|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VI cz. naszego wątku? | |||
Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
20 | 33,90% |
Duże brzuszki wszystkie mamy, na porody już czekamy. |
5 | 8,47% |
Od jesieni już plotkujemy, pierwszych maluchów wyczekujemy. |
0 | 0% |
Wiosna wreszcie za oknami, czas na spotkania z maluchami. |
6 | 10,17% |
Wyprawki powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
1 | 1,69% |
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
6 | 10,17% |
Wyprawki prawie gotowe - obstawiamy terminy porodowe. |
7 | 11,86% |
Wyprawki kompletujemy, niezmiennie plotkujemy. |
1 | 1,69% |
Wyprawki kompletujemy, pierwszych porodów wyczekujemy! |
13 | 22,03% |
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#751 |
Raczkowanie
|
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012
izabelakonto my bedziemy kupowac takie lozeczko ale materac jakis lepszy chce gryka-pianka-kokos
a nad krzeselkiem sie jeszcze nie zastanawialam |
![]() ![]() |
![]() |
#752 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012
Cytat:
no widzisz jaki trafiony prezent, chociaż jak ja tą książkę czytałam to strasznie mnie nużyła, nie wiem czemu. Może za dużo medycznych rzeczy... ![]() Cytat:
nie - czasami mi się zdarza wstać o 5.30 ![]() Matko - Sliweńka ale ten czas nam leci, toż to przecież przerażające jest! [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32814083]Wbrew pozorom - dziękuję Wszystkim za sprowadzanie mnie na ziemię. Ja czuję ogromną odpowiedzialność i presję w związku z tym małym człowiekiem, którego noszę i boję się już dosłownie wszystkiego, że mu zaszkodzę. Nigdy przenigdy taka nie byłam, nie chodziłam do lekarza, nie czytałam for medycznych, nic. Tylko teraz mi się to obudziło i masz rację, boję się, że z dzieckiem też będę panikować. Tym bardziej, że w moim mężu nie mam za bardzo zrozumienia (ale same go możecie zrozumieć), bo uważa mnie za histeryczkę, a moja mama... histeryzuje bardziej niż ja czasami ![]() W każdym razie ja się nie obrażę nawet jak kiedyś napiszecie, że jestem nienormalna, bo taka jest prawda i czasami potrzebuję zimnego kubła wody na głowę ![]() co do wiader z zimną wodą - na nas możesz liczyć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja dzisiaj już zdążyłam zrobić trzy prania, wysprzątać dom, sprzątnąć ogródek na wiosnę ze śmieci po starych lokatorach.... i teraz was doczytuję ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#753 |
Wtajemniczenie
|
_agata, życzę Ci z całego serca, żeby Twój poród przebiegał zgodnie z przepisami, które tutaj od czasu do czasu wrzucasz
![]() Prawda jest taka, że lekarze podejmują czasami kroki, które nie koniecznie muszą być, a nawet powinny być podjęte. Nie raz już tutaj czytałyśmy o takich "mądrych" lekarzach. Dziewczyny mają marną przyjemność kontaktu z częścią z nich już na tym etapie ciąży. Missmalezji, pewnie czasami lekarze odsyłają do domu, ale ile razy zdarza się, że starają się wywołać go na siłę? Generalnie w szpitalu nikt nie będzie ciężarnej trzymał 3 dni, aż się poród rozpocznie na dobre. Dlatego różne, przeróżniaste są decyzje lekarzy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#754 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Hej!
Ja się wczoraj nabiegałam po lekarzach z Maksem (pediatra i dermatolog) i ze sobą (usg tarczycy i gin), o dziwo mniej miałam twardnień. Jednak po opisaniu gince ostatnich 3 dni zdecydowała, że dostanę Fenoterol 3x1 ![]() ![]() ![]() ![]() Maksiu za to wygląda o wiele lepiej, ma usuniętą tą kropę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
claudik, rinco, co do cen w sklepach i allegro... Ja mam całą tabelę z porównaniem cen z mieszka, rossmana, marketów i 3 użytkowników allegro. Przyniosę Wam we wtorek ![]() ![]() Cytat:
![]() Dla mnie luteina podjęzykowa też była paskudna, ale znośna ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Mam wrażenie, że coś za mało mi się zacytowało, że więcej zaznaczałam ![]() Na pewno były jakieś wizyty u lekarzy, więc gratuluję dobrych wieści, a co do tych gorszych posyłam kciuki, aby się poprawiało ![]() Dziękuję też za wszystkie wczorajsze życzenia i przesyłam spóźnione buziaki dla wszystkich kobietek dużych i małych w brzuchach! ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#755 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A tak w ogóle to właśnie oglądam "Ostry dyżur" i jest tam już chyba piąty poród w odcinku ![]() A koleżanka mi opowiada o znieczuleniu w kręgosłup (u nas takie się daje przy cc) i coraz bardziej marzę o porodzie sn ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#756 |
Zakorzenienie
|
Zobaczcie co znalazłam http://allegro.pl/ochraniacz-materac...167171512.html
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
![]() ![]() |
![]() |
#757 |
Zadomowienie
|
A ja teraz robie KTG i sie nudze.
W jaki sposob kupuje sie staniki do karmienia, tzn. dodajemy jeden rozmiar w miseczce, tak? A pod biustem cos dodajemy czy odejmujemy? |
![]() ![]() |
![]() |
#758 |
Zakorzenienie
|
Hej!
![]() My już po badaniach. I jestem lekko w szoku... Poszliśmy z mężem do luxmedu, wszystkie badania robię prywatnie, więc zadowolona mówię, że chcę zrobić morfologię, analizę moczu i glukozę z obciążeniem. Pani się mnie pyta jakie obciążenie, więc mówię, że to 75. Na to ona każe mi pokazać jakieś skierowanie, bo to obciążenie robią tylko ze skierowaniem, żeby ktoś się podpisał pod odpowiedzialnością za ewentualne skutki... To ja w popłochu szukam w torbie skierowania od lekarza, bo pamiętałam, że mi coś pisał. Znalazłam, daję babce. A ona, że napisane jest tylko o glukozie a nigdzie nie ma, że obciążenie 75.... To już mocno wkurzona mówię, że poproszę to 50 g i jak trzeba będzie powtórzyć, to powtórzę już z właściwym skierowaniem.. Ale wnerwiłam się na maksa. Wszystko mają na swojej stronie co do badań opisane, a już o takim szczególe jak skierowanie to nie wspomnieli... W każdym razie już po drugim pobraniu poszliśmy z mężem na kawkę, przyjęliśmy naleśniki z jabłkami i bitą śmietaną w ramach śniadania, a ja na deser wsunęłam jeszcze sernik na zimno... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#759 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wyjaśnienie położnej ze sr: sztuczna oksytocyna jest podawana w dawce nie koniecznie dostosowanej do potrzeb pacjentki. Powoduje to szybszy, ale i bardziej bolesny poród. Jeśli by pozwolić kobiecie na dłuższy poród, ale opierający się tylko na wytworzeniu naturalnej oksytocyny, byłby mniej bolesny. Są oczywiście takie przypadki, gdzie konieczne jest przyspieszenie akcji porodowej i wówczas podanie sztucznej oksytocyny jest jak najbardziej wskazane. Ale jest to tak jak z nacięciem ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#760 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2012-03-09 o 12:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#761 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() ![]() Ja dziś wstałam o 12 ![]() No to zaczynam odpowiadać ![]() ![]() Ewunia_1984 ja ten szlafrok miałabym prawie do kolan ![]() kapukat jeśli ktoś nie chce szlafroka to nie musi, to nie przymus. Ja jak leżałam na urologii to nie miałam, bo nie używam szlafroka, a trafiłam tam prawie z ulicy, więc nawet o tym nie pomyślałam, za to miałam mój ulubiony sweter, jakby sportowy z kapturem ale nie dresowy, na zamek. I w nim wychodziłam z pokoju. Ale teraz kupię sobie najtańszy bawełniany szlafrok, bo już nie mam ulubionego swetra, a w tamten się nie mieszczę ![]() MonikaFaustyna mnie się wydaje, że na początek może lepsza będzie koszulka, ale potem chyba nic nie będzie stało na przeszkodzie żeby założyć piżamkę, ale PatkaM84 chyba ma rację i najlepiej będzie jak zapytasz w tym hotelu, co możesz mieć do ubrania, bo jak np. nie masz koszul i musisz dopiero kupić, to sobie od razu odpowiednią ilość kupisz, a nie że kupisz trzy a potem się okaże że ktoś musi po sklepach latać za dodatkowymi koszulkami. rozowa1987 fajne te butelki, też się nad nimi zastanawiam. Tylko zastanawia mnie też to czy aby taki cały zestaw potrzebny?? W drugim zestawie są 4szt. Nie wystarczą dwie? Dasti80 też mam tę drugą książkę, a tę którą Ty dostałaś chcę sobie kupić ![]() ![]() ![]() anulka4771 mnie mała chyba wpycha nóżki pod żebra, paskudne uczucie, ale mówię kop mała kop ![]() fonn pani w pasmanterii powiedziała że to się nazywa PRZEDŁUŻKA do stanika ![]() Mnie mleko pomaga na zgagę ![]() pola_m a jesteś pewna że do karmienia lepsza będzie z kopertowym dekoltem? Nie lepsza taka z guzikami po bokach? Gaabbi poród może trwać nawet 3 dni! A najmniej ile trwa ? missmalezji ile kosztuje stanik u takiej braffiterki? A TAK POZA TYM: Ja też nie cierpię lukrecji. Kiedyś jak babcia wysyłała paczkę z Niemiec zawsze były w niej żelki, różne mieszanki, a prawie w każdej było parę lukrecji, fajnie że tata je lubił, bo poleciałyby do kosza ![]() Jak długo czekałyście na paczkę od r_p77?? I czy kurier do Was dzwonił że do Was jedzie? Czy czułyście ten moment kiedy dziecko się obróciło głową w dół ? Ja mam stosy do prasowania, bo rzeczy nasze i już od małej ![]() ![]() ![]() Chyba obiorę ziemniaki, dla mnie samej to będzie trwało minutkę ![]()
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
![]() ![]() |
![]() |
#762 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
:O Dobrze, że to napisałaś, bo ja bym nie wzięła skierowania. Mam tam też morfologię i mocz zaznaczone, a robili mi w szpitalu, więc musiałabym tłumaczyć - no i będę musiała. Smaczne śniadanko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#763 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, jest sprawa...
Zostało do mnie personalnie skierowane pytanie, natomiast nie widzę powodu, żebym to ja jedna miała decydować, więc je Wam powtórzę. Nie mam zamiaru też wdawać się w jakieś złośliwe privy... Kiedy zadałam pytanie o osoby do usunięcia z listy, dostałam od Was kilka odpowiedzi, aby znajdowały się na niej osoby aktywne w wątku. Wśród osób usuniętych jest martita_891. Od 13.01 (część III wątku), kiedy to nagle z dnia na dzień przestała uczestniczyć w wątku, napisała 4 posty. Wrzucę linki, żeby zaoszczędzić Wam szukania: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post32152060 https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post32153931 https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post32745549 https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post32817536 Napisała do mnie z pytaniem, dlaczego jej nie ma na liście. Odpisałam, że dlatego, że nie pisze praktycznie na wątku i zapraszam do pisania i wtedy ponownie na listę... Jeśli ktoś uważa inaczej, dostosuję listę do Waszych oczekiwań ![]() Swoją drogą nie rozumiem, dlaczego wpis na listę często traktowany jest jako jakaś szczególna nobilitacja ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#764 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2012-03-09 o 12:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#765 |
Zakorzenienie
|
U mnie mówią, że lepiej ciąż niż pęknąć
![]() ![]()
![]() |
#766 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo fajne Kism - supre że z synkiem wszystko w porządku i że Ty czujesz się lepiej...nabiegałaś się dziewczyno ![]() a jak tam pokój? u nas idzie do przodu - właśnie został pomalowany, karnisz wisi, żyrandol też, dzisiaj powieszę zasłonki i firanki i umyję podłogę < no może na odwrót ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#767 |
Zadomowienie
|
ja za dobry stanik płacę w zależności od firmy ok 120 zł do 170 chyba ze coś na przecenie znajdę za bagatela 100
![]() ![]() odpowiadam na zadanie pytanie odnośnie kopania w nocy, moja siostra potrafiła tak spac że robiła kułeczko 360 stopni a mnie przy tym kopała niemiłosiernie, na szczecie już z tego wyrosła i teraz śpi normalnie. podobno to u nas normalne i ja tez potrafiłam oddac w nocy kopniakiem, więc się nie martw |
![]() ![]() |
![]() |
#768 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#769 | |||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
dobrze, że już bliżej do porodu niż dalej, trzeba będzie rozejrzeć się za innym ginem... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Nie przywitałam się tak w ogóle, więc - cześć dziewczyny. Ja mam okropny dzień. Jestem przybita z powodu studiów. Rano rozpłakałam się przed mężem z ich powodu, że jest za dużo materiału a za mało czasu ( do końca czerwca) do zaliczenia wszystkich przedmiotów, nawet jak będę miała indywidualną organizację studiów, po drugie - nie mam siły kursować do Sosnowca cały czas, ostatnio jak wróciłam, nie nadawałam się już do niczego... teraz nie wiem czy mogłabym powtórzyć ten semestr w następnym roku, pewnie nie... jestem takim głupkiem ![]() ![]() idę poodkurzać, chyba tylko do tego się nadaję Zaczynamy 30 tc ![]() Edytowane przez begie13 Czas edycji: 2012-03-09 o 12:41 |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#770 |
Zadomowienie
|
ja jestem za jednym wątkiem przynajmniej do początku czerwca :P
|
![]() ![]() |
![]() |
#771 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
masz rację Kism - podczytywaczy jest dużo, Martita sama zrezygnowała z udzielania się w wątku i sądzę, że lista którą mamy jest aktualizowana i wiemy kto tak naprawdę tutaj jest - a nie oczekujące wszytkie mamy na swoich potomków ![]() moim zdaniem nie powinno być na liście osób nie udzielających się bo to tylko sztuczny tłok no to nieźle, prawie jak robienie samochodów albo telewizorów...tylko że tutaj są ludzie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#772 | |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32818536]:O Dobrze, że to napisałaś, bo ja bym nie wzięła skierowania. Mam tam też morfologię i mocz zaznaczone, a robili mi w szpitalu, więc musiałabym tłumaczyć - no i będę musiała.
Smaczne śniadanko ![]() Ja mam tylko nadzieję, że nie będę musiała jej powtarzać... Mąż może drugiego dnia urlopu nie dostać, a i tak dziś do niego wydzwaniają bez przerwy. Już mu miałam powiedzieć, żeby wyłączył komórkę. Cytat:
![]() Dla mnie mogło by nie być listy, jakie to ma znaczenie, czy jest się na niej czy nie...? Wydaje mi się normalne, że osoby, które nie uczestniczą aktywnie w tworzeniu wątku są z listy wykreślane. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#773 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny, znowu musiałam Was doganiać
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#774 |
Zadomowienie
|
Dla mnie to dziwne, że pomimo, że poprosiłam żeby pozostawić mnie bo jednak rzadko bo rzadko ale piszę, zostałam usunięta, podczas kiedy wiele dziewczyn jest na liście, mimo iż milczy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#775 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj dostałam maila z hotelu, żebym się uspokoiła z pytaniami (a zadałam im ich chyba z 6 na raz
![]() ![]() ![]() Dzięki za odpowiedzi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#776 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Też bym się na pewno wkurzyła na Twoim miejscu ![]() Cytat:
![]() ![]() Dzięki za gratki dla Maksia ![]() Cytat:
![]() U mnie od 70 zł można kupić z firmy Ava np. Są o niebo lepsze niż ze "zwykłych" sklepów. Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#777 |
Wtajemniczenie
|
kism ja nie wiem, ale jak sama widzisz Martita od razu odpisała na posta więc chyba czyta nas.
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
![]() ![]() |
![]() |
#778 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#779 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#780 |
Zakorzenienie
|
Begie 13 - najgorzej jest jak się czegoś nie lubi... kiedyś nie byłam w stanie zrozumieć dlaczego ludzie rezygnują jak włożyli tyle pieniędzy, a potem zrozumiałam i ja bym sobie dała na luz. Nie liczy się czasami ile pieniędzy poszło, tylko samopoczucie i to co w życiu jest dla Ciebie ważne. Nie płacz - jeśli chcesz je skończyć skończysz kiedyś a niech ludzie się pytają
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:34.