Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012 cz. V - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VI cz. naszego wątku?
Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy. 20 33,90%
Duże brzuszki wszystkie mamy, na porody już czekamy. 5 8,47%
Od jesieni już plotkujemy, pierwszych maluchów wyczekujemy. 0 0%
Wiosna wreszcie za oknami, czas na spotkania z maluchami. 6 10,17%
Wyprawki powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. 1 1,69%
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. 6 10,17%
Wyprawki prawie gotowe - obstawiamy terminy porodowe. 7 11,86%
Wyprawki kompletujemy, niezmiennie plotkujemy. 1 1,69%
Wyprawki kompletujemy, pierwszych porodów wyczekujemy! 13 22,03%
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-12, 22:47   #1621
Tacca
Zakorzenienie

Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012

Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość
A soczewki to nie podchodzi przypadkiem pod wyrób medyczny? Bo wyroby medyczne nie mogą być transportowane tak "normalnie", że tak powiem. To też np. szczepionki itp., które muszą byc przewożone w odpowiedniej temperaturze.
Nie podchodzą pod wyroby medyczne, bo nie można by było ich kupić ot tak.
Część leków i szczepionek transportuje się normalnie, podobnie płyny infuzyjne. W odpowiedniej temperaturze tylko wyjątkowe.
Stary 2012-03-12, 22:56   #1622
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Część leków i szczepionek transportuje się normalnie, podobnie płyny infuzyjne. W odpowiedniej temperaturze tylko wyjątkowe.

A widzisz, tego nie wiedziałam myślałam, że są jakieś bardziej ścisłe kryteria. No leków, nawet zwykłych witamin chyba też nie podgrzewają i nie mrożą w transporcie???? Muszę przy okazji zapytać u optyka i w aptece
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 22:59   #1623
clauudik
Rozeznanie

[QUOTE=SzmaragdowyKotek;32 887199]
A Wy się nie boicie kupowac soczewek przez internet? Ja noszę Trueye jednodniowe, więc płynu nie potrzebuję. Kupuję na twojesoczewki. com, ale wyłącznie w sklepie stacjonarnym. Wiecie, jak sobie wyobrażę, że latem jadą do mnie samochodem kuriera, który w słońcu nagrzewa się do 60stopni na postoju albo w zimie leżą w magazynie, gdzie po prostu może zamarznąć płyn w opakowaniu, to kupuję wyłącznie w sklepie stacjonarnym. Nie boicie się???

Cytat:
A jak soczewki jadą do sklepu stacjonarnego, to w jakiś innych warunkach? Tak samo podróżują.
Ja kupuję soczewki zawsze u tego samego sprzedawcy na all. Jeszcze nigdy się nie zawiodłam.
Cytat:
Podpisuję się rękami i nogami nie boję się, bo idąc tym tokiem myślenia to pewnie tak samo są transportowane do mnie jak i sklepu stacjonarnego.

A ja sobie oglądam Hannibala uwielbiam wszystkie filmy z tej serii...

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 23:04   #1624
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rinco;

[QUOTE=śliweńka;32885006
na jednej było widać broche to gin pow że nie będzie zgadywał, a na kolejnej musiałam go poprosić o usg bo bym do dziś nie wiedziała to pępowina zasłaniała ale wyszła brocha i od tamtej pory siedzi w moim spojeniu łonowym i nie pokazuje bo się wstydzi
o kurcze to nie dziwie sie ze maz mowi ze moze bedzie chlopak bo wsumie na 100% nie potwierdzono ze cora

u mnie dwoch lekarzy powiedzialo ze chlopak.

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
zabciaaa super te ciuszki....
dziekuje

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 23:10   #1625
kapukat
Zakorzenienie

z tego co słyszałam to nie tylko u nas nie ma soli fiziologicznej w USA z tego co się dowiedziałam też nie ma

biorąc pod uwagę, że tutaj tarczyca powyżej 4,o jest całkiem normalnym stanem w ciąży - wg ichnich lekarzy, że nie ma 3/4 badań tych co w Polsce, a opieka przed porodem jest calkowitą niewiadomą dla pierworódki.... to ja na waszym miejscu bym się tak nie dziwiła że tutaj czegoś nie ma

Edytowane przez kapukat
Czas edycji: 2012-03-12 o 23:11
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 23:19   #1626
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
z tego co słyszałam to nie tylko u nas nie ma soli fiziologicznej w USA z tego co się dowiedziałam też nie ma

biorąc pod uwagę, że tutaj tarczyca powyżej 4,o jest całkiem normalnym stanem w ciąży - wg ichnich lekarzy, że nie ma 3/4 badań tych co w Polsce, a opieka przed porodem jest calkowitą niewiadomą dla pierworódki.... to ja na waszym miejscu bym się tak nie dziwiła że tutaj czegoś nie ma
Ja się dzisiaj dowiedziałam, że tutejszy huisarts (lekarz rodzinny/domowy) prócz wypisywania skierowań itp., ma prawo do robienia cytologii czy badania piersi . On ma uprawnienia do wysyłania na wszelkie badania i jak coś się dzieje, to wtedy wysyła do specjalistów. Dla mnie to szok, ale ma to sens, bo przynajmniej do specjalistów trafiają ci, co mają trafiać, nie robiąc przy tym mega kolejek.
W NL polega się głównie na naturze, co mnie lekko przeraża. Jednakże jak czytałam na innym forum, kobitki sobie świetnie radzą i chwalą. Ja nie mam wyboru, muszę to przyjąć do wiadomości, że tak jest i tyle. Może dzięki temu jestem spokojna. Tutaj każdy spokojnie odpowiada na pytania, z badaniami nie ma problemu, ani dostaniem się do specjalisty.
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 02:15   #1627
kism
Wtajemniczenie

Noc dobra!
Ja po moim zabieganym dniu, jeszcze siedziałam nad różnymi papierzyskami w domu do późna, to jeszcze i Was przeczytałam na dobranoc. Dziś "tylko" 7 str, nie 10 jak się spodziewałam

Także jeszcze na szybciutko odpiszę na co nieco...

Cytat:
proszę o kciuki. szczególnie jutro....
wracam się uczyć. pa
Proszę
A to już jutro ta obrona?

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Tylko że ja płace za cały miesiąc tak czy siak,odliczają tylko wyżywienie.
Żartujesz? Od tego roku, jak pozmieniali te zasady płatności, to ja już nie muszę nawet papieru od lekarza po chorobie przynosić i za każdą jedną godzinę nieobecności mam odliczenie nieważne z jakiego powodu to było... Jak Maks jest dużo chory, to na następny miesiąc płacę czasem 30, czasem 50 zł Deklaruję raz na początku roku, że w ogóle będzie chodził np. od 7-17, ale np. teraz odkąd jestem na zwolnieniu i go odbieram ok. 13-14, to za te 3 czy 4 godz. też mam odliczenia. Nie wiem, skąd te różnice...

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
A do SR to ja się ubiorę chyba w bluzę i dżinsy, najwyżej wezmę jeszcze jakieś spodnie dresowe do przebrania. Ogólnie to przed SR chcę jeszcze parę rzeczy załatwić na mieście i nie chcę paradować w dresach W sumie to te pierwsze zajęcia to pewnie będą takie bardziej organizacyjno-informacyjne, więc chyba nic się nie stanie jak ktoś przyjdzie w mniej sportowych ciuchach A potwierdzałaś jeszcze uczestnictwo w zajęciach? Bo mi przy zapisywaniu pani powiedziała, żeby zadzwonić parę dni wcześniej i się upewnić czy nic się nie zmieniło, ale w końcu nie dzwoniłam... Jakby coś to mają mój telefon
Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
rinco o to samo miałam Cię pytać może kism dzwoniła.. bo mi powiedziała tak, żeby zadzwonić i się upewnić, czy na pewno się zacznie we wtorek. No cóż, miejmy nadzieję, że nie pojedziemy tam na darmo. Ja jak się okazało będę sama, bo mąż ma drugą zmianę
Ja ubiorę legginsy i jakąś wygodną bluzkę
Ale wiecie co? Mi ta kobieta nic nie powiedziała o potwierdzaniu kursu, o ubraniu, nawet miałam wrażenie, że jakoś specjalnie nie zanotowała mojego nazwiska... Przedstawiłam się tylko na początku rozmowy, a potem ona mówi, że ok, to tyle, a ja "to już wszystko, jestem zapisana?", a ona, że tak, no to ja "do widzenia"... Myślę, że mnie jutro nie wyrzucą stamtąd. A co do ćwiczeń to mam nadzieję, że będę zupełnie normalne i "pełnowymiarowe"
Mój tż przyjdzie na ćwiczenia tylko.
Dziewczynki, a jak my się poznamy w końcu?
rinco, zapisałam sobie Twój nr w komórce, to może po prostu zadzwonię, jak będę na miejscu?
claudik, Twojego nr na poczcie nie widziałam... To może dzwoń do mnie lub rinco?
Postaram się być jakieś 15 min wcześniej.

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Był kurier Jak zadzwonił, to był bardzo miły, poprosił, żebym wyszła na zewnątrz po paczkę. Wychodzę a jego nie ma. Dobrze że wyświetlił się nr. Dzwonię, oczywiście inna sieć Pytam go, gdzie jest a on że ....stoi obok innego domu!! To mu tłumaczę gdzie ma jechać, i że ja nie mieszkam przy głównej drodze tylko w takiej dróżce. Westchnął tak głośno, że mnie ucho zabolało!! I "kazał" już nie poprosił, zejść na dół do dróżki Już nigdy nie zamówię niczego kurierem.
Brak słów! Jak trafisz na takiego typa, to nawet najlepsza opinia o firmie kurierskiej w całości nic nie pomoże Złóż reklamację i na następny raz Ty każ przynieść paczkę pod drzwi!

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
a jestem bardzo ciekawa jak tam Mamy Doświadczone - myłyście dzieciom dziąsełka od urodzenia?
Nie pamiętam... Jakoś od czasu do czasu chyba Na mojej sr wtedy tego nie uczyli, ani mama i teściowa nic takiego nie robiły Natomiast napewno po przebiciu pierwszego zęba myłam już dzień w dzień pastą dla niemowląt i taką szczoteczką silikonową nakładaną na palec

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
Macie jakichś sprawdzonych sprzedawców na Allegro : ręczników, okryć kąpielowych z kapturkiem, prześcieradeł i cieplejszych kocyków ( wiecie coś na temat kocyków firmy BabyOno i Bobas? z jakiego materiału są najlepsze takie kocyki?)
Dla Maksa kupiłam ręczniki BabyOno - 3 szt. i służą mu do tej pory! Więc teraz też takie kupię, tylko inne zwierzątka, żeby się nie myliły Biorę 100x100, zawsze to łatwiej będzie maluszka owinąć w razie potrzeby.

Cytat:
Napisane przez Timii Pokaż wiadomość
  • kupujecie smoczek/smoczki? ja mam dwa ale nie wiem czy mala bedzie je lubila. wogole to wolalabym jej nie dawac wcale ale gdyby miala kolki i gdyby plakala bardzo w nocy to wiadomo-bede ratowac sie czym sie da. jesli kupujecie to jakie - lateksowe czy silikonowe? i w jakim ksztalcie?
  • kupujecie stojak pod wanienke? wiem ze to bylby super gadzet, oszczedza kregoslup mamy ale ja nie mam i nie wiem czy do mojej wanienki bedzie mi latwo dobrac taki ktory pasowalby.
  • ja napalilam sie jeszcze na poduszke -rogal do karmienia. czy ktos juz tego uzywal? jesli tak to jak sie sprawdzala? widzialam u kolezanki i wygladalo to super!
odpiszcie jesli macie jakies uwagi
1. Smoczek wg mnie jest zbędny. Dopiero gdyby dziecko zaczęło ssać kciuka, to dam smoka, bo kciuka nie utnę przecież
2. Stojak dla mnie niezbędny! Wannę mam szeroką i do niej będę wstawiać wanienkę, stojak też się tam zmieści. Nie widzę żadnego powodu, żeby co wieczór katować kręgosłup... Jak do wanienki jest nalana woda, to obciąża taki stojak i jest on bardzo stabilny. Maks przez rok był tak kąpany.
3. Nie miałam rogala i nie kupuję teraz. Wystarczy mi zwykła duża poduszka położona na kolanach i na niej dziecię.
Jak widać opinie mocno są podzielone...

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
A ja myslalam ze dziecko od razu umie ssac wkoncu w brzuszku juz ssa kciuka sobie
Ssanie piersi, a ssanie smoczka to zupełnie co innego... Kiedyś pisałam więcej o tym. Przy ssaniu piersi dziecko "mlaska" językiem, wypycha go cały czas, bo tak to natura urządziła, że masuje językiem kanaliki mlekowe i powoduje, że mleko płynie a smoczek musi zassać do środka. Podanie noworodkowi smoczka burzy u niego prawidłowe ssanie piersi i może wpłynąć na brak pokarmu, tzn. może być początkiem końca karmienia piersią...
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 03:34   #1628
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość

Ssanie piersi, a ssanie smoczka to zupełnie co innego... Kiedyś pisałam więcej o tym. Przy ssaniu piersi dziecko "mlaska" językiem, wypycha go cały czas, bo tak to natura urządziła, że masuje językiem kanaliki mlekowe i powoduje, że mleko płynie a smoczek musi zassać do środka. Podanie noworodkowi smoczka burzy u niego prawidłowe ssanie piersi i może wpłynąć na brak pokarmu, tzn. może być początkiem końca karmienia piersią...
A jak dziecko ssa kciuka w lonie matki to nie to samo co ssnie smoczka? Bo ja myslalam ze dziecko juz sie rodzi z tym ze umie

Masz na mysli ze jak sie nauczy ssac smoczka to nie bedzie chcial do piersi tak? Bo chyba samo danie smoczka nie spowoduje u mnie barku pokarmu.

W koncu jakies mamuski z watku sie poznaja osobiscie Bawcie sie dobrze!

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 08:16   #1629
8ewus8
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Efijy Pokaż wiadomość
Ja bym wzięła jak już to L a jak nie to może jeszcze poszukaj innej albo porównaj z koszulą którą nosisz.
Mam identyczne wymiary i teŻ bym wzięła L, zresztą też chce z Muzzy, ale inny model i nastawiaqłam się na L własnie. Zawsze kupuję rozmiar M ale Muzzy ma trochę zaniżone chyba, bo piżamę kiedyś kupowałam (ale już na żywo, nie przez internet) i musiałam wziąć L.

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
Rozmawialam z tz, jutro po ginku jedziemy zobaczyc te wozki x-landery z 2012 i powiedzial, ze kupimy do tego starsza gondolke-takze raczej sie zdecydowalismy wlasnie na niego Tylko sopbie jeszcze na zywo kolorki poogladam

jak juz kupie wozek juz niczym sie nie będę stresowala ....
to zdaj relację, ja jadę w sobotę, ale nastawieni jesteśmy na xq a on w sklepie, w którym my będziemy oglądać, ma być od dzisiaj. Chcemy tylko pooglądać kolory na zywo, bo kupować będziemy na allegro. Dzwoniliśmy do takiego sprzedawcy z all, który wystawia wózki i powiedział, że niedługo już będzie je miał.
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 08:20   #1630
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Proszę
A to już jutro ta obrona?

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaa

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 08:32   #1631
fonn
Rozeznanie

Dzień dobry

Zanim zacznę nadabiać te ponad 20 stron, które stworzyłyście przez 3 dni napiszę o sobie:
byłam wczoraj na usg, mały zdrowy jak ryba, ale odmłodzili mi ciążę o 10 dni
czyli wyznaczyli termin na 26.06.

Nie pojmuję tego. Na pierwszych usg wychodziło, że ciąża trwa 8 czy później 12 tygodni, ciągle wskazywano ten sam dzień jako dzień poczęcia. A tu klops, odmładzamy nienarodzonego człowieka
Może to oznacza nie pomyłkę lekarzy robiących usg na początku ciąży tylko po prostu to, ze ciąża trochę wolniej się rozwija.

Niunia32
fonn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 08:34   #1632
Gaabbi
Wtajemniczenie

Dzień dobry.

niunia, super suknisie i za obronę. Nie stresuj się, to tylko formalność Ja broniłam się w życiu już trzy razy

zaaaaabcia, piękne ciuszki

kism, rinco, claudic, na pierwszych zajęciach sr się nie ćwiczy. U nas były relaksacyjne ćwiczenia dopiero na drugich zajęciach. Powodzenia.

U mnie wszelkie przygotowania stanęły Czuję się średnio. Wczoraj byłam w sr i jak wracałam do domu, to czułam parcie na dół brzucha. Dziwne uczucie. Poza tym cały czas czuję jakieś kłucie w brzuchu. Czy możliwe, że jeszcze tam mi się coś rozciąga? W sumie brzuch mam mały jak na ten tydzień ciąży.
Mój stan psychiczny, w związku z tymi dolegliwościami, też się pogorszył więc jest wielka dooopa

Teraz leżę jeszcze w sypialni i pomimo, że jestem głodna, to średnio chce mi się wstać

Może słoneczko by mi trochę poprawiło humor, ale ani wczoraj, ani dzisiaj go u nas nie ma

Edytowane przez Gaabbi
Czas edycji: 2012-03-13 o 08:35
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 08:36   #1633
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Rozmawialam z tz, jutro po ginku jedziemy zobaczyc te wozki x-landery z 2012 i powiedzial, ze kupimy do tego starsza gondolke-takze raczej sie zdecydowalismy wlasnie na niego Tylko sopbie jeszcze na zywo kolorki poogladam

jak juz kupie wozek juz niczym sie nie ebde stresowala ....
Zazdroszcze.Tylko że ten wózek jest ciężki to jedna jego wada.reszta jest super.Ja mam z 2007 r i widzisz namawiam męża na xlandera z 2012r.
Cytat:

Kciki

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 08:41   #1634
8ewus8
Zadomowienie

Cytat:

ale wcześnie obrona. Trzymam kciuki, nie stresuj się
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 08:45   #1635
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fonn Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Zanim zacznę nadabiać te ponad 20 stron, które stworzyłyście przez 3 dni napiszę o sobie:

Nie pojmuję tego. Na pierwszych usg wychodziło, że ciąża trwa 8 czy później 12 tygodni, ciągle wskazywano ten sam dzień jako dzień poczęcia. A tu klops, odmładzamy nienarodzonego człowieka
Może to oznacza nie pomyłkę lekarzy robiących usg na początku ciąży tylko po prostu to, ze ciąża trochę wolniej się rozwija.
Ja niestety też tego nie pojmuję ale wydaję mi się że oni to robia z wielkości dziecka,jeżeli nie to proszę aby mnie ktoś poprawił.
Cytat:

Żartujesz? Od tego roku, jak pozmieniali te zasady płatności, to ja już nie muszę nawet papieru od lekarza po chorobie przynosić i za każdą jedną godzinę nieobecności mam odliczenie nieważne z jakiego powodu to było... Jak Maks jest dużo chory, to na następny miesiąc płacę czasem 30, czasem 50 zł Deklaruję raz na początku roku, że w ogóle będzie chodził np. od 7-17, ale np. teraz odkąd jestem na zwolnieniu i go odbieram ok. 13-14, to za te 3 czy 4 godz. też mam odliczenia. Nie wiem, skąd te różnice...
Poważnie.Jak ja mam Filipa zapisanego od 7-15 to za te godziny płace czy on chodzi czy nie.Czy np zaprowadze go na 8 rano to za tą godzinę od 7 i tak płace.Jak nie chodzi to odliczają 4,50 dziennie za wyżywienie tylko i wyłącznie.Także wczoraj byłam zapłacić za przedszkole i zapłaciłam 181,50 dokładnie a nie chodził 2 tyg więc odliczyli mi 49,50 za jedzenie.
Ale to przedszkole jest publiczne jeszcze bo od września już prywatne.Także chciałabym żeby chodził póki może bo jak ja będe siedziała w domu to on nie bedzie chodził,jeżeli ja bede musiała zapłacić za przedszkole np 400zł bo nie wiem ile prywatne kosztuje.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-03-13, 08:55   #1636
fonn
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Ja niestety też tego nie pojmuję ale wydaję mi się że oni to robia z wielkości dziecka,jeżeli nie to proszę aby mnie ktoś poprawił.
Wyciągana jest średnia: z wagi, wzrostu, rozwoju układu kostnego i czegoś tam jeszcze.
U mnie wagowo jest początek 25tc, a według innego pomiaru (nie pamętam) jest koniec 27
fonn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 08:58   #1637
anulka4771
Wtajemniczenie

O jjaaaa nie przywitałam się aa więc

Dzień Dobry

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-03-13, 09:08   #1638
śliweńka
Zakorzenienie

ale dzień znów szaro i ponuro
a ja chora

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 09:09   #1639
Ewunia_1984
Zadomowienie

Dzień dobry!

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
Mam identyczne wymiary i teŻ bym wzięła L, zresztą też chce z Muzzy, ale inny model i nastawiaqłam się na L własnie. Zawsze kupuję rozmiar M ale Muzzy ma trochę zaniżone chyba, bo piżamę kiedyś kupowałam (ale już na żywo, nie przez internet) i musiałam wziąć L.
Dzięki bardzo, w takim razie zamówię 3koszule rozm. L

Wczoraj moja fryzjerka mnie zobaczyła i mówi do mnie, że ja to już chyba lada dzień rodzę Zdziwiła się, że jeszcze 2 miesiące bo szczerze powiedziała, że jestem ogromna!!! Kurdę i powiem szczerze, że tak sie czuje....
Ewunia_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 09:09   #1640
śliweńka
Zakorzenienie

[QUOTE=zaaaabcia;32888120][QUOTE=rinco;

o kurcze to nie dziwie sie ze maz mowi ze moze bedzie chlopak bo wsumie na 100% nie potwierdzono ze cora

u mnie dwoch lekarzy powiedzialo ze chlopak.

dziekuje [/QUOTE]

ma być Karo i już

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 09:22   #1641
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661
Talking Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012

dzien dobry
ide sie szykowac, najpierw po RMUA czy jak to sie tam pisze, bo oczywiscie bez tego nie moglabym miec wizyty, sprawdzaja to bardzo )
pozniej skserowac l4, do zusu zawioze i moze sie dowiem czy dostane juz na dniach pieniazki.... a powinnam w sumie juz teraz miec
chlop juz chory z 2 tyg, kaszlal bardzo w nocy... mam nadzieje, ze mu sie nie odwidzi i pojedziemy po ten wozek
bo ogolnie wydaje mi sie, ze starsze gondole pewnego dnia tez sie skoncza, a pozniej juz trzeba byloby kupowac caly nowy zestaw, a na to nas nie stac ;] i tak ta obecna cena mi sie srednio podoba... No ale podobno nie psuje sie no i wizualnie mi sie bardzo pdooba a ze ciezki no to trudno,,, mieszkam na parterze, ogolnie chlop bedzie go dzwigal jak cos No i nie naleze do delikatnych kobiet, czasami meble sama przenosze

Edytowane przez agatka661
Czas edycji: 2012-03-13 o 09:26
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 09:55   #1642
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
ale wcześnie obrona. Trzymam kciuki, nie stresuj się
raczej późno, bo się ona od czerwca ciągnie.

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 10:05   #1643
GaTTa
Raczkowanie

Witam
Dziś się nie pospała tak jak wczoraj wstałam o 7.... Pogoda fatalna, typowo łóżkowa. Kupiliśmy farby wczoraj i w piątek zaczynam remont. Mam nadzieję że mąż uwinie się szybko

Cytat:
Dzień dobry

Gratulacje za udaną wizytę
Ja tez tak mam z terminami z OM 15 maja, z USG w 21t wyszło że na 22 maja a po sobotnim Usg w 31 tyg na 19 maja... Trzymam się z data z OM A mam nadzieję że wcześniej urodzę

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
a ja chora
Oj szaro i ponuro i to bardzo....
Kuruj się

Niunia32 Powodzenia

Edytowane przez GaTTa
Czas edycji: 2012-03-13 o 10:07
GaTTa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 10:14   #1644
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
Pandzia to nie jest Twoja pierwsza ciąża,prawda? W takim układzie domniemam, że Ty masz np. A RH+ a mąż BRH+, albo na odwrót, w każdym razie nie macie tego samego I nie istotny jest tutaj zupełnie czynnik RH, w tej sprawie nie ma znaczenia czy jest on dodatni czy ujemny u jednego z rodziców. Chodzi o A, B lub 0.

Już tłumaczę o co chodzi. Wszak ja nie agata, ale wiem o co chodzi. W pierwszej ciąży nie ma to najmniejszego znaczenia, ponieważ Twój organizm dopiero zaczyna syntetyzować przeciwciała dla grupy krwi Twojego męża. Dzidzi nic nie grozi. W drugiej ciąży natomiast Ty te przeciwciała już masz dlatego mogą one zagrozić Twojemu dziecku konfliktem grupowym (nie serologicznym !!!). Mój mąż jest drugim dzieckiem i właśnie coś takiego go spotkało, a skoro jest moim mężem to żyje i ma się całkiem dobrze Więc nic się nie stresuj
a właśnie nie u nas jest tak

MATKA AB Rh+
OJCIEC A Rh+

więc konfliktu nie ma.

są wykryte przeciwciała, byłąm dziś u położnej i tłumaczyła mi że dziecku nic nie grozi bo mamy + tylko mi w razie transfuzji krwi potrzebna jest odpowiednia krzyżówka krwi.

NIKT NIE CHCE DAĆ SKIEROWANIA

więc w Centrum Krwiodawstwa i Krwiolecznictwa koszt na wstęp 380 zł

105.....99.....95....89.. ...85.....79...75
Pandzia_2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 10:16   #1645
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
a ja chora
Zdrowiej
Cytat:
dzien dobry
ide sie szykowac, najpierw po RMUA czy jak to sie tam pisze, bo oczywiscie bez tego nie moglabym miec wizyty, sprawdzaja to bardzo )
pozniej skserowac l4, do zusu zawioze i moze sie dowiem czy dostane juz na dniach pieniazki.... a powinnam w sumie juz teraz miec
chlop juz chory z 2 tyg, kaszlal bardzo w nocy... mam nadzieje, ze mu sie nie odwidzi i pojedziemy po ten wozek
bo ogolnie wydaje mi sie, ze starsze gondole pewnego dnia tez sie skoncza, a pozniej juz trzeba byloby kupowac caly nowy zestaw, a na to nas nie stac ;] i tak ta obecna cena mi sie srednio podoba... No ale podobno nie psuje sie no i wizualnie mi sie bardzo pdooba a ze ciezki no to trudno,,, mieszkam na parterze, ogolnie chlop bedzie go dzwigal jak cos No i nie naleze do delikatnych kobiet, czasami meble sama przenosze
Ja całkiem nie dawno sama przemeblowałam Filipa pokój,wysprzątałam aż się błyszczało.Też nie należe do delikatnych kobiet

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-03-13, 10:23   #1646
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Już to gdzieś czytałam i trochę mnie uspokaja taki opis, bo ja miałam wcześniej błędne wrażenie, że dziecko ciągnie ten sutek i to strasznie boli :P Ale wiecie, ja mam wyobraźnię, więc nie ma się co dziwić :P

I zazdroszczę Wam, że się spotkacie, ja mieszkam na takim zadu*iu, że pewnie ja jedyna w promieniu 10 km odbieram wizaż

Cytat:

Trzymam kciuki, choć jestem pewna, że wszystko pójdzie pięknie

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość

U mnie wszelkie przygotowania stanęły Czuję się średnio. Wczoraj byłam w sr i jak wracałam do domu, to czułam parcie na dół brzucha. Dziwne uczucie. Poza tym cały czas czuję jakieś kłucie w brzuchu. Czy możliwe, że jeszcze tam mi się coś rozciąga? W sumie brzuch mam mały jak na ten tydzień ciąży.
Mój stan psychiczny, w związku z tymi dolegliwościami, też się pogorszył więc jest wielka dooopa

Teraz leżę jeszcze w sypialni i pomimo, że jestem głodna, to średnio chce mi się wstać

Może słoneczko by mi trochę poprawiło humor, ale ani wczoraj, ani dzisiaj go u nas nie ma
Współczuję I na 100% wszystko jeszcze rośnie..
Widzisz, ja też poszłam "na próbę" do sklepu i twardniał kilka razy - postanowiłam jednak, że nie będę już nigdzie wychodzić, poza koniecznymi wyprawami. Już tak niewiele zostało, wytrzymam te 2-3 miesiące.
Mnie brzuch ciągnie jak się położę, tzn. jak się ułożę, bo potem jak już znajdę wygodną pozycję, to jest OK. A dzisiaj rano miałam wrażenie, że znowu mam kilka razy skurcze. Ale byłam taka głodna, a nie chciało mi się wstać, więc sama nie wiem, czy ból był z głodu czy ze skurczu. Zmniejszyłam wczoraj (na polecenie gina) dawkę Fenoterolu, ale jak się nie polepszy, to znowu ją sobie zwiększę.

Ja niestety mam znowu złe dni z TŻ, więc to+pogoda+zero postępu przy wyprawce (chyba po wyjeździe siostry się za to zabierzemy z mamą)= też humor do kitu.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 10:33   #1647
moniczka1302
Wtajemniczenie

czesc dziewczynki!!!

tylko wczoraj mnie nie bylo a tu chyba z 400 postow!!! i jak to wszystko nadgonic??

dzis bylam na badaniu krwi, poszlam do lidla i doslownie az mnie zszokolwalo jak tam ceny w gore poszly... 4 rzeczy na krzyz kupilam a kilka dych nie moje a musze dodac ze robiac zakupy kieruje sie cena

wczoraj mialam mase rzeczy do zalatwiania i tak sobie uswiadomilam, ze tylko 7 tygodni mi zostalo do planowanego porodu :ekk: wiec zakupilam jeszcze kilka potrzebnych dzidzi i mnie rzeczy.
moniczka1302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 10:39   #1648
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:

mocno zaciśnięte - więc do dzieła

Cytat:
Dzień dobry

Niunia32
to wszystko jest umowne, dlatego tak naprawdę nikt nie zna dokładnego terminu a ponieważ jak twierdzi moja Pani doktor, w różnym czasie dzieci różnie w brzuszkach rosną, to za miesiąc może się okazać, że dziecko jest większe

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość

no to witaj w klubie, ponieważ u mnie brak słońca od trzech dni, więc wczoraj gnuśniałam w łóżku i NIC NIE ZROZIBŁAM totalnie nic, nawet herbaty mi się nie chciało robić, dzisiaj z resztą nie jest lepiej. Co prawda moja mama zadzwoniła i powiedziała, że już jest mało czasu, bo to połowa marca i dzięki niej zdałam sobie sprawę, że mam nieporządek w domu a goście w piątek przyjeżdzają, więc zwlekłam tyłek i próbuje coś zrobić

Cytat:
a ja chora
a co Ci dolega?

Cytat:
Napisane przez Pandzia_2010 Pokaż wiadomość

MATKA AB Rh+
OJCIEC A Rh+

więc konfliktu nie ma.

są wykryte przeciwciała, byłąm dziś u położnej i tłumaczyła mi że dziecku nic nie grozi bo mamy + tylko mi w razie transfuzji krwi potrzebna jest odpowiednia krzyżówka krwi.

czy ktokolwiek z nich powiedział DLACZEGO NIE DOSTANIESZ?? co to za polityka jest?
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 10:42   #1649
andzya
Zakorzenienie

Cytat:

EDIT: Tu nie chodzi o grupę krwi męża, chodzi o krew dziecka w przypadku, gdy jest ona konfliktowa. Równie dobrze dziecko może mieć grupę krwi taką jak ja i wtedy nie ma problemu.
tak ale grupa krwi dziecka jest dziedziczona po którymś z rodziców, dlatego właśnie może być konfliktowa dla matki.

Cytat:
raczej późno, bo się ona od czerwca ciągnie.
powodzenia! Obrona to banał, sama niedawno to przechodziłam więc jestem na bieżąco Nic się nie stresuj

Cytat:
Napisane przez Pandzia_2010 Pokaż wiadomość

MATKA AB Rh+
OJCIEC A Rh+

więc konfliktu nie ma.

no Pandzia jak nie? Nie macie z mężem takiej samej grupy krwi, więc dziecko zgodnie z krzyżówką genetyczną może mieć B Rh+ a to już jest konflikt.
Ja podkreślam cały czas, mam nadzieję, że doczytałaś, że nie chodzi tu o konflikt czynnika Rh tylko grupy krwi.
I właśnie dlatego masz wykryte przeciwciała.
Stary 2012-03-13, 10:52   #1650
Dasti80
Zakorzenienie

Dzień dobry
Skasowały mi się wczorajsze cytaty a nie chce mi się od nowa czytać

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Dzięki bardzo, w takim razie zamówię 3koszule rozm. L

Wczoraj moja fryzjerka mnie zobaczyła i mówi do mnie, że ja to już chyba lada dzień rodzę Zdziwiła się, że jeszcze 2 miesiące bo szczerze powiedziała, że jestem ogromna!!! Kurdę i powiem szczerze, że tak sie czuje....
Ja mam M
Też się czuję grubo jak słoń, ciekawe ile przytyłam, dzisiaj wizyta więc będzie ważenie.... mam nadzieję że nie doszłam do 20 na + ostatnio było 16 na +

Niunia

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Edytowane przez Dasti80
Czas edycji: 2012-03-13 o 10:56
Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości