|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Cytat:
|
|
|
|
|
#932 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Cytat:
powiem tak swojemu, ciekawe, jak zareaguje a my zostalismy sami, bo tz lata i mam problem ze zjedzeniem obiadu
|
|
#933 |
|
Zadomowienie
|
ja zaczęłam swoją przygodę z odchudzaniem z termoline kiedyś mi pomogło zobaczymy teraz...
|
#934 | |
|
Wtajemniczenie
|
to witamy w klubie niedobrych kup
Cytat:
Dziewczyny, a jak zadbac o brzuch po cc,skoro cwiczyc nie mozna? Od kiedy mozna nosic pas poporodowy? Jaki najlepiej wybrac? Aaa...i jeszcze jedno pytanko - kiedy po cc mozna sie kapac? I kiedy mozna pojsc na basen ? ? ?
|
|
#935 |
|
Wtajemniczenie
|
kurka męcze się od godziny nad tą szafą i chyba nic nie wydumam jest tak skomplikowane przykręcanie tych prowadnic że nie mam pojęcia jak sie za to zabrać kombinuję na wszystkei sposoby i jeszcze do tego nie doszłam
) chyba jednak będe musiała wydrukować sobie tą instrukcje z neta bo bez tego ani rusz---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- a ja mam zamiar zacząć też nosić ten pas poporodowy modelujący tylko nie wiem który jest najlepszy bo jest kilka na allegro tanich ale czy są dobre miałam kiedyś takei majtki z pasem to badziewie sie zwijało jak siadałam to ten pas się zsuwał no jednym słowem kicha więc nie che kupić i mieć to samo bo potem co ? będzie leżeć nie używany i tylko siano wyrzucone w błoto
|
#936 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pas mam ten pani teresy, taki sobie- niewygodny jak dla mnie. A jeśli chodzi o kąpanie to nie wiem, nie lubię. Cytat:
A ja mam tez majtki modelujące, z silikonem u góry i są super, nic się nie zsuwa |
||
|
|
|
#937 |
|
Zakorzenienie
|
Hi
nie było mnie tu prawie 3 godzinki i nic do nadrabiania ![]() Moje dziecię po spacerku (tylko do Biedronki, ale zawsze coś ) było mega marudne... ani pielucha pełna, ani potrzeba tulenia była powodem, głód też:Pno to dałam herbatki i nie minęło 5 minut jak poszedł kupon... jeden, drugi, trzeci zdążyłam rozebrać T. od pasa w dół i podłożyć coś pod tyłek... obsrutany jak przystało na jego przynależność klubową
|
#938 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Sandra nie marudź, tylko ciesz się, że młoda spała Ci 6h!
![]() ania_1988 no to witam w klubie zasranych! jest nas coraz więcej! ![]() czubasek kuruj się, zdrówka! ![]() mała stópka kupię te mydełko przy najbliższej okazji, dziękuję za radę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nienawidzę czkawki!!!!!! Natalia kurcze moja jeszcze się tak długo nie smieje, muszę do niej gadać i cyrki robić ze swojej osoby, żeby zaczęła gruchać i się smiać ![]() Cytat:
trzymam!Cytat:
![]() słuchaj, czy Ty ss stosujesz codziennie? Czy doraźnie?? Bo jak doraźnie, to nie podziała - u mnie czy u Pearl podziałało dopiero po kilku dniach. Teraz biorę ss z miesiąc? W sumie od 2-3 tyg życia, a ma 8 tyg. Od tygodnia nie ma kolek, a ja od wczoraj zmniejszam dawkę, daję 10 kropel do każdego mleka a nie 15. Nie wiem czy to działanie kropel, czy córci przeszło samo, ale tak jest u mnie Cytat:
|
|
#939 | ||
|
Rozeznanie
|
Martynka śpi.. co prawda wierciocha się bo zasnęła ze smokiem a nie z cycem w buzi więc jej nie pasi
, ale śpi...na miejscu TŻ jak zwykle bo to córeczka tatusia jest :P a jak Tatuś w pracy to choć sobie na jego poduszce pośpi Ja poszłam się wykąpać, wybalsamować itd..bo kurcze święty czas się zacząć odgruzowywać :P Cytat:
![]() Cytat:
No i właśnie...moja wykąpana, wysmarowana, w czystej piżamce śpi i co???.. i słyszę strzały jak na II wojnie w okopach...także wiadomo co nas czeka - przebieranko !!!! ![]() ..nie wiem czy ona myśli, że to jakiś sposób na niepowstawanie cellulitu - spanie w własnej kupie? - bo jakoś jej to nie przeszkadza widzę :P
|
|
|
#940 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
aaaa to na pewno przez ten sylikon dużo daje bo ja miałam bez i sie zsuwały
|
|
#941 |
|
Zadomowienie
|
Agatek, już nie będę
![]() U nas młoda dziś zamiast herbatek dostaję sama wodę przegotowaną. Bo kupy są takie jakieś zieloniaste mocno i wydaję mi się , że herbatki są temu winne . Teraz tata się bawi z córka, a matka ma czas na neta i inne czynności Więc idem:P
|
#942 |
|
Rozeznanie
|
Obdzwoniłam dziś połowę restauracji w moim mieście, jak nie większość - żadna praktycznie nie jest otwarta 8 kwietnia... i niby gdzie mam te chrzciny zrobić :P ?? w jedenj facet mi powiedział, że mogą mieć otwarte... jutro mam tam iść się dowiedzieć, wstępnie mi oznajmił, że menu na chrzciny waha się w granicach 40-55zł/osobę...jutro będę wiedzieć więcej ...
|
|
#943 |
|
Rozeznanie
|
Filip spi u mnie na rekach, mysle jak go tu odlozyc do lozeczka zeby sie nie obudzil
Jak sie obudzi to dwie godziny kolysania na nicJak go nauczyc zasypiac samemu w lozeczku. :confu sed:
|
#944 |
|
Zadomowienie
|
Wysłałam tżta do Polskiego sklepu po karmi malinowe.....kupił mi 10 szt
ale będzie bania ![]() A tak serio, jak czesto można pić takie karmi na laktację? na razie wypiłam pół, reszta jest w lodówce i nie wiem czy wypić czy nie.......
|
#945 | |||||
|
Zakorzenienie
|
ania_1988 kochana mojej koleżanki córce odpadał 1,5 miesiąca pępek
psikaj oce... czymś tam i dbaj o higienę w tamtym miejscu i żeby pępuszek miał dopływ powietrza!!Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ooo tż dał się namówić ekspedientce? mój jest taki sam Cytat:
duża dziewucha ![]() No i za semestr! Cytat:
nie? i non stop o tym samym w każdym poście? bez jaj jak ktoś się tak bardzo tym podnieca to niech se ulży ... niech se 'spuści z krzyża'
|
|
#946 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mała dzisiaj prawie w ogóle nie spała ale udało mi sie ja zabujać w foteliku sam(wiem wiem, wyrodna matka ze mnie ) i ją tak bujałam godzinę, później przestałam bo juz miałam dosyć ale o dziwo śpi kolejną godzinę. Za 2h kąpiel i zobaczymy czy się uda odłozenie![]() Trzymam kciuki za Was.
|
|
#947 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#948 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#949 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to nawet niezły koszt - taniutko - fajnie-
|
|
#950 | |||
|
Zakorzenienie
|
A ja dziś pracowity dzień miałam
pozałatwiałam kilka spraw i wróciłam dopiero o 17.30 Małej zakropliłam mleko z cyca(Pearl ) (coś tam z siebie wydoiłam! ) no i psikacz do nosa, ale nie dostałam gripstop A tak poza tym wszystko w normie... nocka miarę, 2 i 7 rano pobudka kupa poszła, ale babcia przebierała ![]() Bujaczka się sprawdza- polecam w razie co ![]() Cytat:
przemyłam jej dzisiaj i taki ciepły okład zrobiłam z rumianku... Naprzeziębienie magiczny 'paracetamol' bo wzdymia mleko Cytat:
Cytat:
|
|
#951 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W nocy jak nakarmie, odbije to zasypia u mnie na klacie i nie umiem wyczuc momentu kiedy twardo spi.Czesto w trakcie odkladania do lozeczka sie budzi i znowu na klate bo inaczej wrzask...Gdybym wczesniej byla madrzejsza to nie nauczylabym tak.Teraz chyba juz za pozno.
|
|
#952 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.......czasami śpię z nią a czasami uda mi się uciec do sypialni do tżta
|
|
#953 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za zaliczony semestr i wagę malutkiej Cytat:
Cytat:
Potem tez pojawiała się krew ale już jest ok.Mała u mnie tez robi rzadkie kupki, czasem zielone, nie panikuje bo położna i pediatra powiedzieli mi ze to normalne przy karmieniu piersią. Cytat:
moja tez kocha spać w zasranej pieluszce ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- Cytat:
U mnie jest to samo... mała zasypia mi na rękach. Chociaż dziś położyłam ją, pożaliła się trochę, porozglądała i jak doszła do tego ze jej nikt nie weźmie to zasnęła ![]() U nas dzień ok. Gardło juz mniej boli ale pleśniawka mi się zrobiła mąz mnie strasznie molestuje dzisiaj przyłapała nas na wariowaniu jego 3 letnia siostrzenica Edytowane przez czubasek20 Czas edycji: 2012-03-13 o 20:24 |
||||||
|
|
|
#954 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a popróbuj sobie w ciągu dnia po jedzeniu jak widzisz ze jest senna odłożyć ją do łózeczka na boczku i dać jej smoczusia podłuż tak pieluszkę tetrową by nie mogła go wypluć przykryj kołderką i kładąc swoją ręke na jej pleckach lub pupci spróbuj ją lekko polulać i np ponucić, dzieci przeważnei usypia nucenie kołysanek ja wnocy jak małego karmie to kładę po nakarmieniu na ramię i klepie po pleckach ale on nie za każdym razem odbije bo zdązy tak mu się przysnać że nawet jak go podnosze to się nie wybudza więc wtedy odkładam go do łóżeczka na boczku i wieczorem też go tak układam do snu - boczek-smoczuś-pieluszka-czasami bez lulania - siadam obok czytam baje on w tym czasie przysypia i jak już mu sie mocno przyśnie to wychodzę z pokoju a próbuj w dzień bo w nocy będąc zmęczona i senna będziesz rozdrażniona ze nic nie skutkuje i to może mieć jeszcze gorszy skutek tak więc w dzień kiedy jesteś wypoczęta w miare popróbuj różne sposoby może przypadkowo znajdziesz jakiś swój sposób ktory będzie skutkować ![]() ---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- Agawoo a ty tego swojego wirusa chyba mi podesłałaś jak na razie leci tylko jedną stroną mogłaś wpierw mi sie zapytać czy go chcę ![]() ---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- Cytat:
|
|
#955 |
|
Rozeznanie
|
Bartuś śpi na naszym łóżku,aż się boję go przenieśc do łóżeczka bo tyle się nameczył żeby zasnąc!
Dzisiaj w okolicach siusiaka pojawiło sie zaczerwienienie,pierwszy raz. Za wczasu posypałam kartoflanką,mimo ,ze za kazdym razem podczas przewijania posypuję pudrem nivea. Może to od chusteczek pampers pomarańczowych,bo takie teraz używamy! Dzisiaj byliśmy z synalkiem w biedronce - specjalnie po chusteczki dady i po kabanoski dla tzta.Potem weszliśmy do netto do mięsnego a na końcu do lidla po ciemny chlebek.Wszystkie 3 markety mam naokoło mojego osiedla ![]()
|
|
|
|
#956 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#957 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja bardzo lubie chusteczki dady tylko ich używam , mam jeszcze paczkę pampersów też tych pomarańczowych bo dostałam 2 opakowania i one jakoś mnie wkurzają są fakt fajnie nawilżone mocno ale są strasznie małe w porównaniu do dady przez to dużo ich idzie więc szybko się kończą ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Cytat:
jak to moja mama mówi przy takich maluszkach trzeba wszystkiego próbować i sie domyślać bo samo nam nie powie - fakt ja nie musiałam zbytnio kombinować bo pierwsze położenie do łózeczka to właśnie było na boczku koras i korasa przycisnełam mu pieluchą to akurat podpatrzyłam w szpitalu bo pielęgniarki robiły tak samo no i to pomogło w sumie nie powinnam go uczyć tego smoczka bo on nie przepada za korusiem wypluwa go za każdym razem ale na noc mu go daję bo wtedy szybko zasypia w dzień używamy go jak najmniej przeważnie jak szykuje mleko a on płacze to na chwile go zatykam korasem choć to i tak trudna sztuka bo ja mu go wkładam dochodze do kuchni a on już ma go wyplutego i się drze
|
|
#958 |
|
Zakorzenienie
|
Apropo chusteczek to kupiłam dzis na probe 1 paczke schleckerowych, i nawet fajne tylko wzielam zielone i zapach maja paskudny
![]() Moja mała juz spi, walczylam z nią cale popoludnie zeby kupe zrobila bo ostatnia byla w niedziele nad ranem i do tej pory nic Ostatecznie wsadzilam jej kawałek czopka ale dalej cisza
|
|
|
|
#959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nigdy nie słyszałam takiego określenia dziewczynki a jaka jest cena chusteczek dada?? i ile sztuk w opakowaniu. bo my jestesmy cały czaas na rossmanowych różowych-4pak za 12,99... nam pasują tak jak i pieluszki rossmanowe. chociaz teraz mamy na wypróbowanie dady i tez są ok. |
|
|
|
|
#960 |
|
Rozeznanie
|
neska bo u nas w poznańskim na smoczek mowi się korek,koras
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:35.

I kiedy mozna pojsc na basen ? ? ?
) chyba jednak będe musiała wydrukować sobie tą instrukcje z neta bo bez tego ani rusz
) było mega marudne... ani pielucha pełna, ani potrzeba tulenia była powodem, głód też:P

jest nas coraz więcej! 

trzymam!

:confu sed:
psikaj oce... czymś tam 

ale szybko sie uspokoiła w miare, ale ja juz tez mialam łzy w oczach
teraz jeszcze musze dokonczyć badania praca bedzie gotowa
witamy Hubercika !
duża dziewucha
nie?