Nasze blogi kosmetyczna - cz. V - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-11, 14:52   #1171
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651
Konto usunięte

Dot.: Nasze blogi kosmetyczna - cz. V

Cytat:
Napisane przez jofka Pokaż wiadomość
tak, tak masz rację, bo Tobie to odpowiada. Ja mówię o kobietach, które na to czekają i marzą o tym, a facet się nie kwapi. Jeśli nie zrobi tego w ciągu 3 lat, to sądzę, że taka kobitka powinna sobie darować i nie marnować czasu.
Co innego jak dwie strony się na to zgadzają
Nie mówię, że mi to odpowiada. Po prostu mimo pewności, że chcemy się kiedyś pobrać, po 5 latach związku, wiemy, że na chwilę obecną nie mamy możliwości wzięcia ślubu, choć bardzo byśmy chcieli. Zaręczymy się, kiedy będzie nas stać na przygotowania do ślubu, tak, żeby odbył się w ciągu roku, bo nie rozumiem, czym mają być w takim razie zaręczyny w sytuacji, gdy para "kiedyś tam pewnie się pobierze". Zaręczyny = pewien ślub i konkretne czyny ku niemu.
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 14:55   #1172
jofka
Zadomowienie

Dla mnie zaręczyny oznaczają deklarację, że chcemy się kiedyś pobrać, a nie teraz, zaraz. Nie chcę od razu planować ślubu, ale nie chcę być też "dziewczyną " przez x lat. W pewnym wieku po prostu lepiej już być narzeczoną

25.08 Codzienny makijaż na lato.
28.07 Must have dla cery tłustej- żel LASS ze złotem!
07.07 Nowość:Mleczko do ciała Isana z 10% mocznikiem.
08.06 "Rajstopy w spray'u od Sally Hansen taniej.

Loving & be loved by U
jofka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 14:57   #1173
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
Czyli lepsza jest konkubina z pierdzionkiem niż bez? Bo pierścionek to symbol zaręczyn - poczatku okresu narzeczeństwa, czyli okresu przygotowań do ślubu i dalszego wspólnego życia. Chyba, ze pozbędziemy się tradycji, i wtedy jest to zwykły pierdzionek, nic nie znaczący. Bo jeśli jest się w narzeczeństwie, czyli odbyło się zaręczyny, to nosi się pierścionek zaręczynowy, jest się narzeczoną i narzeczonym i przygotowuje do zaślubin, w innym przypadku jest to zwykła błyskotka.

Acha, jeszcze jedno. To, czy ktoś na przygotowanie do ślubu w sensie organizacyjnym potrzebuje rok czy 3 lata a może pół roku, to inna kwestia
Dokładnie się z powyższym zgadzam, choć nie rozumiem pierwszego zdania w tym kontekście.
Uważam po prostu, że to, że pierścionka nie ma, nie oznacza, że ślub jest jak najbardziej w planach, a takie podejście, że w ciągu 3 lat pierścionek musi być, jest dla mnie nieco dziwne

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ----------

Cytat:
Dla mnie zaręczyny oznaczają deklarację, że chcemy się kiedyś pobrać, a nie teraz, zaraz. Nie chcę od razu planować ślubu, ale nie chcę być też "dziewczyną " przez x lat. W pewnym wieku po prostu lepiej już być narzeczoną
No właśnie nie rozumiem tego "lepiej już być narzeczoną". To od nas zależy, jak będzie wyglądała nasza przyszłość, a nie od tego, czy jesteśmy parą czy narzeczeństwem
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 14:59   #1174
Quera
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez panna mrau Pokaż wiadomość
w tej chwili? zmęczona niby 25 minut ćwiczeń, a za każdym razem jestem padnięta - a to dopiero pierwszy poziom. na drugim jest podobno hardkor
Muszę o tym poczytać, bo brzuszek rośnie

Cytat:
Napisane przez lullaby22 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, Wy tak zawsze jak ktoś nowy do Was dołącza nieśmiało? Ani jednego słowa powitania?
Hej hej W tym wątku wszystko tak pędzi, że nie zauważa się wielu postów

Cytat:
Napisane przez trustmyself Pokaż wiadomość
Uff, żyję! I nie, nie wygrałam i bardzo się z tego cieszę
Masz jakieś zdjęcia?

U mnie na blogu przegląd aktualnych gazetek promocyjnych Rossa, Natury i SP z ciekawszymi okazjami
Quera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 15:00   #1175
Bayje
Zakorzenienie

Cytat:
Też w ten sposób myślę, ile można być dziewczyną... na tle innych par narzeczeńskich z o wiele krótszym stażem..
A tak naprawdę to proponuje zakończyć temat bo już mi się źle a raczej smutno zrobiło z przyczyn osobistych.

Have you noticed the saddest person always has the most beautiful smile
Kid Cudi

Edytowane przez Bayje
Czas edycji: 2012-03-11 o 15:02
Bayje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 15:04   #1176
trustmyself
Zakorzenienie

GG do trustmyself

Na razie nie ma zdjęć, znaczy są - szczątkowe, na których głównie bryluje Oliwier Janiak i jury

Narysuj mnie
Pociągnij kreskę
Dodaj uczucia
Stwórz...

To nie pech, że trafiamy na siebie, to głupie szczęście.
trustmyself jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 15:14   #1177
maffash
Zakorzenienie

Znacie jakies ciekawe serwisy z oferta prac dla nian?
maffash jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 15:14   #1178
NioseWamPicie
Zadomowienie

Cytat:
A jak facet jest bezrobotny to robi z kapsla po tymbarku ?
tylko musi być z dobrym hasłem
NioseWamPicie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 15:16   #1179
6cf34e7e8f39cee75534fdb852be8187cc381168_600e0a0280783
Konto usunięte

Siemanko jak ktoś lubi psy to zapraszam na bloga zdjęcie mojego bernardyna

A ja przed chwilą obejrzałam ostatanią część Harrego Pottera nie przepadam za tą bajką, ale ten odcinek jest fajny
6cf34e7e8f39cee75534fdb852be8187cc381168_600e0a0280783 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 15:27   #1180
tova1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maffash Pokaż wiadomość
Znacie jakies ciekawe serwisy z oferta prac dla nian?
www.niania.pl
tova1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 15:38   #1181
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:
A jak facet jest bezrobotny to robi z kapsla po tymbarku ?
Nie, ściąga kółko z karnisza

Cytat:
Czyli lepsza jest konkubina z pierdzionkiem niż bez? Bo pierścionek to symbol zaręczyn - poczatku okresu narzeczeństwa, czyli okresu przygotowań do ślubu i dalszego wspólnego życia. Chyba, ze pozbędziemy się tradycji, i wtedy jest to zwykły pierdzionek, nic nie znaczący. Bo jeśli jest się w narzeczeństwie, czyli odbyło się zaręczyny, to nosi się pierścionek zaręczynowy, jest się narzeczoną i narzeczonym i przygotowuje do zaślubin, w innym przypadku jest to zwykła błyskotka.

Acha, jeszcze jedno. To, czy ktoś na przygotowanie do ślubu w sensie organizacyjnym potrzebuje rok czy 3 lata a może pół roku, to inna kwestia
Do zaręczyn nie przywiązuje się takiej wagi jak dawniej- gdzie była ona czasem traktowana jako umowa przedwstępna i przewidywano odpowiednie sankcje za niedopełnienie

WYMIANA KSIĄŻKOWA

zoila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 15:41   #1182
lullaby22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewalucja Pokaż wiadomość
Witamy
ten wątek tak szybko leci że czasem coś umyka
Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
trzeba krzyczec))

witamy!

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------
Cytat:
Napisane przez lele Pokaż wiadomość

cześć

Od razu mam lepszy humor
lullaby22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 15:43   #1183
maffash
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tova1 Pokaż wiadomość
Tą znam Zalozylam tam konto wczoraj Chociaz pracy bede potrzebowala od czerwca to juz sie rozgladam za czyms
Stary 2012-03-11, 15:45   #1184
jofka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zoila Pokaż wiadomość
Nie, ściąga kółko z karnisza

Do zaręczyn nie przywiązuje się takiej wagi jak dawniej- gdzie była ona czasem traktowana jako umowa przedwstępna i przewidywano odpowiednie sankcje za niedopełnienie
Tak jest nadal w Niemczech Jeśli się zerwie zaręczyny to trzeba liczyć się ze zwróceniem kosztów np. poczynionych na poczet przyszłego ślubu

25.08 Codzienny makijaż na lato.
28.07 Must have dla cery tłustej- żel LASS ze złotem!
07.07 Nowość:Mleczko do ciała Isana z 10% mocznikiem.
08.06 "Rajstopy w spray'u od Sally Hansen taniej.

Loving & be loved by U
jofka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 15:54   #1185
snowhitee
Zakorzenienie

hej

Cytat:
Napisane przez enn_ Pokaż wiadomość
I jak idzie pakowanie?

A w ogóle to skusiłam się na olejek Alterry, ten antycellulitowy, zakładając, że będzie pachnieć lepiej niż ten z awokado () i... jest cudowny. Pachnie tak pięknie, że mogłabym się nim ciągle maziać, już wiem, że zużyję go nie tylko do włosów.
ten olejek pachnie cudnie

Cytat:
Napisane przez LeejdiNaati Pokaż wiadomość
To może pora o takim czymś pomyśleć w naszym gronie?

A co do pudru, to przez Twojego posta mam na niego chrapkę!
bardzo fajny jest, naprawdę

[1=6cf34e7e8f39cee75534fdb 852be8187cc381168_600e0a0 280783;32855134]Siemanko jak ktoś lubi psy to zapraszam na bloga zdjęcie mojego bernardyna

A ja przed chwilą obejrzałam ostatanią część Harrego Pottera nie przepadam za tą bajką, ale ten odcinek jest fajny [/QUOTE]

ale świetny

u mnie od wczoraj nowa pomadka Wibo

Dbam o siebie
od marca ćwiczę brzuch i pośladki

snowhitee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 16:00   #1186
ama09
Zakorzenienie

witam

znacie podkłady Golden Rose?

u mnie dziś 'słocze' linera z Catrice
ama09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 16:12   #1187
Annaluka
Zakorzenienie

Cytat:
hehe

2 lub 3 pensje
Bo w jednej z książek czytałam, że 2 a ogólnie jest przyjęte, że 3
Nie wyobrażam sobie tego... Gdybym dostała taki drogi pierścionek bałabym się go nosić.
Dla mnie zaręczynowy jest pierścionkiem codziennym i musi być użyteczny.

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;32854627] Zaręczyny = pewien ślub i konkretne czyny ku niemu.[/QUOTE]

Zgadzam się...

Ja też raczej nie uznaję czegoś w rodzaju ''zaręczyny-pajęczyny'.
Po co zaręczyny, skoro ktoś nie dąży do ślubu albo w ogóle go nie zamierza brać?
Stary 2012-03-11, 16:13   #1188
Candy Killer
Zakorzenienie

Cytat:
hehe

2 lub 3 pensje
Bo w jednej z książek czytałam, że 2 a ogólnie jest przyjęte, że 3
hehe tez to czytalam ale uwazam ze w dzisiejszych czasach jest to malo realne ..chyba ze sie mieszka z rodzicami :P bo inaczej nie widze tegooo jakos..

my z tż-tem mieszkamy sami , on ma kredyt na auto i szczerze starcza nam od 1szego do 1szego bez szalu jakiegos i nie wiem jakim cudem mialby tyle odlozyc serio
dlatego ja nie przywiazuje uwagi do tego ile dana blyskotka moglaby kosztowac bo to jest dla mnie cos symbolicznego

pomine fakt ze jestesmy ze soba prawie 10 lat i przykleku nie bylo alee jakos nie mam parcia na to
polowa moich znajomych sie rozwodzi...jakos ludziom coraz mniej na sobie zalezy po malzenstwie...wiem wiem ze to indywidualna sprawa a nie regula ale przeraza mnie to

If You can dream it , You can do it...

Candy Killer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 16:14   #1189
tova1
Zakorzenienie

Cytat:
Tą znam Zalozylam tam konto wczoraj Chociaz pracy bede potrzebowala od czerwca to juz sie rozgladam za czyms
to jeszcze sa konkretne ogłoszenia na portalu gazety wyborczej
tova1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 17:23   #1190
dzolls
Zakorzenienie

dzień bobry i uwaga, będzie długi dzollsowy post do wszystkich
Cytat:
Napisane przez Candy Killer Pokaż wiadomość
dziewuszki wrocilam niedawno z wystawy kociakow i bylam w raaaaju ponad 500 kotow napeeewno bylo od cudny main coon'ow poprzez brytyjczyki , bengale , rosyjskie , persy , syjamy i devon rexy
cudaaaaaaaaaaaaaa nie sprzedawali tak kotow poniewaz byly to miedzynarodowe mistrzostwa i wystawa sprzedawali jedynie zabawki, jedzenie oraz wszelkiej maski drapaki i rzeczy dla kociomberkow

wiekszosc kotow spala albo sie wylegiwala ..cos mi sie wydaje ze oni daja tym kotom cos na uspokojenie bo przy takiej ilosci ludzi one byly tak spokojne i obojetne ze az dziwne..dopiero pozniej zaczynaly pokazywac charakterki to chyba je puszczalo

wlasnie zmniejszam zdjecia
Munchkiny były? Strasznie mi się marzy!
Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Przeprowadziliśmy się

Cytat:
Napisane przez lele Pokaż wiadomość
No i czuję się starawa- dziś po raz pierwszy, przy obiedzie, rodzice zapytali się mnie o ślub.. Z wyraźnym naciskiem, że powinien on się odbyć w niedalekiej przyszłość Całkowicie się tego nie spodziewałam. Odpowiedziałam zgodnie z prawdą, że w najbliższej przyszłości nie zamierzamy, ani nic, ale jak się zaręczymy to w ciągu roku czy dwóch ślub będzie. Ale jeszcze nie teraz. Przecież jestem jeszcze taka młoda.. Bardzo mnie to zdziwiło, że moi rodzice powiedzieli to co dziś powiedzieli (rozmowa była spokojna, dłuższa), bo oni nigdy nie byli z tych, którzy raz dwa by do ołtarza gonili innych! Musiałam się wam wygadać..
Moja babcia i mama chcą wnuków strasznie, a co ja mam powiedzieć, ani dzieci, ani faceci mi w głowie
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;32847950]Dobry!
Właśnie wróciłam z Berlina i nie mam siły Was nadrabiać -.-
Powiem, że jestem baaardzo zadowolona z wyjazdu, a szerszą relację ze zdjęciami zdam jutro [/QUOTE]
Uwielbiam Berlin! Już od dawna planuję znów tam jechać (byłam już kilka razy) ale jakoś tak się nie składa
[1=6cf34e7e8f39cee75534fdb 852be8187cc381168_600e0a0 280783;32850294]U mnie jeszcze szybko w głowie zostaje melodia czy piosenka z reklamy Beko [/QUOTE]
Albo "daj sie zaskoczyć, jakością biedronki, codziennie niskie ceny" i "mniej niż zerooooooo" xD

Oprócz tego wszystkie przedszkolne piosenki po angielsku i 10 butelek, bo jak uczyłam angla w przedszkolu rok temu, to musiałam to śpiewać prawie że na każdych zajęciach
Cytat:
Uff, żyję! I nie, nie wygrałam i bardzo się z tego cieszę
Cytat:
Bo to co odwalił organizator to się nadaje na książkę, żenada
Cytat:
Na razie nie ma zdjęć, znaczy są - szczątkowe, na których głównie bryluje Oliwier Janiak i jury
Napisz książkę w czasie, gdy będę oglądać zdjęcia, co więcej słuchaj mnie, mam dobre pomysły
EJ właśnie, jak konkurs lajkowania?
Potrzebujesz inspiracji czy wypoczynku?
[1=6cf34e7e8f39cee75534fdb 852be8187cc381168_600e0a0 280783;32855134]Siemanko jak ktoś lubi psy to zapraszam na bloga zdjęcie mojego bernardyna

A ja przed chwilą obejrzałam ostatanią część Harrego Pottera nie przepadam za tą bajką, ale ten odcinek jest fajny [/QUOTE]
Harry Potter jest w dechę, lubię, książki czytam zawsze w czasie sesji na uczelni, tak mnie to relaksuje i wiedza lepiej wchodzi
Cytat:
Napisane przez lullaby22 Pokaż wiadomość
Od razu mam lepszy humor
Przygotuj się na to, że tak zawsze będzie, tu wariatkowo, a co jedna, to większa wariatka witamy i życzymy refleksu, żebyś umiała nadążyć

edit: ja dziś też zrobiłam pizzę, ale to taka pizza-nie pizza, bo ja nei przepadam, więc to raczej ciasto pizzowe z warzywami i kurczakiem :P Wyszło jak zwykle przepyszne, jak chcecie, mogę Wam zrobić fotkę :P a co, narobię smaka

curl it, baby!

Edytowane przez dzolls
Czas edycji: 2012-03-11 o 17:43
dzolls jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 17:46   #1191
maffash
Zakorzenienie

dzolls pokaaz
Stary 2012-03-11, 17:52   #1192
Candy Killer
Zakorzenienie

Dzolls..nie bylo

If You can dream it , You can do it...

Candy Killer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 18:00   #1193
dzolls
Zakorzenienie

wrzucam na bloga :P

curl it, baby!
Stary 2012-03-11, 18:03   #1194
panna mrau
Zakorzenienie

GG do panna mrau

Cytat:
Jak po 3 latach nie ma pierścionka nie ma to trzeba uciekać. Ta 3letnia teoria się sprawdza. Jeśli po 3 latach nie wie czego chce, to znaczy, że nie chce
a tam, takie gadanie... ludzie są zbyt różni, aby tak generalizować.

Cytat:
nie wiem czy to od wieku zależy, ale od sytuacji na pewno - ja od 2 lat wysłuchiwałam, że powinniśmy się zaręczyć, bo razem mieszkamy, bo co ludzie powiedzą, bo w końcu przecież planujemy wspólną przyszłość! a my twardo wszystko w swoim czasie zrobiliśmy.

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;32854692]Dokładnie się z powyższym zgadzam, choć nie rozumiem pierwszego zdania w tym kontekście.
Uważam po prostu, że to, że pierścionka nie ma, nie oznacza, że ślub jest jak najbardziej w planach, a takie podejście, że w ciągu 3 lat pierścionek musi być, jest dla mnie nieco dziwne [/QUOTE]

Ja z kolei nie zgadzam się trochę z tym, że zaręczyny to już od razu ślub i planowanie wszystkiego. My się zaręczyliśmy, ale na początku (przed zaręczynami) planowaliśmy ślub po skończeniu studiów w przyszłym roku albo na początku 2014. Ale bez bliższego określania terminu czy robienia jakichkolwiek kroków w kierunku ślubu i wesela. A w dwa tygodnie po zaręczynach wybraliśmy termin tegoroczny, 5 dni później mieliśmy zarezerwowaną knajpę na weselę Nie zaręczaliśmy się z planem ślubu - ot, w przyszłości tak. Ale wyszło jak wyszło
Chociaż z drugiej strony z nami to też tak dziwnie - my od 3 lat praktycznie wiemy, że albo na ostatnim roku studiów albo po licencjacie już weźmiemy ślub i będziemy 'montować' rodzinkę a że ślub wyszedł trochę wcześniej... ja się nigdy nie musiałam dopraszać deklaracji ze strony mojego TŻa, bo sam z siebie mi powiedział na początku znajomości, że ma wobec mnie poważne plany, a potem wszelkie rozmowy na temat przyszłości wynikały same z siebie.

Wróciłam niedawno z sesji - okazało się, że malowałam dziewczynę, która organizowała sesję z tym egzotycznym kotem w Bydgoszczy (drojza? ), a zdjęcia robił jeden z tamtych fotografów jaki świat mały jest
panna mrau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 18:09   #1195
maffash
Zakorzenienie

dzolls z jakiego przepisu robisz ciasto?
Stary 2012-03-11, 18:13   #1196
DontSaySorry
Zakorzenienie

Dziewczyny, założyłam bloga i zanim zacznę tworzyć chciałabym, żeby wszystko jako tako wyglądało
Oczywiście mam problem :P Jak ustawić szerokość kolumn, by blog wyglądał mniej więcej tak jak u Uli http://adamantwanderer.blogspot.com/ , a nie tak jak np. tu http://pik-pok.blogspot.com/ ?
Stary 2012-03-11, 18:15   #1197
dzolls
Zakorzenienie

Cytat:
dzolls z jakiego przepisu robisz ciasto?
Ja ogólnie jestem totalna improwizatorka kuchenna i wspieram sie tylko przepisami, tak wyszło :P
Bazuję na przepisie z takiej starej książki kucharskiej, bodajże kuchnia śląska, ale wychodzi mi różnie :P
Trzymam się ogólnie na oko proporcji - dziś np. 3 porcje ciasta, a ja dałam drożdży jak do 5, bo tylko do tego używam, więc by się zepsuły i uciekło z miski a sam przepis banalnie prosty:
drożdże (20dkg) utrzeć z cukrem, wsypać mąkę (2 szklanki), wlać ciepłej wody (3/4 szklanki), wbić jajko, wymieszać, podgrzać suszarką do włosów, złapać jak ucieka, ugnieść z oliwą, wyłożyć na blachy, posypać czym chcemy i sru do piekarnika, aż się ładnie upiecze

curl it, baby!

Edytowane przez dzolls
Czas edycji: 2012-03-11 o 18:18
Stary 2012-03-11, 18:16   #1198
Karen15
Zakorzenienie

Lubicie Frugo?
Ja nigdy nie piłam, ale ostatnio w łapki wpadł mi kisiel o smaku czarnego soczku frugo
Karen15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 18:17   #1199
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:
Napisane przez dzolls Pokaż wiadomość
Ja ogólnie jestem totalna improwizatorka kuchenna i wspieram sie tylko przepisami, tak wyszło :P
Bazuję na przepisie z takiej starej książki kucharskiej, bodajże kuchnia śląska, ale wychodzi mi różnie :P
Trzymam się ogólnie na oko proporcji - dziś np. 3 porcje ciasta, a ja dałam drożdży jak do 5, bo tylko do tego używam, więc by się zepsuły i uciekło z miski a sam przepis banalnie prosty:
drożdże utrzeć z cukrem, wsypać mąkę, wlać ciepłej wody, wbić jajko, wymieszać, podgrzać suszarką do włosów, złapać jak ucieka, ugnieść z oliwą, wyłożyć na blachy, posypać czym chcemy i sru do piekarnika, aż się ładnie upiecze
Nie wiedziałam, że pizza jest specjalnością kuchni śląskiej

WYMIANA KSIĄŻKOWA

zoila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 18:21   #1200
dzolls
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karen15 Pokaż wiadomość
Lubicie Frugo?
Ja nigdy nie piłam, ale ostatnio w łapki wpadł mi kisiel o smaku czarnego soczku frugo
znam, uwielbiam, na nowo się raczę, pamiętam z czasów dzieciństwa
Cytat:
Napisane przez zoila Pokaż wiadomość
Nie wiedziałam, że pizza jest specjalnością kuchni śląskiej
No bo nie jest, ale ta książka to jest normalnie wow

curl it, baby!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości