Nasze blogi kosmetyczna - cz. V - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-12, 11:31   #1321
201608251020
Konto usunięte

Dot.: Nasze blogi kosmetyczna - cz. V

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Ja ślub brałam pół roku po zaręczynach. Nie uważam, że za szybko, wręcz przeciwnie. Może ze względu na wiek (w tamtym roku miałam 27 lat, TŻ 28) było nam łatwiej podjąć decyzję i organizować od razu.
No i przez te Twoje porywy serca ja mam rozkminy czemu mojemu po 2 latach niespieszno
201608251020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 11:32   #1322
LeejdiNaati
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzolls Pokaż wiadomość
Nie mialam absolutnie nic zlego na mysli, ale znam niestety i dziewczyny i wykladowcow, ktorzy uzalezniaja oceny od widokow, to mnie nie przestanie zadziwiac, ze jest to mimo wszystko w jakims stopniu 'popularne', nawet przy zimowej sesji w tym roku mielismy jeden przypadek takiego wykladowcy, co rzucal podtekstami, wgapial sie wiadomo-gdzie i jak mu sie widoki podobaly, to te dziewczyny mialy nieco latwiej. I korzystaly!

Oczywiscie, ze nie ma sie czym chwalic, ale pewnie tez sie z takimi ludzmi zetknelyscie i ze my jestesmy porzadne, nie dalysmy sie, prawda? na maturze jednak nie do pomyslenia.
Ja mam teraz zajęcia z gościem, który dzisiaj rzucił hasło "No, która z Was przyszła w spódnicy dzisiaj? Żadna?! Jak to? Na następne zajęcia proszę przyjść w spódnicy" a mówił to oglądając nasze nogi pod ławkami Dodam, że u mnie dziś jakieś 4stopnie na plusie
Stary 2012-03-12, 11:33   #1323
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:
Napisane przez paollino Pokaż wiadomość
No i przez te Twoje porywy serca ja mam rozkminy czemu mojemu po 2 latach niespieszno
Co się odwlecze, to nie uciecze

WYMIANA KSIĄŻKOWA

zoila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 11:34   #1324
Bayje
Zakorzenienie

Cytat:
bo głośno o rozwodach i w ogóle.
U mojego TŻ - brat jest świeżo po rozwodzie i spoko rozumiem ale jak tak będzie patrzył na innych to będzie patrzył jak wychodzę za mąż za innego.

Have you noticed the saddest person always has the most beautiful smile
Kid Cudi
Bayje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 11:35   #1325
enn_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LeejdiNaati Pokaż wiadomość
Ja mam teraz zajęcia z gościem, który dzisiaj rzucił hasło "No, która z Was przyszła w spódnicy dzisiaj? Żadna?! Jak to? Na następne zajęcia proszę przyjść w spódnicy" a mówił to oglądając nasze nogi pod ławkami Dodam, że u mnie dziś jakieś 4stopnie na plusie
Nie można tego nigdzie zgłosić?
Takie zachowanie jest dla mnie po prostu karygodne, są miejsca w których to by było nie do pomyślenia i od razu zostałyby wyciągnięte konsekwencje.
Stary 2012-03-12, 11:40   #1326
LeejdiNaati
Zakorzenienie

U mnie włosowy post już na blogu Zapraszam

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Cytat:
Napisane przez enn_ Pokaż wiadomość
Takie zachowanie jest dla mnie po prostu karygodne, są miejsca w których to by było nie do pomyślenia i od razu zostałyby wyciągnięte konsekwencje.
Ja osobiście nie odważę się tego zgłosić, bo moja uczelnia wielka nie jest i wszystko może się roznieść... Poza tym dziewczynie na zajęciach mówił, że jak zatańczy na rurze to da jej z miejsca 3.0 Lubi erotyczne podteksty w każdym razie

Edytowane przez LeejdiNaati
Czas edycji: 2012-03-12 o 11:43
LeejdiNaati jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 11:40   #1327
201608251020
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez zoila Pokaż wiadomość
Co się odwlecze, to nie uciecze
Ja mam nadzieję
201608251020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 11:41   #1328
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:
A są takie, w których jest wolna amerykanka. Ludzie nie zgłoszą, bo się boją- a taka oskarżona osoba może zrobić pod górkę np. na egzaminie. Poza tym też ręka rękę myje- osoby do których należałoby zgłosić takie zachowanie też często zamiatają sprawę pod dywan.

WYMIANA KSIĄŻKOWA

Stary 2012-03-12, 11:42   #1329
LeejdiNaati
Zakorzenienie

Cytat:
A są takie, w których jest wolna amerykanka. Ludzie nie zgłoszą, bo się boją- a taka oskarżona osoba może zrobić pod górkę np. na egzaminie. Poza tym też ręka rękę myje- osoby do których należałoby zgłosić takie zachowanie też często zamiatają sprawę pod dywan.
Dokładnie się z tym zgadzam Niestety...
Stary 2012-03-12, 11:44   #1330
enn_
Zakorzenienie

Cytat:
Ja rozumiem, co mówisz, ale właśnie takie podejście powoduje, że nic się nie zmienia i można robić co się chce.
To molestowanie seksualne, kropka. Ukrywanie tego nie jest ok.
Stary 2012-03-12, 12:01   #1331
Drozja
Zadomowienie

GG do Drozja

Cytat:
Ja rozumiem, co mówisz, ale właśnie takie podejście powoduje, że nic się nie zmienia i można robić co się chce.
To molestowanie seksualne, kropka. Ukrywanie tego nie jest ok.
A zgłosiłabyś to, wiedząc że prawdopodobnie miałabyś potem maleńkie szanse na ukończenie studiów?
Drozja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 12:15   #1332
enn_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Drozja Pokaż wiadomość
A zgłosiłabyś to, wiedząc że prawdopodobnie miałabyś potem maleńkie szanse na ukończenie studiów?
Widzisz, miałam taką sytuację w liceum, zgłosiłam to, jednak nikt nic nie zrobił. Później więc nie walczyłam (co zresztą uważam teraz za błąd), tylko nie przychodziłam po prostu na lekcje - nie lubię być poniżana, na zajęciach nie byłam w stanie wysiedzieć, a zaczepne teksty leciały non stop.
W przypadku studiów nie przychodzenie na zajęcia wiąże się również z nikłą szansą na ich ukończenie - więc co bym wybrała? Zgłoszenie, bo cenię swoją godność bardziej niż rok moich studiów (zakładam, że nie mówimy tu o sytuacji kiedy nieprzyjemna sprawa z wykładowcą wyszła na roku np. trzecim). Trzeba się natrudzić, ale takie sprawy można nagłośnić w mediach, itp. Tylko, że to wymaga chęci i siły, nie przymykania oko na absolutnie niedopuszczalne zachowanie. Tak, jak pisałam - nic nie robiąc, powodujesz, że sytuacja się nie zmienia.
Stary 2012-03-12, 12:27   #1333
nicRu
maszyna, nie człowiek

Cytat:
Napisane przez dzolls Pokaż wiadomość
Nicru, co studiujesz, ze musisz tlumaczyc 5-latkom?

A skoro gadamy o egzaminach, to nie ma tak czy siak co porownywac, ale sesja to matura co pol roku

i przynzac sie, ktora chociaz raz zdala albo miala szanse zdac za dekolt?

Na pewno coś, co wymaga ode mnie zrozumienia metafory.
Matematykę stosowaną. Czasem trzeba tłumaczyć wszystko począwszy od podstawowych pojęć, które opierają się przecież na aksjomatach.

Dzolls, jeśli ktoś studiuje na uczelni, gdzie zdaje się za dekolt, to jest to dla mnie na równi z przyznawanie się do tego, że nie przeczytało się żadnej lektury szkolnej albo nie czyta w ogóle. Nie śmieszy mnie nawet taki "żartobliwe" stwierdzenie, bo przez to mamy właśnie multum nie nadających się do niczego magistrów.
Co do mojej uczelni - na moim wydziale za zbyt duży dekolt nie da się zdać, co najwyżej można zostać potraktowanym pobłażliwie jako osoba nie potrafiąca się ubrać stosownie do sytuacji

LeejdiNaati - a wiesz, że wystarczy napisać pismo, pójśc na pocztę i wysłać podając tylko adresata, skoro boicie się osobiście?
No ale na to pewnie już nie wpadłyście nerwowo poprawiając hipotetyczne spódniczki - w końcu tak jest wygodniej, bo a nuż podniesie wam ocenę za odsłonięte nóżki i cycki na wierzchu Przepraszam, ale żal mi ludzi, którzy pozwalają się traktować jak przedmioty.

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Btw pozwalając na takie zachowanie pokazujecie, że kobietę wolno tak traktować. Równie dobrze można by was klepnąć indeksem w tyłek podczas egzaminu ustnego, ilość klepnięć = ocena? "Bo boimy się donieść"? Żałosne.

Edytowane przez nicRu
Czas edycji: 2012-03-12 o 12:25
nicRu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 12:42   #1334
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
a po co wam slub! cieszcie sie soba

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość

Na pewno coś, co wymaga ode mnie zrozumienia metafory.
Matematykę stosowaną. Czasem trzeba tłumaczyć wszystko począwszy od podstawowych pojęć, które opierają się przecież na aksjomatach.

Dzolls, jeśli ktoś studiuje na uczelni, gdzie zdaje się za dekolt, to jest to dla mnie na równi z przyznawanie się do tego, że nie przeczytało się żadnej lektury szkolnej albo nie czyta w ogóle. Nie śmieszy mnie nawet taki "żartobliwe" stwierdzenie, bo przez to mamy właśnie multum nie nadających się do niczego magistrów.
Co do mojej uczelni - na moim wydziale za zbyt duży dekolt nie da się zdać, co najwyżej można zostać potraktowanym pobłażliwie jako osoba nie potrafiąca się ubrać stosownie do sytuacji

LeejdiNaati - a wiesz, że wystarczy napisać pismo, pójśc na pocztę i wysłać podając tylko adresata, skoro boicie się osobiście?
No ale na to pewnie już nie wpadłyście nerwowo poprawiając hipotetyczne spódniczki - w końcu tak jest wygodniej, bo a nuż podniesie wam ocenę za odsłonięte nóżki i cycki na wierzchu Przepraszam, ale żal mi ludzi, którzy pozwalają się traktować jak przedmioty.

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Btw pozwalając na takie zachowanie pokazujecie, że kobietę wolno tak traktować. Równie dobrze można by was klepnąć indeksem w tyłek podczas egzaminu ustnego, ilość klepnięć = ocena? "Bo boimy się donieść"? Żałosne.
mozecie doniesc anonimowo jesli sie boicie.
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 12:45   #1335
LeejdiNaati
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość

Jeśli by powiedział coś ewidentnie w moim kierunku to ok, ale nie będę zgłaszać czegoś na co zgadza się inna dziewczyna. Ja w spódnicy na jego zajęcia nie przyjdę na pewno, choćbym miała się prażyć w długich spodniach
Stary 2012-03-12, 12:50   #1336
lele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bayje Pokaż wiadomość
Bardziej chodzi mi o 'hipokryzje' w stylu mojej koleżanki, że najpierw wszystkich krytykuje, że tak szybko ślub i po co w ogóle .. a gdy sama ledwo pierścionek dostała to już msza u księdza zamówiona i sukienka wybierana razem z mamą
No ale chyba właśnie o to chodzi w sytuacji otrzymania pierścionka? Lecieć i wszystko załatwiać i planować. Ale że tak szybko ślub od czego, od zaręczyn? Czy od bycia razem? A może od wieku?

Cytat:
Widzisz, miałam taką sytuację w liceum, zgłosiłam to, jednak nikt nic nie zrobił. Później więc nie walczyłam (co zresztą uważam teraz za błąd), tylko nie przychodziłam po prostu na lekcje - nie lubię być poniżana, na zajęciach nie byłam w stanie wysiedzieć, a zaczepne teksty leciały non stop..
Ja w lo stałam się "ulubienicą" księdza. Patrzył mi czule w oczy i oznajmiał, że jak się zakocha to porzuci stan kapłański. Mówił też przy całej klasie, że jestem niewyżyta seksualnie, od tak. Oprócz lekcji religii nic mnie z nim nie łączyło. No cóż, uruchomiłam kontakty. Powiedziałam słówko zaprzyjaźnionemu księdzu i ksiądz po cichutku musiał zmienić szkołę i parafię. A raczej dostał przeniesienie. NIe chodziło tylko o mnie, w sumie w każdej klasie miał taką swoją ulubienicę. No i żeby nie było, dobrze wiedział, kto mu przeniesienie załatwił i mam nadzieję, że czegoś go to nauczyło.
lele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 12:52   #1337
Drozja
Zadomowienie

GG do Drozja

No ja akurat jestem osobą, która walczyć o swoje umie i uprzedmiotowić też się nie da, jeśli sytuacja by tego wymagała to zrobiłabym z tym co trzeba.

Natomiast nie uważam żeby żart (seksistowski - fakt) kwalifikował się do tego, żeby na wykładowcę donosić ryzykując tym samym moje studia. Z takim zgłoszeniem i tak zapewne niewiele zrobią (co innego gdyby sprawa była poważna), a gdybym była na wymarzonym kierunku na dobrej uczelni, gdzie dostać się trudno, to po prostu byłoby to rezygnacją z nich na własne życzenie.

No i nie wiem, ja tam wolę sobie posłuchać żartów o spódniczkach, niż potem mieć z tego powodu poważne problemy.
Wszystko zależy od człowieka, ja zakładam że opisywany przykład to głupi i niesmaczny żart, starsi panowie często tak mają, nie tylko wykładowcy.
Dopóki te żarty nie zmieniają się w jakieś bezpośrednie jednoznaczne propozycje, albo mnie taki wykładowca nie dotknie w nieodpowiedni sposób, to mi to jakoś szczególnie nie przeszkadza.
Trochę bez sensu jest zgłaszać każdą rzecz, która teoretycznie jest nieodpowiednia.

Mam w szkole nauczyciela od angielskiego, spoko facet, wesoły, fakt czasami ma głupie żarty, ale na lekcji dzięki temu panuje luźna przyjemna atmosfera. Kiedyś miał on w zwyczaju za dobra odpowiedź, lub jakiś śmieszny tekst przybijać uczniom piątki ("I give you five!"). Nieodpowiednie? Teoretycznie tak, nauczyciel nie może dotykać ucznia. No to ktoś zgłosił nieodpowiednie zachowanie nauczyciela do dyrekcji. Pytam się po co? Żeby zrobić mu pod górkę?
Stary 2012-03-12, 13:02   #1338
enn_
Zakorzenienie

No widzisz, Drozja - każdy ma jakieś granice tolerancji i wytrzymałości. Dla mnie teksty o spódniczkach już je przekraczają, natomiast tekst o rurce to w ogóle jakieś kuriozum.
A akceptacja takiego zachowania jest akceptacją uprzedmiotawiania - powiedz to otwarcie i już, a nie gadaj głupot jaka to Ty nie jesteś.

Natomiast porównywanie tekstów, które śmiało można podciągnąć pod molestowanie seksualne, to dawania uczniom piątki za dobrą odpowiedź jest dla mnie nie do ogarnięcia. Zakładam, że to błąd, a Ty jesteś po całej nocy ciężko przepracowanej, bo nie wierzę, że napisałaś to w pełni świadomie.
Stary 2012-03-12, 13:08   #1339
kejtigda
Wtajemniczenie

U mnie było sporo takich zartow i to zwykle im bardziej tytułowany wykładowca, zwykle profesorowie tak mają raz weszłam z przyjaciółką na egzamin ustny, we 2 bo się zdawało w parach i średnio nam szło i typ co takie zmęczone, my coś że niewyspane a on ooo to musiała być gorąca noc a jeszcze taki obleśny dziad no ale takich ludzi się spotyka w każdym aspekcie życia, jak nie na uczelni to np drogówka, tam to chyba sami tacy. Choć np jak robiłam wywiady po gali mma to miałam o wiele lepsze dojścia po do zawodników bo byłam jedyną babką i każdy patrzył przychylniej, więc ma to swoje plusy

ja wlasnie zakupilam 1 alterre, morelową z pszenicą wiec mam nadzieje ze sie sprawdzi
Stary 2012-03-12, 13:12   #1340
Drozja
Zadomowienie

GG do Drozja

Cytat:
No widzisz, Drozja - każdy ma jakieś granice tolerancji i wytrzymałości. Dla mnie teksty o spódniczkach już je przekraczają, natomiast tekst o rurce to w ogóle jakieś kuriozum.
A akceptacja takiego zachowania jest akceptacją uprzedmiotawiania - powiedz to otwarcie i już, a nie gadaj głupot jaka to Ty nie jesteś.

Natomiast porównywanie tekstów, które śmiało można podciągnąć pod molestowanie seksualne, to dawania uczniom piątki za dobrą odpowiedź jest dla mnie nie do ogarnięcia. Zakładam, że to błąd, a Ty jesteś po całej nocy ciężko przepracowanej, bo nie wierzę, że napisałaś to w pełni świadomie.

Tak jak napisałaś, każdy ma inne granice, dla mnie taki żart, czy przybicie komuś piątki nie przekracza granic molestowania i nie oznacza jego akceptacji.
Ja pisze jaka jestem, gdyby ktoś mnie w moim odczuciu molestował, to bym to zgłosiła gdzie trzeba, może to ty jesteś przewrażliwiona.

Nie porównałam tego jako dwie równoważne kwestie. Ot, dla jednych żart o spódniczce jest molestowaniem seksualnym, dla drugich to że nauczyciel przybije ci piątkę też może nim być. I dla kogoś widocznie było, bo zostało to zgłoszone, a nauczyciel miał przez to spore problemy.

Edit: Co więcej, uważam że takie przybijanie piątek, można dużo łatwiej podciągnąć pod molestowanie niż głupie żarty. Jakby nie patrzeć, jest to przekraczanie bariery cielesnej. W przypadku dwuznacznego żartu wykładowca powie ci że przekręciłaś jego słowa, albo źle go zrozumiałaś, jeśli cię dotknie to dotknął cię i już.

Edytowane przez Drozja
Czas edycji: 2012-03-12 o 13:20
Stary 2012-03-12, 13:33   #1341
dzolls
Zakorzenienie

Przepraszam, palnęłam totalną głupotę

curl it, baby!
dzolls jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 13:36   #1342
LeejdiNaati
Zakorzenienie

Dziewczyny miałyście może ten podkład LRP https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...wa-wersja.html pewnie na dniach pójdę po próbki
Stary 2012-03-12, 13:54   #1343
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
mozecie doniesc anonimowo jesli sie boicie.
Ale z drugiej strony mogą zignorować anonim.

Na moim wydziale jak jest jakaś chryja to lecą do Wyborczej. A wykładowcy panicznie się jej boją .

A tak przy okazji molestowania- to działa w dwie strony. Słyszałam kilka historii o tym, jak to mniej lub bardziej napalone pannice próbowały wyrwać ćwiczeniowców.

WYMIANA KSIĄŻKOWA

Stary 2012-03-12, 13:55   #1344
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Dzień dobry

Idę nadrabiać weekendowe posty

'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 13:57   #1345
enn_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Drozja Pokaż wiadomość
Tak jak napisałaś, każdy ma inne granice, dla mnie taki żart, czy przybicie komuś piątki nie przekracza granic molestowania i nie oznacza jego akceptacji.
Ja pisze jaka jestem, gdyby ktoś mnie w moim odczuciu molestował, to bym to zgłosiła gdzie trzeba, może to ty jesteś przewrażliwiona.

Nie porównałam tego jako dwie równoważne kwestie. Ot, dla jednych żart o spódniczce jest molestowaniem seksualnym, dla drugich to że nauczyciel przybije ci piątkę też może nim być. I dla kogoś widocznie było, bo zostało to zgłoszone, a nauczyciel miał przez to spore problemy.

Edit: Co więcej, uważam że takie przybijanie piątek, można dużo łatwiej podciągnąć pod molestowanie niż głupie żarty. Jakby nie patrzeć, jest to przekraczanie bariery cielesnej. W przypadku dwuznacznego żartu wykładowca powie ci że przekręciłaś jego słowa, albo źle go zrozumiałaś, jeśli cię dotknie to dotknął cię i już.

Ok, po kolei.

1. Jeśli komuś przeszkadzało przybijanie piątki i uznał to za przegięcie - uważam za słuszne, że to zgłosił. To nie jest zachowanie standardowe, to nie jest konieczność na lekcjach, a nauczyciele w zasadzie jednak nie powinni dotykać uczniów.

2. To koniec końców uważasz, że nauczyciel popełnił błąd zmniejszając dystans między uczniem, a nauczycielem (i należało to zgłosić), czy może uważasz, że zgłoszenie było bezpodstawne? A może uważasz to za błąd, ale uznałaś, że nie ma po co o tym mówić, bo to błaha sprawa?

Szczerze mówiąc nie wiem do którego fragmentu Twojej wypowiedzi się odnoszę, bo teraz go nie widzę. W każdym razie 20 minut temu przeczytałam Twoją odpowiedź na fragment mojego posta o popełnianiu błędu. Czy mogłabyś, proszę, przypomnieć mi (i innym), co tam pisałaś, czy może usunęłaś to, bo uważasz to za głupie i nie chcesz się już tym dzielić ze światem?

3. Czy gdyby kolega (kolega, ot, taki z klasy czy coś), klepnął Cię po ramieniu na "cześć" poczułabyś się gorzej niż gdyby powiedział "hehe, powiem ci co było na poprzedniej lekcji jeśli zatańczysz przede mną na rurce" lustrując Cię przy tym z góry na dół?
Poza tym granice nie są takie jasne, zupełnie nie seksualne przybicie piątki może też być dla kogoś przegięciem (sama nie znoszę np. jak dotyka mnie w jakikolwiek sposób ktoś obcy), niemniej jednak sądzę, że więcej osób poczuje się dotkniętych chamskim żartem z silnym podtekstem seksualnym. I nie ma tu nic do rzeczy, że z niestosownego żartu można łatwiej się wykręcić - nie chodzi o aspekty techniczne, tylko o to, jak ktoś się poczuje.
Różnica między przybiciem piątki jest taka, że większości ludzi nie dotyka zbyt silnie nieseksualne przekroczenie bariery cielesnej w postaci high five - a żarty o charakterze mocno seksualnym dotykają zwykle dość głęboko. Mnie np. wciąż mdli jak myślę o lekcjach PO w liceum, mimo że Ty stwierdziłabyś, że nic specjalnego się tam nie działo.

Spróbuj popatrzeć z zewnątrz. To, że Ciebie coś nie dotyka silnie nie znaczy, że jest ok. Niektóre kobiety są prostytutkami i nawet są z tego zadowolone - chciałabyś być prostytutką?

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

Cytat:
Ale z drugiej strony mogą zignorować anonim.

Na moim wydziale jak jest jakaś chryja to lecą do Wyborczej. A wykładowcy panicznie się jej boją .

A tak przy okazji molestowania- to działa w dwie strony. Słyszałam kilka historii o tym, jak to mniej lub bardziej napalone pannice próbowały wyrwać ćwiczeniowców.
No jasne, to nie zgłaszajmy nic, obojętne czy anonimowo czy nie anonimowo, bo ktoś może to zignorować.
Po co w ogóle spróbować coś zmienić, przecież jest tyle możliwości, że się nie uda.
Stary 2012-03-12, 14:02   #1346
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:
No jasne, to nie zgłaszajmy nic, obojętne czy anonimowo czy nie anonimowo, bo ktoś może to zignorować.
Po co w ogóle spróbować coś zmienić, przecież jest tyle możliwości, że się nie uda.
Nie mówię przecież, żeby niczego nie zgłaszać. Tylko anonim ma znikomą siłę rażenia, dużo mniejszą niż starcie twarzą w twarz (którego się obawiamy) i wydaje mi się, że nie jest to dobry sposób na załatwienie problemu.

WYMIANA KSIĄŻKOWA

Stary 2012-03-12, 14:05   #1347
jofka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lele Pokaż wiadomość
Gratuluję testującym
Gratuluję i ja

Co do zdawania egzaminów "na dekolt" to nie oszukujmy się, urodziwe dziewczyny mają łatwiej To zwłaszcza opinia kolegów- studentów
Miłego dnia Dziewczyny!

25.08 Codzienny makijaż na lato.
28.07 Must have dla cery tłustej- żel LASS ze złotem!
07.07 Nowość:Mleczko do ciała Isana z 10% mocznikiem.
08.06 "Rajstopy w spray'u od Sally Hansen taniej.

Loving & be loved by U
jofka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 14:08   #1348
enn_
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mówię przecież, żeby niczego nie zgłaszać. Tylko anonim ma znikomą siłę rażenia, dużo mniejszą niż starcie twarzą w twarz (którego się obawiamy) i wydaje mi się, że nie jest to dobry sposób na załatwienie problemu.
No chyba, że tak.
Wiesz co, jeśli kogoś przerasta zrobienie tego otwarcie, to anonim jest dość dobrym wyjściem, w końcu lepsze to, niż nic.
Myślę też, że zgłaszać takiego czegoś nie trzeba indywidualnie, a osób, którym to przeszkadza jest na pewno więcej niż jedna - i im więcej głosów sprzeciwu tym trudniej je uwalić i tym większa jest siła rażenia.
Stary 2012-03-12, 14:09   #1349
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:
No chyba, że tak.
Wiesz co, jeśli kogoś przerasta zrobienie tego otwarcie, to anonim jest dość dobrym wyjściem, w końcu lepsze to, niż nic.
Myślę też, że zgłaszać takiego czegoś nie trzeba indywidualnie, a osób, którym to przeszkadza jest na pewno więcej niż jedna - i im więcej głosów sprzeciwu tym trudniej je uwalić i tym większa jest siła rażenia.
W sumie racja

WYMIANA KSIĄŻKOWA

Stary 2012-03-12, 14:14   #1350
6cf34e7e8f39cee75534fdb852be8187cc381168_600e0a0280783
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez 'Estelle' Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Idę nadrabiać weekendowe posty
To samo za mnie dzisiaj czeka ale na razie czasu mało

Cytat:
Napisane przez jofka Pokaż wiadomość

Co do zdawania egzaminów "na dekolt" to nie oszukujmy się, urodziwe dziewczyny mają łatwiej To zwłaszcza opinia kolegów- studentów
Miłego dnia Dziewczyny!
Może i na studiach mają łatwiej, ale za to te ładniejsze mogą mieć problem znaleźć zatrudnienie kiedy to kobieta jest kierownikiem kieroniczka czy kadrowa może być zazdrosna o tą ładniejszą i jej wtedy nie przyjmnie

A u mnie na blogu dwa makijaże, jeden pastelowy, drugi z mocną kreską oraz możliwość wybrania koloru cienia na jutrzejrzy makijaż
6cf34e7e8f39cee75534fdb852be8187cc381168_600e0a0280783 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości