|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#541 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pokaż matę ![]() Powodzonka z ta magisterką
|
|
#542 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
My dzis rowno 2 miesiacw cieszymy sie malenka
![]() musze wyciagnac wage i zobaczyc ile urosla ![]() Cytat:
A jeśli się kupy itp zmieniły to na pewno może to być od witamin, jeśli czas się pokrył - sprobuj odstawic, to nie sa lekarstwa na coś wiec jak kilka dni nie podasz to nic sie nie stanie... Cytat:
moja kolezanka miala problem z zasypianiem przy piersi i laskotala w nozki... mozesz tez sprobowac wyjmowac cyca z buzi - to pomaga mojej, jak jej sie przysnie, a tez jej sie zdarza ![]() Cytat:
Cytat:
wiec jesli dziecko sie najada, to znaczy ze nareszczie bedziesz miec spokoj z lecacym non stop pokarmem jak nacisniesz itp...Cytat:
a cora w ogole nie miala Cytat:
i czapeczka do kompletu na Oleńce - chyba Wam jeszcze mojej malutkiej nie pokazywałam, to naprawiam błąd...
preferencje: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p=31714111&p ostcount=316 Edytowane przez aga__tka Czas edycji: 2012-03-10 o 12:58 |
||||||
|
|
|
#543 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja też myślałam o chuście w końcu mogłabym coś w domu zrobić patrzyłam na tą:http://allegro.pl/haltex-fantastyczn...162110031.html
moja mała mahttp://www.mamacafe.pl/suwak/12868.png http://suwaczki.slub-wesele.pl/20120922310713.html Edytowane przez agacia_cz Czas edycji: 2012-03-10 o 13:03 |
|
|
|
|
#544 |
|
Zakorzenienie
|
Chusta to fajne rozwiązanie....
ale moja kolezanka uzywała i miała problem bo potem mała nie chciała wcale do wózka Co ją wsadzali to był ryk nie z tej ziemi
|
|
|
|
#545 |
|
Zadomowienie
|
hej mamuski
![]() my wlasnie zbieramy sie na zakupy jedziemy polazic po galerii a tzt ma mi kupic prezent na dzien kobiet bo kupil tylko kwiatki;p a ja jakies ciuchy bo ciazowe za duze a z przed juz mi sie nie widza;pa wiec do pozniej
|
#546 | ||
|
Zakorzenienie
|
MissZuzia też tak miałam jak Ty, ale przeszło- a teraz innym problem wyszedł
![]() Zośka a mówiłam Ci, że robisz błąd przyzwyczajając dziecko do spania z Tobą teraz żeby odzwyczaić będzie ciężko- opatul ją ciasno w kocyk i hopa do łóżeczka Blanszor to miałaś przygodę z kotem, szok... szminkę wykradała?? moje koty to tylko grzebią w śmietniku, do połowy władowane w śmieciach normalnie jakby żryć nie dostawały ![]() Natalia może być od tych witamin- co na ulotce napisane jest? w ogóle jest ulotka? a skok rozwojowy nie ma tu nic do rzeczy Cytat:
Cytat:
|
|
#547 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ...a ruskie pierożki od mojej teściowej to jadłam dziś na śniadanko ![]() Cytat:
ale za tą cenę to można zaszaleć Ja planuję chrzciny na przełomie maja i czerwca bo mój brat będzie chrzestnym a mieszka w UK i akurat w tym czasie przylatuje. Imprezka będzie na 17 osób (w tym 5 dzieci) ale u mnie to pewnie będzie w cenie około 100zł/1os. Cytat:
Cytat:
Moja Asia ma na drugie Elżbieta, daliśmy po mamie TŻ-a i była strasznie dumna z tego Nawet nie wiedziałam że ze jest żurawinowy reds muszę spróbować, ja lubię takie wynalazki.Cytat:
![]() Kurczę ja nawet nie wiedziałam ze słońce ma jakikolwiek wpływ na żółtaczkę u dziecka Moja córa przy żółtaczce była po prostu naświetlana przez 3 doby w szpitalu, tylko, ze Asia miała dosyć wysoką bilirubinę
|
|
#548 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
wszystkim dzieciaczkom buziaczki za skończone tygodnie
![]() Witam się, ale szaro buro i ponuro, deszcz siąpi, ale jest ciepło 7 st na plusiku... Mąż śpi, dzieciak śpi a ja też powinnam ale w głowie mi szumi, bo nie mogłam spać w nocy u nas pobudka była o 3 i o 6 ale miedzy 3 a 6 może z pół godz spałam ![]() Byłam dziś u gina po połogu, mam jeszcze jakąś rankę, otarcie czemu sie dziwię bo niby skąd je mam nic nie było jeszcze a nastawialiśmy się na dzisiejsza wizytę że juz będzie o i du.pa bo muszę wziąć serię globulek i przyjść do kontroli jeszcze Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
no nic, będziemy jeść na obiad i kolacje he he malinkowe jest najlepsze! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
krępuje mnie to strasznie, bo czuje sie brudna ile bym się nie podmywała na dzień mój nawet jak odbija pięknie to potrafi chlusnąć i dławić się
|
|
|
#549 |
|
Zakorzenienie
|
Czubasek faktycznie będziesz mieć dużo osób, normalnie jak na wesele
![]() agat_tka piękna kieca!!!! podziwiam talent ![]() Nawojka sesese... AgaMili huśtawka fajna! kolorystyka bardzo ładna ![]() Misienka23 sto lat sto lat niech żyje żyje naaaaaam! zdrówka i spełnienia marzeń! boroo50 zrobiłaś interes życia! nie ma ch.ja we wsi ![]() Pearl tż łatwo mówić 'radzimy sobie' jak go często nie ma ![]() ja od zawsze miałam nierówno pod suficiorem ![]() jakie Ty masz ciężkie dziecko kilogram cięższe od mojego!
|
#550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) w sumie to bym najchętniej 2 kupiła, ale to juz wydatek w sumie ze 150zl... a wole wozek wiec tak dodatkowo to mi jakos ciezko taka kase wydac...MissZuzia:, Agatek: dzięki , odkąd się synek urodził to wolę dziergać niż czytać
preferencje: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p=31714111&p ostcount=316 Edytowane przez aga__tka Czas edycji: 2012-03-10 o 14:09 |
|
|
|
|
#551 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
My walczyliśmy wieczorem ze swędzącą główką Julka i dziś to samo. Trze oczy próbuje sięgać do głowy i przestaje płakać jak mu się lekko drapie opuszkami po główce strasznie mi go żal. Jak nie przejdzie to w poniedziałek znowu czeka nas wizyta u lekarza. Cytat:
![]() Cytat:
![]() :brzyda l:Cytat:
Cytat:
A jak robicie tą zupę z cukinii? I koperkową? Napiszecie dokłądnie, bo z zup to ja rosół potrafię ![]() Cytat:
więc zdażają się dzieci, które przesypiają nockę całą od razu. A są takie, które jeszcze dłuugo nie prześpią. Znajomej córka ma 1,5 roku, śpi w swoim pokoju a co godzinę w nocy woła mamę i jeśli ta nie przyjdzie to jest ryk, wycie i tragedia... Cytat:
![]() :conf used: za Lenkę i koniec połogu. My już świętowaliśmy ![]() ![]() ![]() Cytat:
Edytowane przez inutil Czas edycji: 2012-03-10 o 14:29 |
|||||||
|
|
|
#552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() debridat... na razie maly dostal nowe mleko juz raz, nowe kropelki zapodane, debridat tez... no i obserwujemy... zatydzien idziemy opowiedziec o efektach.... tylko na masc czekamy,.. dopiero na wtorek zrobia,... |
|
|
|
|
#553 | |
|
Zakorzenienie
|
Ju pi ja jej madafaka dostałam okres!
Z tej okazji stawiam Wam po kielunku ![]() Cytat:
straznie nie lubię globułek chlusta i dławi się po odbiciu?? to agent ![]() Dołączam się do byle jakiej nocy młoda ockła się o 23.50 na papu, zasnęła bez problemu, myslałam, że mi prześpi z 6 godzin (marzenie ) a ona 4.30 się budzi jak z zegarkiem w ręku na żarcie no ale po tym zasnęła, tylko dłużej jej to zajęło a ja? obudziłam się przed 3 bo mi laptop sam się włączył 'baza wirusów została zaktualizowana" ![]() ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- Neska mam nadzieję, że efekty szybko będą widoczne!! ![]() Inutil biedny Julek - ciekawe co to ![]() Dziewczyny po połogu i po 'pierwszym razie' bo się boję jak jakaś dziewica
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2012-03-10 o 14:30 |
|
|
|
|
#554 | |
|
Zakorzenienie
|
Mama wzięła Julka na spacer, trochę mży ale zimno nie jestem, nałożyliśmy osłonkę przeciwdeszczową.
Ja prasuję (3 pralki mam) i zrobię obiad, piersi z kurczaka podsmażone z warzywami z patelni i ryżem Prasujcie nadal ciuszki??? Cytat:
ale ja od wtorku nic nie jem, wczoraj zjadłam kaszkę manną z jagodami ze słoika (robionymi samemu) i chleb z dżemem brzoskwioniowym możliwe że to od tego. Pijemy za @ ![]() ![]() Ja jestem po pierwszym razie, ale jestem po cc, więc sam dół został nieruszony. nic nie bolało i było całkiem fajnie , ale pewnie to marne pocieszenie Edytowane przez inutil Czas edycji: 2012-03-10 o 14:34 |
|
|
|
|
#555 |
|
Zakorzenienie
|
inutil 'całkiem fajnie'
Moja teściówka prasuje ciuszki, ale ja już ogólnie nie chcę, żeby tak było, bo po co? 2 miesiące już zaraz Kiniek będzie miał, więc stwierdzam, że 'najgorszy okres' jest za nami ![]() Współczuję, że Julkowi się tak zrobiło- pewnie jest marudny niespokojny, co?
|
#556 |
|
Zakorzenienie
|
inutil biedny Julek
![]() Ja prasuje, i bede prasować bo bardzo nie lubie niewyprasowanych rzeczy. Wszystko prasuje, od reczników po bokserki tz ![]() Poczulam mokro w staniku az uwierzylam ze moze mi laktacja wrocila i szybko laktator w ruch z nadzieja ze moze cos poleci, ale nic Ale chyba bede probowac, moze jeszcze cos tam jest
|
|
|
|
#557 | ||
|
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
Cytat:
Trzeba sie rozluznic, nie stresowac i pojdzie u mnie byl maly dyskomfort na poczatku, ale to pewnie dlatego, ze byla popekana i ponacinana dosc mocno
|
|
#558 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny,a mozna zrobic chrzest bez chrzesnych w ogole?
bo my mamy troche taka trudna sytuacje,ze jestesmy w UK i chcemy chrzcic tutaj bo ja samolotem z malym dzieckiem nie chce na razie latac do PL a chrzesni tez nie moga tutaj przyleciec (ani nas na to nie stac zeby wykupic im podroz i hotel-mamy malutkie mieszkanko) da sie tak? wiem ze to glupie ale swoja droga ja swoich chrzesnych na ulicy bym nie poznala moj maz to samo
|
|
|
|
#559 | |
|
Zakorzenienie
|
ja tez jestem jeszcze poporodową dziewicą
![]() mąz powiedział, ze mnie nie tknie póki do lekarza nie pojde.. mialam iśc przedwczoraj ae mi wizyte przełozyli... dopiero na 19.03 ;/ Agatek ile Twoja Kinia wazy? ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#560 |
|
Zakorzenienie
|
Neska Ostatnio na szczepieniu 1.03 ważyła 4475
200 gram w 10 dni
|
#561 | |||
|
Raczkowanie
|
Heloł!
Cytat:
Cytat:
Teraz malucha odsypia i pewnie zbiera siły na następną nockę...Cytat:
No, no, to ci się udałoDo dziewczyn, które walczyły z pleśniawkami: co pomogło i po jakim czasie? Ja na razie stosuję aphtin, ale coś marnie idzie... |
|||
|
|
|
#562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"złap" siuśki i tetrą pojeździj po jęzorku, to jest najlepszy lek
|
|
#563 |
|
Zakorzenienie
|
moj odrabia straty.. 500 w 7 dni
![]() przy przyjeciu do szpitala miał prawie 4500, przy wyjściu 4200 - 3 dni niejedzenia a teraz 4700 w ogole to zmieniamy system karmienia bo Igor strasznie łapczywie je i łyka duzo powietrza-teraz jemy co 2 godzinki po 80.. tzn od dzisiaj od wizyty... zobaczymy jak to bedzie wygladac... |
|
|
|
#564 | |
|
Rozeznanie
|
Cholera pocytowałam tyle stron i mi wcieło
Nie dam rady tego powtórzyć tak się postarałam!!Właśnie wróciłam ze spacerku pomimo deszczowej aury połaziłyśmy 2 godziny Niech się hartuje brzdąc![]() Agatek pokaż tą swoją kicię, pewnie urosła nie źle ![]() Intuil oby synusiowi szybko przeszło, bidulek męczy się pewnie okrutnie Boroo co do alkoholu to ja ostatnio zgorszyłam mohery w restauracji zamawiając grzane wino z tż Myślałam że zadzwonią po pomoc społeczną ![]() Odnośnie chust to ja mam tkaną bawełnianą z tej firmy http://shop.natibaby.pl/ Jest boska, ale jeszcze nie miałam pierwszego razu ![]() Nie pamiętam co jeszcze miałam napisać Sorry...---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ---------- Cytat:
|
|
#565 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- To może przydać się przy zapobieganiu nawrotom - dzięki. |
|
|
|
|
#566 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nooo rodzice pojechali teraz sobie siedzimy z młodym i oglądamy teledyski u nas dziś pada mnie znowu głowa boli i spać sie chce a jeszcze jedna wizyta nas czeka moja koleżanka chce wpaść zobaczyc małegoco do pleśniawek to z siuskami to stare metody jak dziecko miało załóżoną pieluche tetrową to nie problem było język tymi siuskami objechac a teraz z pampersami to byś musiała czekać aż się zachce siku i je łapać najlepszy najszybszy sposób to iść do lekarza po recepte na nystatyne ja też walczyłam z pleśniawkami za pomocą aphtinu ale gó..wno to dawało więc posżłam do lekarza przepisał nystatyne już po pierwszym użyciu była poprawa a po 3 razie w buźce już było czysciutko i tylko zapobiegawczo jeszcze przez kilka dni smarowałam i do dnia dzisiejszego jest spokój ma pięknie czyściutką buźke żadnych pleśniawek itp ![]() ahh no i przyjechała dziś szafa
|
|
#567 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#568 |
|
Wtajemniczenie
|
http://allegro.pl/sliczna-karuzela-f...185745298.html ma któraś z was taką karuzele bo chce małemu kupić lub komuś podpowiedzieć jako prezent na chrzciny
|
#569 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#570 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
będzie biba na maksa ![]() Cytat:
![]() Mój mały po wczorajszym ważeniu ma 5180 przytył 1080 przez 4 tygodnie. Ja tyż poporodowa dziewica,u gina byłam i wszystko ok więc zielone światło mamy ale ostatnio nie dogaduje się z małżem i nie mam jakoś ochoty więc pewnie jeszcze długo będę dziewicą ![]() Pogoda beznadziejna, mały marudny, chciałam go wziąć na spacer ale pada i już mi się odechciało, więc on kwięka w łóżeczku a ja przyszłam nadrabiać wizaż ale jakoś weny mi brak na pisanie wiec idę sprzątać bo jutro mamy gosci. |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:58.

ja kupilam mate edu tiny love 
i koniec pologu! Zamierzam to uczcić żurawinowym redds'em
i durex-ami:

,ale jakoś tabletek też nie chciałam.
...ryk i od nowa cyc
Dopiero jak temperatura zbliżyła się do zera zaczęliśmy wychodzić. Mial pobieraną krew mój bidul, ale pani doktor nic nie mówiła na temat poziomu bilirubiny. Kolejna sprawa to karmienie piersią - tym dzieciom spada żółtaczka dużo wolniej niż dzieciaczkom na mm. Ale mam czas do środy, żeby mojego szkraba odżółtaczyć 
za sukienie, pochwal sie 
teraz żeby odzwyczaić będzie ciężko- opatul ją ciasno w kocyk i hopa do łóżeczka
moje koty to tylko grzebią w śmietniku, do połowy władowane w śmieciach
a skok rozwojowy nie ma tu nic do rzeczy
alkoholiczką 

sesese...
zdrówka i spełnienia marzeń! 

'baza wirusów została zaktualizowana"