nie potrzeba becikowego to ja chętnie wezmę
Wiesz co, chyba sie jednak przyda
Tylko, kurczę, ciągle o nim zapominam. No i do gina po zaświadczenie nie chce mi się iść.

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

chyba nic, generalnie zachowuje się jakby nigdy nic mu nie robili. Tylko przy przewijaniu mocno się muszę nagimnastykować żeby mu ręce utrzymać z daleka, bo próbuje się złapać - nie wiem czy dlatego że go swędzi czy dlatego..że tak bo przed operacją też
tak było
Widocznie wie już jakie tak skarby fajne się kryją
A serio, to świetnie że tak szybko po nim to spłynęło. Jednak mądrzy ludzi wymyślili, że im wcześniej się takie zabiegi wykonuje, tym lepiej!

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
My po szczepieniu,
Waży 8050g i 75cm ma moja wiercipięta.
Brawo Emi

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Znowu był u mnie w pracy ten świr. Wezwałyśmy ochronę i policję. Facet nosi ze sobą teczkę z jakimiś dowodami zbrodni, mówi coś o mordowaniu dzieci w Oświęcimiu i o prokuraturze, który gwałci nastolatki. Ma swoich sobowtórów, każdego w innym mieście. Chciał pożyczać kasę, bo go okradli. No masakra. Świr, straszny świr. Ochrona przyjechała, wezwała policję. Pominę fakt, że przyjechała straż miejska. Wzięli go do samochodu i po 3 minutach ... wypuścili. A ja tu teraz siedzę sama i czekam, aż wróci z jakim tasakiem.
Brrrrr

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
w końcu mi się udało
ale w K nadal każą mi się logować

to dla przypomnienia - Haneczka

w K jednak mi się też udało
Hania jest taka śliczna i dziewczęca jak ... jej mama

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
lo matko, wspolczuje. ja w obecnej pracy mam sasiada, ktory jak popije to przychodzi do nas imowi, ze jest komandosem i ze wszystkich pozabija.
A w poprzedniej pracy mialam faceta, ktory sie zakochal w sedzi i raz przyszedl z kwiatami innym razem z plastikowym pistoletem.
Jak tak posłuchać i poczytać, to się okazuje że wariacie za każdym rogiem się czają Strach się bać

A Tymuś dziś marcheweczki nie chciał wcale jeść. Buzia na kłódkę i tyle Mimo że w własnym mlekiem zmieszałam. Banan też fe. No nic, jutro zmagań o jego kulinarne gusta ciąg dalszy
Stary 2012-03-09, 06:34   #3370
aania_20
Zakorzenienie

dzień dobry

Cytat:
Widocznie wie już jakie tak skarby fajne się kryją
A serio, to świetnie że tak szybko po nim to spłynęło. Jednak mądrzy ludzi wymyślili, że im wcześniej się takie zabiegi wykonuje, tym lepiej!

dokładnie mam nadzieję że poprawek nie trzeba będzie robić, ale nawet jeśli to też niedługo.

marzena, fajny mąż

AgaG, biedny Antoś No i Ty! Jak Wam noc minęła?

zaniedbujecie się dziewczyny żeby już o 23 skończyć pisanie...

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 07:24   #3371
karolinee1983
Zadomowienie

Dzień dobry.

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 07:52   #3372
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Co do artykułu powiem tylko, że w nim chyba nie chodziło o to żeby komuś schlebiać albo kogoś krytykować, tylko psycholog opisał aktualną wiedzę na ten temat. Czystą wiedzę, teorię i to wyłącznie w odniesieniu do dziecka i jego rozwoju. Nie chodziło to o aspekty społeczne, o polską rzeczywistość, marny socjal itp. Ja to tak odebrałam. Nie sądzę żebym sama miała siedzieć z dzieckiem w domu aż skończy 3 lata. No, może z Tymciem tak, jeśli będzie miał niedługo młodsze rodzeństwo Ale z drugim dzieckiem na pewno nie. Mimo tego nie odbieram tego emocjonalnie. Po prostu podobało mi się jak opisała psychikę takiego bobasa.

Poza tym w dużej mierze nie chodziło mi nawet o tę część o niezostawianiu dziecka przez 3 lata, ale o jakość czasu spędzanego z dzieckiem. Że nie tylko przewinąć, pobujać, dać smoka, uśpić. Ale też podotykać, pogłaskać, porozmawiać itp.
Ty umiesz bronić swojego zdania Ja też jakoś nie odebrałam tego jako ataku na matki pracujące i oddające swoje dziecko do złobka czy niani... Skupiłam się na tym naukowym podejściu i tym czasie razem spędzanym (trochę porównałam moje podejście do tego i babci - np. ona uważa, że nad dzieckiem ciągle ktoś powinien stać i go zabawiać)

Cytat:
1. mam nadzieję że poprawek nie trzeba będzie robić, ale nawet jeśli to też niedługo.

2. zaniedbujecie się dziewczyny żeby już o 23 skończyć pisanie...
1. żeby nie trzeba było
2. pewnie wizażu nie było

---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ----------

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość

Dzień dobry.
Wyspana?

U nas noc taka sobie (zawsze mogło być gorzej) i pobudka o 7.
Stary 2012-03-09, 07:56   #3373
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:

Dzień dobry.
Tak tak. Dzień dobry.

Mój syn pospał dziś do 7.30. To dlaczego jacieeee ziewa zapytacie? A no już pędzę z wyjaśnieniami. Bo najpierw koło północy zrobił sobie pierwszą przerwę w spaniu, na podciąganie się za szczebelki łóżeczka, aby być jak najbliżej śpiącej mamusi. Rezultat był niezły. Nogi i ręce co chwilę lądowały między szczebelkami.
Druga przerwa o 5 była na wzdychanie. Nawet butla nie pomogła i Dominik zasnął dopiero o 6.15 A mamusia zaraz musiała wstać do pracy. A dzidziuś dalej odsypiał
W tak zwanym "międzyczasie" jakieś 10 pobudek mieliśmy na wodę, na "chcę smoczka", a potem na "nie chcę smoczka" i takie tam.

Marzena_S fajny ten Twój mąż

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 08:03   #3374
Naataaszkaa
Raczkowanie

Witam się z kubkiem kawy i chlebkiem ze szczypiorkiem

Ale mało nadrabiania

U nas noc fajna, ale Hania zaczęła dzień o 5:30.. ojj za wcześnie jak dla mnie

Cytat:
2. Tż wrócił wczoraj (a właściwie dzisiaj, bo po 24 było) z pracy z bukietem tulipanów , więc już nie mogłam odmówić. W sumie to pomimo ciężkiej nocy nawet udało mi się wyspać. Wszystko dzięki tż, który zabrał małą gadułę do drugiego pokoju jak się obudziła o 7, a ja pospałam do 10.30. Później pojechaliśmy na kręgle i myślałam, że szybko z nich wrócimy, bo było sporo dzieciaków i hałasu przez co Hania marudziła, ale okazało się że oni już kończą i za chwilę byliśmy sami. Niestety tż mnie ograł , ale wybaczam mu to bo po powrocie zrobił pyszny obiad i wziął Hanię na spacer, a ja wreszcie naprawdę odpoczęłam.
Woooow! Ale masz fajnego Tż-ta! Pożycz go na jeden dzień coo? A ja pośpię

Cytat:
Wiesz mi nawet nie chodzi o dzieci, chodzi mi o uczucia mam, które muszą oddać opiekę nad dzieckiem komuś innemu. To jest strasznie ciężka decyzja a ten artykuł jeszcze dobija. Podejrzewam, że Kajool lub innej mamie zrobiło się przykro to czytając. Ja wiem, że tam sama prawda jest opisana, tylko no nie podoba mi się jakoś ten artykuł. Każda mama chciałaby zapewnić swojemu dziecku to, co najlepsze. Tylko oprócz tego, trzeba je jeszcze utrzymać. Nie wiem co więcej chciałam napisać, bo jestem dzisiaj zmęczona, nie nadaję się do poważnej dyskusji .[COLOR=Silver]
Dla mnie najbardziej przykre jest to, że jak komuś mówię, że Hania chodzi do żłobka to patrzą na mnie jak na potwora.. i że biedne dziecko.. i że to moja wina, że ona musi tam być.. ludzie nie mają na uwadze, że czasem to jedyne wyjście itd.. na pewno każda mama chciałaby być z dzieckiem jak najdłużej.. ale mamy też takie czasy kiedy nie jest łatwo z pracą.. i nie lepiej dla dziecka będzie, kiedy pójdzie na te kilka godzin do złobka a potem ma całe popołudnie z rodzicami, weekendy i nie trzeba się martwić, czy będzie się miało na mleko dla niego czy zostać z nim w domu i odkładać każdy grosz, chodzić zestresowana i nie móc cieszyć się chwilą z dzieckiem bo myśli ciągle krążą wokół tego, że nie mam mu za co zapewnić bytu.. ech..

Tak w ogóle dziewczyny mam pewne pytanie.. z czystej ciekawości.. jest para i ma dziecko, nie mają ślubu, facet został uznany jako ojciec.. przy rozstaniu jaka jest szansa, że sąd przyzna opiekę nad dzieckiem ojcu? dodam, że każde chce się nim zajmować..

No i jak ktoś ma dzisiaj słońce to poproszę promyczek do Poznania
Naataaszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 08:14   #3375
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Naataaszkaa Pokaż wiadomość
Tak w ogóle dziewczyny mam pewne pytanie.. z czystej ciekawości.. jest para i ma dziecko, nie mają ślubu, facet został uznany jako ojciec.. przy rozstaniu jaka jest szansa, że sąd przyzna opiekę nad dzieckiem ojcu? dodam, że każde chce się nim zajmować..

szczerze? Marna, nawet jak mają ślub. U nas przyznanie opieki ojcu dziecka nadal jest wielką rzadkością.

mamad1

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 08:24   #3376
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ----------
Wyspana?
Ani trochę

Cytat:
Tak tak. Dzień dobry.

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 08:40   #3377
iustyna1
Wtajemniczenie

Mam dosyć niewyspania. Dzisiaj idę spać o 21.00, razem z dzieciakami . Jak dadzą, bo Zuza wczoraj nie dała .
Mamad był wizaz, był. Tylko siły pisać nie było i nadal raczej nie ma.
Nataszka żeby ojciec dostał prawo opieki, to matka musiała by być konkretny degeneruch .

Co do artykułu nie zmieniłam zdania, ale nie będę już ciągnąć tematu, bo boję się, że napiszę coś za dosadnie a nie chcę psuć atmosfery na wątku .
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 08:53   #3378
agadus
Wtajemniczenie

witam, u nas piękna pogoda niebawem pójdziemy na spacerek
Nati piszczy, mama nadrabia, ale jak widzę nie ma duzo,
a i Nataszka wysyłam promyczek tak jak chciałaś , szukałam jakiejś fajnej emotki ale nie wiedziałam którą wstawic

Cytat:

oj ciemno to widzę, no chyba że matka nieodpowiedzialna,

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 09:26   #3379
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
A Tymuś dziś marcheweczki nie chciał wcale jeść. Buzia na kłódkę i tyle Mimo że w własnym mlekiem zmieszałam. Banan też fe. No nic, jutro zmagań o jego kulinarne gusta ciąg dalszy
Miałam właśnie pytać, jak Wam idzie jedzenie Znam to
Tyle, że moje dziecko w końcu zaczęło zjadać więcej niż pół słoiczka I nawet owoce je (jabłko na razie odpuściłam, bo nie chciał pod żadną postacią) Półtora miesiąca zmagań i nie jest źle. A na wieczór zjada już 100ml kleiku (a nie 50) i poprawia cycem
W nowym numerze "Dziecka" (1zł) jest artykuł o powodach, dlaczego dzieci czasem nie chcą jeść obiadków

Cytat:
Mój syn pospał dziś do 7.30. To dlaczego jacieeee ziewa zapytacie? A no już pędzę z wyjaśnieniami. Bo najpierw koło północy zrobił sobie pierwszą przerwę w spaniu, na podciąganie się za szczebelki łóżeczka, aby być jak najbliżej śpiącej mamusi. Rezultat był niezły. Nogi i ręce co chwilę lądowały między szczebelkami.
Druga przerwa o 5 była na wzdychanie. Nawet butla nie pomogła i Dominik zasnął dopiero o 6.15 A mamusia zaraz musiała wstać do pracy. A dzidziuś dalej odsypiał
W tak zwanym "międzyczasie" jakieś 10 pobudek mieliśmy na wodę, na "chcę smoczka", a potem na "nie chcę smoczka" i takie tam.
Nie zapowiada się, żeby "kupa" w najbliższym czasie się rozsypałą

Cytat:
Dla mnie najbardziej przykre jest to, że jak komuś mówię, że Hania chodzi do żłobka to patrzą na mnie jak na potwora.. i że biedne dziecko.. i że to moja wina, że ona musi tam być.. ludzie nie mają na uwadze, że czasem to jedyne wyjście itd.. na pewno każda mama chciałaby być z dzieckiem jak najdłużej.. ale mamy też takie czasy kiedy nie jest łatwo z pracą.. i nie lepiej dla dziecka będzie, kiedy pójdzie na te kilka godzin do złobka a potem ma całe popołudnie z rodzicami, weekendy i nie trzeba się martwić, czy będzie się miało na mleko dla niego czy zostać z nim w domu i odkładać każdy grosz, chodzić zestresowana i nie móc cieszyć się chwilą z dzieckiem bo myśli ciągle krążą wokół tego, że nie mam mu za co zapewnić bytu.. ech..
Pewnie, że lepiej będzie! Ja nie jestem przeciwniczką żłobków. Ty piszesz o kilku godzinach, ale ja kiedyś czytałąm o żłobkach, które są czynne prawie całą dobę i nawet w weekendy (pomijając fakt, że może ktoś ma zmianową pracę), a to już chyba małe nieporozumienie oddawać dziecko na kilkanaście godzin dziennie i jeszcze w weekend...

Cytat:
1. Mam dosyć niewyspania. Dzisiaj idę spać o 21.00, razem z dzieciakami . Jak dadzą, bo Zuza wczoraj nie dała .
2. Mamad był wizaz, był. Tylko siły pisać nie było i nadal raczej nie ma.
3. Nataszka żeby ojciec dostał prawo opieki, to matka musiała by być konkretny degeneruch .
1. A mi się nie udało wczoraj wcześniej położyć
2. Naprawdę? To pewnie wszyscy na facebooku
3. Też tak myślę

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
witam, u nas piękna pogoda niebawem pójdziemy na spacerek
A u nas deszczyk
Stary 2012-03-09, 09:28   #3380
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
a ja inaczej odebrałam treść tego artykułu. Generalnie chodzi o to, żeby dziecko miało jedną osobę, z którą nawiąże więź (i nie musi to być mama - równie dobrze sprawdzi się babcia, niania). Nie wydaje mi się, żeby artykuł miał uderzać w matki pracujące, a już na pewno nie w te, które wracają do domu po kilku godzinach pracy. Poza tym ta więź tworzy się z dzieckiem od urodzenia (a z matką jeszcze wcześniej)... Poza czasem spędzanym z dzieckiem autor poruszył jeszcze inne kwestie, a na koniec przedstawił skrajne przypadki...
wlasnie, a ja daje do zlobka, gdziejst kilka pań i moje dziecko bedzie niebezpieczne wiezi (czy jakie tam byly) miało

niestety, ale po arturze widze ze rzeczywiscie jest mega ufne do kazdego, ale nie wiem ile tu winy zlobka a ile genow i charakteru

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 09:32   #3381
kalinkap13
Rozeznanie

witam,

czy ktoś mi podmienił dziecko? od kilku dni nie chce jeśc obiadków. nic,zero! kaszka,owoce owszem. sa mniam.ale obiad-jakikolwiek jest be no i tak jak ladnie spał tak ostatnie kilka dni..tragedia.budzi sie ok 4 wyspany i chetny do zabawy gr! ale tak patrze teraz i czyzby skok?

mamad ooo, to chyba musze kupic ten numer "Dziecka"
marzena_s ale masz kochanego tz'ta

lece poczytac troche

nasze dwa szczęścia - Filipek i Fabianek
kalinkap13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 09:32   #3382
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Mam dosyć niewyspania. Dzisiaj idę spać o 21.00, razem z dzieciakami . Jak dadzą, bo Zuza wczoraj nie dała .
Mamad był wizaz, był. Tylko siły pisać nie było i nadal raczej nie ma.
Nataszka żeby ojciec dostał prawo opieki, to matka musiała by być konkretny degeneruch .

Co do artykułu nie zmieniłam zdania, ale nie będę już ciągnąć tematu, bo boję się, że napiszę coś za dosadnie a nie chcę psuć atmosfery na wątku .
Idz dziś spać wcześnie Piękna, idź

Co do artykułu, to zgadzam się z Tobą.
No bo fakt, może to czysto naukowe podejście, ale inaczej je odbierze osoba pracująca, a inaczej ta, która spędza z dzieckiem więcej czasu. Chodzi mi o to, że z naukowego punktu widzenia, krzywdzę swoje dziecko bo chodzę do pracy. Nie tak? No musi to zaboleć, nie?

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 09:33   #3383
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Dobry wieczór

a bo bys dala w koncu to sushi a nie zapraszasz go do restauracji i patrzy! a potem chcesz marchewke przemycac!!

Stary 2012-03-09, 09:34   #3384
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
..

No nie ważne, u nas szpital. Zuza ledwo żywa przez katar. Ja przez nią
Znow Zuziak chory.... zdrowka zyczymy

Cytat:

ufff nadrobiłam troche po łebkach ale....
byłam dzisiaj u brunetki, bardzo fajna dziewczyna, taka konkretna i naprawdę sympatyczna, a Ala i te jej minki..normalnie wymiata, jest super, tak że popołudnie bardzo miło spędziłysmy,
No to super

Cytat:
A przeżyłam dzisiaj chwile grozy.. wywaliło mi całą historię przeglądania i wszystkie hasła i za chiny nie mogłam sobie przypomnieć jakie mam hasło do wizażu.. totalna pustka w głowie.. dopiero potem mnie olśniło ale już miałam wizję końca
To naprawde chwile grozy !!!!!!!!!!!!!! ale dobrze ze nadal jestes z nami

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Dzisiaj Dzień Kobiet, więc cycki w górę
i odrzuć z twarzy gradową chmurę,
niech żyje cellulit i kurze łapki,
bo i tak jesteśmy fajowe babki!!!!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
Dziewuszki w UK, ciągle chusteczki pampersowe w promocji w Sainsbury's. co prawda nie po 1 funcie, ale 1.23 też jest tanio. Ewentualnie Johnson&Johnson za 1.10
Dziekuje za info... ja zwykle kupuje z Tesco, te zielone ...

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
Stronczek a jak Wiki, dalej tak czesto robi kupki, bo u nas jak takie cos bylo, to okazalo sie, ze maly ma wirusowke. Mimo, ze kupy byly normalne.
Dziekuje ze pytasz
Wczoraj byly tylko 3. Mi sie wydaje ze przyczyna takiego stanu jest to ze kupki sa geste, klockowate i dlatego robi tak po trochu,. Jak zrobi jedna wieksza to pozniej jest spokoj jakis czas.

No i dzien dobry...

Nie dotalam wczoraj juz do Was. Jezdzilam popoludniu na lotnisko po mame i spedzilismy we trojke mily wieczor.

z zaleglosci wczorajszych... wszystkim kobietkom, tym duzym, i malym zycze wszystkiego najlepszego...

i Lilka
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 09:34   #3385
Kolina
Zadomowienie

dzien dobry

wyspaliśmy się mimo tego że do 23 lepiłam pierogi

woda się poprawiła wczoraj zrobiłam dwie pralki
dziś szykuję się na kolejną - jak mi jedna z suszarek wyschnie
ależ mi to nastrój poprawiło, bo jeszcze troche a wchodząc do pralni musiałabym użyć lopaty do śniegu, by sobie między stosami ubrań przejście zrobić
Stary 2012-03-09, 09:37   #3386
83monia
Zakorzenienie

Cytat:

Pewnie, że lepiej będzie! Ja nie jestem przeciwniczką żłobków. Ty piszesz o kilku godzinach, ale ja kiedyś czytałąm o żłobkach, które są czynne prawie całą dobę i nawet w weekendy (pomijając fakt, że może ktoś ma zmianową pracę), a to już chyba małe nieporozumienie oddawać dziecko na kilkanaście godzin dziennie i jeszcze w weekend...
to moj złobek wlasnie z mysla o rodzicach pracujacych na zmiany i wyjezdzajacych czasem w delegacje jest mozliwosc zapewnienia opieki w weekend i nawet w nocy (stawka wtedy inna ale jest mozliwosc). moje dziecko ok 8-9h jednak jest w zlobku...

Stary 2012-03-09, 09:59   #3387
Shira_83
Zadomowienie

Bry Kuny

Cytat:
1. Ja już sama potem zgłupiałąm, bo włąsnie mi się wydawało, że masz psa
2. Nie chcesz nas?

1)no psiaczka słodkiego mam przecież
2) pewnie, że wolę z Wami, ale to co Żbik sobą w nocy reprezentuję kwalifikuje się do czegoś znacznie gorszego od "kupy"

Cytat:
Żeby z psem Shiry się nie mylił

Cytat:

Przecież było już tak dobrze! Tulę i rozumiem

już nie wiem śmiać się czy płakać rzewnymi łzami??
Cytat:

Znowu był u mnie w pracy ten świr. Wezwałyśmy ochronę i policję. Facet nosi ze sobą teczkę z jakimiś dowodami zbrodni, mówi coś o mordowaniu dzieci w Oświęcimiu i o prokuraturze, który gwałci nastolatki. Ma swoich sobowtórów, każdego w innym mieście. Chciał pożyczać kasę, bo go okradli. No masakra. Świr, straszny świr. Ochrona przyjechała, wezwała policję. Pominę fakt, że przyjechała straż miejska. Wzięli go do samochodu i po 3 minutach ... wypuścili. A ja tu teraz siedzę sama i czekam, aż wróci z jakim tasakiem.
zgroza

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
chyba wiem czemu Lena ostatnio spać w nocy nie może
otóż widać już pod dziąsłem górną lewą dwójkę

Cytat:
heheheh, swoja droga milutki ten kociak
a mój szczeniaczek nie jest słodki??

Cytat:

Dzień dobry.
bry bry:ziewa m:

Marinko myślę o Was jak musi się ułożyć!!

ooo nie moja Synowa choruje biedactwo moc pozytywnej energii przesyłam dla Was

gdzie Beatka, Nerola, da karo??
Stary 2012-03-09, 10:02   #3388
pieleszka
Wtajemniczenie

monia u mnie żłobek taki sam - można zostawić dziecko na popołudnie, wieczrów, w nocy, nawet w weekend i to też z myślą o nagłych sytuacjach, sytuacji w pracy itp, a nie po to, żeby dziecko tam przebywało cały czas! moja córa też w żlobku ok. 8,5 godz spędza bo my 8 godz pracujemy... tzn. ja 7 jako mama karmiąca, ale ja nie mam prawa jazdy i nie mam jak po nią pojechać (żłobek jest poza miastem, w którym mieszkamy...)

w ogóle dzień dobry!!!

ja ten artykuł odebrałam jak Jaciee i Justynka - wiem, że to czysto naukowe podejście, ale nawet "nauka" potępia moje postępowanie - no jak mam mi nie być przykro czasem?? bo generalnie spojrzenia i podteksty innych, z reguły obcych ludzi, w stylu "co z niej za mama - dziecko do żłoba i z uśmiechem na ustach w pracy siedzi" mam głęboko w poważaniu.. Nataszko także rozumiem i Ciebie

dla wszystkich pracujących mamusiek mam komunikat: DZISIAJ PIĄTEK TYGODNIA KONIEC I POCZĄTEK

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 10:05   #3389
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Marzenko fajnego masz meza.
Dziekujemy za zyczenia zdrowia.

Cytat:
AgaG, biedny Antoś No i Ty! Jak Wam noc minęła?

Noc nie lepsza, ale tez nie gorsza od tych co zwykle, tyle, ze jak sie budzil w tych swoich porach na jedzenie to z placzem, a nie jak dotad z marudzeniem.

Teraz juz pierwsza drzemka, standardowa, na razie bez placzu. Dzis sie nie dam i nie odpuszcze tego ostatniego spania.

I ja sie ciesz, ze Adas taki dzielny i nie pamieta juz o zabiegu.

Cytat:
Ty umiesz bronić swojego zdania Ja też jakoś nie odebrałam tego jako ataku na matki pracujące i oddające swoje dziecko do złobka czy niani... Skupiłam się na tym naukowym podejściu i tym czasie razem spędzanym (trochę porównałam moje podejście do tego i babci - np. ona uważa, że nad dzieckiem ciągle ktoś powinien stać i go zabawiać)
Z naukowego punktu, to mi sie artykul tez podobal, bo dowiedzialam sie czegos nowego. Niestety czytalam go tez przez pryzmat tego, ze kiedys Zuzia poszla szybko do zlobka i Antos tez pojdzie i po prostu smutno mi sie zrobilo.

Cytat:
Tak tak. Dzień dobry.

Fajnie to opisalas Milego dnia w pracy, bez dziwnych ludzi!

Cytat:

Chyba marne szanse.

U nas szaro i ponuro.

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
woda się poprawiła wczoraj zrobiłam dwie pralki
dziś szykuję się na kolejną - jak mi jedna z suszarek wyschnie
ależ mi to nastrój poprawiło, bo jeszcze troche a wchodząc do pralni musiałabym użyć lopaty do śniegu, by sobie między stosami ubrań przejście zrobić
Super, ze stan wody sie poprawil!

Ktos dzis swietuje?
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 10:07   #3390
dziubek79
Zakorzenienie

hej mamuski,
widzę,że noce znowu różne , i nastroje też

ja już zapomniałam co to karmienie w nocy , a wstajemy czasem raz jak mały szuka smoka i zasypia dalej .
Za to już w krew mu weszło,że zaczyna dzień o 6 lub przed 7

ja zaczęłam dzień fatalnie, szklanka mi szczeliła podczas mycia w rękach i mam pocięte 2 palce
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości