|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
1 | 2,00% |
| Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! |
|
6 | 12,00% |
| Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki |
|
1 | 2,00% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
1 | 2,00% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
10 | 20,00% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
0 | 0% |
| Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. |
|
14 | 28,00% |
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy
|
|
1 | 2,00% |
| W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. |
|
16 | 32,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 | |||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Cytat:
Cytat:
za ząbekpoczekamy zobaczymy zabawnie by było jakby z mieszanki informatyka z budowlańcem(że też nie ma żeńskiej wersji) wyszła oficerka jestem bardzo ciekawa co z moich dziewczyn wyrośnie ![]() Cytat:
tż to chyba by mnie wystawił na balkon mam po Majce maclarena xlr, którego kupowaliśmy z myślą, że przynajmniej dwójka pojeździCytat:
olaya nigdy nie miałam, do tej pory active c używałam i w sumie jestem zadowolona, ale coś mnie korci, żeby spróbować czegoś nowegoCytat:
![]() no i muszę się przyznać, że chyba z miesiąc się bujałam z kupnem puzzli piankowych i ostatecznie zamówiłam dzisiaj i czekam z niecierpliwością, oczywiście to wszystko przez Was
|
|||||
|
|
|
#3722 | |||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A daj linka do puzzli
|
|||
|
|
|
#3723 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Przesiadłyście się już do spacerówki? Jak się Zosi podoba? Naataaszkaa proszę bardzo http://allegro.pl/bajeczne-puzzle-pi...171763351.html Edytowane przez JustPi Czas edycji: 2012-03-12 o 20:32 |
|
|
|
|
#3724 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3725 |
|
Zadomowienie
|
czesc.....
Nie nadrobie nie ma mozliwosci ![]() U nas ok ![]() Byliśmy dziś u lekarza bo chryoa nie przeszla i c osie okazalo że to nic groźnego a ta chrypa to od zabkowania mamy syropek i inhalacje takze spoko Ale właśnie przeżyłam szok dzownię do swojej przyjaciólki ( z liceum) na jutro miała termin porodu i chciałm sie dowiedziec jak sie czuje bo wczoraj bylo oki a ona wlacza odrzuć pisze sms czy jest juz spakowana na jutro do szpitala ale cisza...... mysle cos tu nie gra..... dzwonie do jej meza i pytam :Monika rodzi? a on: nooo wody pdeszly jestesmy w szpitalu ![]() i mi sie przypomnial mój porod. ![]() eh...ostatnia noc mieli wczoraj przespana ![]() a moj Tż : No Ty to teraz taka madra a pamietasz jak sie darłas ze pol szpitala sie zbieglo ![]() Ehhh... zycze jej zeby nei bolalo tak jak mnie Noi naszly mnie wspomnienia. ![]() Za pare godzin pojawi sie nowy czlowieczek na swiecie teliczku: co do barszczyku dałąm 1/2 buraczka kawałeczek selera (moze uczulac) kawaleczek pora 1/2 ziemniaczka 1/2 marchewki troszkę pietruszki (moze bys natka) noi oliwa z oliwek gotowałam wszystko razem potem wyjelam por dodalam oliwy i zblenderowalam ja gotowalam razem bo juz nie pierwszy raz jadl barszczyk i mam dobre buraki co koloru nie traca ale zaleca się gotowac buraczka oddziielnie i potem dodac tylko do miksowania ah noi jak Jaś ma zaparcia można dać ciut wiecej buraczka
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2012-03-12 o 20:55 |
|
|
|
#3726 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamuśki
alibany co do stoliczków to ja mam taki najzwyklejszy po Filipie http://allegro.pl/edukacyjny-stolik-...179987632.html I Lila stoi przy nim teraz non stop. Wydaje mi się że nie ma znaczenia jaki kupisz, bo te stoliczki mają w zasadzie tylko różne przyciski do naciskania, niczym specjalnie się nie różnią.. Co do wózków to sprzedaję swojego Cybexa Callisto - jeśli któraś z Was byłaby chętna to dajcie znać :) mam ten model http://www.tosia.pl/sklep/product/p/...callisto.html# kolor Pure Black http://cybex-online.com/us/pushchairs/callisto0.html Wózek kupiony w ub. roku użyty może ze 3 razy, sprzedaję bo doszłam do wniosku że z Lilą też nie będziemy z niego korzystać więc wolę sprzedać żeby choć część kasy odzyskać.. chyba ma gdzieś jeszcze gwarancję, muszę poszukać.. Dziś go wyszorowałam bo był trochę zakurzony, jutro będę robić zdjęcia i wystawiać na allegro.
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2012-03-12 o 20:50 |
|
|
|
#3727 | |
|
Wtajemniczenie
|
HI
Dawid zanko zdrówka wam życzęDominik Sto lat Brumeczku ucałuj tego mężnego bohatera ode mnie Nataszka -gratuluje fajnego pierwszego dnia w pracy Cytat:
myślałam o was ślicznotki ostatnio pokaż Nelke ![]() ech u nas tragiczna noc chciałam żeby moje dziecko pospało do rana i o pólnocy 2 UU dałam ale mój syn o 3 upomniał się o mleczko i znowu zjadł bardzo dużo po tym słodko zasnął i po jakimś czasie zaczął kasłać i po chwili nastała głucha cisza i potem ogromny pisk z krzykiem... okazało się że Jasiu zwymiotował i najwidoczniej krztusił się wymiocinami..... nie mogliśmy go uspokoić my też się cali trzęślismy z przerażenia a nadomiar złego po godzinię nieudolnego usypiania wziełam go znowu do naszego łóżka żeby przytulić go i uspokić cycem i tak zasneliśmy razem i się sturlał... (na szczęcie mamy bardzo niskie łóżko i miękką wykładzinę dywanowa) znowu nie mogliśmy go uspokoić do rana już spania nie było ![]() cały dzien chodzę roztrzęsiona na szczescie Janek jest jak zwykle wesoły i radosny ale boje się pomyśleć jak ta noc mogła się skonczyć
|
|
#3728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
((Ale Jasiowi się nic nie stało? Wymiotował mlekiem? Ach najgorsze jest to że czekaja Nas podobne sytuacje w życiu
|
|
|
|
|
#3729 |
|
Zadomowienie
|
youyou- wozek b.ładny aleja mam quinny i narazie jestem zadowolona ale napewno szybko sprzedasz
telik - matko co za koszmarna noc sama sie przerazilam jak to przeczytalam....dobrze ze Maluszkowi sie nic nie stalo ![]() wyzej napislaam Ci przepis na barszczyk o ktory prosilas zanetko - mleczko wyslane dojdzie pewnie lada dzień życzę smacznego
|
|
|
|
#3730 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Ufff, wreszcie wieczór i chwilka dla siebie
Strasznie lubię te swoje wolne wieczory ![]() Cytat:
![]() I oczywiście gratuluję pozytywnego powrotu do pracy ![]() Cytat:
Dziś siedzieliśmy we dwoje na kanapie (no, on półleżał na mnie ) i ja jadłam swoje jabłko a on swoje Miłe to było I cudnie brzmi, jak ząbkami tak fajnie chrupie i skrobie Czasem za duży kawałek sobie ugryzie, ale generalnie ładnie sie bawi.Cytat:
A w ogóle to jesteś naszym skarbem z taką wiedzą i radami Ja mam fioła na punkcie kosmetyków i o tym to bym mogła słuchać i gadać godzinami ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jacieee, brakował mi Twoich tekstów Bo ostatnio dość oszczędna w nich jesteś ![]() Cytat:
![]() U nas póki co na siedząco sie nie da, bo Tymcio nie siedzi ![]() Cytat:
![]() I po kolei: - ja nie Agadus ale świetnym nawilżającym kremem jest ten: http://tagomago.pl/produkt/3687/Clar...y-klimat-50ml/. Używam go od lat, z przerwami tylko, żeby skóra się troszkę odzwyczaiła i znowu do niego wracam. To bomba nawilżająca, serio ![]() - mmmm, zazdroszczę ![]() - poproszę o przepis na te pierożki DOmyślam się że ciasto pokroić, ale co z tym budyniem? Normalnie zagotować, czy w małej ilości mleka? Zdradź ![]() Cytat:
![]() A z tym co się święci, to Tymuś też już wie. Jak sadzam koło południa do fotelika i zakładam śliniaczek to od razu mu się humor psuje 4. Mówisz?
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2012-03-12 o 21:20 |
||||||||
|
|
|
#3731 |
|
Zadomowienie
|
a z moim dzieckie dzieje sie cos dziwnego od 2 dni nie moze sam usnac
od urodzenia zasypial sam w lozeczku a teraz kazdy wieczor konczy sie histeria przed spaniem ![]() odkladam go jak zwykle po jedzeniu do lozeczka a on na brzuch i w placz to ja znow go odwracam i takz 20 razy ale to nic nie daje ![]() dzis po 15 razach bralam go z brzuszka na rece i przytulalam na rekach i odkladalam na rekac hcisza tylko odlozylam placz ![]() i tak z 30 min az padl oco chodzi? nie wiem moze dlatego ze on teraz tylko na boku spi a jak prbuje na bok to odrazu przeskakuje na brzuch??? jestem bezradna i wkurza mnei to ze dziecie mi tak zalosnie łka ale na rekach nei chce go przyzwyczajac bo ciezko jest tak 10 kg lulac co wieczor
|
|
|
|
#3732 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ile za to cudo byś chciała? Na razie tak powiedzmy z ciekawości ![]() Cytat:
To okropne przeżycie, ale na szczęście nic złego się nie stało. Tylko tak pechowo, że jedno po drugim ![]() Odeśpijcie dzisiaj zaległości, wszystkim Wam się przyda Bohatera ucałuję, dziękuję A Ty ucałuj ode mnie nocnego kombatanta
|
|
#3733 |
|
Wtajemniczenie
|
Telik
Ale mieliście noc.Ja też ostatnio przeżyłam chwile grozy, nawet dwa razy. Raz jak kąpałam Dominika to spadła mi słuchawka od prysznica, dosłownie milimetr od jego głowy. Huk był niemiłosierny, Domek przerażony, ja nie mniej. Dobrze, że nic się nie stało. Drugim razem siedział na kanapie, a ja odwróciłam się po chusteczki i Mały zsunął się z wypoczynku. Nie wiem jak on to zrobił, ale wylądował na dywanie w pozycji siedzącej, z zabawką w ręce. Nawet nie zauważył, że zleciał. Pominę fakt, że róg szklanej ławy był tuż obok Brumku
|
#3734 | |
|
Zakorzenienie
|
O nie
Biedaki ![]() Cytat:
|
|
#3735 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A co do sturlnia, tez przerobilam. Teraz moje lozko to twierdza. Dziewczyny a jakie zabiegi upiekszajace mozna robic w ciazy??? Chcialabym komus na urodziny sprezentowac jakis zabieg ale mam problem wlasnie z ciaza. Naharalam sie jk glupek, posprzatalam, popakowalam rzeczy mojego synka, aby wyssac je odkurzaczem. Odkrylm super worki prozniowe i od razu wiecej miejsca mam. Zaraz ide spac. Jeszcze tylko skladam zyczenia naszym solenizantom
|
|
|
#3736 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() o matko współczuję Wam takiej nocy biedny Jaś![]() Cytat:
![]() Nowe kosztują powyżej tysiaka, a nasz był naprawdę użyty parę razy, myślę że tak będę chciała wystawić od ok 600-700pln, zobaczymy jakie będzie zainteresowanie. Ale jak będziesz potencjalnie zainteresowana to masz pierwszeństwo poza all
|
|
#3737 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3738 |
|
Zakorzenienie
|
mi by pasowało tak około 11.30 lub ok 16 .... bo inaczej ciężko będzie na starówkę przejechać .... w ogóle się martwię jak ja to zrobię, bo mój syn jeździć nie lubi
.... Zapałeczko i Marinko mam brać wózek i będziemy spacerować ? czy do Marinki do domku pójdziemy?
|
|
|
|
#3739 | |
|
Rozeznanie
|
telik
współczuję nocnych przeżyćCytat:
Zresztą i tak pewnie przejdziesz się do sklepu sprawdzić organoleptycznie ![]() 4. I co? kupiłaś?
|
|
|
|
|
#3740 |
|
Wtajemniczenie
|
Zanka znowu wygrałas kosmetyki na wizażu
|
|
|
|
#3741 |
|
Rozeznanie
|
telik wspolczuje wam nocki,dobrze ze Jaskowi nic sie niestalo
a ja niewime co ztym allegro kupilam pare rzeczy a niemam ich w kupionych
|
|
|
|
#3742 |
|
Wtajemniczenie
|
:Hi:
Dominik i Dawid ![]() Przepraszam ze sie mało udzielam ostatnio, ale staram sie jak najwiecej czasu spędzić z mama ( jeszcze sie nie nacieszylysmy sobą - Brumku Pytalas). Głupio mi tak przy niej usiąść przy lapku i udawać ze mnie nie ma. Jestem jednak na biezaco Znikam narazie, wpadne pewnie jeszcze pozniej. |
|
|
|
#3743 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny to nie jest mój miesiąc
znów dziś ojciec nas ratował bo nasza żabka odmówiła posłuszeństwa, znowu wydatki ...i jak tu mieć wenę do pisania ?? no jak ![]() dobrze że Szymuś nam humor poprawia bo śmieszek z niego jeszcze większy niż był ![]() a w załączniku jego pierwszy raz na ... ![]() Telik matko musieliście przeżyc dobrze że Jaś taki dzielny chłopak Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2012-03-12 o 22:34 |
|
|
|
#3744 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Póki co przejdę się do jakiegoś sklepu i je sobie na żywca pooglądam ![]() Cytat:
Wiem, głupie pytanie, ale ono mi sie wysokie wydaje i sobie nie wyobrażam, jak to działa ![]() Cytat:
Ale jak mama wyjedzie, to nie ma przebacz - wracasz do nas na nocki ![]() Cytat:
OMG - nasze niemowlaki są już prawie dorosłe!!!
|
|
#3745 |
|
Zakorzenienie
|
Brumek My mamy prawie identyczne krzesełko ale model 3 w1 i jest regulacja wysokości tego siedziska mozna dostosować do wysokości np stołu
Mój Oluś w maju skończy 3 lata a od dawna nie używa tego krzesła
|
|
|
|
#3746 |
|
Zadomowienie
|
czesc
agadus, karolinee1983, jacieeeee, brumek, alibany, Lili 83, editka2022, Sloneczko555xxx, Stronczek27, Kajool dziękuję za pamięć o miesięcznicy mojego pierworodnego jeżeli kogoś pominęlam, to przepraszam, cytowałam wszystkie wpisy - ale nie wiem czy wszystkie się załączyły zmykam spać bo zmęczona jestem okropnie jutro zagoszczę na dłużej dobrej nocy
|
#3747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzieki i trzymaj nadal podpinam sie pod zyczonka Witajcie, jestem ale z mega katarem uciekam tyle wylapalam, w pracy OK Marys OK dieta OK PA
|
|
#3748 |
|
Wtajemniczenie
|
Telik ale przezycia! Tule Was oboje!
Brumku tego typu krzeselka maja regulowana wysokosc, przynajmniej nasze ma. Nasze jest intensywnie uzywane od ponad 4 lat. Najdluzej Zuzka z niego korzystala, bo przestala dopiero 2 tygodnie temu, gdy Antek zaczal przygode z jedzeniem. Ona miala go na najnizszej pozycji i wchodzila/wychodzila sama. Sztuke ta opanowala gdzies po roczku .I nie tylko przy nim jadla, ale tez wykonywala wszelkie manualne czynnosci. Youyou moge powiedziec dziewczynie z innego forum, ktorej sie spodobal taki wozek, ze bedziesz wystawiac na all? Ona jest z W-wy. |
|
|
|
#3749 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. nie przyzwyczajaj![]() Cytat:
dzień dobry wszystkim u nas piękna pogoda. ja w sweterku, a Emil bez skarpetek wczoraj z nogami wystawionymi do słońca ![]() obejrzałam film z Sarenką i tez kupiłam emilowi ten garnuszek dziś bedzie wielka próba.zobaczymy czy mu się spodoba. a i zapomniałam się pochwalić. w sobotę T. zafundował mi masaż w http://www.dolphinsquare.co.uk/spa/. było cudownie a i jeszcze dla uśmiechu porannego: dzwonię do księdza i mówię:proszę księdza chcę wyjść za mąż. ksiądz: no ja nie mogę, bo jestem zajety, ale jak ma pani narzeczonego to ja pomogę ![]() ---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ---------- Krystian , Ida |
||
|
|
|
#3750 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
2. ![]() Dziubek Szymek to już dorosły facet. Super A w ogóle to dzień dobry. Codziennie wstaję rano i powtarzam jak mantrę "W weekend będzie słonecznie i będzie 14 stopni . W weekend będzie słonecznie i będzie 14 stopni " W piątek mam wolne, bo nie mam z kim zostawić Dominika i tylko to trzyma mnie przy życiu. Krystian , Ida
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:25.

)

za ząbek

Posmarowałam sudocremem i mam nadzieję, że pomoże. Wcześniej nam się to nie zdarzyło, ale widocznie przytył Urwis bo mu się drugi podbródek zrobił .

oco chodzi? 
Ale mieliście noc.

i gratuluję samozaparcia przy diecie