|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
1 | 2,00% |
| Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! |
|
6 | 12,00% |
| Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki |
|
1 | 2,00% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
1 | 2,00% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
10 | 20,00% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
0 | 0% |
| Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. |
|
14 | 28,00% |
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy
|
|
1 | 2,00% |
| W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. |
|
16 | 32,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Chyba muszę jeszcze raz przeczytać ten artykuł...
![]() Ale w żłobku też chyba nie siedzi cały dzień ![]() Dobra, nie mące. Ja tam myślę, że dzieciaki wątkowe nie mają problemów z więzią ![]() Moi panowie śpią to pora też na mnie. Ciekawe, jaka noc mnie czeka tym razem... Edytowane przez mamad1 Czas edycji: 2012-03-08 o 21:29 |
|
|
|
#3362 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Aaa... zapomniałam napisać- Wszystkiego najlepszego kobietki, te małe i duże.
I szczególnie wielki buziak dla świętującej dziś Lilki. Aga, Iustyna, zdrówka dla małych chorowitków.
|
|
|
|
#3363 | |||
|
Wtajemniczenie
|
hmmmm ale świętujecie dziś bo cisza straaaaszna
Cytat:
martwiłam się o mamy zdrowie ale dziś jest lepiej a co do artykułu faktycznie daje do myślenia odkrywa prawdziwą rolę więzi ale myślę że jest nieco subiektywny, nie uwzględnia niektórych realiów dzisiejszego świata nie każda mama może sobie pozwolić na 3letni urlop Cytat:
marzenko wspaniałomyslny mąż, fiu fiu dobry model Ci sie trafił Cytat:
u nas zakręcony dziś dzień Johny na przemian miał marudzelle i uśmiech na twarzy
Edytowane przez telik Czas edycji: 2012-03-08 o 21:39 |
|||
|
|
|
#3364 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Cytat:
|
|
|
#3365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobry chłopina Ci się trafił ![]() dziękujemy
|
|
#3366 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jeszcze jest child tax credit w wysokości Ł 545 tylko już tutaj o przyznaniu decyduje m.in. roczny dochód. Ja często kupuję chusteczki Pampersa w Sainsbury's 6 paczek za Ł 5, ale Ł 1,23 to też b. fajna cena
|
|
#3367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Telik czytasz nieuważnie Becikowe kochana To był taki mój dzisiejszy żarcik, który nikogo nie rozśmieszył ani nie zainteresował
|
|
|
|
|
#3368 |
|
Zadomowienie
|
a ja dzisiaj na poprawe kiepskiego ostatnio humoru, wybrałam się na zakupy z małym i mamą
![]() zakupy udane - humor poprawiony
|
#3369 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() Co do artykułu powiem tylko, że w nim chyba nie chodziło o to żeby komuś schlebiać albo kogoś krytykować, tylko psycholog opisał aktualną wiedzę na ten temat. Czystą wiedzę, teorię i to wyłącznie w odniesieniu do dziecka i jego rozwoju. Nie chodziło to o aspekty społeczne, o polską rzeczywistość, marny socjal itp. Ja to tak odebrałam. Nie sądzę żebym sama miała siedzieć z dzieckiem w domu aż skończy 3 lata. No, może z Tymciem tak, jeśli będzie miał niedługo młodsze rodzeństwo Ale z drugim dzieckiem na pewno nie. Mimo tego nie odbieram tego emocjonalnie. Po prostu podobało mi się jak opisała psychikę takiego bobasa.Poza tym w dużej mierze nie chodziło mi nawet o tę część o niezostawianiu dziecka przez 3 lata, ale o jakość czasu spędzanego z dzieckiem. Że nie tylko przewinąć, pobujać, dać smoka, uśpić. Ale też podotykać, pogłaskać, porozmawiać itp. No i kończąc wywód , podobało mi się stwierdzenie, że czasem rodzice sami trochę w czymś dziecku przeszkadzają. W zaśnięciu na przykład albo w rozpoznawaniu sygnałów z własnego ciała.Cytat:
Fajnego masz tego swojego Tża ![]() To w takim razie dobrze że już dobrze A teraz jeszcze mama się wy-uropuje i będzie jeszcze lepiej! ![]() Wiesz co, chyba sie jednak przyda Tylko, kurczę, ciągle o nim zapominam. No i do gina po zaświadczenie nie chce mi się iść. Cytat:
![]() A serio, to świetnie że tak szybko po nim to spłynęło. Jednak mądrzy ludzi wymyślili, że im wcześniej się takie zabiegi wykonuje, tym lepiej! Brawo Emi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Strach się bać ![]() A Tymuś dziś marcheweczki nie chciał wcale jeść. Buzia na kłódkę i tyle Mimo że w własnym mlekiem zmieszałam. Banan też fe. No nic, jutro zmagań o jego kulinarne gusta ciąg dalszy
|
|
#3370 | |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Cytat:
dokładnie mam nadzieję że poprawek nie trzeba będzie robić, ale nawet jeśli to też niedługo. marzena, fajny mąż ![]() AgaG, biedny Antoś No i Ty! Jak Wam noc minęła?zaniedbujecie się dziewczyny
|
|
|
#3372 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
- np. ona uważa, że nad dzieckiem ciągle ktoś powinien stać i go zabawiać)Cytat:
żeby nie trzeba było2. pewnie wizażu nie było ---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ---------- Wyspana? U nas noc taka sobie (zawsze mogło być gorzej) i pobudka o 7.
|
||
|
|
|
#3373 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak tak. Dzień dobry.
Mój syn pospał dziś do 7.30. To dlaczego jacieeee ziewa zapytacie? A no już pędzę z wyjaśnieniami. Bo najpierw koło północy zrobił sobie pierwszą przerwę w spaniu, na podciąganie się za szczebelki łóżeczka, aby być jak najbliżej śpiącej mamusi. Rezultat był niezły. Nogi i ręce co chwilę lądowały między szczebelkami. Druga przerwa o 5 była na wzdychanie. Nawet butla nie pomogła i Dominik zasnął dopiero o 6.15 A mamusia zaraz musiała wstać do pracy. A dzidziuś dalej odsypiał ![]() W tak zwanym "międzyczasie" jakieś 10 pobudek mieliśmy na wodę, na "chcę smoczka", a potem na "nie chcę smoczka" i takie tam. ![]() Marzena_S fajny ten Twój mąż
|
#3374 | ||
|
Raczkowanie
|
Witam się z kubkiem kawy i chlebkiem ze szczypiorkiem
Ale mało nadrabiania ![]() U nas noc fajna, ale Hania zaczęła dzień o 5:30.. ojj za wcześnie jak dla mnie Cytat:
![]() Cytat:
Tak w ogóle dziewczyny mam pewne pytanie.. z czystej ciekawości.. jest para i ma dziecko, nie mają ślubu, facet został uznany jako ojciec.. przy rozstaniu jaka jest szansa, że sąd przyzna opiekę nad dzieckiem ojcu? dodam, że każde chce się nim zajmować.. No i jak ktoś ma dzisiaj słońce to poproszę promyczek do Poznania |
||
|
|
|
#3375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szczerze? Marna, nawet jak mają ślub. U nas przyznanie opieki ojcu dziecka nadal jest wielką rzadkością. mamad1
|
|
|
#3376 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3377 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam dosyć niewyspania. Dzisiaj idę spać o 21.00, razem z dzieciakami
. Jak dadzą, bo Zuza wczoraj nie dała .Mamad był wizaz, był. Tylko siły pisać nie było i nadal raczej nie ma. Nataszka żeby ojciec dostał prawo opieki, to matka musiała by być konkretny degeneruch .Co do artykułu nie zmieniłam zdania, ale nie będę już ciągnąć tematu, bo boję się, że napiszę coś za dosadnie a nie chcę psuć atmosfery na wątku .
|
|
#3378 | |
|
Wtajemniczenie
|
witam, u nas piękna pogoda niebawem pójdziemy na spacerek
Nati piszczy, mama nadrabia, ale jak widzę nie ma duzo, a i Nataszka wysyłam promyczek tak jak chciałaś , szukałam jakiejś fajnej emotki ale nie wiedziałam którą wstawic ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3379 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Znam toTyle, że moje dziecko w końcu zaczęło zjadać więcej niż pół słoiczka ![]() W nowym numerze "Dziecka" (1zł ) jest artykuł o powodach, dlaczego dzieci czasem nie chcą jeść obiadkówCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
2. Naprawdę? To pewnie wszyscy na facebooku ![]() 3. Też tak myślę ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- A u nas deszczyk
|
||||
|
|
|
#3380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() niestety, ale po arturze widze ze rzeczywiscie jest mega ufne do kazdego, ale nie wiem ile tu winy zlobka a ile genow i charakteru |
|
|
|
|
#3381 |
|
Rozeznanie
|
witam,
czy ktoś mi podmienił dziecko? od kilku dni nie chce jeśc obiadków. nic,zero! kaszka,owoce owszem. sa mniam.ale obiad-jakikolwiek jest be no i tak jak ladnie spał tak ostatnie kilka dni..tragedia.budzi sie ok 4 wyspany i chetny do zabawy gr! ale tak patrze teraz i czyzby skok?mamad ooo, to chyba musze kupic ten numer "Dziecka" ![]() marzena_s ale masz kochanego tz'ta ![]() lece poczytac troche |
|
|
|
#3382 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do artykułu, to zgadzam się z Tobą. No bo fakt, może to czysto naukowe podejście, ale inaczej je odbierze osoba pracująca, a inaczej ta, która spędza z dzieckiem więcej czasu. Chodzi mi o to, że z naukowego punktu widzenia, krzywdzę swoje dziecko bo chodzę do pracy. Nie tak? No musi to zaboleć, nie?
|
|
#3383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3384 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wczoraj byly tylko 3. Mi sie wydaje ze przyczyna takiego stanu jest to ze kupki sa geste, klockowate i dlatego robi tak po trochu,. Jak zrobi jedna wieksza to pozniej jest spokoj jakis czas. No i dzien dobry... Nie dotalam wczoraj juz do Was. Jezdzilam popoludniu na lotnisko po mame i spedzilismy we trojke mily wieczor. z zaleglosci wczorajszych... wszystkim kobietkom, tym duzym, i malym zycze wszystkiego najlepszego... i Lilka |
||||||
|
|
|
#3385 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry
![]() wyspaliśmy się woda się poprawiła dziś szykuję się na kolejną - jak mi jedna z suszarek wyschnie ależ mi to nastrój poprawiło, bo jeszcze troche a wchodząc do pralni musiałabym użyć lopaty do śniegu, by sobie między stosami ubrań przejście zrobić
|
#3386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wlasnie z mysla o rodzicach pracujacych na zmiany i wyjezdzajacych czasem w delegacje jest mozliwosc zapewnienia opieki w weekend i nawet w nocy (stawka wtedy inna ale jest mozliwosc). moje dziecko ok 8-9h jednak jest w zlobku...
|
|
|
|
|
#3387 | |||
|
Zadomowienie
|
Bry Kuny
Cytat:
![]() 2) pewnie, że wolę z Wami, ale to co Żbik sobą w nocy reprezentuję kwalifikuje się do czegoś znacznie gorszego od "kupy" już nie wiem śmiać się czy płakać rzewnymi łzami?? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() a mój szczeniaczek nie jest słodki?? ![]() bry bry ![]() :ziewa m:Marinko myślę o Was ooo nie moja Synowa choruje biedactwo moc pozytywnej energii przesyłam dla Was gdzie Beatka, Nerola, da karo??
|
|
#3388 |
|
Wtajemniczenie
|
monia u mnie żłobek taki sam - można zostawić dziecko na popołudnie, wieczrów, w nocy, nawet w weekend
![]() w ogóle dzień dobry!!! ja ten artykuł odebrałam jak Jaciee i Justynka - wiem, że to czysto naukowe podejście, ale nawet "nauka" potępia moje postępowanie - no jak mam mi nie być przykro czasem?? bo generalnie spojrzenia i podteksty innych, z reguły obcych ludzi, w stylu "co z niej za mama - dziecko do żłoba i z uśmiechem na ustach w pracy siedzi" mam głęboko w poważaniu.. Nataszko także rozumiem i Ciebie dla wszystkich pracujących mamusiek mam komunikat: DZISIAJ PIĄTEK TYGODNIA KONIEC I POCZĄTEK
|
|
|
|
#3389 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Marzenko fajnego masz meza.
Dziekujemy za zyczenia zdrowia. Noc nie lepsza, ale tez nie gorsza od tych co zwykle, tyle, ze jak sie budzil w tych swoich porach na jedzenie to z placzem, a nie jak dotad z marudzeniem. Teraz juz pierwsza drzemka, standardowa, na razie bez placzu. Dzis sie nie dam i nie odpuszcze tego ostatniego spania. I ja sie ciesz, ze Adas taki dzielny i nie pamieta juz o zabiegu. Cytat:
Cytat:
Fajnie to opisalas Cytat:
U nas szaro i ponuro. Cytat:
Ktos dzis swietuje? |
||||
|
|
|
#3390 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamuski,
widzę,że noce znowu różne , i nastroje też ja już zapomniałam co to karmienie w nocy , a wstajemy czasem raz jak mały szuka smoka i zasypia dalej . Za to już w krew mu weszło,że zaczyna dzień o 6 lub przed 7 ja zaczęłam dzień fatalnie, szklanka mi szczeliła podczas mycia w rękach i mam pocięte 2 palce
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:03.

)

Takie głupoty się mnie trzymają. To chyba z radości bo sama w domu jestem, Tż wziął Radzia na spacer 

)

chyba nic, generalnie zachowuje się jakby nigdy nic mu nie robili. Tylko przy przewijaniu mocno się muszę nagimnastykować żeby mu ręce utrzymać z daleka, bo próbuje się złapać - nie wiem czy dlatego że go swędzi czy dlatego..że tak 
Strach się bać
Mimo że w własnym mlekiem zmieszałam. Banan też fe. No nic, jutro zmagań o jego kulinarne gusta ciąg dalszy
No i Ty! Jak Wam noc minęła?

żeby nie trzeba było
gr! ale tak patrze teraz i czyzby skok?