Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012. - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-10, 12:52   #541
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Boro Ty masz ta hustawke? Podoba sie Krzysiowi? Ja mam nadzieje ze to bedzie moje wybawienie bo jak na razie to bujam go w wozku, foteliku, lezaczku i na rekach i mam dosc
Mam ten leżaczek w formie elektronicznego bujania i mam leżaczek taki z masażerem na wibracjach. W tym bujanym usnął wczoraj po całym dniu rozrabiania i ogólnie go lubi, ale musisz mieć cierpliwość, żeby się młody przyzwyczaił do niego, bo na początku może troszkę popłakać - także siedź przed nim i coś gadaj a potem na jakiś czas co chwila się oddalaj. ja tak mojego załatwiłam i teraz mogę chociaż coś w domu zrobić
Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
Borooo tez sie pochwale a co ja kupilam mate edu tiny love moze nie tak okazyjnie bo za 95zl ale jestem ciekawa

A u nas dziś 6 tyg Lenki i koniec pologu! Zamierzam to uczcić żurawinowym redds'em i durex-ami:
Aj Ty świntuszku Ty!
Pokaż matę
Powodzonka z ta magisterką

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200807202338.html
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...d7fcac01be.png
82 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 -->56 <--
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-10, 12:56   #542
aga__tka
Zakorzenienie

Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

My dzis rowno 2 miesiacw cieszymy sie malenka
musze wyciagnac wage i zobaczyc ile urosla

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
Witam!

Dziewczyny czy Wy dajecie Maluchom jakies inne witaminy prócz d lub k????
mi lekarka przepisałsa na wizycie patronażowej Juvit Multi .

Mój Bartuś wczoraj miał wodnistą kupę,dzisiaj całą noc stękał,o 5.45 zrobił znowu już odrobinę normalniejsza i za jakieś 10 minut znowu zrobił - juz nie takie wodniste ale bardzo śmierdzące - do tego bardzo stękał,no i bardzo ulał odrazu.
Po każdym jedzeniu tez jakos od 2 dni strasznie marudzi ,zwija się - odrazu jak przestaje pic.Nie wiem czy to od tych witamin bo parę dni temu zaczełam je dawac ,czy poprostu cos mu dolega.
Matrwie sie cholernie!!!!!!

Czy skokom rozwojowym są przypisane inne kupy czy to nie idzie w parze?

---------------------------------------------------------------------------------------------
Wczoraj byłam u ginekologa,wszystko dobrze,połóg zakończony!
Poprosiłam o przepisanie krążka,kazał mi pierwszy miesiąc urzywac też prezerwatywy,bo krążek powinno sie jakos w okres czy po założyc,no ale i mnie na usg jakos nie zapowiada sie narazie na krwawienie.

Sama nie wiem czy dobrze zrobiłam z tym krążkiem,obawiam się ,że go zle włożę,ale jakoś tabletek też nie chciałam.

---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ----------

kiedy można uznac ,że dziecko ma rozwolnienie?ile kup dziennie i bardzo luzne??
ja nie daję, a czemu niby masz dawać? jesli z jakiegoś sensownego powodu, to dawaj dalej, ale i mm i Twoje mleko ma dość witamin i nie trzeba podawać, chyba że dziecko jest z jakichś powodów osłabione... może skonsultuj się z innym lekarzem? Jednej z moich koleżanek lekarka przepisała zyrtec na stałe dla malucha bo jest na mleko uczulony, no ale jak przestali podawac mleko, to po co ten lek??? pytalam specjalnie, bo mnie to strasznie zdziwilo - rok dziecko bralo zyrtec wlasnie na uczulenie na mleko... niektorzy lekarze moim zdaniem przesadzaja z lekami...
A jeśli się kupy itp zmieniły to na pewno może to być od witamin, jeśli czas się pokrył - sprobuj odstawic, to nie sa lekarstwa na coś wiec jak kilka dni nie podasz to nic sie nie stanie...

Cytat:
Napisane przez ranula Pokaż wiadomość
hej dziewczyny,
czy ktoras ma tez moze problem z karmieniem polegajacy na tym ze dziecie je na kilka razy w miedzyczasie zasypiajac przy piersi?po odbiciu nie ma mowy a jak ja odkladam to za min ryk albo o reszte mleczka albo odbicie,ktore nam rzadko wyxhodzi... co tu zrobic?szczegolnie meczace to w nocy bo z bezsilnosci juz czasem ja sie na nia wkurzam...
moja tez nie odbija - staram sie jej nie ruszac po karmieniu jakis czas i nic sie nie dzieje - moze tak sprobuj? W nocy np ja karmie na lezaco i potem nawet przez chwile nie odwracam na wznak, w dzien po karmieniu chwile nie odkladam tez tylko trzymam na kolanach...
moja kolezanka miala problem z zasypianiem przy piersi i laskotala w nozki... mozesz tez sprobowac wyjmowac cyca z buzi - to pomaga mojej, jak jej sie przysnie, a tez jej sie zdarza

Cytat:
Boroo trzyma Cie jeszcze to karmi
za fotelik

Moja mała jest młodsza od Twojego Krzysia a tez juz śpi TYLKO na spacerze wiec ile sie da tyle siedze z nia na dworze, albo mame wysyłam bo od tego ciaglego noszenia mam zakwasy w rekach juz
Dziewczyny z malymi marudami - a myslalyscie o chustach do noszenia maluchow? ja wlasnie mysle, bo wyjscie na spacer z dwulatkiem i wozkiem okazalo sie trudniejsze niz myslalam... na razie chce sobie uszyc ze starej poscieli, zeby po domku miec troche i wyprobowac w ten sposob, ale jak sie sprawdzi, to moze sobie jakas ladna sprawie... Ja po domku bym chciala, bo moj syn teraz jak jest jasno w dzien to zasypia tylko w wozku a mala na nieszczescie zawsze wtedy sie budzi i chce noszenia i myslalam ze byloby mi latwiej z chusta - mam niby nosidelko, ale ono mi zaslania widok mocno i trudno cos dwoma rekoma robic - chusta jak sadze by dala lepsze rezultaty a z tego co czytalam, to lepiej sie rozklada ciezar dzidzi dla jej kregoslupa...

Cytat:
Napisane przez kasiulka99 Pokaż wiadomość
ja też staram się odbijać - jak nie odbiję np. w nocy to ulewa i trzeba ja przebierać a to ją całkowicie wybudza i potem ...ryk i od nowa cyc

ja tez zaczęłam delektować się karmi wieczorami ale to na laktację bo ostatnio mi coś cycuszki szwankują, dziewczyny czy jest jakiś kryzys laktacyjny po 4 tygodniu?????

co do chrzcin to u nas tylko najbliższa rodzina i tak wyjdzie : rodzeństwo męża z dziećmi 13, moi i jego rodzice 4 , my i moja siostra to w sumie 20 osób i do tego mąż się buntuje przed zrobieniem chrzcin w restauracji bo u nas to koszt 100 zl osoba , proponuje panią która będzie gotować ale mi się to jakoś nie widzi tym bardziej, że mamy kuchnię otwartą na salon a poza tym ... już sama nie wiem na pewno w restauracji jest wygodniej ... planuję chrzciny w czerwcu więc już będzie ciepło więc może cos ala grill tzn. chcrzciny na tarasie ??? jak byłaby ładna pogoda dzieciaki biegały by po ogrodzie ??? co sądzicie ??
moim zdaniem nie ma... ALE w 4 tygodniu sie nareszcie wszystko ladnie ustawia i piersi przestaja byc twarde jak sa wypelnione w sam raz wiec jesli dziecko sie najada, to znaczy ze nareszczie bedziesz miec spokoj z lecacym non stop pokarmem jak nacisniesz itp...

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
Oj wiem co czujesz hihi, chociaż zakwasów to juz dawno nie mam - albo już dawno straciłam czucie

Pewnie, ze Karmi mnie jeszcze trzyma i wiesz co? Pogoda jest piękna, w południe po karmieniu pójdziemy się nasłoneczniać z Krzyniem i wtedy mamusia sobie weźmie takie "piwko" i siądzie na ławce w parku i wypije na raz
Ale by było widowisko heeeeeej

Lubię pieski tej rasy Takie są mięciutkie
Owszem, utrzymuje się długo, ale kurcze ja mam mieszkanie od zachodu, więc tych promieni słonecznych to jak kot napłakał, wcześniej były mrozu straszliwe, a Krzyś miał wrodzone zapalenie płuc po urodzeniu, bo mi dużo za późno cesarkę zrobili i się mały tych zainfekowanych wód nałykał - więc na dwór tez nie bardzo wychodziłam, jedyne co to wietrzenie mieszkania było Dopiero jak temperatura zbliżyła się do zera zaczęliśmy wychodzić. Mial pobieraną krew mój bidul, ale pani doktor nic nie mówiła na temat poziomu bilirubiny. Kolejna sprawa to karmienie piersią - tym dzieciom spada żółtaczka dużo wolniej niż dzieciaczkom na mm. Ale mam czas do środy, żeby mojego szkraba odżółtaczyć
Na buźce nic nie widać, ale w oczkach troszkę zostało i musimy to wygonić w pierony jasne

Jesteś odważna! Nie ma to tamto
Żeby się przyznać, że się kotów nie lubi na forum przeważającym w "kociarki" to trzeba mieć dopiero jajca
Też wolę psiaki I mam nadzieję, że kotkowe tego nie przecyztają, bo już widzę te pały wyciągnięte w moją stronę

O jajks! Rozumiem, że zwierza nie należy zostawiać na tyle godzin samego, bo nie wszystkie to tolerują, ale... Też bym nim wszystko wytarła w domu. Toć to był mściciel w futrze bez peleryny

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Nic się nie stresuj, chyba wtedy myślałam nad załamaniem nerwowym, bo cycki nagle miękkie i jakoś tak mi się wydawało, że tego mleka nie ma. Nie przejmuj się, pij sporo, ale nie na raz tylko po troszku i bardzo często. Pokarmu jest tyle ile trzeba, a jak się będziesz stresować to i zaniknie o! Także cyc do przodu, bo wiosna idzie, a mi we łbie już kiełki puszczają

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

Napisałam jeszcze smsy i wykonałam kilka telefonów Ale ciiiiiiiii
Mój synek miał żółtaczkę baaaardzo długo - chyba z 6 albo 8 tygodni, tylko taka malutką, że był leciutko żółty, ale nie byl wcale naswietlany w szpitalu, tylko samo schodzilo - jak jest brzydka pogoda bez slonca to trudniej schodzi i juz - my go ustawialismy cale dnie w oknie i w koncu calkiem zniknela a cora w ogole nie miala

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Hej mamuski .

Tz a cały wolny weekend, nie pamietam kiedy mial ostatnio Wlasnie mi robi sniadanko do lozka bo my jeszcze cycujemy

Juz dziewczyny Ci odpisały ale ja mam w sumie pytanie w druga strone bo zapomnialam przy rejestracji małej podac drugie imie a mi zalezalo zeby miala po mojej mamie i czy moge dodac do chrztu.

Ja swoich nie wazylam ale robiłam tak na 4 wieksze porcje z dwóch cukinii takich srednich, raczej małych.

za sukienie, pochwal sie
Moja tez lubi spac w foteliku
juz wrzucam i czapeczka do kompletu na Oleńce - chyba Wam jeszcze mojej malutkiej nie pokazywałam, to naprawiam błąd...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN4753.jpg (111,5 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN4693.jpg (63,0 KB, 31 załadowań)

Edytowane przez aga__tka
Czas edycji: 2012-03-10 o 12:58
aga__tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-10, 13:00   #543
agacia_cz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aga__tka Pokaż wiadomość
juz wrzucam i czapeczka do kompletu na Oleńce - chyba Wam jeszcze mojej malutkiej nie pokazywałam, to naprawiam błąd...

ja też myślałam o chuście w końcu mogłabym coś w domu zrobić patrzyłam na tą:http://allegro.pl/haltex-fantastyczn...162110031.html

Edytowane przez agacia_cz
Czas edycji: 2012-03-10 o 13:03
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-10, 13:29   #544
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Chusta to fajne rozwiązanie....
ale moja kolezanka uzywała i miała problem bo potem mała nie chciała wcale do wózka Co ją wsadzali to był ryk nie z tej ziemi
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-10, 13:49   #545
uska000
Zadomowienie

hej mamuski

my wlasnie zbieramy sie na zakupy jedziemy polazic po galerii a tzt ma mi kupic prezent na dzien kobiet bo kupil tylko kwiatki;p a ja jakies ciuchy bo ciazowe za duze a z przed juz mi sie nie widza;p

a wiec do pozniej

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-10, 13:50   #546
*Agatek*
Zakorzenienie

MissZuzia też tak miałam jak Ty, ale przeszło- a teraz innym problem wyszedł będę ćwiczyć mięśnie kegla bo co innego mi zostało?

Zośka a mówiłam Ci, że robisz błąd przyzwyczajając dziecko do spania z Tobą teraz żeby odzwyczaić będzie ciężko- opatul ją ciasno w kocyk i hopa do łóżeczka

Blanszor to miałaś przygodę z kotem, szok... szminkę wykradała?? moje koty to tylko grzebią w śmietniku, do połowy władowane w śmieciach normalnie jakby żryć nie dostawały

Natalia może być od tych witamin- co na ulotce napisane jest? w ogóle jest ulotka? a skok rozwojowy nie ma tu nic do rzeczy Zadzwoń do lekarza, żeby Ci się dzieciak nie odwodnił...
Cytat:
ultradiola jak to robisz ze nie odbijasz?moja mala jak.nie odbije to zaraz kwik i trzeba ja brac bo w lozeczku robi masakre albo za chwile uleje wszystko co wypila. a kladziesz od razu po jedzeniuczy cos jednak trzymasz albo czekasz troche?
w książeczce którą dostałaś w szpitala z niebieskiego pudełka jest napisane, że najlepiej trzymać w pionie około 10 min do odbicia- jesli nie odbije to położyć na boczku...
Cytat:
Napisane przez ultraradiola;32830088
[tab
chwała leżaczka [/tab] mój Wiktorek to ostatnio dwa dni pod rząd po leżaczku (z wibracjami )zrobił taką kupę że nie nadążyłam z wycieraniem go bo ciągle produkował kupsztal po pas i pobrudzone ubranka
przynajmniej wiadomo, że wszystko w normie!

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-10, 13:57   #547
Anabellita
Zadomowienie

Cytat:
Będę tak robić teraz co wieczór! Zostaję karmiową alkoholiczką
Tyle, że ja malinowego smaku w niczym nie lubię Zresztą malinowe to takie BABSKIE jest

Mam pierogi ruskie w lodówce i idę je opierniczyć
Ja też od jakiegoś czasu popijam karmi, ale mi podpasowałao właśnie to malinowe
...a ruskie pierożki od mojej teściowej to jadłam dziś na śniadanko

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
My robimy ogromne chrzciny koło 50 osób. Inaczej się nie da, i ja i tz mamy dużą rodzinę z którą utrzymujemy kontakt. Chrzciny mamy mieć w lokalu gdzie wesele, od osoby będziemy płacić koło 60 zł.
No sporo masz gości na chrzcinach ale za tą cenę to można zaszaleć

Ja planuję chrzciny na przełomie maja i czerwca bo mój brat będzie chrzestnym a mieszka w UK i akurat w tym czasie przylatuje. Imprezka będzie na 17 osób (w tym 5 dzieci) ale u mnie to pewnie będzie w cenie około 100zł/1os.
Cytat:
Juz dziewczyny Ci odpisały ale ja mam w sumie pytanie w druga strone bo zapomnialam przy rejestracji małej podac drugie imie a mi zalezalo zeby miala po mojej mamie i czy moge dodac do chrztu.
Jesli zapomniałaś w urzędzie podać drugie imię to masz pół roku (o ile to się jeszcze nie zmieniło) na dopisanie tego imienia, albo nawet na całkowitą zmiane imienia jeśli się rozmyślisz

Cytat:
Ano wlasnie o to mi tez chodzi, bo my nie chcieliśmy dawac w akcie drugiego imienia bo to upierdliwe jest wszedzie powinna sie podpisywac i posługiwac dwoma imionami wobec prawa a po co utrudniac
mierzam to uczcić żurawinowym redds'em i durex-ami:
eee... nie prawda, ja mam dwa imiona i wcale mi to życia nie utrudnia. Własciwie to drugie imię mam wpisywane w zeznaniu podatkowym i chyba już nigdzie więcej
Moja Asia ma na drugie Elżbieta, daliśmy po mamie TŻ-a i była strasznie dumna z tego
Nawet nie wiedziałam że ze jest żurawinowy reds muszę spróbować, ja lubię takie wynalazki.

Cytat:
My dzis rowno 2 miesiacw cieszymy sie malenka
Mój synek miał żółtaczkę baaaardzo długo - chyba z 6 albo 8 tygodni, tylko taka malutką, że był leciutko żółty, ale nie byl wcale naswietlany w szpitalu, tylko samo schodzilo - jak jest brzydka pogoda bez slonca to trudniej schodzi i juz - my go ustawialismy cale dnie w oknie i w koncu calkiem zniknela a cora w ogole nie miala
a my dzisiaj konczymy pierwszy miesiąc

Kurczę ja nawet nie wiedziałam ze słońce ma jakikolwiek wpływ na żółtaczkę u dziecka Moja córa przy żółtaczce była po prostu naświetlana przez 3 doby w szpitalu, tylko, ze Asia miała dosyć wysoką bilirubinę

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-10, 14:04   #548
MissZuzia
Zadomowienie

wszystkim dzieciaczkom buziaczki za skończone tygodnie

Witam się, ale szaro buro i ponuro, deszcz siąpi, ale jest ciepło 7 st na plusiku... Mąż śpi, dzieciak śpi a ja też powinnam ale w głowie mi szumi, bo nie mogłam spać w nocy u nas pobudka była o 3 i o 6 ale miedzy 3 a 6 może z pół godz spałam potem też jakiś niespokony i dziwny krótki sen do tej 9 ale też dziecko marudziło, więc słabo wyszedł bilans może 4-5h snu łącznie
Byłam dziś u gina po połogu, mam jeszcze jakąś rankę, otarcie czemu sie dziwię bo niby skąd je mam nic nie było jeszcze a nastawialiśmy się na dzisiejsza wizytę że juz będzie o i du.pa bo muszę wziąć serię globulek i przyjść do kontroli jeszcze

Cytat:
Mialam pocytowac ale maly wlaczyl syrene i nie mam czasu
Chwale sie tylko ze moj tata kupil wczoraj hustawke Marcelowi i dzis jedziemy ja odebrac
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.d...:X:AAQ:GB:1123
No i ja jestem u rodzicow od wczoraj z dziecmi bo maz ma weekend pracujacy a mam dosc siedznia sama

Co do chrzcin to sie nie wypowiem bo my dopiero w pazdzierniku robimy w Polsce.
super prezent
Cytat:
Zaraz będę odpisywać i nadrabiać zaległe czytanie

Miałam wczoraj sajgon dosłownie. Dziecko spało mi 40minut plus tyle co na spacerze, a tak to niespokojny jak nie wiem i ani na krok go nie opuszczać Pewnie przez pogodę

Kobitki musze się Wam pochwalić, bo już ie zniosę trzymania tego dłużej w sobie!
Kupiłam dziś... fotelik/nosidełko Maxi Cosi City granatowe ze wzorem kaczuszek i misiów, wkładką dla niemowlaka i daszkiem - nowe z papierkami i gwarancją.
Oczywiście pasuje mi do stelaża od naszego wózka Maxi Cosi
Uwaga! Uwaga! Uwaga!
Dałam za niego...... 35zł - tak, zgadza się, naszych polskich złotych
Jestem genialna

Przepraszam, ale nie mogłam inaczej, a jakbym się Wam nie pochwaliła to bym musiała otworzyć balkon i się drzeć z radości
brawo, jesteś genialna, też musze to przyznać
Cytat:
Będę tak robić teraz co wieczór! Zostaję karmiową alkoholiczką
Tyle, że ja malinowego smaku w niczym nie lubię Zresztą malinowe to takie BABSKIE jest

Dziś będziemy opijać 2 miesiące Olka
A jutro kto ma jakąś rocznicę?

Nie pisz o takim jedzonku, bo to dobreee takie, a ja głodna
Mam pierogi ruskie w lodówce i idę je opierniczyć
I wcale nie jem niskokalorycznie, bo nawet już się za ciasta i buły słodkie nadziewane zdążyłam zabrać
Ciekawe ile ważę teraz Musze sobie kupić wagę.
Pojedziemy dziś do kauflandu testować FOTELIK za 35zł to może będzie waga w sprzedaży
A ser żółty i topiony też jem

A no i Krzyś waży 5400g, a za 9 dni opijamy jego 2 miesiące
he he nie wiem czy się da pomrozić
no nic, będziemy jeść na obiad i kolacje he he
malinkowe jest najlepsze!

Cytat:
My robimy ogromne chrzciny koło 50 osób. Inaczej się nie da, i ja i tz mamy dużą rodzinę z którą utrzymujemy kontakt. Chrzciny mamy mieć w lokalu gdzie wesele, od osoby będziemy płacić koło 60 zł.
o łaaaaa ile ludzi, naprawdę jak wesele wam wyszło ale cóż zrobić jeśli to najbliższa rodzinka
Cytat:

Ale super, tyle jedzonka, chyba faktycznie musisz pomrozic co by sie nie zmarnowalo

Ja swoich nie wazylam ale robiłam tak na 4 wieksze porcje z dwóch cukinii takich srednich, raczej małych.
mam nadz że cukinia przetrzyma w lodowce pare dni bo w tej chwili chyba na sniadanie bym ja musiala jesc bo mam tyle zarelka

Cytat:

A u nas dziś 6 tyg Lenki i koniec pologu! Zamierzam to uczcić żurawinowym redds'em i durex-ami:
to zazdroszcze....
Cytat:

jaki piekny komplet, super!
Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
MissZuzia też tak miałam jak Ty, ale przeszło- a teraz innym problem wyszedł będę ćwiczyć mięśnie kegla bo co innego mi zostało?
około 10 min do odbicia- jesli nie odbije to położyć na boczku...
dziś gin mi zlecił bad moczu, spr czy infekcji też nie ma jakiejś
krępuje mnie to strasznie, bo czuje sie brudna ile bym się nie podmywała na dzień

mój nawet jak odbija pięknie to potrafi chlusnąć i dławić się

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-10, 14:06   #549
*Agatek*
Zakorzenienie

Czubasek faktycznie będziesz mieć dużo osób, normalnie jak na wesele

agat_tka piękna kieca!!!! podziwiam talent

Nawojka sesese...
AgaMili huśtawka fajna! kolorystyka bardzo ładna
Misienka23 sto lat sto lat niech żyje żyje naaaaaam! zdrówka i spełnienia marzeń!

boroo50 zrobiłaś interes życia! nie ma ch.ja we wsi

Pearl tż łatwo mówić 'radzimy sobie' jak go często nie ma
Cytat:
hihi, odezwała się ta co nie ma
ja od zawsze miałam nierówno pod suficiorem
jakie Ty masz ciężkie dziecko kilogram cięższe od mojego!

Stary 2012-03-10, 14:07   #550
aga__tka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość

ja też myślałam o chuście w końcu mogłabym coś w domu zrobić patrzyłam na tą:http://allegro.pl/haltex-fantastyczn...162110031.html
ja czytałam że elastycznę są super dla małych niemowlaków, ale potem lepsza tkana (np bawełniana) a można w taką niemowlaka też zawinąć, tylko chyba ta elastyczna jest łatwiejsza na początek - mnie szkoda kasy na elastyczną, więc jak już to kupię wiązaną, albo kieszonkę (o kieszonce myślę dlatego, że nie trzeba wiązać i jakbym poszła na spacer z synkiem i by się zmęczył, to mogłabym małą szybko w chustę przełożyć a jego do wózka... zresztą na chwię to i jego bym w takiej kieszonce ponosiła, choć prawie 11kg, ale i tak chyba lepiej niż luzem ) w sumie to bym najchętniej 2 kupiła, ale to juz wydatek w sumie ze 150zl... a wole wozek wiec tak dodatkowo to mi jakos ciezko taka kase wydac...

MissZuzia:, Agatek: dzięki , odkąd się synek urodził to wolę dziergać niż czytać

Edytowane przez aga__tka
Czas edycji: 2012-03-10 o 14:09
aga__tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-10, 14:08   #551
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Dzień dobry!

My walczyliśmy wieczorem ze swędzącą główką Julka i dziś to samo. Trze oczy próbuje sięgać do głowy i przestaje płakać jak mu się lekko drapie opuszkami po główce strasznie mi go żal. Jak nie przejdzie to w poniedziałek znowu czeka nas wizyta u lekarza.

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Ja też nie lubie jak mi się ktoś na (.)(.) zwłaszcza jeśli w towarzystwie sa faceci więc wychodzę do innego pomieszczenia i to wszystko, a jeśli idziemy na zakupy lub na spacer to staram się zawsze po karmieniu.
ja też po karmieniu i jeszcze nie było sytuacji żebym musiała gdzieś cycka wyciągać. Ale jak jedziemy do teściów to zawsze obudzą Julka i on chce jeść

Cytat:
Kobitki musze się Wam pochwalić, bo już ie zniosę trzymania tego dłużej w sobie!
Kupiłam dziś... fotelik/nosidełko Maxi Cosi City granatowe ze wzorem kaczuszek i misiów, wkładką dla niemowlaka i daszkiem - nowe z papierkami i gwarancją.
Uwaga! Uwaga! Uwaga!
Jestem genialna
wow nieźle, gdzie taki wyhaczyłaś? ja też cieszę się jak głupia jak uda mi się coś kupić okazyjnie :brzyda l:

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
Bylismy z malym u lekarza z tymi kolkami... ma zmienione mleko n bebilon peti plus esputicon i to cos na d......
dodatkowo masc bo mu ie bardzo skora wysusza-i to jest do obserwacji...
czyli alergia?? to na D to delicol?

Cytat:

Zosia
jak z młodej cukinii to nie wyciagaj miazszu. Tylko jak ze starszej jak sa wielkie pestki.
U nas można zmienić imię w przeciągu pół roku, z tego co wiem w IE tak samo

A jak robicie tą zupę z cukinii? I koperkową? Napiszecie dokłądnie, bo z zup to ja rosół potrafię

Cytat:
Haniula Ty chyab pytałaś od kiedy dziecko może przesypiać całe noce. Gdzieś czytałam że od 3 miesięcy
ale np córka mojej chrzestnej usypiała o 22 a wstawała o 7 od samych narodzin. Ciotka jej nie wybudzała, po prostu mała nadrabiała w dzień.
hmm, Julek też od urodzenia tak śpi. I też nie wybudzamy, tak kazali. I wydaje mi się, że Julek w dzień nadrabia, mało śpi i dużo je. I przybiera ładnie
więc zdażają się dzieci, które przesypiają nockę całą od razu. A są takie, które jeszcze dłuugo nie prześpią. Znajomej córka ma 1,5 roku, śpi w swoim pokoju a co godzinę w nocy woła mamę i jeśli ta nie przyjdzie to jest ryk, wycie i tragedia...

Cytat:
Zaproszone były jeszcze babcie moja i tż ale odmówiły

dlaczego odmówiły :conf used:

za Lenkę i koniec połogu. My już świętowaliśmy

Cytat:
sama zrobiłaś sukienkę? Śliczna ale Oleńka będzie miała pamiątke

Edytowane przez inutil
Czas edycji: 2012-03-10 o 14:29
inutil jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-10, 14:14   #552
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

My walczyliśmy wieczorem ze swędzącą główką Julka i dziś to samo. Trze czy próbuje sięgać do głowy i przestaje płakać jak mu się lekko drapie opuszkami po główce strasznie mi go żal. Jak nie przejdzie to w poniedziałek znowu czeka nas wizyta u lekarza.

czyli alergia?? to na D to delicol?

biedny Julek

debridat... na razie maly dostal nowe mleko juz raz, nowe kropelki zapodane, debridat tez... no i obserwujemy... zatydzien idziemy opowiedziec o efektach.... tylko na masc czekamy,.. dopiero na wtorek zrobia,...
Stary 2012-03-10, 14:20   #553
*Agatek*
Zakorzenienie

Ju pi ja jej madafaka dostałam okres! (7 tyg po porodzie, 5 tyg od odstawienia od cyca)
Z tej okazji stawiam Wam po kielunku

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
dziś gin mi zlecił bad moczu, spr czy infekcji też nie ma jakiejś
krępuje mnie to strasznie, bo czuje sie brudna ile bym się nie podmywała na dzień

mój nawet jak odbija pięknie to potrafi chlusnąć i dławić się
ojej to nie dobrze straznie nie lubię globułek

chlusta i dławi się po odbiciu?? to agent

Dołączam się do byle jakiej nocy młoda ockła się o 23.50 na papu, zasnęła bez problemu, myslałam, że mi prześpi z 6 godzin (marzenie) a ona 4.30 się budzi jak z zegarkiem w ręku na żarcie no ale po tym zasnęła, tylko dłużej jej to zajęło a ja? obudziłam się przed 3 bo mi laptop sam się włączył 'baza wirusów została zaktualizowana" potem sms do szwagra z pytaniem: "wyłączysz te światło?????" nie wyłączył, przysnęłam, obudziłam się znów przez koszmar bo coś mnie gryzło w stopy i nimi tarłam (wczorajszy animal planet ) i obudziłam się przerazona... no i wtedy wyłączyłaś światło u P. w pokoju, także mało spałam i czuję się fatalnie... do tego pogoda-

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

Neska mam nadzieję, że efekty szybko będą widoczne!!

Inutil biedny Julek - ciekawe co to

Dziewczyny po połogu i po 'pierwszym razie' jak to jest 'po' ? boli? bo się boję jak jakaś dziewica

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2012-03-10 o 14:30
Stary 2012-03-10, 14:32   #554
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Mama wzięła Julka na spacer, trochę mży ale zimno nie jestem, nałożyliśmy osłonkę przeciwdeszczową.
Ja prasuję (3 pralki mam) i zrobię obiad, piersi z kurczaka podsmażone z warzywami z patelni i ryżem

Prasujcie nadal ciuszki???

Cytat:
Z tej okazji stawiam Wam po kielunku

Inutil biedny Julek - ciekawe co to

Dziewczyny po połogu i po 'pierwszym razie' jak to jest 'po' ? boli? bo się boję jak jakaś dziewica
Alergolożka mówiła, że swędzi od uczulenia na białko... ale ja od wtorku nic nie jem, wczoraj zjadłam kaszkę manną z jagodami ze słoika (robionymi samemu) i chleb z dżemem brzoskwioniowym możliwe że to od tego.

Pijemy za @

Ja jestem po pierwszym razie, ale jestem po cc, więc sam dół został nieruszony. nic nie bolało i było całkiem fajnie , ale pewnie to marne pocieszenie

Edytowane przez inutil
Czas edycji: 2012-03-10 o 14:34
inutil jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-10, 14:40   #555
*Agatek*
Zakorzenienie

inutil 'całkiem fajnie' szybko, krótko i na temat? żarcik Moja teściówka prasuje ciuszki, ale ja już ogólnie nie chcę, żeby tak było, bo po co? 2 miesiące już zaraz Kiniek będzie miał, więc stwierdzam, że 'najgorszy okres' jest za nami dobrze strzepnąć po praniu i heja banana
Współczuję, że Julkowi się tak zrobiło- pewnie jest marudny niespokojny, co?

Stary 2012-03-10, 14:51   #556
Haniula
Zakorzenienie

inutil biedny Julek

Ja prasuje, i bede prasować bo bardzo nie lubie niewyprasowanych rzeczy. Wszystko prasuje, od reczników po bokserki tz

Poczulam mokro w staniku patrze a tam kropelka siary chyba az uwierzylam ze moze mi laktacja wrocila i szybko laktator w ruch z nadzieja ze moze cos poleci, ale nic
Ale chyba bede probowac, moze jeszcze cos tam jest
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-10, 15:08   #557
paulaLbn
Raczkowanie

Cytat:
Boro Ty masz ta hustawke? Podoba sie Krzysiowi? Ja mam nadzieje ze to bedzie moje wybawienie bo jak na razie to bujam go w wozku, foteliku, lezaczku i na rekach i mam dosc

No to kciuki za ANIE!!!
Wiem, ze pytanie do Boro, ale i ja sie wypowiem, my mamy taka i to moje zbahttp://www.argos.co.uk/static/Product/partNumber/3765304/Trail/searchtext%3EBABY+SWING.h tm zbawienie

Cytat:

ja juz kiedys pisalam, ze nawet nie bylo zle, chyba bardziej balam sie, ze bedzie bolalo niz naprawde bolalo Trzeba sie rozluznic, nie stresowac i pojdzie u mnie byl maly dyskomfort na poczatku, ale to pewnie dlatego, ze byla popekana i ponacinana dosc mocno
Stary 2012-03-10, 15:09   #558
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

dziewczyny,a mozna zrobic chrzest bez chrzesnych w ogole?
bo my mamy troche taka trudna sytuacje,ze jestesmy w UK i chcemy chrzcic tutaj bo ja samolotem z malym dzieckiem nie chce na razie latac do PL a chrzesni tez nie moga tutaj przyleciec (ani nas na to nie stac zeby wykupic im podroz i hotel-mamy malutkie mieszkanko)
da sie tak? wiem ze to glupie ale swoja droga ja swoich chrzesnych na ulicy bym nie poznala moj maz to samo
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-10, 15:12   #559
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

ja tez jestem jeszcze poporodową dziewicą
mąz powiedział, ze mnie nie tknie póki do lekarza nie pojde.. mialam iśc przedwczoraj ae mi wizyte przełozyli... dopiero na 19.03 ;/

Agatek ile Twoja Kinia wazy?

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Katerina_00 Pokaż wiadomość
dziewczyny,a mozna zrobic chrzest bez chrzesnych w ogole?
bo my mamy troche taka trudna sytuacje,ze jestesmy w UK i chcemy chrzcic tutaj bo ja samolotem z malym dzieckiem nie chce na razie latac do PL a chrzesni tez nie moga tutaj przyleciec (ani nas na to nie stac zeby wykupic im podroz i hotel-mamy malutkie mieszkanko)
da sie tak? wiem ze to glupie ale swoja droga ja swoich chrzesnych na ulicy bym nie poznala moj maz to samo
z tego co wiem to nie da rady
Stary 2012-03-10, 15:16   #560
*Agatek*
Zakorzenienie

Neska Ostatnio na szczepieniu 1.03 ważyła 4475 200 gram w 10 dni

Stary 2012-03-10, 15:19   #561
raqla
Raczkowanie

Heloł!
Cytat:
hej dziewczyny,
czy ktoras ma tez moze problem z karmieniem polegajacy na tym ze dziecie je na kilka razy w miedzyczasie zasypiajac przy piersi?po odbiciu nie ma mowy a jak ja odkladam to za min ryk albo o reszte mleczka albo odbicie,ktore nam rzadko wyxhodzi... co tu zrobic?szczegolnie meczace to w nocy bo z bezsilnosci juz czasem ja sie na nia wkurzam...
Moja też przysypia przy jedzeniu i tak sobie podciumkuje. Odbicie też jest bardzo rzadko.

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Cześć! Jak nocka mamusie? Moja znośna pobudka o 1 i 6.30 i od tej pory Michaś nie śpi
U nas nocka najgorsza z dotychczasowych - ryk i prężenie - zasnęliśmy dopiero o 7... Już nie wiem, jak z tym walczyć Teraz malucha odsypia i pewnie zbiera siły na następną nockę...

Cytat:
Zaraz będę odpisywać i nadrabiać zaległe czytanie

Miałam wczoraj sajgon dosłownie. Dziecko spało mi 40minut plus tyle co na spacerze, a tak to niespokojny jak nie wiem i ani na krok go nie opuszczać Pewnie przez pogodę

Uwaga! Uwaga! Uwaga!
Jestem genialna

Przepraszam, ale nie mogłam inaczej, a jakbym się Wam nie pochwaliła to bym musiała otworzyć balkon i się drzeć z radości
No, no, to ci się udało

Do dziewczyn, które walczyły z pleśniawkami: co pomogło i po jakim czasie? Ja na razie stosuję aphtin, ale coś marnie idzie...
raqla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-10, 15:23   #562
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez raqla Pokaż wiadomość
Do dziewczyn, które walczyły z pleśniawkami: co pomogło i po jakim czasie? Ja na razie stosuję aphtin, ale coś marnie idzie...
stary babciny sposób: mocz dziecka "złap" siuśki i tetrą pojeździj po jęzorku, to jest najlepszy lek

Stary 2012-03-10, 15:24   #563
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Neska Ostatnio na szczepieniu 1.03 ważyła 4475 200 gram w 10 dni
moj odrabia straty.. 500 w 7 dni

przy przyjeciu do szpitala miał prawie 4500, przy wyjściu 4200 - 3 dni niejedzenia a teraz 4700

w ogole to zmieniamy system karmienia bo Igor strasznie łapczywie je i łyka duzo powietrza-teraz jemy co 2 godzinki po 80.. tzn od dzisiaj od wizyty... zobaczymy jak to bedzie wygladac...
Stary 2012-03-10, 15:37   #564
Mijus
Rozeznanie

Cholera pocytowałam tyle stron i mi wcieło
Nie dam rady tego powtórzyć tak się postarałam!!

Właśnie wróciłam ze spacerku pomimo deszczowej aury połaziłyśmy 2 godziny Niech się hartuje brzdąc

Agatek pokaż tą swoją kicię, pewnie urosła nie źle
Intuil oby synusiowi szybko przeszło, bidulek męczy się pewnie okrutnie
Boroo co do alkoholu to ja ostatnio zgorszyłam mohery w restauracji zamawiając grzane wino z tż Myślałam że zadzwonią po pomoc społeczną

Odnośnie chust to ja mam tkaną bawełnianą z tej firmy http://shop.natibaby.pl/ Jest boska, ale jeszcze nie miałam pierwszego razu

Nie pamiętam co jeszcze miałam napisać Sorry...

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

Cytat:
Nie wiem co Ci poradzić na same pleśniawki, ale mi pediatra poleciła żeby zapobiec powstawaniu co jakiś czas spryskać gazik Tantum Verde i przetrzeć języczek
Stary 2012-03-10, 15:42   #565
raqla
Raczkowanie

Cytat:
stary babciny sposób: mocz dziecka "złap" siuśki i tetrą pojeździj po jęzorku, to jest najlepszy lek
Dzięki, tylko będzie problem z tym łapaniem - musiałabym czatować przy gołej pupinie, a mała strasznie szybko marznie (po mamusi) i zaraz kicha i dostaje czkawki

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
Nie wiem co Ci poradzić na same pleśniawki, ale mi pediatra poleciła żeby zapobiec powstawaniu co jakiś czas spryskać gazik Tantum Verde i przetrzeć języczek
To może przydać się przy zapobieganiu nawrotom - dzięki.
raqla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-10, 15:44   #566
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
Heloł!

Moja też przysypia przy jedzeniu i tak sobie podciumkuje. Odbicie też jest bardzo rzadko.

U nas nocka najgorsza z dotychczasowych - ryk i prężenie - zasnęliśmy dopiero o 7... Już nie wiem, jak z tym walczyć Teraz malucha odsypia i pewnie zbiera siły na następną nockę...

No, no, to ci się udało

nooo rodzice pojechali teraz sobie siedzimy z młodym i oglądamy teledyski u nas dziś pada mnie znowu głowa boli i spać sie chce a jeszcze jedna wizyta nas czeka moja koleżanka chce wpaść zobaczyc małego

co do pleśniawek to z siuskami to stare metody jak dziecko miało załóżoną pieluche tetrową to nie problem było język tymi siuskami objechac a teraz z pampersami to byś musiała czekać aż się zachce siku i je łapać najlepszy najszybszy sposób to iść do lekarza po recepte na nystatyne ja też walczyłam z pleśniawkami za pomocą aphtinu ale gó..wno to dawało więc posżłam do lekarza przepisał nystatyne już po pierwszym użyciu była poprawa a po 3 razie w buźce już było czysciutko i tylko zapobiegawczo jeszcze przez kilka dni smarowałam i do dnia dzisiejszego jest spokój ma pięknie czyściutką buźke żadnych pleśniawek itp

ahh no i przyjechała dziś szafa teraz tylko tż musi ją skręcić
Stary 2012-03-10, 15:45   #567
Anabellita
Zadomowienie

Cytat:
no ja też o tym słyszałam, ale to obrzydliwy sposób, no i druga sprawa... jak złapać te siuśki?

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-10, 15:47   #568
MMONIKA9
Wtajemniczenie

http://allegro.pl/sliczna-karuzela-f...185745298.html ma któraś z was taką karuzele bo chce małemu kupić lub komuś podpowiedzieć jako prezent na chrzciny
Stary 2012-03-10, 16:01   #569
agacia_cz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/sliczna-karuzela-f...185745298.html ma któraś z was taką karuzele bo chce małemu kupić lub komuś podpowiedzieć jako prezent na chrzciny
Ja Mam ale moja mała na niczym jeszcze nie może się na dłużej skupić :/ jak dla mnie jest ok fajny ten projektor
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-10, 16:16   #570
19mala83
Raczkowanie

Cytat:
No dziewczyny! Ale szykuje się biba
Po 2 piwka to najmniej co by nam się dzieciaczki dobrze chowały
Boro my też jutro kończymy 7 tygodni będzie biba na maksa

Cytat:

piękna, ale masz talent zadraszczam

Mój mały po wczorajszym ważeniu ma 5180 przytył 1080 przez 4 tygodnie.

Ja tyż poporodowa dziewica,u gina byłam i wszystko ok więc zielone światło mamy ale ostatnio nie dogaduje się z małżem i nie mam jakoś ochoty więc pewnie jeszcze długo będę dziewicą

Pogoda beznadziejna, mały marudny, chciałam go wziąć na spacer ale pada i już mi się odechciało, więc on kwięka w łóżeczku a ja przyszłam nadrabiać wizaż ale jakoś weny mi brak na pisanie wiec idę sprzątać bo jutro mamy gosci.
19mala83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości