|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4171 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
Bo było nas 7 na 13 marca a teraz we 2 zostałyśmy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4172 |
Gang Iren
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
E no ja mysle,ze z tym ze kobieta drobna,a inna "duza" to nie ma takiego znaczenia.Ja drobna,waskie biodra,a urodzilam szybko.A mam kolezanki grubsze,z szerokimi biodrami i sie meczyly.
#4173 |
Rozeznanie
|
Nie chodzi o męczenie się raczej... Dziecko może się przecież zaklinować jak mama ma wąskie boidra i nieszczęście gotowe... Po to właśnie mierzą tym cyrklem,żeby oszacować,czy da radę sn czy cc trzeba. Widocznie u Ciebie mimo wąskich bioder jak piszesz z ich obliczeń wyszło że dasz radę i dlatego normalnie rodziłaś. Na innym wątku mamy taką dziewczynę bardzo szczupłą. Ale z racji tego,ze ma szerokie biodra (które jeszcze się rozrosły podczas ciąży) to jak ją mierzyli wyszło że da radę rodzić sama. no i udało się
#4174 | |
Gang Iren
|
Cytat:
![]() |
#4175 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4176 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chyba napisalam dosyc jasno o co mi chodzi? A czesto sie tak mowi ze : bo kobieta drobna, a jesliby 20 kg przytyla to pod tluszczem bylaby tak samo drobna przeciez czego na oko nie byloby widac przeciez! Oczywiscie zdazaja sie przypadki ze kobiety maja za waska miednice ale to chyba nie jest tak ze mozna to wizualnie stwierdzic tak "na oko" A ja mam dzisiaj strasznego lenia a mamy w planach z adasiem zasadzic kwiatki, ktore wczoraj kupilismy ![]() Jak sie zmobilizujemy to sie pochwale. Emigra - julcia to maly slodziak ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2012-03-11 o 10:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4177 | |
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
Emigra, no aż się popłakałam jak przeczytałam Twój opis porodu, dosłownie. Miałyśmy dość podobne porody pod niektórymi względami, swój opis dodam zaraz jak zjem śniadanie! Wczoraj na maila wrzuciłam kilka zdjatek, nie najlepszej jakości ale zawsze coś. I tak sobie myślę, że choć tuż po porodzie orzekłam, że to sport ekstremalny i więcej rodzić nie chcę, to chyba jednak faktycznie po kilku dniach już się zapomina o bólu i na pewno będziemy chcieli mieć jeszcze jedno dziecko-za jakiś czas oczywiście ![]() Kciuki za madziarę i inne rodzące ![]() Aaalegna, mam nadzieję, że w krótce urodzisz i obejdzie się bez wywoływania! |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4178 |
Wtajemniczenie
|
ojej w koncu poodkurzalam i troche ogarnelam bo zawsze leze o tej porze i sobie leniuchuje, ale dzis taka piekna pogoda ze sie lezec nie chce, wiec zabieram sie dalej do sprzatania, a Tz dzwonil ze nad morze chcialby podjechac, bo Ivorek jeszcze morza nie widzial, ale powiedzialam ze moze nad morze to lepiej nie, bo jakby nie bylo jak cos by sie zaczelo dziac to wtedy 2 godz do szpitala mamy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4179 |
Zadomowienie
|
Dzien dobry
![]() ![]() Emigra wzruszajacy opis porodu, naprawde piekne to wszystko co napisalas. Miłej niedzieli dziewczyny ![]()
#4180 |
Zadomowienie
|
Witamy w tę piękną niedziele
![]() Chwilowo jeszcze nadajemy za szpitala, ale dziś juz wychodzimy! ![]() na początek jednak ważna informacja Agnes urodziła 10.03.2011 ![]() ![]() ![]() "Basia 55cm , 3680g , 17:05.Mama i córka czują się dobrze, tata zaraz wykituje z głodu" ![]()
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
![]() ![]() |
![]() |
#4181 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() emigra, pempek wzruszajace opisy porodu ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4182 |
Wtajemniczenie
|
AGNES GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!! !!!!! i niech Tata szybko coz zje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4183 | |
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Agnes gratulacje!! ![]() To jednak dzieciaczkow nam troche wczoraj przybylo ![]()
![]() |
#4184 |
Zakorzenienie
|
emigra moj maz tez wszystko widzial, jak glowka wychodzila i lozysko :/ cala ciaze mu mowilam ze moze wyjsc jak bedzie tylko chcial ale jednak zostal
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4185 |
Zadomowienie
|
Mamusiom nowo rozpakowanym bardzo gratulujemy
![]() ![]() Julcia i Matylda to urocze Małe Kobietki ![]() dziękujemy za wszystkie ciepłe słowa ![]() Robert pięknie przybiera na wadze i dlatego dziś już wychodzimy ![]() Karmimy się tylko piersią, a "po" Mały odpada najedzony jak bąk po same uszy. Rozkosznie przy tym mruczy i postękuje. Mogłabym się patrzeć godzinami. Mimo niewielkiej ilości snu(częste karmienia) za każdym razem jak do Niego wstaje mam uśmiech na ustach i czuję się jak nowo narodzona. Macierzynstwo to jakiś cud natury ![]() ![]() Co do odczuć po CC, ja muszę powiedzieć, że oprócz godzin zaraz po gdzie trzeba leżeć i pierwszego spionizowania to naprawde swietnie. Szew w ogole nie ciągnie, ja śmigałam po korytarzu bardzo szybko, zajmowałam się Malcem. Teraz niestety wyszła opuchlizna na stopach(w ciazy w oogole nie miałam), która jest rzekomo po znieczuleniu i ma zejsc w ciagu 2 tyg. Wlasciwie to T.zauwazyl, bo ja jakos nie zwrocilam na swoje stopy uwagi ![]() ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- ah i zapomniałam odpowiedziec na pytanie o szpital. Ja rodziłam na Żelaznej. Przeżyliśmy już nawał pokarmu i przebudzenie pt "ooo pamela anderson" ![]() ![]() Kolejne dziecko napewno też tu urodzimy ![]()
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
![]() ![]() |
![]() |
#4186 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
GRATULUJE ![]() ![]() Brawa rowniez dla dzielnego meza ![]()
![]() |
#4187 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Ale cudownie sie czyta sie takie optymistyczne wiadomosci!! Super,ze dzielisz sie z nami swoim szczesciem.Dzieki! ![]()
![]() |
#4188 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Natkulec, ewelajna i emigra sliczne sa wasze corcie ![]() Niech sie zdrowo chowaja ![]() Dziewczyny dziekujemy za opisy porodow ![]() Nie wszystko jak widac jest kolorowe, ale ja nadal nie boje sie porodu... gdyz nadal nie jestem w stanie wyobrazic sobie bolu porodowego, ale to chyba akurat lepiej ![]() Ja dzis w nocy wstalam z bolem brzucha... ale nic to- skonczylo sie toaleta i dalej poszlam spac... ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4189 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ja nie jestem lekarzem, mam wąskie i źle ustawione biodra, poza ty lekarz stwierdzil po badaniu ginekologicznym, że nie dam rady. Nie wiem gosia czy jak by Tobie lekarz powiedział, że nie dasz rady sn, to i tak byś się przy tym upierała... ja uznałam, że on się zna na rzeczy... No i trochę się też bałam, w końcu to mój pierwszy poród...
A co do tatuaży, to chodziło o to, żeby nie wprowadzić barwnika w kręgosłup, taki problem miała pani anestezjolog. Natomiast pani gin i reszta po prosta chciała sobie pokomentować. ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4190 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam nadzieje ze nie odebralas mojej wypowiedzi pod tym katem, mi chodzilo glownie o to ze pierwsza lepsza osoba nie jest w stanie ocenic jakie kto ma biodra jesli na przyklad ma nadwage jak ja ![]() A lekarz potrafi i zna sie na tym oczywiscie ![]()
![]() |
#4191 |
Wtajemniczenie
|
agnes gratulacje
![]() ![]() ![]() a ja zaczęłam się fatalnie czuć, mdli mnie, brzuch boli jak na @ cały czas twardnieje i każdy ruch małego sprawia mi mega ból i parcie na kupke ![]() chyba się powinnam cieszyć że coś się dzieje ![]()
#4192 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Acha ja rurki u mnie w ogóle się nie sprawdziły -mały niby zassysał jak cyca ale się nie njadał |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4193 |
Zakorzenienie
|
Negila, Agnes , wielkie gratulacje!!!
![]() ![]() ![]() ![]() Emigra, Pempek, piękne opisy! ![]() Pempek gdzie rodziłaś jeśli można wiedziec? ![]() Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-03-11 o 11:52 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4194 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
Napisalam tylko,ze zaobserwowalam,ze teraz jest wiecej cesarek jak kiedys. Cytat:
To trzymam ![]() Zeby sie rozkrecilo,poszlo szybko i sprawnie!
![]() |
#4195 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4196 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Negily gratulacje ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4197 | |
Gang Iren
|
Cytat:
To niedlugo usciska juz maluszka!
![]() |
#4198 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4199 |
Zakorzenienie
|
gosia tak jakoś to odebrałam jak bym się prosiła o tą cesarkę, a ja chciałam rodzić sn, jak najbardziej naturalnie, bez znieczulenia... hormony mi buzują i niepotrzebnie się unoszę
![]() Lena_mi rodziłam na Karowej w wawie. dziewczyny, zdjęcia dodam z domku, bo tatuś robił i aparat w domku jest, ale musicie mi wierzyć na słowo, że Milka jest najpiękniejsza ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4200 |
Zakorzenienie
|
kobitki przepraszam, że się tak wcinam, ale może wy będziecie w stanie mi pomóc..
rabat dla mamy i maleństwa w aptekach dbam o zdrowie jest naliczany tylko gdy zamówi się w necie, a potem odbierze w aptece dany produkt czy jeśli pójdę do apteki bez wcześniejszego zamówienia w necie to też dostane ten rabat? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:18.