|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4651 | |
Gang Iren
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
Dzien dobry!
Nie wyspalam sie,ciagle sie budzilam,nie wiem co mi sie snilo,bo nie pamietam,ale za kazdym razem z panika macalam sie po brzuchu,sprawdzajac czy jest na swoim miejscu ![]() Cytat:
No widzisz Asiu,to musisz jeszcze niejedno dziecko urodzic,skoro tak dobrze co idzie. To w nocy jak czesto wstajesz do Zuzi?A tak czesto nie spi,bo glodna taka czy po prostu ma ciekawsze zajecia niz spanie? ![]() Jeszcze troche i na pewno jej sie to unormuje. Ja z Wiki moja mialam taki miesiac zwariowany,ze dzien z noca mi sie mylila i chodzilam jak zombie.A po miesiacu odmiana i potrafila spac po 8 godz,a 6 to bylo minimum. Wiec glowa do gory,u was tez na pewno bedzie lepiej!
![]() |
#4652 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
Dzien Dobry
![]() Asika Wszystkiego Dobrego dla Was i dzieki za opis porodu. u mnie noc z przebojami:wieczorkiem tak od 20 zaczely sie skurcze bolace, Tz liczyl skurcze i czestotliwosc jakims timerem w swoim telefonie, byly dosc bolesne ale co 20-25minut. polozylismy sie do lozka po 22 i skurcze mialam co 15 min a pozniej co 10 min i tak do samego rana, takze wlasciwie nie spalam.na dodatek ok polnocy uslyszalam ze cos mi szelesci blisko lozka...to byla mysz!!! wiec ta mysza bylam zaaferowana niz skurczami, bo balam sie ze mysz na mnie wskoczy itd. wiec wstalismy, Tz zaczal szykowac dwie pulapki a ja jemu fervex i sol z woda do plukania bo znow ma chore gardlo ![]() pozniej juz nie wiedzialam czy dzwonic na porodowke czy nie, bo skurcze mialam co 10 min, wzielam paracetamol, nie pomagal za bardzo, no moze skurcze byly troszke krotsze. wstalismy o 6 i skurcz mialam tylko jeden. a juz bylam pewna ze sie cos rozkreci. |
![]() ![]() |
![]() |
#4653 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A co to za 2 wejscia do pochwy ![]() Moze ciemna jestem ale nie kumam ![]()
![]() |
#4654 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4655 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4656 | |
Gang Iren
|
Cytat:
![]() A skurcze moze jeszcze wroca? Cos mi sie zdaje,ze niedlugo urodzisz ![]()
![]() |
#4657 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No ale moze jeszcze cos sie rozkreci dzisiaj, trzymam kciuki ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2012-03-13 o 07:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4658 |
Wtajemniczenie
|
Monia co za akcja
![]() ![]() A ja miałam najgorszą noc w całej ciąży wczoraj, taki mnie ból głowy dorwał że normalnie wyłam z bólu, a zupełnie nie wiem od czego to, wzięłam 2 apapy, robiłam zimne okłady na głowę ale w ogóle nie chciało nic pomóc. Wskutek tego zasnęłam gdzies grubo po 2, rano się obudziłam i już nie mogłam zasnąc, masakra :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#4659 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Tia ja mma na plusie 11 kg a TZ 5 ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Po wizycie: stan ogólny pacjenta - zadowalający ![]() Juz wiem ze pessar bede miec wyciagniety w 38 tygodniu a fenka mamy odstawic ok tygdnia wczesniej i jak to ujął lekarz. Jesteśmy bezpieczni więc niech się dzieje co chce. Cieszę się, że nie będzie mnie na lekach trzymać do końca jest nadzieja, że zmieszczę się w terminie. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4660 | |
Zadomowienie
|
Asika, faktycznie szybko Ci poszlo z porodem choc pewnie nielekko
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4661 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A te skurcze to może wczoraj już przepowiadacze i dziś lub za niedługo będą na tyle regularne aby odwiedzić porodówkę ![]() Witam Was` ![]() Dziś się nawet wyspałam choć po 5 Oskar postanowił odbić sobie wczorajszą mało-aktywność. No ale pobuszował z 20min i mogłam iść spać dalej. Ale ogólnie coś się od wczoraj słabo czuję ![]() ![]() A wieczorem to miałam takie parcie na pęcherz jak nigdy, poszłam siusiu wróciłam do łóżka położyłam się minęła min i znów parcie na pęcherz więc wstaję do WC a tu nic , wracam do łóżka ale ciągle czułam straszne parcie a załatwić się nie umiałam ![]() Chciałabym już urodzić . Całą ciąże przeszłam bezproblemowo a teraz to od kilku dni dziwnie się czuję. Dochodzi jeszcze do tego takie uczucie niepokoju jakby zaraz miało się coś stać. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4662 |
Zakorzenienie
|
![]() noc była koszmarna, w dodatku spałam z poduszą pod nogami ale chociaż minimalnie zeszła opuchlizna ![]() potrzebuje pomocy ![]() ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Asika no to poród ekspresowy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4663 |
Rozeznanie
|
A ja wyjątkowo się wyspałam tylko tak mi raz brzuch stał się twardy że nie wiedziałam co jest grane i bardzo duszno mi się zrobiło. Teraz pobolewa cały.. Ale nie regularnie. Dzisiaj się czuje jak bym w ogóle nie miała brzucha dziwne uczucie choć maleńki się rozpycha.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4664 |
Zadomowienie
|
czesc dziewczyny. my dzis do domu o 18 wracamy. dziekuje za gratulacje. pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
#4665 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
![]() Moze to kilka takich dni i minie. Rozmrozic i podgrzac? ![]()
![]() |
#4666 |
Raczkowanie
|
Witam! Czytuje Was regularnie ale jakoś weny brak na pisanie
![]() ![]() Ja po ostatniej wizycie mam kontrolować ciśnienie bo na wizycie miałam 140/85! Ale w domu do wczoraj było w normie, niestety wczoraj kiepsko się czułam i zmierzyłam a tu 142/90!!!! Zaczyna mnie to trochę martwić ![]() Ja torb do szpitala już spakowałam w czwartek zamierzam podskoczyć do pracy podbić legitymacje i mogę rodzić ![]() ![]() A tak z innej beczki to któraś z Was bierze ten olej z wiesiołka bo ja właśnie kupiłam Oeparol i zamierzam brać pod koniec tyg.
#4667 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajnie że już bedziecie w domku ![]() Trzymajcie się dziewczyny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4668 | |
Gang Iren
|
Cytat:
No to jeszcze troszeczke i w domku bedziecie.Super. To bedziemy czekac na opis porodu,wrazen poporodowych i zdjecie malutkiej.Trzymajcie sie!
![]() |
#4669 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No i też mam takie dziwne uczucie niepokoju - ale to może dlatego, że mam stresa przed dzisiejszą wizytą, bo nie chcę jeszcze dostać skierowania do szpitala i tam czekać na cesarkę.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4670 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Wiesiolka nie biore.Pije tylko herbate z lisci malin.
![]() |
#4671 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4672 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Natka super ze juz dzis wychodzicie. Kolezanka mi wczoraj pisala, ze jej szwagierka 11.03 o 9 rano dostala skurczy o 12 byli w szpitalu a o 12:50 synek byl na swiecie, sn 3890g. wow, to sie nazywa ekspresowy porod ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4673 |
Zakorzenienie
|
Nic się nie dzieje.
Za to od rana jak nie mąż, to z pracy, siostra, mama... Się powściekali wszyscy. Moje odpowiedzi na pytanie "rodzisz" przestają mieć miły ton i wprowadzają mnie w podły nastrój. Zaraz zjem sobie coś, uszykuję się i pójdę na dłuższy spacer, może jakiś bardziej energiczny. Pogoda jest średnia, ale jest sucho i około 10 stopni, słońce próbuje przebić się przez chmury.
![]() |
#4674 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4675 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4676 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale tak po prostu bez sosu |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4677 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
Wow.Kazdy by tak chcial. Cytat:
A te golabki chcesz na obiad? Bo tak to wypadaloby jakis sos do obiadu,mozesz zrobic pomidorowy i podgrzac w nim golabki.A jak nie to w mikrofali,albo piekarniku podgrzac.
![]() |
#4678 |
Zakorzenienie
|
nie polecam, bo się spalą
![]() Na bardzo małym ogniu z dodatkiem niewielkiej ilości wody. Ale musisz często obracać. Najlepiej faktycznie w piekarniku to zrobić, albo niech częściowo rozmrożą się w temperaturze pokojowej ![]() Właśnie... w nocy budził mnie co jakiś czas ból w okolicy pachwin, ale tylko jak leżałam na boku. Jak położyłam się na plecy, usiadłam czy w ogóle się ruszyłam, to wszystko mijało jak ręką odjął. Nie był to skurcze, tylko jednostajny ból. Jakaś zapowiedź? ![]() ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Jak nie odbieram to jest jeszcze gorzej, bo wtedy w ogóle nie dają żyć "bo na pewno coś się dzieje!" Tak było jak byłam w piątek na ktg ![]() Non stop dzwonił mi telefon. Nie rozumiem - jeśli nie odbieram lub odrzucam połączenie to znaczy, że nie mogę rozmawiać i już. Im częściej się do mnie dzwoni to wcale nie spowoduje, że szybciej odbiorę ![]()
#4679 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a pytam bo nigdy nie rozmrażałam gołąbków i nie robiłam tak ich ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Cytat:
no oczywiście, że rozmrożone całkowicie chce zrobić tylko nie wiem czy na patelni czy w garnku, w mikrofali czy piekarniku bo nie robiłam |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4680 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki..
Natka gratulacje!!!! ![]() ![]() Konia dobrze że mąż dobre chęci ma żeby sporty uprawiać... Claudia wesoły ten Twój Tż z tymi skrótami ![]() Furczak i MoniqW super wieści z wizyty. Furczak a jaki wózeczek zamówiłaś? Gosia Ty sobie golnęłas na noc a ja wzięłam cudną pastylkę - Renni ![]() Asika to rzeczywiście szybciutko córeczkę urodziłaś ![]() Monia ja wiem, że Tobie nie było w nocy do śmiechu ale fajnie to opisałas tu skurcze tu ta mysz ![]() Ja cały czas mam jakiś dobry humor w tej ciąży ale te bezsenne noce mnie niedlugo dobiją...stwierdzam, że chyba już nawet nie będę się kładła bo to bez sensu skoro zasypiam i tak dopiero koło 5-6. Najgorsze że zmęczona juz jestem koło połnocy tylko ten sen nie chce nadejść. Dziś ja mam wizytę i będę mieć pobierane te wymazy na paciorkowca. Zobaczymy co to tam wyjdzie. Dziewczyny bo termin mam na 17 kwietnia wg OM a według owu na 26 kwietnia...gin zapowiedział mi wizytę ostatnią 27 marca. czy to nie trochę za wczesnie na ostatnią wizytę? Zaczynam się martwić że on mi wtedy nie będzie chciał mi już wystawić zwolnienia...a przeciezmogę rodzić nawet i na koniec kwietnia.. Dziś robię takie ciacho http://mojewypieki.blox.pl/2011/11/M...-Mud-Cake.html ![]() ![]() Gosia ja bym chyba nie chciała w niecałą godzinę urodzić bo by mnie złapało pośrodku jednej z najbardziej zakorkowanych ulic w Warszawie ![]() ![]() Edytowane przez Flowerbombka Czas edycji: 2012-03-13 o 10:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:08.