Wiosenne ploteczki prrrawie narzeczonych cz.17 - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-13, 15:52   #631
aluniaaaaa
Zakorzenienie

Dot.: Wiosenne ploteczki prrrawie narzeczonych cz.17

Cytat:
Napisane przez _kamea_ Pokaż wiadomość
To jest manhattan powder mat - jak dla mnie ideał (pod warunkiem, że nie nałożysz cienką warstwę), ale poczytaj na kwc, zdania są podzielone, zależy od cery i osoby ja kupuję w rossmanie
Wlasnie czytalam KWC ale duzo dziewczyn pisze, ze trudno go dostac

Cytat:
Napisane przez asiaczek87 Pokaż wiadomość
Cepan mam, łądnie pachnie przeco
no i tak właśnie się poważniej już zastanawiam nad mikrodermabrazją.
A czy któraś z Pań była na czymś takim?
Ja bylam efekty sa po regularnym chodzeniu na to, a ja tego nie robilam

Tak rozmawiacie o tych stanikach, ze wam powiem, ze mam w planach na 14 kwietnia (wyjazd do Katowic = koncert = moje urodziny) kupic sobie jakis komplecik bo stanik musze sobie kupic bo mam 2 na krzyż, a jak juz kupowac to niech chociaz bedzie jakis komplecik

Małżeństwo 06.09.2014
aluniaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 17:34   #632
aQ01
Zadomowienie

Hej moje kochane dziubki

Cytat:
Napisane przez aluniaaaaa Pokaż wiadomość
Czesc kochana! W koncu zamieszkaliscie razem pochwal nam sie zdjeciami
Alusia wprowadzamy się za 2-3 tygodnie Zależy jak pójdzie bratu tż pakowanie w przyszłym tygodniu no i będzie trzeba dokończyc remont i wysprzątac Nie mam u siebie w domu zdjęc ale postaram się na dniach wziąc od tż i Wam co nieco pokażę Powiem Wam, że jest tak świetna atmosfera - cała rodzinka z obu stron zaangażowana, przyjeżdżają, pomagają...

A ze spraw remontowych: do salonu kupiliśmy takie meble tylko w ciemnym kolorze (trzeba po prawej stronie zjechac suwakiem i są zdjęcia):
http://brw.com.pl/pl/kolekcja/8-Pok%...ienny/140-Mezo , mają przywieźc przed świętami, i mamy taki mięciusi dywanik jak na tym zdjęciu tylko jeszcze z brązowo czarnymi elementami Do tego czarna skórzana rogówa i tv na ścianie Kupiliśmy Samsunga LED tego http://www.samsung.com/pl/consumer/t...0VSXXH-gallery 55 cali, przesadziliśmy ale nie mogliśmy się oprzec no i rodzice trochę do niego dorzucili Ale w sumie będzie wisiał na dużej pustej ścianie to tak nie będzie się wydawał wielki tż już się na niego cieszy
Kuchnia, łazienka bez zmian - dokupujemy sprzęty, ręczniki, firankę itp także nuda Jeden pokój odmalowaliśmy na beż - neutralnie bo na razie nie będzie za bardzo wykorzystany i jeden na fiolet (przyszły pokój dziecka ), myślimy teraz intensywnie nad kolorem sypialni

Cytat:
Napisane przez Fari Pokaż wiadomość

Ja jadę po ostatnie pierdółki, odebrać pierścionek od jubilera, przy okazji popytam o cenę obrączek.
Odebrac pierścionek? Zaręczyliście się i ja przegapiłam?

Cytat:
Sylvi, sama nie wiem co bym miala zmienic proboje różne żele do mycia buzi wlasnie z niedoskonalosciami, wypryskami i td. ale jakos specjalnej poprawy nie widze. Musze pokolei chyba wszystko z pułek testowac
Kochanie zrezygnuj z kosmetyków do cery z niedoskonałościami przede wszystkim - one w większości mają dużo alkoholu w składzie i wysuszają co na dłuższą metę pogarsza i podrażnia. Postaw na delikatne nawilżanie buzi a zobaczysz że się poprawi

Cytat:
Napisane przez Gajaa Pokaż wiadomość
Wróciłam! Mam wypasiony stanik (Sylvi, 99 zł mnie kosztował. Z okazika ), majty za 15 zł dobrane kolorystycznie do stanika i wiedzę na temat samodzielnego zakładania/doboru stanika. Czuję się cyckowym mistrzem. Jeszcze w salonie mieli takie wydłużające lustro - wyglądałam jak modelka

Wiem też już co z bukietem. Otóż będzie z margerytek z takimi zielonymi fiu bździu jak w bukiecie w załączniku to zielone, bo reszta kompletnie inna. Ten jest strasznie brzydki, a mój będzie ładny jak ten z drugiego załącznika, tylko z fioletowymi margerytkami i zielonym fiu bździu Do tego kwiatek we włosy, bransoletka dla świadkowej i dwie butonierki. Za wszystko wyjdzie ok 120 zł (bukiet ok 80, butonierki gratis, łapka 15 zł i wpinka ok 20). Nota bene-w kwiaciarni obok, małej i kameralnej, chcieli za sam bukiet 150
Już wyobraziłam sobie ten bukiet Będzie śliczny na pewno A co do stanika - gratuluję i piona za rozmiar

Cytat:
Napisane przez Promyk03 Pokaż wiadomość
Wypełniłam już wszystkie obowiązki domowe
Pomalowałam paznokcie
Lecę na obiad a później "świętować" z C 3,5 roku razem
Miłego dnia
Gratuluję

aQ01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 17:53   #633
bluesky89
Zakorzenienie

Aq, mebelki boskie i telewizor również! Mieszkanko będzie piękne!! Z niecierpliwością czekam na zdjęcia!

Ja właśnie wydrukowałam wierszyki do zaproszeń i wezmę się za zawieszki na alko, ale tylko drukowanie, bo kokardki i całą resztę będę robić w Polsce.
Stary 2012-03-13, 18:37   #634
aluniaaaaa
Zakorzenienie

aQ - meble super, tez mi sie bardzo podobaly no i ten ich kolor firanki, ręczniki i inne duperelki są super, jaka tam nuda? telewizor wieeeelki ale tez extra! w ogole wszystko extra i dziekuje za rade odnosnie buzi wlasnie ostatnio stawiam na nawilzenie.

---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ----------

A w tych meblach najbardziej podoba mi sie to, ze przy szafkach klami nie sa po srodku co mnie niemilosiernie wkurza bo to takie niewygodne, ze masakra teraz coraz rzadziej widac meble z klamkami przy brzegach niestety...

I jeszcze pochwal sie narożnikiem!!

Małżeństwo 06.09.2014

Edytowane przez aluniaaaaa
Czas edycji: 2012-03-13 o 18:39
Stary 2012-03-13, 18:45   #635
adela50
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak rozmawiacie o tych stanikach, ze wam powiem, ze mam w planach na 14 kwietnia (wyjazd do Katowic = koncert = moje urodziny) kupic sobie jakis komplecik bo stanik musze sobie kupic bo mam 2 na krzyż, a jak juz kupowac to niech chociaz bedzie jakis komplecik
miałam mikrodermabrazję, na początku twarz jest zaczewrwieniona,ale później jest dobrze...chce wyglądać młodo i lubie ten zabieg choć jest piekielnie drogi..ale muszę wyglądać młodo dla tż, którego zazwyczaj pytają o dowód jak kupuje alkohol. Ja już dla tż-ta kupiłam dwa komplety bielizny
adela50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 19:00   #636
aluniaaaaa
Zakorzenienie

Maseczka na twarz po mikrodermabrazji i nie bedzie czerwona mi tak zawsze kosmetyczka robi

Małżeństwo 06.09.2014
Stary 2012-03-13, 20:00   #637
jlys
Zakorzenienie

Ala ja tez używałam podkładu , o którym pisze kamea nawet pisałam recenzje na kwc , ja nie mam juz problemu żeby go dostać , choć kiedyś byl u nas tylko w naturze, potem gdy zlikwidowali tam szafe manhattanu pojawiła się w rossmanie, w wielu rossmanach w warszawie jest wiec myślę, że we wrocku tez Obecnie go odstawiłam na jakiś czas- nie było najjasniejszego odcienia i kupilam o ton ciemniejszy no i za ciemny oddalam mamie , teraz używam maybelline dream matt mouse - ale już nie ma takiego krycia jakie ma Manhattan
kamea bo takie maja być, współczuje śmierci kotka
jlys jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 21:05   #638
kinia860
Zakorzenienie

hej

Cytat:
Napisane przez sylvi_86 Pokaż wiadomość

mnie dzisiaj dopadla chandra z powodu policji P. juz nawet nie chce sobie wyobrazac jak to bedzie a wiem ze bedzie ze mna tragedia. na sama mysl az chce sie ryczec
Kochana dasz rade jak ja dam to i ty tez.Powiem ci ,ze ja narazie jestem w jakims hmmm szoku tak to ujme,nie dociera do mnie ,ze tz wyjechal na tak dlugo ,bo nie widzielismy sie dopiero cztery dni ,a tu na miejscu bywalo,ze 2 tyg.sie nie widzielismy ,bo oboje sesje mielismy np.Takze mysle ,ze tak po 3 tyg.juz zacznie sie u mnie sezon deszczowy
Cytat:
mały dołek przedrozstaniowy .. ale dzisiaj juz jest lepiej
bedziemy sie wzajemnie wspierac kochana
Cytat:

Oczywiscie czekamy na zdjecia wszystkich winietek w ogole ja nie wiem czemu my sie mamy upominac, toż to powinno byc oczywiste, ze jak cos zrobicie to sie chwalicie
Tez uwazam ,ze tak powinno byc
Cytat:
Napisane przez Clood Pokaż wiadomość

Tak poczytałam sobie co naskrobałyście i poważnie ślub kościelny trzeba w kościele zaklepać na 3 miesiące przed uroczystością? WTF?
hmm nie bardzo rozumiem ,z tego co slysze to slub ,godzine w kosciele zaklepuje sie nawet duzo wczesniej niz 3 miesiace przed ,"nasze"PM bynajmniej tak robily,wiec nie wiem skad to WTFjesli u ciebie wystaczy przyjsc miesiac czy tydzien przed i bedzie jeszcze jakas godzina wolna to czemu nie ,tylko pamietaj,ze jeszcze jest troche papierkow do zalatwienia i zapowiedzi.
Cytat:
65 FF póki co ciśnie mnie strasznie, ale jestem dzielna! i sie przyzwyczaję, a dzięki temu nie będę mieć cyca powalonego grawitacją, o!
hehe na moje oko wiedzialam ,ze bedziesz miec taki rozmiar:P dla pocieszenia ja ma 65 H

kamea bardzo mi przykro z powodu kotka ,wiem jak czlowiek potrafi sie przywiazac do zwierzaka ,ale przynajmniej nie cierpiala tylko w spokoju odeszla.

jlys bardzo fajne zawieszki ,zreszta wszedzie gdzie fiolet to mi sie podoba

gaja sliczny bedziesz miala bukiet i jeszcze jak maja byc fioletowe margaretki to hmm

Rozmawialam dzis godz.z tz ,codziennie tylko godz.rozmawiamy ,bo jest zmeczony po pracy i musi sobie obiad przyszykowac na nastepny dzien ,a dzis dodatkowo po pracy mieli dzien sprzatania ,bo wszyscy tam w domu sprzataja we wtorki i piatki.
A bo wy nie wiecie tz mieszka z kuzynem ,jego zona i jeszcze dwoma polakami,a od kwietnai jeszcze z dwoma tajlandczykami i tajlandką,wszyscy maja swoje pokoje ,a kuchnie ,jadalnie ,salon wspolny i jedna lazienka dla polakow i jedna dla tajlandczykow
kinia860 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 21:13   #639
jlys
Zakorzenienie

siedze sobie teraz w domku sama , tż w pracy już byliśmy dzis na małych zakupach, kupilam 4 pary butów 2 pary balerin od chinoli i 2 pary tenisowek ;-p
kinia ech ja nie wiem jakbym zniosla rozlake z tż, ale też niewiadomo czy po slubie jakoś w przyszłym roku nas to nie będzie czekac- tż póki młody chce sie zastanowić nad swoją przyszłościa i skoro sa znowu przyjecia do wojska i policji...- ale ja sie ciesze bo wiem, ze to dl naszego dobra - decyzja jeszcze nie postanowiona ale intensywnie nad tym myśli- a raczej myślimy i rozważamy
będzie dobrze

kurde, tż wlasnie dzwoni do mnie i mówi : Kochanie pamiętasz co było rok temu? ja , że tak , to on , mi zaczął miłosć wyznawać , dziękować, że z nim jestem i , że nie może sie doczzekac az staniemy przed oltarzem itd..aż się wzsruszyłam

Edytowane przez jlys
Czas edycji: 2012-03-13 o 21:17
Stary 2012-03-13, 21:21   #640
kinia860
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jlys Pokaż wiadomość

kurde, tż wlasnie dzwoni do mnie i mówi : Kochanie pamiętasz co było rok temu? ja , że tak , to on , mi zaczął miłosć wyznawać , dziękować, że z nim jestem i , że nie może sie doczzekac az staniemy przed oltarzem itd..aż się wzsruszyłam
aaaaaaaaa:lov e: jaki ten twoj K cudowny,ktory by tak pamietal jak on

Zerknelam w podpis ,bo zaraz bym zapytala co to za dzien ,a toz to przeciez rowno rok temu Talolek ci sie oswiadczyl

Jlys pewnie ,warto cos ruszyc do przodu ,zwlaszcza ,ze to moze zaprocentowac na wasza przyszlosc,a przeciez mlodzi jestescie.
Stary 2012-03-13, 21:24   #641
jlys
Zakorzenienie

dlatego o to chodzi właśnie- im wcześniej tym lepiej nie chce potem obudzić się w okolicach 30 , że czegoś nie zrobiliśmy i żałujemy - a do tego czasu mamy baaardzo dużo czasu jeszcze

no dokładnie rok temu

Edytowane przez jlys
Czas edycji: 2012-03-13 o 21:26
Stary 2012-03-13, 21:38   #642
kawa_tylko_z_mlekiem
Zakorzenienie

Hej
Cytat:
Cytat:
no dokładnie rok temu
Wszystkiego co najlepsze
My dziś też mamy rocznicę
kawa_tylko_z_mlekiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 21:38   #643
Gajaa
Zakorzenienie

GG do Gajaa

Mam hot newsa! Jot od tego weekendu zaczyna się intensywnie kształcić na kucharza! to ta dobra wiadomość. Zła jest taka, że do ślubu ma może ze 3 weekendy wolne, więc dołączam do grona tęskniących mimo niewielkiej odległości. Będzie trzeba się zewrzeć w tygodniu i się sobą cieszyć, ale jak jak o 17:00 po pracy będę w domu? Toć to raptem 5h do spania

Jlys, rocznica. Oooo! Kochany narzet!
Kombinujcie pókiście młodzi!

Kinia, to niezłą ekipę ma ten Twój tam!
Masz większe bimbały? hura
Gajaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 21:41   #644
kinia860
Zakorzenienie

A ja zalatwilam sobie partnera do tanca na te trzy zajecia ktore mi zostaly w karnecie i to nie byle kogo ,bo tancerza Tz kuzyn ,ktory w tej szkole tanczy turniejowo ,zgodzil sie z checią.Chyba bede miaal stresa z nim tanczyc,bo jets vicemistrzem Polski z ktoregos tam roku i w mistrzowstwach swiata tez startuje.

Edytowane przez kinia860
Czas edycji: 2012-03-13 o 21:42
Stary 2012-03-13, 21:42   #645
Gajaa
Zakorzenienie

GG do Gajaa

Więcej się teraz nauczysz niz przez cały kurs tańca - tak Cię poprowadzi
Stary 2012-03-13, 21:52   #646
kinia860
Zakorzenienie

Cytat:
Masz większe bimbały? hura
hahahah no tak sie niestety zlozylo,ale mam nadzieje ,ze troche mi zmaleja ,bo teraz intensywnie cwicze ,no i żreć przestaje tyle do tesciowej juz tak latac nie bede to mi nie bedzie ciast pod gębę poddawac
Cytat:
Więcej się teraz nauczysz niz przez cały kurs tańca - tak Cię poprowadzi
A juz z nim dwa lata temu pol wesela przetanczylam ,a tz z jego ówczesna weselna partnerka.

gaja ,ale ,tzn.pameitam ,ze mowilas ,ze J sie na kucharza bedzie szkolil,ale skad ,gdzie jak>???

Wiecie ,tz mnie poprosil ,zebym zagladala do jego mamy od czasu do czasu ,ona tez jak wychodzilam to juz pytala kiedy przyjde,a mnei jakos tam wcale nie ciagnie do niej ,wiem ,ze nawet nie bede sie dobrze czula z mysla ,ze tz tam nie ma i nie przyjdzie zaraz.
Z checia bym przychodzila jakby byla bratowa z małą ,a niedlugo bedzie roczek Marysi jak ten czas szybko zleciał.

Edytowane przez kinia860
Czas edycji: 2012-03-13 o 21:53
Stary 2012-03-13, 21:56   #647
Gajaa
Zakorzenienie

GG do Gajaa

W policealnej szkole dla dorosłych. Zapisał się w styczniu, grupa miała ruszyć w lutym, nie ruszyła z powodu zbyt małej ilości chętnych. Teraz niespodziewanie przysłali plan na ten semestr, który zrobią w 3 miesiące. To znaczy, że Jot skończy swoją edukację dokładnie wtedy kiedy ja swoją. Ba, może dzięki nowemu punktowi w CV uda mu się znaleźć pracę w jakiejś restauracji jako pomoc kuchenna? Oby! a jak nabierze wprawy to potem łatwiej będzie ze zmianą pracy, a im lepsza praca tym bliższa perspektywa kredytu i własnego mieszkania. Długi ciąg przyczynowo-skutkowy, ale co tam

Z czego Ty chudnąć głupku? TZ Cię nie pozna i będzie tęsknił za bimbałkami

Ooo, jaki dobry ten Twój - dba o mamę wpadnij tam raz na ruski rok, niech kobiecinie mniej smutno i samotnie będzie. Dla Was obu to będzie trudne doświadczenie. W kupie raźniej
Stary 2012-03-13, 22:06   #648
kinia860
Zakorzenienie

tzn,ze tylko 3 miesiace caly te kurs na kucharza bedzie trwal??Szybko
Ale to jest za darmoche?
Pewnie, bedzie mial fach w reku to zawsze latwiej.

Wiesz ona taka samotna nie jest ,jezdzi pewnie codziennie do swojej siostry na wies,a tam w tej wsi jest i jej brat i jeszcze ze 20 innych osob z rodziny.
Teraz tez jezdzi caly tydz. na jakies zabiegi do szpitala w ktorym pracowala ,wiec pewnie tez zostaje sobie poplotkwoac z kolezankami.W sumie tz tez w domu praktycznie tylko spal,bo jak nie w pracy to ze mna byl ,wiec jak wyjechal to tak tego bardzo nie odczuje .
Stary 2012-03-13, 22:08   #649
Gajaa
Zakorzenienie

GG do Gajaa

Nieeee, 4 semestry, czyli dwa lata 108 zł za miesiąc, więc nie za darmo.

Właśnie. Konkretny fach. J. tego nie ma po studiach, więc teraz musi się uczyć dalej.

Skoro ona taka towarzyszka to czemu tak mocno tego biednego faceta przy sobie trzymała?
Stary 2012-03-13, 22:13   #650
kinia860
Zakorzenienie

Aha to tak z tym jego kucharzeniem

Gaja nie wiem moze dlatego ,ze męża straciła,a trzymac nie trzymala,bo ja go wiecej widzialam niz ona :P,a jelsi o mieszkanie ci chodzi ,to wiesz ona mowi "ja cie nie trzymam ,ale dom jest przeciez na ciebie przepisany".
Stary 2012-03-13, 22:40   #651
sylvi_86
Zakorzenienie

wrocilismy z kina fajny film byl
sylvi_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 22:41   #652
rudy_moniq
Zadomowienie

Cytat:
(...) Ruda, piona! Też uważam, że należy myśleć o tym, co po, żeby się nie obudzić z ręką w nocniku. Bo chyba najgorszy możliwy scenariusz to wyczekiwanie niewiadomo czego, tralala, śpiewających ptaszków i fajerwerków,a dzień po slubie się budzisz i myślisz "to już wszystko?". Taaaa. Scenariusz dla frajerów

Zaraz lecę stanika wybierać. Pierwszy porządny dopasowany stanik. Historyczna chwila
no i PIONA gratuluję cyckonosza
Cytat:
(...) ja bylam zarejestrowac sie w PUP. jest oferta pracy w prokuraturze. oczywiscie jest konkurs ale w sumie zadnych wielkich wymogow nie maja. byleby wyzsze bylo byle jakie.. do konca marca musze przeslac dokumenty. 10 kwietnia I etap a pozniej sie okaze
nie chce Cie martwić ale na 'dzień dobry' 200 osób będzie na to miejsce... mimo to trzymam kciuki, bo kto nie ryzykuje ten nie ma dobrze przygotuj się na egzaminy/rozmowy
Cytat:
Napisane przez Fari Pokaż wiadomość
(...) Ale poglądów na temat zasad wprowadzanych przez Władze Kościelne nie zmienię dla mnie to chęć stygmatyzacji par które po kilku latach bycia parą, planują ślub powiedzmy "za rok" a tu nagle zaliczają wpadkę i chcieliby ten ślub przyspieszyć - powiedzmy ze orientują się na początku 2 miesiąca ciąży + 6 miesięcy oczekiwania = 8 miesiąc
Ślubom które się bierze z powodu wpadki po kilku miesiącach znajomości jestem przeciwna. (...)
o, tu znów się zgadzam choć przypuszczam, że zamysł był inny, mianowicie, że chcieli zapobiec ślubom wywołanym wpadkami po krótkiej znajomości... ale jak zwykle zaczęli od dupy strony i przepis uderza w tych co nie powinien generalnie miał być przepis zakazujący pannom w ciąży iść do ołtarza... ale ten pomysł umarł w zarodku, więc wymyślają inne dziadostwa

tak czy siak, wydłużenie 3 miesięcy do 6 jest tylko wymuszeniem, skoro i tak piszecie, że przecież terminy rezerwuje się rok przed

będziesz do nas zaglądać z sanatorium?
Cytat:
aQ - meble super, tez mi sie bardzo podobaly no i ten ich kolor firanki, ręczniki i inne duperelki są super, jaka tam nuda? (...)
zgadzam się sama radość
ale TV fuj... jak dla mnie TV nie powinien być centralnym guru, ale niestety dzisiejszy świat tak wygląda

kamea
przyklro mi z powodu kotka trzymaj się brawa dla T za DJ'a
Gajaa kwiatek we włosy jest super! tez bym chciała u siebie gratulacje dla TŻ za rozpoczecie edukacji
jlys czym łączysz te zawieszki? na klej czy zszywacz czy szycie nićmi? pytam z ciekawości
aQ skórzany narożnik?! o matko, moje marzenie! koniecznie musisz zaprezentować

~ JEŚLI COŚ JEST MOJĄ ŚWIADOMĄ DECYZJĄ TO NIE BĘDĘ JOJCZYĆ, BO JEDYNĄ OSOBĄ, DO KTÓREJ MOGĘ MIEĆ PRETENSJE JESTEM JA SAMA! ~ (Gajaa)
rudy_moniq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 22:48   #653
sylvi_86
Zakorzenienie

w ogole to wam powiem. moja sasiadka urodzila niedawno corke. i tak sie z mama czailysmy zeby pojsc, tamci nie przychodzili i troche glupio. i dzisiaj mama gadala z mezem sasiadki i powiedzial ze mala ma wodoglowie i rozszczep kregoslupa i lezy caly czas w szpitalu i tylko dlatego nie przychodzili.. w szoku jestem
Stary 2012-03-13, 22:54   #654
Fari
Rozeznanie

Cytat:
Fari, weź piesie ze sobą! Ja po przeprowadzce do babci nie mogłam zabrać Śnieżki i do końca miałam poczucie, że zostawiłam moje dziecię wypieszczone, wykochane na pastę losu.Umierała, a mnie przy tym nie było! Nikogo nie było! Musiała być bardzo samotna. jej, nie, już nic nie piszę, bo zaraz się rozryczę
Ojoj : ale moich nie wezmę bo teściu raczej mało przychylnie by na nie patrzył, a i rodzice pewnie nie mi ich nie pozwolą zabrać
Cytat:
Napisane przez aQ01 Pokaż wiadomość
Hej moje kochane dziubki

Alusia wprowadzamy się za 2-3 tygodnie Zależy jak pójdzie bratu tż pakowanie w przyszłym tygodniu no i będzie trzeba dokończyc remont i wysprzątac Nie mam u siebie w domu zdjęc ale postaram się na dniach wziąc od tż i Wam co nieco pokażę Powiem Wam, że jest tak świetna atmosfera - cała rodzinka z obu stron zaangażowana, przyjeżdżają, pomagają...

A ze spraw remontowych: do salonu kupiliśmy takie meble tylko w ciemnym kolorze (trzeba po prawej stronie zjechac suwakiem i są zdjęcia):
http://brw.com.pl/pl/kolekcja/8-Pok%...ienny/140-Mezo , mają przywieźc przed świętami, i mamy taki mięciusi dywanik jak na tym zdjęciu tylko jeszcze z brązowo czarnymi elementami Do tego czarna skórzana rogówa i tv na ścianie Kupiliśmy Samsunga LED tego http://www.samsung.com/pl/consumer/t...0VSXXH-gallery 55 cali, przesadziliśmy ale nie mogliśmy się oprzec no i rodzice trochę do niego dorzucili Ale w sumie będzie wisiał na dużej pustej ścianie to tak nie będzie się wydawał wielki tż już się na niego cieszy
Kuchnia, łazienka bez zmian - dokupujemy sprzęty, ręczniki, firankę itp także nuda Jeden pokój odmalowaliśmy na beż - neutralnie bo na razie nie będzie za bardzo wykorzystany i jeden na fiolet (przyszły pokój dziecka ), myślimy teraz intensywnie nad kolorem sypialni

Odebrac pierścionek? Zaręczyliście się i ja przegapiłam?

Pierwsze spieszę sprostować pogrubione:
Nie Kochanie, nie zaręczyliśmy się ( ) poprostu oddałam do naprawy w tamtym tygodniu srebrny pierścionek który TŻ mi kupił 2 lata temu i miałam dziś odebrać, ale facet dziś otwierał dopiero po 11 bo mu coś wypadło i w końcu nie odebrałam

Co do Waszych postępów remontowo-przeprowadzkowych to super tv, super meble, super super wszystko super
Gratuluję postępów
Fari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 22:55   #655
Fari
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kinia860 Pokaż wiadomość
hmm nie bardzo rozumiem ,z tego co slysze to slub ,godzine w kosciele zaklepuje sie nawet duzo wczesniej niz 3 miesiace przed ,"nasze"PM bynajmniej tak robily,wiec nie wiem skad to WTFjesli u ciebie wystaczy przyjsc miesiac czy tydzien przed i bedzie jeszcze jakas godzina wolna to czemu nie ,tylko pamietaj,ze jeszcze jest troche papierkow do zalatwienia i zapowiedzi.

hehe na moje oko wiedzialam ,ze bedziesz miec taki rozmiar:P dla pocieszenia ja ma 65 H
No u nas w parafii np. wystarczyłoby miesiąc wcześniej ustalic godzinę no ale ze względu na fakt że trzeba jeszcze właśnie zapowiedzi "puścić" i spisać protokół 3 miesiące przed godziną zero to idzie się tak właśnie jakoś w okolicach 3-4 miesiące przed ślubem

65H?? cycata jesteś zazdroszczę
Cytat:
siedze sobie teraz w domku sama , tż w pracy już byliśmy dzis na małych zakupach, kupilam 4 pary butów 2 pary balerin od chinoli i 2 pary tenisowek ;-p
kinia ech ja nie wiem jakbym zniosla rozlake z tż, ale też niewiadomo czy po slubie jakoś w przyszłym roku nas to nie będzie czekac- tż póki młody chce sie zastanowić nad swoją przyszłościa i skoro sa znowu przyjecia do wojska i policji...- ale ja sie ciesze bo wiem, ze to dl naszego dobra - decyzja jeszcze nie postanowiona ale intensywnie nad tym myśli- a raczej myślimy i rozważamy
będzie dobrze

Ooo kolejny mundurowy się na wątku szykuje
Ehhh ten Twój Karol mnie rozbraja

aaaa ratunku umyłam dziś buźkę tą ściereczką i żelem do mycia i od razu nałożyłam mydło siarkowe na twarz i zmyłam po chwili i mam takie podrażnienie że szok - ☠☠☠☠a akurat na dzień przed wyjazdem (sorry za dużą ilość "i" )
Stary 2012-03-13, 23:04   #656
Fari
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez rudy_moniq Pokaż wiadomość
no i PIONA gratuluję cyckonosza

nie chce Cie martwić ale na 'dzień dobry' 200 osób będzie na to miejsce... mimo to trzymam kciuki, bo kto nie ryzykuje ten nie ma dobrze przygotuj się na egzaminy/rozmowy

o, tu znów się zgadzam choć przypuszczam, że zamysł był inny, mianowicie, że chcieli zapobiec ślubom wywołanym wpadkami po krótkiej znajomości... ale jak zwykle zaczęli od dupy strony i przepis uderza w tych co nie powinien generalnie miał być przepis zakazujący pannom w ciąży iść do ołtarza... ale ten pomysł umarł w zarodku, więc wymyślają inne dziadostwa

tak czy siak, wydłużenie 3 miesięcy do 6 jest tylko wymuszeniem, skoro i tak piszecie, że przecież terminy rezerwuje się rok przed

będziesz do nas zaglądać z sanatorium?

zgadzam się sama radość
ale TV fuj... jak dla mnie TV nie powinien być centralnym guru, ale niestety dzisiejszy świat tak wygląda

kamea
Gajaa kwiatek we włosy jest super! tez bym chciała u siebie gratulacje dla TŻ za rozpoczecie edukacji
jlys czym łączysz te zawieszki? na klej czy zszywacz czy szycie nićmi? pytam z ciekawości
aQ skórzany narożnik?! o matko, moje marzenie! koniecznie musisz zaprezentować
Dokładnie tak samo to widzę

Postaram się zaglądać - wykupię pakiet internetowy na telefonie
Mama dziś do mnie: Jak ty wytrzymasz 3 tygodnie bez laptopa i internetu?
A ja: To ze tam laptopa nie będę mieć to nie znaczy że internetu również - i pokazałam na telefon
A ona: A już myślałam że przy okazji będziesz mieć darmowy odwyk od forum

Co do TV to ja bym chciała żebyśmy w sypialni nie mieli telewizora w salonie może sobie być bo czasem fajnie coś oglądnąć jednak w sypialni chciałabym tego uniknąć ale jak znam TŻa to się to nie uda

Sylvi przykra sprawa z maleństwem
Stary 2012-03-13, 23:05   #657
_kamea_
Zakorzenienie

Cytat:
Wlasnie czytalam KWC ale duzo dziewczyn pisze, ze trudno go dostac

Ja bylam efekty sa po regularnym chodzeniu na to, a ja tego nie robilam
Ja ostatnio kupiłam ale przyznaję jest ciężko dostępny, nawet przez internet - kiedyś znalazłam na all za......55 zł (w rossmanie 25 )
Zamiennie stosowałam ten: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...d-w-musie.html, podobny, ale jednak słabszy

Cytat:
Napisane przez aQ01 Pokaż wiadomość

Bardzo sympatyczne mebelki

Cytat:
Ala ja tez używałam podkładu , o którym pisze kamea nawet pisałam recenzje na kwc , ja nie mam juz problemu żeby go dostać , choć kiedyś byl u nas tylko w naturze, potem gdy zlikwidowali tam szafe manhattanu pojawiła się w rossmanie, w wielu rossmanach w warszawie jest wiec myślę, że we wrocku tez Obecnie go odstawiłam na jakiś czas- nie było najjasniejszego odcienia i kupilam o ton ciemniejszy no i za ciemny oddalam mamie , teraz używam maybelline dream matt mouse - ale już nie ma takiego krycia jakie ma Manhattan
kamea bo takie maja być, współczuje śmierci kotka

Piona za Manhattan

Cytat:
Napisane przez rudy_moniq Pokaż wiadomość

kamea
Cytat:
Napisane przez kinia860 Pokaż wiadomość

kamea bardzo mi przykro z powodu kotka ,wiem jak czlowiek potrafi sie przywiazac do zwierzaka ,ale przynajmniej nie cierpiala tylko w spokoju odeszla.

Cytat:
Mam hot newsa! Jot od tego weekendu zaczyna się intensywnie kształcić na kucharza! to ta dobra wiadomość. Zła jest taka, że do ślubu ma może ze 3 weekendy wolne, więc dołączam do grona tęskniących mimo niewielkiej odległości. Będzie trzeba się zewrzeć w tygodniu i się sobą cieszyć, ale jak jak o 17:00 po pracy będę w domu? Toć to raptem 5h do spania
uuuu, czyli jest szansa, że garnkowe sprawy przejmie w waszym małżeństwie J

Cytat:
wrocilismy z kina fajny film byl
a jaki film? bo nie doczytałam chyba
Stary 2012-03-13, 23:07   #658
sylvi_86
Zakorzenienie

John Carter sie film nazywa:P
Stary 2012-03-13, 23:12   #659
asiaczek87
Zakorzenienie

Gaja ja mam kilka zakupionych i tak sobie na zmianę noszę innych już nie zakładam no chyba dla narzeczonego
Dziewczęta gratuluje rocznic
Fari zabierz mnie z sobą nad morze
Aaaa i zapisałam się na mikrodermabrazje. Tu na wiosce nie chce mnie się do Poznania specjalnie w tym celu poza robota jeździć zobaczymy jak moja twarz to zniesie wielki dzień w poniedziałek o 17

1.08.2015

Edytowane przez asiaczek87
Czas edycji: 2012-03-13 o 23:15
asiaczek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 23:19   #660
Fari
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez asiaczek87 Pokaż wiadomość
Gaja ja mam kilka zakupionych i tak sobie na zmianę noszę innych już nie zakładam no chyba dla narzeczonego
Dziewczęta gratuluje rocznic
Fari zabierz mnie z sobą nad morze
Aaaa i zapisałam się na mikrodermabrazje. Tu na wiosce nie chce mnie się do Poznania specjalnie w tym celu poza robota jeździć zobaczymy jak moja twarz to zniesie wielki dzień w poniedziałek o 17
A to ja nad morze jadę??
Iwonicz Zdrój Kochana to na południe od Rzeszowa więc nad może będę mieć kawałek
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości