Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012 cz. V - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VI cz. naszego wątku?
Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy. 20 33,90%
Duże brzuszki wszystkie mamy, na porody już czekamy. 5 8,47%
Od jesieni już plotkujemy, pierwszych maluchów wyczekujemy. 0 0%
Wiosna wreszcie za oknami, czas na spotkania z maluchami. 6 10,17%
Wyprawki powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. 1 1,69%
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. 6 10,17%
Wyprawki prawie gotowe - obstawiamy terminy porodowe. 7 11,86%
Wyprawki kompletujemy, niezmiennie plotkujemy. 1 1,69%
Wyprawki kompletujemy, pierwszych porodów wyczekujemy! 13 22,03%
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-09, 14:09   #841
asiula_n
Rozeznanie

Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
No właśnie, zobaczę też co mój gin powie.
No, mam nadzieję w 12 kg się zmieścić. Póki co jestem w standardzie.

Mój też jakby o tydzień mniejszy i liczę na to, że przy porodzie będzie łatwiej.
Chyba Twoim śladem poproszę o fotkę "męskości" mojego synusia...

Cytat:
Mój co jakiś czas te słowa powtarza i konsekwentnie nie robi remontu...

Hmm... ja mam już 12 na plusie takie życie...

A jaki remont macie w planach? My walczymy z łazienką, powiedziałam mężowi, że do konca marca ma czas i ani chwili dłużej
asiula_n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 14:10   #842
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
ja mam z apteki za punkty duża canpol ale to dla dużego dziecka i małą aventa, na razie zobaczę czy ta jedna mi się przyda mała przy cycu, a jak będę musiała już przerzucić się na mm to kupię TT na all bo tanie są, o antykolkowych musisz poczytać bo nie znam się na butelkach, niby mała z aventu jest antykolkowa ale widziałam na all jeszcze jakieś z rurką czy co tam w środku
Chyba kupię te zwykłe od flaming24 na Allegro.

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 14:10   #843
libretka
Raczkowanie

no to sobie strzelę meliskę może złość mi przejdzie
libretka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 14:11   #844
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Michalowa79 Pokaż wiadomość
No ja już doczytałam wczorajsze nocne wpisy, zjadłam śniadanko i oglądam ddtvn
dzis sie wkurzylam podczas ogladania DDTVN - mowili o kobietach w ciazy, ktore wykorzystujac swoj stan ida na zwolnienie lekarskie zeby nie pracowac...
moim zdaniem kazda robi jak chce, a oni pierdziela, ze przeciez mozna sie dogadac z pracodawca itp... no na wlasnym przykladzie widzialam, ze sie nie da i albo zapieprzam jak pozostali (wlacznie z overtime) albo do domu.
moniczka1302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 14:11   #845
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fonn Pokaż wiadomość
Mi jak pokazano tę część ciała synka... myślałam, że to rączka
Dobre!
Cytat:
Napisane przez libretka Pokaż wiadomość
mój gin powiedział że od 36 tc zapoda mi antybiotyk, ale doczytałam że podawanie antybiotyku jest bez sensu, ponieważ jak skończę antybiotyk paciory mogą się uaktywnić i że lepiej podać antybiotyk dożylnie tuż przed porodem, a raczej już w trakcie trwania akcji porodowej. Objawów że mam tego przyjaciela nie mam żadnych.
Dobrze, żeby jednak wszyscy lekarze zlecali te badania... Objawów żadnych, a groźne...
Stary 2012-03-09, 14:13   #846
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
schowałam ciuszki małej do szafy. worki stały w salonie i się kurzyły.
musze sie pochwalic - mam wszystko wyprasowane i poukladane rodzajami i rozmiarami
Stary 2012-03-09, 14:13   #847
fonn
Rozeznanie

Cytat:
Dobre!
Serio
dalej nie czuję się przekonana, chociaż pokazywali mi już dwa razy
w poniedziałek poproszę o jeszcze jedno zbliżenie
fonn jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-09, 14:14   #848
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość
dzis sie wkurzylam podczas ogladania DDTVN - mowili o kobietach w ciazy, ktore wykorzystujac swoj stan ida na zwolnienie lekarskie zeby nie pracowac...
moim zdaniem kazda robi jak chce, a oni pierdziela, ze przeciez mozna sie dogadac z pracodawca itp... no na wlasnym przykladzie widzialam, ze sie nie da i albo zapieprzam jak pozostali (wlacznie z overtime) albo do domu.
No właśnie. To tak jak u mnie. Niby miałam nie dźwigać, wołać szefową w razie większych dostaw. Niby miałam krzesełko żeby usiąść w razie czego. Ale na dłuższą metę to jest uciążliwe. Ileż razy można kogoś wołać, bo nie może się czegoś podnieść. Ileż można siedzieć jeśli zdajesz sobie sprawę, że samo się nic nie zrobi. Potem obydwie strony mają tego po prostu dosyć.

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
Stary 2012-03-09, 14:15   #849
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Ja codziennie między 6 a 6.30.
ja tam samo, robie sobie i mezowi sniadanie, on w tymczasie sie kapie, razem jemy ogladajac sloneczny patrol
Stary 2012-03-09, 14:15   #850
fonn
Rozeznanie

Cytat:
musze sie pochwalic - mam wszystko wyprasowane i poukladane rodzajami i rozmiarami

u mnie taka systematyzacja to chyba nie w tym życiu

aaa właśnie, Dziewczęta - w Smyku są w fajnej cenie kolorowe bodziaki
po 15 zł na sztuki (jednokolorowe, ale pastelowe, śliczne) i po 45 zł w czteropaku, w czterech różnych kolorach

dopisane: w sumie to chyba nie body tylko rampers, ale ja nie odróżniam tych dwóch rzeczy

Edytowane przez fonn
Czas edycji: 2012-03-09 o 14:23 Powód: dopisek
fonn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 14:16   #851
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz, najlepiej to generalizować. Każda praca ma swoją specyfikę, a dogadać się z pracodawcą? Chyba nie w tym kraju. Ja jak pracowałam jeszcze na początku ciąży to kierownik przyszedł do mnie i kazał mi zostać po godzinach. Powiedziałam, że nie mogę zostawać (jakby cokolwiek mi się stało dyrektor, nie kierownik, z więzienia by nie wyszedł). I kierownik dawał mi potem odczuć swoje niezadowolenie. Serio: są rzeczy ważne i ważniejsze a dla mnie najważniejsze jest dziecko.
Cytat:
Napisane przez asiula_n Pokaż wiadomość
Hmm... ja mam już 12 na plusie takie życie...

A jaki remont macie w planach? My walczymy z łazienką, powiedziałam mężowi, że do konca marca ma czas i ani chwili dłużej
Musimy zrobić sypialnię i pokój dziecięcy...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-09, 14:18   #852
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez izabelakonto Pokaż wiadomość
Co sądzicie na temat zakupów w ikea -łóżeczko jest wyjątkowo tanie ,ale czy warto,a do niego taki materacyk,może lepszy zakupić,ale jaki?I to krzesełko do karmienia-będzie funkcjonale?Już sama nie wiem,czy zdecydować się na wyjazd do ikea,w końcu muszę na to poświęcić cały dzień.
te siedzenie dla dziecka wogole mnie nie przekonuje..... wydaje mi sie wywrotne...
Stary 2012-03-09, 14:18   #853
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Patrząc na Twój termin porodu, stwierdzam, że mam jeszcze miesiąc czasu na skończenie prania i prasowanie prasować zaraz zaczynam.

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-03-09, 14:19   #854
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tusia85 Pokaż wiadomość
Kochana, ja bym w weekend wzięła męża żeby Cię zawiózł na uczelnie, z jakąś kawką dla Pań z dziekanatu powiedziała że masz taką sytuacje...może dziekana byś zastała-warto z nim bezpośrednio pogadać-przynajmniej na mojej uczelni. I wg mnie powinnaś dogadać się że mogą Ci przedłużyć, ale choć część egzaminów powinnaś pozaliczać- bo wiem po koleżankach, że z maluszkiem będzie to trudniejsze niż teraz. Ja właśnie dlatego od poniedziałku zaczynam kurs na prawko-wychodzę z założenia że teraz czyje się lepiej niż na początku ciąży i zrobie tyle kursu ile dam rade-jak dobrze pójdzie to skończe kurs i zdam choć teoretyczny bo później na pewno tego nie zrobie. Trzymam kciuki za Ciebie
masz rację - trzeba próbować
a co do prawa jazdy - trzymam kcióki

Cytat:
Napisane przez izabelakonto Pokaż wiadomość
W sprawie łóżeczka to chyba go kupimy-w ikea,ale jeszcze nie jestem pewna,bo przeglądam ten sklep,czy taka podkładka i do tego takie ręczniczki będzie praktyczna i spełni swoje zadanie:

Doradźcie,proszę
nie wiem jakiej wielkości są ręczniki - ale ja tą matę mam na przewijak, i jest super, przynajmniej teraz na pewno się sprawdzi

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
Położna zapomniała o mnie i robiła mi ktg 40 min dobrze, że miałam telefon przy sobie to zadzwoniłam na recepcje, że zapomniano tu o mnie Trafiłam akurat na tą położną, której nie lubię

Szyjka dalej się nie skraca, dzidzia 1980g czyli duuuża. Usg wskazywało mi 32t3d i lekarz zaczął sie wypytywać ile ja ważyłam i ile mąż bo dzidzia za szybko rośnie.
Ale ja teraz tego nie rozumiem, tzn. że dzidzia będzie ogromna jak sie urodzi czy że poród może być szybszy???

Chcieliśmy zobaczyć żuchwę, ponieważ na usg 3D wyszło, że jest lekko cofnieta i jak biegusiem lecieliśmy na 3D to się odwróciła i nic nie zobaczyliśmy
już tutaj mówiłyśmy - bo miałam podobnie - może być duże dziecko
szkoda że usg 3D nie wyszło, a raczej nie zobaczyłaś tego co chciałaś. Ale się nie martw

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
Dzis otworzylam nowa komode z ikea- ma bardzo ostre krawedzie.... i sie mocno uderzylam w brzuch i mam szrame ... krew nie poszla, ale jest spucnieta, czerwona.... Mam nadzieje, ze malemu nic nie bedzie... a znajduje sie wlasnie w miejscu gdzie maly ma kregoslup ;/ Ja poprostu juz czasami zapominam, ze mam taki duzy brzuch ;/ rosnie z dnia na dzien....
uważaj - mi niepostrzeżenie też brzuch wyrzuciło ale się zdziwiłam dzisiaj jak zrobiłam sobie zdięcie....

Cytat:
4 godz mnie nie było a tu tyle do nadrobienia

jestem już po wizycie
W brzuchu siedzi Malwinka tak na 100% (no na 100% to się okaże przy porodzie)
Ułożone główką w dół.
Noszę w sobie ok. 1283 g szczęścia.

gratuluję
Cytat:
No właśnie pisalyście ostatnio o termometrach, ja dla synka kupiłam Baby Ono, elektroniczny, taki zwykły za kilkanaście zł. Od 4 lat sprawuje się bez zarzutu
i chyba taki będzie najlepszy
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 14:21   #855
Tacca
Zakorzenienie

Ale jest sennie... Powinnam się podnieść i podlać kwiatki, ale tak mi się nie chce...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-09, 14:27   #856
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
Ja mam okropny dzień. Jestem przybita z powodu studiów. Rano rozpłakałam się przed mężem z ich powodu, że jest za dużo materiału a za mało czasu ( do końca czerwca) do zaliczenia wszystkich przedmiotów, nawet jak będę miała indywidualną organizację studiów, po drugie - nie mam siły kursować do Sosnowca cały czas, ostatnio jak wróciłam, nie nadawałam się już do niczego... teraz nie wiem czy mogłabym powtórzyć ten semestr w następnym roku, pewnie nie... jestem takim głupkiem mogłam to skończyć w zeszłym roku...nienawidzę siebie będzie się to wszystko za mną ciągnąć do us***ej śmierci. wszyscy się pytają, kiedy skończę te studia i mają mnie za głupka, a ja nienawidzę tych studiów, ale tyle kasy w nie wpakowaliśmy, że szkoda gadać. Chcę je skończyć ale nie wiem teraz jak - w mojej sytuacji..zawiodłam wszystkich a najbardziej mojego P. no i siebie...

idę poodkurzać, chyba tylko do tego się nadaję

Zaczynamy 30 tc
oj podziwiam Cie za wytrwalosc w nauce! ja niestety nie umialam sie przemoc z roznych wzgledow i odpuscilam dokonczenie podyplomowki... poki co.
Stary 2012-03-09, 14:28   #857
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

moniczka1302 mam do Ciebie pytanie: czy ubranka które już masz wyprane i wyprasowane przykrywasz w szafie czymś? Żeby się nie zakurzyły? Bo szafa w której mam zamiar trzymać ubranka nie jest zbyt szczelna, i nie wiem czy powinnam czymś okryć ubranka ?

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-03-09, 14:28   #858
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Ja ostatnio też z tych śpiących dłużej, a co gorsze to codziennie mi się przesuwa godzina wstawania, zaczynałam tydzień temu od 7.30, a teraz już wstaję po 9.00

Zrobiłam sobie dziś kolor na włosach henną w kremie odcień "czarna wiśnia" i wyszedł fioletowy Ciekawe co na to mąż jak wróci z pracy
napewno Cię nie pozna albo powie że przez ciąże już całkiem baby zwariowały
Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jest sprawa...
Zostało do mnie personalnie skierowane pytanie, natomiast nie widzę powodu, żebym to ja jedna miała decydować, więc je Wam powtórzę. Nie mam zamiaru też wdawać się w jakieś złośliwe privy...
Kiedy zadałam pytanie o osoby do usunięcia z listy, dostałam od Was kilka odpowiedzi, aby znajdowały się na niej osoby aktywne w wątku. Wśród osób usuniętych jest martita_891. Od 13.01 (część III wątku), kiedy to nagle z dnia na dzień przestała uczestniczyć w wątku, napisała 4 posty. Wrzucę linki, żeby zaoszczędzić Wam szukania:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post32152060
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post32153931
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post32745549
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post32817536

Napisała do mnie z pytaniem, dlaczego jej nie ma na liście. Odpisałam, że dlatego, że nie pisze praktycznie na wątku i zapraszam do pisania i wtedy ponownie na listę... Jeśli ktoś uważa inaczej, dostosuję listę do Waszych oczekiwań

Swoją drogą nie rozumiem, dlaczego wpis na listę często traktowany jest jako jakaś szczególna nobilitacja Dla mnie to proste - jesteś tutaj, piszesz, rozmawiasz z nami, to jesteś na liście, bo się znamy. Nie piszesz = nie znamy Cię, to po co tą listę wydłużać niepotrzebnie. Jeśli ktoś był aktywny w danej części, to przecież na tamtej liście został. Nie chodzę po starych częściach wątku i nie wymazuję upierdliwie jego uczestników Myślę, że nawet nie zdajemy sobie sprawy, ile osób "podczytuje" wątek i gdyby wszystkie je umieścić na liście, to pewnie byłaby ze dwa razy dłuższa
ja jestem za przejrzystą listą.Jak ktoś się udziela to jest na liście a jak ktoś nie to go na niej nie ma.A jeśli chodzi o konkretna ossobę dawno się nie odzywał.
dla Maksia za odwagę.
Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
U mnie mówią, że lepiej ciąż niż pęknąć
Bo jak pękniesz to się może cała dupa rozerwać
Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
Zaczynamy 30 tc
za 30tc
Cytat:
Napisane przez tusia85 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, znowu musiałam Was doganiać mnie mój tż zaraził swoim przeziębieniem, że dziś ledwo żyje mam mega katar i zawalone gardło
Zdrowiej szybciutko

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 14:29   #859
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Cytat:
Mój co jakiś czas te słowa powtarza i konsekwentnie nie robi remontu...
no ja prosze mojego od 2 tyg zeby odmalowal lozeczko- lekko go odswiezyl ... No ale mowi, ze malo czasu zostalo i tyle :P .... lozeczko dalej nieodmalowane
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-09, 14:29   #860
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
oj podziwiam Cie za wytrwalosc w nauce! ja niestety nie umialam sie przemoc z roznych wzgledow i odpuscilam dokonczenie podyplomowki... poki co.
Kurcze, też się próbuję zmobilizować i nie idzie mi... Ale odpuścić podyplomówki nie chcę... Nawet jeszcze tematu nie wybrałam.
Stary 2012-03-09, 14:31   #861
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez diablica071086 Pokaż wiadomość
więc poproszę o jeden wątek

wiecie co wczoraj o mało nie wjechałam w faceta bo nagle zaczął padac śnieg i wyhamowałam na 20 cm jechałam z ciotka u której nota bene pracuję i ona więcej hałasu niż ja
u nas tez padal snieg i znowu zrobilo sie szaro i buro... nienawidze przedwiosnia
Stary 2012-03-09, 14:33   #862
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Cytat:
uważaj - mi niepostrzeżenie też brzuch wyrzuciło ale się zdziwiłam dzisiaj jak zrobiłam sobie zdięcie....
pokaz pokaz zdjecie )
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 14:33   #863
asiula_n
Rozeznanie

Anulka - przy braniu luteiny pod język najlepiej w tym samym czasie jeść landrynkę, albo innego cukierka "szklaka". tabletka pod język, a na język cukierek i da się wytrzymać

A jeśli chodzi o "wierzganie" nogami przez synka, to mój też czasmi się tak rozkopuje, że aż trudno uwierzyć, że można takie pozy wymyslać spadanie z łóżka to standard. Ale jeśli to pojawilo sie nagle, to może np. sni mu się coś złego
Stary 2012-03-09, 14:36   #864
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:

Z pewnością mnóstwo osób podczytuje. Dlatego dobrze, że nie umieszczamy tu zdjęć...
Dla mnie mogło by nie być listy, jakie to ma znaczenie, czy jest się na niej czy nie...?
Wydaje mi się normalne, że osoby, które nie uczestniczą aktywnie w tworzeniu wątku są z listy wykreślane.
ja podczytuję czasem tylko coś napiszę
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 14:38   #865
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Tak. Mam wszystkie ubranka (myślę że nawet za dużo), mam łóżeczko, chyba muszę kupić nowy materac. Mam ręczniki, kocyki. Wczoraj zamówiłam pieluchy tetrowe i pampersy, patyczki do uszu i itp, Fridę, termometr, podkłady poporodowe i tego typu "gadżety" Brakuje mi pościeli ale wiem od kogo zamówię, butelek, no i pewnie jeszcze wielu rzeczy. Kosmetyków też nie mam bo ciągle się zastanawiam jakie kupić.

nam sie wydawalo, ze mamy sporo ubranek, ale jak tak wszystko lezy juz poukladane to sama nie wiem... moja mama ostatnio kupila malej sweterek i czapeczke - jak zobaczylam czapke to malo co nie spadlam ze stolka juz sobie nasza core w niej wyobrazam - jak KENNY z South Parku

co do butelek - mam komplet TT, sa troche drozsze od innych ale dosyc dobrze oceniane. ale musisz wiedziec, ze jak sie na nie decydujesz to musisz dokupic np. opakowanie termo specjale do TT bo do normalnych styropianowych nie wejda.

---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ----------

Cytat:
4 godz mnie nie było a tu tyle do nadrobienia

jestem już po wizycie
W brzuchu siedzi Malwinka tak na 100% (no na 100% to się okaże przy porodzie)
Ułożone główką w dół.
Noszę w sobie ok. 1283 g szczęścia.
oj super!!!
Stary 2012-03-09, 14:38   #866
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
pokaz pokaz zdjecie )
potem wstawie na maila bo teraz prasuje i myje okna w dziecinnym pokoju, więc jestem tutaj z dobiegu kończy się właśnie malowanie, czyli dzisiaj będę mogła pozmywać podłogę powiesić firanki i zasłonki i tylko czekać na księżyc ikeowski i na przyklejenie gwiazdek i oczywiście na ustawienie wszystkiego w pokoju
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 14:41   #867
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Byłam wczoraj u lekarza, Gabrysia nadal jest dziewczynką, lekarz kazał mi przestać sie dopytywać, skoro juz 3 razy mówił, że dziewczynka, ostatecznie stwierdził że chyba watpię w jego wiedzę No to się pośmialiśmy, on mi wydrukował zdjęcie z "kobiecością" mojej córci i wrazie wątpliwości mam sobie popatrzeć mała waży 1200 (w 28 tc) i ogolnie jest mniejsza o tydzień, ale chyba zdąży urosnąc, a jak to może poród będzie lżejszy
zawsze moze jeszcze zostac Gabrielem

---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Co do listy dziewczyn "udzielających się", to nie rozumiem problemu. Przecież nie będąc na liście też można pisać. A jak się nie pisze, to skąd pretensje, że z listy zostało się usuniętym Podawanie nicków dziewczyn, które też się nie udzielają, a na liście są uważam za zupełnie dziecinne i bezsensowne. Nie ma jak stwarzać sobie sztuczne problemy
tez sie zgadzam - co to za roznica czy jestem na liscie czy nie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-09, 14:42   #868
tusia85
Raczkowanie

Cytat:
o kurcze, nie chcesz do mnie przyjść?
tusia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 14:43   #869
asiula_n
Rozeznanie

Cytat:
zawsze moze jeszcze zostac Gabrielem

---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

tez sie zgadzam - co to za roznica czy jestem na liscie czy nie

No włanie w tym problem, że Gabrysia mi sie podoba a Gabriel już niekoniecznie. A nie mam żadnego pomysłu na imie dla chłopca (w razie czego)

Edytowane przez asiula_n
Czas edycji: 2012-03-09 o 14:44
Stary 2012-03-09, 14:45   #870
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość

tylko wózek został do kupienia
tak się zastanawiałam czy zaczęłaś kompletować bo nic nie pisałaś o tym

Muszę strzelić sobie kawkę i iść do sklepu na spożywkę, od wczoraj mam komodę to może kupię dziś płyn do prania i zacznę ciuszki prać

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości