|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
1 | 2,00% |
| Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! |
|
6 | 12,00% |
| Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki |
|
1 | 2,00% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
1 | 2,00% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
10 | 20,00% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
0 | 0% |
| Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. |
|
14 | 28,00% |
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy
|
|
1 | 2,00% |
| W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. |
|
16 | 32,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Rozłożyłyście mnie tymi różnymi piosenkami.
Dajcie tą przepióreczkę jeszcze! ![]() Tż faktycznie potrafi czasem zaplusować i staram się doceniać fakt, że dobry model mi się trafił. ![]() Monia, ja mam ten wózek i choć to jego zawieszenie wygląda podejrzanie nisko, to ani razu nie zdarzyło mi się nim "przyszorować", a jeżdżę czasem po naprawdę nieciekawych, wyboistych i dziurzastych chodnikach. Żaneta, fajny ten wózek! Pochwal się koniecznie zdjęciem jak go nabędziesz. Dziubek, uuuuła. Niestety wiem co to za ból, w dodatku taką ranę się ciągle podrażnia zginając palce.
|
|
|
|
#3482 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
youyou tylko nie mow, ze tez jeszcze w lozku, na komie przegladasz wizaz :P
widze Cie na pasku ![]() zobaczysz, nie wstaniemy rano...
|
|
#3483 |
|
Wtajemniczenie
|
Wstaniemy. Dzieci nam nie pozwolą pospac.
D O B R A N O C |
|
|
|
#3484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Paskudna sprawa
|
|
#3485 | |||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() pobudki co godzinę, hurraaaa ![]() witam się z kawą i wyspanym Adasiem ![]() gratulacje! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() w ogóle sporo takich piosenek znam (do śpiewania dziecku: dudek siedział na dachu i spoglądał przez lupę wtem się księżyc odwrócił i pokazał mu du.... ,...dek siedział na dachu..." i tak można w nieskończoność ![]() Tata mnie też uuunauczył, niekoniecznie kulturalnych, ale dziecię pojętne to chętnie śpiewało. Wyobraźcie sobie trzyletnią Anię śpiewającą "będziesz piła? nie będę. będziesz jadła? nie będę. Będziesz chłopców kochała? Oj, to będę! To będę!" ![]() Dziś się fajny dzień zanosi, pierwsza sobota wolna od dłuższego czasu. Szkoda że TŻa nie ma, ale za to kuzynka przyjedzie, koło mojego domu jest rajd samochodowy i start odcinka więc pójdziemy oglądać ![]()
|
|
|
#3486 | |||
|
Zadomowienie
|
Witam piękne panie
bynajmniej nie jest to dla mnie powód do dumy ![]() Noc... Położyliśmy ją do łóżka już po 19 bo padła jak mucha. Niewiele to jednak zmieniło bo pobudki zaczęły się już co 15 minut i tak non stop - płacz, ręce, odłożenie do łóżeczka i z powrotem. W końcu się wkurzyłam i wrzuciłam do gondoli jak ją dupka w łóżeczku swędziała... Spała od 20.30 do 00.30, a później obudziła się po 4. Czyli w gondoli potrafi zołza spać "normalnie" pomijam fakt, że o 4 była już wyspana i 1,5h z nią walczyliśmy, żeby zasnęła w końcu o 5.30 zasnęła na pół godziny... No! To tyle o spaniu![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ale broń cię panie boże nie praktykuję (choć oczywiście nic mnie do tego, jak ktoś takie rzeczy lubi
|
|||
|
|
|
#3487 |
|
Rozeznanie
|
Witam
![]() No jestem juz po tym szkoleniu w pracy. To był skok na głęboką wodę - nie było mnie w domu od 6.30 do 17.30. Pierwszego dnia Karolcia była marudna, ale dwa kolejne to już była wesoła. Babcia dała radę. Niestety przez te przetrzymywanie pokarmu w UU to w jednej mi się coś zrobiło (chyba grzybek - muszę iść do ginekologa) boli mnie i widzę jakieś białe kropki na szczycie brodawki. Miała tak któraś? Mała niestety nie daje mi pospać, więc jechałam na kawie na tym szkoleniu. Tej nocy to w ogóle taki koncert o północy zrobiła, że sąsiedzi chyba na baczność stali. Co jej było jak nie wiadomo co - to ząbki zawsze uniwersalne ![]() Samo szkolenie super, bardzo się cieszę że na nie poszłam, no i w ogóle cieszę się na powrót do pracy bardzo fajnych ludzi w niej mam, naprawdę ![]() Teraz tydzień laby i od wtorku przyszłego wracam na etacik ![]() 7 stron do nadrobienia .... |
|
|
|
#3488 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień doberek.
A ja jak byłam mała to namiętnie śpiewałam rodzinie i znajomym rodziców: "Jestem sobie Krakowianka, mam fartuszek po kolanka, a sukienkę jeszcze wyżej, żeby chłopcom było bliżej" ku wielkiemu zażenowaniu tych ostatnich Wiecie, że jest po 7 a ja już zdążyłam się z TŻtem pokłócić. Dominik budził się co pół godziny i jęczał, marudził, wiercił się. Najgorsze, że wyglądało to tak, że nic mu nie jest tylko ma jakiś ból egzystencjalny No to teraz ja mam ten ból Jak powiedziałam TŻtowi, że nie daję rady, że chcę się wyspać, że ta dzisiejsza impreza mi nie w smak, bo może ze 3 godziny pośpię, to usłyszałam że siedzę z dzieckiem 2 godziny dziennie i jeszcze marudzę Że on teraz częściej z dzieckiem i nie narzeka. Powiedziałam, że mogę się zwolnić i zostać z Dominikiem, ale jakiś taki niesmak mam. On chyba ma racje ![]() Buziaki dla Stapelkowego Zuziaka
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba ... Dominik Edytowane przez jacieeeee Czas edycji: 2012-03-10 o 07:28 |
|
|
|
#3489 |
|
Zakorzenienie
|
Joł
![]() Karolinee ja też nie miałam ciekawej nocy, pobdki co 1,5h i wstałą o 5.30 . Ja już nie mogę z jej pobudkami. Kiedy to dziecko wyrośnie? I zaraz jadę do szkoły. Nadrobiłam, przeczytałam. Brumek zarzucić link do tego wątku..wiesz... Ps Polecam blog matki sanepid. Można się pośmiać Miłego dnia dziołchy. Aja będę gnić w budzie
|
#3490 |
|
Zakorzenienie
|
Na innym forum wyczytałam o podobnym problemie. Chłopczyk słabo spał przez niski poziom żelaza, niedokrwistość= bezsenność. Teraz dostaje żelazo i spi jak aniołek. Sprawdzaliście kiedyś Fe u Sarki?
|
|
|
|
#3491 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurcze Carmela, to moze i u Nas ten problem. W tym tygodniu robilismy wyniki i znowu ponizej normy. Musze przejsc sie do pediatry.
|
#3492 |
|
Wtajemniczenie
|
To ja tez
(U nas nocka ladna |
|
|
|
#3493 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja nie wiem czemu dopiero teraz no paskudna i paskudnie sie będzie pewnie goić Cytat:
Cytat:
Cytat:
a co do kłótni to może niech tż weźmie pod uwagę ,że on siedzi od niedawna a TY po długim siedzniu z dzieckiem od razu poszłaś do pracy i nie było czasu na odpoczynek i zebranie sił Cytat:
Cytat:
![]() ![]() bry dziewczyny to naprawdę dziwne,że tyle dzieciaczków ma problemy ze spaniem ![]() mój łobuz z okazji soboty pospał do 7 dziś w planach zakupy, spacerek jak nie będzie padać i poza tym w końcu tż w domu po południu i jutro
|
||||||
|
|
|
#3494 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no i nam child credit nie przysługuje ![]() i słowo się rzekło! wstałam o 4 rano. no coż dzień jak co dzień. Cytat:
ostatnio przestałam nawet oglądać wiadomości, bo: same wypadki samochodowe, pociągowe, samolotowe, statkowe, gwałty, morderstwa na zlecenie, bez zlecenia, kradzieże, włamania, głodujące dzieci, chorujące dzieci, umierające dzieci, znęcanie się nad zwierzyną wszelkiego rodzaju, znęcanie się nad straszymi ludźmi, samobójstwa i szereg patologii. a ja potem przeżywam kilka dni. Po co mi to? ![]() wol ę sobie bajkę obejrzeć i udawać że mnie nie ma. no to przynajmniej mam tak przez ostatnie 2-3 tygodnie. Może depresja po zimowa![]() Cytat:
A tak apropo sprośnych tekstów to znacie ojca Bernardyna? ![]() Raz do księdza Bernardyna przyjechała limuzyna z limuzyny tej wysiada Chłopak co się chce spowiadać: Prosze ojca Bernardyna całowałem się z dziewczyną mój ty chłopcze ty wywłoko całowałeś dziewczę w oko ciut ciut niżej,ciut ciut niżej proszę ojca Bernardyna mój ty chłopcze to rozpusta całowałeś dziewczę w usta ciut ciut niżej,ciut ciut niżej proszę ojca Bernardyna mój ty chłopcze ja nie żyje całowałeś dziewcze w szyje ciut ciut niżej ciut ciut niżej proszę ojca Bernardyna mój ty chłopcze ty masz gust calowałeś dziewczę w biust ciut ciut niżej ciut ciut niżej proszę ojca Bernardyna mój ty chłopcze to występek całowałeś dziewczę w pępek Ciut ciut niżej ciut ciut niżej proszę ojca Bernardyna na świętego Gwadalupę całowałeś dziewczę w doopę Niechaj będę potepiony całowałem z drugiej strony mój ty chłopcze wciskasz lipę całowałeś dziewczę w cip...ę!!! Edytowane przez agni82 Czas edycji: 2012-03-10 o 09:02 |
|||
|
|
|
#3495 |
|
Zadomowienie
|
Heloł Babeczki
Witam wekendowo buziaki dla pracujących mamuś Jacieee Aani Crazy Wodaqua Kajool Oliweczka Telik Eliki Rysiki Monia Sygine ile nas już pracuje ![]() Krystianek spał prawie 12 godzin ma chłopak zdrowie Musze jeszcze nadrobić wczorajszy dzień bo wieczorem byłam na spotkaniu z psiapsiółami , były ploty i kino Buziaki dla Zuzi |
|
|
|
#3496 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() okropniasto się za Wami stęskniłam. Na wyjeździe ani chwili na kompa, a po powrocie dziecie starsze mi się rozchorowało i potrzebuje uwagi.... Jakoś taka zawieszona w czasoprzestrzeni się czuję. Niby wiem, że dni mijają, ale że kolejny tydzień - to już mnie zaskoczyło. I ciągle to samo.... miłego, słonecznego dnia |
|
|
|
#3497 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Co do Tż -> ... Kolejny mądry, prawie jak mój . Czasami chyba powinni przemyśleć co mówią...To wszystko przez Ulę ![]() Cytat:
![]() Ps. w klubie się wyżaliłam, w naszym ulubionym wątku ...
|
|
|
#3498 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() cześćMam pytanie do mam alergicznych dzieciaczków: Zauważyłam u Ali szorstkie placki na rączce, Czy to może być alergia ???????????? |
|
|
|
#3499 | ||
|
Zadomowienie
|
bry
Cytat:
super, ze fajnych ludzi masz w pracy!a co do krzykow - no coz, to raczej niestety brak mamy. Dlugo Cie nie widziala... takie sytuacje moga sie powtarzac niestety.Cytat:
![]() ostrzegam - dluuuugie - tylko dla wytrwalych: Służyłem u pana przez 1 lato 2x Dał ci mi ci mi dał ci mi ci mi przepiórkę za to 2x A ta przepióreczka latała, skakała aż się zesrała Służyłem u pana przez 2 lato 2x Dał ci mi ci mi dał ci mi ci mi dał kurę za to A ta kura dupą szura 2x A ta przepióreczka latała, skakała aż się zesrała Służyłem u pana przez 3 lato 2x Dał ci mi ci mi dał ci mi ci mi koguta za to A ten kogut złotopióry lata po wsi gwałci kury A ta kura dupą szura 2x A ta przepióreczka latała, skakała aż się zesrała Służyłem u pana przez 4 lato 2x Dał ci mi ci mi dał ci mi ci mi dał kaczkę za to A ta kaczka robi kwak sypie jej się z d**y mak A ten kogut złotopióry lata po wsi gwałci kury A ta kura dupą szura 2x A ta przepióreczka latała, skakała aż się zesrała Służyłem u pana przez 5 lato 2x Dał cimi cimi dał cimi cimi gąsiątko za to A ta gęś dupą trzęś A ta kaczka robi kwak sypie jej się z d**y mak A ten kogut złotopióry lata po wsi gwałci kury A ta kura dupą szura 2x A ta przepióreczka latała, skakała aż się zesrała Służyłem u pana przez 6 lato 2x Dał cimi cimi dał cimi cimi dał prosię za to A to prosie zeszczało się A ta gęś dupą trzęś A ta kaczka robi kwak sypie jej się z d**y mak A ten kogut złotopióry lata po wsi gwałci kury A ta kura dupą szura 2x A ta przepióreczka latała, skakała aż się zesrała Służyłem u pana przez 7 lato 2x Dał cimi cimi dał cimi cimi dał cielę za to A to ciele dupą miele A to prosie zeszczało się A ta gęś dupą trzęś A ta kaczka robi kwak sypie jej się z d**y mak A ten kogut złotopióry lata po wsi gwałci kury A ta kura dupą szura 2x A ta przepióreczka latała, skakała aż się zesrała Służyłem u pana przez 8 lato 2x Dał cimi cimi dał cimi cimi jamnika za to A ten jamnik cierpi srodze włóczy jaja po podłodze A to ciele dupą miele A to prosie zeszczało się A ta gęś dupą trzęś A ta kaczka robi kwak sypie jej się z d**y mak A ten kogut złotopióry lata po wsi gwałci kury A ta kura dupą szura 2x A ta przepióreczka latała, skakała aż się zesrała Służyłem u pana przez 9 lato 2x Dał cimi cimi dał cimi cimi dał wołu za to A ten wół nasrał w dół A ten jamnik cierpi srodze włóczy jaja po podłodze A to ciele dupą miele A to prosie zeszczało się A ta gęś dupą trzęś A ta kaczka robi kwak sypie jej się z d**y mak A ten kogut złotopióry lata po wsi gwałci kury A ta kura dupą szura 2x A ta przepióreczka latała, skakała aż się zesrała Służyłem u pana przez 10 lato 2x Dał cimi cimi dał cimi cimi dał pole za to A to pole ja pie**ole A ten wół nasrał w dół A ten jamnik cierpi srodze włóczy jaja po podłodze A to ciele dupą miele A to prosie zeszczało się A ta gęś dupą trzęś A ta kaczka robi kwak sypie jej się z d**y mak A ten kogut złotopióry lata po wsi gwałci kury A ta kura dupą szura 2x A ta przepióreczka latała, skakała aż się zesrała Służyłem u pana przez 11 lato 2x Dał cimi cimi dał cimi cimi dał córkę za to A ta córka jak to córka z przodu dziurka z tyłu dziurka A to pole ja pie**ole A ten wół nasrał w dół A ten jamnik cierpi srodze włóczy jaja po podłodze A to ciele dupą miele A to prosie zeszczało się A ta gęś dupą trzęś A ta kaczka robi kwak sypie jej się z d**y mak A ten kogut złotopióry lata po wsi gwałci kury A ta kura dupą szura 2x A ta przepióreczka latała, skakała aż się zesrała Służyłem u pana przez 12 lato 2x Dał cimi cimi dał cimi cimi dał syna za to A ten synek sk**wysynek A ta córka jak to córka z przodu dziurka z tyłu dziurka A to pole ja pie**ole A ten wół nasrał w dół A ten jamnik cierpi srodze włóczy jaja po podłodze A to ciele dupą miele A to prosie zeszczało się A ta gęś dupą trzęś A ta kaczka robi kwak sypie jej się z d**y mak A ten kogut złotopióry lata po wsi gwałci kury A ta kura dupą szura 2x A ta przepióreczka latała, skakała aż się zesrała Służyłem u pana przez 13 lato 2x Dał cimi cimi dał cimi cimi dał żonę za to A ta żona zarażona A ta córka jak to córka z przodu dziurka z tyłu dziurka A ten synek sk**wysynek A to pole ja pie**ole A ten wół nasrał w dół A ten jamnik cierpi srodze włóczy jaja po podłodze A to ciele dupą miele A to prosie zeszczało się A ta gęś dupą trzęś A ta kaczka robi kwak sypie jej się z d**y mak A ten kogut złotopióry lata po wsi gwałci kury A ta kura dupą szura 2x A ta przepióreczka latała, skakała aż się zesrała Edytowane przez meszsares Czas edycji: 2012-03-10 o 09:52 |
||
|
|
|
#3500 | |||||
|
Zadomowienie
|
Bry Kuny
Cytat:
no u nas też jest Żbik, gizd, paskuda, gad, gadzina, podciep sama słodycztak hrabina Batory kochana kobita!i jaka wyrozumiała ojjj tak nie sypiamy nie sypiamy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
zaśpiewaj Cytat:
![]() Cytat:
ktoś się nie wyspał? ![]() czy 5 zawołań mojego syna w tę noc kwalifikuje mnie do kupy czy zostanę usunięta?
|
|
#3501 |
|
Zakorzenienie
|
witam i ja, ledwo żywa, bo od jakiś 4 nocy prawie nie śpię
najpierw ząbkowanie, teraz katar Lena całą noc płakała, nie mogła spać, ma katar, kaszel i stan podgorączkowy Filip ma się już lepiej, ale wczoraj miał gorączkę no jedyna dobra wiadomość to, że ta nieszczęsna dwójka przebiła się Lena ma więc 5 ząbków jestem jak zombie i na oczy nie widzę, wracam do dzieci, bo znowu marudzą
|
#3502 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
witam
ja wpadłam na chwilkę, bo zaraz będę Nati usypiac muszę jeszcze dom ogarnąc i wstawic pranie meszsares heheh ja też znam ta wersję przepióreczki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() oj, cos chyba nie w sosie jesteś, a czemu tak?? |
||||
|
|
|
#3503 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry czesc czołem
![]() u nas nocka w miare pobudka kolo 12 a potem o 6 tylko za o 24 pobudka i kooopa byla z koopa ![]() dzisiaj mu zachrypiołek ma sie troszke lepiej wczoraj zrobilam inhalacje natarlam mascia pulmex dostal syropek i lipe z malina do picia dzis rano powtorka i tak do poniedzialku a jak nieminie to lekarz Wiem jedno zeby NIGDY PRZE NIGDY NAWET ZA DARMO NEI BRAC PIELUCH PAMPERS SLEEP &PLAY To porażka po całości wogóle nie są chłonne Mój Igor ma tak odparzona pupke od nich ze nawet nie moge go wytrzec chusteczka przy przewijaniu bo placze bede dzis roobis kapiel w moce ziemniaczanej i bedzie wietrzenie i Tormentiol ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- agni , meszsares - zanka - gratuluje ząbka i życzę duużo zdrówka dla Maluszków i dla Ciebie duuzo siły i cierpliwości
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2012-03-10 o 10:13 |
|
|
|
#3504 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zabków, a ta gorączka to od kararku czy ząbka?? |
|
|
|
|
#3505 |
|
Zakorzenienie
|
od kataru, Filip zaraził Lenę i oboje chorują, ciągle się waham czy jechać dziś na dyżur
|
#3506 |
|
Zadomowienie
|
Witam się i ja
![]() U nas noc trochę różna... Mieliśmy ponad godzinną przerwę w spaniu (a raczej ja miałam), bo na zmianę odkładałam go do łóżeczka i stamtąd zabierałam O 6:30 zaciągnęłam całkiem rolety i dospalismy do 7:40 Teraz drzemka
|
|
|
|
#3507 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3508 |
|
Zakorzenienie
|
Czesć dziewczyny!
U nas to samo co Patika. Darcie, jęki, itd. Noc masakra. Zresztą prawie zawsze tak jest, ani razu mi nie przespał całej nocy. Ba, co ja mówię. Ani 5 h pod rząd. Dość mam tej męczarni nocnej... kiedy my się wyśpimy wszystkie ku..wa No!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#3509 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Csiii... ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=333548 Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
|
|
#3510 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zdecydowałam się na wózek Maxi Cosi Loola. Dziękuję wszystkim za jajeczkowe ( ) odpowiedzi.Dzień dobry
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:02.

)

Paskudna sprawa 

pomijam fakt, że o 4 była już wyspana i 1,5h z nią walczyliśmy, żeby zasnęła w końcu o 5.30 zasnęła na pół godziny... No! To tyle o spaniu

ale broń cię panie boże nie praktykuję
jak nie wiadomo co - to ząbki zawsze uniwersalne 

zębole