|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Cytat:
a tak w ogóle to .. czep się swojej du..py!!!
|
|
#602 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Neska piękny avek
|
#603 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#604 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#605 | |
|
Zakorzenienie
|
Pomalowałam sobie pazurki na czerwono i czuję się mega sexiii
![]() Cytat:
teraz dopiero z dnia na dzień coraz więcej świadomie się uśmiecha... żadna inna się nie odważyła!
|
|
#606 | |
|
Rozeznanie
|
---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Cytat:
|
|
#607 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie bij co złego to nie ja
|
|
#608 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak dziwnie mi, dłonie są też jakieś inne, mega sexy ale brakuje biżuterii która jest przyciasna...
|
|
#610 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#611 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na pieluszke tetrową to nakładałam i smarowałam mu w środku policzki podniebienie i języczek
|
|
#612 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
po piersi dziecko rzadko z tego co słyszałam odbija.dziewczyny co popijają karmi albo redsa wy karmicie piersia
Edytowane przez ultraradiola Czas edycji: 2012-03-10 o 23:12 |
|
|
|
|
#613 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nasza Ola też przesypia noce (a wlasciwie poranki, bo spi od ok 24 do 6 i dalej do 10( po 5min karmienia, bez odbijania) biedatwo Twoje, moze mu minie do jutra? Cytat:
a co do tego czy boli, to ja jestem drugi raz po cc... i moim zdaniem boli i jakoś niezbyt przyjemnie, bo to dluga przerwa jest niestety i wychodzi jakby pierwszy raz Cytat:
![]() Cytat:
milo ze Ci sie sukienka podoba Cytat:
![]() Nie kłócić się - jakbyśmy nie pisały ciągle o tym samym, to byśmy nie miały aż tylu odsłon wątku
|
|
#614 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry mamusie
ale mnie ominela akcja![]() wiec ja tez sie pochwale moj maly zasypia sam w lozeczku a dodatkowo w nocy budzi sie tylko raz, a placze tylko jak ma mokro albo jest glodny pobije mnie ktos a i tez spi z pieluszka albo z takim misiem z chustka![]() a teraz jade do szkoly buuuu milej niedzieli
|
#615 | |
|
Raczkowanie
|
Dzien dobry
![]() Cytat:
![]() Odwiedze was jutro, wiec nie pisac za duzo Lece sie ogarniac, bo dzis obiad u tesciow Tesciowka ma dzis obrone i pewnie mala imoreza bedzie po
|
|
#616 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry!
co za cisza dzisiaj? Wszystkie po sobotniej imprezie?? |
|
|
|
#617 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za 2 miesiące Pocieszyłaś mnie, pisząc, że nie tylko u nas żółtaczka się tak długo utrzymuje Komplecik cudowny. Można zrobić u Ciebie kilka zamówień? ![]() Cytat:
Ale to przez to zapalenie, które było przez za póżną cesarkę i potem mam czopki dowcipne, żeby florę bakteryjną odbudować. Poza tym dostałam plamienia/krawienia przez te tabletki raczej i jestem po nich nietomna w nocy - tak mi się spać chce Cytat:
I to była waga z Dnia Kobiet Cytat:
![]() Cytat:
![]() Też myślałam, że dostałam, ale to było krwawienie po tabletkach chyba :/ Cytat:
|
|
#618 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i w piątek lampke wina wypiłam jeszcze.A mnie mączą hemoroidy I dzisiaj Hania kończy 2 tygodnie ![]()
|
|
#619 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry laseczki u nas dziś piękna pogoda słoneczko świeci i jest cieplutko pogoda w sam raz na spacerek niestety micha zmogło więc muszę poczekać aż sie obudzi
wtedy go ubiore i pójde sobie dłużej pochodzić obiadek mam już zrobiony wiec sobie mogę pozwolić na dłuższe wyjście może za pól godzinki się obudiz to jeszcze dam rade zachaczyć o kościółek we tamtym tyg byliśmy to mały całą msze przespał
|
#620 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#621 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Aż mi się ciśnienie podniosło normalnie... Monia a Ty przesadziłaś porządnie i to bardzzo przykre jak się do kogoś tak zwraca ![]() Powinnyście się przeprosić albo przynajmniej tolerować. Cytat:
![]() I współczuję wszystkim tych panów h Nie wyobrażam sobie jaki to musi być ból ![]() ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Cytat:
i taka szaruga za oknem była. Niby się rozpogadza i zaczyna być widać słonko - zobaczymy czy się rozkręci coś ![]() Też bym wzięła małego do kościoła (w sumie bractwa dominikańskiego), ale się boje że będzie płakał :/
|
|
#622 | |
|
Zadomowienie
|
Czesc mamusie. Głowa mi pęka. Trzeci dzień z rzedu moja przylepka nie spi od szostej. Tzn śpi, ale tylko u mnie na rekach
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- agat_ka śliczna ta sukieneńka i czapeczka. Tez chcialabym umiec robic takie rzeczy |
|
|
|
|
#623 |
|
Rozeznanie
|
Witam z ten piękny dzionek!!!
Wczoraj Bartosz miał kiepski dzień,ciągle skrzeczak ,wybudził się tez z krzykiem ze snu -ja podeszłam a on czerwony buzia otwarta i brak oddechu - co ja przezyłam,potrząsłam nim i wszystko było dobrze,ale strach ogromny!! Dzisiaj od rana śmieje się jak szalony i ciagle gada,chwycił nawet grzechotkę w rękę a do tej pory tego nie robił! Mam nadzieję,że to już koniec tego cholernego skoku rozwojowego i że wrocił mój kochany synuś ![]() ![]() Dzisiaj jedziemy do teściów bo babcia tzta a prababcia Bartusia ma urodziny,byle był grzeczny heeh.To taka nasza pierwsza wyprawa towarzyska prócz chrzcin,szczepień i usg bioderek ------------------------------------------------------------------------------------------------------ Monika fajnie wygląda Twój Michaś pod tą pieluszką ![]() ------------------------------------------------------------------------------------------------------- Uska podziwiam Cię,że masz jeszcze siły chodzic do szkoły i cieszę sie ,że ja mam już studia dawno za sobą!Chociaż pod września mam zamiar zrobic jakąs podyplomówkę albo samą magisterkę z innego kierunku. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------- No i zapomniałam dodac ,że luznych kupek już nie ma,wszystko wróciło do normy ,no ale tych witaminek też nie podaję,skoro Wy tez nic prócz d czy k nie dajecie
Edytowane przez NataliaM1103 Czas edycji: 2012-03-11 o 12:26 |
|
|
|
#624 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#625 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Modły zostały wysłuchane Kiniek spał 6,5 h a ja nawet sny miałam ale to zasługa tego, że wczoraj ją wymęczyłam zabawami na macie i w bujaczku się bujała trochę ![]() A dziś usnęła w bujaczku na pół godzinki ![]() Cytat:
![]() To ja dołączam do przechwałek: Moja zasypia w łóżeczku w nocy także budzi się raz, płacze jak za długo leży w łóżeczku bądź w bujaczku, płacze jak ma kolki, marudna jest gdy brzydka pogoda, śpi z pieluszką przytuloną do buzi, podnosi wysoko główkę i umie się przewrócić z boku na plecki CO TO MOJE DZIECKO NIE POTRAFIII O JAAA CIEEEE ![]() Cytat:
czuję się jak nastka a Ty z cyca karmisz nie?? to @ nie powinna przyjść... ![]() Cytat:
I to nie zasługa miesiączki, no ale jak ktoś tu wspomniał o 'cioci' to niedługo będziemy wchodzić na forum i pisać:
|
|
#626 |
|
Zadomowienie
|
a ja głupia chciałam zaoszczędzić i sama włosy pofarbowałam i co? są niebieskie
|
#627 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam wtedy zamiar stracić dziewictwo Cytat:
No to piwko Moja kończy dziś 3 tyg i juz przybrała 1 kg Cytat:
To i ja sie pochwalę , moje 3 tygodniowe dziecko przespało całą noc Usnęło po 22 i wstało o 6 ![]() A to zasługa tego że ją wykąpaliśmy po 21, bo nam się przysnęło z tztem |
|||||
|
|
|
#628 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mi też sie ciśnienie podniosło po drugim poście no więc sory ze cię wkurzyłam ale ja też potrafie być zawzięta i pyskata ale jak narazie tego nei okazywałam wiele postów agatka mnie drażniło jak sie powtarzała w kółko choć by z wyborem łózeczka co stawało sie juz strasznie nudne ale nic nei napisałam po prostu przemilczałam wiec ona mogła zrobić to samo ale nie musiała zwrócić uwage bo by nie wytrzymała no to ma ja nie mam zamiaru jej przepraszać bo i nie mam za co pierwszy koment zignorowałam i zostawiłam bez komenatarza jak ją tak bardzo to boli to niech omija moje posty i spokój!!! po za tym po co zaczynała ja na ten temat już skończyłam i nie ciągne go dalej nie ma co tracic nerwów na takich ludzi a ja nadal czekam aż mały sie obudzi dam mu mleczko i na spacerek mykam bo słoneczko cały czas się utrzymuje to aż grzech nie skorzystać ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Cytat:
no i pięknie i brawa dla malutkiej z ajej 3 tyg
|
|
#629 | |
|
Rozeznanie
|
witam niedzielnie
zaraz jedziemy do mamy na obiad, cały ranek lało a teraz nagle wiosna ![]() Cytat:
tak w Gliwicach na osiedlu Kopernika (oboje stamtąd jesteśmy) w Sankturaium Matki Boskiej Kochawińskiej Teraz będziemy też córeczkę tam chrzcić 8 kwietnia - w Wielkanoc (tyle, że teraz to już bez problema bo mamy ślub kościelny). Ogólnie ksiądz nie robi problemów, teraz wprawdzie jest inny proboszcz i trochę się księży tam zmieniło, ale moja szwagierka też już za nowej ekipy chrzciła syna (a oni na cywilnym żyją więc dla kościoła to jak bez ślubu) to też ksiądz dziecko bez problemu ochrzcił, jedynie tam coś napomknął im o ślubie, ale chrzcin na bank nie odmówią ![]() Idę bo Martynka Głodomorek wstała właśnie na cycocha :P
Tomuś - 17.09.2007 Pierścionek - 14.02.2012 Sakramentalne TAK - 11.06.2011 Martynka- 23.02.2012 ...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic... Edytowane przez MartuNiunia87 Czas edycji: 2012-03-11 o 12:23 |
|
|
|
|
#630 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ahh i brawa dla Hani za jej 2 tyg
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:58.

nie kłócić mi się tu 

ale to jeszcze nie jest pełnia jego możliwości... ja to stoję nad nim z aparatem, gadam do niego i po prostu strzelam fote za fotą az w koncu trafię w uśmiech...
Gabrysia - 09.02.2012
nie bij co złego to nie ja 

u nas dziś pada mnie znowu głowa boli i spać sie chce a jeszcze jedna wizyta nas czeka moja koleżanka chce wpaść zobaczyc małego

po piersi dziecko rzadko z tego co słyszałam odbija.
strasznie mi go żal. Jak nie przejdzie to w poniedziałek znowu czeka nas wizyta u lekarza. 

za Lenkę i koniec połogu. My już świętowaliśmy 
za 2 miesiące 
kilogram cięższe od mojego!

Nie wyobrażam sobie jaki to musi być ból
w nocy także budzi się raz, płacze jak za długo leży w łóżeczku bądź w bujaczku, płacze jak ma kolki, marudna jest gdy brzydka pogoda, śpi z pieluszką przytuloną do buzi, podnosi wysoko główkę i umie się przewrócić z boku na plecki
Usnęło po 22 i wstało o 6