Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012 cz. V - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VI cz. naszego wątku?
Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy. 20 33,90%
Duże brzuszki wszystkie mamy, na porody już czekamy. 5 8,47%
Od jesieni już plotkujemy, pierwszych maluchów wyczekujemy. 0 0%
Wiosna wreszcie za oknami, czas na spotkania z maluchami. 6 10,17%
Wyprawki powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. 1 1,69%
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. 6 10,17%
Wyprawki prawie gotowe - obstawiamy terminy porodowe. 7 11,86%
Wyprawki kompletujemy, niezmiennie plotkujemy. 1 1,69%
Wyprawki kompletujemy, pierwszych porodów wyczekujemy! 13 22,03%
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-09, 15:46   #871
anulka4771
Wtajemniczenie

Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012

Cytat:
Napisane przez martita_891 Pokaż wiadomość
'Znów psię pozytywna aura psuje'
Od kiedy pogoda może być pozytywna?
Bo psujesz!Wyskakujesz ni z gruszki ni z pietruszki,że nie ma cie na liście!Bo trzeba sie udzielać!Te dziewczyny które podałaś pisały bowiem w poprzedniej części wątku a ty nie więc nie rozumiem o co ci chodzi.Jeżeli ta lista jest tak dla Ciebie ważna to się udzielaj i tyle!
Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
Położna zapomniała o mnie i robiła mi ktg 40 min dobrze, że miałam telefon przy sobie to zadzwoniłam na recepcje, że zapomniano tu o mnie Trafiłam akurat na tą położną, której nie lubię

Szyjka dalej się nie skraca, dzidzia 1980g czyli duuuża. Usg wskazywało mi 32t3d i lekarz zaczął sie wypytywać ile ja ważyłam i ile mąż bo dzidzia za szybko rośnie.
Ale ja teraz tego nie rozumiem, tzn. że dzidzia będzie ogromna jak sie urodzi czy że poród może być szybszy???

Chcieliśmy zobaczyć żuchwę, ponieważ na usg 3D wyszło, że jest lekko cofnieta i jak biegusiem lecieliśmy na 3D to się odwróciła i nic nie zobaczyliśmy
Ach to połoznaJak duża to dobrze.Dodam tylko że mój Filip w 35tc ważył już 3,500 a w 31tc ważył 2600..

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 15:46   #872
moniczka1302
Wtajemniczenie

Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Patrząc na Twój termin porodu, stwierdzam, że mam jeszcze miesiąc czasu na skończenie prania i prasowanie prasować zaraz zaczynam.
wkurzalo mnie juz patrzenie na te wyprane łaszki, ktore zaczely sie pietrzyc, wiec je machnelam i mam z glowy
moniczka1302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 15:47   #873
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiula_n Pokaż wiadomość
No włanie w tym problem, że Gabrysia mi sie podoba a Gabriel już niekoniecznie. A nie mam żadnego pomysłu na imie dla chłopca (w razie czego)
to tak jak mi dla córy Aleksandra ale syna Aleksa/Olka sobie nie wyobrażam
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 15:47   #874
blueelektron
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez libretka Pokaż wiadomość
mój gin powiedział że od 36 tc zapoda mi antybiotyk, ale doczytałam że podawanie antybiotyku jest bez sensu, ponieważ jak skończę antybiotyk paciory mogą się uaktywnić i że lepiej podać antybiotyk dożylnie tuż przed porodem, a raczej już w trakcie trwania akcji porodowej. Objawów że mam tego przyjaciela nie mam żadnych.
kurczę no, ciekawe czy mój lekarz mi takie badanie zleci hmm
Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Dobre!

Dobrze, żeby jednak wszyscy lekarze zlecali te badania... Objawów żadnych, a groźne...
a Ty miałaś już robione? Czy to w danym tygodniu ciąży się robi??

Cytat:
moniczka1302 mam do Ciebie pytanie: czy ubranka które już masz wyprane i wyprasowane przykrywasz w szafie czymś? Żeby się nie zakurzyły? Bo szafa w której mam zamiar trzymać ubranka nie jest zbyt szczelna, i nie wiem czy powinnam czymś okryć ubranka ?
Gdy prasowałam ciuszki małego, też mi taka myśl przeszła przez głowę, że przez te niespełna 3 miesiące mogą się zakurzyć

A ja właśnie skończyłam sprzątać , gości mamy jutro, tż do sprzątania się nie garnie ostatnio nawet nie ma mi kto herbaty zrobić, wszystko sama, a powinnam się oszczędzać
Stary 2012-03-09, 15:49   #875
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
moniczka1302 mam do Ciebie pytanie: czy ubranka które już masz wyprane i wyprasowane przykrywasz w szafie czymś? Żeby się nie zakurzyły? Bo szafa w której mam zamiar trzymać ubranka nie jest zbyt szczelna, i nie wiem czy powinnam czymś okryć ubranka ?
nie przykrylam niczym, ale w sumie trafne pytanie moze nad tym pomysle, bo szkoda rzeczywiscie zeby mi sie przez kilka tygodni kurzyly

---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

Cytat:
Napisane przez tusia85 Pokaż wiadomość
o kurcze, nie chcesz do mnie przyjść?
niestety nie nienawidze prasowania i chcialam miec to za soba po prostu
Stary 2012-03-09, 15:50   #876
pola_m
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
Wiesz...jeszcze z moimi rodzicami to ok, nie dość, że są daleko, to moja mama nauczyła się już, że nie ma co wypytywać i męczyć, czasem tylko coś wspomni, tato uważa, że to moje życie i moja sprawa. Najgorzej jednak z teściami...oni są problematyczni. Teściowa nie daje mi spokoju, ciągle wypytuje: a jak tam Twoja praca lic. ? a jak tam to, tamto, sramto... i mówi, że będzie mnie męczyć ... i żebym lepiej skończyła jak najszybciej studia, bo moja siostra ( 2 lata młodsza ode mnie) pierwsza skończy przede mną...
ale ja wiem jak to u nich w domu jest, dzieci ,co ja mówię dzieci- dwóch dorosłych synów, nie mogą powiedzieć : nie, albo - to moja sprawa, zrobię to jak uważam itp. Gdy mój P. skończył studia podyplomowe tylko praca mu została do napisania to też go codziennie męczyli : kiedy? kiedy? kiedy? Oszaleć można było, ja wiem, że nie wytrzymałabym z takimi ludźmi...

Nie chcę się usprawiedliwiać, nic z tych rzeczy, po prostu chciałabym w swoim życiu robić po swojemu, a zdanie, z którym się chcę liczyć to zdanie mojego męża i tyle.
ojej, to jest najgorsze jak ktoś się wtrąca w Twoje życie. I to jeszcze teściowie. I to jeszcze w momencie, gdy sama nie czujesz się z tym dobrze. Ale nic się nie martw Teraz najważniejsza jesteś Ty i maluszek, a studia sobie spokojnie zdążysz skończyć. Albo nie skończysz - bo np Cię natchnie i wybierzesz zupełnie inną drogę

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Jak to pisałam, było jeszcze ok. A teraz niestety jest czepianie się słów i słówek. Za stara jestem na taką dziecinadę. Idę sobie inne wątki oblukać bo szkoda nerwów.
Tacca, to nie Ty sobie oblukuj inne wątki

Swoją drogą, da się jakoś włączyć ignora (np jak na fejsbuku?) żeby nie widzieć niektórych postów?

Cytat:

O kurcze, to pytanie chyba nie było do mnie
hihi, ale przynajmniej sobie uświadomiłaś, co masz, a czego CI jeszcze brakuje

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
4 godz mnie nie było a tu tyle do nadrobienia

jestem już po wizycie
W brzuchu siedzi Malwinka tak na 100% (no na 100% to się okaże przy porodzie)
Ułożone główką w dół.
Noszę w sobie ok. 1283 g szczęścia.
gratulacje!! super

Cytat:
Witam mamusie

mi pomaga gaviscon - zawiesina - w smaku okropna ale szybko działa

Odebrałam wyniki na paciorkowca (GBS) no i dodatni

jestem zła z tego powodu
uuu... niefajnie. I dostałaś jakis lek?

Cytat:
Napisane przez fonn Pokaż wiadomość
Mi jak pokazano tę część ciała synka... myślałam, że to rączka
hehehe
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 15:50   #877
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
No włanie w tym problem, że Gabrysia mi sie podoba a Gabriel już niekoniecznie. A nie mam żadnego pomysłu na imie dla chłopca (w razie czego)
jakby mój Wiktor okazał się dziewczynką będzie Laura
ale ponoć nie ma wątpliwości co usg się "chwali" co mu tam urosło

mój jeszcze mały, miejsce jeszcze ma i leży albo w poprzek albo głową do góry
a ulubiona pora na harce to 1 w nocy, wczoraj aż zasnąć nie mogłam takie tak akrobacje i kopnięcia uskuteczniał - po tatusiu taekwondo chyba już teraz trenuje
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 15:51   #878
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość
nie przykrylam niczym, ale w sumie trafne pytanie moze nad tym pomysle, bo szkoda rzeczywiscie zeby mi sie przez kilka tygodni kurzyly

---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

niestety nie nienawidze prasowania i chcialam miec to za soba po prostu
Właśnie, a moja szafa to taki staroć, nie żadna porządna normalnie zamykająca się szafa czy komoda. Może jakimś prześcieradłem przykryć? Uprasowałam 5szt na razie. Od razu układam rodzajami i rozmiarami.

pola_m tak masz rację, uświadomiłam sobie

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"

Edytowane przez stokroteczka777
Czas edycji: 2012-03-09 o 15:52
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 15:51   #879
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
pokaz pokaz zdjecie )
Cytat:

ja tam się nad tym nie zastanawiam, bo w końcu dziecko musi się przyzwyczaić do wszelkich zarazek mam poprane, poprasowane i pochowane i ta myśl przewodnia mi wystarczy
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 15:53   #880
blueelektron
Rozeznanie

pytanie do dziewczyn chodzących do lekarzy z luxmedu

Czy też tak macie, żeby zapisać się do lekarza np. na za tydzień, musiscie się zapisać na tzw wizyty dodatkowe?Gdyby nie znajoma to bym nawet o nich nie wiedziała. Mój gin np. jest zajęty na miesiąc do przodu, i jak mi mówi to widzimy się za tydzień, to już wiem, że muszę zagarnać w recepcji o dodatkową wizytę, oczywiście jak podchodzę i mówie, że chciałabym się zapisać na za tydzień do doktora to mi mówią, że już zajęte, i wtedy proszę o dodatkową, same nigdy nie wspomną o niej
Stary 2012-03-09, 15:53   #881
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
ja do "normalnych" sklepów już nawet nie wchodzę. Bo jak mówiłam pani 70F to patrzyła na mnie jak na ufo. Teraz mam 75G i nawet nie próbuję. Moja brafitterka poradziła jeszcze się trochę wstrzymać z biustonoszem do karmienia, bo wiadomo, że przez te 2 miesiące może jeszcze biust urosnąc, zwłaszcza jak wypełni się pokarmem.

Fajnie, że masz tego tyle! Ja wczoraj też wyciągnęłam i posegregowałam i mam 6 bodziaków z długim rękawem, 1 koszulę i 1 sweterek. Poza tym kilka większych ciuszków. Może dzisiaj uda mi się męża wyciągnąć do Pepco i coś dokupić... Tylko powiedzcie mi, jak jest z jakością tych ubranek??
rozowa1987 w Mieszku nie podobały mi się wózki (poza jednym, na który nie zgodził się mój mąż ) i w końcu znaleźliśmy NASZ wózek w sklepie "Świat dziecka" w Bochni. Zamówiliśmy tam też łóżeczko-kołyskę i pewnie kupimy kilka innych rzeczy, dlatego liczę na rabat ok. 10%.
bo np w mieszku jak jest ten rabat 10% myslalam ze zaplacimy mniej i ta kasa w kieszeni ale nie daja ten rabat ale ta kwote co trzeba w sklepie cos odrazu dobrac dlatego pytam
Stary 2012-03-09, 15:53   #882
tusia85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Zdrowiej szybciutko
dziękuję kochana

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
masz rację - trzeba próbować
a co do prawa jazdy - trzymam kcióki
dzięki przydadzą się na pewno, bo nie jestem stworzona do jazdy samochodem...ale muszę dać radę
tusia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 15:55   #883
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
ojej, to jest najgorsze jak ktoś się wtrąca w Twoje życie. I to jeszcze teściowie. I to jeszcze w momencie, gdy sama nie czujesz się z tym dobrze. Ale nic się nie martw Teraz najważniejsza jesteś Ty i maluszek, a studia sobie spokojnie zdążysz skończyć. Albo nie skończysz - bo np Cię natchnie i wybierzesz zupełnie inną drogę
Jak to czytam, to wydaje się być to takie proste, dlaczego w rzeczywistości tak naprawdę nie jest...

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 15:59   #884
moniczka1302
Wtajemniczenie

kurcze musze obiad zrobic.. dzis moj maz przyjedzie z kolezanka z pracy, zjemy obiad a potem pojedziemy zobaczyc mieszkanko ktore byc moze bedzie nam chciala wynajac. Zestresowana jestem tym strasznie, wczoraj w sumie bylo jedno malzenstwo u nas ogladac nasze M i bylo troche... dziwnie...
facet - zero zainteresowania (takie mam odczucie) a babka zas taka bardziej konkretna. Moze cos z tego bedzie, oby...

---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ----------

Cytat:
Napisane przez blueelektron Pokaż wiadomość

Czy też tak macie, żeby zapisać się do lekarza np. na za tydzień, musiscie się zapisać na tzw wizyty dodatkowe?Gdyby nie znajoma to bym nawet o nich nie wiedziała. Mój gin np. jest zajęty na miesiąc do przodu, i jak mi mówi to widzimy się za tydzień, to już wiem, że muszę zagarnać w recepcji o dodatkową wizytę, oczywiście jak podchodzę i mówie, że chciałabym się zapisać na za tydzień do doktora to mi mówią, że już zajęte, i wtedy proszę o dodatkową, same nigdy nie wspomną o niej
nie spotkalam sie z taka procedura

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

Cytat:
A ja właśnie skończyłam sprzątać , gości mamy jutro, tż do sprzątania się nie garnie ostatnio nawet nie ma mi kto herbaty zrobić, wszystko sama, a powinnam się oszczędzać
ja juz wczoraj wszystko posprzatalam .
Stary 2012-03-09, 16:00   #885
blueelektron
Rozeznanie

Cytat:
kurcze musze obiad zrobic.. dzis moj maz przyjedzie z kolezanka z pracy, zjemy obiad a potem pojedziemy zobaczyc mieszkanko ktore byc moze bedzie nam chciala wynajac. Zestresowana jestem tym strasznie, wczoraj w sumie bylo jedno malzenstwo u nas ogladac nasze M i bylo troche... dziwnie...
facet - zero zainteresowania (takie mam odczucie) a babka zas taka bardziej konkretna. Moze cos z tego bedzie, oby...

---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ----------

nie spotkalam sie z taka procedura

czyli nie masz problemu z zapisaniem się do swojego gina? robisz to przez tel czy internet?
Stary 2012-03-09, 16:01   #886
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Mozg mi sie lansuje od ogladania wozkow .... fajne te nowe kolory weszly w x-landerach xa 2012.... jak narazie poluje na jakis uzywany Xa

mam pytanie, moze sie ktos orientuje- czym sie roznia wozki x-lander z 2009 a 20010-2011 ?? nbo porownuje je na allegro i jakos nie widze

Edytowane przez agatka661
Czas edycji: 2012-03-09 o 16:02
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 16:02   #887
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
czyli nie masz problemu z zapisaniem się do swojego gina? robisz to przez tel czy internet?
oj sorki zle zrozumialam, do gina chodze gdzie indziej.... myslalam ze chodzi o wszystkich lekarzy
a co do ginekologow z luxmedu to fakt - wizyty odlegle i tez mi czesto proponowali jako wizyte dodatkowa.
Stary 2012-03-09, 16:02   #888
diablica071086
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
hmm biust obecnie mam rozmiar 65E -> wchodzący powoli w 65F
ciekawe gdzie ja coś do karmienia znajdę narazie nie szukam bo kto wie do jaki rozmiarów urosnę dwie reklamówki na szyję i będzie w sam raz

no przynajmniej już wiem gdzie się moje 7kg ulokowało nadal w 34rozmiar wchodzę tylko w biuście i brzuchu się nie dopnę
a ja się zastanawiam co zrobi moja siostra jak będzie w ciąży , która normalnie kupuje ciuch w rozmiarze xxs/xs a biust ma 60e czy f przeciez nie ma dziecięcej odzieży dla ciężarnych:brzyd al: a ona zazwyczaj kupuje jeszcze na dziecięcym nie ma anoreksji ani innych zaburzeń, po prostu jest drobna i czasem ją podejrzewam ze ma tasiemca bo tyle jeśc i wazyc 46 kg to jest nierealne jak dla mojego organizmu

ja ciuszki jak poprasuję włożę do worka próżniowego bo u nas jest za duzo wilgoci w domku , a poza tym i tak się przeprowadzimy pod koniec maja do teściowej
diablica071086 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 16:02   #889
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
4 godz mnie nie było a tu tyle do nadrobienia

jestem już po wizycie
W brzuchu siedzi Malwinka tak na 100% (no na 100% to się okaże przy porodzie)
Ułożone główką w dół.
Noszę w sobie ok. 1283 g szczęścia.

Cytat:
Witam mamusie

mi pomaga gaviscon - zawiesina - w smaku okropna ale szybko działa

Odebrałam wyniki na paciorkowca (GBS) no i dodatni

jestem zła z tego powodu
Czyli w 36tc dostaniesz antybiotyk?Lepiej że wykryty niż miałby zostać nie zauważony.
Cytat:
Może być - jeśli np. świeci słońce
Własnie wróciłam z synkiem ze spaceru, ale sie wygrzaliśmy, super.

Marita - wiesz ja tez sie niezbyt często odzywam, ale naprawdę najmiej istotna rzeczą dla mnie jest lista, jeśli dziewczyny uznałyby, że za rzadko i chciały mnie usunąc to ja nie wnikam, czytać wątku i byc mamusią czerwcową nikt mi nie zabroni

Byłam wczoraj u lekarza, Gabrysia nadal jest dziewczynką, lekarz kazał mi przestać sie dopytywać, skoro juz 3 razy mówił, że dziewczynka, ostatecznie stwierdził że chyba watpię w jego wiedzę No to się pośmialiśmy, on mi wydrukował zdjęcie z "kobiecością" mojej córci i wrazie wątpliwości mam sobie popatrzeć mała waży 1200 (w 28 tc) i ogolnie jest mniejsza o tydzień, ale chyba zdąży urosnąc, a jak to może poród będzie lżejszy
W preferencje naszego doktorka wiesze bezgranicznie.
Cytat:
Anulka - przy braniu luteiny pod język najlepiej w tym samym czasie jeść landrynkę, albo innego cukierka "szklaka". tabletka pod język, a na język cukierek i da się wytrzymać

A jeśli chodzi o "wierzganie" nogami przez synka, to mój też czasmi się tak rozkopuje, że aż trudno uwierzyć, że można takie pozy wymyslać spadanie z łóżka to standard. Ale jeśli to pojawilo sie nagle, to może np. sni mu się coś złego
OOOOOOOOOo nie pomyslałam o tych cukieraskach,muszę spróbować.
Filip ma tak jak zaśnie tylko,jak będe z nim u pediatry to nie omieszkam zapytać.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę

Edytowane przez anulka4771
Czas edycji: 2012-03-09 o 16:05
Stary 2012-03-09, 16:07   #890
fonn
Rozeznanie

Cytat:

Ja też nie spotkałam się z taką procedurą. Jedynie na usg byłam dwa razy na krzywy ryj, bo już nie było terminów, a ja musiałam zrobić w konkretnym tygodniu. To mi sam lekarz proponował, wówczas mój prowadzący.
Taką dodatkową można chyba tylko przez telefon umówić lub oczywiście w recepcji, system rezerwacji internetowej nie daje takiej możliwości. Na za tydzień niestey rzadko jest jakikolwiek termin dostępny, czasem mam wrażenie, że węcej osób leczy się prywatnie, niż państwowo
fonn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 16:10   #891
anulka4771
Wtajemniczenie

Byłam z młodym na poczcie i na placu zabaw,wyszalał się.A zachowywał się jak z buszu,całą zime w sumie tam nie chodził to mu się wcale nie dziwie.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-03-09, 16:10   #892
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:

o dodatkowych wizytach nie wiedziałam, tzn że jak sprawdzam dostępne wizyty to przy braku numerków mogę poprosić o dodatkowa wizytę?
Ja wiem tylko, że oni maja porezerwowane terminy dla top klientów, trochę lepsiejszych...a jeżeli chodzi o możliwość umawiania się np na dwie wizyty do dopiero po wyjasnieniu na infolinii mozna zostac zapisanym na druga wizytę jeżeli ta pierwsza ma odległy termin.
no cóż są lepsi i gorsi pacjenci...
Stary 2012-03-09, 16:13   #893
fonn
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość
o dodatkowych wizytach nie wiedziałam, tzn że jak sprawdzam dostępne wizyty to przy braku numerków mogę poprosić o dodatkowa wizytę?
Ja wiem tylko, że oni maja porezerwowane terminy dla top klientów, trochę lepsiejszych...a jeżeli chodzi o możliwość umawiania się np na dwie wizyty do dopiero po wyjasnieniu na infolinii mozna zostac zapisanym na druga wizytę jeżeli ta pierwsza ma odległy termin.
Tak, to jest idiotyczne.
Do zeszłego roku miałam abonament w Medicover i tam mogłam sobie zaplanować wizyty, umawiając choćby i trzy terminy w internetowej rezerwacji.
W luxmedowej e-rezerwacji nie podoba mi się też, że odwołać można za jej pomocą tylko konsultację lekarską, a badania już nie
fonn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 16:18   #894
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, to jest idiotyczne.
Do zeszłego roku miałam abonament w Medicover i tam mogłam sobie zaplanować wizyty, umawiając choćby i trzy terminy w internetowej rezerwacji.
W luxmedowej e-rezerwacji nie podoba mi się też, że odwołać można za jej pomocą tylko konsultację lekarską, a badania już nie
też prawda, ale co mi się podoba, że infolinia jest dostępna caaały czas... ostatnio jak się na USG zapisywałam to po 22:00 M. takie oczy zrobił jak się dowiedział gdzie i o której dzwonię
Stary 2012-03-09, 16:20   #895
blueelektron
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość
musisz się sama o nią upomnieć, przez tel albo w recepcji

---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ----------

pewnie to dotyczy tylko prowadzenia ciąży :/ w innych przypadkach zapisujesz się gdzie bądź, czyli do różnych lekarzy
Stary 2012-03-09, 16:22   #896
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diablica071086 Pokaż wiadomość
a ja się zastanawiam co zrobi moja siostra jak będzie w ciąży , która normalnie kupuje ciuch w rozmiarze xxs/xs a biust ma 60e czy f przeciez nie ma dziecięcej odzieży dla ciężarnych:brzyd al: a ona zazwyczaj kupuje jeszcze na dziecięcym nie ma anoreksji ani innych zaburzeń, po prostu jest drobna i czasem ją podejrzewam ze ma tasiemca bo tyle jeśc i wazyc 46 kg to jest nierealne jak dla mojego organizmu

ja ciuszki jak poprasuję włożę do worka próżniowego bo u nas jest za duzo wilgoci w domku , a poza tym i tak się przeprowadzimy pod koniec maja do teściowej
ja przed ciążą ważyłam 43kg
Bezpowrotnie elipsa ma"
Stary 2012-03-09, 16:24   #897
moniczka1302
Wtajemniczenie

ledwo dalam rade pozmywac naczynia! szczerze nienawidze tego robic, w poprzednim mieszkaniu mialam zmywarke i ona odwalala za mnie lwia czesc pracy kurcze jak sie czlowiek przyzwyczai do czegos lepszego to potem...

---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
ja przed ciążą ważyłam 43kg
Stary 2012-03-09, 16:24   #898
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Uuu elegancko

to już nic, tylko rozsiąść się wygodnie i czekać, aż się urodzi
gorzej jak samo nie będę chciało wyjść

Cytat:
nam sie wydawalo, ze mamy sporo ubranek, ale jak tak wszystko lezy juz poukladane to sama nie wiem... moja mama ostatnio kupila malej sweterek i czapeczke - jak zobaczylam czapke to malo co nie spadlam ze stolka juz sobie nasza core w niej wyobrazam - jak KENNY z South Parku

co do butelek - mam komplet TT, sa troche drozsze od innych ale dosyc dobrze oceniane. ale musisz wiedziec, ze jak sie na nie decydujesz to musisz dokupic np. opakowanie termo specjale do TT bo do normalnych styropianowych nie wejda.

---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ----------

oj super!!!
nie polecane są termo opakowania lepiej zainwestować w termos

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
tak się zastanawiałam czy zaczęłaś kompletować bo nic nie pisałaś o tym

Muszę strzelić sobie kawkę i iść do sklepu na spożywkę, od wczoraj mam komodę to może kupię dziś płyn do prania i zacznę ciuszki prać
ach ja to zrobiłam zamówienie na doz, poszłam do pepco, zalogowałam się na allegro i wszystko już jest, dziś przyszedł materacyk, czekam na przybornik i tylko wózek pojechać do sklepu zamówić i leżeć do kwietnia

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 16:25   #899
Efijy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez izabelakonto Pokaż wiadomość
Co sądzicie na temat zakupów w ikea -łóżeczko jest wyjątkowo tanie ,ale czy warto,a do niego taki materacyk,może lepszy zakupić,ale jaki?I to krzesełko do karmienia-będzie funkcjonale?Już sama nie wiem,czy zdecydować się na wyjazd do ikea,w końcu muszę na to poświęcić cały dzień.
Powiem Ci że zdecydowałam się na to łóżeczko wcześnie też nie wiedziała ale różne opinie słyszałam i czytałam na temat łóżeczek. To jest ponoć z buku a to jest ponoć mocne drewno dużo słabsze są ponoć z sosny ale to pewnie nie reguła po złożeniu wydawała się masywne a że nam takie proste będzie do pokoju pasować to się zdecydowaliśmy po za tym nie jestem za przepłacaniem nie wiadomo ile na łóżeczko wole dołożyć do czegoś innego, np. karuzeli czy leżaczka. materaca nie kupowałam bo rodzice mi kupili już wcześniej komplet do łóżeczka.
Efijy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 16:26   #900
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
Mozg mi sie lansuje od ogladania wozkow .... fajne te nowe kolory weszly w x-landerach xa 2012.... jak narazie poluje na jakis uzywany Xa

mam pytanie, moze sie ktos orientuje- czym sie roznia wozki x-lander z 2009 a 20010-2011 ?? nbo porownuje je na allegro i jakos nie widze
wiem tyle że x-lander xq z 2010r miał siedzisko kubełkowe w spacerówce, a w 2011 jest już normalne
Bezpowrotnie elipsa ma"
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości