Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :) - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-11, 11:50   #1741
aga_ton
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :)

[QUOTE=Dearlie;32838773]Bardzo dziękuję za uspokojenie mnie Kochane! Dopadło mnie po prostu takie zwątpienie po tym jak czytałam, że większość z Was ma problemy z okropnymi mdłościami i wymiotami. Szczerze mówiąc to ja właśnie tak zawsze spobie wyobrażałam pierwsze miesiące ciąży, a tu psikus. No chyba, że jeszcze wszystko przede mną.

Pewnie po poniedziałkowej wizycie przestanę się tak wszystkim schizować. Marzę o tym, żeby już usłyszeć serduszko Maluszka.

kochanie,nie stresuj się nie potrzebnie. ja bym wiele dała by mdłości i wymioty nie dopadły mnie w ogóle a tu już 5 tydzień się z nimi męczę. a na dodatek jeszcze nie umiem wymiotować serio, nie śmiejcie się, bo mi przy okazji to i nosem leci i się podduszam. a jak przy tym wyję łzy jak grochy mi lecą.
Dearlie, mówię Ci nie ma czego żałować. ciesz się z dobrego samopoczucia a swoją drogą wszystko może jeszcze przed Tobą, mnie zaczęło męczyć jakoś w 6- 7 tygodniu. ale życzę by ominęło cię szerokim łukiem

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
O ciuszkach to lepiej nic nie mówię.. Pełną torbę już mam od znajomych

To, że w nocy nam się chce pilnie do toalety to normalne. Że kilka razy to też normalne. Ale dziewczyny..
Jak ja idę w nocy na kibelek to boje się zacząć siusiać! Bo mam cały czas wrażenie, że to mi się śni i co jak narobię w łóżko?
dawno się tak nie uśmiałam. podkłady seni powinny pomóc, bardzo chłonne, sprawdzone jako mata dla szczeniaka

i chyba muszę sobie znajomych zmienić, bo jeszcze nic nie dostałam

Cytat:
Napisane przez kaczuszka69 Pokaż wiadomość
witam, mogę dołączyć? podczytuję ten wątek codziennie

mój termin porodu to 28 września
witaj i pisz o sobie jak najwięcej cobyśmy miały co czytać

i ja poproszę o maila i hasło. pisałam już do konczity w tej sprawie ale i tu się upomnę, a co. też chętnie Was poznam

Edytowane przez aga_ton
Czas edycji: 2012-03-11 o 11:55
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 11:54   #1742
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axxxa Pokaż wiadomość
gda: ja mam paste lassari. w jej skladzie jest na 100g pasty- 2g kwasu salicylowego i 25g cynku. myslisz ze taka proporcja nie zaszkodzi? cos musze zrobic bo oszaleje!!! a gdzies wyczytalam ze cynku w ciazy nie mozna.

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

a i a sliczne to twoje dziecko...fajnie sie patrzy.
Pytałam lekarzy i taka pasta stosowana punktowo na wypryski nie ma prawa dostać się do krwi. Cynk doustnie jest niewskazany. Także smaruj i wysusz tych brzydali!
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 11:56   #1743
tamlin111
Zakorzenienie

Dziewczyny ja wysyłam ze swojego maila na naszego, a Wy jakoś z tego na tego??? Ja to zrobić???
Stary 2012-03-11, 12:05   #1744
axxxa
Zadomowienie

GG do axxxa

gda: ta informacja jest dla mnie zbawienna!! ide sie wysmarowac ta pasta potrójnie i oby tak sie z nim rozprawila!

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

tamlin111: tam jest w lewym gornym rogu UTWORZ i jak na to naklikniesz to sie otwiera okno, pisze sie, zalacza co trzeba i wysyla. ja tak robilam.

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA o kosmetykach

http://axxxasworld.blogspot.com/

albo stylizacji rzęs
http://lvlinsrzesy.blogspot.com/

Laura 28.09.2012

"lepiej zrobic cokolwiec niz nie zrobic nic"

axxxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 12:54   #1745
tamlin111
Zakorzenienie

axxxa dziękuję
A jak opisać zdjęcie?

Cholera jasna przegapiłam powtórkę "Przepisu na życie" Muszę w necie poszukać, bo mnie szlag trafi jak nie obejrzę. Uwielbiam Beatkę
Stary 2012-03-11, 12:55   #1746
Dearlie
Zakorzenienie

Dzień dobry wszystkim.

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
Kochana doczekasz się zobaczysz a pewnie że póki co najmłodsza bo to teoretycznie ostatni dzień wątkowych mam ale różnie to bywa więc spokojszyn będziemy tu z Tobą do pierwszego aaaaa
Konczita, a wiesz co będzie najgorsze? Jak ja już teraz zazdroszczę Wam brzuszków i dużych maluchów na USG to co dopiero będzie jak Wy już będziecie się rozpakowywać, a mi jeszcze miesiąc zostanie dźwigania brzuchola? Pęknę z zazdrości ( tzn. pewnie brzuch mi pęknie i szybciej dołączę do Waszego grona)!

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Dearline to my jesteśmy w tym samym wieku ciązowym bo ja mam dzisiaj 7 t i 3 d
O! A kiedy miałaś OM? Ja 19 stycznia.

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość

Dearlie spokojnie,mam nadzieje,że zaraz po porodach tych bardziej zaawansowanych watek nie padnie. Ja sama jestem 9 tyg i 1 dniu czyli chyba dziesiątym heh czy jak to się liczy więc nie ma tak dużych różnic.
Oj ja to mam nadzieję, że wątek wtedy będzie równie aktywny, bo świeżo upieczone mamy będą nam się tutaj chwaliły bez przerwy swoimi pociechami.

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
kochanie,nie stresuj się nie potrzebnie. ja bym wiele dała by mdłości i wymioty nie dopadły mnie w ogóle a tu już 5 tydzień się z nimi męczę. a na dodatek jeszcze nie umiem wymiotować serio, nie śmiejcie się, bo mi przy okazji to i nosem leci i się podduszam. a jak przy tym wyję łzy jak grochy mi lecą.
Dearlie, mówię Ci nie ma czego żałować. ciesz się z dobrego samopoczucia a swoją drogą wszystko może jeszcze przed Tobą, mnie zaczęło męczyć jakoś w 6- 7 tygodniu. ale życzę by ominęło cię szerokim łukiem
W takim razie rzeczywiście przestaję marudzić, bo wygląda na to, że powinnam raczej cieszyć się z tego powodu niż narzekać. Trzymam mocno kciuki, żeby Twoje mdłości jak najszybciej minęły!

A ja dzisiaj poleniuchowałam i ... obudziłam się o 12 Nie licząć 2 wędrówek do wc w trybie zombie.

Zrobiłam przed chwilą fotkę mojego brzucha bez brzucha i podeślę na maila. Choćby po to, żeby za kilka tyg. było widać różnicą.

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
axxxa dziękuję
A jak opisać zdjęcie?

Cholera jasna przegapiłam powtórkę "Przepisu na życie" Muszę w necie poszukać, bo mnie szlag trafi jak nie obejrzę. Uwielbiam Beatkę
Wpisz sobie w google player tvn i wyskoczy Ci strona, na której można oglądać wszystkie seriale i programy tvnu Nawet te najnowsze.
Stary 2012-03-11, 12:57   #1747
Iwoncia81
Zakorzenienie

Hello, ja sie tylko przywitam i zawitam chyba na wieczór jak nie usne.
Jakiś przymulony dzień mam, a za oknem deszcz i wiatrzysko wieje.
Dzisiaj chyba seans filmowy na rozweselenie, a jutro wcześnie rano zaś na bobór krwi, siusie oddać i wydać niespełna 200zł.
Co tydzień mam igłe w ręce - jak nigdy
Życzę miłego dnia i do potem

No i wstawie na naszego maila zaraz brzuchol mój nadal niefotogeniczny
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 13:01   #1748
Filusia88
Zadomowienie

Cześć Dziewuszki!
u nas dziś słonecznie, ale wietrznie... Jak to pięknie stwierdziła gda zabieram "córę" na spacer, a jak wrócimy to może i ja coś na naszą skrzynkę wrzucę
aga_ton właśnie wysłałam Ci dane do maila
Stary 2012-03-11, 13:44   #1749
colds
Zakorzenienie

Dzień doberek

My wczoraj bardzo późno wróciliśmy, bo okazało się, że trzeba było do Poznania cofnąć się po brata TŻa, bo jeden z samochodów musiał udać się do mechanika Jak już będą efekty końcowe sesji to postaram się coś tutaj wkleić .

Dzisiaj dzień cudowny, przynajmniej przez okno Póki co czekamy na obiadek, później wybieramy się do teścia do szpitala, a następnie na zakupy! Może w końcu dorobię się jakiś spodni.
Stary 2012-03-11, 14:17   #1750
kraven
Zakorzenienie

Dearlie ja też 19 stycznia

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 15:06   #1751
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
Dearlie ja też 19 stycznia
Super! Niesamowicie się cieszę, że znalazłam tutaj "ciążową bliźniaczkę"
Stary 2012-03-11, 15:15   #1752
emillia006
Zadomowienie

Dziewczyny czy ktoras z Was ma sluz w kolorze cappucino do brazowego? Ja juz mam tak od tygodnia. Bylam u lekarza, potem u poloznej i zgodnie twierdza, ze u niektorych kobiet to normalka. Mialam robiona usg. Wszystko ok. Serduszko moco bije, lekarka nie widziala zadnych skrzepow krwi w jamie brzusznej ale ja sie nadal martwie. Poza praca duzo leze i odpoczywam. Do tego od czasu do czasu mam bole podbrzusza jak na okres. jestem w 9 tc. Dzieki za odpowiedz

Edytowane przez emillia006
Czas edycji: 2012-03-11 o 15:16
emillia006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 15:20   #1753
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emillia006 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy ktoras z Was ma sluz w kolorze cappucino do brazowego? Ja juz mam tak od tygodnia. Bylam u lekarza, potem u poloznej i zgodnie twierdza, ze u niektorych kobiet to normalka. Mialam robiona usg. Wszystko ok. Serduszko moco bije, lekarka nie widziala zadnych skrzepow krwi w jamie brzusznej ale ja sie nadal martwie. Poza praca duzo leze i odpoczywam. Do tego od czasu do czasu mam bole podbrzusza jak na okres. jestem w 9 tc. Dzieki za odpowiedz
Ja miałam taki dwa dni w 5-6 tc... Od razu spanikowałam Wprawdzie ginekolog mi wtedy powiedziała, że nie wiadomo co to może oznaczać i że mam czekać po prostu... Bo na tamtym etapie to ta ciąża młodziutka jeszcze była...

Ja bym się nie przejmowała, tylko odpoczywała dużo... Takie bóle też podobno są normalne, macica sobie "ćwiczy" całą ciążę do porodu
Stary 2012-03-11, 15:26   #1754
emillia006
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Ja miałam taki dwa dni w 5-6 tc... Od razu spanikowałam Wprawdzie ginekolog mi wtedy powiedziała, że nie wiadomo co to może oznaczać i że mam czekać po prostu... Bo na tamtym etapie to ta ciąża młodziutka jeszcze była...

Ja bym się nie przejmowała, tylko odpoczywała dużo... Takie bóle też podobno są normalne, macica sobie "ćwiczy" całą ciążę do porodu
Mi cos gadala o implantacji zarodka ale w 8 tc i oczyszczaniu sie organizmu ze starej krwi Ja nawet jak mialam okres to max 3 dni a nie tydzien. Oprocz tego codzinne mdlosci, wymioty i jadlowstret sprawiaja, ze chce mi sie ryczec
Stary 2012-03-11, 15:31   #1755
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Mi cos gadala o implantacji zarodka ale w 8 tc i oczyszczaniu sie organizmu ze starej krwi Ja nawet jak mialam okres to max 3 dni a nie tydzien. Oprocz tego codzinne mdlosci, wymioty i jadlowstret sprawiaja, ze chce mi sie ryczec
Nie rycz kochana... Ja też ciężko przeżywałam (nadal przeżywam) te tygodnie... Ten wstręt do jedzenia i mdłości ciągłe to jakiś koszmar! Teraz zaczęłam 14 tydzień, to pocieszę Cię, że zaczynam mieć normalny apetyt od dwóch dni. A to plamienie nie występuje w terminie Twojej miesiączki?
Te objawy to też dobry znak! To znaczy, że progesteron wydziela się na całego i tak Cię dręczy!
Stary 2012-03-11, 15:43   #1756
emillia006
Zadomowienie

Cytat:
Nie rycz kochana... Ja też ciężko przeżywałam (nadal przeżywam) te tygodnie... Ten wstręt do jedzenia i mdłości ciągłe to jakiś koszmar! Teraz zaczęłam 14 tydzień, to pocieszę Cię, że zaczynam mieć normalny apetyt od dwóch dni. A to plamienie nie występuje w terminie Twojej miesiączki?
Te objawy to też dobry znak! To znaczy, że progesteron wydziela się na całego i tak Cię dręczy!
Niby wypdalo w terminie mojej drugiej miesiaczki ale martwi mnie, ze te uplawy trwaja juz tak dlugo.
Co do mdlosci i braku apetytu to nie wiem co robic. Martwie sie o mojego Babelka. Polozna twierdzi, ze dopoki cos jem jest ok ale ja jem bardzooo malo przez caly dzien. Czasami sie budze w nocy, bo jestem glodna a jednoczesnie chce mi sie zwracac. Podgryzam ciasteczka imbirowe ale one slabo pomagaja. Jak sobie pomysle, ze jeszcze tak z miesiac mam sie meczyc to nie wiem jak ja dam sobie rade. Trzyma mnie juz to od 6 tc. Poza tym cale plecy i dekolt mam wysypany w jakis pryszczach, nigdy wczesniej nie mialam z tym problemu.
Ehh no to sie wyzalilam ale i tak jestem przeszczesliwa, ze mam tego Mojego Skarba w brzuszku Musze byc silna dla Niego/Niej
Stary 2012-03-11, 15:46   #1757
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Ja to mam często, za kazdym razem stres itp. Jak to widze to potem całymi dniami leże. Wstaje do wc i cos zjeść i tak cały czas.
Stary 2012-03-11, 15:49   #1758
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Niby wypdalo w terminie mojej drugiej miesiaczki ale martwi mnie, ze te uplawy trwaja juz tak dlugo.
Co do mdlosci i braku apetytu to nie wiem co robic. Martwie sie o mojego Babelka. Polozna twierdzi, ze dopoki cos jem jest ok ale ja jem bardzooo malo przez caly dzien. Czasami sie budze w nocy, bo jestem glodna a jednoczesnie chce mi sie zwracac. Podgryzam ciasteczka imbirowe ale one slabo pomagaja. Jak sobie pomysle, ze jeszcze tak z miesiac mam sie meczyc to nie wiem jak ja dam sobie rade. Trzyma mnie juz to od 6 tc. Poza tym cale plecy i dekolt mam wysypany w jakis pryszczach, nigdy wczesniej nie mialam z tym problemu.
Ehh no to sie wyzalilam ale i tak jestem przeszczesliwa, ze mam tego Mojego Skarba w brzuszku Musze byc silna dla Niego/Niej
No to skoro wypadało w terminie miesiączki, to nie masz się czym zbytnio martwić moim zdaniem, bo to się zdarza

Ja też nie jadłam i wmuszałam w siebie cokolwiek, ale naprawdę malutko... Myślę, że dzidzia i tak wyciągnie z Twojego organizmu to co jej potrzebne. Pij dużo wody i jedz kwas foliowy i kwasy DHA (one są ważne jak masz ubogą dietę) i powinno być w porządku!

A z syfami niestety - to trzeba przeżyć, też mam ten problem

Ogólnie to mam ochotę czasem zabić ludzi, którzy mawiają "ciąża to nie choroba!" GRRR
Stary 2012-03-11, 15:52   #1759
emillia006
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Ja to mam często, za kazdym razem stres itp. Jak to widze to potem całymi dniami leże. Wstaje do wc i cos zjeść i tak cały czas.
No to nie jestem sama. Co na to Twoj lekarz, ginekolog? Ja mieszkam w Anglii i tutaj maja olewajace podejcie do roznych spraw. Twierdza, ze wszystko jest ok i nie mam sie czym martwic, nawet nie przepisza mi duphastonu, bo nie ma potrzeby Jak sie nie martic, jak sie martwie. Jak ide do wc to mam serce na ramieniu.
Jak dlugo u Ciebie to trwa i w ktorym jestes tygodniu ciazy? Z gory bardzo dziekuje za odp
Stary 2012-03-11, 15:53   #1760
Agnes!84!!
Rozeznanie

Też wiem co to znaczy niechęć do jedzenia. Jeden z najbardziej uciążliwych dla mnie objawów. Mdłości miałam krótko i bez wymiotów.
Strasznie się martwię czy aby na pewno wszystko jest w porządku, ale nie dlatego że za dobrze się czuję. Nie widziałam jeszcze zarodka na usg. W nocy często mam koszmary spowodowane tym niepokojem.
Jakiś czas temu kąpałam się chyba w zbyt ciepłej wodzie, bo dzień później miałam lekkie bóle w podbrzuszu. Nie wiem czy to zbieg okoliczności czy przez moje niedbałe podejście Boję się teraz że mogłam zaszkodzić. Znów nie potrafię czerpać radości z ciąży
Stary 2012-03-11, 15:58   #1761
emillia006
Zadomowienie

Cytat:
No to skoro wypadało w terminie miesiączki, to nie masz się czym zbytnio martwić moim zdaniem, bo to się zdarza

Ja też nie jadłam i wmuszałam w siebie cokolwiek, ale naprawdę malutko... Myślę, że dzidzia i tak wyciągnie z Twojego organizmu to co jej potrzebne. Pij dużo wody i jedz kwas foliowy i kwasy DHA (one są ważne jak masz ubogą dietę) i powinno być w porządku!

A z syfami niestety - to trzeba przeżyć, też mam ten problem

Ogólnie to mam ochotę czasem zabić ludzi, którzy mawiają "ciąża to nie choroba!" GRRR
O matko tez tacy ludzie mi tez graja na nerwach a zwlaszcza te babsztyle, ktore nigdy same nie byly w ciazy a sie madrza. Ja bez woreczka z domu nawet nie wychodze
Biore kwas foliowy, jem arbuza i pije mleko. To jeszcze mi jakos wchodzi.

---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Agnes!84!! Pokaż wiadomość
Też wiem co to znaczy niechęć do jedzenia. Jeden z najbardziej uciążliwych dla mnie objawów. Mdłości miałam krótko i bez wymiotów.
Strasznie się martwię czy aby na pewno wszystko jest w porządku, ale nie dlatego że za dobrze się czuję. Nie widziałam jeszcze zarodka na usg. W nocy często mam koszmary spowodowane tym niepokojem.
Jakiś czas temu kąpałam się chyba w zbyt ciepłej wodzie, bo dzień później miałam lekkie bóle w podbrzuszu. Nie wiem czy to zbieg okoliczności czy przez moje niedbałe podejście Boję się teraz że mogłam zaszkodzić. Znów nie potrafię czerpać radości z ciąży
A w ktorym tygodniu ciazy bylas u lekarza, ze nie bylo widac jeszcze zarodka? Mojej kolezance nie bylo jeszcze nic widac a byla w 6tc a pozniej wszystko sie ladnie rozwinelo Nie ma sie co martwic na zapas. Ehh i pisze ta co sama sie nie martwi
Stary 2012-03-11, 16:08   #1762
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
No to nie jestem sama. Co na to Twoj lekarz, ginekolog? Ja mieszkam w Anglii i tutaj maja olewajace podejcie do roznych spraw. Twierdza, ze wszystko jest ok i nie mam sie czym martwic, nawet nie przepisza mi duphastonu, bo nie ma potrzeby Jak sie nie martic, jak sie martwie. Jak ide do wc to mam serce na ramieniu.
Jak dlugo u Ciebie to trwa i w ktorym jestes tygodniu ciazy? Z gory bardzo dziekuje za odp
Mój lekarz nie wiedział skąd sie to bierze ale najpierw przepisał mi na podtrzymanie ciąży duphaston a teraz na luteinie jestem. Mnie sie to pojawia jak częściej chodze tak mi sie wydaje. Powiem lekarzowi teraz na wizycie że nadal mi sie to pojawia i zobacze co mi powie. Czasem plamienie jest nawet różowe i utrzymuje się różnie - czasem 1, czasem 3 dni. Z dzidzią jest wszystko ok, a u mnie żadnej nadżerki nie stwierdził jak byłam 20 lutego ostatnio. A jestem obecnie w 12tc + 4 dc.
Stary 2012-03-11, 16:09   #1763
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
Doskonale Cię rozumiem, bo przechodzę dokładnie przez to samo. Też mam bardzo delikatne i mało uciążliwe objawy ( jedynie bolące piersi, chwilowy jadłowstręt i mdłości). Na poprzedniej wizycie na usg był widoczny jedynie pęcherzyk, z którego miał dopiero powstać zarodek. Cały czas żyję w stresie czy brak objawów nie jest spowodowany czymś złym ( nie będę nawet głośno mówić co mam na myśli). Są chwile, że wpadam wręcz w panikę z tego powodu. W ostatnich dniach jednak dzięki wsparciu dziewczyn z wątku postanowiłam, że nie będę się tym tak bardzo przejmowała, bo to nie służy Maleństwu. Trzeba cierpliwie czekać na wizytę, a nie zamartwiać się na zapas, bo to wszystko źle wpływa na dzieciaczka. Postaraj się również myśleć bardziej pozytywnie. Kiedy masz następne usg?

A bóle podbrzusza również miewam... to podobno normalne przez większość ciąży, a już napewno na początku, gdy macica przygotowuje się do bycia idealnym domkiem dla naszych maluszków.

Edytowane przez Dearlie
Czas edycji: 2012-03-11 o 16:11
Dearlie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 16:12   #1764
kraven
Zakorzenienie

Ja też mam wstręt do jedzenia i mdłości. Mam takie uczucie jakbym miała w żołądku kilo ołowiu. I co najśmieszniejsze pogarsza mi się w ciągu dnia.
Ale ciesze się że nie mam jak moja mama. Ona w pierwszej ciązy przybrała na wadze tylko 3 kilo bo do 7 msc wymiotowała. Ale z bratem wszystko w porządku

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 16:16   #1765
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też mam wstręt do jedzenia i mdłości. Mam takie uczucie jakbym miała w żołądku kilo ołowiu. I co najśmieszniejsze pogarsza mi się w ciągu dnia.
Ale ciesze się że nie mam jak moja mama. Ona w pierwszej ciązy przybrała na wadze tylko 3 kilo bo do 7 msc wymiotowała. Ale z bratem wszystko w porządku
Mam podobnie. Mnie delikatne mdłości dopadają dopiero w ciągu dnia, a zazwyczaj to nawet wieczorami, tak więc nie mam pojęcia co to słynne poranne mdłości.

Moja mama w ciąży ze mną przytyła też tylko 4kg. Z tym, że zaszła w ciążę w bardzo młodym wieku i nie była to łatwa ciąża. Poza tym przyszłam na świat na prawie miesiąc przed terminem i ważyłam 1400.
Stary 2012-03-11, 16:21   #1766
emillia006
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Mój lekarz nie wiedział skąd sie to bierze ale najpierw przepisał mi na podtrzymanie ciąży duphaston a teraz na luteinie jestem. Mnie sie to pojawia jak częściej chodze tak mi sie wydaje. Powiem lekarzowi teraz na wizycie że nadal mi sie to pojawia i zobacze co mi powie. Czasem plamienie jest nawet różowe i utrzymuje się różnie - czasem 1, czasem 3 dni. Z dzidzią jest wszystko ok, a u mnie żadnej nadżerki nie stwierdził jak byłam 20 lutego ostatnio. A jestem obecnie w 12tc + 4 dc.
Moja wydzielina ma kolor taki w odcieniu capuccino lub brazu, nigdy nie zauwazylam zeby byla rozowa czy nie daj Boze czerwona ale i tak sie bardzo martwie. Ma bezwonny zapach. Nie ma znaczenia czy leze czy chodze, bo ona po prostu jest
Musimy wierzyc, ze wszystko bedzie dobrze Ja nastepne usg mam gdzies za 3 tygodnie. Jutro mam zadzwonic i sie dokladnie dowiedziec. Chyba oszaleje do tego czasu
Stary 2012-03-11, 16:22   #1767
Agnes!84!!
Rozeznanie

Właściwie to lekarz stwierdził że nie ma potrzeby robienia usg (w 8 tc) bo jakby coś miało się stać to się stanie i powiedział żebym poczekała na badania prenatalne. Takie dziwne podejście miał, a ja odpuściłam. Nawet gdybym miała robione to i tak przeżywałabym do kolejnej wizyty.
Niedawno wypowiadał się ginekolog w jakimś porannym programie. Mówił że wiele kobiet nie chce oglądać zarodka a tym bardziej słuchać bicia serduszka bo nigdy nie wiadomo co się przydarzy ze względy na duże ryzyko poronień w pierwszym trymestrze. Z kolei moja koleżanka straciła dziecko tuż po badaniu prenatalnym. Poczuła ostre ukłucie i następnego dnia okazało się że serduszko przestało bić

Emilia a jeśli chodzi o Ciebie - przynajmniej staraj się tak nie stresować. Czytałam gdzieś że dopóki nie krwawisz świeżą czerwoną krwią to nie ma większych powodów do niepokoju. A luteina owszem pomaga w utrzymaniu ciąży, ale tylko jeśli problemy związane są z niedoborem progesteronu. Piszesz że masz dokuczliwe mdłości więc raczej u Ciebie utrzymuje się na dobrym poziomie.

A usg mam pierwszego dnia kalendarzowej wiosny Już bliżej niż dalej...

Edytowane przez Agnes!84!!
Czas edycji: 2012-03-11 o 16:28
Agnes!84!! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 16:26   #1768
emillia006
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Mam podobnie. Mnie delikatne mdłości dopadają dopiero w ciągu dnia, a zazwyczaj to nawet wieczorami, tak więc nie mam pojęcia co to słynne poranne mdłości.

Moja mama w ciąży ze mną przytyła też tylko 4kg. Z tym, że zaszła w ciążę w bardzo młodym wieku i nie była to łatwa ciąża. Poza tym przyszłam na świat na prawie miesiąc przed terminem i ważyłam 1400.
O to kruszynka bylas
Ja to mam calodobowe mdlosci, nawet w nocy jak spie to je czuje

---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

Cytat:
Właściwie to lekarz stwierdził że nie ma potrzeby robienia usg (w 8 tc) bo jakby coś miało się stać to się stanie i powiedział żebym poczekała na badania prenatalne. Takie dziwne podejście miał, a ja odpuściłam. Nawet gdybym miała robione to i tak przeżywałabym do kolejnej wizyty.
Niedawno wypowiadał się ginekolog w jakimś porannym programie. Mówił że wiele kobiet nie chce oglądać zarodka a tym bardziej słuchać bicia serduszka bo nigdy nie wiadomo co się przydarzy ze względy na duże ryzyko poronień w pierwszym trymestrze. Z kolei moja koleżanka straciła dziecko tuż po badaniu prenatalnym. Poczuła ostre ukłucie i następnego dnia okazało się że serduszko przestało bić

Emilia a jeśli chodzi o Ciebie - przynajmniej staraj się tak nie stresować. Czytałam gdzieś że dopóki nie krwawisz świeżą czerwoną krwią to nie ma większych powodów do niepokoju. A luteina owszem pomaga w utrzymaniu ciąży, ale tylko jeśli problemy związane są z niedoborem progesteronu. Piszesz że masz dokuczliwe mdłości więc raczej u Ciebie utrzymuje się na dobrym poziomie.
Dzieki za pocieszenie w to nie watpie, ze mam wysoki poziom hormonu ciazowego
Moja kolezanka jest w ciazy w tym samym tygodniu co ja i jeszcze nie byla na usg, bo sie boi. Mowila, ze pojdzie w 12 tc. Rozumiem ja ale z drugiej strony ta nie pewnosc czy maluszeka jest na swoim miejscu itd wykonczylaby mnie
Stary 2012-03-11, 16:31   #1769
axxxa
Zadomowienie

GG do axxxa

Cytat:
Ja mieszkam w Anglii i tutaj maja olewajace podejcie do roznych spraw. Twierdza, ze wszystko jest ok i nie mam sie czym martwic, nawet nie przepisza mi duphastonu, bo nie ma potrzeby Jak sie nie martic, jak sie martwie. Jak ide do wc to mam serce na ramieniu.
jak lezalam w szpitalu i moim plamiamieniem to mi doktorka ta samo powiedziala- ze angli takimi rzeczami sie nie przejmuja i nie reaguja na to w zaden sposob. w niemczech dmuchaja na zimne i dlatego z plamieniami sie lezy tak dlugo jak przejdzie. a w polsce daja na to hormony.

tak wiec poloz sie i lez! nie rob nic! jak mozesz to tylko do wc i z powrotem do lozka! postaraj sie nie denerwowac i mysl pozytywnie! to na pewno przejdzie. musicz lezec,lezec lezec i nic wiecej nie da sie zrobic. mowie ci bedzie dobrze. tez mialam ciezki tydzien z tymi plamieniami i z sercem w grdle chodze do dzisiaj do wc. ale staram sie duzo odpoczywac, nic nie nosze, nie sprzatam, podnosze itp. oszczedzaj sioe kochana a na pewno sie uspoki!!

Cytat:
Moja wydzielina ma kolor taki w odcieniu capuccino lub brazu, nigdy nie zauwazylam zeby byla rozowa czy nie daj Boze czerwona ale i tak sie bardzo martwie. Ma bezwonny zapach. Nie ma znaczenia czy leze czy chodze, bo ona po prostu jest
Musimy wierzyc, ze wszystko bedzie dobrze Ja nastepne usg mam gdzies za 3 tygodnie. Jutro mam zadzwonic i sie dokladnie dowiedziec. Chyba oszaleje do tego czasu
postaraj sie nie martwic tym bo dzidek czuje biedaczek i gdzies czytalam ze stres skurcza macice i mniej tlenu mu tam dochodzi. wiec tylko spokoj i dobre mysli!! sle moje pozitiv fluidki

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA o kosmetykach

http://axxxasworld.blogspot.com/

albo stylizacji rzęs
http://lvlinsrzesy.blogspot.com/

Laura 28.09.2012

"lepiej zrobic cokolwiec niz nie zrobic nic"

axxxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 16:34   #1770
Agnes!84!!
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Doskonale Cię rozumiem, bo przechodzę dokładnie przez to samo. Też mam bardzo delikatne i mało uciążliwe objawy ( jedynie bolące piersi, chwilowy jadłowstręt i mdłości). Na poprzedniej wizycie na usg był widoczny jedynie pęcherzyk, z którego miał dopiero powstać zarodek. Cały czas żyję w stresie czy brak objawów nie jest spowodowany czymś złym ( nie będę nawet głośno mówić co mam na myśli). Są chwile, że wpadam wręcz w panikę z tego powodu. W ostatnich dniach jednak dzięki wsparciu dziewczyn z wątku postanowiłam, że nie będę się tym tak bardzo przejmowała, bo to nie służy Maleństwu. Trzeba cierpliwie czekać na wizytę, a nie zamartwiać się na zapas, bo to wszystko źle wpływa na dzieciaczka. Postaraj się również myśleć bardziej pozytywnie. Kiedy masz następne usg?

A bóle podbrzusza również miewam... to podobno normalne przez większość ciąży, a już napewno na początku, gdy macica przygotowuje się do bycia idealnym domkiem dla naszych maluszków.
Dzięki, będę się starać ale Ty też musisz wytrwać w pozytywnym myśleniu!!

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości