|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2611 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część IX
Cytat:
)
|
|
#2612 | ||
|
Zadomowienie
|
A ja sobie siedzę z henną na glowie
![]() Tylko nie wiem, czy mi chwyci dobrze, bo mialam resztkę, jakąś 1/3 opakowania i nawet po rozrobieniu z odżywką bylo malo.. Ale nie moglam się doczekać poniedzialku - dostawy mojej zamówionej Khadi i stęsknilam się za moim ciemnym brązem ![]() Btw: Mam nową współlokatorkę z którą nie rozmawiam (nie pytajcie, to po prostu związek bez przyszlości Wszystkie komentarze rodziny i przyjaciól byly nieważne - ten wzrok chemicznego bazyliszka po prostu zabija Cytat:
![]() Cytat:
Ach! I dziękuję za opis Twojej pielęgnacji i wskazówki! Poczytalam, coś się przyda z pewnością.. Zwlaszcza, że też mam falowane wlosy, które ostatnio mają tendencję do prostowania, więc może jonizacja przyszlaby mi z pomocą w stylizacji? Dziękuję raz jeszcze! |
||
|
|
|
#2613 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jeśli chodzi o krem Be Beauty, można też go nałożyć jak olej - przed myciem. Dzisiaj miałam go na noc, szału nie zrobił bo nie lubię olejów wnikających, ale do dłoni już mi się znudził .
|
|
#2614 | |
|
Zadomowienie
|
Uff.. Upieklo mi się!
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2615 |
|
Rozeznanie
|
odżywki b/s się boję
Mam włosy podatne na obciążenia, pewnie dlatego, że są b. rzadkie w pskikaczu: (ale to faza eksperymentów) kreatyna d-penthanol ew.jedwab
|
#2616 |
|
Nindżopesz
|
Hej, mogę dołączyć?
![]() Mam niestety kilka pytań. Po pierwsze która odżywka Nutri-Gładki jest polecana, ta: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...ladzajaca.html ? Ona nie ma silikonów? Po drugie nie wiem jak zmodyfikować pielęgnację. W bad hair days miotam się między dwoma efektami: korkociągami jeśli użyję po umyciu kilku kropli oliwki Hipp (wyglądają wtedy na rzadkie i je rozczesuję); lub leciutkimi puszącymi "piórkami" jeśli jej nie używam. Nie wiem czego użyć żeby wypośrodkować efekt, żółta Joanna b/s nie wystarcza, żel lniany brzydko usztywnia fale albo jakoś źle go nakładam. Silikonowych psikadeł chciałabym uniknąć. Może ktoś miał podobny problem i coś doradzi? Oczywiście używam wszelkich cudów wianków: szamponu Hipp, odżywek Garnier AiK, różowej Artiste, żółtej Joanny Naturii b/s, maseczki Bingo z elastyną, żelu lnianego jako dodatku do olei, żelu z pantenolem, zielonego Biedrokremu do rąk, wcierki Jantarowej, olei: lnianego, kokosowej Vatiki, brzozowej Alterry, oliwy z oliwek. |
|
|
|
#2617 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam tendencję do przeciążania włosów. W sensie za dużo walę zawsze tych odżywek, bo włosy same w sobie nie są z tych obciążających się
![]() Cytat:
![]() A o jonizacji też myślę, może to ona by pomogła coś na te piekielne króciaki, chociaż prawdę mówiąc wątpię
|
|
|
|
|
#2618 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na wątku olejowym/hennowym albo "Pochwalmy się.." zawsze podziwiam Twoje rude piękności! Nadal je uwielbiam! Piękne są!! Co do końcówek: masz jakieś psikadlo hand-made? Mi naprawdę pomaga rozprawić się z podobnym problemem - przepisów jest wiele, co wizażanka to metoda Najpopularniejsze to np aloes+keratyna+panthenol+ woda/hydrolat+odżywka b/s - wszystko do atomizera, potelepać i psikać wlosy w ciągu dnia ![]() Cytat:
Zawsze takie tabelki są dla mnie pomocą, czasem coś podpatruję, czasem wyszukuję swoje blędy.. ![]() ---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- Cytat:
![]() Ooo krem na noc.. O tym nie pomyślalam! Ale kokos mi nie sluży, o czym się już kolejny raz przekonalam, więc może dlatego ten krem mi też "nie podszedl.." Ale będę testować! Dzięki za patent!
|
|||
|
|
|
#2619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ptałam w poprzedniej częsci, ale czy jest sens dodawac sypkiego jedwabiu do odzywek?
|
|
#2620 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Rozpoczęłam akcję denko - czas zużyć odżywki, których już nie będę używać, a potem zostać tylko przy faworytach i nie kupować nic nowego, przynajmniej na jakiś czas
|
|
|
|
#2621 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
I powiadasz, że dzięki temu loki będą nie-fruwające i nie-zdredowane? Kurcze, czyli czekają mnie poważne zakupy bo nie mam żadnych tego typu półproduktów. Taką keratyną można psikać codziennie? Nie będzie przeproteinowania jakkolwiek się ono objawia? Jeszcze muszę pokombinować z żelem lnianym ale póki co dawał u mnie podobne efekty co... sama woda. |
|
|
|
|
#2622 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
nie jestem wegetarianką, ale nigdy nie zjem konia, sarny, dzika, królika... jeśli coś mogę zrobić to nie używam kosmetyków testowanych na zwierzętach, bo to co się dzieje w tych laboratoriach... to masakra...
|
|
#2623 |
|
Wtajemniczenie
|
Sylvi - a ile kosztuje ta płukanka malinowa?
|
|
|
|
#2624 |
|
Zakorzenienie
|
25 zł za 150 ml
wg mnie drogo, samemu w domu mogę zrobić o wiele tańszą, ale i tak do niej wrócę
|
#2625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aqua/water, cetearyl alcohol, elaeis guineensis oil/palm oil, behentrimonium chloride, niacinamide, saccharum officinarum extract/sugar cane extract, stearamidopropyl dimethylamine, chlorhexidine dihydrochloride, camellia sinesis extract/camellia sinesis leaf extract, benzyl salicylate, isopropyl alcohol, pyrus malus extract/apple fruit extract, persea gratissima oil/avocado oil, pyridoxine hci, citric acid, citrus medica limonum peel extract/lemon peel extract, prunus armeniaca kernel oil/apricot kernel oil, hexyl cinnamal, glycerin, oryza sativa bran oil/rice bran oil, parfum/fragnance (uff.. mam nadzieję, że bez literówek. )najśmieszniejsze w niej jest to, że reklamują ją jako: wzbogaconą w mikroolejek z ryżu o właściwościach odżywczych. Spójrzcie tylko, na którym miejscu ten olejek.
|
|
#2626 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
odgniatasz żel lniany? bo ja mam dzięki niemu naprawdę fajne fale i gdzieś przeczytałam że dobrze jest używac keratyne i gliceryne razem bo wtedy jest równowaga nawilżenia i proteinek ![]() coś koło 20 zł... kiedyś się chciałąm na nia skusić ale podobno jest mało wydajna i nie daje lepszych efektów niż np płukanka z cytryny czy octu jabłkowego. zawsze można kupić malinowy olejek eteryczny i dodawać do swoich płukanek
|
|
|
#2627 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Keratyna wnika w strukturę wlosa (bo go buduje) i nie powoduje przeproteinowania ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2628 |
|
Zakorzenienie
|
Tromm -
Twoje kłamstwo trwa tak długo, ze sam zaczynasz w nie wierzyć? Doceniamy dopiero kiedy stracimy. Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed Moja pielęgnacja włosów Edytowane przez karmazynka99 Czas edycji: 2012-03-09 o 17:04 |
|
|
|
#2629 |
|
Wtajemniczenie
|
I masz rację, mój chłopak kupił go właśnie w takiej cenie w Biedronce kilka miesięcy temu ;-) Więc po prostu poszedł w górę.
Mi niestety nie posłużył, bo obciążał włosy. |
|
|
|
#2630 | ||
|
Zadomowienie
|
Popatrzylam wlaśnie do wątku "Pochwalny się swoimi wlosami" dawno mnie tam nie bylo (jak na calym wizażu zresztą
) i zaślinilam monitor.. To nie na moje nerwy, takie piękne wlosy! Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2631 |
|
Zadomowienie
|
Hej włosomaniaczki !
Zamawiał ktos może z tej strony ?? http://kosmetykidabur.pl/ mysle ze mają ciekawe produkty Mam z Vatiki olej kokosowy i jest swietny! A te wszystkie maski i odzywki tak kuszą ze nie wiem na które sie zdecydować
|
|
|
|
#2632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak powiedziałam, że nie chodzę do fryzjera tylko TŻ mi podcina to już w ogóle była w szoku ![]()
|
|
#2633 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2634 | |||
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Wielkie dzięki, skład bardzo zachęcający, po wykończeniu wszystkiego przetestuję ![]() Cytat:
![]() To w sobotę przetrenuję właściwe użytkowanie. Cytat:
![]() Aloesu też nie mam, argh, miałam jedynie żel z pantenolem ale się skończył. Dobra, to za dwa miesiące coś kupię jak będę przy kasie a póki co pomęczę się z lnianym. Przepis zanotowany Ad. 2 acha, takie buty
|
|||
|
|
|
#2635 |
|
Zakorzenienie
|
a ja mam wrażenie, że przesadziłam z nawilżaczami, a za mało protein używam.......
|
|
|
|
#2636 | ||
|
Zadomowienie
|
Splukalam hennę a moja ulubiona wspóllokatora trzaskając drzwiami opuścila pokój.. Czyżby chodzilo jej o "piękny" szpinakowy zapach henny?
I chyba jednak ta jedna duża lyżka nie jest wystarczająca na moje wlosy, chyba nie chwycilo równomiernie.. Ale oczywiście nie moglam poczekać i pohennować, normalną ilością, jak normalni ludzie.. Nie, bo po co?! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2637 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I hamuję się przed kupowaniem... ![]() ---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- Cytat:
|
|
#2638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2639 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale moja akcja denko potrwa prawdopodobnie ponad pół roku
|
|
#2640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:26.

włosy domyte i puszyste
) 
Wszystkie komentarze rodziny i przyjaciól byly nieważne - ten wzrok chemicznego bazyliszka po prostu zabija 

Dziękuję raz jeszcze!
.

Kurcze, czyli czekają mnie poważne zakupy bo nie mam żadnych tego typu półproduktów.