|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Dziewczyny zakupiłam dzisiaj krążek dopochwowy,trochę duże to dziadostwo.\,no i pani w aptece kazała mi to trzymac w lodowce do czasu aż nie zamontuje.
Mam pytanko czy możno go zle zainstalowac???? |
|
|
|
#842 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Cytat:
jest duży ale elastyczny ściskasz w palcach i wkładasz.. nie ważne, w którym miejscu go "zainstalujesz".. ważnem, zeby był w środku. z resztą sam się ułoży. i nie wypadnie Sama stosowałam zanim zaczęlismy staranka o bejbika. byłam bardzo zadowolona. |
|
|
|
|
#843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i czasem w amoku tak wierzga rączkami, że mi butla nie raz już z ręki wypadła![]() A moje dziecko ciągle by chciało jeść
|
|
#844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do tego jedzenia to spróbuj dawac mu mniej a częsciej. u nas poskutkowało. np co 2 godziny 80 ml... tak robiłam 2 dni i już się uspokoił więc przeszliśmy z powrotem na 3 godziny i normalne porcje
|
|
|
|
|
#845 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podkówka najlepsza! Cytat:
pijeta beze mnie? ja dziś się CHWALIŁAM, że przespała Kinia 8,5 h, czy ktoś mnie przebije???????? nie mam rumianku ![]() Cytat:
dobranoc ![]() Cytat:
![]() Cytat:
myślałam, że z w przechodzisz na 3 , a Ty dawno na 3 siedzisz ![]() Cytat:
marne pocieszenie! za pępuszek! ![]() Cytat:
|
|
#846 | |
|
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() mleczko odciagnięte, wykąpana, 2 potworki śpią to ja tez idę nyny, bo niedługo jeden z nich się zbudzi... dobranoc |
|
|
|
|
#847 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#848 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałam pomarudzić
![]() Kinia jest marudna i płaczliwa all day daje butlę- ryk muszę ją uspokajać i tak 2 dzień... nie wiem o co kaman ) a może oczko ją drażni?
|
#849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie jestem już najlepsza
|
|
#851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#852 |
|
Zakorzenienie
|
faktycznie, Kiniek też przy zakładaniu tetry (ały czas tetre podkładam, jakoś wygodne dla mnie) o się denerwuje, że z nią zwlekam, bo zanim obwiążę w rożek, usiądę to minie minuta a ta niecierpliwa
|
#853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() on ma to po mamusi Mama mi mówiła, ze ja w jego wieku przesypiałam całą noc i się z suchą pieluchą budziłam. Igor ma tak samo. tzn spi te8-9h i pielucha jest prawie suchutka. dopiero jak zje po tym śnie to robi kupsztala i sika jak szalony-od razu pielucha ciężka . no ale od 3. tygodnia życia w dzień prawie nie śpi...
|
|
|
|
|
#854 |
|
Zakorzenienie
|
Czy Wasze dzieci komunikują gdy skończy grać karuzela??
bo moja nawołuje śmiesznie, podchodzę, odpalam, podaję smoka gratis i nara leży już godzinę w łóżeczku i nie chce zasnąć bździągwa ![]() ![]() Neska oj tam w dzień nie śpi to dobrze- masz spokojna nockę
|
#855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wolę jak śpi w nocy a w dzień buszuje, niż by mialo byc odwrotnie...Igulec juz 2godziny śpi
|
|
|
|
|
#856 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() Przepraszam ,że dopiero teraz. A więc ogłaszam ,że już jako ostatnia - w piątek 9.03.2012 urodziłam synka HUBERTA. Przyszedł na świat o godzinie 16.15 ; siłami natury. Waga 3290 i 56 cm ![]() jestem przeszczęśliwa. Od niedzieli jesteśmy w domu. Jutro opiszę jak było jak znajdę troszkę czasu. Poród wspominam dobrze.... nawet bardzo dobrze, nie trwał długo może dlatego takie mam odczucia. Czuję się dobrze, choć musieli mnie tyci naciąć. Dziękuję Wam wszystkim za słowa otuchy i wsparcie w ostatnich dniach przed porodem. teraz mogę dołączyć do odchowalni
|
|
|
|
#857 | |||
|
Wtajemniczenie
|
ktoś mi dziecko podmienił - mały dopiero 20 min temu zasnął i to jeszcze nie takim twardym snem
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 00:30 ---------- Poprzedni post napisano o 00:29 ---------- Cytat:
serdeczne gratulacje
|
|
#858 | ||
|
Zakorzenienie
|
My po karmieniu
wpadłam zobaczyć co w trawie piszczy jestem uzależniona od wizażu... Cytat:
nie ma tak dobrze... ![]() Cytat:
super!!!!!!!! GRATULACJE!!!!!!!! W końcu się doczekałaś!
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2012-03-13 o 02:27 |
||
|
|
|
#859 | |
|
Rozeznanie
|
Dzień Dobry
Brawo ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
|
|
#860 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
no to wszystkie mamuśki juz w komplecie
|
||
|
|
|
#861 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() klas ki:![]() ![]() kl aski:moje dziecko chrapie z klatki pokaszluje i kicha
moja mała mahttp://www.mamacafe.pl/suwak/12868.png http://suwaczki.slub-wesele.pl/20120922310713.html Edytowane przez agacia_cz Czas edycji: 2012-03-13 o 09:06 |
|
|
|
|
#862 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Gratuluje Ostatnia mamuska sie rozpakowala.My z Filipem ogladamy Dzien Dobry TVN
|
|
#863 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Mówię Wam super wtedy wygląda ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kurcze u mnie dzisiaj znowu pada i znowu nici ze spacerku Lecę przeglądać allegro w poszukiwaniu jakiegoś płaszczyka, bo z zeszłego roku to już troszku zniszczony :/ |
|||||
|
|
|
#864 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wczoraj córka moja przerosła samą siebie... mąż ją bierze z łóżka i tylko słysze o...ooo... patrzę a tam kupa przecisnęła się na plecki przeszłą przez bodziaka na nasze prześcieradło i materac. Materaz doczyściliśmy, prześcieradło w pralce wylądowało a założone 2 dni wcześniej a Haniutek z tyłkiem pod prysznicem, może to przez te pampersy jedynki na szczęście zostało mi już tylko kilka sztuk na dzisiaj i może jutro.
|
|
#865 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Anulka_86 wielkie GRATULACJE! _________________________ ______ o matko... dziewczyny co ja i moje dziecię wczoraj przeszłyśmy... Asia od 11 godz strasznie marudna była, okazało się że kolką ją dopadła, pierwszy raz bo nigdy wcześniej się takie coś nie zdarzyło. Od 11godz do około 20godz prawie non stop wyła Wszystkie kolkowe sposoby pomagały tylko na chwilkę. W końcu około 20godz. zasnęła na dobre, dzisiaj to pewnie odsypiać będzie wczorajszy dzień no chyba że będzie "powtórka z rozrywki" Teraz lecę chate ogarnąć póki śpi, bo moi rodzice mnie dziś nawiedzą ![]() ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Agacia idź lepiej do lekarza bo u takich małych dzieciątek baaardzo szybko rozwija się choroba. Lepiej dmuchać na zimne - ja też szybko poszłam do pediatry jak moje dziecko zaczeło kaszleć i smarkać, ale u mnie okazało się że to nic groźnego.
CÓRCIA "Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem". Edytowane przez Anabellita Czas edycji: 2012-03-13 o 10:04 |
|
|
|
|
#866 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Hej mamusie
Jupi ![]() Cytat:
Cytat:
U nas tez nie badają dziecka, jak byłąm na pierwszej szczepionce to się mnie tylko zapytali czy ja lub dziecko nie chorowalismy.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moja wczoraj po 3 takich drzemkach bujanych ok 20 zasneła mi na klacie a ja razem z nia......obudziłysmy sie o 23:30 ![]() Cytat:
![]() Możesz kupić 4 a jak będą za duże to i tak się nie zmarnują ![]() Ja mam zapas 4(od 7 kg) i tez chyba wypróbyje bo ta mi się zawsze przesrywa ![]() Teraz lezy w pozycjii kibelkowej(siedzi na mnie zgłową pomiędzy moimi(.)(.) w lekkim zgięciu) i wali kupala ze hoh...nie wiem co będzie jak wstaniemy........ostatnio przeciekło na moje nogi i .....prześcieradło
Edytowane przez kasikzaki Czas edycji: 2012-03-13 o 10:15 |
||||||
|
|
|
#867 |
|
Zadomowienie
|
Hej!
Anulka gratulację !!! ![]() Ja przyszłam ponarzekać Cały czas było ok, dopóki niedostała jeść o 21 . Ja ją do łóżeczka a ona ryk . I tak do 23 zasnęła i wstała o 5 .Po za tym miałam na coś odpisać i zapytać , ale nie pamiętam Wpadne później jak mi się przypomni ![]() Miłego dnia !
|
#868 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#869 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Jakieś ostatnio mam kiepskie nocki (ja, bo Julek ma dobre), wieczorem zasypiam na stojąco/siedząco. Ledwo żyję, w nocy się budzę, żołądek mnie boli. A rano budzę się z wielkim bólem głowy. Cytat:
A to Ty pisałaś o karmieniu na WC ;-) Dzięki za info o oczach. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
trzymam kciuki, żeby to nic poważnego
|
|||||
|
|
|
#870 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
.Mój przesypia w nocy najdlużej 6 godzin,ale zazwyczaj jest to od 3 d0 5,więc i tak jest dobrze,nigdy nie było mniej nioz 3h. A co do jedzenia to też tak ma,że jak zakładam ślinik to robi usta w dziubek i szuka butli i fajta nogami i rękoma,no i butla też juz pare razy wypadła. ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Cytat:
Tylko czasami jak na nią patrzy to tak macha łapkami,że jak lody zimne robią się,no i czasami od tych kwików do tej właśnie małpki czkawke załapuje- no i wtedy to już wkurza się przez to gdakanie ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Cytat:
![]() ---------------------------------------------------------------------------------------- Witam !! neska dizękuje za odpowiedz w sprawie krążka ![]() Dzisiaj jestem w miarę wyrobiona tzn mięsko się smaży,pyreczki ostrugane,ze zmywarki po wyciągane,pranie wstawione,czupryna moja umyta. No i co najważniejsze oczywiście Bartus najedzony ,uśpiony ![]() ,no i 2 kupy przeprane - w tym 1 bardzooo dużo na plecach i po kostki - a ubrałam mu fajny dresik i obsrany zostałWczoraj Bartek szalał,chyba ma jakiegos kumpla niewidocznego dla nas Wieczorem o 22 jak jadł kolacyjkę to znowu patrzył w sufit i nawet jak miał butle w buzi przestawal jeśc i śmial się - wtedy ja z mamą też śmiałyśmy się a on jeszcze głosniej- wariat jeden ![]() Podobno w wekendzik ma byc bardzo ciepło. Dzisiaj na spacer wybieram się do biedronki zakupic na próbę chusteczki nawilżające dady! Edytowane przez NataliaM1103 Czas edycji: 2012-03-13 o 10:53 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:18.

ściskasz w palcach i wkładasz.. nie ważne, w którym miejscu go "zainstalujesz".. ważnem, zeby był w środku. z resztą sam się ułoży. i nie wypadnie 
i czasem w amoku tak wierzga rączkami, że mi butla nie raz już z ręki wypadła

Od 21:00 do 2:45 

pijeta beze mnie? 
myślałam, że z w przechodzisz na 3 , a Ty dawno na 3 siedzisz

daje butlę- ryk
) a może oczko ją drażni?

Gabrysia - 09.02.2012
klas ki: