Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012. - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-09, 12:32   #421
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

Aaa, i śniło mi się, że Anulka urodziła ciekawe jak się ma...

Cytat:
Napisane przez likas Pokaż wiadomość
Dziewczyny macie jakiś pomysł na obiad- co by się nie narobić, bo strasznie mi się nie chce, zreszta moj stan lodówki, nie daje za duzego pola do popisu
ja od tygodnia jem pierś z kurczaka grillowaną i warzywa na parze... wczoraj był rosół.

Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość
hehe śmiej się śmiej... na mnie karmienie działa przeczyszczająco :P hehe - ale poważnie, jak mała ciągnie cyca ja odrazu czuję potrzebę udania się do WC w celu dłuższego posiedzenia... szczególnie przy porannym karmieniu...kiedyś jak byłam sama z dzieciakami w domu to normalnie jak zassała to myślałam, że się porobie i skończyło się karmieniem dziecioka na WC - ale nie mogłam jej odłożyć bo by się zapłakała z głodu... dobrze,że ona jeszcze nie kuma...bo zapachy przy jedzeniu miała super:P
na mnie tak samo działa karmienie. OD razu mi się chce
ale żeby taka akcja to nie miałam jeszcze
Stary 2012-03-09, 12:37   #422
MartuNiunia87
Rozeznanie

Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

hehe :P
http://photos.nasza-klasa.pl/1087201...b452ba114.jpeg

Pierdoła, a jak cieszy :P
Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 12:45   #423
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Co wy? na spacery nie chodzicie?
Mi też wychodzi około 7-8 bo Julek wieczorami to co 1,5h potrafi jeść - ale nie dziwne, nadrabia nocki.
Ja chodzę ale dzisiaj u mnie beznadziejna pogoda i co chwilę chyba jakaś mżawka pada, bo chodniki mokre :/ A ja tak chciałam na spacer

No to mój chyba też nadrabia, bo jak patrzę na moją rozpiskę, to widzę, że nocne przerwy są nawet co 5 godzin.

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Kropeczko, co do karmienia, to staram sie co 3 h - tak mi kazala pediatra, ktora stwierdzila, ze wczesniej mialam przekarmione dziecko Licze niby od poczatku ost karmienia do poczatku nastepnego, ale czasem nei udaje mi sie wyczekac tych 3 h, bo Jas sie zanosi i nic na niego nie dziala. Pediatra pozwolila EWENTUALNIE karmic po 2,5 h :/

Hm, Agatku, chyba faktycznie cos jest na rzeczy z tym skokiem,bo dzisiaj tez od rana jest niespokojny. Ciezko go uspic, co chwila podskakuje w bujaczku... Jak ja to wierzga nogami, wykonuje takie dziwne ruchy rekoma...w ogole jest jakis taki nie do ogarniecia
Pearl współczuję tego ograniczenia, skoro dziecko chce jeść, to musi być niezły wrzask
A co do skoku, to miałam Ci właśnie pisać, że ja w 3 tygodniu myślałam, że Mały ma skok, bo CIĄGLE wisiał na cycku i nawet myślałam, że tracę pokarm, bo cycki zrobiły się miękkie i wyczytałam, że właśnie w 3 tygodniu jest kryzys laktacyjny. Laktacja musi się dostosować i właśnie są takie objawy, że dziecko jest niespokojne i ciągle chce do cyca. Jaś też chce do cyca i ja chyba bym go przystawiła, pomimo tych durnych zaleceń lekarki.
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 12:46   #424
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Co do ubioru to u nas body długi + rajtuzki, do tego cienka blyzeczka i lrginsy albo bienkie spodenki i skarperki.
W nocy body długi +pajac.
Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi czy w ciągu dnia wybudzacie swoje pociechy na karmienie?
Z góry przepraszam jeśli takie pytanie już padło, niestety nie mam czasu na czytanie na bieżąco forum

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Dziewczyny natępnym razem ją zamknę :P

Któras z Was zrobiła mi jakis czas temu smaka na zupe koperkowa. Napaliłam się trasznie na to, ale koperku przywiozła mama mi tak mało, że to raczej jakaś ziemniaczana zupa jest... A taka miałam ochote na duuuuzo koperku

Agatko dobrze wiedzieć, ale jak podam jej Delicol to nie płacze.. to ja juz sama nie wiem, a łączyć tych dwóch leków też niedobrze
to ja....to ja
Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
Dziewczyny a co z Kamusią ???

tez o niej wczoraj myslalam, ogólnie tak duzo mmus sie nie odzywa
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 12:51   #425
kropeczka1984
Rozeznanie

Kasikzaki mi też narobiłaś ochoty na tą zupę i wczoraj ją zrobiłam Jeszcze dzisiaj ją jadłam Dzięki Daj jeszcze jakiś pomysł na fajną zupkę, bo ja to tylko chyba tylko rosół lub krupnik, więc ta koperkowa to taka miła odmiana
Stary 2012-03-09, 12:52   #426
Blanszor
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość

od kiedy na avencie lecisz na dwójkach?? spróbuję w przyszłym tygodniu chyba

a ja myślałam, że zagęszczasz 'zagęszcza' mleko??
Agatku na avencie 2 jedziemy odkąd mały ma 5 tyg.
zagęszczam Bebilon Pepti albo moje mleko takim czymś:
https://www.bebilon.pl/produkty/inne...pecjalistyczne
Po dosypaniu zagęszczacza mleko jest gęstsze, ale trochę. Dopiero w żołądku jest bardzo zagęszczone. Dla mnie ten produkt jest genialny i tani w użytkowaniu.

Blanszor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 12:56   #427
zoskasamoska
Wtajemniczenie

No taka koperkowa to musi byc pycha, ale ja tego koperku mialam symbolicznie :P Hehehe

No dawać, dawać pomysły na zupke
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 13:00   #428
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
znaczy słoneczko poszło do Was u nas dziś chmury i wilgotno

Moje małe też dziś cały czas śpi, zresztą ona w ogóle dużo śpi - sporo w dzień i całe noce

Dziewczyny macie jakiś pomysł na obiad- co by się nie narobić, bo strasznie mi się nie chce, zreszta moj stan lodówki, nie daje za duzego pola do popisu
A żebyś wiedziała, że poszło do nich nasze słoneczko

Kopytka? Spaghetti? Gulasz? Nie wiem co lubisz. Mam dziś zupę krem warzywną

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200807202338.html
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...d7fcac01be.png
82 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 -->56 <--
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 13:13   #429
kropeczka1984
Rozeznanie

Boroo spaghetti można karmiąc piersią?
Stary 2012-03-09, 13:13   #430
kasikzaki
Zadomowienie

Cytat:
Jak ja bym sobie polazila po sklepach...albo poszla do kina...albo wziela dluga kapiel z ksiazka lub glupimi gazetkami...albo obejrzala jakis film na kompie i pospala do czasu, az sama sie obudze, a nie stekanie albo syrena
Kochana a jak długo karmisz i co w tedy robisz?? Ja wykozystuje ten czas na komp i tv. Co wieczór ogładamy film lub serial jak ja karmie, mi to odpowiada.
Po sklepach tez łaze z mała Do stekania sie przyzwyczaiłam, tylko kino odpada
Cytat:
Lilka znowu płacze, usypia mi na rękach, ale jak ją odłoże do łózeczka to płacze dlatego zostawiłam ją u siebie w łóżku i lezy obok mnie i śpi jak narazie.
ja w nocy usypiam mała trzymajac ja w pozycji do odbicia, puźniej obnizam sie i ona tak mi lezy na klacie az zasnie i wtedy kłade ja na łóżko w jej pokoju.Wczoraj ja usypiałam ok 22 i sie obudziłysmy o 3:20 Ja oczywiscie cała zdretwiałaa ona zadowolona ze spała na mamusi
Mam plan ze jak przejdzie jej katarek to z powrotem bedzie spac w łózeczku.
Stary 2012-03-09, 13:13   #431
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Pearl współczuję tego ograniczenia, skoro dziecko chce jeść, to musi być niezły wrzask
A co do skoku, to miałam Ci właśnie pisać, że ja w 3 tygodniu myślałam, że Mały ma skok, bo CIĄGLE wisiał na cycku i nawet myślałam, że tracę pokarm, bo cycki zrobiły się miękkie i wyczytałam, że właśnie w 3 tygodniu jest kryzys laktacyjny. Laktacja musi się dostosować i właśnie są takie objawy, że dziecko jest niespokojne i ciągle chce do cyca. Jaś też chce do cyca i ja chyba bym go przystawiła, pomimo tych durnych zaleceń lekarki.
Tak myslisz? Wlasnie zauwazylam,ze mi sie cycochy zrobily bardziej miekkie. Ale wydawalo mi sie, ze Jasiek sie najadal, bo odpadal od cycka "na zula" i pozniej nawet mu sie ulewalo. Pytalam sie tutaj, to niektore Dziewczyny pisaly,ze byc moze juz sie laktacja unormowala i ja w sumie tez tak myslalam...
Dzisiaj jednak znowu mam takie twardsze i wieksze, jak w drugim tygodniu... Sama juz nie wiem. Chyba tez zaczne prowadzic rozpiske jak Ty, zeby sobie zobaczyc, jak mala Glodzilla je

Dziewczyny, mam 4 butelki ss Jak tz przynisol je do domu, to sie poryczalam. Chyba zle ze mna...

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 13:20   #432
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Bardzo dziękujemy za kciuki moje kochane, ale ze szczepienia nici, bo pani doktor powiedziała, że Krzysiowi jeszcze żółtaczka nie zeszła
Jak się będzie nasilać to natentychmiast do niej przylecieć, a jak powoli schodzić to za tydzień przyjść

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

Cytat:
Pewnie, że można, ale np. z kurczakiem i sosem na bazie jogurtu naturalnego lub z łososiem i koperkiem

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200807202338.html
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...d7fcac01be.png
82 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 -->56 <--
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 13:25   #433
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Kochana a jak długo karmisz i co w tedy robisz?? Ja wykozystuje ten czas na komp i tv. Co wieczór ogładamy film lub serial jak ja karmie, mi to odpowiada.
Po sklepach tez łaze z mała Do stekania sie przyzwyczaiłam, tylko kino odpada

Ja gdzies w jakies super madrej gazeicie wyczytalam, ze podczas karmienia najelpiej,zeby nic nie rozpraszalo dziecka, ze to czas tylko dla mamy z dzieckiem, ze musi miec spokoj,poczucie bezpieczenstwa bla bla bla bla
no i sie tak staralam robic... ale chyba to zmienie, bo ilemozna
a w sumie nie karmie jakos super dlugo... zazwyczaj 15 minut i Jasiek ma dosc

ja w nocy usypiam mała trzymajac ja w pozycji do odbicia, puźniej obnizam sie i ona tak mi lezy na klacie az zasnie i wtedy kłade ja na łóżko w jej pokoju.Wczoraj ja usypiałam ok 22 i sie obudziłysmy o 3:20 Ja oczywiscie cała zdretwiałaa ona zadowolona ze spała na mamusi
Mam plan ze jak przejdzie jej katarek to z powrotem bedzie spac w łózeczku.

Ja tez tak probuje czasem uspic Jaska, ale skubaniec budzi sie, jak tylko proboje go odlozyc. Dzisiaj tak mnie bolaly plecy po wczorajszym noszeniu, ze juz nie dawalalm rady siadac do karmienia i tz mi go podsuwal, a ja karmilam na lezaco i pozniej tak zasypialismy. Maly gad zadomowil sie w naszym lozku na dobre

Mijus, Kochana, DZIEKUJEMY BARDZO ZA PIELUSZKI !!!!!
Wlasnie doszly do nas !!!!! Ogromne dzieki

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 13:31   #434
eliza1984
Zadomowienie

dzien dobry
malucha wisi mi na rece i wlasnie sie zesrutala wiec nie popisze znowu

Cytat:
No taka koperkowa to musi byc pycha, ale ja tego koperku mialam symbolicznie :P Hehehe

No dawać, dawać pomysły na zupke
to moze zacierkowa tj z takimi lanymi kluseczkami,ja używam gotowych

oluśka a jak wygladaja te plesniawki bo u mojej zobaczyłam ze 2 takie białe kropki jak by z ropa,mozna cos dostac bez recepty?
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 13:43   #435
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

moj maly roznie raz co 4 godz raz co poltorej,
w nocy przerwy sa naprawde rozne,sama przerwa w karmieniu wyglada tak ze najpierw zmieniam mu pieluszke pozniej karmie,czasami musze zmienic jeszcze raz,pozniej maly usypia i klade go go kosza cala opercja trwa min 20min niekiedy 1,5 zalezy czy mu sie chce jesc i spac czy wolli pojesc i reszte czasu poniuplac cyca i pospac przy mamie.....
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 13:46   #436
zoskasamoska
Wtajemniczenie

ooo własnie dawno takiej elizo nie jadłam

a ja opatentowałam nowy sposob jak uspokoic lilke. wkładam ja do fotelika samochodowego i buju buju, ale kupie sobie jakis bujaczek nie drogi chyba , bo ten fotelik pewnie nie za bardzo wygodny dla niej jest widze
Stary 2012-03-09, 13:51   #437
Oluska1988
Raczkowanie

eliza to taki nalot biały na jezyku miał od wewnętrznej strony warg i policzków troszke jakby krostki bez recepty jest apthin ale szczerze to słabo działa nie wiem czy karmisz mm czy piersią ale jak piersią to idz do lekarza od razu rozwieje twoje watpliwości bo ból sutków jest straszny a i lekarka mówiła żeby po każdym karmieniu dać maluszkowi popić herbatki chociaż pare łyków żeby mu się buzia przepłukała po mleku.
Oluska1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 13:53   #438
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
ooo własnie dawno takiej elizo nie jadłam

a ja opatentowałam nowy sposob jak uspokoic lilke. wkładam ja do fotelika samochodowego i buju buju, ale kupie sobie jakis bujaczek nie drogi chyba , bo ten fotelik pewnie nie za bardzo wygodny dla niej jest widze
my mamy niedrogi leżaczek i w sumie jestem z niego zadowolona...

http://allegro.pl/angielski-lezaczek...190344392.html

co prawda mały jeszcze za długo w nim nie poleży ale z dnia na dzień coraz dłuzej i zaczyna sie zabawkami interesowac... nawet ostatnio je szturchał łapkami
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 13:59   #439
zoskasamoska
Wtajemniczenie

O dzięki neska . Na razie szukam na takich stronach z drugiej ręki, ale ten wcale nie jest drogi, a jaki ładny
Stary 2012-03-09, 14:01   #440
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sandra1892 Pokaż wiadomość
[/COLOR]

U nas miesiecznie na mm idzie 65 zl. Bo mala je Gerbera, a ona kosztuje 13 zl wiec jest ok.
to nie duzo./...
Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
Witaj w klubie mi jeszcze naciecie chce rozerwać
Ja nacięcia w ogóle nie czuje nawet dziś z mężem próbowaliśmy ale spanikowaliśmy ze jednak za wcześnie

Cytat:
Ja ostatnio jadłam... jestem wyrodna matką ?
W ogóle to ja jem prawie wszystko

Dziękuje za odpowiedzi w sprawie mleka i tego bólu

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 14:06   #441
kropeczka1984
Rozeznanie

Pearl też czytałam o tym, że karmienie to chwila wyciszenia itd, ale jak mój jadł godzinami, to i tak cud, że tv włączałam dopiero po 17-tej i to na dodatek cichutko, żeby słyszała, jak i czy mały połyka

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
Pewnie, że można, ale np. z kurczakiem i sosem na bazie jogurtu naturalnego lub z łososiem i koperkiem
Łe a ja chciałam z sosem pomidorowym

Cytat:
Napisane przez Katerina_00 Pokaż wiadomość
moj maly roznie raz co 4 godz raz co poltorej,
w nocy przerwy sa naprawde rozne,sama przerwa w karmieniu wyglada tak ze najpierw zmieniam mu pieluszke pozniej karmie,czasami musze zmienic jeszcze raz,pozniej maly usypia i klade go go kosza cala opercja trwa min 20min niekiedy 1,5 zalezy czy mu sie chce jesc i spac czy wolli pojesc i reszte czasu poniuplac cyca i pospac przy mamie.....
Dzięki
Stary 2012-03-09, 14:29   #442
kasikzaki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
Haniula nie pamiętam, czy karmisz piersią czy mm. Jeżeli piersią to nie podawaj. Kupa moze być nawet raz na tydzien. Mój Fifi ostatnio nie robił kupsztala przez 4 dni, a potem znowu codziennie, a dziś znowu nic.
No dokładnie, mi zawsze siostra mówiła ze na cycu to kupek może byz 1 na 7 dni lub 7 1 1 dzień

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
czy któraś z was ma elektryczna huśtawkę dla maluszka i może polecić ???
Ja mam fishera o taką ale jak za tą cenę to powinni się bardziej postarać.

Cytat:
Myslicie,ze skok rozwojowy ten pierwszy mozna przechodzic wczesniej? Jasiek placze lzami, zatrzymuje wzrok na twarzach, wodzi wzrokiem za gwiazdka w karuzeli, reaguje bardziej na dzwieki... Dzisiaj byl z nim sajgon od 15ej, dopiero teraz usnal, ale nie wiem, na jak dlugo. Dawno nam tak nie wyl. Poczytalam o tych skokach i tam jest napisane, ze trzeba brac pod uwage,ze dziecko urodzone po terminie moze przechodzic ten skok troche szybciej i tak sie zastanawiam...

Ide wyszorowac pupsko i czekac na pobudke Glodzilli, ktora powinna byc o polnocy. Fak... mam 10 minut
U nas był zdecydowanie szybciej a łzami to płakała już w 2 tyg życia.

Cytat:
Mam pytanie do mam karmiących piersią:
Co ile karmicie swoje maluchy? I jak liczycie te odstępy? Czy od początku poprzedniego karmienia do początku drugiego (wg książki "Pierwszy rok życia dziecka" właśnie tak powinno się liczyć, ale to w sumie i tak nie robi różnicy ) czy od końca pierwszego karmienia do początku drugiego./
Ja nie liczę i nie zapisuje i karmię na rzadanie, jak śpi to wiadomo zależy jak długo i jak wstanie to zazwyczaj chce cyca od razu ale juz nie wrzeszczy tak jak kiedyś tylko marudzi. Ciężko powiedzieć w ciągu dnia są to przerwy pomiędzy półtorej a 4 h. No i czasami ciągnie 15 minut i jest najedzona a czasami półtorej f potrafi se ciomkać
Stary 2012-03-09, 14:34   #443
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:

Angelika, Lucy, Marta, Agawoo dzięki za odpowiedzi w sprawie karmień Napiszcie jeszcze jak długo zajmują Wam pobudki w nocy łącznie z odbijaniem i zmianą pieluchy? Please

W 15 minut zje i odbije mu się? A pieluchy zmieniasz przed/po karmieniu? U mnie rekordem było zmieszczenie się z tym wszystkim w 40 minutach, z czego jedzenia było góra 10 minut!
U nas je tak, że: 5 minut ssie, potem czekam na odbicie i sobie chwile królewicz musi odpocząć :/ co daje kolejne 5 minut, jak mu się zachce kupy (a zwykle chce ), to stęka kolejne co najmniej 5 minut, potem zmiana pieluchy 10 minut, bo czasami i w trakcie zmiany robi kupkę , potem znowu do piersi, ale już troszkę krócej ssie ok. 3 minut. To mi daje conajmniej 30 minut, więc w sumie to nie wiem, gdzie mi się pozostałe minuty gubią
Kropeczka, u nas to róznie, ale zazwyczaj jak mała budzi się z syreną okrętową, to szybko zmieniam pieluchę i przystawiam do cyca, a jak jej się zdarzy wybudzać powoli, to kładę na przewijak, rozpinam pieluchę, zmieniam, mała sobie gada i przemawia do zabawek, i dopiero jak zaczyna kwękać to ją przystawiam. Wtedy schodzi dłużej

Po jedzeniu pieluchy nie zmieniam nigdy, żeby się jej nie ulało.
Jak zaśnie i zrobi kupę, to nie zmieniam, tylko tak śpi. A jak nie zaśnie, to odczekam tak 20 minut, i wtedy delikatnie zmieniam

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
my mamy niedrogi leżaczek i w sumie jestem z niego zadowolona...

http://allegro.pl/angielski-lezaczek...190344392.html

co prawda mały jeszcze za długo w nim nie poleży ale z dnia na dzień coraz dłuzej i zaczyna sie zabawkami interesowac... nawet ostatnio je szturchał łapkami
Neska, a czy ten leżaczek rozkłada się na płasko?
Wygląda fajnie, a własnie myślę, żeby małej kupić

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 14:34   #444
likas
Raczkowanie

Dziewczyny właśnie się zorientowałam, że Natalia kończy dziś 2 miesiące - za to
likas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 14:40   #445
bambusiek
Zakorzenienie

Cześć

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Bambusek mmm pyszne ciasto!! A co do karmienia piersią- wytrzymaj jak najdłużej, niby najlepiej do 6 miesiąca karmić, a jak nie dajesz rady to zaprzestań i tyle. Wkurzające jest to odciąganie co chwila, wiem, sama to robiłam, było męczące, dlatego się cieszę, że już nie karmię
Chętnie bym już też skończyła karmienie (.) chociażby ze wględów wizualno-praktycznych - co chwila jakieś plamy na bluzkach, bo często wkładki nie dają rady, ubieram ciągle te same zestawy pt. "w tym wygodnie się karmi"

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
Czy Wasze dzidizole też tak jakoś się męczą żeby zasnąc?mi czasami jest tak go żal bo widzę ,że oczka mu się zamykają no ale jakos nie może zasnąc???????
czasem bardzo niestety, ale wtedy zostawiam go w bujaczku i tylko podaję smoka jak trzeba i z reguły ładnie zasypia

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Mamy karmiące mm, jaką kwote miesięcznie wydajecie na mleczko?
I mamy po sn, czy wy tez macie takie problem : jak robicie kupkę to was tak strasznie skręca w środku?
U nas puszka 400 g starcza na 5-6 dni, a kosztuje 24 zł

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
moje 400 gram mleka kosztuje 27 zl, a jedno starcza na 4-5 dni ;/
A jakiego używasz? czyżby enfamil?

Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość
Witaaam dziś moja mała zaliczyła nocne Obkupsztalanie matki :P - nawaliła kupona, no to ją przebieram...(nie chciało mi się jej na przewijak zanosić więc u nas na łóżku) wycieram chusteczką, biorę się za krem a ta zaczyna kupsztala robić - no zaczęłam łapać chusteczkami co się dać, żeby poduszki nasze ratować....skończyła.. podkładam pieluchę, wycieram od nowa...widzę minę pełnego skupienia..iiii... kupsztala ciąg dalszy na świeżą pieluchę (jeszcze nawet nie rozwiniętą....)...no to czekam aż skończy...biorę chusteczkę i czyszczę ponownie, podkładam nową pieluszkę...kremuję...Mar tynka puszcza mi oczko i...sik...sik..sikaaaaa:P ..poddałam się , odczekałam trochę, zawinęłam (kolejną) świeżą pieluszkę, zaczynam ubierać...patrzę a tu jednak okazało się,że pajaca nie uratował i obkupsztalany..więc idę do komody biorę nowego..ubieram Martynkę...przy zapinaniu ostatniego napa...usłyszałam znajomy dźwięk w pieluszce... ....
Po kilku minutach TŻ wchodzi do pokoju z WC patrzy na podłogę (tam rzucałam chusteczki, pamparsy i pajac) i mówi "Co wy robicie? ty jej te pieulichy brudzisz (czyt. obsrywasz) czy co :P"

hehe ja najpiękniejsze życzenia dostałam od synka jedziemy busem z przedszkola, a on w połowie drogi na pół autobusu:

"mamusiu wszystkiego najlepszego" a ja mówię, dziękuję, ale czemu mi składasz życzenia a on "bo Pani w przedszkolu kazała...bo jest święto twoje i siostrów dużych i małych też..i dziewczynów...chłopaków nie"

po chwili dodał:

"Martynki też jest święto, ale ona jeszcze wygląda jak chłopak" (krótkie włoski )
co do kupy ->
co do synka ->
_________________________ _
Tyle co się cieszyłam, że Tymek budzi się tylko raz w nocy... dzisiaj spałam w sumie ze 4 godzinki, bo najpierw nie chciał usnąć, dopiero koło mnie w łóżku zasnął (za to ja kiepsko, bo mało miejsca), a po kolejnym karmieniu włączyła mu się funkcja "jestem chłopak towarzyski"... dopiero po kolejnej butli zasnął, ale trwało to niezbyt długo

Wczoraj byłam w niezłym szoku, bo karmiłam T. z (.), po czym zasnął na 4 godziny to się nie zdażyło od kilku tygodni, żeby po moim mleku był najedzony dłużej niż pół godziny

Teraz zmęczony marudzeniem nie wiadomo o co usnął, jak tylko się obudzi dostaje mlesio i idziemy na spacer
G. 9.1O.18

Edytowane przez bambusiek
Czas edycji: 2012-03-09 o 14:42
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 14:56   #446
anankee
Rozeznanie

wygrałam kocyk z bobovity

Emi!

anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 15:00   #447
bambusiek
Zakorzenienie

Aaaa... pisałyście jak u Was wyglądał Dzień Kobiet, to i ja się pochwalę

Od męża dostałam bukiet czerwonych róż, a wieczorem zrobił kolację (pierś kurczaka pieczona w jogurcie i krakersach + cukinia zapieczona z pomidorem i mozarellą) + ulubione piwko (dla mnie oczywiście tylko symbolicznie), a potem deserek, ale to już sklepowy

---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

Cytat:
Dziewczyny właśnie się zorientowałam, że Natalia kończy dziś 2 miesiące - za to

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
wygrałam kocyk z bobovity
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 15:09   #448
kropeczka1984
Rozeznanie

Dziewczyny mam jeszcze pytanie o chrzciny.
Kogo na nie zapraszacie? Ja pamiętam, że jak moja siostra robiła chrzciny swojej córki, to prosiła wiadomo dziadków, rodziców chrzestnych, rodzeństwo, ale też i wujków czyli rodzeństwo naszych rodziców wraz z ich dziećmi czyli naszym rodzeństwem ciotecznym. Teraz zastanawiam się, czy ja też powinnam ich prosić. Mąż uważa, że powinna być tylko najbliższa rodzina w sensie rodzice nasi, rodzeństwo i chrzestni (czyli rodzeństwo ). A ja się boję, że moja rodzina czyli wujkowie poczują się dotknięci tym, że ich nie zaprosimy, skoro moja siostra ich prosiła. No i teraz nie wiem co zrobić. Pomóżcie
Stary 2012-03-09, 15:19   #449
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
Łe a ja chciałam z sosem pomidorowym
Ja karmię (.)(.) i jem pomidory pod różną postacią tj.świeży do kanapki,suszone w oliwie ,ketchup i ostatnio sos bolonese ,ale z torebki i raczej to ma mało co wspólnego z pomidorami,chyba ,ze przy nich lezał,a i zupe pomidorowa tyż jem .Ja też z tych matek co raczej wszystko szamię,czasami nawet smażone
Cytat:
Dziewczyny mam jeszcze pytanie o chrzciny.
Kogo na nie zapraszacie? Ja pamiętam, że jak moja siostra robiła chrzciny swojej córki, to prosiła wiadomo dziadków, rodziców chrzestnych, rodzeństwo, ale też i wujków czyli rodzeństwo naszych rodziców wraz z ich dziećmi czyli naszym rodzeństwem ciotecznym. Teraz zastanawiam się, czy ja też powinnam ich prosić. Mąż uważa, że powinna być tylko najbliższa rodzina w sensie rodzice nasi, rodzeństwo i chrzestni (czyli rodzeństwo ). A ja się boję, że moja rodzina czyli wujkowie poczują się dotknięci tym, że ich nie zaprosimy, skoro moja siostra ich prosiła. No i teraz nie wiem co zrobić. Pomóżcie
My zapraszamy tylko najbliższych tzn rodziców,rodzzeństwo,dzia dka i babcie i to będzie 21 osób.Maż chce wszystko zrobić w domu ale u moich rodziców bo oni mają duży salon tylko najgorsze to gotowanie.Chciałam zamówić catering ,ale ten nie chce i nie wiem jak on sobie to wyobraża ,ze bedzie stał i gotował cały dzień o ile nie 2 i później zamiast usiąść ze wszystkimi to latał podawał gościom jedzenie.No co za dekl i teraz o to się z nim kłóce
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 15:33   #450
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Cześć

Chętnie bym już też skończyła karmienie (.) chociażby ze wględów wizualno-praktycznych - co chwila jakieś plamy na bluzkach, bo często wkładki nie dają rady, ubieram ciągle te same zestawy pt. "w tym wygodnie się karmi"

czasem bardzo niestety, ale wtedy zostawiam go w bujaczku i tylko podaję smoka jak trzeba i z reguły ładnie zasypia

U nas puszka 400 g starcza na 5-6 dni, a kosztuje 24 zł

A jakiego używasz? czyżby enfamil?

co do kupy ->
co do synka ->
_________________________ _
Tyle co się cieszyłam, że Tymek budzi się tylko raz w nocy... dzisiaj spałam w sumie ze 4 godzinki, bo najpierw nie chciał usnąć, dopiero koło mnie w łóżku zasnął (za to ja kiepsko, bo mało miejsca), a po kolejnym karmieniu włączyła mu się funkcja "jestem chłopak towarzyski"... dopiero po kolejnej butli zasnął, ale trwało to niezbyt długo

Wczoraj byłam w niezłym szoku, bo karmiłam T. z (.), po czym zasnął na 4 godziny to się nie zdażyło od kilku tygodni, żeby po moim mleku był najedzony dłużej niż pół godziny

Teraz zmęczony marudzeniem nie wiadomo o co usnął, jak tylko się obudzi dostaje mlesio i idziemy na spacer

padłam hahaha mój miał dzis tą samą funkcję o 6 rano

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości