|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#511 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Cześć! Jak nocka mamusie? Moja znośna pobudka o 1 i 6.30 i od tej pory Michaś nie śpi
![]() Cytat:
Cytat:
oby nie robił problemów. Cytat:
|
|||
|
|
|
#512 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Cytat:
Musimy też uważać na rzeczy Asi bo jak położymy butelkę czy śpioszki w nieodpowiednim miejscu to Ami od razu się zainteresuje aaaa.... i zużyte pieluchy wyciąga z kosza na śmieci i lata z nimi po mieszkaniu, podejrzewam, ze chwila nieuwagi i dobrałby się do "zawartości pampersów" ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#513 |
|
BAN stały
|
Mialam pocytowac ale maly wlaczyl syrene i nie mam czasu
.Chwale sie tylko ze moj tata kupil wczoraj hustawke Marcelowi i dzis jedziemy ja odebrac http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.d...:X:AAQ:GB:1123 No i ja jestem u rodzicow od wczoraj z dziecmi bo maz ma weekend pracujacy a mam dosc siedznia sama .Co do chrzcin to sie nie wypowiem bo my dopiero w pazdzierniku robimy w Polsce. |
|
|
|
#514 |
|
Rozeznanie
|
Zaraz będę odpisywać i nadrabiać zaległe czytanie
![]() Miałam wczoraj sajgon dosłownie. Dziecko spało mi 40minut plus tyle co na spacerze, a tak to niespokojny jak nie wiem i ani na krok go nie opuszczać Pewnie przez pogodę ![]() Kobitki musze się Wam pochwalić, bo już ie zniosę trzymania tego dłużej w sobie! Kupiłam dziś... fotelik/nosidełko Maxi Cosi City granatowe ze wzorem kaczuszek i misiów, wkładką dla niemowlaka i daszkiem - nowe z papierkami i gwarancją. Oczywiście pasuje mi do stelaża od naszego wózka Maxi Cosi ![]() Uwaga! Uwaga! Uwaga! Dałam za niego...... 35zł - tak, zgadza się, naszych polskich złotych ![]() Jestem genialna ![]() Przepraszam, ale nie mogłam inaczej, a jakbym się Wam nie pochwaliła to bym musiała otworzyć balkon i się drzeć z radości
|
#515 |
|
Zakorzenienie
|
Boroo
za fotelik Moja mała jest młodsza od Twojego Krzysia a tez juz śpi TYLKO na spacerze bo od tego ciaglego noszenia mam zakwasy w rekach juz Edytowane przez Haniula Czas edycji: 2012-03-10 o 09:35 |
|
|
|
#516 | |
|
Raczkowanie
|
dzień doberek w ten pochmurny dzień ...
Cytat:
a dłuższą drzemkę ma ok 16 dopiero
|
|
|
|
|
#517 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
różowy (tż przytaskał do domu jak jeszcze nie wiedzieliśmy, że it's a boy
|
|
#518 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
klask i:za pierwszy m-c Jasia Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Cytat:
Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#519 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry!!
Kropeczko a u mnie w nocy to różnie bywa, dziś np. pierwsze karmienie i przewijanie zajęło nam 15 min i młody spał, druga pobudka już dłużej trwała 40 min. Wcześniejsze noce były gorsze ale to przez to ,że lampka była włączona. Teraz już nie zapalam lampki. Marcelek dziś ma już 2 tygodnie !!! Ale ten czas szybko leci. |
|
|
|
#520 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
...ryk i od nowa cycCytat:
Cytat:
mój kot też ma Lenkę w d. i jestem mega szczęś jasne nawet nie wskoczył raz a jak leżymy z niunią na łóżku to omija ja szerokim łukiem a jak zaczyna płakać to już w ogóle trzyma się z daleka ...co do chrzcin to u nas tylko najbliższa rodzina i tak wyjdzie : rodzeństwo męża z dziećmi 13, moi i jego rodzice 4 , my i moja siostra to w sumie 20 osób |
|||
|
|
|
#521 |
|
Zakorzenienie
|
Bylismy z malym u lekarza z tymi kolkami... ma zmienione mleko n bebilon peti plus esputicon i to cos na d......
dodatkowo masc bo mu ie bardzo skora wysusza-i to jest do obserwacji... przytył nam w tydzien pół kilo wazy 4700 wazylby wiecej gdyby nie glodowka w szpitalu....
|
|
|
|
#522 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() moja mała wczoraj dała mi popalic... jadła co pół godz... za to nocka cudowna usnęła o 21 wstałao 2 a potem o 6... teraz śpi mi na rękach ![]() lece nadrabiać |
|
|
|
#523 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Pewnie, ze Karmi mnie jeszcze trzyma i wiesz co? Pogoda jest piękna, w południe po karmieniu pójdziemy się nasłoneczniać z Krzyniem i wtedy mamusia sobie weźmie takie "piwko" i siądzie na ławce w parku i wypije na raz ![]() Ale by było widowisko heeeeeej ![]() Cytat:
![]() Owszem, utrzymuje się długo, ale kurcze ja mam mieszkanie od zachodu, więc tych promieni słonecznych to jak kot napłakał, wcześniej były mrozu straszliwe, a Krzyś miał wrodzone zapalenie płuc po urodzeniu, bo mi dużo za późno cesarkę zrobili i się mały tych zainfekowanych wód nałykał - więc na dwór tez nie bardzo wychodziłam, jedyne co to wietrzenie mieszkania było Dopiero jak temperatura zbliżyła się do zera zaczęliśmy wychodzić. Mial pobieraną krew mój bidul, ale pani doktor nic nie mówiła na temat poziomu bilirubiny. Kolejna sprawa to karmienie piersią - tym dzieciom spada żółtaczka dużo wolniej niż dzieciaczkom na mm. Ale mam czas do środy, żeby mojego szkraba odżółtaczyć ![]() Na buźce nic nie widać, ale w oczkach troszkę zostało i musimy to wygonić w pierony jasne Cytat:
![]() Żeby się przyznać, że się kotów nie lubi na forum przeważającym w "kociarki" to trzeba mieć dopiero jajca ![]() Też wolę psiaki ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Cytat:
Napisałam jeszcze smsy i wykonałam kilka telefonów Ale ciiiiiiiii
|
|
#524 | ||
|
Raczkowanie
|
Witam sie po tygodniowej przerwie
![]() Melduje iz wrocilismy cali i zdrowi z wycieczki do Lublina, maly tak jak poprzednio przespal nam niemalze cale 400km wiec nie ma na co narzekac, cudowne dziecko i nic tylko z nim jezdzic ![]() Bylismy tez naszczepieniu, wzielismy 5w1 i tez obylo sie marudzenia, goraczki itp Nikos wazy 5 kg i urosl w 9 tygodni 10cm i tym oto sposobem mierzy juz 60cm![]() MartuNiunia87 mam pytanie czy pierwszego synka chrzciliscie w Gliwicach, bo pisalas, ze nie bylo problemu z tym, ze nie macie slubu, a my wlasnie szukamy ksiedza, ktory ochrzci nam Nikosia, wiec jakbym mogla prosic o namiar na kosciol ![]() Cytat:
a co do karmienia to mam podobnie tez spacer zaraz p karmieniu![]() Cytat:
|
|
#525 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
alkoholiczką Tyle, że ja malinowego smaku w niczym nie lubię Dziś będziemy opijać 2 miesiące Olka ![]() A jutro kto ma jakąś rocznicę? ![]() Nie pisz o takim jedzonku, bo to dobreee takie, a ja głodna ![]() Mam pierogi ruskie w lodówce i idę je opierniczyć ![]() I wcale nie jem niskokalorycznie, bo nawet już się za ciasta i buły słodkie nadziewane zdążyłam zabrać Ciekawe ile ważę teraz Musze sobie kupić wagę.Pojedziemy dziś do kauflandu testować FOTELIK za 35zł ![]() A ser żółty i topiony też jem Cytat:
hihi, odezwała się ta co nie ma ![]() ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- A no i Krzyś waży 5400g, a za 9 dni opijamy jego 2 miesiące
|
|
#526 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
koło 50 osób. Inaczej się nie da, i ja i tz mamy dużą rodzinę z którą utrzymujemy kontakt. Chrzciny mamy mieć w lokalu gdzie wesele, od osoby będziemy płacić koło 60 zł.Cytat:
Cytat:
Ja dizs będę piła karmi bo coś z laktacją nie tak ![]() Cytat:
Mam nadzieje ze u Ciebie będzie inaczej. |
||||
|
|
|
#527 | |||||
|
Zadomowienie
|
Hej mamuski
Tz a cały wolny weekend, nie pamietam kiedy mial ostatnio Wlasnie mi robi sniadanko do lozka bo my jeszcze cycujemy ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja swoich nie wazylam ale robiłam tak na 4 wieksze porcje z dwóch cukinii takich srednich, raczej małych. Zosia jak z młodej cukinii to nie wyciagaj miazszu. Tylko jak ze starszej jak sa wielkie pestki. Cytat:
za sukienie, pochwal sie ![]() Cytat:
|
|
#528 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A chrzciny to podobnie jak my, z tym ze my w sierpniu ![]() Cytat:
super zakup ![]() Cytat:
Moja wazy prawie 7kg.......mam co dzwigac
|
|
#529 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#530 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tam się nie dziwię, ze się chwalisz tez mi się japa smieje jak uda mi się cos tanio wyhaczyć ![]() ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Cytat:
ale u nas tez duze bedą- na 40 osób.. niestety nie dało się mniej.. tzn ja chciałam tylko dziadków i chrzestnych bo my oboje z tz jedynakami jestesmy ale rodzice moi powiedzieli ze się dołożą i zapraszamy jeszcze rodzeństwo rodziców z dziećmi... no i tyle wyjdzie ludu...w sumie do nich wszystkich chodzilismy na chrzciny/komunie itd... wiadomo-my sami bysmy tylko zaprosili tyle osob na ile nas stac-(dziadkowie i chrzestni) ale skoro rodzice chcą dołozyc to spoko
|
||
|
|
|
#531 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja smażonego nie jem, ale jem fasole zieloną i małej nic nie jest ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- A my 3
|
||
|
|
|
#532 |
|
Zakorzenienie
|
a gdzie jest Ania?? czyzby rodziła???
|
|
|
|
#533 |
|
Wtajemniczenie
|
no właśnei to samo wczoraj napisałam ze chyba rodzi bo jej nie ma ![]() ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- a u nas dziś nocka znowu rewelacja mały sam sie obudził o 23:55 dostał mlesio i zasnał dalej i spał do 5 znowu mleczko i pobudeczka o 8 i już wojowanie ahhh kocham te moje dziecko ![]() ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- teraz też śpi od godzinki ja w tym czasie cały dom wysprzątałam bo rodzice mają przyjechać na kawkę więc trzeba troche ogarnąć teraz mam chwilke dla siebie więc umyłam sobię głowę i nadrabiam co napisałyście mały pewnei za 15 min jakos będzie się nudzić na papku bo mu sie po jedzeniu sporo ulało i brzuszek do połowy tylko pełny był
|
#534 |
|
Zakorzenienie
|
tez mi się wydaje...
Haniula Ty chyab pytałaś od kiedy dziecko może przesypiać całe noce. Gdzieś czytałam że od 3 miesięcy ale np córka mojej chrzestnej usypiała o 22 a wstawała o 7 od samych narodzin. Ciotka jej nie wybudzała, po prostu mała nadrabiała w dzień. |
|
|
|
#535 |
|
BAN stały
|
Udalo mi sie go uspic w wozku ale pewnie nie na dlugo
![]() W nocy jadl tylko 2x Boro Ty masz ta hustawke? Podoba sie Krzysiowi? Ja mam nadzieje ze to bedzie moje wybawienie bo jak na razie to bujam go w wozku, foteliku, lezaczku i na rekach i mam dosc No to kciuki za ANIE!!!
|
|
|
|
#536 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dziewczyny bez ślubu nie bójcie się księdza ja byłam rzucił pogadankę żę żyjemy w grzechu i kiedy planujemy śłub noi oczywiście że nie możemy podejść z dzieckiem do komunii ponarzekał ale zapisał na chrzest my będziemy mieli 16 osób płacimy po 60zł za łeb
|
|
#537 |
|
BAN stały
|
Agacia to mamy bardzo podobne dzieci. Moj tak jak myslalam juz po spaniu i wyje w wozku. Wrrr a 2 godziny temu jadl i juz glodomor
|
|
|
|
#538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszedzie powinna sie podpisywac i posługiwac dwoma imionami wobec prawa a po co utrudniac A wlasnie do chrztu myslalam zeby dac jej drugie imie po mojej mamie Musze zapytac ksiedza na tych naukach.Moja mama twierdzi ze ja wlasnie do chrztu dostałam drugie imie, Małgorzata, a w papierach nie mam ![]() U nas na chrzcinach bedzie 10 osob, sami najblizsi czyli rodzice nasi + rodzenstwo. Dzieci zadnych oprocz Leny, bo jest pierwsza ![]() Zaproszone były jeszcze babcie moja i tż ale odmówiły ![]() Uśpiłam młodą A ja sie biore za moja magisterke, bo mam kilka dni na napisanie rozdzialu inaczej bede bulić 300zł Borooo tez sie pochwale a co ja kupilam mate edu tiny love ![]() A u nas dziś 6 tyg Lenki i koniec pologu! Zamierzam to uczcić żurawinowym redds'em i durex-ami:
Edytowane przez Haniula Czas edycji: 2012-03-10 o 12:27 |
|
|
|
|
#539 |
|
Rozeznanie
|
No dziewczyny! Ale szykuje się biba
![]() Po 2 piwka to najmniej co by nam się dzieciaczki dobrze chowały
|
#540 |
|
Zakorzenienie
|
ranula u mnie byl ten sam problem rozwiazalam go tak,ze malego karmie w kocyku zwinietym w rozek tylko troszke rozwijam do karmienia pozniej znow zwijam jak usnie i myk do wyrka takze go nie przekladam w zimny kosz tylko ciagle w tym samym cieplym kocyku,podzialalo.
Moje dziecko je co poltorej godziny w nocy wstawalam 6 razy, on troszke pocycka i usypia i sie tym sposobem nie najada i jest krzyk a butle tez wypluwa oszaleje nie moge wyjsc z domu ani na 5min jeszcze jest u nas tesciowa i jak go bierze to maly dostaje histerii. Wczoraj poszlam pod prysznic bo miala mu dac butle to w polowie wyskoczylam bo sie tak darl ze myslalam,ze cos mu sie stalo, sama musialam mu dac ewentualnie tata moze. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:48.

oby nie robił problemów.

.

za fotelik
różowy (tż przytaskał do domu jak jeszcze nie wiedzieliśmy, że it's a boy 

no ale jakoś daję radę...
klask i:za pierwszy m-c Jasia 
...ryk i od nowa cyc

normalnie zyć nie umierać 

i koniec pologu! Zamierzam to uczcić żurawinowym redds'em