|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VI cz. naszego wątku? | |||
| Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy. |
|
20 | 33,90% |
| Duże brzuszki wszystkie mamy, na porody już czekamy. |
|
5 | 8,47% |
| Od jesieni już plotkujemy, pierwszych maluchów wyczekujemy. |
|
0 | 0% |
| Wiosna wreszcie za oknami, czas na spotkania z maluchami. |
|
6 | 10,17% |
| Wyprawki powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
|
1 | 1,69% |
| Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
|
6 | 10,17% |
| Wyprawki prawie gotowe - obstawiamy terminy porodowe. |
|
7 | 11,86% |
| Wyprawki kompletujemy, niezmiennie plotkujemy. |
|
1 | 1,69% |
| Wyprawki kompletujemy, pierwszych porodów wyczekujemy! |
|
13 | 22,03% |
| Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012
Cytat:
Nie mów, że takie ubrania Ci się trafiają przyznaj się, że sama sobie takie wybierasz ![]() W sumie to źle napisałam. Przecież ja lubię gotować, tylko czasem dopada mnie lenistwo, albo nie mam pomysłu na obiad. Za to prasowania szczerze nienawidzę. Oj jaka ja byłam szczęśliwa jak do domu rodzinnego przyjeżdżała babcia z Niemiec Ona uwielbia prasować i zawsze wszystko było na bieżąco prasowane. Podziwiam ją za to
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" Edytowane przez stokroteczka777 Czas edycji: 2012-03-10 o 23:03 |
|
|
|
|
#1232 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012
No to mam sukces, kupiłam wreszcie koszulę
póki co 1 bo jeszcze czas.. a zwiększyć się mogę ;-)Byliśmy odwiedzić dziś siostrę męża co ma dla nas wózek Sojan Quatro(ale jakiś starszy model) i jestem bardzo zadowolona, bo podoba mi się... fakt, że chyba wolałabym ze skrętnymi kołami, ale darowanemu koniowi... nie zagląda się w zęby i kolorek ma fajny bordowo beżowy czy jakiś tak.. no ładna bestia, taka o : I dziś mąż poczuł pierwszy raz kopniaka... ja zresztą też takiego zewnętrznego... ahhh.. widziałam jego wzruszenie i zaskoczenie Edytowane przez izotropia Czas edycji: 2012-03-10 o 23:00 |
|
|
|
#1233 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kurcze kiedy uda mi się Tża wyciągnąć po wózek
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
|
#1234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak mnie najdzie na sprzątanie to wypucuje wszyściutko na błysk no i oczywiście to jakiś czas trwa wtedy mnie łapie taki pedantyzma czasem tylko tak pobieżnie i zdarza się bałaganik ![]() tylko zwierzaki są na bieżąco i regularnie oporządzane no kociej kuwety albo trocin prosiaków poprostu nie da się nie posprzątać
|
|
#1235 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
No właśnie, każdy robi to, co lubi. Ja też mam pewne rzeczy w domu, które lubię, a niektórych nienawidzę, ale jakoś się nie zmuszam do ich robienia, bo bym się wykończyła
|
|
|
|
|
#1236 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do drugiego porodu- rzeczywiście szybciej Ale mamy mówiły często, że jest podobnie jak w pierwszej. nie wiem ile w tym prawdy Idę od 19 marca na praktyki na porodówkę, muszę zrobić wywiad na ten temat
|
|
|
|
|
#1237 |
|
Zakorzenienie
|
Z tymi dziećmi, to bywają wyjątki. Ja się urodziłam w 28 tc, a mój brat 3 lata później był przenoszony i mamę kroili. Ja byłam wyrywna a on się wcale nie spieszył.
|
|
|
|
#1238 |
|
Wtajemniczenie
|
Mężuś wrócił
Dobranoc
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
#1239 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To ja bardzo proszę o dokładny wywiadzik A dla wszystkich spanikowanych, bojących się porodu wstawiam link do filmu z porodu - koniecznie obejrzyjcie! prześliczny filmik, żadnych drastycznych scen nie ma http://video.google.com/videoplay?do...93045358&hl=en#
|
|
#1240 |
|
Zakorzenienie
|
Kiedyś często oglądałam programy dokumentalne ze szpitali i w większości przypadków pokazywali porody
. Mi się najbardziej podobały te w wodzie .
|
|
|
|
#1241 |
|
Zadomowienie
|
Bry
Ja dzisiaj pół nocy nie spałam przez nerkę. Wykończy mnie ona. Jak pomyślę, że to jeszcze 3 miesiące to moim jedynym marzeniem jest żeby był już czerwiec. Ile czasu byłaś pod inkubatorem? Dobrze, że wszystko się skończyło pomyślnie, w tamtych czasach różnie to bywało z porodami w tak wczesnym okresie. |
|
|
|
#1242 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32846251]To prowadzi do frustracji i wiecznych pretensji później. Ja też prasuję tylko to, co muszę i ogólnie chyba bym padała z nóg, gdybym robiła wszystko, co sobie wymyślę w głowie, że "idealna pani domu" musi zrobić. Oczywiście nie neguję racji osób, które np. prasują, mi też chodzi o robienie wbrew sobie. A teraz to już zupełnie odpuściłam i też żyję. Jak dzidziol kopie, to wiem, że jest dla kogo [/QUOTE]Cytat:
Witam się z kawusia
|
|||
|
|
|
#1243 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
I też wolę kuchnię zdecydowanie U mnie ponuro za oknem, ale czekam dzisiaj na gościa (siostrę ) i się cieszę ![]() A mały mnie stresuje, jakoś mało się rusza. Czuję go, owszem, ale czasami tak dawał czadu, że teraz te okresy spokoju mnie strasznie stresują. |
|
|
|
|
#1244 | |
|
Wtajemniczenie
|
witam wszystkich po sobocie!
caly dzien nie bylo nas w domu, wyszlismy o 9 rano a wrocilismy o 1 w nocy fajny i intensywny dzien, tak jak lubie.Od piatku jestem pelna nadziei, ze wszystko sie fajnie ulozy, byla kolezanka i chce nam wynajac swoj dom nawet na kilka lat!!! oby dobrze poszlo! trzymam sama kciuki za to Mala chyba tez wyczula lepszy nastroj u mnie. Czy tez tak Was boli te iwercenie sie? Bo mi chyba naciska na zolodek i wczoraj malo co nie puscilam pawia w samochodzie, a o zgadze juz nie wspomne... ![]() Cytat:
pfff, tez ostatnio ogladalam kawalek takiego kina - powiedzialam mezowi ze z tesknoty ![]() ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- aha - mam pytanie do dziewczyn. ktore kupuja rozek - pierzecie go tez? Edytowane przez moniczka1302 Czas edycji: 2012-03-11 o 09:40 |
|
|
|
|
#1245 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32848964]
A mały mnie stresuje, jakoś mało się rusza. Czuję go, owszem, ale czasami tak dawał czadu, że teraz te okresy spokoju mnie strasznie stresują.[/QUOTE] Daję Ci odpocząć przed buszowaniem ![]() Mój jeszcze spi,,cały dzień kopie a w nocy nie więc mam nadzieję że tak mu pozostanie po porodzie
|
|
|
|
#1246 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
supcio gratki ze wszystko dobrze!!!---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1247 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za mieszkanie.Raz miałam akcje z żołądkiem ,nagle poczułam ucisk,wzięło mnie na wymioty i przeciściło A w nocy przekęcając się zwijałam sie z bólu,chyba nerki i to też była chyba sprawka maluszka.
|
|
|
|
|
#1248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to ja robię dokładnie to samo co Twoja mama - mam specjalny kosz na pranie, ziebram i układam jak jest już pełen to wtedy staję przy desce, raz a porządnie, a nie na raty ale to prawda, prasować trzeba lubić... mnie to akurat odpręża[QUOTE=moniczka1302;328490 09]Od piatku jestem pelna nadziei, ze wszystko sie fajnie ulozy, byla kolezanka i chce nam wynajac swoj dom nawet na kilka lat!!! oby dobrze poszlo! trzymam sama kciuki za to QUOTE] no to pozostaje tylko trzymać kciuki, za szybkie sprzedanie domu! To od kiedy się wyprowadzacie? a co do ruchów dziecka - mnie też wkurza jak ma "ciche dni", bo nie wiem co się dzieje, już wolę żeby mnie mdliło, albo bolało - jak kopie albo naciska...najgroszzy jest spokój - a pewnie potem będziemy marzyć o spokoju u mnie pogoda do bani - szaro, buro i ponuro. Gości będę miała w przyszły weekend, a tak mi się nie chce ich przyjmować, no ale cóż wizyta umówiona już ze dwa miesiące temu to teraz mam co chciałam
|
|
|
|
|
#1249 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczynki!!! Ależ tu dzisiaj cicho, pewnie leniuszki jeszcze śpią
![]() Wczoraj w 90% skompletowałam wyprawkę dla dziecka Zamówiłam łóżeczko, komode, kołyskę. Kupiłam materac, kocyki, ręczniki, wanienkę, rożki, śpiwory, laktator, pogrzewacz, nianie, detektor oddechu, butelki (w końcu różne), smoczki i jeszcze dużo innych rzeczy![]() Jeszcze kosmetyki ![]() Dziewczyny, pomóżcie. Jakie rzeczy potrzebuję dla dziecka i siebie z apteki??? Czy coś jeszcze oprócz tego???: Sól fizjologiczna Maść nagietkowa Gencjano-roztwór wodny(pleśniówka)??? Co za pleśniówka??? Paracetamol w czopkach (50 lub 80g) lub syrop, w razie gorączki termometr Dla mamy do szpitala podkłady poporodowe-ile sztuk??? Jaki rozmiar 34x16??? Ja to zawsze majtki rozmiaru M noszę Majtki poporodowe-ile sztuk??? Wiem, że jakieś czopki powinnam mieć ale nie wiem jakie??? Chcę zrobic duże zamówienie w aptece internetowej i potrzebuję pełną listę. Jak cos polecam apteka tanie-leczenie. Pisałam Wam, że kupiłam fotel bujany w którym dwie części nie pasowały. Wczoraj przepłakałam cały dzień bo kłóciłam się z mężem, a on poszedł zobaczyć w tych nerwach co z tymi częściami no i tak zaczął przy nim kręcić, że zapsuł!!! Jestem wściekła bo fotel kosztował prawie 900zł ale jedziemy dzisiaj z nim do sklepu i zobaczymy co z tym zrobią. Ach Ci faceci...bywaja czasami beznadziejni...no ale bez nich...![]() jadę dzisiaj do szpitala na Kamieńskiego spotkać się z położną, którą chcę mieć przy porodzie. . Kartkę z pytaniami mam gotową Ciekawe czy mi sie położna spodoba, a szpital nie przerazi![]() Udanej niedzieli. Edytowane przez Ewunia_1984 Czas edycji: 2012-03-11 o 09:53 |
|
|
|
#1250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
... moja mama musiała się nieźle nastresowaćA co do prasowania, ja prasuję, jak trzeba. Teraz właśnie prasowałam spodnie i wczoraj koszulę (dzięki Bogu za zeszłoroczny trend oversize ). Skutek taki, że spodnie się trzymają, a koszula jak już usiadłam, to się wygniotła... a kij z tym i tak się jeszcze wygniotę w kościele ![]() Za to gotować i piec to mogę dniami i nocami. Uwielbiam to i żałuję, że nie poszłam do żadnego gastronomika... ech ![]() Moja Mała to kopie tak jakoś 6-7 rano, potem jak coś ewentualnie zjem, no i ożywia się wieczorem . Najlepsza jest, jak leżę na boku, bo nogi prostuje i chyba czuje, że ma oparcie i tak jakby opiera nóżki przez mój bok o materac.
Edytowane przez MonikaFaustyna Czas edycji: 2012-03-11 o 10:02 |
|
|
|
|
#1251 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1252 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Na pleśniawki u dziecka pewnie.Ale tan gencjano roztwór-jest chyba na recepte(taki fioletowy).w pierwszym poście jest wyprawka i tam możesz znalezć interesujące Ciebie rzeczy. |
|
|
|
|
#1253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1254 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- Wizaż jest uzależnieniem.Zamiast pościelić,ogarnąć siebie(bo siedze jeszcze w piżamie) to siedze przed komputerem i sprawdzam co chwilę czy nikt nic nie napisał Lecz z drugiej strony dzisiaj jest niedziela więc moge sie polenić
|
|
|
|
|
#1255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ale dzisiaj zrobiłam na odwrót. Najpierw zjadłam śniadanie, potem pościeliłam, potem siebie ogarnęłam i teraz obserwuję jak przysłowiowa sroka gnat . U nas tak cieepło , dzisiaj zakładam baleriny. Jak zmarznę, to trudno, ale mam dość łażenia w kozakach albo butkach sportowych. Założyłabym buty na obcasie, ale idę sama do kościoła i się boję, że się wywalę i nikt mnie nie złapie.
|
|
|
|
|
#1256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to prawda - wizaż uzależnia tylko, że ja mam jakiś wisielczy nastrój...może się zmieni w trakcie
|
|
|
|
|
#1257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Wczoraj podobała jej się "Bitwa na głosy", bo sobie tańczyła .
|
|
|
|
|
#1258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- matko ta dziewczyna wymiata!ma dopiero 11 lat, oby jej nie zmarnowali co do kopania - to ja wiem też o której Adaś kopie, koło 22 drugiej zaczyna, ale wczoraj nie zaczął - dzisiaj też mu się nie spieszy, więc się denerwuję |
|
|
|
|
#1259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1260 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:49.

Nienawidzą prasować, ale to robią, bo...tak trzeba
Ja prasuję jak muszę, a muszę rzadko
przyznaj się, że sama sobie takie wybierasz

.

zawsze to jakiś przedsmak... mogę cierpieć byle urodzić zdrowe dziecię
I też wolę kuchnię zdecydowanie
za mieszkanie.Raz miałam akcje z żołądkiem ,nagle poczułam ucisk,wzięło mnie na wymioty i przeciściło
A w nocy przekęcając się zwijałam sie z bólu,chyba nerki i to też była chyba sprawka maluszka.
ale jedziemy dzisiaj z nim do sklepu i zobaczymy co z tym zrobią. Ach Ci faceci...bywaja czasami beznadziejni...no ale bez nich...