mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2 - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-09, 09:16   #691
ja_dalia
Wtajemniczenie

Dot.: mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2

Cytat:
Napisane przez pokszyfka Pokaż wiadomość
dalia mojaa miała chropowate kolanka, aż taki łuseczki jej sie porobiły. lekarz stwierdził, że to może być na mleko krowie, odstawiłam i po 3ch dniach było znośnie, ale ciągle to ma. głupia jestem, bo co 3ci dzień podpijam rozcienczone mleko

witam z rana

wczoraj dałam małej pierwszy raz 60ml mm nanpro1 o 17, po kapieli cycek. o 21 obudziła się rzygając, a póżniej była zielonkawa kupa i chyba temperatura, biedulka miała któraś z was coś takiego? ja nie wiem czy to mleko nie jest dla niej, czy może za dużo jak na 1 raz? wszystko jej już przeszlo, je normalnie, nie ma temp.
dzięki dziewczyny za slowa otuchy... rzeczywiscie nie ma co panikowac... dzis , jak narazie, jest OK

wiesz co... moze to byc efekt ze wczesniej nie miala kontaktu z tym pokarmem... moja tez tak miala... i polozna pow. ze poprostu zolądek jest nieprzyzwyczajony i ze sporadycznie moze sie to zdarzyc... poradzila by sprobowac jeszcze 2 razy i jak za kazdym uleje to odczekac dzien-dwa i sprobowac jeszcze raz... jak to samo to konsultowac z lekarzem o przyczynie... u nas tylko 1wsze poszlo w świat

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
a z rzeczy smutnych to usg nei wyszło dobrze jest grupa II a- ale powiedział, że za parę dni(bo wtedy ukończy 12 tygodni)będzie jeszcze gorsza i trzeba założyc mu UPRZĄŻ PAVLIKA lub APARAT OTTO_BOIKA(na 1,5m-ca) a wygląda to okropnie---> nie wiem czy mu założę, bo pewnie bedzie płakał i jeszcze 500zl kosztuje- nei żałuję pieniędzy ale czy to ma sens... jak go ubierac? jak karmic? tragedia
i w oóle byłam oszołomiona ze nei zapytałam dlaczego szerkie pieluchowanie nie wystarczy chyba musze poszukac innego ortopedy do konsultacji

jejku bidulko !!! a bylas na drewnowskiej tam ????? moze sprobuj u jakiegos rehabilitanta czy innego lekarza ??? ja bym sie z jeszcze 1 osoba skonsultowala... dla pewnosci, bo juz wiem ze co lekarz to opinia :/

mam nadzieje ze wszystko dobrze się skonczy.... az sie boje o swoje bioderka 15.03 .....

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 09:21   #692
OlusiaS
Wtajemniczenie

Goldi dzia .Polecam tego typu bransoletke,problem z prezentami z glowy .Ja dostalam w sierpniu na urodziny,miala byc wlasnie na okazje,a zostalo mi miejsca na 4-5 beadsow .Mam kilka ozdobnych (kwiatki,kuleczki,serdusz ka,aniolek),a kilka okazjonalnych,np wozek i butelke jak urodzila sie mala,pierwsze literki naszych imion,psa,nutki (z racji tego,ze jestem muzykiem),znak zodiaku,serce,w srodku sa 3 kropki przypominajace postacie ludzkie.Ja w tym widze jakby ojca,matke i dziecko.Jak chcesz moge zrobic zdjecie i CI przeslac
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 09:22   #693
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Goldi dzia .Polecam tego typu bransoletke,problem z prezentami z glowy .Ja dostalam w sierpniu na urodziny,miala byc wlasnie na okazje,a zostalo mi miejsca na 4-5 beadsow .Mam kilka ozdobnych (kwiatki,kuleczki,serdusz ka,aniolek),a kilka okazjonalnych,np wozek i butelke jak urodzila sie mala,pierwsze literki naszych imion,psa,nutki (z racji tego,ze jestem muzykiem),znak zodiaku,serce,w srodku sa 3 kropki przypominajace postacie ludzkie.Ja w tym widze jakby ojca,matke i dziecko.Jak chcesz moge zrobic zdjecie i CI przeslac
chce chce foto

Chawa ok to bede szukac 70 tylko jaka miseczka
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 09:27   #694
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Tz powinien dostac gonga w leb za swoje zachowanie
fajna kiecka, kurcze jednak jasna na chrzest bardziej pasuje. Ja mam taka sliczna koronkowa czarna. Ale ona bardziej na pogrzeb
troche krotka, ale nie bede nic kupowac, kasy mi szkoda...

No powinien, ale trudno sie mowi. Najlepszy kolega sie chajta, niech mu bedzie.

No i taki maly problem w zwiazku z tym slubem mamy, bo pojsc pojdziemy na 100%, zreszta tz ich do slubu bedzie wiozl Slub jest na koniec czerwca, synu nie bedzie juz taki maly, bo prawie 8 mies... tz chce, zeby moja mama przyjechala na kilka dni i by na weekend go przypilnowala, ale ja sie boje, bo wesele jest w Bydgoszczy, jakby maly mial histerie czy cokolwiek, to nie przyjade zaraz... zamiast sie bawic to bym myslala, czy wszystko ok. Jeszcze dzieci w tym okresie maja ten lek separacyjny i ciekawe czy w ogole udaloby sie wyjsc z domu
Z drugiej strony mozemy wziac go ze soba, to nie problem, ale i zadna zabawa, bo max 22:00 ktos (czyt. ja) musialby wracac do hotelu, a jednak tez bym chciala sie pobawic... i badz tu madry czlowieku...

Tincia ty tez ''nasza''

dziekowac za komplementy kiecki

nikaa o kurzce a nie mozna tego wypozyczyc? Powiem ci ze to i tak wyglada lepiej niz taka ''poduszka'', znajomej synek ja musial nosic, ale po ok 2 mies sie wszystko wyrownalo

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 09:32   #695
OlusiaS
Wtajemniczenie

Ide stad,bo mala spi,a ja nic nie robie!!
Goldi zapieciem jest jeden z beadsow-calkiem u gory,z literkami.Zdecydowanie lepiej to wyglada od tradycyjnych zapiec
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC03908.jpg (232,9 KB, 45 załadowań)
Stary 2012-03-09, 09:38   #696
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Ide stad,bo mala spi,a ja nic nie robie!!
Goldi zapieciem jest jeden z beadsow-calkiem u gory,z literkami.Zdecydowanie lepiej to wyglada od tradycyjnych zapiec
dzieki o kurde ale tego masz
tylko, ze ja nosze zloto i nie wiem czy nagle taka ilsoc srebra by pasowala. Dlatego poki co mam Lilou bo nie jest tragicznie drogie, a maja opcje pozlacana. Jak sie zetrze to bede myslec o czyms innym.

Muffi a Tz w koncu zlozyl Ci zyczenia?
powiem Ci, ze mamy podobny problem. Mamy zaproszenie na wesela kuzynki Tzta. Srednio mi sie chce isc bo nie lubie wesel w ich stylu (biesiada). Wiec zabiore malego i o 22 bede mogla uciekac
Stary 2012-03-09, 09:47   #697
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

Cytat:
c
Chawa ok to bede szukac 70 tylko jaka miseczka
ja wszystkie staniki mam z neta

zmierz sie pod biustem i w biuscie, i dobierz miseczke wedlug tych zasad http://www.rozmiar.com/stanika.php

kaszy nie podajemy butelka. dietetycy i pediatrzy nie zalecaja tego.jak znajde artykul to wrzuce

mlody spal slicznie, o 2,30 obudzil go kupsztalus maximus i potem spal do 6,30. gadulec sie z niego zrobil straszny, byle oczy otworzyl i juz caly dzien jest gadania. dzis zobaczyl swoje stopki

Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej

Kuchnia Tygryska
wiolqn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 09:49   #698
muffinka90
Zakorzenienie

no zlozyl i praliny przyniosl
ja to mam ochote isc, juz ze 2 lata na weselu nie bylam. To bedzie raczej mala i kameralna impreza, moze po prostu poloze go gdzies w lokalu spac i bede zagladac nie mam pojecia co robic...

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

wiolqn dla Adaska

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 09:53   #699
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
dzieki o kurde ale tego masz
tylko, ze ja nosze zloto i nie wiem czy nagle taka ilsoc srebra by pasowala. Dlatego poki co mam Lilou bo nie jest tragicznie drogie, a maja opcje pozlacana. Jak sie zetrze to bede myslec o czyms innym.
Sa tez zlote zawieszki,ale nie ma az tak duzego wyboru.

Mi tz tez teoretycznie zyczen nie zlozyl,ale poszlismy wczoraj do sklepu meblowego,kupilismy lampe i podrodze go oswiecilo "ooo,masz na dzien kobiet lampe" .
Kurde,zesmy sie rozbrykali.Mielismy tylko "odswiezyc" duzy pokoj i przedpokoj,a zaczynamy szalec.Kupilismy lampe nad stol,dzisiaj zamawiam nad stolik kanapowy,chce zrobic pieciolinie w przedpokoju,jeszcze nowego dywanu nam sie zachcialo.Przy okazji w meblowym ladne mebelki upatrzylismy...Aaaa,jeszc ze zaraz po firanki ide .

Wypatrzylam u malej w buzce 3 male kropeczki w miejscu dolnej lewej jedynki.Raczej to nie zabek,ale ona dzisiaj strasznie marudzi i ma klopoty z jedzeniem,tzn lapie cycka,ale go zaraz puszcza i placze.Tak sie zastanawiam,czy to nie afty
Stary 2012-03-09, 09:57   #700
sozaa
Rozeznanie

Nika, przerazilas mnie tym zdjeciem!!!! Moja mala ma bioderka kontrolowane od 3 tygodnia zycia, bo jest z polozenia miednicowego i na ostatniej kontroli lekarz powiedzial, ze lewe jest nadal lekko niedojrzale i ze jesli nadal tak bedzie przy nastepnej wizycie to bede musiala uzywac szelek, ale nie sprawdzalam jak to wyglada, bo przeczuwalam cos strasznego Ale ten lekarz jednoczesnie powiedzial, ze mozemy przestac szeroko peleuchowac na caly dzien i robic to tylko na noc. Teraz sie zastanawiam, moze jednak bede nadal pieluchowac caly dzien? A moze kupie te frejke? Mszpilka, gdzie to kupilas i ile kosztowalo?

No i witamy z rana, zaraz jedziemy do Urzedu skarbowego a potem do moich rodzicow pozdrawiam!
sozaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 10:13   #701
elf27
Zadomowienie

Cytat:

Mi tz tez teoretycznie zyczen nie zlozyl,ale poszlismy wczoraj do sklepu meblowego,kupilismy lampe i podrodze go oswiecilo "ooo,masz na dzien kobiet lampe" .
Kurde,zesmy sie rozbrykali.Mielismy tylko "odswiezyc" duzy pokoj i przedpokoj,a zaczynamy szalec.Kupilismy lampe nad stol,dzisiaj zamawiam nad stolik kanapowy,chce zrobic pieciolinie w przedpokoju,jeszcze nowego dywanu nam sie zachcialo.Przy okazji w meblowym ladne mebelki upatrzylismy...Aaaa,jeszc ze zaraz po firanki ide .

Wypatrzylam u malej w buzce 3 male kropeczki w miejscu dolnej lewej jedynki.Raczej to nie zabek,ale ona dzisiaj strasznie marudzi i ma klopoty z jedzeniem,tzn lapie cycka,ale go zaraz puszcza i placze.Tak sie zastanawiam,czy to nie afty
u nas te kropki to oznaka ząbków, stwierdzone przez lekarza

POKSZYFKA z tego co piszesz maluszek nie toleruje białka krowiego, odstaw na 3 tygodnie i obserwuj, ja odstawiłam i chropowate kolanka zniknęły...Tym bardziej, że zwymiotowała po mm, które krowie białko zawiera

Muszę pochwalić małego TFU TFU - wczoraj i dzisiaj pięknie zasypia, zero darcia
Stary 2012-03-09, 10:29   #702
goldika
Zakorzenienie

dzieki Dziewczyny zamowilam sobie juz staniczek na allegro

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

Cytat:

heh lampa tez fajny prezent
Stary 2012-03-09, 10:30   #703
elf27
Zadomowienie

myślicie, że spodnie i koronkowa bluzka są ok na chrzciny czy trzeba się ubrać super tip top?

chrzciny mamy po Mszy
Stary 2012-03-09, 10:35   #704
oolong
Zakorzenienie

Cytat:
mszpilka masz ieciazowy Alles? Tak samo rozciaga sie jak ciazowki? Bo ciazowke mam 75G i pod biustem mi wisi doslownie. A mam wg miary 79cm.
od dawna mówiłam, że Alles jest fatalny......

ze sklepów z brytyjskimi stanikami jest dopasowana, lady's place, bradea
trafiają się promocje

oolong jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 10:37   #705
goldika
Zakorzenienie

Laski malo co padlam!!!
zmienialam przed chwila mlodemu pampka i mowie: a niech powietrzy klejnoty. Spojrzalam na niego, zrobil powazna mine, wiec mysle o nie leci kupa!!!! biegiem po pampka bo nie mialam przy sobie.
doslownie jak zapielam rzepy to uslyszalam pfffffff i kupsko poszlo
mialam fuksa, inaczej musialabym kupe z poscieli zbierac.
Stary 2012-03-09, 10:39   #706
ja_dalia
Wtajemniczenie

elfik mysle ze wystarczy... znaczy ja bym sie tak ubrala... wazne ze nie jeansy :P ale ja nie wiem jakie są :kanony" bo ja niekoscielna

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2012-03-09, 10:39   #707
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oolong Pokaż wiadomość
od dawna mówiłam, że Alles jest fatalny......

ze sklepów z brytyjskimi stanikami jest dopasowana, lady's place, bradea
trafiają się promocje
zamowilam Triumpha. Taki model jaki juz mialam. sprawdzony, nie rozciaga sie tylko rozmiar sie zatarl wrrr. No i ogolnie w oplakanym stanie juz jest.
Stary 2012-03-09, 10:40   #708
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:

[/COLOR]
heh lampa tez fajny prezent
No no,fajny,tylko on niech nie bedzie taki cwany,nie ma laczenia praktycznego z pozytecznym .

Cos o chropowatych kolanach piszecie.Moja tez ma takie,do tego jeszcze cale raczki.Wyglada to strasznie,smarowanie kremami jednak nie pomoglo .Bylam wczoraj u pediatry,kazal oliwa smarowac.Daje mu czas do konca przyszlego tygodnia,jak nie zejdzie to .Mama ma mi przywiezc Balneum.
Spytalam o podnoszenie glowki-powiedzial,ze powinna juz podnosic :/.Pokazal,jak z nia cwiczyc i do nastepnego bilansu (za ok. 2 miesiace) ma juz to umiec...

Kurcze,to musze sie przyjzec tym kropeczkom,moze faktycznie cos jej idzie .Szkoda,ze tak wczesnie,wolalabym,zeby tak za minimum 2 miesiace wychodzily

Edytowane przez OlusiaS
Czas edycji: 2012-03-09 o 10:42
Stary 2012-03-09, 10:42   #709
basiula19
Zadomowienie

musze sie pochwalić moim synkiem dziś zjadł pierwszą robioną przez mamusie zupke i normalnie mówie wam jak ładnie buźke otwierał i jadł nawet nie wypluwał oj ale jestem z nigo duma aż sie głupia popłakałam jak mu jeść dawałam

powtarzam sie z fb ale normalnie duma mnie rozpiera a z drugiej strony jak pomyśle, że mój synuś już taki duży zaczyna jeść inne rzeczy ehhhhh nie dogodzi mi..

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 10:48   #710
domi7ks
Zakorzenienie

Cześć

Goldika mój sobie znów tydzień wolnego od kupy zrobił ja chyba nie moge totalnie jeśc czekolady, bo już drugo raz taki incydent.

WSZYTSKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI DNIA KOBIET!

Co do prezentów na Dzien Kobiet to mój był 3 dni w delegacji i przywiózł mi torebke, spodnie, 3 koszulki (dwie z krotkim, jeda z długim), z wszytskim wymiarowo trafił idealnie

Ja na fb nie kojarze która jest która Musze do ściągawki zaglądać

My bylismy na szczepiniu, moj synek skonczyl 3 miesiace wazy 6300kg. Przytyl 3,5 kg od urodzenia

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 10:51   #711
mol_aa
Zadomowienie

Olusia sliczne zawieszki, ja oszalalam na punkcie beadsow z apartu, pierwsze 3 dostalam rok emu na walentynki potem 5 za obrone mgr od rodzicow, potem urodziny imieniny i tym sposobem mam prawie 2 pelne bransoletki

basiula za pierwsza zupke

elf usypialas alego metoda PP czy na rekach
moze maly przechodzil jakis skok rozwojowy
mol_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 10:56   #712
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
musze sie pochwalić moim synkiem dziś zjadł pierwszą robioną przez mamusie zupke i normalnie mówie wam jak ładnie buźke otwierał i jadł nawet nie wypluwał oj ale jestem z nigo duma aż sie głupia popłakałam jak mu jeść dawałam

powtarzam sie z fb ale normalnie duma mnie rozpiera a z drugiej strony jak pomyśle, że mój synuś już taki duży zaczyna jeść inne rzeczy ehhhhh nie dogodzi mi..
jejku to super! ja z jednej strony nie moge sie doczekac karmienia zupkami a z drugiej mam jakies niewyjasnione obawy
dasz przepis na zupke?

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Cześć

Goldika mój sobie znów tydzień wolnego od kupy zrobił ja chyba nie moge totalnie jeśc czekolady, bo już drugo raz taki incydent.

WSZYTSKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI DNIA KOBIET!

Co do prezentów na Dzien Kobiet to mój był 3 dni w delegacji i przywiózł mi torebke, spodnie, 3 koszulki (dwie z krotkim, jeda z długim), z wszytskim wymiarowo trafił idealnie

Ja na fb nie kojarze która jest która Musze do ściągawki zaglądać

My bylismy na szczepiniu, moj synek skonczyl 3 miesiace wazy 6300kg. Przytyl 3,5 kg od urodzenia
to dluga ma przerwe od kupy. U nas jest codziennie przed poludnie i czasami druga popoludniu
ale sie oblowilas z okazji DK
moj nie umie mi kupowac ubran... zawsze wybioera 1-2rozmiary za male a moze sugeruje w ten sposob, ze powinnam nosic mniejszy rozmiar?

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Cytat:
Napisane przez mol_aa Pokaż wiadomość
Olusia sliczne zawieszki, ja oszalalam na punkcie beadsow z apartu, pierwsze 3 dostalam rok emu na walentynki potem 5 za obrone mgr od rodzicow, potem urodziny imieniny i tym sposobem mam prawie 2 pelne bransoletki

basiula za pierwsza zupke

elf usypialas alego metoda PP czy na rekach
moze maly przechodzil jakis skok rozwojowy
sliczne te beadsy cale zycie czekalam az przejde ze srebra na zloto a teraz zaczynam zalowac
wiem ze mozna zmieniac bizu ale szczerze t mi sie nie chce. Na stale nosze zloty lancuszek z zawieszka, kolczyki i teraz pozlacane lilou nawet na noc niczego nie sciagam.
Stary 2012-03-09, 10:57   #713
mol_aa
Zadomowienie

trzeba na nowo przywolac mamski na wizaz , bo sporo siedzi na fb
Stary 2012-03-09, 11:01   #714
elf27
Zadomowienie

OLUSIA u nas oliwka wysuszała, pomagał też krem Bevita 3x dziennie, potem emulsja Emolium. No i moja dieta. Po chropkach ani śladu

MOLA nie pozwoliłam mu się zmęczyć. On zaczyna drzemkę 2godziny po ostatniej więc jak widzę, że zmęczony wyciszam i na kolana śpiewam coś albo patrzę mu w oczka i zasypia. Nawet nie kwęknął. Sama nie wiem ale grunt, ze nie było armagedonu Się okaże jak długo.

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

A metoda PP nie jest dla mnie i już.
Stary 2012-03-09, 11:03   #715
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
popieram szczegolnie Glam! Bo reszta dziewczyn to obleci i FB i wizaz, a Glam nam sie rozleniwila

U nas swietnie sie sprawdza aksamitne mleczko Nivea + codzienna kapie lw Oilatum. Pediatra za kazdym razem zachwyca sie skora mlodego
Stary 2012-03-09, 11:08   #716
mol_aa
Zadomowienie

my nasucha skorke to kapiemy malego w oilatum a pozniej balsamuje gluta balsamem z laroche i jest super mieciutki i gladziutki

goldi tez musze zrobic sobie sesje z malym
Stary 2012-03-09, 11:25   #717
elf27
Zadomowienie

u nas oilatum było średnie, lepsze emoilium a ten la roche to lipikar?
Stary 2012-03-09, 11:25   #718
ja_dalia
Wtajemniczenie

nam, na zmiany skorne polecono Balneum i powiem ze jest super extra !!!! ladnie wszystko zeszlo szybciutko ! teraz mam jeszcze bobini z oliwka ale potem zakupie do kapania, bo skora super, a i znikaja wszystkie krosteczki

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2012-03-09, 11:30   #719
dygotka8
Zakorzenienie

Chawa 13 razy na dobę?u nas to jakies 7,ale też dopiero nieco ponad 2 kg więcej ma niż waga urodzeniową

Olusia-śliczna bransoletka-też chcę taką-drogie takie coś?

Glam-gdzie TY

Nikaa-może lepiej idź do jeszcze jednego ortopedy na konsultację?

Goldika-jaki stanik,model zamóiłaś?

i więcej nie pamiętam co miałam napisać

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

Cytat:
czemu ja na żadną okazję nic nie dostaję

ciąg dalszy u mnie kiepskiego humoru

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 11:30   #720
oolong
Zakorzenienie

Cytat:
jak dla mnie w porządku, nie mam dużo do czytania

oolong jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości