|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#451 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Cytat:
Dlatego tak fajnie mu mówić i organizować My nie mamy miejsca, więc problem z głowy. Musi być restauracja i tyle. Prosimy naszych rodziców, rodzeństwo TZta, mojego kuzyna z dziewczyną (kuzyn będzie chrzestnym, ja nie mam rodzeństwa), mojego dziadka i jedyną siostrę mamy (mamę tego kuzyna), i moją kuzynkę (bo ona nas prosiła, jej brat też, w ogóle bliskie dosyć kontakty utrzymujemy). Niewiele osób będzie, za to kupa dzieci
|
|
|
#452 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Cytat:
Cytat:
u mnie będzie tylko 12-13 osób siostry tż jedna mężatka z 2 dzieci druga samotna matka z córeczką jego mama moi rodzice my i mój brat z żoną i córeczką chrzestny pewnei będzie brat chrzestna któraś z sióstr tż bo kompletnie wie wiem kogo wybrać na chrzestną kiedyś jak mieszkałam z rodzicami tam do okoła pełno koleżanek kuzynek miało się kontak z nimi częsty to by się tam miało kogo wybrać bo od tego czasu jak sie wyprowadziłam koleżanki i kuzynki powychodziły za mąż wyprowadziły się założyły rodziny to się kontakty urwały to nie bed ebrać kogos kogo widzę raz na ruski rok więc ja zbytnio wyboru w chrzestnych nie mam chciałam moją najlepszą przyjaciółkę ale ona mieszka w ie w pl będą dopiero w wakacje a nie chce tyle czasu zwlekać z chrzcinami
|
|
#453 |
|
Raczkowanie
|
nadrobilam ale nie odpisalam bo mi wcielo posty, raz, drugi
mam straszny dzien, dziecko spalo od 23 (nie wiem jak to mozliwe) do 2, potem od 3;30 do 5 i potem tylko by sie bawil karuzelka. ale teraz to spi jak zabity.
|
#454 |
|
Zakorzenienie
|
mam kłopot z małym,jak je cyca to co chwilke go wypluwa i sie preży płacze krzyczy nie wiem co mu jest,
polożna sugerowała kolki(mał niekiedy popuszcza bączki a mimo to i tak sie pręży i płacze) albo refluks żołądkowy-ktos tak ma z dzidzia?? nie wiem jak mu pomoc i czy moge mu pomoc..... |
|
|
|
#455 |
|
Wtajemniczenie
|
a my byliśmy na spacerku , miałam dzis robić zupę ogorkową ale zapomniałam kupić ogórków i już mi się nie chce po nie lecieć więc dzis na obiad ziemniaczki z jajem sadzonym i ogórek konserwowy bo takie to mam więc bez żadnych udziwnień dziś
hehe
|
#456 | ||||
|
Zadomowienie
|
Stwierdziłąm ze Mili lubi być w gościach lub jak są goście. Włąśnie wyszła odemnie kumpela. Przyszła ze swoją 5tyg córeczką na kawkę. Mili cały czas spała i dalej śpi, jej córa płakała, my gadałyśmy i nic jej to nie przeszkadzało. A wczoraj w gościach też spała długo a tam przecież trója dzieciaków
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mikuś słodki Cytat:
Edytowane przez kasikzaki Czas edycji: 2012-03-09 o 16:05 |
||||
|
|
|
#457 |
|
Wtajemniczenie
|
oczywiście znowu mnie dziś głowa boli ale to chyba przez to ze całą drogę szłam pod słońce i ostro świeciło po oczach że je mrużyłam ale ogólnie spać mi sie zachciało mały teraz zjadł i wojuje myślałam że uśnie bo na spacerku dziś wyjątkowo mało spał wiec miałam nadzieje ż epo mleczku uśnie i walne sie z nim na godzinkę a tu kicha jak na złosc wojowanie
|
#458 | |
|
Zadomowienie
|
Pearl ja do wychowania tak chyba bardziej na luzie podchodzę, staram sie zeby nasze życie nie zmieniło sie bardzo drastycznie. Nie zrozum mnie źle ale(i tu chodzi też o inne mamuśki) ale wydaje mi sie że jak sie tak wszystko książkowo robi to więcej jest stresu i nie ma tej naturalnej radości z wychowywania. Nie wiem może źle robie ale \Mili nie przeszkadza muzyka czy telewizor to czemu mam nie wykorzystać tego czasu w ciągu dnia. W nocy to co innego, jest zgaszone światło i jest cisza, dlatego kąpiemy o 9 żeby dzień był dłuższy.
![]() Cytat:
) rodziców i dziadków. Wujostwa nie prosimy Moja siostra dla drugiego syna prosiła wujostwo ale moja mama mówi ze ja nie muszę.
|
|
#459 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziewczyny od kiedy wasze maluszki leżą w bujaczkach bo czytam i prawie wszedzie jest że od 1 miesiąca. ja na spacerki jeszcze nie chodze chociaż dziś miałam chęć ale musiałam troszkę domek odgruzować I się zastanawiam nad tymi spacerkami bo ja mieszkam na 2 piętrze i jak ja z wózkiem sobię dam radę może po jednym stopniu zjeżdżać tylko jak później do góry hm?
|
|
#460 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja małego jak karmie to też w tym czasie oglądam tv lub przeglądam neta w dzień jest uczony zasypiać przy hałasie tzn gra tv radio rozmawiamy przy nim normalnym głosem nie sciszamy głoswu bo on spi gotuje w kuchni trzaskam garnkami talerzami itp czasami sie zerwie na ostrzejszy dzwiek ale zachwile zasypia dalej jak byłam u rodziców to tam biegała kuzyneczka Michasia i ona straszny hałas robiła trzasklała piszczała a Michał nawet nie drgnął i wiem że to dxzięki temu że go ucze spać przy normalnych dzwiękach a nie przy przy zupełnej ciszy bo wtedy to bym na łeb dostała bo nic bym nie mogła w domu zrobić bo dziecko śpi???kompletna cisza jest tylko wieczorem wył radio kłade go do łóżeczka czytam książeczke az zasnie - to jest jego pora snu jego czas na wyciszenie sie i tylko wtedy jest cichutko
|
|
#461 |
|
Zakorzenienie
|
Nie no dziewczyny ja nie mam siły.............. ten laptop mnie wykończy!!!!
już 2 razy cytowałam!!!!!! wrrrrrr, jestem wściekłaaaaaa!!!!!!! A więc: Bujaczka doszła dzisiaj, sama złożyłam dzwonię z pretensjami do kolesia (chociaż produkt ogólnie b.zadbany)i mówię mu o co kaman... mówił, że w razie co, zrobimy zwrot i tyle, może coś dhl pochrzanił- nie wiadomo. Baterie nówki- a mechanizm nie działa. Ale... ale jest tam podłączenie do zasilacza i o dziwo zadziałało? Ja Agati złota rączka ) 6V bierze Także nie zwracam bujaczki, spróbuję z innymi bateriami, bo nie wiem o co kaman w ogóle ![]() Czubasek- my kupujemy bebilon 800 gram i starcza mi to na 10 dni czyli jakieś 130 na miesiąc wydajemy, co do drugiego pytania- mnie bolało i krwawiłam tak jak Neska, ale chyba się powolutku goi... ![]() Nawojka u mnie Kinia mało spi w dzień, raczej 'czuwa' ale zdarzy jej się usnąć, owszem, wtedy ja budzę- choć to rzadkość AgaMili sporo Twój Marcel je- moja je 100-110-120... a ma 7 tygodni-4,5 kg ![]() MartuNiunia ale masz zdolnego synka hihi A Martynka pięknie się zesrutała ![]() Mijus moj 2x tak ostro oddała wszystko nosem i buzią ale to na samym początku jak dawałam za dużego smoka i łapczywie jadła wiem co to za 'miód' ... ![]() Blanszor, MissZuzia dziękuję za odpowiedz w sprawie smoka
|
#462 |
|
Raczkowanie
|
będę ćwiczyć!
a to wszystko dlatego, że chcę chodzić z małym na basen a z niewiadomoczym nie pójdę przecież :P idę się rozejrzeć za jakas metodą :P
|
#463 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny co Wy macie z tymi dziećmi, że na huśtawce się srutają???
body, pajac obsrane, po plecy, jeah! ![]() eliza1984 trochę Twój mąż popłynął z fantazją o chrzcinach... a więc moje hasło:
![]() Pearl uff dobrze, że ss przyszło... ![]() bambusek ooo taak, wkładki mokre co chwila, masakra z tym była rozumiem Cię doskonale ania 1988 ja dopiero teraz kupiłam leżaczko-bujaczek, moja ma 7 tygodni ![]() Cytat:
po kielonku za kupsztala! Dawno nie pilim... Co do nocek- myślę, że to się tyczy większych dzieci, takich może półrocznych? Ale nie wszystkie takie są, mojej kuzynki syn się budzi w nocy raz
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2012-03-09 o 17:07 |
|||||
|
|
|
#464 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
tak serio to baaaaardzo bola mnie plecki od noszenia, chyba zaprzestanę na swoim dzidziolku ![]() Cytat:
ale przebrnęłam to, chociaż wtedy jeszcze byłam strasznie płaczliwa Cytat:
![]() poka foto
|
|
#465 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hustawke kupiliśmy używaną, także kosztowała 270 zł a jest w bardzo dobrym stanie Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
przeważnie najpierw dziewczyny znoszą wózek a potem dzidziola, albo stelaż a potem dzidzie w gondoli Cytat:
więc mały musi znieść wszelkie ogłosy począwszy od śniadania na kolacji skończywszy , kawy, herbaty i hałas czajnika, wszelkie szeleszczenie mojego tz jedzącego batonika co poł godziny
|
||||||
|
|
|
#466 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Agatek złota raczka ![]() wlasnie przezylismy kolejy kolkowy armagedon... albo ss przestal dzialac albo mleko przestalo sluzyc... w szpitalu kazali rozwazyc z pediatra zmiane mleka na nutramigen... jutro idziemy do pediatry i zobaczymy... ale dzis bylo hardcorowo....dodatkowo od kilku dni maly jest bardzo niespokojny podczas snu....i prawie bączków nie puszcza,.... ;/ |
|||
|
|
|
#467 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wieczorem zawsze rytuał
|
|
#468 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mojej siostry tez, ona nawet na byjaczek mówi kibelek bo Franek pierwsze co to wali kupsztala
|
|
#469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bujaczek = wybawienie MissZuzia mam pytanko... zdarza Ci się popuszczać?? bo ja przy kaszlu tak zwieracz mi puścił
|
|
#470 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#471 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry my po spacerku wsuwamy barszczyk
|
#472 |
|
Zakorzenienie
|
|
#473 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#474 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hej!
my po spacerku i po obiedzie. Robal nakarmiony i mam wychodne. Jadę do sklepu oblukać co mogę jeść i kupić sobie jakieś jedzenie... A mam pytanie do mam karmiących... krępujecie się karmić przy ludziach? Jak to jest u kogoś w odwiedzinach? Bo ja nie lubię, krępuję się i zaraz zdenerwowana jestem... najchętniej bym butlę brała Pear pisałaś o chuście, ze Dżon nie chce być noszony... Słyszałam, że dzieci najpierw protestują bardzo i trzeba je przyzwyczajać i wkładać często na chwilkę. W końcu się przekonują. Może próbuj ![]() ja bym spokojnie jadła spaghetti. Na razie nie jem, bo chcę dwa tygodnie odczekać aż wysypka zejdzie całkiem i będę próbować różnych produktów. A makaron z mielonym (z indyka albo nawet inne chude) z pomidorami z puszki (tak zawsze robię) to nie wiem dlaczego by nie jeść przy karmieniu piersią Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Myślę, że nie ma co na siłę zapraszać wielkiej ilości osób, bo wiadomo, że najwięcej my będziemy zachrzaniać.... |
||||
|
|
|
#475 |
|
Zakorzenienie
|
spróbuję być regularna...
![]() Dziewczyny które mają PSY W DOMU- jak reagują one na Wasze dzieci?? Nie są zazdrosne??? Nie dokuczają???
|
#476 |
|
Wtajemniczenie
|
Ooo cukinia , lubię
Jak dam radę gdzieś kupić to chętnie taką zupkę zrobię, ale bez tego miąszu kasikzaki?Widzę, że temat chrztu się przewinął. Jutro idziemy do księdza z naszej parafii, bo słyszałam, że wyznaczył termin chrztu takim jednym co to bez ślubu żyją, więc stwierdzilismy, ze tez pójdziemy, raz kozie śmierć, najwyżej nas pogoni. Na chrzest ja ze swojej strony zapraszam tylko rodzicow i rodzenstwo. TŻ zaprasza swojego wujka i jego dzieci dodatkowo , bo oni jednak są taką zżytą rodziną, ja takich aż zażyłych kontaktów z moimi kuzynami nie mam dlatego nie zapraszam ich, a gdybym zapraszała to znowu 15 osób więcej by było. |
|
|
|
#477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo lezy pod łózeczkiem, a jak mała głosniej zapłacze to leci do nas przestraszony jakby chciał pokazać ze coś sie dzieje.Inaczej jak przychodzą goście i go niedostatecznie wymiziają na dzien dobry tylko od razu do małej .. to jest zazdrosny i sie domaga uwagi Ale to nie jest jakieś złośliwe ani dokuczające. On jest bardzo pieszczolubny wiec dlatego to tak ![]() U mnie sie własnie pieczeto ![]() a mała spi po spacerze z babcią, juz mija 4h od karmienia ![]() czytam, jak piszecie ze Wasze dzieci jedzą co 3h. U mnie na mm jest napisane ze powinna zjesc 5-7 porcji. Moja je 6 porcji, i czasem nawet po 6h ![]() Jestem ciekawa jak przybrała na wadze bo nie chciałabym jej budzic w nocy co 3h Noo i u nas tez ciagle hałas, telewizor gra non stop, jak mała leży u siebie w łózeczku to w dzien gra radio wlasnie zeby nie bylo totalnej ciszy. Czasem pies zaszczeka, ale w nocy cisza i przygaszone światło
|
|
|
|
|
#478 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasikzaki, totalnie popieram Twoje podejscie. Ja z tym karmieniem tak robilam, bo moj Jas raczej bywa niespokojny, wiec chcialam, zeby chociaz podczas jedzenia mial spokoj. Jak bedzie mial lepsze dni, to wlaczam serial, a co
![]() Agatku, alez jestes mcgyver Daj znaka, czy CuKinka lubi ta bujawke Kropeczko, ja na chrzcinach chce tylko najblizsza rodzine. Chrzesni, dziadkowie i rodzenstwo tzta i moje. Nikogo wiecej... No i nie chce zadnego alkoholu. Mysle, zeskoro masz ochote zaprosic tylko najblizszych, to powinnas tak zrobic. W koncu to Wasza uroczystosc i sie za bardzo nie sugeruj... Inutil, dziekuje za rade A Ty uzywasz chusty? ![]() Bylismy dzisiaj na spacerku i wracajac tz do mnie: "Zobacz, chyba sobie radzimy. Dziecko jeszcze zyje, wiec chyba luz" O faaaak, ale sie zaczal drzec Nie wiem, o co mu chodzi Nakarmiony, przebrany, u tzta na kolankach... Nie wiem, no nie wiem
|
#479 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Kropeczka obecnie tak ok. 20 -30min, bo Michas juz sam usypia jak go poloze do lozeczka, czasem zasypia juz pod koniec karmienia, ale wczesniej trwalo to 1,5h. |
||
|
|
|
#480 |
|
Zakorzenienie
|
Neska, dzięki
a mały chętnie w nim leży? Zadowolona jesteś z niego?Jak z jakością? Bo nie chciałam wcześniej lezaczka,ale teraz bym coś małej kupiła,żeby jej zmienić miejscowke,a poza tym coraz bardziej jest zainteresowana różnymi dyndadełkami ... Nie chcę nic drogiego,bo nie wiem jak długo posłuży i czy małej będzie się podobało ... Inutil,mi też niezręcznie, ale jak mi się malutka rozwrzeszczala w przychodni to wyciągnęłam cyca i dałam..zaslonilam się trochę pielucha tetrowa i już. U znajomych zawsze możesz wyjść do innego pokoju,jak masz gości to też.Mam w nosie co sobie ludzie pomyślą
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:53.

.Ja też z tych matek co raczej wszystko szamię,czasami nawet smażone
i później zamiast usiąść ze wszystkimi to latał podawał gościom jedzenie.No co za dekl i teraz o to się z nim kłóce
Dlatego tak fajnie mu mówić i organizować

). A ja się boję, że moja rodzina czyli wujkowie poczują się dotknięci tym, że ich nie zaprosimy, skoro moja siostra ich prosiła. No i teraz nie wiem co zrobić. Pomóżcie 

, odczekałam trochę, zawinęłam (kolejną) świeżą pieluszkę, zaczynam ubierać...patrzę a tu jednak okazało się,że pajaca nie uratował i obkupsztalany..więc idę do komody biorę nowego..ubieram Martynkę...przy zapinaniu ostatniego napa...usłyszałam znajomy dźwięk w pieluszce... 
Daj jeszcze jakiś pomysł na fajną zupkę, bo ja to tylko chyba tylko rosół lub krupnik, więc ta koperkowa to taka miła odmiana 

już 2 razy cytowałam!!!!!! wrrrrrr, jestem wściekłaaaaaa!!!!!!! 
rozumiem Cię doskonale
albo brzuszek męczył bo teraz daje ss.
po kielonku za kupsztala!