|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4291 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
Cytat:
mi położna o tych metodach mówiła właśnie... Chyba będę próbować ![]() a pomysł ivonki jest na 1-szej stronie. ten melisowy test. to miałam na myśli
![]() |
#4292 | ||||
Raczkowanie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Patrząc na wielkość dzidzi to chyba ten termin porodu mógł jakoś w tych okolicach 4 kwietnia
![]() |
#4293 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Karolca z tego co pamiętam to pisałaś że masz problemy z rękami. Ja od 2 dni mam wrażenie jakby bezwład rąk, tak jakby krew mi nie dochodziła tam , a na dodatek dziś rano złapał mnie skurcz w nadgarstku ![]() Czy Ty miałaś/ masz podobne objawy?? I czy pytałaś się może lekarza co to jest?? Może już pisałaś ale ja nie doczytałam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4294 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko dołączył do tego okropny ból po nocnym śnie. Mam zmrowiałe opuszki palców, praktycznie już bez czucia, ale są ciepłe i dobrze ukrwione. Lekarz powiedział mi, że mogę brac magnez, ale 3 tabletki na dobę. Biore tylko na noc i w nocy, smaruję róznymi specyfikami przeciwbólowymi, ale to nic nie daje, bo pomaga zasnąć, ale budzę się bez czucia w jednej lub drugiej ręce a w łokciu czuję niesamowity ból, jakby ktos próbował wyjąc mi ten nerw co tam przebiega. Połozna wyjasniła mi dokładnie, że takie coś bierze się stąd, że dziecko główką układa się w kanale rodnym powoli i uciska przez to na nerwy odpowiedzialne za czucie w kończynach. Obrzęk spowodowany puchnięciem trochę ustąpił, więc to na pewno nie od tego mam te bóle :/
![]() |
#4295 |
Gang Iren
|
Sprobuj!Nie zaszkodzi,a jedynie co to moze porod wywolac,a o to chodzi no nie? Ktos przetestowac musi czy to dziala ![]()
#4296 | ||
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
U mnie właśnie był taki ciągnący się, gęsty śluz podbarwiony niteczkami krwii... Cytat:
![]() No to teraz, korzystając z okazji że malutka wykąpana i śpi, szybko opiszę swój poród. Już dzien wcześniej miałam dziwne uczucie...Cały dzień spędziłam w biegu, ciągle coś robiąc-byłam na 2 spacerach, i to długich. Na wieczornym czułam się jakoś inaczej-podekscytowana, i nic mnie nie łapały żadne bóle pachwin i mogłam iśc na serio tak szybko jak chodziłam przed ciążą. Wieczorem poczułam dużo twardien macicy, lecz były to bezbolesne skurcze, dzidzia się dużo wyginała. Czułam, że brzuch obniżony i porobiłam parę fotek z Tż. W nocy czy też nad ranem, wstając siusiu przy podcieraniu wyczułam śluz, ale nie zapalam w nocy światła, więć nie sprawdzałam, a wkładka była sucha. Rano wstałam znów siusiu, i zobaczyłam że faktycznie, jest znów śluz-dużo gęstego śluzu, podbarwiony krwią lekko. Poczułam, że może to już tuż-tuż! Dzwoniłam więc do siostry i pisałam na naszym wątku, by się upewnić. Oczywiście, wiedziłam, że to może nic nie oznaczać jeszcze, bo akcja może zacząć się nawet po 2 tyg. choć wyczytałam, że jeśłi czop z krwią to raczej w ciągu 24h!!! ![]() ![]() ![]() Tz takze byl przy mnie przez caly czas, wszystko widzial, glowke wystajaca , moje rozciagniete krocze co zatem, lozysko itp i niczego sie nie brzydzil, byl ze mnie dumny i dumny z siebie, a w coreczce zakochal sie po uszy od 1 wejzenia. Wszystko robi kolo niej, a my mozemy wpatrywac sie w nia godzinami, jest taka slodka. Moj tz roztapia sie przy niej jak maslo, to samo tesc, ktory wczesniej zaklinal, ze on czeka na wnuka ![]() No to dodalam mega dlugasny opis, o bolu juz zapomnialam, tzn pamietam, ze bolalo bardzo oj bardzo, ale nie potrafie juz sobie przypomniec. To chyba tak to natura wymyslila, by kobiety decydowaly sie na kolejne dziecko ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4297 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4298 |
Zadomowienie
|
gratulacje dla nowo rozpakowanych mamusiek
![]() ![]() a tak w ogóle to weekend pod znakiem szukania rogówki do pokoju w agata meble w gliwicach Panie nas olały staliśmy naprzeciwko nich ok 10 min rozkładaliśmy narożnik i składaliśmy siadaliśmy na nim a te sobie o kawie konwersację prowadziły ( 4 laski) bardzo mało ludzi na sklepie także zajęte innymi klientami nie były no to my wyszliśmy sobie ze sklepu i pojechaliśmy do agaty do katowic tam z kolei masa ludzi a rogówka która nam wpadła w oko była by na 15 kwietnia ![]() ![]() ![]() http://www.abra-meble.pl/duzy-pokoj/...k-alabama.html no i zamówiliśmy w piątek maja przywieźc ![]() ![]()
![]() ![]() godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#4299 |
Wtajemniczenie
|
Julliczka - zycze Ci abys miala troche mniej nerwow i wiecej spokoju.
Pumka - oby humor sie poprawil i sprawy finansowe sie ulozyly jakos. ivonka no ponoc Tz zapial tak jak instrukcja nakazuje ![]() ![]() zadzwonil do nas na skypa Tz brat z USA. no i pytaja jak tam sie czuje itd, ja mowie ze super ze urzadzam sobie dluzsze spcery szybszym tempem, ze dzis umylam tkie okna przy drzwiach, ze nie musze na niczym stawac bo sa mojej wysokosci od ziemi max 160cm ![]() no i oni zaczeli jesc obid i mowia ze sezon grilowania uznaja za rozpoczety i pokazuja steki...polkrwiste....wie c jak ona mi o oknach to ja do niej: Ania i ty tez jesz ten stek - a ona ze pewnie - przeciez tylko ryb w ogole nie mozna jesc ale mieso tak....wiec mowie ze absolutnie - polsurowe?.....ale ona po pierwszej ciazy nawet nie slyszala o toksoplazmozie jak zapytalam czy miala to badanie, wiec wymieklam ze ona je to polsurowe grilowane mieso i zaczeli sie smiac ze przesadzam, wiec tylko powiedzialam - ze co kraj to inne obyczaje i niech sie doksztalca troche w tej kwestii, i nie chcialo juz mi sie dyskutowac bo dla nich to bylo takie smieszne. zreszta nie sa dla mnie zadnym wzorem w wychowywaniu dziecka wiec nie zalezy mi na ich radach, ktore zawsze udzielaja ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4300 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() oby, bo to juz 3 rok chudy z rzedu i oszczedzanie na wszystkim zaczyna sie mscic... Cytat:
wanna... ![]() u mnie to 40 letni zgnilek z brakami emalii. fuj,fuj,fuj. alez dzis narzekam... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4301 |
Rozeznanie
|
Ewelajna nawet nie wiesz jak czekałam na Twój opis!!! /dziękuję
![]() tylko mam parę pytań.. -czyli po 23 jeśli oni twierdzą że nic się nie wydarzy do rana (choć widać że nie mają racji) to Tż nie może być z nami?? a w tych durnych książeczkach piszą,że ten birth partner może z nami cały czas być ![]() ![]() ![]() -a jak było z kwestią obecności Tż na poporodowej sali? też jakieś limity były?że np 2h max i do domu,albo że na korytarzu widzenia jak w Pl? -a jak z dostępem do prysznica w czasie porodu,tzn 1-szej fazy? nie wiesz może? -ten dolargan Ci coś pomógł,czy bardziej otumanił? Matyldzie nic nie było po nim? bo mówią,że on negatywnie na dziecko wpływa... -TENS miałaś swoje czy ze szpitala brałaś? -pozwolili Ci rodzić na czterech? koleżance kazali wejść na to łóżko i tak na półleżąco rodzić musiała... bo ponoć dziecku mogło się coś stać ![]() -za ile godzin Ci kazali wstać żeby iść się umyć itd? Przepraszam że tyloma pytaniami Cię męczę,ale ciekawa jestem strasznie..Wybacz mi.. Odpisz kiedy Ci się będzie podobało,kiedy będziesz mieć czas na to...
#4302 |
Rozeznanie
|
ewelajna super opis porodu
![]() balbinka - raczej podchodze do tego z przymrużeniem oka że podziałało. W końcu tydzień wcześniej odszedł mi czop i a bardzo mocne skurcze przepowiadające były od 2 tygodni, nie mówiąc o skurczach od połowy ciązy. A dzień wcześniej miałam rozwarcie na 1,5 cm. Urodziłam niedługo po odstawieniu leków podtrzymujących. Ale próbujcie... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4303 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziwna dziewczyna... smiala sie z tego co Ty jej mowisz, ale chcialaby zebys Ty sluchala jej "zlotych" rad ![]() A nie pytali was o wozek? Wiedza, ze go sprzedajecie? Pewnie beda oburzeni jak sie dowiedza, w koncu wozek od nich tez pewnie bylby najlepszy... ![]() ewelajna super relacja ![]() balbinko, mi z kolei polozna mowila ze porodu nie wywoluja do 2 tyg po terminie ![]() A co do obecnosci TZ na porodowce powiedziala mi, ze nie trzymaja sie scisle przepisow i raczej przymykaja oko, moze to zalezy od szpitala...lub osob ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4304 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() mocno mocno bardzo mocno trzymam kciuki, zeby wybila godzina zero ![]() Cytat:
![]() ale mysle, ze to glownie zasluga tego, ze nie mialam ani naciecia ani pekniecia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4305 | ||||
Gang Iren
|
Cytat:
Dobrze,ze mialas wsparcie w Tz i ze bole juz za toba.A teraz tylko duzo szczescia i milosci do jednej malej osobki ![]() Cytat:
Cytat:
No swietni sa wrecz. A powiedz mi dlaczego nie mozna ryb jesc?? Tych w puszce czesto nie mozna i wedzonych na zimno.A tak poza tym to przeciez ryby zdrowe sa. Cytat:
I zycze ci,zeby juz sie skonczyly te chude lata. U nas bylo 7 takich mega chudych,ze i na chleb z dzemem potrafilo braknac.No a wczesniej tez wesolo nie bylo,bo ogolnie w domu sie nie przelewalo,mama sama mnie wychowywala.Wiec ja do kwestii finansowych podchodze z przymrozeniem oka,jestem juz przyzwyczajona,by radzic sobie w roznych sytuacjach i mimo wszystko nie zalamywac,bo inaczej dawno bym zeswirowala. Trzeba miec dystans do pewnych spraw.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4306 | |
Rozeznanie
|
Hmmm. Od kilku dni czasami pokłuwało mnie przy spojeniu łonowym.
Dziś przy kłuciu czuję lekkie parcie na stolec, w dodatku znalazłam na wkładce lepką galaretkę, przezroczystą ze złotawym/brązowawym zabarwieniem. na czop to chyba za wcześnie, może to jakaś infekcja? poradnia patologii ciąży w środę, zapytam. ---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4307 | |
Gang Iren
|
Cytat:
No ciekawe co to.Na czop faktycznie masz jeszcze czas. U nas pieniedzy nie bylo,ale moja corka odzywiala sie zdrowo,staralam sie zapewnic jej jak najwiecej,nie luksusy,ale jakies wyjscie do zoo,podstawowe zabawki,ktore dziecko musi miec do prawidlowego rozwoju,leki gdy zachorowala.Po prostu jak musialam wybrac albo kupie jedzenie albo zaplace rachunek,to kupowalam jedzenie(ja moglam zjesc byle co jak kasy nie bylo,ale dziecko mialo zawsze owoc,warzywo,nabial,ulubi ony soczek).I tak dorobilam sie dlugow. Ale nie ma co siac doline na naszym radosnym watku mamusiowo-dzieciaczkowym.Moja cora jest zdrowa,madra,grzeczna i niczym sie nie rozni od dzieci wychowanych w luksusach,a jesli juz to raczej na korzysc dla niej (bo mialam juz porownanie).
![]() |
#4308 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!
SMS OD NATKI ''WLASNIE ODESZLY MI WODY I JADE DO SZPITALA!!!!!!!!!!! kciuki!!!!! ojej a mi az ciarki przeszly i sie rozryczalam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4309 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4310 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Trzymamy kciuki ![]()
![]() |
#4311 |
Rozeznanie
|
88natka napisała że odeszły jej wody i jadą do szpitala
![]() ![]() podwójny dubel;/ ale kurde,ja czułam! ja czułam że ona się dziś rozsypie!!
"Hell is empty and all the devils are here." William Shakespeare Julian:22.03.2012 Leon:26.02.2015 Iiiii nadchodzi nowe ❤️ Edytowane przez balbinka20 Czas edycji: 2012-03-11 o 22:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#4312 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:56 ---------- Poprzedni post napisano o 00:54 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4313 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Madziara gratulacje ![]() ![]() 88natka gosia Moniadzięki słońca ![]() ![]() Kurcze tak bym chciała na bieżąco z Wami byc, czytać, tyle ważnych tematów poruszacie, poza tym ta atmosfera ahh ![]() A powiem Wam, że postępy jednak robię jeśli chodzi o przygotowania ![]() Poza tym chyba się nie chwaliłam, 16 lutego chyba miałam wizytę u mojego ginka i usg diagnostyczne - 30 tydzień wtedy był i moja Mała ślicznie się zaprezentowała. Jej waga na tamten dzień wynosiła 1500 g. Wszytko w porządku było. Mam nadzieję, że teraz też wszystko ok mimo moich stresów ![]() ![]() ![]() ewelajna niesamowity opis, super!!! ![]() heh mi chyba nie bedzie dane przeżyć naturalnego porodu ![]() O teraz natka rodzi TRZYMAMY KCIUKI ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4314 |
Gang Iren
|
Mialam pisac jeszcze o zdjeciach.
Mravka jak pieknie usmiecha sie Robert,idzie zakochac sie w tym cudzie ![]() Asika Zuzia jest kochaniutka,tak slodko spi! Uciekam spac.Chociaz nie wiem czy dam rade. Znowu sa takie emocje ![]()
#4315 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kciuki za szybka akcje ![]() ale poruszenie sie zrobilo... mamuski czuwaja... :p Edytowane przez rybka13 Czas edycji: 2012-03-11 o 23:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4316 |
Gang Iren
|
Julliczka super,ze na Usg wszystko bylo ok i na pewno tak jest nadal!
Fajnie,ze mimo iz jestes zabiegana udalo ci juz zebrac wyprawke. Nie pamietam czy wspominalas jak to jest u ciebie,dlaczego prawdopodobnie bedziesz miec cc?Jak mozesz,to napisz. A teraz juz dobranoc!
#4317 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4318 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wyprawkę w końcu uzupełniłam jakieś 1,5 tygodnia temu, wszystko na allegro pokupowałam. A ciuszków dostałam sporo, więc nawet do sklepów nie chodziłam, trochę szkoda, bo lubie sobie popatrzeć w sklepach na różne fajne rzeczy dla dzieciaczków ![]() ![]() wózek jeszcze czeka na pranie, ale to moja mama już się tym zajmie ![]() A co do cc - to nie pisałam tutaj o tym, bo w zasadzie od początku ciąży żyłam z myślą, że będę sn rodzić, bo tak chciałam. Ale jednak muszę kierować się rozsądkiem i trochę o sobie pomyśleć. Może to Wam się wydawać kretyńskie, ale dostanę skierowanie na cc ze względu na duże prawdopodobieństwo utraty słuchu z powodu zmian ciśnienia w uchu w trakcie porodu sn. Najgorsze jest to, że nie ma na to badań i to jest w zasadzie domniemanie. Albo zaryzykuję albo nie.. a lekarze to różnie mówią, jedna babka to wręcz mi zarzuciła, że ja chcę mieć na życzenie cc, to aż doprowadziła mnie do histerii tym tekstem. Bardzo bym chciała rodzić sn, ale ja chcę słyszeć swoje dziecko.. dlatego strasznie ale to strasznie miałam dylemat co do cc ![]() Edytowane przez julliczka Czas edycji: 2012-03-11 o 23:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4319 | ||||
Rozeznanie
|
![]() A więc...co ja to pisałam.... Weekend się udał...warto było przesiedzieć te dwa dni w kuchni, bo wszystkim gościom wszystko bardzo smakowało ![]() ![]() Choć trochę się chyba przeforsowałam....mam opuchnięte kostki i wszystko mnie boli...kość ogonowa i żebra z prawej strony, tak jakby mi się już tam płuca nie mieściły :/ ale cóż....jeszcze trochę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() w każdym razie gratuluję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Aha no i jeszcze miałam pogratulować świerzo upieczonym mamusiom!!!! ![]() Na mailu same piękne brzuszki no i maluszki, na widok których się rozpływam! ![]() Natka - czyli nie był to kolejny fałszywy alarm! super!!! oby poszło szybko i sprawnie trzymam kciuki!!! ![]()
![]() |
#4320 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:54.