Trzy z Nas już mężów mają, kolejne PMki dni odliczają - PM 2012 cz. XX - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-13, 12:59   #3391
D0tk4
Zadomowienie

Dot.: Trzy z Nas już mężów mają, kolejne PMki dni odliczają - PM 2012 cz. XX

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
My wypatrzylismy sobie taki drink-bar ktory ma 6letnie doswiadczenie wiec na prawde im ufam (o ile sie zdecydujemy na 100%)
A skąd są? Bo z tego co kojarzę, to Ty z moich rejonów w małopolsce jestes, tak?
D0tk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 13:00   #3392
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez E87 Pokaż wiadomość
w pracy jest jakas dziwna atmosfera, nie wiem o co chodzi, ale mam wrazenie, ze ktos mi dupsko obgadal...

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 13:01   #3393
a u d r e y
Wtajemniczenie

Przyszły mi buty ze zbiorowych zamówien
śmierdzą okrutnie, ale wywietrzę i może przechodze w nich wiosne

Kościół będzie mi stroić mama kolegi z moją pomocą, w zasadzie nie tyle kościół co ten ołtarz pod gołym niebem, lawki sa drewniane zielone, będą na tym białe materiały żeby wyglądało OK I jak pojedziemy tam jutro do księdza to muszę zobaczyć ile się osob pomieści na ławce żeby wiedzieć ile ich przygotować na 160 osób

Co do drink baru: u nas na sali jest możliwość wykupienia opcji open baru z różniastymi kawami, latte, espresso, hherbatami smakowymi i cudacznymi drinkami, przyjemność ta kosztuje 3 tysiące a skoro już tyle płacimy za stół ze słodkościami to odpuszczamy i zrobimy mini open barek, będą tam jakieś metaxy, johhnie walkery, danielsy, malibu i jakieś likiery, będzie można skorzystac. aczkolwiek z doświadczenia wiem, ze u mnie w okolicy raczej zostaje to wszystko bo pite jest albo wino albo wódka.

Edytowane przez a u d r e y
Czas edycji: 2012-03-13 o 13:03
a u d r e y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 13:02   #3394
0fa303f516315febafe3d9dd3f31e3911a3c772a_61c3bc0235435
Konto usunięte

Cytat:
w pracy jest jakas dziwna atmosfera, nie wiem o co chodzi, ale mam wrazenie, ze ktos mi dupsko obgadal...
olej ich
0fa303f516315febafe3d9dd3f31e3911a3c772a_61c3bc0235435 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 13:02   #3395
Brydzia_
Zakorzenienie

no pytałam już kilku osób i wycena mniej więcej 700-900zł w zależności jakie kwiaty ile itd...
są wtedy 2 śluby więc biorąc najdroższą opcje 900zł wyszłoby na parę 450zł... czy to dużo ?

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 13:04   #3396
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
no pytałam już kilku osób i wycena mniej więcej 700-900zł w zależności jakie kwiaty ile itd...
są wtedy 2 śluby więc biorąc najdroższą opcje 900zł wyszłoby na parę 450zł... czy to dużo ?

wg mnie strasznie dużo....
0fa303f516315febafe3d9dd3f31e3911a3c772a_61c3bc0235435 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 13:12   #3397
E87
Wtajemniczenie

Dzieki dziewczyny W ogole moi dziadkowi (zwlaszcza babcia) przegina juz... z siostra jezdzimy co tydzien im sprzatac a wczoraj sie dowiedzialam ze jestem beznadziejna bo nawet sie nie zapytam czy babci pieca nie umyc? No masakra skad ja mam wiedziec co babcia se wymysli... ogolnie tak sie zmienila ze masakra. Wymyslila sobie ze wszyscy ja mamy przerpaszac (co chwile wymysla za co) i ze nie przyjdzie na wesele, bo rodzice za nie placa i koniec! A dziadek by chcial isc, ale nie mialby zycia w domu z babcia jakby poszedl no istny koszmar Jeszcze Tz mnie wkurzyl, bo se wymyslil ze zapisze sie do klubu grac w noge a mecze maja zwlaszcza w weekendy a mi sie to nie widzi, ze on w weekendy bedzie sobie chodzil grac zamiast ze mna spedzac ten wolny czas (owszem lubie jak sie rusza, zawsze troche zrzuci brzuszka do wesela, ale bez rpzesady) ech... albo juz dzisiaj mnie wszystko dobija i wymyslam nie wiem

Edytowane przez E87
Czas edycji: 2012-03-13 o 13:16
E87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 13:13   #3398
ladystar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość
U nas będzie drink bar z barmanami. Najpierw miały robić te drinki kelnerki, bo też nam właściciel sali zaproponował takie rozwiązanie, zresztą pisałam o tym nie raz na wątku, ale ostatecznie stwierdziliśmy, że wolimy mieć osoby, które będą się zajmowały wyłącznie tym. Też wahaliśmy się czy nie odciągnie to gości z parkietu, ale skonsultowaliśmy się w tej sprawie z naszym wodzirejem i powiedział, że dla niego to nawet lepsze rozwiązanie, bo jak goście chcą się napić to nie muszą uciekać do stołów tylko idą pod drink bar, a potem od razu na parkiet i mu absolutnie to nie przeszkadza, a wręcz pomaga. Oczywiście wszystko zależy od tego, gdzie drink bar będzie ustawiony na sali. U nas akurat z parkietu będzie bliżej do drink baru niż do stołów, bo będzie ustawiony z boku parkietu pod ścianą. A co do kolejek, to już po prostu w zależności od ilości gości trzeba wziąć odpowiednią liczbę barmanów, u nas na 150 gości będzie dwóch.
U nas wlasnie trzebaby wyjsc do foyer, a stoliki mamy przy parkiecie.

Co do ubierania kosciola to moja dekoratorka wycenila na 600 zl w tym bialy dywan, bukiety z zywych kwiatow, krzesla, swieczki i wszystko czego zapragne

ladystar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 13:13   #3399
tenebrosa
Wtajemniczenie

Dziewczyny, czy ktoś tu zna ukraiński? Albo wie jak się odmienia imiona i ewentualnie nazwiska z UA?
Stary 2012-03-13, 13:14   #3400
Wiktusiaczek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
WoW! Piękny ten projekt
A co do sali, to ja mam to samo, im bliżej śluby, tym więcej osób zaczyna mi mówić, że na to mam uważać, i na tamto, itd...
Wiadomo, że wszędzie trzeba patrzeć na ręce. Rozmawiałam o tym z mamą, ale ona twierdzi, że przecież jak wybierałam z przekonaniem, że tam jest super to tak jest! I że nie mam się przejmować tym co mówią inni, bo to może być z zazdrości. Poza tym jak Ci inni będą robić wesela to niech sobie zrobią tam gdzie chcą, a nie wtrącają się w nasze decyzje. Ja oczywiście wszystkie uwagi skrupulatnie notuję i mam to na uwadze przy dogadywaniu szczegółów na sali. Tylko wiadomo każdy z nas jest inny i ma inne oczekiwania, ja twierdzę, że na sali jest tak jak sobie młodzi zażyczą, więc jeśli było np mało jedzenia, albo brak owoców czy ciast to to wina Młodych nie sali. Za smak potraw i jakość obsługi już wpływu nie mamy, ale wiem co braliśmy.
Tak więc na spokojnie podejdź do tego spotkania, zanotuj sobie na karteczce najbardziej nurtujące Cie kwestie i porozmawiaj z właścicielem. Będzie dobrze zobaczysz! Ja sobie to cały czas powtarzam i o dziwo dobrze sie trzymam i stres z salą mi póki co minął.
Dzięki Dzwoniłam do gościa z sali i się umówiłam na sobotę na 15.00... Spiszę wszystkie pytania i uprzedziłam, że zajmiemy Mu trochę czasu, ale już się boję, bo ja sobie nie dam wcisnąć ciemnoty i dziadostwa i postawię na swoim, więc będzie gorąco

Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość
Może będę pierwszą PMką, która kupiła sukienkę na poprawiny zanim wybrała suknię ślubną
Ale za to jaką śliczną

Cytat:
Napisane przez Lily ofthe Valley Pokaż wiadomość
Bardzo ładna księga, a co do sali to mogłaś wypytać wujka co jest nie tak i w tedy z właścicielem wyjaśnić. Nie martw się. Co osoba to inna opinia.
Już się mamusia wypytała i podobno chodzi o obsługę... Zobaczymy w sobotę

Cytat:
A ja dziś chciałam sie pochwalić, że dostałam smsa z urzędu marszałkowskiego, że mnie zapraszają na rozmowę!! Przeszłam testy
A jutro idę na rozmowę do innej firmy. Błagam dziewczyny trzymajcie kciuki, musi mi się w końcu udać

Cytat:
Napisane przez D0tk4 Pokaż wiadomość
Jeeeej, sliczny ten projekt księgi gości! Nieźle utalentowana jesteś! Baaaaaardzo mi się podoba!!

Co do sali, to czy wujek powiedział Ci co dokładnie się tam pogorszyło? Czy jedzenie, obsługa, czy może coś jeszzce? Jak będziesz miała konkrety, to łatwiej to będzie załatwić. Nawet wyłożyćto na stół, gdy spotkasz się z właścicielem itp.

Sala: wujek mówił o obsłudze, no ale w sobotę się powyjaśnia... Dramat
Wiktusiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 13:15   #3401
klaudusk_a
Zakorzenienie

Cytat:
Atrakcje
Gołębiom mówię stanowcze nie! Nie lubie tych dachowych obsrańców. A w okolicy mnóstwo gołębiorzy mamy...
Fajerwerek tez nie będzie, bo zwyczajnie nie lubię.
Starczy mi, że pewno strażaki z naszej OSP zrobią dużo szumu i to będzie atrakcja.
Prawdopodobnie przed kościołem będę miała szpaler w postaci tancerzy zespołu tanecznego w którym przetańczyłam ponad dekadę.
I nie zdziwię się jak syrena strażacka po ślubie zawyje... Na cześć TŻta- wzorowego strażaka

Tak więc mimo, że żadnych atrakcji nie planują, one znajdą się same

edt. Zapomniałam w sumie o jednej atrakcji, ale za nią odpowiedzialni są sami goście. Jest u nas taki zwyczaj, że dzieciaki, ale i dorośli przygotowują wierszyki dla Młodej Pary i mówią je do mikrofonu na środku sali. Po wierszyku dzieciaki w podzięce za piękne wierszyki i życzenia dostają czekolady, a dorośli po flaszeczce. Często zdarza się, że goście przygotowują małe śmieszne inscenizacje dla Młodych, wiążące pewne wydarzenia z życia Młodych i ich rodziców. Śmiechu przy tym co niemiara. Mimo tego, że trochę to trwa wszyscy mają ubaw. Lubię ten nasz zwyczaj.
Z resztą u nas tyle rzeczy się dzieje przed weselem i w trakcie, za co kocham mój region, bo jest tak niestandardowo!

I dla dzieciaków dodatkowo mamy zaplanowana wiązanke tańców (kaczuszki, stary niedźwiedź, tańczymy labado i inne) podczas których dzieciaki się bawią, a my w międzyczasie rzucamy cukierkami.
Ja też zapomniałam, że ode mnie i Tż-ta ze straży strażacy i strażaczki będą więc to na pewno będzie atrakcja tym bardziej, że w mundurach będą na ślubie za nami stali

Zapraszam na mój blog
http://kikalifestyle.blogspot.com/
klaudusk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 13:19   #3402
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
A skąd są? Bo z tego co kojarzę, to Ty z moich rejonów w małopolsce jestes, tak?
z Nowego Sacza sa. Ale 100 km dojazd gratis maja.. Niestety cenia sie troche * cos ok 1000-1200(nie chce sklamac bo juz dawno pytalam o oferte i ciezko im okreslic cene bo nie wiedza jakie alkohole chcemy dokladnie) ale nam zalezy na barmanach wiec juz od dawna widnieja na naszej liscie waznych spraw

melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 13:19   #3403
D0tk4
Zadomowienie

Cytat:
Zależy co jest w tej cenie .. Ale jak na połowe i wyszloby Wam 450 zł, to wydaje mi się, że to jeszcze tak w miarę ok.

Cytat:
Dzieki dziewczyny W ogole moi dziadkowi (zwlaszcza babcia) przegina juz... z siostra jezdzimy co tydzien im sprzatac a wczoraj sie dowiedzialam ze jestem beznadziejna bo nawet sie nie zapytam czy babci pieca nie umyc? No masakra skad ja mam wiedziec co babcia se wymysli... ogolnie tak sie zmienila ze masakra. Wymyslila sobie ze wszyscy ja mamy przerpaszac (co chwile wymysla za co) i ze nie przyjdzie na wesele, bo rodzice za nie placa i koniec! A dziadek by chcial isc, ale nie mialby zycia w domu z babcia jakby poszedl no istny koszmar Jeszcze Tz mnie wkurzyl, bo se wymyslil ze zapisze sie do klubu grac w noge a mecze maja zwlaszcza w weekendy a mi sie to nie widzi, ze on w weekendy bedzie sobie chodzil grac zamiast ze mna spedzac ten wolny czas (owszem lubie jak sie rusza, zawsze troche zrzuci brzuszka do wesela, ale bez rpzesady) ech... albo juz dzisiaj mnie wszystko dobija i wymyslam nie wiem
Biedna Niestety starsi ludzie tak mają .. Sama coś o tym wiem. Ale o moim Dziadku można by księżki pisać, wiec odpuszczę. Myślę, że Babcia jeszcze zmieni zdanie. No w koncu nie co tydzien wydaje się wnuczkę zamąż!
Stary 2012-03-13, 13:20   #3404
maruda80
Zakorzenienie

Cytat:
Widoczne zależy od regionu, u mnie opłaty rzędu 500 PLN od przystrojenia to najniższa stawka. Ale płaci się siostrze zakrystiance i ona się tym zajmuje.

maruda80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 13:28   #3405
E87
Wtajemniczenie

Cytat:
Zależy co jest w tej cenie .. Ale jak na połowe i wyszloby Wam 450 zł, to wydaje mi się, że to jeszcze tak w miarę ok.

Biedna Niestety starsi ludzie tak mają .. Sama coś o tym wiem. Ale o moim Dziadku można by księżki pisać, wiec odpuszczę. Myślę, że Babcia jeszcze zmieni zdanie. No w koncu nie co tydzien wydaje się wnuczkę zamąż!
No wlasnie ale moja babcia jest strasznie uparta i zeby "Zrobic na zlosc" rodzicom przyjdzie tylko na slub a na wesele nie
E87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 13:28   #3406
ladystar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez a u d r e y Pokaż wiadomość
Przyszły mi buty ze zbiorowych zamówien
śmierdzą okrutnie, ale wywietrzę i może przechodze w nich wiosne
Pierwsze koty za ploty
poka poka!!

ladystar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 13:33   #3407
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak, też wierzyłabym swoim gościom, ale szczerze, to nigdy się Wam nie zdażyło wymieszać? My wyszliśmy z założenia, że nie ma co kusić losu I nie powiedziałabym, że byłaby to wyłącznie ich sprawa. Nasze wesele - nasz problem Ale tak jak mówi melod_y, mogą po prostu słabsze robić i będzie gitarrra
Kochana, ile razy wymieszałam alkohole, to już nawet nie pamiętam Jednak na weselach uważam z tym bo wiem jak mieszanie drinków z wódką się kończyło, więc na takich imprezach ograniczałam się do picia albo wódki albo drinków.
Co do tego, czy byłby to nasz problem, to się nie jestem do końca przekonana. Nikogo do picia drinków zmuszać nie będę, a że ktoś nie zna umiaru to naprawdę jest jego problem a nie mój.
Oferuję gościom coś a nie zmuszam ich do picia wszystkiego co ma alkohol w sobie. Tyle razy byłam na weselach, gdzie ludzie mieszali naleweczki, bimber z wódką i nic się nie działo.

Cytat:
Nieźle
Ale fajne są takie bramy. Mimo tego, że męczące i czas się dłuży, to jednak bardzo miło gdy ktoś pamięta o młodych i w ciekawy sposób im przeszkadza na drodze do ołtarza.
Mam jednak nadzieję, że pijaczki wsiowe nas zastawiać nie będa, bo tego nie znoszę!

Cytat:

mam pytanie ile płacicie za ustrojenie kościoła ?
fajne fajne są i też mam nadzieję, że żadni sklepikowi żule nie będą się pchali do bramek

Cytat:
Zależy co chcesz, jakie kwiaty, jakie dodatkowe ozdoby. Moja siostra dała 200zł i miała kwiaty na ołtarzu, obok klęczników, dodatkowo kokardy tiulowe z kwiatkami żywymi na ławkach. Uważam, że bardzo tanio płaciła, ale dlatego, że znajoma jej kościół dekorowała.
Cytat:
[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;32895890]wg mnie strasznie dużo....[/QUOTE]

No to ja wam napiszę jakie mam propozycje. Dekoracją zajmuje się mama panny młodej, którzy mają ślub zaraz po nas.
Dzwoniła do mnie ostatnio i podała mi takie propozycje:
-dekoracja kościoła bukiet pod ołtarz główny, bukiety pod ołtarze boczne i przybranie siedzeń dla młodych - 600 zł, czyli 300 zł za parę;
- dekoracja kościoła jak wyżej plus stojaki z żywymi kwiatami - cena 1500 zł, czyli 750 zł od pary
i wczoraj pani do mnie dzwoniła i powiedziała, ze znalazła inną firmę, która wyceniła swoją pracę następująco:
- bukiet z 70 tulipanów pod ołtarz główny - 250 zł, bukiet pod ambonę 100zł, 20 stojaków ze świeczką i przybraniem z 1 tulipanem - 220 zł (opcjonalnie 3 tulipany - dopłata 100 zł); robocizna - 100 zł, dojazd 60 zł, plus przybranie krzeseł (i tutaj nie pamiętam,ale chyba 3 zł za krzesło). Cena full wypas: 830 zł, czyli na parę 415 zł.
Oglądałam zdjęcia każdej firmy i najbardziej podobała mi się ta propozycja ostatnia. Pomimo, że to dużo pieniędzy, ale spełnia moje warunki w postaci tulipanów No i dodatkowo tydzień przed nami ta firma też dekoruje nasz kościól i my będziemy na ślubie koleżanki, więc będę mogła ocenić, czy nam się to podoba czy nie i wtedy zdecydować co i jak

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Cytat:
Dziewczyny, czy ktoś tu zna ukraiński? Albo wie jak się odmienia imiona i ewentualnie nazwiska z UA?
Znam trochę rosyjski, ale wydaje mi się, że to nie to samo jest Mam znajomą, która studiowała rosyjski z ukraińskim, więc jeśli chcesz to mogę się jej spytać czy by Ci pomogła albo najlepiej prześlij na priv o co dokładnie chodzi
Stary 2012-03-13, 13:44   #3408
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:
Cytat:
No wlasnie ale moja babcia jest strasznie uparta i zeby "Zrobic na zlosc" rodzicom przyjdzie tylko na slub a na wesele nie
Nie martw się Uwierz mi że wiem o czym mówisz. O mojej babci można by było książki pisać bo tez ma sporo za uszami. Aczkolwiek nie wiem czemu starsi ludzie chcą komuś na złość zrobić jak tak naprawdę to zrobią wam na złość a nie rodzicom bo to wasz ślub, wasze święto.
Stary 2012-03-13, 13:46   #3409
D0tk4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
z Nowego Sacza sa. Ale 100 km dojazd gratis maja.. Niestety cenia sie troche * cos ok 1000-1200(nie chce sklamac bo juz dawno pytalam o oferte i ciezko im okreslic cene bo nie wiedza jakie alkohole chcemy dokladnie) ale nam zalezy na barmanach wiec juz od dawna widnieja na naszej liscie waznych spraw
Może o tych samych myslimy, bo znajomi mieli właśnie jakiś barmanów z NS i bardzo byli zadowoleni

Cytat:
Uważam, ze powinnaś jej powiedzieć, jak ważne jest dla Ciebie, zeby i na ślubie i na weselu była. W koncu to Twoja babcia. Czasami trzeba dumę do kieszeni schować i zacząć działaś. Powodzenia!

Cytat:
Napisane przez jagata Pokaż wiadomość
No to ja wam napiszę jakie mam propozycje. Dekoracją zajmuje się mama panny młodej, którzy mają ślub zaraz po nas.
Dzwoniła do mnie ostatnio i podała mi takie propozycje:
-dekoracja kościoła bukiet pod ołtarz główny, bukiety pod ołtarze boczne i przybranie siedzeń dla młodych - 600 zł, czyli 300 zł za parę;
- dekoracja kościoła jak wyżej plus stojaki z żywymi kwiatami - cena 1500 zł, czyli 750 zł od pary
i wczoraj pani do mnie dzwoniła i powiedziała, ze znalazła inną firmę, która wyceniła swoją pracę następująco:
- bukiet z 70 tulipanów pod ołtarz główny - 250 zł, bukiet pod ambonę 100zł, 20 stojaków ze świeczką i przybraniem z 1 tulipanem - 220 zł (opcjonalnie 3 tulipany - dopłata 100 zł); robocizna - 100 zł, dojazd 60 zł, plus przybranie krzeseł (i tutaj nie pamiętam,ale chyba 3 zł za krzesło). Cena full wypas: 830 zł, czyli na parę 415 zł.
Oglądałam zdjęcia każdej firmy i najbardziej podobała mi się ta propozycja ostatnia. Pomimo, że to dużo pieniędzy, ale spełnia moje warunki w postaci tulipanów No i dodatkowo tydzień przed nami ta firma też dekoruje nasz kościól i my będziemy na ślubie koleżanki, więc będę mogła ocenić, czy nam się to podoba czy nie i wtedy zdecydować co i jak [COLOR="Silver"]
Jeśli będziecie na tydzień przed Waszym ślubem tam gdzie będą dekoracje tej firmy, to ja bym się wstrzymała z tą decyzją, jesli możesz, choć trochę bym się obawiała, czy nie będzie za późno, by potem ewentualnie zmienić zdanie. Ale od razu zaznaczam, ze półtora tysiaca bym w zyciu nie dala!!
Stary 2012-03-13, 13:54   #3410
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
Może o tych samych myslimy, bo znajomi mieli właśnie jakiś barmanów z NS i bardzo byli zadowoleni
ja mowie o ---> classic bar
maja oni charakterystyczne menu tworzone : pann mlody, panna mloda, wsciakla tesciowa, tesc cos w ten desen
jakbys przypadkiem kiedys dowiedziala sie czy tez mieli tych barmanow bylabym Ci wdzieczna za info Ale to tak przy okazji

melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 13:54   #3411
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie wiem jaki rodzaj sukni najbardziej Ci sie podoba, ale jesli gorset, to plus jest taki, ze mozesz stracić pare cm, a i tak jak Cie Mama ze świadkową pościągają, to będzie ślicznie
Ja sama jeszcze nie wiem, dziewczyny tu tyle pieknych sukien wklejaly ze Musze poprzymierzac i zobaczyc co mi pasuje i w jakiej sie najlepiej czuje

Cytat:
A jutro idę na rozmowę do innej firmy. Błagam dziewczyny trzymajcie kciuki, musi mi się w końcu udać
mocko sie trzymaja

Cytat:
Dzieki dziewczyny W ogole moi dziadkowi (zwlaszcza babcia) przegina juz... z siostra jezdzimy co tydzien im sprzatac a wczoraj sie dowiedzialam ze jestem beznadziejna bo nawet sie nie zapytam czy babci pieca nie umyc? No masakra skad ja mam wiedziec co babcia se wymysli... ogolnie tak sie zmienila ze masakra. Wymyslila sobie ze wszyscy ja mamy przerpaszac (co chwile wymysla za co) i ze nie przyjdzie na wesele, bo rodzice za nie placa i koniec! A dziadek by chcial isc, ale nie mialby zycia w domu z babcia jakby poszedl no istny koszmar
oj nie zazdroszcze, starsi ludzie potrafia dac w kosci Moja babcia sie strasznie zmienila po smierci dziadka Juz minelo prawie 8 lat a z nia dalej sie ciezko rozmawia Trzymam kciuki zeby sie wszystko ulozylo

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 13:58   #3412
tenebrosa
Wtajemniczenie

jagata, poszła wiadomość na priv
Stary 2012-03-13, 13:59   #3413
Agis88
Raczkowanie

Cytat:
Jest to bardzo miłe i bardzo fajne. Lubie ten zwyczaj, bo jet n taki nasz i odkąd pamiętam zawsze przed weselem w rodzinie czekało się na to ciasto, bo jest naprawdę pyszne. Chociaż ostatnio już się od tego odchodzi, bo wiadomo i finansowo trochę to kosztuje (powiedzmy, że za jeden taki kołaczyk coś koło 2-2,20zł, a dla jednej dużej rodziny to trzeba już z 8-10 kawałków dać) i roboty z tym jest. A kiedyś to w ogóle roboty było sporo, bo wynajmowało się piekarnię, osoby do pomocy i robiło się te kołocze samemu.
Ale powiem Wam jak mi pięknie teraz w domu pachnie maślanym ciastem (bo ta kruszonka na wierzchu to właśnie taka jest)
No nie, miala sie tu utworzyc grupa wsparcia w odchudzaniu a ja jak przeczytalam o Twoim kołaczu to od razu pognałam do lodówki...

fablous
sukienka

Cytat:
Napisane przez klaudusk_a Pokaż wiadomość
My z tej strony też chcemy zamawiać zaproszenia
Ja też zaczerpnełam inspiracji z tej stronki

Cytat:
. Błagam dziewczyny trzymajcie kciuki, musi mi się w końcu udać
Mocarne:k ciuki:

Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość
Z innych atrakcji początkowo zastanawialiśmy się nad puszczaniem lampionów ale zrezygnowaliśmy z tego. Ostatnio mama podrzuciła nam też pomysł na pieczonego świniaka, który o określonej godzinie wjeżdża na salę, obsługa go podpala, a po części pokazowej dzieli na porcje i częstuje gości. Cena takiej przyjemności to 500zł. Z początku byłam na tak, ale po przemyśleniu stwierdziliśmy że nie chcemy robić cyrku z naszego wesela i odpuścimy sobie
Mój tata strasznie chce takie coś... Ja juz niekoniecznie ale mogę mu zrobić ta przyjemnosc.... Dasz namiary? Bo ja jak szukalam to za taka atrakcje wołali grubo ponad 1000zl...
Cytat:
Hej...
ja mam dzisiaj wisielczy humor, ogolnie zle mi i mam ochote usiasc i
Olej kolezanki z pracy masz nas!
Cytat:

mam pytanie ile płacicie za ustrojenie kościoła ?
500 zl w tym bukiet przed ołtarzem, dekoracja krzeseł i po żywym kwatuszku i wstążeczce przy każdej ławeczce. U nas tez ceny zaczynają sie od tego pulapu....
Cytat:
Też znam ten ból. Nic na to nieporadzisz musisz to wszystki jakoś znieść

Kiciu!!!! Nie wiem czy nie piszę za późno ale chcę Ci donieść że w Top Secret w Leclercu na Zana nie ma Twojej kiecy wiec możesz ten sklep ominąć...
Kawo!!!! U mnie w Leclercu są takie lizaki ale w kształcie serca, małe za 5 zl a duże za 8 zl chyba. Zrobiłam Ci dzisiaj zdjecia z telefonu:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0191.jpg (173,9 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0192.jpg (93,7 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0195.jpg (110,4 KB, 36 załadowań)

Edytowane przez Agis88
Czas edycji: 2012-03-13 o 14:58
Agis88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 13:59   #3414
Konto usunięte

prawda jest taka że starsze osoby z wiekiem dziwaczeją, moja babcia odkąd zmarła jej mama to narzeka cały czas na zdrowie, nie wspomnę już o zapasie kilkunastu kg mąki i cukru
Stary 2012-03-13, 14:03   #3415
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:

Uważam, ze powinnaś jej powiedzieć, jak ważne jest dla Ciebie, zeby i na ślubie i na weselu była. W koncu to Twoja babcia. Czasami trzeba dumę do kieszeni schować i zacząć działaś. Powodzenia!

Jeśli będziecie na tydzień przed Waszym ślubem tam gdzie będą dekoracje tej firmy, to ja bym się wstrzymała z tą decyzją, jesli możesz, choć trochę bym się obawiała, czy nie będzie za późno, by potem ewentualnie zmienić zdanie. Ale od razu zaznaczam, ze półtora tysiaca bym w zyciu nie dala!!
Pewnie, że na opcję za 1,5 tys. bym się nie zdecydowała... ta za 830 zł też się wydaje droga, ale przynajmniej pani jasno określiła co za ile itd.
Mi się wydaje, że zdecydujemy się na nich, ale decyzję czy chcemy same bukiety czy moze opcję ze stojakami, to podejmiemy własnie już w tygodniu przed naszym ślubem.
Stary 2012-03-13, 14:04   #3416
Oriflame_Rybnik
Zadomowienie

Ale jest mi cholernie smutno....wujek który miał być naszym świadkiem odmówił nam.Na całe szczęście jego żona czyli ciotka będzie naszą świadkową.Kurczę tylko mamy problem..D.ma 3 braci ale żaden nie pasuję na świadka jeden ma dziwną żonę,która nim rządzi,i wszystkimi dookoła,drugi to tylko by non stop pożyczał,a tak to nas nie zna,a z trzecim nie ma takiego kontaktu...Ręce mi opadają,już mam dość

14.07.2012

Oriflame_Rybnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 14:05   #3417
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Oriflame_Rybnik Pokaż wiadomość
Ale jest mi cholernie smutno....wujek który miał być naszym świadkiem odmówił nam.Na całe szczęście jego żona czyli ciotka będzie naszą świadkową.Kurczę tylko mamy problem..D.ma 3 braci ale żaden nie pasuję na świadka jeden ma dziwną żonę,która nim rządzi,i wszystkimi dookoła,drugi to tylko by non stop pożyczał,a tak to nas nie zna,a z trzecim nie ma takiego kontaktu...Ręce mi opadają,już mam dość
nie macie przyjaciół, których moglibyście poprosić?
Stary 2012-03-13, 14:07   #3418
Oriflame_Rybnik
Zadomowienie

[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;32897219]nie macie przyjaciół, których moglibyście poprosić?[/QUOTE]

Z nikim nie utrzymujemy jakichś specjalnych więzi...

14.07.2012

Oriflame_Rybnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 14:07   #3419
malwus20
Wtajemniczenie

Nena - PMka z tego filmiku ma Twoją suknie?
http://www.youtube.com/watch?v=ptAX1...eature=related
Jakaś taka podobna bardzo, no i ma stylizacje na biało- czarno aczkolwiek wywaliłabym te czarne koronkowe rękawiczki
Stary 2012-03-13, 14:07   #3420
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
jagata, poszła wiadomość na priv
już patrzę

[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;32897078]prawda jest taka że starsze osoby z wiekiem dziwaczeją, moja babcia odkąd zmarła jej mama to narzeka cały czas na zdrowie, nie wspomnę już o zapasie kilkunastu kg mąki i cukru [/QUOTE]

coś w tym jest. My w bloku mam sąsiadkę piętro niżej, która jest ewidentnie chora i mieszka sama, co powoduje, że czasem ma jakieś schizy wyrażające się w postaci krzyków, płaczu i głośnych rozmów. Ostatnio tak mocno płakała i krzyczała, że piętro wyżej dokładnie słyszałam co tam sobie wykrzykuje.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości