|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Aaa, i śniło mi się, że Anulka urodziła
![]() ![]() ciekawe jak się ma... ![]() Cytat:
Cytat:
ale żeby taka akcja to nie miałam jeszcze |
||
|
|
|
#422 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
hehe :P
http://photos.nasza-klasa.pl/1087201...b452ba114.jpeg Pierdoła, a jak cieszy :P
|
|
#423 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() No to mój chyba też nadrabia, bo jak patrzę na moją rozpiskę, to widzę, że nocne przerwy są nawet co 5 godzin. Cytat:
A co do skoku, to miałam Ci właśnie pisać, że ja w 3 tygodniu myślałam, że Mały ma skok, bo CIĄGLE wisiał na cycku i nawet myślałam, że tracę pokarm, bo cycki zrobiły się miękkie i wyczytałam, że właśnie w 3 tygodniu jest kryzys laktacyjny. Laktacja musi się dostosować i właśnie są takie objawy, że dziecko jest niespokojne i ciągle chce do cyca. Jaś też chce do cyca i ja chyba bym go przystawiła, pomimo tych durnych zaleceń lekarki. |
||
|
|
|
#424 | ||
|
Zadomowienie
|
Co do ubioru to u nas body długi + rajtuzki, do tego cienka blyzeczka i lrginsy albo bienkie spodenki i skarperki.
W nocy body długi +pajac. Cytat:
Cytat:
![]() tez o niej wczoraj myslalam, ogólnie tak duzo mmus sie nie odzywa
|
|
#425 |
|
Rozeznanie
|
Kasikzaki mi też narobiłaś ochoty na tą zupę i wczoraj ją zrobiłam
Jeszcze dzisiaj ją jadłam Dzięki Daj jeszcze jakiś pomysł na fajną zupkę, bo ja to tylko chyba tylko rosół lub krupnik, więc ta koperkowa to taka miła odmiana
|
|
|
|
#426 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zagęszczam Bebilon Pepti albo moje mleko takim czymś: https://www.bebilon.pl/produkty/inne...pecjalistyczne Po dosypaniu zagęszczacza mleko jest gęstsze, ale trochę. Dopiero w żołądku jest bardzo zagęszczone. Dla mnie ten produkt jest genialny i tani w użytkowaniu.
|
|
#427 |
|
Wtajemniczenie
|
No taka koperkowa to musi byc pycha, ale ja tego koperku mialam symbolicznie :P Hehehe
No dawać, dawać pomysły na zupke
|
|
|
|
#428 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Kopytka? Spaghetti? Gulasz? Nie wiem co lubisz. Mam dziś zupę krem warzywną
|
|
#429 |
|
Rozeznanie
|
Boroo spaghetti można karmiąc piersią?
|
|
|
|
#430 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Po sklepach tez łaze z mała Do stekania sie przyzwyczaiłam, tylko kino odpada ![]() Cytat:
![]() Ja oczywiscie cała zdretwiała a ona zadowolona ze spała na mamusi ![]() Mam plan ze jak przejdzie jej katarek to z powrotem bedzie spac w łózeczku.
|
|
#431 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzisiaj jednak znowu mam takie twardsze i wieksze, jak w drugim tygodniu... Sama juz nie wiem. Chyba tez zaczne prowadzic rozpiske jak Ty, zeby sobie zobaczyc, jak mala Glodzilla je ![]() Dziewczyny, mam 4 butelki ss
|
|
#432 |
|
Rozeznanie
|
Bardzo dziękujemy za kciuki moje kochane, ale ze szczepienia nici, bo pani doktor powiedziała, że Krzysiowi jeszcze żółtaczka nie zeszła
Jak się będzie nasilać to natentychmiast do niej przylecieć, a jak powoli schodzić to za tydzień przyjść ![]() ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Pewnie, że można, ale np. z kurczakiem i sosem na bazie jogurtu naturalnego lub z łososiem i koperkiem
|
#433 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mijus, Kochana, DZIEKUJEMY BARDZO ZA PIELUSZKI !!!!! Wlasnie doszly do nas !!!!! Ogromne dzieki
|
|
#434 | |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry
malucha wisi mi na rece i wlasnie sie zesrutala wiec nie popisze znowu Cytat:
oluśka a jak wygladaja te plesniawki bo u mojej zobaczyłam ze 2 takie białe kropki jak by z ropa,mozna cos dostac bez recepty?
|
|
#435 |
|
Zakorzenienie
|
moj maly roznie raz co 4 godz raz co poltorej,
w nocy przerwy sa naprawde rozne,sama przerwa w karmieniu wyglada tak ze najpierw zmieniam mu pieluszke pozniej karmie,czasami musze zmienic jeszcze raz,pozniej maly usypia i klade go go kosza cala opercja trwa min 20min niekiedy 1,5 zalezy czy mu sie chce jesc i spac czy wolli pojesc i reszte czasu poniuplac cyca i pospac przy mamie..... |
|
|
|
#436 |
|
Wtajemniczenie
|
ooo własnie dawno takiej elizo nie jadłam
a ja opatentowałam nowy sposob jak uspokoic lilke. wkładam ja do fotelika samochodowego i buju buju, ale kupie sobie jakis bujaczek nie drogi chyba , bo ten fotelik pewnie nie za bardzo wygodny dla niej jest widze |
|
|
|
#437 |
|
Raczkowanie
|
eliza to taki nalot biały na jezyku miał od wewnętrznej strony warg i policzków troszke jakby krostki bez recepty jest apthin ale szczerze to słabo działa nie wiem czy karmisz mm czy piersią ale jak piersią to idz do lekarza od razu rozwieje twoje watpliwości bo ból sutków jest straszny
|
|
|
|
#438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/angielski-lezaczek...190344392.html co prawda mały jeszcze za długo w nim nie poleży ale z dnia na dzień coraz dłuzej i zaczyna sie zabawkami interesowac... nawet ostatnio je szturchał łapkami
|
|
|
|
|
#439 |
|
Wtajemniczenie
|
O dzięki neska . Na razie szukam na takich stronach z drugiej ręki, ale ten wcale nie jest drogi, a jaki ładny
|
|
|
|
#440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nacięcia w ogóle nie czuje nawet dziś z mężem próbowaliśmy ale spanikowaliśmy ze jednak za wcześnie Ja ostatnio jadłam... jestem wyrodna matką ? W ogóle to ja jem prawie wszystko ![]() Dziękuje za odpowiedzi w sprawie mleka i tego bólu
|
|
|
|
|
#441 | ||
|
Rozeznanie
|
Pearl też czytałam o tym, że karmienie to chwila wyciszenia itd, ale jak mój jadł godzinami, to i tak cud, że tv włączałam dopiero po 17-tej i to na dodatek cichutko, żeby słyszała, jak i czy mały połyka
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#442 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#443 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po jedzeniu pieluchy nie zmieniam nigdy, żeby się jej nie ulało. Jak zaśnie i zrobi kupę, to nie zmieniam, tylko tak śpi. A jak nie zaśnie, to odczekam tak 20 minut, i wtedy delikatnie zmieniam ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Cytat:
Wygląda fajnie, a własnie myślę, żeby małej kupić
|
|
|
#444 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny właśnie się zorientowałam, że Natalia kończy dziś 2 miesiące -
|
|
|
|
#445 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A jakiego używasz? czyżby enfamil? Cytat:
co do synka -> _________________________ _ Tyle co się cieszyłam, że Tymek budzi się tylko raz w nocy... dzisiaj spałam w sumie ze 4 godzinki, bo najpierw nie chciał usnąć, dopiero koło mnie w łóżku zasnął (za to ja kiepsko, bo mało miejsca), a po kolejnym karmieniu włączyła mu się funkcja "jestem chłopak towarzyski"... dopiero po kolejnej butli zasnął, ale trwało to niezbyt długo ![]() Wczoraj byłam w niezłym szoku, bo karmiłam T. z (.), po czym zasnął na 4 godziny to się nie zdażyło od kilku tygodni, żeby po moim mleku był najedzony dłużej niż pół godziny![]() Teraz zmęczony marudzeniem nie wiadomo o co usnął, jak tylko się obudzi dostaje mlesio i idziemy na spacer
T. 16.1.12 Z. 30.6.14 A. 7.2.17 G. 9.1O.18 Edytowane przez bambusiek Czas edycji: 2012-03-09 o 14:42 |
||||
|
|
|
#447 | |
|
Zakorzenienie
|
Aaaa... pisałyście jak u Was wyglądał Dzień Kobiet, to i ja się pochwalę
![]() Od męża dostałam bukiet czerwonych róż, a wieczorem zrobił kolację (pierś kurczaka pieczona w jogurcie i krakersach + cukinia zapieczona z pomidorem i mozarellą ) + ulubione piwko (dla mnie oczywiście tylko symbolicznie ), a potem deserek, ale to już sklepowy![]() ---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Cytat:
![]()
|
|
#448 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny mam jeszcze pytanie o chrzciny.
Kogo na nie zapraszacie? Ja pamiętam, że jak moja siostra robiła chrzciny swojej córki, to prosiła wiadomo dziadków, rodziców chrzestnych, rodzeństwo, ale też i wujków czyli rodzeństwo naszych rodziców wraz z ich dziećmi czyli naszym rodzeństwem ciotecznym. Teraz zastanawiam się, czy ja też powinnam ich prosić. Mąż uważa, że powinna być tylko najbliższa rodzina w sensie rodzice nasi, rodzeństwo i chrzestni (czyli rodzeństwo ). A ja się boję, że moja rodzina czyli wujkowie poczują się dotknięci tym, że ich nie zaprosimy, skoro moja siostra ich prosiła. No i teraz nie wiem co zrobić. Pomóżcie
|
|
|
|
#449 | |
|
Zadomowienie
|
Ja karmię (.)(.) i jem pomidory pod różną postacią tj.świeży do kanapki,suszone w oliwie ,ketchup i ostatnio sos bolonese ,ale z torebki i raczej to ma mało co wspólnego z pomidorami,chyba ,ze przy nich lezał,a i zupe pomidorowa tyż jem
.Ja też z tych matek co raczej wszystko szamię,czasami nawet smażone Cytat:
i później zamiast usiąść ze wszystkimi to latał podawał gościom jedzenie.No co za dekl i teraz o to się z nim kłóce
|
|
#450 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:23.

Licze niby od poczatku ost karmienia do poczatku nastepnego, ale czasem nei udaje mi sie wyczekac tych 3 h, bo Jas sie zanosi i nic na niego nie dziala. Pediatra pozwolila EWENTUALNIE karmic po 2,5 h :/
Jeszcze dzisiaj ją jadłam
Daj jeszcze jakiś pomysł na fajną zupkę, bo ja to tylko chyba tylko rosół lub krupnik, więc ta koperkowa to taka miła odmiana
spróbuję w przyszłym tygodniu chyba 

) + ulubione piwko (dla mnie oczywiście tylko symbolicznie