Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010 - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-13, 21:13   #4231
evitka21
Zakorzenienie

Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010

monka, a jakiego pochodzenia są imiona twoich synków? jakiej narodowości jest twój mąż? (jeśli to nie są zbyt osobiste pytania, ofkors)

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 21:20   #4232
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa
Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010

u mnie towarzystwo nakarmione,wykapane, padniete,nieprzytomne spi:P
tz w pracy,wroci po 22,ciszzaaa spokoj

monka szalony dzien mialas!dobrze ze to tylko tak sie skonczylo na strachu,moa na bank by chciala zobaczyc czy zelazko parzy,prasuje zawsze w nocy....masakra.Teraz mam w nosie nie prasuje bo wszystkie kumpy do worow pojda za 2 tygodnie po przeprowadzce bede sie meczyc.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 21:27   #4233
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nataszka25 Pokaż wiadomość
Nadrabiałam Was jakiś czas,
Dzięki za przywitanie wszystkim. Zaraz pokazuje swoją pociechę
Żłobek.... kurcze ja jak tak siedze w domu z maludą na myśl o rozstaniu na pare godzin to tak się jakoś smutno robi. Typowe dla mnie
śliczna

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
Madzia, jak czytam twoje opisy spacerów to aż nie wierzę- u nas niema absolutnie żadnych cyrków-idzie ładnie, nigdy nie ucieka, a jak tylko poproszę to daje rączkę bez problemów. Przy ulicy to sama podaje, bo wie, że samochody jeżdżą. Może choć w tym moje dziecko będzie do przodu, bo ze spaniem to lepiej nie mówić...

Przyznawaj się szybko skąd dokładnie

Asia, my też mamy tę małpkę-była tak męczona, aż padła bateria- UF!

Dziewczyny, czy Wasze dzieci nadal jedzą siedząc w fotelikach do karmienia? Chciałabym wykombinować jakieś inne krzesło dla młodej, albo kupić fajną nakładkę na zwykłe krzesło. Najchętniej kupiłabym jakieś takie drewniane, ale jakby podwyższone (ala barowe) żeby mogła sobie na nim siedzieć i pozbyć się już tego klocka do karmienia z kuchni. Na czym Wasze maluchy siedzą? Dodam, że musiałoby być z jakimś zabezpieczeniem, bo mi ten wiercipięta wyleci ze zwykłego.
Moja nadal je w krzesełku bo mi tak wygodnie i jeszcze troszkę w nim będzie jadła . czasem je przy stole z nami to wtedy na kolanach sobie siada żeby mieć wyżej

Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość
OTE

jesoo jakie ona ma teksty , nie moge sra ta ta ta obiecanki cacanki

Ja z moim starszym tez tak mialam, jak mi spal to ja bylam w niebie, a ze spal dlugo i drzemka tez byla dluga to bylam happy, albo gnilam, albo spalam.
Moje czubki wstali dzis ok 7 , czasem im tak bije , jedno drugie przebudzi niechcaco. Ja z tych co w dzien musza przekima wtedy wieczorem mam czas, checie na robienie czegos a zwlaszcza cwiczenia
Starszy ma na imie Kartal. Moze potem wkleje fotki , serio mam takiego lenia dzis, bez drzemki to nie funkcjonuje .

Moje o tej juz spia , malody spal troche w aucie to dzis go ciut pozniej polozylam. Pozatym dzis cos wczesnie wstali wiec szybko starszego polozylam

Libra , Evitka dzieki.Jak widze taki ciasto to mam ochote odrazu wgryzc sie w nie, bez krojenia hehe

Asiulek jestes? mam pytanie dot .butow , wady fabryczenej. Kazdy sklep sobie , producent tookresla? Mojemu tz -towi puscily szwy na piecie, w obydwu butach w tym samym miejscu, niechca przyjac reklamacji bo mowi ze to nie wada fabryczna Rok gwarancji na nie jest. Co o tym myslisz?
złóż reklamację muszą przyjąć . jak im nie pasi niech wydadzą swoją opinię na temat butów i z tym do pih , ale przyjąć muszą .

darusia super te buty .

Moja koleżanka jutro do szpitala na zabieg idzie więc od jutra przez jakiś czas będę w pracy sama . ale nuda .
Olka po nicy się z suchą pieluchą budzi oby tak dalej .
Stary 2012-03-13, 21:28   #4234
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Minka zapraszamy na Pragę latem,tu ekipa wymiata!
my z laskami ploty,dzieciaki sie bawią, sa tez starsze dzieciaki lataja za mlodymi -bajka piaskownice trampoliny,baseny u kazdego zawsze cos;P
A.Camus
Stary 2012-03-13, 21:28   #4235
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
monka - to "przygody" wątpliwej przyjemności. Ja Cię przepraszam ale toż chałupa mogła z dymem pójść albo się zatruć albo jeszcze co innego.

Co do leków to super doktor naprawdę. U nas (oczywiście nie jest tak wszędzie) ale doktor zawsze przy takich lekach albo daje receptę albo coś zaleca bez recepty a już do naproxenu to obowiązkowo
Nie nie chalupa by sie nie spalila, ja bylam w tym samym pokoju, no chwila moment, wlosy sobie prasowalam, a raczej poprawialam przed wyjsciem. A to zelazko polozylam an dywanie bo chcialam jedna bluzke przeprasowac bo akurat chcialam sobie ja ubrac . I tak jakos nie zauwazylam ze maly wszedl na gore . I achy ochy i mamo mamo off offf wow, ja patrze a on kuzwa zelazko na dywanie . Kij z tym i tak gora do remontu cala . Njwazejsze ze on nie dotknal czy nie podniosl go wyrzej , nie opuscil na siebie itd

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
monka, a jakiego pochodzenia są imiona twoich synków? jakiej narodowości jest twój mąż? (jeśli to nie są zbyt osobiste pytania, ofkors)
Moj tz to turek

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość

monka szalony dzien mialas!dobrze ze to tylko tak sie skonczylo na strachu,moa na bank by chciala zobaczyc czy zelazko parzy,prasuje zawsze w nocy....masakra.Teraz mam w nosie nie prasuje bo wszystkie kumpy do worow pojda za 2 tygodnie po przeprowadzce bede sie meczyc.
Daria ja zawsze prasuje na dole, zawsze. Ale jak pisalam wczoraj zrobilam dwa prania , nie jedno i akurat wyschla mi bluzka to pomyslalam, a buiore ja . Nigdy nie prasuje ciuchoww ten sam dzien przed wyjsciem Dzis pierwszy raz hehehe . U mnie wszystko prasowane hurtowo wlasnie uzbierala sie z wczoraj gorwa , zaraz jak sie film zacznie to poprasuje ,bo chyba sie orzywilam , spanie mi pzeszlo.
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 21:30   #4236
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nataszka25 Pokaż wiadomość
Z Pleszewa
Ja też Może się znamy??

Cytat:
Asiulek jestes? mam pytanie dot .butow , wady fabryczenej. Kazdy sklep sobie , producent tookresla? Mojemu tz -towi puscily szwy na piecie, w obydwu butach w tym samym miejscu, niechca przyjac reklamacji bo mowi ze to nie wada fabryczna Rok gwarancji na nie jest. Co o tym myslisz?
Jak to nie chcą przyjąć?? Muszą! najwyżej odrzucą ale przyjąć muszą. Ile mają buty? Znaczy kiedy były kupione?

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 21:36   #4237
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość

złóż reklamację muszą przyjąć . jak im nie pasi niech wydadzą swoją opinię na temat butów i z tym do pih , ale przyjąć muszą .

Olka po nicy się z suchą pieluchą budzi oby tak dalej .
Dzieki Moj tz jest serio wkurzony. Bo kupil wczesniej podobne buty, rozwalily mu sie. Poszedl kupic nowe i przy okazji powiedzial ze mu sie te stare rozwalily itd to powiedzieli prosze trzymac paragon, bo reklamacja jest na rok. Jak zawsze wywala to teraz zostawil zeby sprawdzic. A mu cham dzis taki tekst, ze to nie wada. Tz wkurzony bo debila z niego zrobili, a on chamski jest i bedzie dzwonil i sie klocil. A ja dzis lancuszek, czy to naszyjnik hehe oddalam bo mi sie rozwalil i bez problemu mi dali nowy hehe , ale to w innym sklepie

---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Ja też Może się znamy??

Jak to nie chcą przyjąć?? Muszą! najwyżej odrzucą ale przyjąć muszą. Ile mają buty? Znaczy kiedy były kupione?
5 miesiecy temu. Moj tz jest wkurzony bo to 2 para ale przy pierwszej nie ial paragonu, kupil drugie i paragon zatrzymal bo mu powiedzieli ze rok gwarancji i mu szwy poszly na piecie w obu. Chcial dzis oddac a tu zonk . On uparty to bedzie dzwonic wyzej.
Stary 2012-03-13, 21:37   #4238
drcron
Zakorzenienie

Darusia zazdraszczam spokoju mój gnomek jeszcze nie śpi ale to z mojej winy, bo zasnęło am się po 17.30 ja zaraz idę w kime, a tż niech sie z nią do oporu bawi

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 21:39   #4239
libra777
Zakorzenienie

Drcron to dobrze że zrobiliscie ,najlepiej sprawdzić.
Niestety ale takie niespodzianki dzieci mogą z przedszkola przywlec

A ja to nic nie prasuję ,nie pamiętam kiedy żelazko używałam
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 21:40   #4240
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Ja też Może się znamy??

Hehe, możliwe. Gdzie chodziłaś do podstawówki? Dawno wyjechałas?

Ok, zwijam komputerek bo Amelia chce miki, muszę dzicko wyciszyć. Dobranoc kochane dziewczynki Do jutra

Edytowane przez nataszka25
Czas edycji: 2012-03-13 o 21:42
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 21:42   #4241
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
Darusia zazdraszczam spokoju mój gnomek jeszcze nie śpi ale to z mojej winy, bo zasnęło am się po 17.30 ja zaraz idę w kime, a tż niech sie z nią do oporu bawi
czemu tak późno pozwalasz jej zasnąć ,ja bym na chama wybudzała.
Mój ostatnio w niedzielę nie spał w dzień bo tak się złożyło że nie byliśmy w domu, to chciał później przysnąć w samochodzie to nie pozwoliłam.

U mnie tez już dawno cisza i spokój najpóźniej o 21 już spi.
Stary 2012-03-13, 21:43   #4242
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Moja też standardowo biega po domu i woła katalog katalog, w sensie chce rysować

Pa
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 21:49   #4243
monka23
Zakorzenienie

Cytat:

czesto wam mala zasypia, przysypia wlasnie o tej godzinie. Rozumiem ,tez mam w ciagu dnia tak ze poprostu ide musze i spie ale ja stara krowa jestem hehe Moj czasem tez przymuli, ale moj tz zawsze po 15 go zabiera i do 18 swiruje , wiec sie rozbawi. Dzis mi w aucie juz przysnac chcial kolo domu to nie dalam .
O ktorej ona sie budzi? nie da sie wprowadzic tej drzemki wczeniej? albo jakiegos lezakowania 30 min w ciszy i przyciemnionym pokoju, tak o 13 tej?

Evitka a wlsnie jak moj starszy przestawial sie z drzemki na bez, to robilam takie 3-min do 1 h , takie lezakowanie w ciszy w sypialni i przyciemniony pokoj. Ja odpoczelam i dziecko, albo sobie poskakal, al e z czasem sie nauczyl.

Nataszka a co ta twoja myszka tez tak pozno chodzi spac ? szczerze nie wyrobila bym hehe w dzien spi?
Stary 2012-03-13, 21:58   #4244
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

A my od wczorajszego wieczoru nie zuzylismy ani jednego pampersa!!
Tylko 2 szczochy w gacie i raz kupsztal -ładny kolorku miodowego konsystencja zwarta wiec źle nie było!!

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 22:06   #4245
Darusiaaaa
Zakorzenienie

drcron ale moja spi o 13 najpozniej, oczywiscie nie raz sa sytuacje ze spi od 14 ale sporadycznie den ok 1,5-2 godziny,szalenstwa do wieczora i po mleku oddaje butle odwraca sie i kima.
Gdyby ona spala o 17,30 nawet na dwie minuty to by nie szla do 2 albo 3 spac....
never never never ,,,jak nie spi do tej 14 to juz wcale jej usnac nie pozwalam.

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

u nas wielki(mam nadzieje)come back sikania wolania itp
dzisiaj od rana do wieczora ta sama bielizna,chciala kupe mowi mama choć i mnie do wc zaciaga siedzi na nakladce, caly dzien tak mama choć oby tak zostalo
A.Camus
Stary 2012-03-13, 22:11   #4246
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Ostatnio dzięki niespaniu dziennemu o 20-tej Zosia śpi
Stary 2012-03-13, 22:27   #4247
monka23
Zakorzenienie

Dziewczyny u nas urodzinki sie zblizaja , wiec musze zaczac cos malemu kupowac. Oczywiscie rowerek bez pedalow
Znalazlam drewniany z waga 2,76 kg od 2 latek. Jakies za przeciw? to ten http://www.argos.co.uk/static/Produc...7C14417768.htm , szczerze to za bardzomi sie nie podoba, ale taka mala waga to chyba grzech nie brac . Mi sie troche inne podobaja, ale to w koncu dla mlodego. Po starszym mam rowerek z pedalami takze juz nie bede kupowac , bo jest dobry .

A KUZWA on jest chyba bardziej dla dziewczynki,te zebatki jak kwiatki wygladaja. Sama nie wiem hehe

---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ----------

o mam ten juz lepszy http://www.kiddicare.com/webapp/wcs/...P&zmap=KC15957

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2012-03-13 o 22:21
Stary 2012-03-13, 22:27   #4248
ania p
Zakorzenienie

Monka dlaczego dla dziewczynki . w sumie taki jest uniwersalny .

Moje dzieciaki po 20stej już kimają . I nie wyrobiłabym chyba jakby ganiały do 22giej
Stary 2012-03-13, 22:40   #4249
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Monka dlaczego dla dziewczynki . w sumie taki jest uniwersalny .

Moje dzieciaki po 20stej już kimają . I nie wyrobiłabym chyba jakby ganiały do 22giej
Pisze tam unisex, ale te zebatki fioletowe takie jak kwiatki , ten drugi wazy mniej 10lbs to chyba jest mnie niz 4.5 kg , o ile dobrze przeliczylam czyli prwie 2 kg. Nie wiem co robic .

---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ----------

To moze tak. ktory lepszy
-drewniany czy metalowy
- z hamulcem recznym czy bez
- kola pompowane czy nie

Sorry ze dupe zawracam , bo juz o tym bylo . Reszta rowerkow jest od 4 i ciezsza , ten pierwszy taki leciutki .

A ten wazy 2,5 kg heheh http://www.amazon.co.uk/Push-N-Go-PN...674835&sr=1-87
Wiecej nie ogladam bo ocipieje

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2012-03-13 o 22:41
Stary 2012-03-13, 22:44   #4250
ania p
Zakorzenienie

Monka ja bym wybrała metalowy i z hamulcem , ale dlatego że u Mnie szymek też by śmigał a myślę że potrafiłby nim hamować no i wtedy by się przydało regulowane siodełko .
Stary 2012-03-13, 22:47   #4251
libra777
Zakorzenienie

Monka też tak mam że czasem muszę pokimać w dzień i przeważnie idę wtedy jak mały śpi bo jak go słyszę to nie usnę.
Wybudzam go o 16 jeśli nie ma tż to nastawiam budzik żeby dłużej nie spał.
Moje drzemki w dzień to zazwyczaj zimą bo latem wisną nie mam czasu.
Rano wstaję wcześnie ,siedzę do późna wieczorem i nie raz w dzień mnie zmognie
Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
A my od wczorajszego wieczoru nie zuzylismy ani jednego pampersa!!
Tylko 2 szczochy w gacie i raz kupsztal -ładny kolorku miodowego konsystencja zwarta wiec źle nie było!!

Cytat:
[/COLOR]u nas wielki(mam nadzieje)come back sikania wolania itp
dzisiaj od rana do wieczora ta sama bielizna,chciala kupe mowi mama choć i mnie do wc zaciaga siedzi na nakladce, caly dzien tak mama choć oby tak zostalo

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Ostatnio dzięki niespaniu dziennemu o 20-tej Zosia śpi
a mój z dwugodzinnym spaniem dziennym po 20 też śpi

Właśnie z tż przecedzaliśmy nasz miodek pitny i troszkę sobie uszczknęliśmy i chyba mnie lekko chwyciło , w głowie mi się kręci.Oj będzie poniewierać jak dojdzie
Ale jak przy każdym filtrowaniu będziemy "próbować" to nie wiem czy coś zostanie
Na przyszły rok musze nastawić kilka butli z winkami i miodkami , tylko trza butli dokupić bo nie mam.
Stary 2012-03-13, 23:13   #4252
monka23
Zakorzenienie

Ania nie wiem dalej bo moj starszy w tym roku ma 6 lat to juz raczej na nim nie smignie .Chyba ze chwile , zeby sprawdzic . On ma juz ten z wiekszymi kolami .

Libra ja wlasnie przez te siedzenie po nocach taka spiaca w dzien jeste, jeszcze dzis pobudka taka wczesna ale i tak do 8 gnilam w lozku.

My dzis za to caly dzien w pampku bo bylismy na zakupach wiec wiadomo. Ale pare razy chybapowiedzial si si , albo to moze bylo ci ci , bo akurat bylismy w dziale z bielizna i nie zrozumielam doklanie czy mowil ze chce si si i podjaral sie cyckami - ci ci, na cycki mowi ci ci a na pilke mowi pipa kochany maly zboczek

Libra dla mnie zas po 20 to juz jest za pozno hehe , jak mi po 19 idzie spac to juz mnie skreca ze tak dlugo nie spi hehehe. Pewnie jak w pl bede to bedzie chodzil poozniej spac.

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2012-03-13 o 23:14
Stary 2012-03-13, 23:18   #4253
libra777
Zakorzenienie

Dla mnie grubo po 23 to późno
Stary 2012-03-13, 23:20   #4254
monka23
Zakorzenienie

kurcze a comyslicie o tym , te kuleczka sa takie maciupkie, waga ok 3 kg
http://www.skatesrus.co.uk/flipbike-...e-p519380.html
Podoba mi sie
Stary 2012-03-13, 23:33   #4255
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
kurcze a comyslicie o tym , te kuleczka sa takie maciupkie, waga ok 3 kg
http://www.skatesrus.co.uk/flipbike-...e-p519380.html
Podoba mi sie
Zależy gdzie będzie jeździć ale każda nierówność w chodniku, krawężnik dołek itp. będzie stanowić przeszkodę patrzę pod kątem małych kółek w rolkach ,źle się jedzie nawet jak są pęknięcia w asfalcie więc tu będzie to samo będzie mu się ciężej jeździło tak myślę

---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ----------

Mam porównanie do dużych (16 cali ) kółek w naszym wózku którym zapitalam po dziurach jak mały beduin a na małych ciężko
Stary 2012-03-13, 23:42   #4256
monka23
Zakorzenienie

Wlasnie ogladalam na you tubie i nie fajnie to wygladalo, ale rowerek fajny Biore chyba spider http://www.ebay.co.uk/itm/Kids-STRID...item1c219585b3 , na you tubie fajnie dzieciaki na nim smigaja Koniec , wiecej nie szukam.

Libra dzieki .
Kuzwa zasepilam gume rozpuszczalna , wyczailam na kanapie i zadowolna mysle "zjem" . Plomba mi wypadal Ciekawe czy mnie skasuje . Wybulilam sie na tego zeba, jak mam znowu placic to wole go juz wyrwc .

Szukam dalej bo tam wysylka ponad 40 funtow hahaha . Chyba kupie ten drewniany bo juz mnie glowa boli hehe

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2012-03-13 o 23:53
Stary 2012-03-13, 23:45   #4257
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Minka zapraszamy na Pragę latem,tu ekipa wymiata!
my z laskami ploty,dzieciaki sie bawią, sa tez starsze dzieciaki lataja za mlodymi -bajka piaskownice trampoliny,baseny u kazdego zawsze cos;P
a gdzie jest Praga??

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-13, 23:56   #4258
libra777
Zakorzenienie

Chyba w Czechach
Stary 2012-03-14, 00:05   #4259
monka23
Zakorzenienie

Libra a Minka i Darusia chyba z tego samego miasta sa, to pewnie chodzi o dzielnice

mialam prasowac .
Stary 2012-03-14, 00:06   #4260
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Libra a Minka i Darusia chyba z tego samego miasta sa, to pewnie chodzi o dzielnice

mialam prasowac .
no przecież wiem
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości