Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012. - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-09, 15:39   #451
agawoo
Zakorzenienie

Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Ja karmię (.)(.) i jem pomidory pod różną postacią tj.świeży do kanapki,suszone w oliwie ,ketchup i ostatnio sos bolonese ,ale z torebki i raczej to ma mało co wspólnego z pomidorami,chyba ,ze przy nich lezał,a i zupe pomidorowa tyż jem .Ja też z tych matek co raczej wszystko szamię,czasami nawet smażone

My zapraszamy tylko najbliższych tzn rodziców,rodzzeństwo,dzia dka i babcie i to będzie 21 osób.Maż chce wszystko zrobić w domu ale u moich rodziców bo oni mają duży salon tylko najgorsze to gotowanie.Chciałam zamówić catering ,ale ten nie chce i nie wiem jak on sobie to wyobraża ,ze bedzie stał i gotował cały dzień o ile nie 2 i później zamiast usiąść ze wszystkimi to latał podawał gościom jedzenie.No co za dekl i teraz o to się z nim kłóce
Eliza, on bedzie stał i gotował???? Chyba raczej nie Dlatego tak fajnie mu mówić i organizować

My nie mamy miejsca, więc problem z głowy. Musi być restauracja i tyle.
Prosimy naszych rodziców, rodzeństwo TZta, mojego kuzyna z dziewczyną (kuzyn będzie chrzestnym, ja nie mam rodzeństwa), mojego dziadka i jedyną siostrę mamy (mamę tego kuzyna), i moją kuzynkę (bo ona nas prosiła, jej brat też, w ogóle bliskie dosyć kontakty utrzymujemy). Niewiele osób będzie, za to kupa dzieci

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 15:41   #452
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Cześć

Chętnie bym już też skończyła karmienie (.) chociażby ze wględów wizualno-praktycznych - co chwila jakieś plamy na bluzkach, bo często wkładki nie dają rady, ubieram ciągle te same zestawy pt. "w tym wygodnie się karmi"

czasem bardzo niestety, ale wtedy zostawiam go w bujaczku i tylko podaję smoka jak trzeba i z reguły ładnie zasypia

U nas puszka 400 g starcza na 5-6 dni, a kosztuje 24 zł

A jakiego używasz? czyżby enfamil?

co do kupy ->
co do synka ->
_________________________ _
Tyle co się cieszyłam, że Tymek budzi się tylko raz w nocy... dzisiaj spałam w sumie ze 4 godzinki, bo najpierw nie chciał usnąć, dopiero koło mnie w łóżku zasnął (za to ja kiepsko, bo mało miejsca), a po kolejnym karmieniu włączyła mu się funkcja "jestem chłopak towarzyski"... dopiero po kolejnej butli zasnął, ale trwało to niezbyt długo

Wczoraj byłam w niezłym szoku, bo karmiłam T. z (.), po czym zasnął na 4 godziny to się nie zdażyło od kilku tygodni, żeby po moim mleku był najedzony dłużej niż pół godziny

Teraz zmęczony marudzeniem nie wiadomo o co usnął, jak tylko się obudzi dostaje mlesio i idziemy na spacer
Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam jeszcze pytanie o chrzciny.
Kogo na nie zapraszacie? Ja pamiętam, że jak moja siostra robiła chrzciny swojej córki, to prosiła wiadomo dziadków, rodziców chrzestnych, rodzeństwo, ale też i wujków czyli rodzeństwo naszych rodziców wraz z ich dziećmi czyli naszym rodzeństwem ciotecznym. Teraz zastanawiam się, czy ja też powinnam ich prosić. Mąż uważa, że powinna być tylko najbliższa rodzina w sensie rodzice nasi, rodzeństwo i chrzestni (czyli rodzeństwo ). A ja się boję, że moja rodzina czyli wujkowie poczują się dotknięci tym, że ich nie zaprosimy, skoro moja siostra ich prosiła. No i teraz nie wiem co zrobić. Pomóżcie
to zalezy wszystko od tego czy chcesz tyle gości i koszty jakie będą z tym związane jaką masz sume przeznaczoną na to w końcu to wasza decyzja i rodzina powinna to zrozumieć

u mnie będzie tylko 12-13 osób siostry tż jedna mężatka z 2 dzieci druga samotna matka z córeczką jego mama moi rodzice my i mój brat z żoną i córeczką chrzestny pewnei będzie brat chrzestna któraś z sióstr tż bo kompletnie wie wiem kogo wybrać na chrzestną kiedyś jak mieszkałam z rodzicami tam do okoła pełno koleżanek kuzynek miało się kontak z nimi częsty to by się tam miało kogo wybrać bo od tego czasu jak sie wyprowadziłam koleżanki i kuzynki powychodziły za mąż wyprowadziły się założyły rodziny to się kontakty urwały to nie bed ebrać kogos kogo widzę raz na ruski rok więc ja zbytnio wyboru w chrzestnych nie mam chciałam moją najlepszą przyjaciółkę ale ona mieszka w ie w pl będą dopiero w wakacje a nie chce tyle czasu zwlekać z chrzcinami
Stary 2012-03-09, 15:46   #453
klaurencja
Raczkowanie

nadrobilam ale nie odpisalam bo mi wcielo posty, raz, drugi
mam straszny dzien, dziecko spalo od 23 (nie wiem jak to mozliwe) do 2, potem od 3;30 do 5 i potem tylko by sie bawil karuzelka. ale teraz to spi jak zabity.
Stary 2012-03-09, 15:49   #454
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

mam kłopot z małym,jak je cyca to co chwilke go wypluwa i sie preży płacze krzyczy nie wiem co mu jest,
polożna sugerowała kolki(mał niekiedy popuszcza bączki a mimo to i tak sie pręży i płacze) albo refluks żołądkowy-ktos tak ma z dzidzia??
nie wiem jak mu pomoc i czy moge mu pomoc.....
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 15:51   #455
MMONIKA9
Wtajemniczenie

a my byliśmy na spacerku , miałam dzis robić zupę ogorkową ale zapomniałam kupić ogórków i już mi się nie chce po nie lecieć więc dzis na obiad ziemniaczki z jajem sadzonym i ogórek konserwowy bo takie to mam więc bez żadnych udziwnień dziś hehe
Stary 2012-03-09, 15:52   #456
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Stwierdziłąm ze Mili lubi być w gościach lub jak są goście. Włąśnie wyszła odemnie kumpela. Przyszła ze swoją 5tyg córeczką na kawkę. Mili cały czas spała i dalej śpi, jej córa płakała, my gadałyśmy i nic jej to nie przeszkadzało. A wczoraj w gościach też spała długo a tam przecież trója dzieciaków
Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
Kurde nie myślalam ,że kiedyś będzie tak mnie cieszył widok kupy mojego dziecka.
Kupa poszła po same kostki - oczywiscie na bujaku - tż śmieje się,że jak będziemy zaczynali uczyc malego robienia na nocnik to wytniemy dziurę w bujaku a nocnik bedzie pod nim
No to witamy kolejną mamusię w klubie osranych po same pachy...z tym że u Ciebie to w drugą stronę

Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość
Witaaam dziś moja mała zaliczyła nocne Obkupsztalanie matki :P - nawaliła kupona, no to ją przebieram...(nie chciało mi się jej na przewijak zanosić więc u nas na łóżku) wycieram chusteczką, biorę się za krem a ta zaczyna kupsztala robić - no zaczęłam łapać chusteczkami co się dać, żeby poduszki nasze ratować....skończyła.. podkładam pieluchę, wycieram od nowa...widzę minę pełnego skupienia..iiii... kupsztala ciąg dalszy na świeżą pieluchę (jeszcze nawet nie rozwiniętą....)...no to czekam aż skończy...biorę chusteczkę i czyszczę ponownie, podkładam nową pieluszkę...kremuję...Mar tynka puszcza mi oczko i...sik...sik..sikaaaaa:P ..poddałam się , odczekałam trochę, zawinęłam (kolejną) świeżą pieluszkę, zaczynam ubierać...patrzę a tu jednak okazało się,że pajaca nie uratował i obkupsztalany..więc idę do komody biorę nowego..ubieram Martynkę...przy zapinaniu ostatniego napa...usłyszałam znajomy dźwięk w pieluszce... ....
Po kilku minutach TŻ wchodzi do pokoju z WC patrzy na podłogę (tam rzucałam chusteczki, pamparsy i pajac) i mówi "Co wy robicie? ty jej te pieulichy brudzisz (czyt. obsrywasz) czy co :P"

Cytat:
Napisane przez Oluska1988 Pokaż wiadomość
W załaczniku Mikuś oszukista zastanawia się jak długo udawać czy śpi
Hej.
Mikuś słodki
Cytat:
Kasikzaki mi też narobiłaś ochoty na tą zupę i wczoraj ją zrobiłam Jeszcze dzisiaj ją jadłam Dzięki Daj jeszcze jakiś pomysł na fajną zupkę, bo ja to tylko chyba tylko rosół lub krupnik, więc ta koperkowa to taka miła odmiana
Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
No taka koperkowa to musi byc pycha, ale ja tego koperku mialam symbolicznie :P Hehehe

No dawać, dawać pomysły na zupke
Nie wiem czy lubicie cukinię. Ja gotuje zupę z cukini(wczoraj robiłam) bo z tz bardzo ja lubimy. Ogólnie lubie zupy jażynowe ale wiadomo ....wzdymają bo i kalafiora i brikułów czy groszku, fasolki nie można.....więc gotuję z cukini+ ziemniaki i marchewka. Z udkiem wrzucam 3 ziemiaki całe i jak są miękkie to miksuję i tak zageszczam zupke. Dodaję dużo zielonej pietruszki i trochę zabielam śmietaną. Jak dla mnie pycha.

Edytowane przez kasikzaki
Czas edycji: 2012-03-09 o 16:05
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 15:53   #457
MMONIKA9
Wtajemniczenie

oczywiście znowu mnie dziś głowa boli ale to chyba przez to ze całą drogę szłam pod słońce i ostro świeciło po oczach że je mrużyłam ale ogólnie spać mi sie zachciało mały teraz zjadł i wojuje myślałam że uśnie bo na spacerku dziś wyjątkowo mało spał wiec miałam nadzieje ż epo mleczku uśnie i walne sie z nim na godzinkę a tu kicha jak na złosc wojowanie
Stary 2012-03-09, 16:03   #458
kasikzaki
Zadomowienie

Pearl ja do wychowania tak chyba bardziej na luzie podchodzę, staram sie zeby nasze życie nie zmieniło sie bardzo drastycznie. Nie zrozum mnie źle ale(i tu chodzi też o inne mamuśki) ale wydaje mi sie że jak sie tak wszystko książkowo robi to więcej jest stresu i nie ma tej naturalnej radości z wychowywania. Nie wiem może źle robie ale \Mili nie przeszkadza muzyka czy telewizor to czemu mam nie wykorzystać tego czasu w ciągu dnia. W nocy to co innego, jest zgaszone światło i jest cisza, dlatego kąpiemy o 9 żeby dzień był dłuższy.

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
wygrałam kocyk z bobovity

Cytat:
Kogo na nie zapraszacie? Ja pamiętam, że jak moja siostra robiła chrzciny swojej córki, to prosiła wiadomo dziadków, rodziców chrzestnych, rodzeństwo, ale też i wujków czyli rodzeństwo naszych rodziców wraz z ich dziećmi czyli naszym rodzeństwem ciotecznym. Teraz zastanawiam się, czy ja też powinnam ich prosić. Mąż uważa, że powinna być tylko najbliższa rodzina w sensie rodzice nasi, rodzeństwo i chrzestni (czyli rodzeństwo ). A ja się boję, że moja rodzina czyli wujkowie poczują się dotknięci tym, że ich nie zaprosimy, skoro moja siostra ich prosiła. No i teraz nie wiem co zrobić. Pomóżcie
My prosimy rodzeństwo z rodziną(ale to są własnie chrzestni ) rodziców i dziadków. Wujostwa nie prosimy
Moja siostra dla drugiego syna prosiła wujostwo ale moja mama mówi ze ja nie muszę.
Stary 2012-03-09, 16:38   #459
ania_1988
Raczkowanie

GG do ania_1988

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
I przypomniało mi się ze mam dwa pytania.

Mamy karmiące mm, jaką kwote miesięcznie wydajecie na mleczko?
I mamy po sn, czy wy tez macie takie problem : jak robicie kupkę to was tak strasznie skręca w środku?
też mnie skręca chociaż już coraz mniej... ale mam takie bolące kolki jelitowe że czasami ledwo stoję...

Dziewczyny od kiedy wasze maluszki leżą w bujaczkach bo czytam i prawie wszedzie jest że od 1 miesiąca.

ja na spacerki jeszcze nie chodze chociaż dziś miałam chęć ale musiałam troszkę domek odgruzować I się zastanawiam nad tymi spacerkami bo ja mieszkam na 2 piętrze i jak ja z wózkiem sobię dam radę może po jednym stopniu zjeżdżać tylko jak później do góry hm?
Stary 2012-03-09, 16:48   #460
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Pearl ja do wychowania tak chyba bardziej na luzie podchodzę, staram sie zeby nasze życie nie zmieniło sie bardzo drastycznie. Nie zrozum mnie źle ale(i tu chodzi też o inne mamuśki) ale wydaje mi sie że jak sie tak wszystko książkowo robi to więcej jest stresu i nie ma tej naturalnej radości z wychowywania. Nie wiem może źle robie ale \Mili nie przeszkadza muzyka czy telewizor to czemu mam nie wykorzystać tego czasu w ciągu dnia. W nocy to co innego, jest zgaszone światło i jest cisza, dlatego kąpiemy o 9 żeby dzień był dłuższy.

My prosimy rodzeństwo z rodziną(ale to są własnie chrzestni ) rodziców i dziadków. Wujostwa nie prosimy
Moja siostra dla drugiego syna prosiła wujostwo ale moja mama mówi ze ja nie muszę.

ja małego jak karmie to też w tym czasie oglądam tv lub przeglądam neta w dzień jest uczony zasypiać przy hałasie tzn gra tv radio rozmawiamy przy nim normalnym głosem nie sciszamy głoswu bo on spi gotuje w kuchni trzaskam garnkami talerzami itp czasami sie zerwie na ostrzejszy dzwiek ale zachwile zasypia dalej jak byłam u rodziców to tam biegała kuzyneczka Michasia i ona straszny hałas robiła trzasklała piszczała a Michał nawet nie drgnął i wiem że to dxzięki temu że go ucze spać przy normalnych dzwiękach a nie przy przy zupełnej ciszy bo wtedy to bym na łeb dostała bo nic bym nie mogła w domu zrobić bo dziecko śpi???kompletna cisza jest tylko wieczorem wył radio kłade go do łóżeczka czytam książeczke az zasnie - to jest jego pora snu jego czas na wyciszenie sie i tylko wtedy jest cichutko
Stary 2012-03-09, 16:53   #461
*Agatek*
Zakorzenienie

Nie no dziewczyny ja nie mam siły.............. ten laptop mnie wykończy!!!! co chwilę się wiesza, a wszystko przez to, że zainstalowałam skype'a już 2 raz zrobiłam taką głupotę (przedtem szwagier mi instalował system) mimo wyrzucenia skypea i tak się co chwila wiesza lap już 2 razy cytowałam!!!!!! wrrrrrr, jestem wściekłaaaaaa!!!!!!!

A więc:

Bujaczka doszła dzisiaj, sama złożyłam napisałam esa do teściówki, żeby kupiła baterie, przyszła, załadowaliśmy, a bujaka nie działa dzwonię z pretensjami do kolesia (chociaż produkt ogólnie b.zadbany)i mówię mu o co kaman... mówił, że w razie co, zrobimy zwrot i tyle, może coś dhl pochrzanił- nie wiadomo. Baterie nówki- a mechanizm nie działa. Ale... ale jest tam podłączenie do zasilacza i o dziwo zadziałało?

Ja Agati złota rączka musiałam zajrzeć oczywiście do mechanizmu, bo stwierdzam, że jak umiem składać wózki i wkręcać żarówki to bujaka nie jest mi straszna ale o dziwo wszystko działa, kabelki połączone skręciłam jak było i fajnie huśta na zasilaczu (dobrze, że miałam takowy w domu) 6V bierze

Także nie zwracam bujaczki, spróbuję z innymi bateriami, bo nie wiem o co kaman w ogóle

Czubasek- my kupujemy bebilon 800 gram i starcza mi to na 10 dni czyli jakieś 130 na miesiąc wydajemy, co do drugiego pytania- mnie bolało i krwawiłam tak jak Neska, ale chyba się powolutku goi...

Nawojka u mnie Kinia mało spi w dzień, raczej 'czuwa' ale zdarzy jej się usnąć, owszem, wtedy ja budzę- choć to rzadkość

AgaMili sporo Twój Marcel je- moja je 100-110-120... a ma 7 tygodni-4,5 kg

MartuNiunia ale masz zdolnego synka hihi A Martynka pięknie się zesrutała miałam podobną sytuacje i straciłam wtedy 3 pampersy

Mijus moj 2x tak ostro oddała wszystko nosem i buzią ale to na samym początku jak dawałam za dużego smoka i łapczywie jadła wiem co to za 'miód' ... też mam klin i mi zjeżdża z niego

Blanszor, MissZuzia
dziękuję za odpowiedz w sprawie smoka

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 17:03   #462
klaurencja
Raczkowanie

będę ćwiczyć!
a to wszystko dlatego, że chcę chodzić z małym na basen a z niewiadomoczym nie pójdę przecież :P idę się rozejrzeć za jakas metodą :P
Stary 2012-03-09, 17:03   #463
*Agatek*
Zakorzenienie

Dziewczyny co Wy macie z tymi dziećmi, że na huśtawce się srutają??? babcia dała 30 ml koperkowej i ja odpaliłam małą na bujaczkę 1 raz na 20-30 minut i co? kupa poszła ale jak się zesrała body, pajac obsrane, po plecy, jeah!
eliza1984 trochę Twój mąż popłynął z fantazją o chrzcinach... a więc moje hasło:
pod pantofel go!

Pearl
uff dobrze, że ss przyszło...

bambusek ooo taak, wkładki mokre co chwila, masakra z tym była rozumiem Cię doskonale

ania 1988 ja dopiero teraz kupiłam leżaczko-bujaczek, moja ma 7 tygodni

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
Dzien dobry

dziekuje za odpowiedzi w sprawie czopków
Ale melduje ze nieaktualne ! Kupa poszła o 5 rano i to wkoncu prawidłowej konsystencji - ścieta jajeczniczka (Agaton). Pierwszy bobek twardy, a reszta juz poooszła
Osrała wszystko wokół + matke bo aż strzeliło a ja szczesliwa jak nie wiem co ze wkoncu normalna kupa
Stawiam po kielonku na tą okoliczność

No i wróciło moje dziecko, fakt troche grymasi ale to juz nie to samo. Wiec obstawiam na skok albo brzuszek męczył bo teraz daje ss.

U nas nocne karmienie z przewijaniem i odbiciem trwa 20min potem hyc do łózeczka i Lenka spi. Dzis calą noc obyło sie bez smoczka, taka zmeczona była chyba Po kąpieli tez zasneła sama szybciutko

dziewczyny kiedy dziecko moze zaczac przesypiać cała noc ? Moja Lena w nocy ma długą przerwe -ponad 6h śpi , pozniej juz po 3
juhuuuu!!!
niech moc kupy zawsze będzie z Tobą!!!!!
po kielonku za kupsztala!
Dawno nie pilim...

Co do nocek- myślę, że to się tyczy większych dzieci, takich może półrocznych? Ale nie wszystkie takie są, mojej kuzynki syn się budzi w nocy raz

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2012-03-09 o 17:07
Stary 2012-03-09, 17:03   #464
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Bo zagęszcza... ale w żołądku...Zawiera mączkę świętojańską jakąś, która zagęszcza mleko w żołądku i utrudnia cofanie się połkniętego mleczka do przełyku i buźki - Ja właśnie podawałam Bebilon AR mojemu szkrabowi (synkowi) bo on był notorycznym ulewaczem...

oo tu jest opisany: https://www.bebilon.pl/produkt/bebilon-ar
dziękuję za wytłumaczenie
Cytat:
hehe śmiej się śmiej... na mnie karmienie działa przeczyszczająco :P hehe - ale poważnie, jak mała ciągnie cyca ja odrazu czuję potrzebę udania się do WC w celu dłuższego posiedzenia... szczególnie przy porannym karmieniu...kiedyś jak byłam sama z dzieciakami w domu to normalnie jak zassała to myślałam, że się porobie i skończyło się karmieniem dziecioka na WC - ale nie mogłam jej odłożyć bo by się zapłakała z głodu... dobrze,że ona jeszcze nie kuma...bo zapachy przy jedzeniu miała super:P
trzeba sobie jakos radzić!
Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
widzę, że komuś już całkiem fajnie z CuKinią bo garnie się do opieki nad innymi dzieciaczkami
tak serio to baaaaardzo bola mnie plecki od noszenia, chyba zaprzestanę na swoim dzidziolku
Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Hm, Agatku, chyba faktycznie cos jest na rzeczy z tym skokiem,bo dzisiaj tez od rana jest niespokojny. Ciezko go uspic, co chwila podskakuje w bujaczku... Jak ja to wierzga nogami, wykonuje takie dziwne ruchy rekoma...w ogole jest jakis taki nie do ogarniecia

Czekam na relacje z bujawki !!!
Też moja CuKinia taka była nad ranem swego czasu ale przebrnęłam to, chociaż wtedy jeszcze byłam strasznie płaczliwa
Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
a ja opatentowałam nowy sposob jak uspokoic lilke. wkładam ja do fotelika samochodowego i buju buju, ale kupie sobie jakis bujaczek nie drogi chyba , bo ten fotelik pewnie nie za bardzo wygodny dla niej jest widze
moja drze papkę jak wkładam ją do fotelika
Cytat:
poka foto

Stary 2012-03-09, 17:06   #465
kamciurka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość

Kamciurka
, my na razie jestesmy zaszczepieni tylko na gruzlice, a na wzw b chce zaszczepic hbvax pro, bo nie ma rteci, tylko musze zdobyc recepte. Na reszte tez bede sie starala zdobywac recepty na te oczyszczone no i bankowo pojedyncze. Jakby sie dalo, to tez chcialabym je rozbic w czasie, a nie wszystko jednego dnia. Podobno mmr to niezle go.no... i zalezy mi bardzo,zeby to rozbic.
Ale masz wypasiona hustawke Szkoda tylko,ze taka droga
no my idziemy we wtorek i bede szczepila tym szpitalnym syfem na WZW B oraz ta 5 w 1 niestety nie znalazlam lekarza ktory byl by az tak przeciwny, a ta 5w1 mam acelularną przepisana
Hustawke kupiliśmy używaną, także kosztowała 270 zł a jest w bardzo dobrym stanie
Cytat:
Napisane przez likas Pokaż wiadomość
Dziewczyny właśnie się zorientowałam, że Natalia kończy dziś 2 miesiące - za to

Cytat:
my też zapraszamy tylko najblizszych, w naszym przypadku to dziadkowie, prababcie i chrzestni z rodzinami bo oboje z tz rodzenstwa nie mamy
Cytat:
Napisane przez Katerina_00 Pokaż wiadomość
mam kłopot z małym,jak je cyca to co chwilke go wypluwa i sie preży płacze krzyczy nie wiem co mu jest,
polożna sugerowała kolki(mał niekiedy popuszcza bączki a mimo to i tak sie pręży i płacze) albo refluks żołądkowy-ktos tak ma z dzidzia??
nie wiem jak mu pomoc i czy moge mu pomoc.....
a może mu mało leci
Cytat:
Napisane przez ania_1988 Pokaż wiadomość
też mnie skręca chociaż już coraz mniej... ale mam takie bolące kolki jelitowe że czasami ledwo stoję...

Dziewczyny od kiedy wasze maluszki leżą w bujaczkach bo czytam i prawie wszedzie jest że od 1 miesiąca.

ja na spacerki jeszcze nie chodze chociaż dziś miałam chęć ale musiałam troszkę domek odgruzować I się zastanawiam nad tymi spacerkami bo ja mieszkam na 2 piętrze i jak ja z wózkiem sobię dam radę może po jednym stopniu zjeżdżać tylko jak później do góry hm?
juz pisałyśmy o tym ostatnio przeważnie najpierw dziewczyny znoszą wózek a potem dzidziola, albo stelaż a potem dzidzie w gondoli
Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
ja małego jak karmie to też w tym czasie oglądam tv lub przeglądam neta w dzień jest uczony zasypiać przy hałasie tzn gra tv radio rozmawiamy przy nim normalnym głosem nie sciszamy głoswu bo on spi gotuje w kuchni trzaskam garnkami talerzami itp czasami sie zerwie na ostrzejszy dzwiek ale zachwile zasypia dalej jak byłam u rodziców to tam biegała kuzyneczka Michasia i ona straszny hałas robiła trzasklała piszczała a Michał nawet nie drgnął i wiem że to dxzięki temu że go ucze spać przy normalnych dzwiękach a nie przy przy zupełnej ciszy bo wtedy to bym na łeb dostała bo nic bym nie mogła w domu zrobić bo dziecko śpi???kompletna cisza jest tylko wieczorem wył radio kłade go do łóżeczka czytam książeczke az zasnie - to jest jego pora snu jego czas na wyciszenie sie i tylko wtedy jest cichutko
u mnie to samo, tym bardziej, że my mamy salon z aneksem więc mały musi znieść wszelkie ogłosy począwszy od śniadania na kolacji skończywszy , kawy, herbaty i hałas czajnika, wszelkie szeleszczenie mojego tz jedzącego batonika co poł godziny

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 17:09   #466
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
[B]
[/COLOR]

Neska, a czy ten leżaczek rozkłada się na płasko?
Wygląda fajnie, a własnie myślę, żeby małej kupić
w załaczniku zdjecie pozycji najbardziej na płasko
Cytat:

Cytat:

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Nie no dziewczyny ja nie mam siły.............. ten laptop mnie wykończy!!!! co chwilę się wiesza, a wszystko przez to, że zainstalowałam skype'a już 2 raz zrobiłam taką głupotę (przedtem szwagier mi instalował system) mimo wyrzucenia skypea i tak się co chwila wiesza lap już 2 razy cytowałam!!!!!! wrrrrrr, jestem wściekłaaaaaa!!!!!!!

A więc:

Bujaczka doszła dzisiaj, sama złożyłam napisałam esa do teściówki, żeby kupiła baterie, przyszła, załadowaliśmy, a bujaka nie działa dzwonię z pretensjami do kolesia (chociaż produkt ogólnie b.zadbany)i mówię mu o co kaman... mówił, że w razie co, zrobimy zwrot i tyle, może coś dhl pochrzanił- nie wiadomo. Baterie nówki- a mechanizm nie działa. Ale... ale jest tam podłączenie do zasilacza i o dziwo zadziałało?

Ja Agati złota rączka musiałam zajrzeć oczywiście do mechanizmu, bo stwierdzam, że jak umiem składać wózki i wkręcać żarówki to bujaka nie jest mi straszna ale o dziwo wszystko działa, kabelki połączone skręciłam jak było i fajnie huśta na zasilaczu (dobrze, że miałam takowy w domu) 6V bierze

Także nie zwracam bujaczki, spróbuję z innymi bateriami, bo nie wiem o co kaman w ogóle

:
Agatek złota raczka

wlasnie przezylismy kolejy kolkowy armagedon... albo ss przestal dzialac albo mleko przestalo sluzyc... w szpitalu kazali rozwazyc z pediatra zmiane mleka na nutramigen... jutro idziemy do pediatry i zobaczymy... ale dzis bylo hardcorowo....dodatkowo od kilku dni maly jest bardzo niespokojny podczas snu....i prawie bączków nie puszcza,.... ;/
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_2399.jpg (53,7 KB, 54 załadowań)
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 17:13   #467
klaurencja
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
U nas tak samo, prawie caly czas gra telewizor (Klara oszczędza), a czasem jak biore go ze sobą do kuchni (w bujaczku, mówię mu co robię w ogóle) to zdarza mu się usnąć przy dzwięku piekarnika/mikrofalówki/innych rzeczy. I dobrze, nie będę musiała na przyszłość się martwić ze głośno Wieczorem zawsze rytuał
Stary 2012-03-09, 17:15   #468
kasikzaki
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny co Wy macie z tymi dziećmi, że na huśtawce się srutają??? babcia dała 30 ml koperkowej i ja odpaliłam małą na bujaczkę 1 raz na 20-30 minut i co? kupa poszła ale jak się zesrała body, pajac obsrane, po plecy, jeah!
u nas to samo U mojej siostry tez, ona nawet na byjaczek mówi kibelek bo Franek pierwsze co to wali kupsztala
Stary 2012-03-09, 17:18   #469
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
u nas to samo U mojej siostry tez, ona nawet na byjaczek mówi kibelek bo Franek pierwsze co to wali kupsztala
za☠☠☠iaszczo! bujaczek = wybawienie

MissZuzia mam pytanko... zdarza Ci się popuszczać?? bo ja przy kaszlu tak zwieracz mi puścił

Stary 2012-03-09, 17:22   #470
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
za☠☠☠iaszczo! bujaczek = wybawienie

MissZuzia mam pytanko... zdarza Ci się popuszczać?? bo ja przy kaszlu tak zwieracz mi puścił
a ćwiczysz KEgla??
Stary 2012-03-09, 17:23   #471
uska000
Zadomowienie

dzien dobry my po spacerku wsuwamy barszczyk

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 17:23   #472
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
a ćwiczysz KEgla??
a to coś da??

Stary 2012-03-09, 17:25   #473
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
a to coś da??
podobno daje efekty ale trzeba regularnie...
Stary 2012-03-09, 17:33   #474
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

hej!

my po spacerku i po obiedzie. Robal nakarmiony i mam wychodne. Jadę do sklepu oblukać co mogę jeść i kupić sobie jakieś jedzenie...

A mam pytanie do mam karmiących... krępujecie się karmić przy ludziach? Jak to jest u kogoś w odwiedzinach? Bo ja nie lubię, krępuję się i zaraz zdenerwowana jestem... najchętniej bym butlę brała nie wyobrażam sobie karmić dziecka w markecie albo w parku na ławce

Pear pisałaś o chuście, ze Dżon nie chce być noszony... Słyszałam, że dzieci najpierw protestują bardzo i trzeba je przyzwyczajać i wkładać często na chwilkę. W końcu się przekonują. Może próbuj

ja bym spokojnie jadła spaghetti. Na razie nie jem, bo chcę dwa tygodnie odczekać aż wysypka zejdzie całkiem i będę próbować różnych produktów. A makaron z mielonym (z indyka albo nawet inne chude) z pomidorami z puszki (tak zawsze robię) to nie wiem dlaczego by nie jeść przy karmieniu piersią

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
Bardzo dziękujemy za kciuki moje kochane, ale ze szczepienia nici, bo pani doktor powiedziała, że Krzysiowi jeszcze żółtaczka nie zeszła
Jak się będzie nasilać to natentychmiast do niej przylecieć, a jak powoli schodzić to za tydzień przyjść
ojj, to kiszka, oby zeszło
Cytat:
no to chlup w dziób

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Chętnie bym już też skończyła karmienie (.) chociażby ze wględów wizualno-praktycznych - co chwila jakieś plamy na bluzkach, bo często wkładki nie dają rady, ubieram ciągle te same zestawy pt. "w tym wygodnie się karmi"
Julek się najada moim bez problemu, ale też mam problem z ubieraniem. Mam jedną bluzkę do karmienia i noszę ją ciągle.

Cytat:

Cytat:
Ja mam zamiar zaprosić jak najmniej osób, ale rodzina tż wielka... jak byśmy chcieli wszystkich to małe wesele będzie. Będę walczyć, żeby jak najmniej ludzi było.
Myślę, że nie ma co na siłę zapraszać wielkiej ilości osób, bo wiadomo, że najwięcej my będziemy zachrzaniać....
Stary 2012-03-09, 17:43   #475
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
podobno daje efekty ale trzeba regularnie...
spróbuję być regularna...

Dziewczyny które mają PSY W DOMU- jak reagują one na Wasze dzieci?? Nie są zazdrosne??? Nie dokuczają???

Stary 2012-03-09, 17:49   #476
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Ooo cukinia , lubię Jak dam radę gdzieś kupić to chętnie taką zupkę zrobię, ale bez tego miąszu kasikzaki?

Widzę, że temat chrztu się przewinął. Jutro idziemy do księdza z naszej parafii, bo słyszałam, że wyznaczył termin chrztu takim jednym co to bez ślubu żyją, więc stwierdzilismy, ze tez pójdziemy, raz kozie śmierć, najwyżej nas pogoni.

Na chrzest ja ze swojej strony zapraszam tylko rodzicow i rodzenstwo. TŻ zaprasza swojego wujka i jego dzieci dodatkowo , bo oni jednak są taką zżytą rodziną, ja takich aż zażyłych kontaktów z moimi kuzynami nie mam dlatego nie zapraszam ich, a gdybym zapraszała to znowu 15 osób więcej by było.
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 18:20   #477
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny które mają PSY W DOMU- jak reagują one na Wasze dzieci?? Nie są zazdrosne??? Nie dokuczają???
U nas super, śmiejemy sie z tz ze Tifi to taka mała pielęgniarka bo lezy pod łózeczkiem, a jak mała głosniej zapłacze to leci do nas przestraszony jakby chciał pokazać ze coś sie dzieje.
Inaczej jak przychodzą goście i go niedostatecznie wymiziają na dzien dobry tylko od razu do małej .. to jest zazdrosny i sie domaga uwagi
Ale to nie jest jakieś złośliwe ani dokuczające. On jest bardzo pieszczolubny wiec dlatego to tak

U mnie sie własnie pieczeto

a mała spi po spacerze z babcią, juz mija 4h od karmienia

czytam, jak piszecie ze Wasze dzieci jedzą co 3h. U mnie na mm jest napisane ze powinna zjesc 5-7 porcji. Moja je 6 porcji, i czasem nawet po 6h
Jestem ciekawa jak przybrała na wadze bo nie chciałabym jej budzic w nocy co 3h

Noo i u nas tez ciagle hałas, telewizor gra non stop, jak mała leży u siebie w łózeczku to w dzien gra radio wlasnie zeby nie bylo totalnej ciszy. Czasem pies zaszczeka, ale w nocy cisza i przygaszone światło
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 18:35   #478
pearpearl
Wtajemniczenie

Kasikzaki, totalnie popieram Twoje podejscie. Ja z tym karmieniem tak robilam, bo moj Jas raczej bywa niespokojny, wiec chcialam, zeby chociaz podczas jedzenia mial spokoj. Jak bedzie mial lepsze dni, to wlaczam serial, a co

Agatku, alez jestes mcgyver Daj znaka, czy CuKinka lubi ta bujawke

Kropeczko, ja na chrzcinach chce tylko najblizsza rodzine. Chrzesni, dziadkowie i rodzenstwo tzta i moje. Nikogo wiecej... No i nie chce zadnego alkoholu. Mysle, zeskoro masz ochote zaprosic tylko najblizszych, to powinnas tak zrobic. W koncu to Wasza uroczystosc i sie za bardzo nie sugeruj...

Inutil, dziekuje za rade . Dzisiaj przyjezdza moja przyjaciolka, wiec bedziemy probowac razem A Ty uzywasz chusty?

Bylismy dzisiaj na spacerku i wracajac tz do mnie: "Zobacz, chyba sobie radzimy. Dziecko jeszcze zyje, wiec chyba luz"

O faaaak, ale sie zaczal drzec Nie wiem, o co mu chodzi Nakarmiony, przebrany, u tzta na kolankach... Nie wiem, no nie wiem

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 18:48   #479
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
To ja nie wiem czemu mamy 10 karmien na dobe. Na sama noc 3 a w dzien co 2,5 godz. Ale co ja poradze jak on wyje z glodu i chce mnie zjesc jak go nosze gdy jest glodny a potem sie rzuca na butle. Teraz wciagnal 150ml i spi szczesliwy
Jak to czemu??? Przeciez widac na zdjeciach, ze chlopak lubi pojesc
Cytat:
Napisane przez Oluska1988 Pokaż wiadomość
W załaczniku Mikuś oszukista zastanawia się jak długo udawać czy śpi
Oluska fajowy Malufff, moj tez tak "spi" na jedno oko
Cytat:
Napiszcie jeszcze jak długo zajmują Wam pobudki w nocy łącznie z odbijaniem i zmianą pieluchy? Please
Kropeczka obecnie tak ok. 20 -30min, bo Michas juz sam usypia jak go poloze do lozeczka, czasem zasypia juz pod koniec karmienia, ale wczesniej trwalo to 1,5h.
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 19:00   #480
agawoo
Zakorzenienie

Neska, dzięki a mały chętnie w nim leży? Zadowolona jesteś z niego?Jak z jakością? Bo nie chciałam wcześniej lezaczka,ale teraz bym coś małej kupiła,żeby jej zmienić miejscowke,a poza tym coraz bardziej jest zainteresowana różnymi dyndadełkami ...
Nie chcę nic drogiego,bo nie wiem jak długo posłuży i czy małej będzie się podobało ...

Inutil,mi też niezręcznie, ale jak mi się malutka rozwrzeszczala w przychodni to wyciągnęłam cyca i dałam..zaslonilam się trochę pielucha tetrowa i już.
U znajomych zawsze możesz wyjść do innego pokoju,jak masz gości to też.Mam w nosie co sobie ludzie pomyślą

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości