Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII-VIII - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. 1 2,00%
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! 6 12,00%
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki 1 2,00%
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! 1 2,00%
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. 10 20,00%
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. 0 0%
Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. 14 28,00%
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy 1 2,00%
W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. 16 32,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-11, 22:38   #3601
marzena_S
Zadomowienie

Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Dziewczyny,się zakochałam W takiej torebce: http://www.trendsetterka.com/produkt...-xl-fuchsia-3/

I teraz siedzę i biję się z myślami, czy kupić, czy nie
Bo mi się marzy i w czasach "przedTymonowych" na pewno bym z nią łaziła na co dzień. Ale teraz, od 6,5 miesiąca, nie noszę torebek swoich, tylko tę wielką, w kropki, przyczepianą do wózka, z zapasem pieluch, grzechotek i ciuszków na zmianę. Nawet jak sama wyskakuję do sklepu, to tez tę biorę
To może lepiej weź tą http://www.trendsetterka.com/produkt...obo-fuchsia-2/. Na pewno zmieszczą się w niej rzeczy Tymka i Twoje.
Tak poważnie to bardzo fajna, bierz! Mamie też się coś od życia należy (i myślę, że ze 2 pieluszki i bodziaka tam upchniesz!)
Stary 2012-03-11, 22:39   #3602
youyou
Zakorzenienie

Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII

brumek no tak podobno jest, albo może moje dzieci jakieś dziwne i lubią? Filip np z wielkim upodobaniem ssał sobie cytrynę jak był mały. Kwasił się w najlepsze ale mordka mu się cieszyła
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 22:40   #3603
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Bo mi się marzy i w czasach "przedTymonowych" na pewno bym z nią łaziła na co dzień. Ale teraz, od 6,5 miesiąca, nie noszę torebek swoich, tylko tę wielką, w kropki, przyczepianą do wózka, z zapasem pieluch, grzechotek i ciuszków na zmianę. Nawet jak sama wyskakuję do sklepu, to tez tę biorę

u nas to samo
mam błyszczyk pomiedy pieluchą a ksiązeczką zdrowia

Kup sobie Brumeczku
tak dla czystej przyjemności
Stary 2012-03-11, 23:10   #3604
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
1. u nas też przez kilka dni było mmma
a teraz wyraźne mama
a najlepszy jest fakt że on nie wie co mówi a ja się ciesze jak głupia

2.od kilku dni pracuje po 3 godziny
od kwietnia miałam pracować po 4 ale jeszcze sama nie wiem
coraz lepiej odnajduje sie w pracy
ale szkoda mi każdej chwili spędzonej z Jasiem
czas pokaże
1. Pogrubione - jak ja to dobrze znam Akurat nie odnośnie mówienia mama, ale w tysiącu innych rzeczy. reaguję podobnie, a spojrzenie mojego męża jest wtedy bezcenne Na 100% facet się zastanawia, jak się ze związku z tą wariatką wymiksować

2. Czyli rozkręcasz się
Masz rację że czas pokaże. Spróbujesz i na pewno szybko się przekonasz, co dla Ciebie będzie najlepsze

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
brumek no tak podobno jest, albo może moje dzieci jakieś dziwne i lubią? Filip np z wielkim upodobaniem ssał sobie cytrynę jak był mały. Kwasił się w najlepsze ale mordka mu się cieszyła
Łeeeee Na samą myśl mnie skręca Ale mój mąż też uwielbia. Brr...

Cytat:

u nas to samo
mam błyszczyk pomiedy pieluchą a ksiązeczką zdrowia
Błyszczyk i książeczka też są I puder nawet I pendrive
Stary 2012-03-12, 06:56   #3605
aania_20
Zakorzenienie

dzień dobry
kolejny dzień od północy nie ma nic do czytania

Cytat:
1
1. To sie nie nacieszyłaś nim za długo A od dawna on tak pracuje, że wyjeżdża? Od zawsze?
3. Też uwielbiam! Mój ma 750 ml U mamy mam taki drugi, bo jak dostaję kawę/herbatę w mniejszym, to się czuję oszukana A najgorzej jest w Ikei - tam dają kawę w takich maleństwach jak do espresso i żeby się napić muszę sobie 4 robić
1- od zawsze - tzn zanim jeszcze się poznaliśmy. A po drodze jezcze mieliśmy dwa wyjazdy takie na 7 miesięcy i kilka na parę tygodni, więc weekendowe spotkania to już do częstych należą... :|
3- o tak, też mnie to w Ikei wkurza

Adaś od rana przedrzeźnia mnie jak kaszlę (udaję)... i robi do tego taką zawadiacką minę....

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Hmm, o tym w książce chyba nie pisali. Bo muszę się przyznać, że to mój mąż wygrzebał w instrukcji obsługi dziecka do 1 r.ż., bo miał już dość moich narzekań na nocne wstawanie.

znalazłam jakieś o zasypianiu, zobaczymy co się z nich dowiem..

choć obawiam się że to ma związek z nieobecnością taty - bo dziś TŻ był, to mały spał w miarę ładnie...

Cytat:
a u nas w skrócie
-mój pierworodny jest megaśny
-ładnie zasypia od kilku dni(od kiedy 2 ząbek sie pojawił)
-zjadł zupke buraczkową z żótkiem produkcji maminej
-woła MAMA (nie wiedomo do kogo ale woła)
-jutro do pracy...nie chce mi się po tych kilku dniach wolnego
klask i:
Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Lece pod prysznic i spac. Od jutra 2 zmiany 13.30-20.30 trzymac kciuki, abym nie polegla na placu boju
i gratuluję samozaparcia przy diecie

Cytat:

Dziewczyny,się zakochałam W takiej torebce: http://www.trendsetterka.com/produkt...-xl-fuchsia-3/
fajna, bierz
Cytat:
1 Akurat nie odnośnie mówienia mama, ale w tysiącu innych rzeczy. reaguję podobnie, a spojrzenie mojego męża jest wtedy bezcenne Na 100% facet się zastanawia, jak się ze związku z tą wariatką wymiksować

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 07:18   #3606
jacieeeee
Wtajemniczenie

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 07:21   #3607
JustPi
Rozeznanie

dzień dobry mówię ja, kubek kawy i dwa skowrony
moje dziecko starsze to chyba ma budzik w doopce albo innym miejscu, 6 a ona rześka i wyspana i szczebiocze i oczywiście zaraz druga też się budzi i świergolą razem

wszystkiego najlepszego dla Filipa, Emila, Hani, Marysi, Natana i dzisiejszego Dawida

oficjalnie chciałam się pochwalić, że Hania opanowała sztukę pełzania, jak zawodowy żołnierz
JustPi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 07:57   #3608
alibany
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
W ramach podziękowania dla wszystkich ciotek filmik z groźną Hanią.
http://www.youtube.com/watch?v=TQqGH...ature=youtu.be

I na koniec zdjęcie mojego 7-miesięcznego Hanusiaka.
Ślicznotka

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

Alibany, co TŻ robi? Na długo wyjeżdża?
Aniu tż pracuje w firmie multimedialnej.
wyjeżdza w zależności od tego czy i ile ma eventów do realizacji.
teraz wyjechał w sobotę to wróci przy dobrych wiatrach pod koniec miesiąca.... I też tak mamy od zawsze, tzn od kiedy się poznaliśmy, taką ma prace,więc wiedziałam na co się piszę. Tylko te parę lat temu to jeździłam z nim na jakieś fajniejsze koncerty, czy jak robił skoki w Zakopanem to robiłam sobie urlop w górach, festiwale w Sopocie to znowuż urlop nad morzem....a teraz nie mamy takiej możliwości więc siedzimy i czekamy z Alą na przyjazdy tatusia do domku

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
kochane nie mam weny ...

jakoś kiepski humor, nie siedzę w krzakach bo mnie zaraz znajdą co poniektóre ale nie umiem się wbić

nie za fajnie się dzieje u mojej mamy w pracy i przez to pare naszych planów może nie wypalić stąd dołek

solenizantom mnóstwo buziaków

dziękuję za troskę odnośnie moich paluchów-juz lepiej, goją się na szczęście szybko
Ojej ściskam mocno, nie smutaj

Cytat:

a u nas w skrócie
-jutro do pracy...nie chce mi się po tych kilku dniach wolnego

Cytat:
Napisane przez JustPi Pokaż wiadomość

oficjalnie chciałam się pochwalić, że Hania opanowała sztukę pełzania, jak zawodowy żołnierz

Dzień dobry!
Dzisiaj spanie do 6.20 fajnie było otworzyć oczy i zobaczyć, że jest jasno Nie mogłam uwierzyć, że nie zaczęłyśmy dnia o 5tej

Ali idzie druga dolna jedynka, już widac kreseczkę. przy pierwszej jedynce od kreseczki minął dzień do przebicia...oby teraz też poszło szybko i bezboleśnie. Bo póki co odpukac, nie chwaląc, nie wiem co to ząbkowanie z tej mniej przyjemnej strony
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 08:02   #3609
Marina1
Zakorzenienie

Dziewczyny co myślicie o takim wózku? ----> http://allegro.pl/ang-wozek-spacerow...174951734.html
Miała któraś doświadczenie ?
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 08:06   #3610
mamad1
Zadomowienie

Witam poniedziałkowo
Noc minęła dosyć tradycyjnie. Kilka pobudek zaliczyłam
Mały właśnie wyrzuca zabawki z łóżeczka A ja jem sniadanko i piję kawkę

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
fajnie Ci, u mnie śnieg z deszczem i slońcem się przeplatał
U nas rano deszcz, potem słóńce i śnieg też sypnął, gdy bylismy na spacerze. I głowy chwilami chciało urwać

Cytat:
A u nas dziś jabłuszka ze słoiczka nie zjadł ani łyżeczki Po prostu buzi nie chciał otworzyć. Ale nie mam tego złego - zjadłam je sobie z serkiem wiejskim Pycha
Potem dałam mu kawałek banana i choć nie zjadł, to chociaż się nie krzywił tak, jak poprzednio. W końcu dałam mu zeskrobane jabłko na łyżeczce i JADŁ! Otwierał sam buzię! A kilka dni temu nie chciał. I teraz zastanawiam się - bo zawsze jak go karmię, to w foteliku. Ze dwa razy na kolanach próbowałam. A to jabłko dziś dałam mu, jak leżał na podłodze, na brzuszku, oparty na rękach. Może w tym tkwi sekret

Lecę, bo mnie syn w stopę gryzie
Tymek to twardy zawodnik
A ja ostatnioPatryka na kolanach właśnie karmię. Jak ma zjeść, to je szybko, a jak nie to nie. Choć już coraz lepiej mu to idzie Wczoraj zjadł prawie pól dużego obiadku, prawie cały deserek i ok. 80ml kleiku (tyle akurat udało mi się odciągnąć mleczka - potem dojada UU), więc jak na niego to duuuużo

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
Witam się z Dominikiem!!!

Meldujemy się, że żyjemy. Ja oczywiście tak z doskoku nadrabiam jak jakiś zbir w krzakorach Tak czas ostatnio szybko leci i dużo się dzieje, że nie mam na nic czasu. A poza tym coraz cieplej się robi to i więcej czasu spędzamy na spacerkach. Tak w skrócie co u nas i od razu przepraszam, że Was nie zacytuje, ale chociaż się przypomnę..
Miło, że się odezwałaś i same dobre wieści

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Sprawiłaś, że mój nastrój się zdecydowanie poprawił, bo mam takie wyrzuty sumienia, że już 3 czerwoną herbatę piję

A to działa też w drugą stronę - jeśli ktoś próbuje sie nieumiejętnie odchudzać (te prawie głodówki) i o wiele za mało dostarcza organizmowi kalorii, to ten przechodzi na "tryb oszczędny", zwalnia metabolizm i mniej energii spala

Cytat:
Odpowiednie karmienie plus regulacja dziennych drzemek dają dobre wyniki, choć oczywiście nie każda noc jest dobra. Może komuś się przyda...
U nas przy UU nie przejdzie ta metoda Z drzemkami już zrobiłam porządek...

Cytat:
A jutro prawdopodobnie czeka nas pobranie krwi Prawdopodobnie, bo jak się uda złapać mocz, to pojadę z nim jutro, jak się nie uda, to spróbuję we wtorek. A badania musimy zrobić na czwartek. Wtedy mamy szczepienia, a pediatra przy okazji chce sprawdzić, czy anemia nie wróciła na pewno.
.

Cytat:
Napisane przez Naataaszkaa Pokaż wiadomość
A ja jutro do pracy.. aaaaaaaaaaaa.. kto pójdzie za mnie?
A wiesz, że ja mam wrażenie, że nigdy nic w życiu innego nie robiłam, tylko dzieckiem się zajmowałam A tu ponad 8 lat pracy, studia w międzyczasie, życie między Zakopanem a Krakowem... A teraz czasem się czuję jak w klatce... Nie wiem, czy potrafiłabym iść teraz do pracy
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 08:06   #3611
aania_20
Zakorzenienie

Dominik i Dawid, wszystkiego najlepszego!!!!!!

Cytat:
zakosami? a serio to gratulacje
Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 08:23   #3612
patik87
Zakorzenienie

hej.

Milion pincet pobudek w nocy . Od 6 nie śpimy.
Dlaczego tak mało nadrabiania
Co się z Wami dzieje diewojki?
Stary 2012-03-12, 08:26   #3613
ellika
Rozeznanie

hej
tak piszę i piszę tego posta, przeczytałam, że same smuty, skasowałam.
Po prostu się przywitam
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 08:57   #3614
Marina1
Zakorzenienie

patik u mnie też pobudek milion pincet
Jak tam Twoja praca, odezwała się promo ?

elika, ja lubię czytać smuty, serio. Co Ci leży na sercu?

Robiłam wczoraj o 21 kopytka. Właśnie sobie podsmażyłam na paletni. Pierwszy raz w życiu robiłam i szok, bo dobre wyszły
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."

Edytowane przez Marina1
Czas edycji: 2012-03-12 o 08:59
Stary 2012-03-12, 09:00   #3615
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Moja dzisiejsza rozmowa z tż:
- Kochanie może kupimy Hani na święta "garnuszek na klocuszek"?
- Ale po co? Żeby grało jak Hania zrobi kupę? (tż połączył nazwę z grającym nocnikiem, który mu kiedyś pokazywałam ...a ja popłakałam się ze śmiechu )

Piękna dama

Cytat:
kochane nie mam weny ...

jakoś kiepski humor, nie siedzę w krzakach bo mnie zaraz znajdą co poniektóre ale nie umiem się wbić

nie za fajnie się dzieje u mojej mamy w pracy i przez to pare naszych planów może nie wypalić stąd dołek

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

U mnie nocka wczoraj też do
zwalam na pełnie
zęby też pewnie,ale żeby nie było że zawsze winowajcami są zęby to zwalam na pełnie
Ja już dawno się zorientowałam, że w czasie pełni moje dziecko śpi gorzej I na spacerach też nie mógł zasnąć...

Cytat:

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
trzymac kciuki, abym nie polegla na placu boju
Stary 2012-03-12, 09:01   #3616
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

To jak tak wszystkie sie witamy, to ja tez:

Sto lat dla dzisiejszych dzieciakow!
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 09:05   #3617
brumek
Zakorzenienie

Udało się złapać mocz! Po 35 minutach zaciętej walki
Jedziemy w związku z tym na pobranie krwi, więc proszę o wsparcie
Stary 2012-03-12, 09:07   #3618
Marina1
Zakorzenienie

brumku.
U nas rewelacyjnie się sprawdziły woreczki do zakladania na mocz.
Stary 2012-03-12, 09:09   #3619
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Hejka!
Dobra startuje dziś z SB, czas się brać za siebie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny co myślicie o takim wózku? ----> http://allegro.pl/ang-wozek-spacerow...174951734.html
Jakieś takie nogi ma chude...

Cytat:
Robiłam wczoraj o 21 kopytka. Właśnie sobie podsmażyłam na paletni. Pierwszy raz w życiu robiłam i szok, bo dobre wyszły
Ja podgrzewałam wczoraj kupne i rozgotowałam

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 09:16   #3620
madzia1k1
Raczkowanie

Cytat:
Oj widzę, że część z was ma problemy z częstymi pobudkami. To może podzielę się naszymi doświadczeniami:
1) Po pierwsze chyba udało się nam wyeliminować nocne karmienie. Do niedawna musiałam wstawać ok 1.30-2 żeby nakarmić małego głodomora. Zaczęłam karmić Idę ok 23 z własnej inicjatywy. Nie musiałam jej bardzo rozbudzać, wystarczyło wyciągnąć ją z łóżeczka i łapała smoczek od butelki. Po ok dwóch tygodniach załapała o co chodzi, je już pełną butlę 150 ml, wytrzymuje z jedzeniem do 5.30-6.00. Przy okazji zwiększyłam jej ilość mleka na noc. Wcześniej jadła tylko 120 i to było dla niej za mało.
2) Pisałam wczoraj o tym myleniu dnia z nocą. Otóż jeśli Kropka mało śpi w ciągu dnia to ok 18 robi się senna. Jeśli pozwolę jej zasnąć to śpi do 23-1 a później rozrabia. Staram się, żeby w ciągu dnia miała dobre warunki do drzemki, jeśli trzeba to kładę się z nią, a jeśli robi się senna wcześniej niż powinna wieczorem, to zabawiam ją ile się da.

Odpowiednie karmienie plus regulacja dziennych drzemek dają dobre wyniki, choć oczywiście nie każda noc jest dobra. Może komuś się przyda...
Oj tak potwierdzam to ostatnie zdanie. Ja też zmieniłam ostatnio schemat jedzenia i drzemek i teraz u nas idzie jak w zegarku. Dokładnie wiem co o której godzinie będzie i tak jest codziennie. I tak jak polecaliście daje więcej jedzonka po południu i dzięki temu Dominik jak zasypia o 20 tak śpi ostatnio do 5 i potem jeszcze do 7. Czasami już o 6 nie chce spać, ale jak ja śpie przykładowo od 22 do 5 bez pobudek to jestem wystarczająco wyspana i wybaczam mu te poranne pobudki

Cytat:
Ale fajny pomysł mieliście z tym spotkaniem Zamiast brzuchów - dzieci na rękach

A jutro prawdopodobnie czeka nas pobranie krwi Prawdopodobnie, bo jak się uda złapać mocz, to pojadę z nim jutro, jak się nie uda, to spróbuję we wtorek. A badania musimy zrobić na czwartek. Wtedy mamy szczepienia, a pediatra przy okazji chce sprawdzić, czy anemia nie wróciła na pewno.

.
Oj na prawdę świetne było to spotkanie,wstawię jakieś zdjęcia do K później. Dzieciaczki sobie wyrywały zabawki, dotykały się, patrzały na siebie...

za pomyślne wyniki

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Potwierdzam Myślę, że 15 stopni to było w cieniu, a na słońcu trochę więcej Ja wystąpiłam dzisiaj w samym sweterku i to rozpiętym

Kocham wiosnę!
Tez kocham wiosnę!!! A jeszcze bardziej lato

Cytat:
Dziękujemy wszystkich ciociom za 7-miesięcznicowe życzenia dla Hani. (nie będę wszystkich wymieniać, żeby nikogo nie pominąć)
W ramach podziękowania dla wszystkich ciotek filmik z groźną Hanią.
http://www.youtube.com/watch?v=TQqGH...ature=youtu.be

Madzia, 3mam kciuki za rozmowę- żebyś mogła zostać z Dominikiem tak długo jak planowałaś.

Moja dzisiejsza rozmowa z tż:
- Kochanie może kupimy Hani na święta "garnuszek na klocuszek"?
- Ale po co? Żeby grało jak Hania zrobi kupę? (tż połączył nazwę z grającym nocnikiem, który mu kiedyś pokazywałam ...a ja popłakałam się ze śmiechu )

Super filmik, groźna minka wcale nie tak groźna raczej słodka Dominik też od jakiegoś czasu różne minki dziwne robi..
Hania z tulipanem przepiękna.

I dziękuję za kciuki

Cytat:
wrócił w południe, a przed świtem znowu jedzie

W ogóle z Adasia się straszna gaduła od jakiegoś czasu robi jak włączy swoje niemowlęce gadanie to przestać nie może - i codziennie nowe sylaby dochodzą
!
dla Adasia gaduły

Cytat:
kochane nie mam weny ...

solenizantom mnóstwo buziaków

dziękuję za troskę odnośnie moich paluchów-juz lepiej, goją się na szczęście szybko

Cytat:

2. Nie mogę się tego doczekać Tzn. sylab i takiego prawdziwego gaworzenia, bo Tymcio raczej jeszcze nie gaworzy. "Mówi" dużo, ale to chyba nie jest gaworzenie.
Doczekasz się doczekasz, lada dzień i Tymek będzie nawijał

Cytat:

Kup, kup Śliczna

Cytat:
Dla mnie fajny, tylko jakoś tak zawsze bardziej mi się podobały rączki pełne a nie takie rogi, ale wizualnie ok.

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
hej.

Największe szczęście dla ojca i matki
Nad dobra ziemskie, rozkosze, dostatki
To ich krew - życie, to ich własne dziecię.
Co im nad wszystko droższe jest na świecie.

madzia1k1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 09:18   #3621
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Cytat:
Marinko brak podnóżka regulowanego więc jak dla mnie to i jak Igus będzie spał to mu będą nogi wisieć .... bo jak dziecko starsze to wiadomo że sobie podeprze na tym pasku gumowym

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 09:28   #3622
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Nie Monia, nie tylko Ty . Ja "przez przypadek" nauczyłam Kubę metalowej wersji pytania:"A jadłeś kiedyś kota?!". Potem mu wytłumaczyłam, że to tylko taki głupi żart, bo kotów się nie je .

U mnie w słowniku nie ma w odniesieniu do Zuzy taki wyrazów jak: księżniczka, dama, perełka, gwiazdeczka itp. Jest za to: dranica, paskuda, robal mały, diablica. Ale, żeby nie było, że jej tylko ubliżam () najmilsze jest: misia i kicia . Do Kuby misiek.

Nie lubię też zdrabniać imion moich dzieci i mało kiedy mówię: Kubuś i Zuzia. Są wszelkie odmiany tych imion (Kubaś, Kubala, Kubasisty, Jakubowy, Zuza, Zuziak, Zuzina, Zuzula, Zuzinda, Zuziakowa), tamte zdrobnienia nie chcą mi przejść przez gardło.

No i kilka głupich rymowanek Kuba ode mnie podłapał...

Ja jadłam, ale odporna jestem . Jeżu żebym tylko tej rymowanki nie zapamiętała, bo zaraz Kuba podchwyci
nadrabiam

wtrące tylko że jak artur mówi zaraz, to ja ciagle wtrącam "zaraz to taka wielka bakteria..." no i teraz mi dziec lata i chwali sie że jest gronkowcem (ogladal bylo sobie zycie...). no i DAJ to chinski sprzedwawca... nabiału

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 09:28   #3623
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Hello, właśnie miałam już list gończy za Tobą wysyłać

1. Ja już nie wiem, co mu odpowiada, serio Chyba od humoru zależy. Bo dotąd im coś było bardziej papkowate i płynne, tym wydawało mi się, że lepiej mu wchodzi. A tu zonk

2.
- to ja akurat wiem (po mamusi )
- no widzisz! a nie dowierzałaś, że to zęby-potwory
- taką to i ja bym zjadła
- Mój robi tylko takie "mma", ale raczej nie ma to z moją skromną osobą nic wspólnego
- ale tylko dwie godzinki, tak? szybko zleci a rodzice już wrócili z wczasów?

Serio? A ja w sobie pielęgnuję przekonanie, ze im słodsze tym wg niego lepsze Chociaż to jabłko HIPPa dość kwaskowate, jak na mój gust. No ale mój gust, to nie jego gust, więc może coś jest za rzeczy

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ----------

kup bo jest piekna

Cytat:
dzień dobry mówię ja, kubek kawy i dwa skowrony
moje dziecko starsze to chyba ma budzik w doopce albo innym miejscu, 6 a ona rześka i wyspana i szczebiocze i oczywiście zaraz druga też się budzi i świergolą razem

wszystkiego najlepszego dla Filipa, Emila, Hani, Marysi, Natana i dzisiejszego Dawida

brawo!!!

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
hej.

witaj w klubie, zb tym ze ja jeszcze w robocie siedze i mam sajgon

Cytat:
Udało się złapać mocz! Po 35 minutach zaciętej walki
Jedziemy w związku z tym na pobranie krwi, więc proszę o wsparcie
trzymam kciuki!!!

A u nas oprocz niewyspania wszystko ok. Moje dziecko jest przekochane, wczoraj sie z nim wybawilam na dywanie.
Kupilam mu tez krzeselko przenosne do karmienia i sie nie moge doczekac kiedy przyjdzie, bo wystarczy go zlozyc i juz jest w torbie :P
http://www.tublu.pl/Maluszek_w_podro...i_Pack-it.html
Ale martwie sie tez o mojego siostrzenca, wczoraj mial przebijana blone bebenkowa, bo mu sie ropka zbierala. Zapalenie ucha. Bidulek taki. Bez znieczulenia i plakal bardzo.
Stary 2012-03-12, 09:29   #3624
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
1- od zawsze - tzn zanim jeszcze się poznaliśmy. A po drodze jezcze mieliśmy dwa wyjazdy takie na 7 miesięcy i kilka na parę tygodni, więc weekendowe spotkania to już do częstych należą... :|
Podziwiam Myśmy byli przez pierwsze 4 miesiące dojeżdżającym małżeństwem...

Cytat:

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Ali idzie druga dolna jedynka, już widac kreseczkę. przy pierwszej jedynce od kreseczki minął dzień do przebicia...oby teraz też poszło szybko i bezboleśnie. Bo póki co odpukac, nie chwaląc, nie wiem co to ząbkowanie z tej mniej przyjemnej strony

Cytat:
Dominik i Dawid, wszystkiego najlepszego!!!!!!
Dołączam się do życzeń!
Stary 2012-03-12, 09:38   #3625
Marina1
Zakorzenienie

dzięki laski za opinie, kurde faktycznie nie ma tego czegoś ( zapomniałam pod nóżki ). Chyba poszukam czegoś innego!

Kajool Igorek Twojej siostry? Biedactwo

Aniu no to faktycznie, byłaś już przygotowana psychicznie () na te rozłąki. Tak jak i alibany

cholera i dalej nei wiem, zaćma mózgu.
Słoneczko i inne mielczanki to w tyg. się widzimy, co Wy na to? ( a, Beatka mi nie odp, nie wiem co z nią...)

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

http://allegro.pl/spacerowka-piccoli...170740254.html ten już ma chyba to pod nóżkami, nie?
Stary 2012-03-12, 09:40   #3626
ellika
Rozeznanie

marinko

w sumie to nic nowego - jestem cholernie niewyspana-K. się budziła co 1.5 h, wczorajsza wyprawa do Wro bezowocna, nie wiem jaki wózek kupić, a koniecznie muszę kupić w tym tyg. Pogoda do Czyli dóóóółłłł

brumek
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 09:46   #3627
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Boskie Kocham jamniki

U mnie tylko TAKIE wersje piosenek są na tapecie Z tym że w większości to twórczość własna, moja lub męża do melodii słodkich kołysanek
a znasz to http://www.deadpuppyrecords.com/sick.html (weersje english)?

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 09:48   #3628
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
marinko

w sumie to nic nowego - jestem cholernie niewyspana-K. się budziła co 1.5 h, wczorajsza wyprawa do Wro bezowocna, nie wiem jaki wózek kupić, a koniecznie muszę kupić w tym tyg. Pogoda do Czyli dóóóółłłł
Słońce na pocieszenie, powiem Ci tyle, że prawie wszystkie tu mamy podobne ,,smęty". Prócz Wro oczywista. A chcesz spacerówkę kupić? masz jakieś typy? może dziewczyny pomogą, ja się nie znam, nawet nie wiedziałam o podnóżkach w wózkach, dobrze, że słoneczko mi napisała
Stary 2012-03-12, 09:51   #3629
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:

Marinko jak dla mnie wygląda mało solidnie, weź pod uwagę że Igorek ma solidną wagę i ten maks 18kg w tym wózku wg mnie nie starczy na długo

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Ślicznotka

Aniu tż pracuje w firmie multimedialnej.
wyjeżdza w zależności od tego czy i ile ma eventów do realizacji.
teraz wyjechał w sobotę to wróci przy dobrych wiatrach pod koniec miesiąca.... I też tak mamy od zawsze, tzn od kiedy się poznaliśmy, taką ma prace,więc wiedziałam na co się piszę. Tylko te parę lat temu to jeździłam z nim na jakieś fajniejsze koncerty, czy jak robił skoki w Zakopanem to robiłam sobie urlop w górach, festiwale w Sopocie to znowuż urlop nad morzem....a teraz nie mamy takiej możliwości więc siedzimy i czekamy z Alą na przyjazdy tatusia do domku

Ojej ściskam mocno, nie smutaj

Dzień dobry!
Dzisiaj spanie do 6.20 fajnie było otworzyć oczy i zobaczyć, że jest jasno Nie mogłam uwierzyć, że nie zaczęłyśmy dnia o 5tej

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość

Piękna dama

Ja już dawno się zorientowałam, że w czasie pełni moje dziecko śpi gorzej I na spacerach też nie mógł zasnąć...

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
Oj tak potwierdzam to ostatnie zdanie. Ja też zmieniłam ostatnio schemat jedzenia i drzemek i teraz u nas idzie jak w zegarku. Dokładnie wiem co o której godzinie będzie i tak jest codziennie. I tak jak polecaliście daje więcej jedzonka po południu i dzięki temu Dominik jak zasypia o 20 tak śpi ostatnio do 5 i potem jeszcze do 7. Czasami już o 6 nie chce spać, ale jak ja śpie przykładowo od 22 do 5 bez pobudek to jestem wystarczająco wyspana i wybaczam mu te poranne pobudki

Oj na prawdę świetne było to spotkanie,wstawię jakieś zdjęcia do K później. Dzieciaczki sobie wyrywały zabawki, dotykały się, patrzały na siebie...

za pomyślne wyniki

Tez kocham wiosnę!!! A jeszcze bardziej lato

Super filmik, groźna minka wcale nie tak groźna raczej słodka Dominik też od jakiegoś czasu różne minki dziwne robi..
Hania z tulipanem przepiękna.

I dziękuję za kciuki

dla Adasia gaduły

Doczekasz się doczekasz, lada dzień i Tymek będzie nawijał

Kup, kup Śliczna

Dla mnie fajny, tylko jakoś tak zawsze bardziej mi się podobały rączki pełne a nie takie rogi, ale wizualnie ok.

bry poniedziałkowo -nie lubię poniedziałków caaaały tydzień przed nami ... i na dodatek znów leje i siedzimy w domku gdzie ta wiosna ja się pytam ????!!!!!

dla Dominika i Dawida z okazji miesięcznicy !!
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 09:52   #3630
karolinee1983
Zadomowienie

Hej jesteśmy i żyjemy nie było nas w weekend bo ktoś zawsze nas nawiedzał w domu i nie było czasu zajrzeć na W. Dziś też na kilka dni przyjeżdza moja koleżanka więc pewnie nie będę zaglądać na wątek. Teraz troszkę poczytam bo nie wiem kompletnie co się dzieje

Widzę, że na ostatniej stronie kciuki za Brumka trzymacie (oczywiście podłączam się pod nie ). Coś z Tymkiem nie tak??! Idę czytać! Miłego dnia!

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości