Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012 cz. V - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VI cz. naszego wątku?
Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy. 20 33,90%
Duże brzuszki wszystkie mamy, na porody już czekamy. 5 8,47%
Od jesieni już plotkujemy, pierwszych maluchów wyczekujemy. 0 0%
Wiosna wreszcie za oknami, czas na spotkania z maluchami. 6 10,17%
Wyprawki powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. 1 1,69%
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. 6 10,17%
Wyprawki prawie gotowe - obstawiamy terminy porodowe. 7 11,86%
Wyprawki kompletujemy, niezmiennie plotkujemy. 1 1,69%
Wyprawki kompletujemy, pierwszych porodów wyczekujemy! 13 22,03%
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-09, 13:35   #811
kapukat
Zakorzenienie

Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
Cały czas myślę, jak mam to zrobić, wieczorem nie mogę zasnąć, tylko przewracam się na łóżku, bo myślę o studiach... nad ranem jest podobnie - budzę się zestresowana, wszystko przez moją głupotę. Szkoda mi tylko mojego maleństwa, bo się stresuje razem ze mną. Musiałabym zaliczyć 12 przedmiotów. Powtarzanie semestru byłoby dobrym rozwiązaniem, ale nie wiem, czy tak 2 razy można, teraz też miałam niby powtarzać. Może jakiś urlop. Nie mam pojęcia...napisałam do dziekanatu i czekam na odpowiedź.
Przepraszam, że tak Wam tu smucę. Są ważniejsze problemy od moich studiów.

każda z nas ma swoje małe i wielkie problemy od tego tutaj jesteśmy żeby radzić i żeby szybko podnosić na duchu albo znajdywać rozwiązania i nie ma ważniejszych lub mniej ważnych problemów - bo dla każdego coś innego jest problemem....

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Na razie dzisiaj się poleniłam, nadrabiałam zaległości na wizażu i zaraz idę pomyśleć o obiedzie i pokoju
Nie chcę znowu szaleć za bardzo, bo jednak większość z dziewczyn biorących fenoterol ma się bardzo oszczędzać czy wręcz leżeć plackiem, a mi znowuż powiedziała gin, że mogę wszystko normalnie robić

W żadnym z nich nie widziałam prośby o wpisanie na listę...
Wybacz, nie jestem w stanie śledzić dokładnie poczynań 70-ciu, a w porywach 100-u osób, które napiszą kilka postów na wątku i znikają... Jeśli ktoś z osób aktywnych w wątku zwróci mi uwagę, że kogoś nie powinno być na liście, to na pewno się dostosuję. Osoby, które ostatnio wymieniłam, to zostały usunięte.
Natomiast jak widać to nie tylko moje zdanie, że celowo przestałaś z nami pisać... Po prostu zniknęłaś bez słowa.
Może ustalmy takie pośrednie rozwiązanie, że jeśli przez kilka dni będziesz z nami miło i zwyczajnie pisać, to wrócisz na listę, co?

?
w sumie - nie przemęczaj się - powoli a do celu, lepiej żebyś i Ty i dzieciątko bylo zdrowe, zamiast pokój gotowy!

co do podkreślonego - dlaczego mam dziwne wrażenie, że ta dziewczyna "sieje wiatr"?

Cytat:
Wiesz...jeszcze z moimi rodzicami to ok, nie dość, że są daleko, to moja mama nauczyła się już, że nie ma co wypytywać i męczyć, czasem tylko coś wspomni, tato uważa, że to moje życie i moja sprawa. Najgorzej jednak z teściami...oni są problematyczni. Teściowa nie daje mi spokoju, ciągle wypytuje: a jak tam Twoja praca lic. ? a jak tam to, tamto, sramto... i mówi, że będzie mnie męczyć ... i żebym lepiej skończyła jak najszybciej studia, bo moja siostra ( 2 lata młodsza ode mnie) pierwsza skończy przede mną...
ale ja wiem jak to u nich w domu jest, dzieci ,co ja mówię dzieci- dwóch dorosłych synów, nie mogą powiedzieć : nie, albo - to moja sprawa, zrobię to jak uważam itp. Gdy mój P. skończył studia podyplomowe tylko praca mu została do napisania to też go codziennie męczyli : kiedy? kiedy? kiedy? Oszaleć można było, ja wiem, że nie wytrzymałabym z takimi ludźmi...

Nie chcę się usprawiedliwiać, nic z tych rzeczy, po prostu chciałabym w swoim życiu robić po swojemu, a zdanie, z którym się chcę liczyć to zdanie mojego męża i tyle.

też bym nie wytrzymała.... moje życie moja sprawa - ale doskonale rozumiem co czujesz, bo u mnie robiła to ciągle mama...tylko na szczęscie teraz mam kogoś kto stanie za mną i powie że jestem już dorosła i że mam prawo do swojego zdania - R. Na szczęście - bo inaczej ciągle bym się poddawała i była manipulowana

Cytat:
Napisane przez martita_891 Pokaż wiadomość
'Znów psię pozytywna aura psuje'
Od kiedy pogoda może być pozytywna?
ostanio mówiłyśmy o tym że słońce to pozytywne dla nas nastawienie do ziemi i ludzi i obowiązków. Może właśnie o to jej chodziło? że jak się chmurzy to wszystkim się odechciewa? Ty naprawdę musisz zrobić wszystko by być w centrum uwagi?
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 13:36   #812
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
stokroteczka ponoć lepsze TT, a Avent matowieje
A Ty kupujesz TT? Ile butelek kupujesz? Wystarczy jedna 150ml i jedna 260ml? Wystarczą te zwykłe nie antykolkowe?

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 13:37   #813
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
stokroteczka ponoć lepsze TT, a Avent matowieje
A Ty już zaczęłaś kompletować wyprawkę??

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 13:37   #814
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
Położna zapomniała o mnie i robiła mi ktg 40 min dobrze, że miałam telefon przy sobie to zadzwoniłam na recepcje, że zapomniano tu o mnie Trafiłam akurat na tą położną, której nie lubię

Szyjka dalej się nie skraca, dzidzia 1980g czyli duuuża. Usg wskazywało mi 32t3d i lekarz zaczął sie wypytywać ile ja ważyłam i ile mąż bo dzidzia za szybko rośnie.
Ale ja teraz tego nie rozumiem, tzn. że dzidzia będzie ogromna jak sie urodzi czy że poród może być szybszy???

Chcieliśmy zobaczyć żuchwę, ponieważ na usg 3D wyszło, że jest lekko cofnieta i jak biegusiem lecieliśmy na 3D to się odwróciła i nic nie zobaczyliśmy
Dobrze, że chociaż szyjka się nie skraca...
Dzidzia ogromna pewnie nie będzie. Pewnie będzie normalnej wielkości, coś ponad 3kg.
Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Czy któraś miała styczność z butelkami BabyOno? Pełno ich na Allegro, ale czy są dobre?
Niestety nawet nie znam nikogo kto by ich używał.
Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
witam odpuiscilam sobie wczoraj i mialam dzis duzo do nadrabiania ale dalam rade!
jakos ostatnio albo wiecej piszecie, albo ja malo siedze na wizazu
Wydaje mi sie, ze malo czasu zostalo, wiec siedze na allegro, ogladam aukcje z wozkami, mysle nad materacem, prosze 2 tydzien meza zeby pomalowal lozeczko i jakos tak leci

Dzis otworzylam nowa komode z ikea- ma bardzo ostre krawedzie.... i sie mocno uderzylam w brzuch i mam szrame ... krew nie poszla, ale jest spucnieta, czerwona.... Mam nadzieje, ze malemu nic nie bedzie... a znajduje sie wlasnie w miejscu gdzie maly ma kregoslup ;/ Ja poprostu juz czasami zapominam, ze mam taki duzy brzuch ;/ rosnie z dnia na dzien....
Uważaj na Was!
Stary 2012-03-09, 13:40   #815
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tusia85 Pokaż wiadomość
Kochana, ja bym w weekend wzięła męża żeby Cię zawiózł na uczelnie, z jakąś kawką dla Pań z dziekanatu powiedziała że masz taką sytuacje...może dziekana byś zastała-warto z nim bezpośrednio pogadać-przynajmniej na mojej uczelni. I wg mnie powinnaś dogadać się że mogą Ci przedłużyć, ale choć część egzaminów powinnaś pozaliczać- bo wiem po koleżankach, że z maluszkiem będzie to trudniejsze niż teraz. Ja właśnie dlatego od poniedziałku zaczynam kurs na prawko-wychodzę z założenia że teraz czyje się lepiej niż na początku ciąży i zrobie tyle kursu ile dam rade-jak dobrze pójdzie to skończe kurs i zdam choć teoretyczny bo później na pewno tego nie zrobie. Trzymam kciuki za Ciebie
Dziękuję za rady jeszcze gdyby można było do końca września to zdać ale na ostatnich latach nie ma kampanii wrześniowej zobaczę, czy mi coś odpiszą z dziekanatu, jeśli nie, to muszę porozmawiać z mężem wieczorem: co robimy... i rzeczywiście może jutro podjedziemy do dziekanatu, o ile jest otwarty i osobiście porozmawiam z babką. Dobrze przynajmniej, że ona jest miła, bo wiem z doświadczenia i opowieści, że nie wszędzie takie są.

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
Jestem za
Ja też popieram ten pomysł

Cytat:
Napisane przez olla83 Pokaż wiadomość
jeśli Cie to pocieszy to ja też ryczałam w weekend z powodu studiów. moja praca magisterska jest w rozsypce, teori nie mam prawie wcale, a program też się sypie ....
mam na jej napisanie jakiś niecały miesiąc - jeśli dziekan łaskawie wyrazi zgodę na przełużenie terminu skłądania pracy....będe go o to chyba błagać,zaargumentuję tym , że się to wszystko przełużyło z powodów zdrowotnych związanych ciążą, zaświadczenie o ciązy doniosę , tylko że powinnam sie obronic jakies 3 lata temu...

studia skończyłam, ale się nie obroniłam, teraz okazało się , że nie ma już mojego kierunku na wydziale!!! i wszystkie osoby, które się nie obroniły, mają możliwość wznowienia studiów na informatyce na innym wydziale ale są to studia 2 stopniowe(moje byly jednolite mgr) i byłaby konieczność chodzenia jeszce 2 lata na zajęcia- oczywiście dziennie , bo studiowałam w trybie dziennym.... śmiech na sali, jak z dzieckiem przy cycu mam zasuwać na zajęcia.... siłą nie zaciągną mnie na ta uczelnie która kosztowała mnie już tyle nerwów... przez własną głupotę i lenistwo sie doprowadziłam do takiej sytuacji...

tylko jak to wszystko pogodzic, pisanie pracy mgr, praca na pełny etat, + wykańczanie mieszkania w które chcielismy wejsc jakis tydzien temu, ale widze ze sie wszystko przedłuży.... i jescze ciąża, pewnie będe sie bronic jakies 3 tygodnie przed porodem. MASAKRA!

dzwoniłam do dziekanatu i powiedzieli że mam pisac o przedłużenie terminu... może to coś da,... teraz siedzie w pracy i zaraz znowu sie poryczę...
Nie wiem czy to mnie pociesza ale myślę, że dziekan przedłuży Ci termin oddania pracy ze względu na ciążę, nie wiem czy nie będzie potrzebne jakieś zaświadczenie lekarskie. Wierzę, że Ci się uda nawet jak 3 tyg. przed porodem będziesz się bronić... to będziesz miała to już za sobą i będziesz mogła zapomnieć o tych studiach i cieszyć się maluszkiem.

Cytat:
Położna zapomniała o mnie i robiła mi ktg 40 min dobrze, że miałam telefon przy sobie to zadzwoniłam na recepcje, że zapomniano tu o mnie Trafiłam akurat na tą położną, której nie lubię

Szyjka dalej się nie skraca, dzidzia 1980g czyli duuuża. Usg wskazywało mi 32t3d i lekarz zaczął sie wypytywać ile ja ważyłam i ile mąż bo dzidzia za szybko rośnie.
Ale ja teraz tego nie rozumiem, tzn. że dzidzia będzie ogromna jak sie urodzi czy że poród może być szybszy???

Chcieliśmy zobaczyć żuchwę, ponieważ na usg 3D wyszło, że jest lekko cofnieta i jak biegusiem lecieliśmy na 3D to się odwróciła i nic nie zobaczyliśmy
Zapomniała o Tobie? matko jedyna.....
Rzeczywiście - dzidzia duuża, myślę, że może właśnie chodzi o to, że dziecko będzie duże przy porodzie, chociaż sama nie wiem...

Ja mam takie wrażenie, że moje też będzie duże, chociaż w sumie nie ma po kim.

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 13:43   #816
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Tak. Mam wszystkie ubranka (myślę że nawet za dużo), mam łóżeczko, chyba muszę kupić nowy materac. Mam ręczniki, kocyki. Wczoraj zamówiłam pieluchy tetrowe i pampersy, patyczki do uszu i itp, Fridę, termometr, podkłady poporodowe i tego typu "gadżety" Brakuje mi pościeli ale wiem od kogo zamówię, butelek, no i pewnie jeszcze wielu rzeczy. Kosmetyków też nie mam bo ciągle się zastanawiam jakie kupić.

O kurcze, to pytanie chyba nie było do mnie

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"

Edytowane przez stokroteczka777
Czas edycji: 2012-03-09 o 13:44
Stary 2012-03-09, 13:43   #817
niunia32
Zakorzenienie

4 godz mnie nie było a tu tyle do nadrobienia

jestem już po wizycie
W brzuchu siedzi Malwinka tak na 100% (no na 100% to się okaże przy porodzie)
Ułożone główką w dół.
Noszę w sobie ok. 1283 g szczęścia.

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-09, 13:45   #818
libretka
Raczkowanie

Witam mamusie

Cytat:
Napisane przez blueelektron Pokaż wiadomość
wow, no to nieźle, szok

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

dziewczyny jak radzicie sobie ze zgagą? u mnie renni znika w zaskakującym tempie , normalnie dropsy
mi pomaga gaviscon - zawiesina - w smaku okropna ale szybko działa

Odebrałam wyniki na paciorkowca (GBS) no i dodatni

jestem zła z tego powodu
libretka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 13:46   #819
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość

jestem już po wizycie
Ułożone główką w dół.
Brawo!!!
Stary 2012-03-09, 13:48   #820
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
Ale zobacz czy to na pewno te same butelki, bo ja dziś zauważyłam, że TT ma jedne droższe i to są te antykolkowe z takim jakimś wkładem i drugie tańsze ale zwykłe. Sama bym dzisiaj zamówiła z niewiedzy!! Zauważyłam na czas i się wstrzymałam, bo nie wiem czy aby te antykolkowe są fajne.
widziałam, widziałam na razie chyba postawię na zwykłe, tańsze, antykolkowe może dokupię, trochę mnie przerażają a i opinie o nich są podzielone
Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Hej!
My już po badaniach. I jestem lekko w szoku...
Poszliśmy z mężem do luxmedu, wszystkie badania robię prywatnie, więc zadowolona mówię, że chcę zrobić morfologię, analizę moczu i glukozę z obciążeniem.
Pani się mnie pyta jakie obciążenie, więc mówię, że to 75. Na to ona każe mi pokazać jakieś skierowanie, bo to obciążenie robią tylko ze skierowaniem, żeby ktoś się podpisał pod odpowiedzialnością za ewentualne skutki... To ja w popłochu szukam w torbie skierowania od lekarza, bo pamiętałam, że mi coś pisał.
Znalazłam, daję babce. A ona, że napisane jest tylko o glukozie a nigdzie nie ma, że obciążenie 75.... To już mocno wkurzona mówię, że poproszę to 50 g i jak trzeba będzie powtórzyć, to powtórzę już z właściwym skierowaniem..
Ale wnerwiłam się na maksa. Wszystko mają na swojej stronie co do badań opisane, a już o takim szczególe jak skierowanie to nie wspomnieli...
ja właśnie dzisiaj byłam u swojej Pani dr (luxmed) i dowiedziałam się, ze ona tylko i wyłącznie wystawia skierowanie na ta normalną glukoze czyli obciążenie 50g a na 75 g to już internista i to dopiero wtedy jak coś się dzieje np jest glukoza w moczu lub mocno przekroczony wnik tej po 50. powiedziałam, że zalecenie z rozporządzenia jest żeby dawać od razu na 75g ale ona twardo stała przy swoim, że jak już to na 50 mi da, a dopiero na spotkaniu kwartalnym z dyrektorem dowie się co i jak...
ogólnie nie stresuję się za bardzo, bo w moczu glukozy nie mam, więc luzik. w koncu pochwaliła mój przyrost wagi - 3kg od ostatniej wizyty czyli w miesiąc...
rozmawiałyśmy też o limitach i mówiła że standardem jest 12kg na ciążę, 14kg też jest ok.
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 13:48   #821
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Dziękuję za rady jeszcze gdyby można było do końca września to zdać ale na ostatnich latach nie ma kampanii wrześniowej zobaczę, czy mi coś odpiszą z dziekanatu, jeśli nie, to muszę porozmawiać z mężem wieczorem: co robimy... i rzeczywiście może jutro podjedziemy do dziekanatu, o ile jest otwarty i osobiście porozmawiam z babką. Dobrze przynajmniej, że ona jest miła, bo wiem z doświadczenia i opowieści, że nie wszędzie takie są.
Pani Agnieszka? Czy ta trochę starsza w dłuższych włosach?
Jak Pani Agnieszka - cudowna kobieta
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 13:49   #822
asiula_n
Rozeznanie

Cytat:
'Znów psię pozytywna aura psuje'
Od kiedy pogoda może być pozytywna?
Może być - jeśli np. świeci słońce
Własnie wróciłam z synkiem ze spaceru, ale sie wygrzaliśmy, super.

Marita - wiesz ja tez sie niezbyt często odzywam, ale naprawdę najmiej istotna rzeczą dla mnie jest lista, jeśli dziewczyny uznałyby, że za rzadko i chciały mnie usunąc to ja nie wnikam, czytać wątku i byc mamusią czerwcową nikt mi nie zabroni

Byłam wczoraj u lekarza, Gabrysia nadal jest dziewczynką, lekarz kazał mi przestać sie dopytywać, skoro juz 3 razy mówił, że dziewczynka, ostatecznie stwierdził że chyba watpię w jego wiedzę No to się pośmialiśmy, on mi wydrukował zdjęcie z "kobiecością" mojej córci i wrazie wątpliwości mam sobie popatrzeć mała waży 1200 (w 28 tc) i ogolnie jest mniejsza o tydzień, ale chyba zdąży urosnąc, a jak to może poród będzie lżejszy
asiula_n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 13:49   #823
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
U mnie mówią, że lepiej ciąż niż pęknąć
No i znowu zależy jak się to interpretuje, bo jeśli ma się pęknąć do odbytu, to może i lepiej naciąć. Ale to wszystko zależy od położnej, która powinna kontrolować poród na tyle, żeby nie dopuścić do takiego pęknięcia. Położna mówiła, że cięcie zawsze robi się takie samo, a czasami pęknięcie jest o tyle lepsze, że pękają rzeczywiście słabsze tkanki i pęknięcie jest niewielkie. W przypadku cięcia, tnie się standardowo wszystkie pacjentki tak samo.

Co do listy dziewczyn "udzielających się", to nie rozumiem problemu. Przecież nie będąc na liście też można pisać. A jak się nie pisze, to skąd pretensje, że z listy zostało się usuniętym Podawanie nicków dziewczyn, które też się nie udzielają, a na liście są uważam za zupełnie dziecinne i bezsensowne. Nie ma jak stwarzać sobie sztuczne problemy

kism, nie denerwuj się

Ewunia, najważniejsze że z dzieckiem wszystko ok
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 13:49   #824
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
każda z nas ma swoje małe i wielkie problemy od tego tutaj jesteśmy żeby radzić i żeby szybko podnosić na duchu albo znajdywać rozwiązania i nie ma ważniejszych lub mniej ważnych problemów - bo dla każdego coś innego jest problemem....

też bym nie wytrzymała.... moje życie moja sprawa - ale doskonale rozumiem co czujesz, bo u mnie robiła to ciągle mama...tylko na szczęscie teraz mam kogoś kto stanie za mną i powie że jestem już dorosła i że mam prawo do swojego zdania - R. Na szczęście - bo inaczej ciągle bym się poddawała i była manipulowana
Dzięki jak dobrze być z Wami

Co innego też rozmawiać z własnymi rodzicami, a co innego z teściami, wobec nich tracę pewność siebie

Wanda
Stary 2012-03-09, 13:51   #825
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asiula_n Pokaż wiadomość
Byłam wczoraj u lekarza, Gabrysia nadal jest dziewczynką, lekarz kazał mi przestać sie dopytywać, skoro juz 3 razy mówił, że dziewczynka, ostatecznie stwierdził że chyba watpię w jego wiedzę No to się pośmialiśmy, on mi wydrukował zdjęcie z "kobiecością" mojej córci i wrazie wątpliwości mam sobie popatrzeć mała waży 1200 (w 28 tc) i ogolnie jest mniejsza o tydzień, ale chyba zdąży urosnąc, a jak to może poród będzie lżejszy

Super, że Dziechcinka ma się dobrze
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 13:51   #826
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Cytat:

mOj tez wazyl w pn 1987 g powiedzial mi lekarz, ze tez duzy jak na ten wiek. Bardzo dokladnie go mierzyl, termin sie przesunal na koniec kwietnia, spytal o wage meza, jego rodzenstwa i moja i mojego, U tz dzieci kolo 5 kilo , u mnie tylko ja bylam 3.5, bracia byli ponad 4, wiec powiedzial ze u nas pewnie bedzie pdoobnie, ze jesli bym donosila do konca to pewnie dziecko bedzie duze i bedzie cc. Ale, ze teraz jak maly juz byl wiekszy niz powinien to bede miala zrobione jeszcze jedno usg pewnie. Tylko u nas bylo cos dziwnego bo mierzyl dlugo glowke i maly mial jakas duza.... Powiedzial, ze jesli nie urosnie to ok, ale jesli mu glowka jeszcze urosnie to nie beda mnie meczyc tylko odrazu cc.
Ty jeszcze jedno usg bedziesz miala ??
Mi powiedzial, ze napewno urodze w kwietniu, wiec termin sie przesunal.
Zobaczymy jak to bedzie....
Ale po tej wizycie maz zaczal bardziej sie interesowac wyprawka, bo wkoncu dojrzal do stwierdzenia, ze nieduzo czasu nam zostalo! choc mu to powtarzalam juz 100 razy ;]...no ale musial to uslyszec na usg.

Edytowane przez agatka661
Czas edycji: 2012-03-09 o 13:56
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 13:54   #827
Alfahelisa
Zakorzenienie

hmm biust obecnie mam rozmiar 65E -> wchodzący powoli w 65F
ciekawe gdzie ja coś do karmienia znajdę narazie nie szukam bo kto wie do jaki rozmiarów urosnę dwie reklamówki na szyję i będzie w sam raz

no przynajmniej już wiem gdzie się moje 7kg ulokowało nadal w 34rozmiar wchodzę tylko w biuście i brzuchu się nie dopnę
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 13:54   #828
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Tak. Mam wszystkie ubranka (myślę że nawet za dużo), mam łóżeczko, chyba muszę kupić nowy materac. Mam ręczniki, kocyki. Wczoraj zamówiłam pieluchy tetrowe i pampersy, patyczki do uszu i itp, Fridę, termometr, podkłady poporodowe i tego typu "gadżety" Brakuje mi pościeli ale wiem od kogo zamówię, butelek, no i pewnie jeszcze wielu rzeczy. Kosmetyków też nie mam bo ciągle się zastanawiam jakie kupić.

O kurcze, to pytanie chyba nie było do mnie
Do Śliweńki bo ona jedna z pierwszych z tp

Ja jeszcze nie mam termometru (bo nie wiem na jaki się zdecydować ) materaca, pościeli, kocyków no i wózka (w kwietniu zamierzam kupić)
Cytat:

jestem już po wizycie
Ułożone główką w dół.
Gratulacje

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 13:57   #829
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość
widziałam, widziałam na razie chyba postawię na zwykłe, tańsze, antykolkowe może dokupię, trochę mnie przerażają a i opinie o nich są podzielone

ja właśnie dzisiaj byłam u swojej Pani dr (luxmed) i dowiedziałam się, ze ona tylko i wyłącznie wystawia skierowanie na ta normalną glukoze czyli obciążenie 50g a na 75 g to już internista i to dopiero wtedy jak coś się dzieje np jest glukoza w moczu lub mocno przekroczony wnik tej po 50. powiedziałam, że zalecenie z rozporządzenia jest żeby dawać od razu na 75g ale ona twardo stała przy swoim, że jak już to na 50 mi da, a dopiero na spotkaniu kwartalnym z dyrektorem dowie się co i jak...
ogólnie nie stresuję się za bardzo, bo w moczu glukozy nie mam, więc luzik. w koncu pochwaliła mój przyrost wagi - 3kg od ostatniej wizyty czyli w miesiąc...
rozmawiałyśmy też o limitach i mówiła że standardem jest 12kg na ciążę, 14kg też jest ok.
No właśnie, zobaczę też co mój gin powie.
No, mam nadzieję w 12 kg się zmieścić. Póki co jestem w standardzie.
Cytat:
Może być - jeśli np. świeci słońce
Własnie wróciłam z synkiem ze spaceru, ale sie wygrzaliśmy, super.

Marita - wiesz ja tez sie niezbyt często odzywam, ale naprawdę najmiej istotna rzeczą dla mnie jest lista, jeśli dziewczyny uznałyby, że za rzadko i chciały mnie usunąc to ja nie wnikam, czytać wątku i byc mamusią czerwcową nikt mi nie zabroni

Mój też jakby o tydzień mniejszy i liczę na to, że przy porodzie będzie łatwiej.
Chyba Twoim śladem poproszę o fotkę "męskości" mojego synusia...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-09, 13:57   #830
begie13
Zadomowienie

Cytat:

jestem już po wizycie
Ułożone główką w dół.

Cytat:
Napisane przez libretka Pokaż wiadomość

Odebrałam wyniki na paciorkowca (GBS) no i dodatni

jestem zła z tego powodu
oj wszystko będzie dobrze.
czyli co teraz? będziesz brać antybiotyk czy jakiś zastrzyk się daje przed porodem? a obecność paciorkowca czymś się objawia?

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32820226]Pani Agnieszka? Czy ta trochę starsza w dłuższych włosach?
Jak Pani Agnieszka - cudowna kobieta [/QUOTE]

Chodziło mi o panią Joannę S.. nie wiem czy kojarzysz? ona ma włosy pofarbowane na taki rudawy kolor

Cytat:
Czyli wizyta udana

Wanda
Stary 2012-03-09, 13:59   #831
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Do Śliweńki bo ona jedna z pierwszych z tp

Ja jeszcze nie mam termometru (bo nie wiem na jaki się zdecydować ) materaca, pościeli, kocyków no i wózka (w kwietniu zamierzam kupić)

Gratulacje
WÓZKA też nie mam

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-03-09, 14:00   #832
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
Ale po tej wizycie maz zaczal bardziej sie interesowac wyprawka, bo wkoncu dojrzal do stwierdzenia, ze nieduzo czasu nam zostalo! choc mu to powtarzalam juz 100 razy ;]...no ale musial to uslyszec na usg.
Mój co jakiś czas te słowa powtarza i konsekwentnie nie robi remontu...
Stary 2012-03-09, 14:03   #833
asiula_n
Rozeznanie

Cytat:

No właśnie pisalyście ostatnio o termometrach, ja dla synka kupiłam Baby Ono, elektroniczny, taki zwykły za kilkanaście zł. Od 4 lat sprawuje się bez zarzutu
asiula_n jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-09, 14:06   #834
fonn
Rozeznanie

Cytat:
fonn pani w pasmanterii powiedziała że to się nazywa PRZEDŁUŻKA do stanika musiałam sobie takie coś sprawić. Kosztuje tylko 4,7zł więc grosze w porównaniu do dobrego stanika. Mają zapięcia na 1,2 i3 te metalowe haczyki, więc trzeba patrzeć na to jakie mają nasze staniki.
Mnie mleko pomaga na zgagę
no właśnie, ja na to sama nie wpadłam , a to taki super pomysł
miałam dwa superwygodne staniki, tylko właśnie za ciasne w obwodzie. Kupiłam te przedłużki i jest bomba

Cytat:
Napisane przez diablica071086 Pokaż wiadomość
ja za dobry stanik płacę w zależności od firmy ok 120 zł do 170 chyba ze coś na przecenie znajdę za bagatela 100 więc po stanik latam 2 razy do roku
ja podobnie
za to te, które kupuję, są trwałe i po np. roku wyglądają jak nówki.
Uważam, że są warte swojej ceny

Cytat:
Już Ci napisałam, że jest wiele dziewczyn, które się nie udzielają, nie odezwały się kiedy pytałaś czy chcą być na liście, a nadal na niej są. Sprawdź sobie 'kto nadał wiadomość'. Privy nie są złośliwe, poprosiłam abyś przywróciła mnie na listę.
Spokojnie, po co robisz tu nagonkę. Myślę, że agresywnymi postami (bo taki wydźwięk mają wszystkie posty, które dziś tu napisałaś) nie zjednasz sobie naszej przychylności. Pogadaj z nami normalnie, bez wbijania szpil. Kism podzieliła się na wątku tym, o co ją poprosiłaś na pw, bo nie wiedziała jak to rozstrzygnąć. Ja uważam za słuszne i uprzejme z jej strony zapytanie nas o zdanie.
I zgadzam się z Kism, że ta lista to nie żaden spis ludności i nie spodziewałam się, że obecność na niej może powodować takie (nie)szczęście.
Traktuj nas fair, to i my będziemy takie dla Ciebie

Cytat:
Super pomysł, mi też by się przydało coś takiego, a gdzie można kupić takie przedłużenie i ile kosztuje?
Ja kupiłam w sklepie u brafitterki za 10zł/sztuka, a Stokroteczka za pół tej ceny w pasmanterii
fonn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 14:07   #835
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
A Ty kupujesz TT? Ile butelek kupujesz? Wystarczy jedna 150ml i jedna 260ml? Wystarczą te zwykłe nie antykolkowe?
ja mam z apteki za punkty duża canpol ale to dla dużego dziecka i małą aventa, na razie zobaczę czy ta jedna mi się przyda mała przy cycu, a jak będę musiała już przerzucić się na mm to kupię TT na all bo tanie są, o antykolkowych musisz poczytać bo nie znam się na butelkach, niby mała z aventu jest antykolkowa ale widziałam na all jeszcze jakieś z rurką czy co tam w środku

Cytat:
tylko wózek został do kupienia

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 14:07   #836
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
No właśnie pisalyście ostatnio o termometrach, ja dla synka kupiłam Baby Ono, elektroniczny, taki zwykły za kilkanaście zł. Od 4 lat sprawuje się bez zarzutu
Też kupiłam z tej firmy Jeszcze nie dostałam paczki, pewnie dopiero w poniedziałek będzie.

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-03-09, 14:08   #837
fonn
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Chyba Twoim śladem poproszę o fotkę "męskości" mojego synusia...
Mi jak pokazano tę część ciała synka... myślałam, że to rączka
Stary 2012-03-09, 14:08   #838
moniczka1302
Wtajemniczenie

czesc !
opuscic Was na kilka dni a czytania jak encyklopedii bryttanica lecicie jak szalone!!!

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Mam wrażenie że mój młodzieniaszek w brzuszku ma mało miejsca,strasznie się rozpycha,sprawia mi to ból.Takie kopniaki czuję rzadko a często rozpychanie lub wypinanie.Wystawia chyba dupcie
mnie tez kopie dosc bolesnie, nie ma mowy o jakimkolwiek siedzeniu bo od razu wali jak szalona, najlepij w ciaglym ruchu...
moniczka1302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 14:09   #839
libretka
Raczkowanie

Cytat:

oj wszystko będzie dobrze.
czyli co teraz? będziesz brać antybiotyk czy jakiś zastrzyk się daje przed porodem? a obecność paciorkowca czymś się objawia?

Chodziło mi o panią Joannę S.. nie wiem czy kojarzysz? ona ma włosy pofarbowane na taki rudawy kolor

Czyli wizyta udana
mój gin powiedział że od 36 tc zapoda mi antybiotyk, ale doczytałam że podawanie antybiotyku jest bez sensu, ponieważ jak skończę antybiotyk paciory mogą się uaktywnić i że lepiej podać antybiotyk dożylnie tuż przed porodem, a raczej już w trakcie trwania akcji porodowej. Objawów że mam tego przyjaciela nie mam żadnych.
libretka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 14:09   #840
fonn
Rozeznanie

Cytat:
tylko wózek został do kupienia
Uuu elegancko

to już nic, tylko rozsiąść się wygodnie i czekać, aż się urodzi
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości