|
|
#841 | |||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2
![]() ![]() klask i:Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
i za mamęCytat:
![]() u nas dzis 2 spacerki zaliczone bo ładna pogoda i słonko. Kolejny etap przygotowań pokoju Helci zaliczony, robimy przemeblowania. Wyrastamy z 62 ubranek i nasz klocek ważył w czwartek 6760 - kawał baby z niej jest, zwłaszcze w porównaniu z nasza sąsiadką z klatki obok, która jest 2 tygodnie starsza. Helcia wydawała się wielkoludkiem ![]() Wiol Helcia tez wybudza sie po około 30-40 minutach, ale nie umiem jej pomóc zasnąć. Ona najcześciej spi na spacerze i wtedy po około 20 minutach jeszcze zaśnie. Ale jak śpi w łóżeczku to nie ma szans żeby zasnęła. Ogólnie mało śpi w dzień, ale ostatnio zasypia koło 20-20.30 i śpi do 5.00 -6.30 a potem po jedzeniu i zabawie jeszcze z godzinę. Edytowane przez mszpilka Czas edycji: 2012-03-10 o 20:45 |
|||||
|
|
|
#842 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wow .. to niezle... ![]() moja spi dzis od 18tej wiec i ja zaraz zmykam do wyrka bo znow w nocy bedzie pobudka ![]() zmysł opowiadaj jak to ?! bo ja chcia;am tak, ale sie boje ze sie wysliznie... no i jak sobie poradzic z myciem 1 łapka hehehehe ciekawi mnie bardzoi ten tmt
|
|
|
|
|
#843 |
|
Rozeznanie
|
hmmm normalnie wszystko sobie przygotowałam wczesniej
na pralce zrobiłam przewijak i sru do wody jedną ręką ją trzymałam i pomału moczyłam druga reką a potem normalnie woda sie na nas lała młoda smiała sie i nawet woda wpadająca do oczek nie robiła jej żadnej szkody, wolną ręką ją lekko namydliłam opłukałam i tyle, najmniej na tej kąpieli to ja skorzystałam ale co tam fajnie sie bawiłam.. no i oczywicie nie jest tak wymoczona jak po wannce i nie było kąpieli w olilatum.
|
#844 |
|
Zadomowienie
|
Seonka ciasto jest przepyszne, i mimo że wyglada na duzo roboty, ja je robię w 20min, oczywiście czekam aż mi wszystko zacznie gęstnieć i wtedy łaczę.
Białek nie uzywam, wywalam, a puszka toffi mała, PRZEPYCHA. Ja dzisiejszej nocy wyłaczyłam lampkę pierwszy raz, tzn jakoś nad ranem, bo maluch wybudził sie o 4 i nie spał do 5.30, a dwie nocki temu poszedł spać dopiero o 5 rano , od wieczora zero snu, normalnie co za dziecko .Teraz też nie śpi, u nas wieczorem o róznych porach zasypia. Wiola Twoje rady bezcenne, dziś dałam mu na leżaczek jedną zabawkę i długo ją oglądał, a jak miał dużo to na żadna nie patrzył tylko stękał Idę zapodać cyca cycomanowi,paaaa |
|
|
|
#845 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niektore dziewczyny daja posmakowac dzieciaczkom po 3mcu a ja ciagle jestem anty do tego, nie wiem dlaczegoMuffi super, ze sprawa opieki nad mlodym rozwiazana ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Cytat:
zaskoczylas mnie, ze takie przebrania nosisz ja nie mam odwagi chociaz Tz nie raz sugerowal ze chcialby mnie w czyms takim. Ale ja nawet nie lubie zwyklej sexi koronkowej bielizny.A po ciazy to w ogole czuje sie anty-sexi i libido raczej mizerne (nie liczac pojedynczysz sytucji)---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzieci karmione mm mogą rozszerzac juz od 4 mc
|
|
|
#847 |
|
Zakorzenienie
|
seona wow a ja mam opory moj tz by byl w niebo wziety jakbym chociaz jeden taki stroj miala;p
|
|
#848 |
|
Wtajemniczenie
|
Widze ze nie tylko moj chce mnie ogladac w sexi strojach...
A ja nawet nie probuje mierzyc...I tak sie czuje mało komfortowo w swoim ciele a jeszcze przymierzyc cos co na łydce mi uwieznie..... ---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- jeszcze nie spie,bo był dzis spontan i po zakupach zostalismy u znajomych na noc...mała troszke marudziła ale jak narazie spi ciekawe jak długo...
|
#849 |
|
Zadomowienie
|
jeszcze nikt nie wstał?
dzien dobry w takim razieu nas noc masakra;/ jestem nieprzytomna, a na dodatek od 6 juz nie spimy, mały postanowił dać matce popalić...i jak po takich atrakcjach mamy mieć potem ochotę na bieganie w stroju pielęgniarki i akcje miłosne..;/u mnie przynajmniej w tym temacie słabo. Mam tylko nadzieje że z czasem wróci ochota na amory. |
|
|
|
#850 |
|
Zadomowienie
|
witam się z mamusiami z samego rana
![]() Od trzech dni piję herbatki na laktację i chyba zaczynają działać, chociaż niebardzo w nie wierzę. W nocy cycki miałam jakieś pełniejsze i pierwsza pobudka była po 4 godzinach Dzisiaj spróbujemy dać jej mm tylko w mniejszej ilości, jak wyrzyga to wywalimy i kupi się to dla alergików... U nas leje...pewnie ze spacerku będzie nici...upiekę drożdżówki i może gdzieś w gosci uderzymy ![]() miłego dnia |
|
|
|
#851 |
|
Zadomowienie
|
u nas jak na razie słonko. Dziś Olivka pobudkę o 5 rano zrobiła TŻ posiedział z nią obudziła się o 7 później i teraz TŻ odsypia
|
#852 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=pokszyfka;32848352]witam się z mamusiami z samego rana
![]() Od trzech dni piję herbatki na laktację i chyba zaczynają działać, chociaż niebardzo w nie wierzę. Jakie herbatki pijesz?Mój po jednej z herbapolu zawsze ma mega kolkę, jest też inna herbapolu chyba w błękitnym opakowaniu i po niej jest ok. Hipp jak dla mnie za słodki.Na mnie najlepiej działa odgazowane Karmi Pozdrawiamy! |
|
|
|
#853 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam w ten pochmurny dzień. Mieliśmy dzisiaj iść w gości, ale na taką pogodę to ja nosa z domu nie wychylam.
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#854 |
|
Zakorzenienie
|
Seona-świetna kolekcja
u mnie tż nie nalega na przebiaranki,a ja w ogóle nie mam zadnje ładnej bielizny bo niestety szkoda mi kasy![]() ![]() Tuszka-będziesz na tych targach??zazdroszczę bo ja niestety nie a kiedy powinno się rozszerzyć dietę o marchewkę jeśłi dziecko jest głównie an cycku a mm dostaje 1 dziennie? ja dziś nie śpię od 6 ![]() u nas śliczne słonko za oknem Chawa wspólczuję bólów brzuszka Saaraa-a to odgazowane powinno się pić karmi?bo j piję takie gazowane
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2012-03-11 o 09:33 |
|
|
|
#855 | |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=saaraa_lub;32848753]
Cytat:
![]() witamy z rana mloda w nocy nawet niezle... pobudka przed 2... niestety ulalo jej sie,bo po odlozeniu zaczela bardzo sie krecic i nagle..chlust... wiec przebieranko, zmiana pieluchy, po 20 min nabrala ochoty na cyca i po 2 jakos zasnela potem po 4 pobudka i do 6.30 spala...
|
|
|
|
|
#856 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Młody usnął przed 23 dopiero, pobudka w nocy co 2 h, na dobre wstał o 6.15 .Wiola ja do ciebie po porade lecę .Poradź mi kochana jak uspać dziecko wieczorem żeby to nie trwało 3h, codziennie tak zasypia, i jak w dzień wiem kiedy śpiacy, tak wieczorem śpiacy od 19 a meczy się do 23, czasem o 21 padnie ale to sporadycznie. Zazwyczaj usypia przy cycu, odkładam, wożę wózkiem, śpi, po 5min pobudka i wkoło macieju . W dzień uśnie przy cycu, odkładam iśpi godzinę, czasem 2. A wieczorem to hardkor .U nas dzis armagedon w pogodzie, wieje, leje i żabami rzuca, i grad pada .Paaaa. |
|
|
|
#857 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
Trochę mnie nie było a tutaj tyle stron do nadrobienia Przeczytałam kilka wstecz ale wszystkiego nie dam rady bo to jakieś 15 stron jest ![]() U nas ostatnio nieciekawie nocki wyglądają, bo mała opróznia dwa cycusie i budzi sie po 2-3 godzinach a później już co godzinę albo półtorej - jestem padnięta. W dzień spi po 15 - 20 minut no chyba że jesteśmy na spacerku to nawet do dwóch godzin i mało je z czego wniosek, że nadrabia w nocy ale jak jej wytłumaczyc, że w dzień tez może się najadać - pojęcia nie mam. Także chyba ktoś mi podmienił dzieciatko
a no i dzisiaj pobudka już 5.45 i oczy jak 5zł ![]() Ja w nocy nie zapalam wcale swiatła, księżyc przyświeca nam przez szparę miedzy zasłonami ![]() Aniu ja tak jak ty nie mogłam odciągnąć nic a jak Julka jadła to aż tryskało, może to wina laktatora A nie myśłałaś, zeby powoli wprowadzać juz stałe pokarmy dla Lilki ? Może by przybierała więcej a może poprostu taka jej natura.Seona super kolekcja, ja nie mam taki strojów typu pielegniarka czy policjantka ale duzo koronkowej a i tak nie używamy teraz bo ja się źle czuję w swoim ciele - jakieś 6 kilo za duzo ![]() ela ja to ciasto, na które ty podałas przepis robię w jeszcze prostszej wersji tzn. zamiast robionego - własnego kremu kupuję krem do karpatki w proszku robie i przekładam masą toffi taką prosto z puszki - rozsmarowuję maczając łyżkę w gorącej wodzie. A wierzch robię tak, że zostawiam troszkę tego kremu rozsmarowuję cieniutka warstwę na ostatnich herbatnikach i na to wysypuję mrożone pogniecione maliny i do lodówki - pycha a maliny powodują, że ciasto nie jest takie mega słodkie.
Edytowane przez agulan82 Czas edycji: 2012-03-11 o 10:35 |
|
|
|
#858 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Ja jakos 12 dni
przed wczoraj przyszla łyzeczka ![]() ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Cytat:
Nie mowiac o tym, ze z jonsona na probki kosmetykow sie rejestrowalam i wiecej nie moge a odpisali mi ze w rejestrze mnie nie maja, ale moge sobie kupic ich produkty :/ A o misia z bebilonu musialam sie upomniejc ale dostalam. a ostatnio przyslali mi probke mleka i sliniaczek i poradnik
|
|
#859 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
może niech pediatra zbada? rozszerzasz dietę? karmiąc piersią jadasz jabłka lub świeży chleb? Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- DALIA pisałaś o uczuleniach i rumianku? mam dać małemu czy sama wypić?
|
|
|
#860 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny, wraca corka marnotrawna na forum
|
#861 | |
|
Zadomowienie
|
U nas się wypogodziło więc małego zapakowałam w kombinezon i tż poszedł się z nim przewietrzyć.
dygotka dzięki Tincia ja też na wysyłałam mnóstwo kuponów i na wileu stronach się zalogowałam, a tylko z bebilonu dostałam to co Ty (śliniak, mleko i poradnik) misia niestety nie ![]() Cytat:
Nie jem nabiału, na dietę uważam tak, że bardziej już nie można. Na brzuszek też go kładę, po kąpieli obowiązkowo robię mu masaż. Jabłka surowe jem od ponad dwóch miesięcy i to codziennie, a bywało że aż tak sie nie wił. Dobrze by było jakby go pediatra zbadał, ale jego lekarz rodzinny pediatrą nie jest, a ja dobrego pediatry nie znam. Tż mnie uświadomił, ze u takich małych dzieci ból ma charakter uogólniony więc możę na zęby tak reaguje - nie mam pojęcia. Z brzuszkiem już było całkiem dobrze, ostatnio tak zaczął sie wić. Dziś drzemie po 30-45min a wczoraj strzelił sobie drzemkę 1,5 godz, ale to było na spacerze. Idę dokończyć robienie obiadu. ---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- elf27 a mogłabyś mi napisać co jesz? Może faktycznie problemem jest moja dieta - jak tonący chwytam się brzytwy, bo w końcu chciałabym się wyspać, a przede wszystkim ulżyć małemu. Gdybym znała dobrego pediatrę to bym się nawet wybrała prywatnie - dziewczyny z podkarpacka może pomożecie |
|
|
|
|
#862 |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() u nas dziś słonecznie ale zimno i wieje strasznie i nie wychodzę z młodym na spacer bo nie chce żeby się przeziębił bo w czwartek szczepienie Siedzimy sami w domu cały dzień - tż na szkoleniu do 17 Byłam wczoraj u księdza i chrzciny będziemy robić 15.04 to już pewne ![]() Od kilku dni Fifi strasznie płacze przy jedzeniu,przed zaśnięciem nawet smoczek nie pomaga,czasem nawet jak go wezmę na ręce to jeszcze dłuższą chwilę płacze a ja nie wiem czmemu tak się dzieje ![]() Wczoraj kąpaliśmy się w dużej wannie Nie płakał i chlapał wodą więc chyba mu się podobało ![]() jakiegoś doła łapię,czuję się samotna,wszystko mnie wkurza a najbardziej moja siostra i mama
|
#863 |
|
Zadomowienie
|
owieczka nie smutaj się
Uczepiłam się tych zębów |
|
|
|
#864 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
też tłumaczę sobie to ząbkami i mam nadzieję że się nie mylę,bo zaczynam sobie wkręcać że coś złego się dzieje
|
|
#865 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Karmi piję odgazowane właściwie nie wiem dlaczego.Ktoś mi chyba tak poradził.Ważne, że działa albo siła autosugestii
|
|
|
|
|
#866 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mnie położna mówiła ze odgazowane piwo Karmi dobrze działa na laktację
|
|
#867 |
|
Zakorzenienie
|
A ja z kolei slyszalam ze to karmi, podobnie jak bawarka to mit.
Ale mysle ze to jak z pepkiem- moczyc zy nie, traktowac spirytusem czy w ogole nie ruszac- i wiele innych kwestii- ile osob tyle opinii
|
#868 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tak szczerze mówiąc to ja nie zauważyłam żebym miała więcej mleka po wypiciu karmi ,ale od czasu do czasu wypije bo lubię
|
|
#869 |
|
Zakorzenienie
|
Owieczko no i dobrze
|
#870 |
|
Zadomowienie
|
jak tu dziś cicho...
jak siedze przy kompie to nikt nic nie pisze a jak nie mam czasu tu zajrzeć to później tyyyle stron do nadrobienia że szok hehe
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:15.

klask i:
za mamę
) wyglądam najlepiej, w pokojówkę ledwo ledwo. Te ulubione to s i xs bo kiedyś taki rozmiar nosiłam

wiec i ja zaraz zmykam do wyrka bo znow w nocy bedzie pobudka
hehehehe ciekawi mnie bardzoi ten tmt
jedną ręką ją trzymałam i pomału moczyłam druga reką a potem normalnie woda sie na nas lała
.

.