|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
1 | 2,00% |
| Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! |
|
6 | 12,00% |
| Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki |
|
1 | 2,00% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
1 | 2,00% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
10 | 20,00% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
0 | 0% |
| Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. |
|
14 | 28,00% |
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy
|
|
1 | 2,00% |
| W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. |
|
16 | 32,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
jestem wreszcie
![]() Dla Lilki ![]() ![]() klask i: chyba nic, generalnie zachowuje się jakby nigdy nic mu nie robili. Tylko przy przewijaniu mocno się muszę nagimnastykować żeby mu ręce utrzymać z daleka, bo próbuje się złapać - nie wiem czy dlatego że go swędzi czy dlatego..że tak bo przed operacją też tak było ![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
Cytat:
![]() dla Domka!!!Cytat:
to nie wiedziałam nawet że tak się da ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3333 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
chyba wiem czemu Lena ostatnio spać w nocy nie może
otóż widać już pod dziąsłem górną lewą dwójkę
|
#3334 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dla przykładu - w Anglii każdy niezależnie od tego ile zarabia dostaje na najstarsze dziecko Ł 20,3 tygodniowo i na każde kolejne Ł 13,4 tygodniowo do ukończenia przez dziecko 18 r.ż, bądź jeżeli się uczy to do ukończenia 20 r.ż.
|
|
#3335 |
|
Zakorzenienie
|
Jacieeee no co za debil , cholera wie czy on nie chory umysłowo
mój łobuz zaliczył dziś słoiczek po 9 miesiącu i sobie super poradził z całym groszkiem np ![]() ostatnio coraz częściej je z "naszych talerzy" i jest wtedy przeszczęsliwy domaga się zawsze więcej
|
|
|
|
#3336 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oby szybko wyszła![]() Ja tam nie proszę, żeby mi państwo dawało socjale, ale niech dadzą szansę zarobić konkretne pieniądze na normalne życie. Żeby była możliwość pracy na część etatu, żeby pensja wystarczyła na więcej niż nianię lub złobek/przedszkole... |
|
|
|
|
#3337 |
|
Wtajemniczenie
|
Szczerze mówiąc, to ten artykuł o więzi nie spodobał mi się. Co mają zrobić kobiety, które zmuszone są oddać dziecko do żłobka albo pod opiekę niani? Jak one się mogą czuć czytając ten artykuł? W sumie zawsze mogą budować bezpieczną więź do 3 lat i nie jeść, nie płacić rachunków, mieszkać pod mostem. Jakoś mnie tak ruszyło...
No nie ważne, u nas szpital. Zuza ledwo żywa przez katar. Ja przez nią
|
|
#3338 |
|
Zadomowienie
|
i niż rajstopy
![]() co do zasiłku wyobraźsobie że my przekroczylismy kwotę o całe 4 zł 30 gr i nam się nie należy ręce można załamać Dziękujemy za gratulacje za kiełka dzisjaj byliśmy na dłuuugim spacerze słonko piękne cieplutko i przyjemnie ![]() no nic zmykam rozwiesic pranie i zrobię sobie przyjemną kąpiel z babelkami nalezy mi sie a co
|
|
|
|
#3339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdrówka |
|
|
|
|
#3340 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Byliśmy dzisiaj z Szymonem 3 h na spacerku i mam zakwasy :/
|
|
#3341 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
za skończone miesiąceCytat:
ale ten rok macie zapewniony?? a może Wam powiedzieć np. że macie np. miesiąc na wyprowadzkę??ja mam taki http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...9QEwAw&dur=555 a chce sobie taki kupić http://www.pinger.pl/szukaj/po_tagu?...20podk%C5%82ad heheheh, swoja droga milutki ten kociak ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ufff nadrobiłam troche po łebkach ale.... byłam dzisiaj u brunetki, bardzo fajna dziewczyna, taka konkretna i naprawdę sympatyczna, a Ala i te jej minki..normalnie wymiata , jest super, tak że popołudnie bardzo miło spędziłysmy,
|
|||||
|
|
|
#3342 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Witajcie w ten pochmurny deszczowy dzień
wszystkim Wam wszystkiego najlepszego życzę kochane kobietyJa mam dzisiaj dzień do dupy.. jakoś tak nie wiem.. no do dupy jest.. Hania dzisiaj była w żłobku aż do 13:30.. ale pięknie się zachowywała więc jest ok.. po drodze do domu tak zmokłyśmy, że szok.. gdzie jest słońce ja się pytam? W ogóle Hania pełza jak szalona.. nie nadążam jej oczami śledzić upatrzy jakiś cel i już jej nie maA przeżyłam dzisiaj chwile grozy.. wywaliło mi całą historię przeglądania i wszystkie hasła i za chiny nie mogłam sobie przypomnieć jakie mam hasło do wizażu.. totalna pustka w głowie.. dopiero potem mnie olśniło ale już miałam wizję końca ![]() Cytat:
A ja też zauważyłam i jest śliczny Cytat:
Cytat:
![]() Super jest ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3343 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3344 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziubek fajnie, że Nasz Rozrabiaka tak pięknie je
Dominik jeszcze nie przekonał się do kawałków ![]() Iustyna zdrowia dla Zuzki i buziaki dla Ciebie Agadus, Brunetka zazdroszczę spotkania
|
#3345 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Radek też się ciągle łapie z klejnoty rodzinne ![]() Tylko pampersa rozepnę a ten fik i już trzyma w łapce ![]() [/QUOTE] Cytat:
dla Denisa.U nas Radziu też sobie świetnie radzi z kawałeczkami. Póki co się ani razu nie zakrztusił ![]() Przyznaję się bez bicia, że u nas dzisiaj było ![]() Ślicznie i cieplutko. Dwa razy na spacerku R był. ---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ---------- Ja też chcę pędzel do podkładu Który polecacie? Agadus
Edytowane przez Lili 83 Czas edycji: 2012-03-08 o 18:18 |
||
|
|
|
#3346 |
|
Wtajemniczenie
|
te dwa co podałam Żanecie, ja mam ten płaski języczkowy, ale chcę sobie kupic skunksa, bo szybciej sie rozprowadza podkłam, ogólnie polecam oba
|
|
|
|
#3347 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3348 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zdolniacha z niegoCytat:
Cytat:
Cytat:
za szczepienie, piękne wymiary.. super, że Emi taka towarzyska..Trzymam kciuki za udaną noc ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Hania śpi.. ja jestem dzisiaj wykończona.. chyba sobie walnę 6-tą kawę i włączę Cezika na wyluzowanie |
|||||||
|
|
|
#3349 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj Dzień Kobiet, więc cycki w górę i odrzuć z twarzy gradową chmurę, niech żyje cellulit i kurze łapki, bo i tak jesteśmy fajowe babki!!!!!!!!!!
|
|
|
|
#3350 |
|
Zakorzenienie
|
Nataszkaaaa 6 kawkę
Ja nie wypijam w NIC i popatrz funkcjonuję.W ogóle dzisiaj przyjechali nam ścinać tuje i poprosili o kawę i nie wiedziałam ile daje się łyżeczek ale nasypałam po dwie dla każdego,zwykła fusiasta.Nie przepadam za kawą a jak ją piję to zazwyczaj capucinoo.Agadus dziękuję bardzo.Mac bardzo dobra firma.Chce sobie kupić podkład od nie pamiętnych czasów i do tego pędzel, podkład właśnie loreal. Może mąż mi kupi te cienie i będę laska ![]() A Ja dzisiaj pisałam Cv, muszę je dokończyć. Już mnie dobija powoli te siedzenie w domu, mam taki dzień że widzę dzisiaj wszystko w ciemnych barwach, jutro pewnie będzie lepiej :P |
|
|
|
#3351 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziękować i nawzajem ---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- dziewczyny ktora na poczcie pracuje, Evewe czy Nataszka? ( bo wiem,że któraś na pewno a pamięć mam dobra ale krótką)
|
|
#3352 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
)Nataszka - słońce dziś było u mnie jacieee- a ty to jakimś magnesem przyciągasz takich cudaków? Natka - no nie mogę się nadziwić, że Domek taki dorosły. i tyle potrafi. szok ![]() Dziewuszki w UK, ciągle chusteczki pampersowe w promocji w Sainsbury's. co prawda nie po 1 funcie, ale 1.23 też jest tanio. Ewentualnie Johnson&Johnson za 1.10
|
|||
|
|
|
#3353 |
|
Wtajemniczenie
|
Moi współpracownicy też się nad tym zastanawiają
|
#3354 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
kocham kawę ale ja piję rozpuszczalną i z mleczkiem.. a z capuccino to uwielbiam te biedronkowe - orzechoweCytat:
No masz.. następna podzielcie się z Naataaszką
|
|||
|
|
|
#3355 | |||
|
Zakorzenienie
|
U nas też dziś było piękne słoneczko
Korzystałam przy okazji trzepania dywanów![]() Cytat:
widzę że nasze dzieciaki idą tak samo z rozwojem ![]() dziękujemy ![]() dziękujemy ![]() Cytat:
![]() dzięujemy ![]() Cytat:
a co tam u Was znowu za choróbsko się przypałętało ![]() ![]() dziękujemy
|
|
#3356 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() a Twoje zdrówko jak? Cytat:
dobre podziękować u mnie też było pięknie
|
|
|
#3357 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A w poprzedniej pracy mialam faceta, ktory sie zakochal w sedzi i raz przyszedl z kwiatami innym razem z plastikowym pistoletem. Cytat:
Cytat:
Dla kolejnych zebow gratulacje, dla solenizantow rowniez Stronczek a jak Wiki, dalej tak czesto robi kupki, bo u nas jak takie cos bylo, to okazalo sie, ze maly ma wirusowke. Mimo, ze kupy byly normalne. dzisiaj jestem taka zmeczona, w pracymlyn, dziecko placzliwe. W ogole jak wracam z pracy, to nie ma szans aby cos zrobic, bo szymek jest taki steskniony, ze tylko mama,mama. Dzisiaj zamowilam sobie jedzenie, raz, ze dzin kobiet, dwa, ze wole nadrobic czas z malym, niz gotowac. Zrobilam wczoraj malemu kisiel wisniowy, odkrylam w zamrazalniku pelno wisni z maminego ogrodka. I jeszcze zrobilam takie kostki z kaszy manny ale maly sie nimi bawl zamiast jesc
|
|
|
#3358 |
|
Zadomowienie
|
Kochane Kobietki, wszystkiego najlepszego, nawet dla tych, które nie obchodzą tego dziwnego święta
|
|
|
|
#3359 | |
|
Wtajemniczenie
|
Sweet gratuluje zabka!
Jacieee Ty to masz... Dziubek brawa dla Szymka, ze tak sobie radzi z jedzeniem. Cytat:
A co do artykulu, to tez o tym pomyslalam... Mamad ale w zlobku dziecko ma wiecej niz jednego opiekuna... A ja mialam najgorsza godzine od urodzenia Antka. Maly nie spal od 14.30. Kladlam go na drzemke jak zwykle, ale nie chcial spac. Potem wieczor minal standardowo. Po kapieli jedzenie no i sie zaczelo! Ryk jak tylko go odkladalam do lozeczka, na lozku zle, na rekach zle. Zeby go uspokoic wychodzilam do dziewczyn, kolejne proby uspania - ryk. Najpierw myslalam, ze to z przemeczenia, ale w rezultacie nie wiem, czy tez nie zeby, bo juz noc nie byla ciekawa. W koncu zasnal na rekach. Ciekawe na jak dlugo? |
|
|
|
|
#3360 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dla zdolnego Emila i trzymam kciuki za bezproblemową przeprowadzkę. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Kurczę, kiedyś tż mnie namawiał na PS, ale się strasznie wzbraniałam, a z tego co piszesz to fajne to cudo.![]() Cytat:
Cytat:
Wiem, że jestem niekonsekwentna, ale może uda nam się stopniowo i bezboleśnie z niego zrezygnować.2. Mówisz, że na pupę fajnie działa- na razie to mnie nadgarstek boli, bo coś mi przeskoczyło. Cytat:
( a ja zięcia )Cytat:
![]() 2. Tż wrócił wczoraj (a właściwie dzisiaj, bo po 24 było) z pracy z bukietem tulipanów W sumie to pomimo ciężkiej nocy nawet udało mi się wyspać. Wszystko dzięki tż, który zabrał małą gadułę do drugiego pokoju jak się obudziła o 7, a ja pospałam do 10.30. |
||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:07.

)

klask i:
chyba nic, generalnie zachowuje się jakby nigdy nic mu nie robili. Tylko przy przewijaniu mocno się muszę nagimnastykować żeby mu ręce utrzymać z daleka, bo próbuje się złapać - nie wiem czy dlatego że go swędzi czy dlatego..że tak
bo przed operacją też tak było 

ręce można załamać 
w końcu dostała paracetamol i zasnęła
ale ten rok macie zapewniony?? a może Wam powiedzieć np. że macie np. miesiąc na wyprowadzkę??

Ja nie wypijam w NIC i popatrz funkcjonuję.W ogóle dzisiaj przyjechali nam ścinać tuje i poprosili o kawę i nie wiedziałam ile daje się łyżeczek