|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VI cz. naszego wątku? | |||
| Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy. |
|
20 | 33,90% |
| Duże brzuszki wszystkie mamy, na porody już czekamy. |
|
5 | 8,47% |
| Od jesieni już plotkujemy, pierwszych maluchów wyczekujemy. |
|
0 | 0% |
| Wiosna wreszcie za oknami, czas na spotkania z maluchami. |
|
6 | 10,17% |
| Wyprawki powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
|
1 | 1,69% |
| Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
|
6 | 10,17% |
| Wyprawki prawie gotowe - obstawiamy terminy porodowe. |
|
7 | 11,86% |
| Wyprawki kompletujemy, niezmiennie plotkujemy. |
|
1 | 1,69% |
| Wyprawki kompletujemy, pierwszych porodów wyczekujemy! |
|
13 | 22,03% |
| Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012
Cytat:
Część leków i szczepionek transportuje się normalnie, podobnie płyny infuzyjne. W odpowiedniej temperaturze tylko wyjątkowe. |
|
|
|
|
#1622 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012
Cytat:
A widzisz, tego nie wiedziałam myślałam, że są jakieś bardziej ścisłe kryteria. No leków, nawet zwykłych witamin chyba też nie podgrzewają i nie mrożą w transporcie???? Muszę przy okazji zapytać u optyka i w aptece
|
|
#1623 | ||
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=SzmaragdowyKotek;32 887199]
A Wy się nie boicie kupowac soczewek przez internet? Ja noszę Trueye jednodniowe, więc płynu nie potrzebuję. Kupuję na twojesoczewki. com, ale wyłącznie w sklepie stacjonarnym. Wiecie, jak sobie wyobrażę, że latem jadą do mnie samochodem kuriera, który w słońcu nagrzewa się do 60stopni na postoju albo w zimie leżą w magazynie, gdzie po prostu może zamarznąć płyn w opakowaniu, to kupuję wyłącznie w sklepie stacjonarnym. Nie boicie się??? Cytat:
Cytat:
nie boję się, bo idąc tym tokiem myślenia to pewnie tak samo są transportowane do mnie jak i sklepu stacjonarnego. A ja sobie oglądam Hannibala uwielbiam wszystkie filmy z tej serii...
|
|
#1624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie dwoch lekarzy powiedzialo ze chlopak. dziekuje
|
|
|
#1625 |
|
Zakorzenienie
|
z tego co słyszałam to nie tylko u nas nie ma soli fiziologicznej w USA z tego co się dowiedziałam też nie ma
![]() biorąc pod uwagę, że tutaj tarczyca powyżej 4,o jest całkiem normalnym stanem w ciąży - wg ichnich lekarzy, że nie ma 3/4 badań tych co w Polsce, a opieka przed porodem jest calkowitą niewiadomą dla pierworódki.... to ja na waszym miejscu bym się tak nie dziwiła że tutaj czegoś nie ma
Edytowane przez kapukat Czas edycji: 2012-03-12 o 23:11 |
|
|
|
#1626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. On ma uprawnienia do wysyłania na wszelkie badania i jak coś się dzieje, to wtedy wysyła do specjalistów. Dla mnie to szok, ale ma to sens, bo przynajmniej do specjalistów trafiają ci, co mają trafiać, nie robiąc przy tym mega kolejek. W NL polega się głównie na naturze, co mnie lekko przeraża. Jednakże jak czytałam na innym forum, kobitki sobie świetnie radzą i chwalą. Ja nie mam wyboru, muszę to przyjąć do wiadomości, że tak jest i tyle. Może dzięki temu jestem spokojna. Tutaj każdy spokojnie odpowiada na pytania, z badaniami nie ma problemu, ani dostaniem się do specjalisty. |
|
|
|
|
#1627 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Noc dobra!
![]() Ja po moim zabieganym dniu, jeszcze siedziałam nad różnymi papierzyskami w domu do późna, to jeszcze i Was przeczytałam na dobranoc. Dziś "tylko" 7 str, nie 10 jak się spodziewałam ![]() Także jeszcze na szybciutko odpiszę na co nieco... Proszę ![]() A to już jutro ta obrona? Cytat:
Od tego roku, jak pozmieniali te zasady płatności, to ja już nie muszę nawet papieru od lekarza po chorobie przynosić i za każdą jedną godzinę nieobecności mam odliczenie nieważne z jakiego powodu to było... Jak Maks jest dużo chory, to na następny miesiąc płacę czasem 30, czasem 50 zł Cytat:
Cytat:
Ale wiecie co? Mi ta kobieta nic nie powiedziała o potwierdzaniu kursu, o ubraniu, nawet miałam wrażenie, że jakoś specjalnie nie zanotowała mojego nazwiska... Przedstawiłam się tylko na początku rozmowy, a potem ona mówi, że ok, to tyle, a ja "to już wszystko, jestem zapisana?", a ona, że tak, no to ja "do widzenia"... Myślę, że mnie jutro nie wyrzucą stamtąd. A co do ćwiczeń to mam nadzieję, że będę zupełnie normalne i "pełnowymiarowe" ![]() Mój tż przyjdzie na ćwiczenia tylko. Dziewczynki, a jak my się poznamy w końcu? ![]() rinco, zapisałam sobie Twój nr w komórce, to może po prostu zadzwonię, jak będę na miejscu? claudik, Twojego nr na poczcie nie widziałam... To może dzwoń do mnie lub rinco? Postaram się być jakieś 15 min wcześniej. Cytat:
Cytat:
Na mojej sr wtedy tego nie uczyli, ani mama i teściowa nic takiego nie robiły Natomiast napewno po przebiciu pierwszego zęba myłam już dzień w dzień pastą dla niemowląt i taką szczoteczką silikonową nakładaną na palec Cytat:
Biorę 100x100, zawsze to łatwiej będzie maluszka owinąć w razie potrzeby.Cytat:
![]() 2. Stojak dla mnie niezbędny! Wannę mam szeroką i do niej będę wstawiać wanienkę, stojak też się tam zmieści. Nie widzę żadnego powodu, żeby co wieczór katować kręgosłup... Jak do wanienki jest nalana woda, to obciąża taki stojak i jest on bardzo stabilny. Maks przez rok był tak kąpany. 3. Nie miałam rogala i nie kupuję teraz. Wystarczy mi zwykła duża poduszka położona na kolanach i na niej dziecię. Jak widać opinie mocno są podzielone... ![]() Cytat:
a smoczek musi zassać do środka. Podanie noworodkowi smoczka burzy u niego prawidłowe ssanie piersi i może wpłynąć na brak pokarmu, tzn. może być początkiem końca karmienia piersią...
|
||||||||
|
|
|
#1628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Masz na mysli ze jak sie nauczy ssac smoczka to nie bedzie chcial do piersi tak? Bo chyba samo danie smoczka nie spowoduje u mnie barku pokarmu. W koncu jakies mamuski z watku sie poznaja osobiscie Bawcie sie dobrze!
|
|
|
#1629 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1630 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1631 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Zanim zacznę nadabiać te ponad 20 stron, które stworzyłyście przez 3 dni napiszę o sobie:byłam wczoraj na usg, mały zdrowy jak ryba, ale odmłodzili mi ciążę o 10 dni ![]() czyli wyznaczyli termin na 26.06. Nie pojmuję tego. Na pierwszych usg wychodziło, że ciąża trwa 8 czy później 12 tygodni, ciągle wskazywano ten sam dzień jako dzień poczęcia. A tu klops, odmładzamy nienarodzonego człowieka ![]() Może to oznacza nie pomyłkę lekarzy robiących usg na początku ciąży tylko po prostu to, ze ciąża trochę wolniej się rozwija. ![]() Niunia32
|
|
|
|
#1632 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
niunia, super suknisie i za obronę. Nie stresuj się, to tylko formalność Ja broniłam się w życiu już trzy razy ![]() zaaaaabcia, piękne ciuszki kism, rinco, claudic, na pierwszych zajęciach sr się nie ćwiczy. U nas były relaksacyjne ćwiczenia dopiero na drugich zajęciach. Powodzenia. U mnie wszelkie przygotowania stanęły Czuję się średnio. Wczoraj byłam w sr i jak wracałam do domu, to czułam parcie na dół brzucha. Dziwne uczucie. Poza tym cały czas czuję jakieś kłucie w brzuchu. Czy możliwe, że jeszcze tam mi się coś rozciąga? W sumie brzuch mam mały jak na ten tydzień ciąży. Mój stan psychiczny, w związku z tymi dolegliwościami, też się pogorszył więc jest wielka dooopa ![]() Teraz leżę jeszcze w sypialni i pomimo, że jestem głodna, to średnio chce mi się wstać ![]() Może słoneczko by mi trochę poprawiło humor, ale ani wczoraj, ani dzisiaj go u nas nie ma
Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-03-13 o 08:35 |
|
|
|
#1633 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kciki
|
|
|
|
|
#1634 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1635 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ale to przedszkole jest publiczne jeszcze bo od września już prywatne.Także chciałabym żeby chodził póki może bo jak ja będe siedziała w domu to on nie bedzie chodził,jeżeli ja bede musiała zapłacić za przedszkole np 400zł bo nie wiem ile prywatne kosztuje. |
||
|
|
|
#1636 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie wagowo jest początek 25tc, a według innego pomiaru (nie pamętam) jest koniec 27
|
|
|
|
|
#1637 |
|
Wtajemniczenie
|
O jjaaaa nie przywitałam się aa więc
Dzień Dobry |
|
|
|
#1638 |
|
Zakorzenienie
|
ale dzień znów szaro i ponuro
a ja chora
|
#1639 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
![]() Cytat:
![]() Wczoraj moja fryzjerka mnie zobaczyła i mówi do mnie, że ja to już chyba lada dzień rodzę |
|
|
|
|
#1640 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=zaaaabcia;32888120][QUOTE=rinco;
o kurcze to nie dziwie sie ze maz mowi ze moze bedzie chlopak bo wsumie na 100% nie potwierdzono ze cora ![]() u mnie dwoch lekarzy powiedzialo ze chlopak. dziekuje ma być Karo i już
|
#1641 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() ide sie szykowac, najpierw po RMUA czy jak to sie tam pisze, bo oczywiscie bez tego nie moglabym miec wizyty, sprawdzaja to bardzo )pozniej skserowac l4, do zusu zawioze i moze sie dowiem czy dostane juz na dniach pieniazki.... a powinnam w sumie juz teraz miec ![]() chlop juz chory z 2 tyg, kaszlal bardzo w nocy... mam nadzieje, ze mu sie nie odwidzi i pojedziemy po ten wozek ![]() bo ogolnie wydaje mi sie, ze starsze gondole pewnego dnia tez sie skoncza, a pozniej juz trzeba byloby kupowac caly nowy zestaw, a na to nas nie stac ;] i tak ta obecna cena mi sie srednio podoba... No ale podobno nie psuje sie no i wizualnie mi sie bardzo pdooba a ze ciezki no to trudno,,, mieszkam na parterze, ogolnie chlop bedzie go dzwigal jak cos No i nie naleze do delikatnych kobiet, czasami meble sama przenosze
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-03-13 o 09:26 |
|
|
|
#1642 |
|
Zakorzenienie
|
raczej późno, bo się ona od czerwca ciągnie.
|
|
|
|
#1643 | |
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() Dziś się nie pospała tak jak wczoraj wstałam o 7.... Pogoda fatalna, typowo łóżkowa. Kupiliśmy farby wczoraj i w piątek zaczynam remont. Mam nadzieję że mąż uwinie się szybko ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja tez tak mam z terminami z OM 15 maja, z USG w 21t wyszło że na 22 maja a po sobotnim Usg w 31 tyg na 19 maja... Trzymam się z data z OM A mam nadzieję że wcześniej urodzę ![]() Oj szaro i ponuro i to bardzo.... ![]() Kuruj się ![]() ![]() Niunia32 Powodzenia
http://www.suwaczki.com/tickers/1usa8iikqsmw65rm.png http://suwaczki.slub-wesele.pl/20110813580120.html Edytowane przez GaTTa Czas edycji: 2012-03-13 o 10:07 |
|
|
|
|
#1644 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u nas jest takMATKA AB Rh+ OJCIEC A Rh+ więc konfliktu nie ma. są wykryte przeciwciała, byłąm dziś u położnej i tłumaczyła mi że dziecku nic nie grozi bo mamy + tylko mi w razie transfuzji krwi potrzebna jest odpowiednia krzyżówka krwi. NIKT NIE CHCE DAĆ SKIEROWANIA więc w Centrum Krwiodawstwa i Krwiolecznictwa koszt na wstęp 380 zł
|
|
#1645 | |
|
Wtajemniczenie
|
Zdrowiej
Cytat:
|
|
|
|
|
#1646 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
I zazdroszczę Wam, że się spotkacie, ja mieszkam na takim zadu*iu, że pewnie ja jedyna w promieniu 10 km odbieram wizaż ![]() Trzymam kciuki, choć jestem pewna, że wszystko pójdzie pięknie ![]() Cytat:
I na 100% wszystko jeszcze rośnie..Widzisz, ja też poszłam "na próbę" do sklepu i twardniał kilka razy - postanowiłam jednak, że nie będę już nigdzie wychodzić, poza koniecznymi wyprawami. Już tak niewiele zostało, wytrzymam te 2-3 miesiące. Mnie brzuch ciągnie jak się położę, tzn. jak się ułożę, bo potem jak już znajdę wygodną pozycję, to jest OK. A dzisiaj rano miałam wrażenie, że znowu mam kilka razy skurcze. Ale byłam taka głodna, a nie chciało mi się wstać, więc sama nie wiem, czy ból był z głodu czy ze skurczu. Zmniejszyłam wczoraj (na polecenie gina) dawkę Fenoterolu, ale jak się nie polepszy, to znowu ją sobie zwiększę. Ja niestety mam znowu złe dni z TŻ, więc to+pogoda+zero postępu przy wyprawce (chyba po wyjeździe siostry się za to zabierzemy z mamą)= też humor do kitu. |
||
|
|
|
#1647 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc dziewczynki!!!
tylko wczoraj mnie nie bylo a tu chyba z 400 postow!!! i jak to wszystko nadgonic?? ![]() dzis bylam na badaniu krwi, poszlam do lidla i doslownie az mnie zszokolwalo jak tam ceny w gore poszly... 4 rzeczy na krzyz kupilam a kilka dych nie moje a musze dodac ze robiac zakupy kieruje sie cena wczoraj mialam mase rzeczy do zalatwiania i tak sobie uswiadomilam, ze tylko 7 tygodni mi zostalo do planowanego porodu :ekk: wiec zakupilam jeszcze kilka potrzebnych dzidzi i mnie rzeczy. |
|
|
|
#1648 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() mocno zaciśnięte - więc do dzieła![]() Cytat:
a ponieważ jak twierdzi moja Pani doktor, w różnym czasie dzieci różnie w brzuszkach rosną, to za miesiąc może się okazać, że dziecko jest większe![]() Cytat:
i dzięki niej zdałam sobie sprawę, że mam nieporządek w domu a goście w piątek przyjeżdzają, więc zwlekłam tyłek i próbuje coś zrobić![]() a co Ci dolega? Cytat:
|
|||
|
|
|
#1649 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powodzenia! Obrona to banał, sama niedawno to przechodziłam więc jestem na bieżąco Nic się nie stresuj Cytat:
no Pandzia jak nie? Nie macie z mężem takiej samej grupy krwi, więc dziecko zgodnie z krzyżówką genetyczną może mieć B Rh+ a to już jest konflikt. Ja podkreślam cały czas, mam nadzieję, że doczytałaś, że nie chodzi tu o konflikt czynnika Rh tylko grupy krwi. I właśnie dlatego masz wykryte przeciwciała.
|
|
#1650 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Skasowały mi się wczorajsze cytaty Cytat:
Też się czuję grubo jak słoń, ciekawe ile przytyłam, dzisiaj wizyta więc będzie ważenie.... mam nadzieję że nie doszłam do 20 na + Niunia ![]()
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2012-03-13 o 10:56 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:21.

myślałam, że są jakieś bardziej ścisłe kryteria. No leków, nawet zwykłych witamin chyba też nie podgrzewają i nie mrożą w transporcie???? Muszę przy okazji zapytać u optyka i w aptece
uwielbiam wszystkie filmy z tej serii...
to pępowina zasłaniała ale wyszła brocha i od tamtej pory siedzi w moim spojeniu łonowym i nie pokazuje bo się wstydzi 

Od tego roku, jak pozmieniali te zasady płatności, to ja już nie muszę nawet papieru od lekarza po chorobie przynosić i za każdą jedną godzinę nieobecności mam odliczenie nieważne z jakiego powodu to było... Jak Maks jest dużo chory, to na następny miesiąc płacę czasem 30, czasem 50 zł
W sumie to te pierwsze zajęcia to pewnie będą takie bardziej organizacyjno-informacyjne, więc chyba nic się nie stanie jak ktoś przyjdzie w mniej sportowych ciuchach 

Przedstawiłam się tylko na początku rozmowy, a potem ona mówi, że ok, to tyle, a ja "to już wszystko, jestem zapisana?", a ona, że tak, no to ja "do widzenia"... Myślę, że mnie jutro nie wyrzucą stamtąd. A co do ćwiczeń to mam nadzieję, że będę zupełnie normalne i "pełnowymiarowe"
Na mojej sr wtedy tego nie uczyli, ani mama i teściowa nic takiego nie robiły 

....

i jak to wszystko nadgonic??