|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#961 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
|
|
|
|
#962 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Cytat:
ok 5zł i jest ich 72szt bardzo ładnie pachną i są super nawilżone i są duże, są 3 rodzaje do wyboru
|
|
#963 |
|
Rozeznanie
|
Hej Lachony tu Salcefiks
![]() pobawiłam się dziś w dr House'a (mrrr jak on mi się podoba, no ale ja nie o tym... ) i przeanalizowałam dogłębnie kolkę Alana. Pediatrzy generalnie nas olewają, więc trzeba było wziąć sprawy w swoje ręce. Po analizie doszłam do wniosku, że może mieć nietolerancję laktozy. Idąc tym tropem dalej, zakupiłam Delicol. No i .... dostał pierwszą dawkę przed karmieniem i 18.30 i kolki nie ma!!! Pierwszy raz od miesiąca Właśnie siedzi po kąpieli w leżaczku i zadowolony zaczepia zabawki. Normalnie szok. Ale czy to na prawdę pomaga, okaże się jutro. A teraz idę nadrabiać ...chyba miliard stron
|
#964 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#965 |
|
Wtajemniczenie
|
Inutil, dziekuje za odpowiedz
![]() Agatku, i jak, mleko z cyca pomoglo? ![]() Cholerka, oddali mi dziecko, bo przez dwa dni mialam jakies podmienione. Dzisiaj marudny jak zwykle - wszystko wrocilo do normy ![]() Chcialabym moc Was spokojnie poczytac Zamawiam chyba pas poporodowy pani teresa. Ciekawe, czy cos da?
|
#966 | ||||||
|
Zadomowienie
|
A ja mam pytanko do mamusiek, które skusiły się na sesje fotograficzną - ile płaciłyście za taką przyjemność?
Cytat:
mam niezłą oponkę. Jak wbijam się w spodnie sprzed ciąży to trochę wypływa po bokach Ogólnie to 5 kg nadwagi zostało do zrzucenia, a moja waga jest ostatnio bezlitosna i ani drgnie ![]() Cytat:
A ja Ci polecę najzwyklejszy ruthinoscorbin bo to lek ten z "bezpiecznych" brałam go przez całą ciążę, zeby zapobiec przeziębieniom W ciąży brałam oscillococcinum taki homeopatycznyCytat:
Cytat:
Dziś mnie położna odwiedziła i stwierdziła że Asia pewnie się powietrza nałykała podczas jedzenia, że pewnie jadła za łapczywie i stąd kolka i ze to pewnie jednorazowy incydent ![]() W sumie to nie wiedziałam, ze można ss dodawać do każdego karmienia. A dziś byłam w aptece i kupiłam na kolki taki wyciąg z koperku:http://www.domzdrowia.pl/29248,woodw...yn-150-ml.html Cytat:
Uważaj żeby Ci cycków nie rozsadziło... pij z umiarem W sumie to raczej zaszkodzić nie powinno Cytat:
Ja też się naszukałam tego gripstop znalazłam w aptece w markecie w realu. Zauważyłam ze takie marketowe apteki są lepiej wyposażone iż inne.
CÓRCIA "Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem". Edytowane przez Anabellita Czas edycji: 2012-03-13 o 21:31 |
||||||
|
|
|
#967 |
|
Zakorzenienie
|
http://kontakt24.tvn.pl/temat,apteki...l?categoryId=2
|
|
|
|
#968 |
|
Zakorzenienie
|
Monia, to w takim razie chyba nie ode mnie ten wirus,bo mój działa kompleksowo, górą i dołem, a nie tylko jedną stroną
![]() A tak poważnie,to współczuję
|
|
#969 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no nie jest to przyjemne uczucie ale przynajmniej organizm sie oczyszcza i kolejne kg lecą w dół
|
|
#970 |
|
Rozeznanie
|
Mamusie kolkowe, podałam drugą dawkę Delicolu i Alan śpi jak aniołek! no nie wierzę!!!! minkę ma taką zadowoloną! O tej porze normalnie był już na półmetku kolkowego płaczu, bąków, prężenia itp.
|
#971 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no to super że pomogło i sobie może spokojnie piuchnać (spać po mojemu bo ja to czasami sie zapominam i piszę swoją gwarą ;p)na każde dziecko co innego działa mojemu np ss pomaga jeszcze sporadycznie mu daję ale to bardziej na ruszenie kupala jak widze ze czasami ma problem
|
|
#972 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
trzymam kciuki, zeby juz zawsze pomagalo !!! bo u nas ss raz jakby dziala, raz jakby nie...
|
|
#973 |
|
Zakorzenienie
|
dobry wieczór!
ja się tylko witam... nie mam siły na pisanie
|
|
|
|
#974 |
|
Wtajemniczenie
|
dobry wieczór
|
#975 |
|
Wtajemniczenie
|
oddali mi dziecko
dzisiaj znowu ładnie zasnął po kąpieli czyli o 20. Teraz tylko czekam na pobudkę na jedzonko jeszcze jakby tak sam chciał zasnąć w łóżeczku byłby full wypas ![]() dziewczyny a z tym karmi to serio tak pobudza laktację ??
|
#976 |
|
Wtajemniczenie
|
ok ja już mogę uciekać do spania, Misiu się sam wybudził na swoją porcję mleczka, jest nakarmiony idę go odłożyć do łóżeczka a ja idę do swojego
)dobranoc lasencje
|
#977 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#978 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zobaczymy jutro, mam nadzieję, że się w końcu coś poprawi, bo dziś co chwila jej przemywałam oko ![]() Marudny, bo taka pogoda do kitu Cytat:
tak ss możesz dawać do każdego karmienia- ja już tak podaję ponad miesiąc jeśli się powtórzy jutro to nie czekaj A ja też karmię mm tylko ja byłam w 2 aptekach- jedna w mieście, druga w kerfurze 'euro apteka' niby znana więc dałam se siana. I tak kupiłam g..no bo ten spray jest ważny po otwarciu 28 dni to już nosefrida w sprayu lepsza bo od otwarcia zużyć do 4 miesięcy... ehh ![]() Cytat:
bardzo się cieszę! ![]() Cytat:
Cytat:
piwo bezalkoholowe pobudza
|
|
#979 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
a nie wiem kiedy można w każdym razie ja nie wytrzymałam i raz nawet moczyłam się chyba z pół godziny ale z pieluchą na cyckach żeby mnie nie przewiało ![]() Cytat:
Cytat:
dla Alana ![]() kurcze ponadrabiałam Was połowy mi nie pocytowało miałam coś jeszcze pisać i zapomniałam co i patrzę na zegarek a tu już 23.30 i tak se myślę jaka jestesm głupia zamiast spać to siedzę na necie :P ale to przez to że uwaga udało mi się dziś godzinkę drzemnąć )aha już wiem co miałam pisać MAMY KARMIĄCE PIERSIĄ i pijące karmi :P jak wy to karmi pijecie? normalnie zaraz po otwarciu butelki czy je odgazowujecie? ja tam problemów z laktacją dzięki Bogu nie mam ale uwielbiam piwo i chętnie napiłabym się karmi bo co innego nam pozostało ;P ale boję się że mała może na tym ucierpieć w sensie że ja brzuszek będzie bolał albo coś. A teraz już uciekam bo zaraz się młoda do karmienia obudzi DOBRANOC Aha jutro moja pierworodna kończy 7 lat jak ten czas zapierdziela także starajcie się nacieszyć tymi błogimi chwilami Waszych maleństw bo okres niemowlęcy to cudowny okres pomimo kolek, kup i innych problemów
|
|
#980 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecię płaczliwe się zrobiło po ciągłym przemywaniu oka i odciągania smarków co jakiś czas
ale ale... włączyłam z yt suszarkę i się od razu uspokoiła uff... ![]() dobranoc dzieciaki
|
#981 |
|
Raczkowanie
|
heja!
gratulacje dla anusi,w koncu sie doczekala a w nagrode miala przyjemny porod,choc nie wiem jak to mozliwe ![]() my dalej probujemy usypiania w lozeczku ale roznie to ychodzi,zazwyczaj pol godz albo dluzej schylamy sie nad mala zeby spokojnie zasnela i spiewamy i szuszany i klepiemy a czesto geato bez smoka nie da rady. niby jak dziecko zaczyna ziewac oo nakarmieniu to znak ze zmeczone na spanie i do 3 ziewniec polozone samo powinno zasnac w 15min-tia...tyle teoria a w zyciu same wiecie. no ale moze kiedys to zadziaa ![]() mam pytanie-kiedy powinna odbyc sie pierwsza wizyta u pediatry? z tego co wiem to u mnie niestety trzeba samemu isc do przychodni,lekarz nie przychodzi do domu niestety. wiec czeka nas pierwsze wyjscie na konkretna godz i wez tu teraz utraf z karmieniem,przewijaniem itd. ja jestem z poznania ale pierwsze slysze zeby na smoczek mowilo sie korek
Edytowane przez ranula Czas edycji: 2012-03-14 o 08:12 |
|
|
|
#982 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pod spodem komentarze, że dzieciom ciemiączka się nie pozarastały bo w tych kapsułkach za mało wit. D Przecież niedobór tej wit. grozi krzywicą! ![]() ![]() : mad:![]() Cytat:
MartuNiunia, wyrzuć to badziewie, przeczytaj komentarze pod tym artykułem - te kapsułki nie szkodzą, ale niedobór wit. D jest groźny! Cytat:
a katarek trzeba podleczyć czymś konkretniejszym Cytat:
Sto lat dla córy!![]() -------------------- A tak w ogóle to "dzień doberek" Sorki że dopiero teraz, ale wkurzyłam się info. o tej wit. D
CÓRCIA "Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem". Edytowane przez Anabellita Czas edycji: 2012-03-14 o 08:17 |
||||
|
|
|
#983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam cale opakowanie, i nie bede jej juz dawac, bo to wyjdzie jakbym itak przez miesiac jej nie podawała, a teraz jej organizm chyba najbardziej potrzebuje wit D, bo najszybciej rośnie ![]() Dzien dobry ![]() Pisałyscie o ropce w oku, i wczoraj moja mała po płaczu tez troche miala w oczku Nocka zleciała standardowo, 19 sen potem pobudka o 2 i o 5 I była kupa myslalam ze ten czopek powinien od razu zadziałac ![]() ---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- Aaa w aptece DoZ z karta "dla mamy i maleństwa" jest witD za 8,94 a wit K+D za 17,00 zł, że niby promocja bo dostałam na maila
|
|
|
|
|
#984 |
|
Rozeznanie
|
Dobre te Wasze odkupkania
![]() Ja wołam przy przewijaniu: "Bo dupcia musi być czysta i pachnąąąąąąąca" ![]() A młody się cieszy
|
#985 |
|
Zadomowienie
|
Anabelita jak się już dowiesz czy można dodawać jakiś zagęszczacz do nan to daj znać
|
#986 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Najpierw napiszę co wiem pewnego: - basen - ginekologa pytałam po 5 tygodniach od porodu i powiedział, że za tydzień już spokojnie mogę iść (ale trzeba się najpierw dać zbadać , jeśli zaś wszystko będzie z raną w środku i na zewnątrz dobrze to nie ma żadnych przeciwwskazań co do pójścia na basen;- pas poporodowy najpierw po 3 miesiącach kupuje się luźniejszy, a po 6 miesiącach taki, który ściśnie porządnie; każda z nas powinna dobrać sobie pas w sklepie pod okiem sprzedawcy (te informacje mam od pani, która jest również mamą i od x lat prowadzi swoje sklepy bieliźniane); - kąpać w wannie można się po zakończeniu połogu, o ile wszystko podczas badania wyjdzie ok, czyli brak infekcji, stanu zapalnego itp., itd. (ale uważam, że bezpieczniej jest odczekać jeszcze tydzień po )- A teraz najważniejsze pytanie, pod które ja również się podpinam! Kupiłam ten eliksir Eveline, który dużo z Was tu stosuje. Ale mój Krzyś nie mógł po nim spać, ponieważ (jak później się dowiedziałam) kofeina i inne składniki czynne tych preparatów działają pobudzająco na dziecko karmione piersią ![]() Z tego co wiem kosmetykiem, który nie wpływa źle na dziecko karmione piersią jest Mustela, ale starcza na krótko i kosztuje sporo. Czy istnieje jeszcze jakiś inny preparat bezpieczny i skuteczny
|
|
#987 |
|
Rozeznanie
|
UWAGA promocja!!! W aptece DOZ VitaD za 9,84zł! 45 kapsułek. trzeba mieć kartę dla mamy i maleństwa
edit: widzę, ze Haniula już sprzedała tą informację tylko cenę kochana pomyliłaś
Edytowane przez anankee Czas edycji: 2012-03-14 o 09:33 |
|
|
|
#988 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#989 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam pytanie do mamusiek , które jeżdzą ze swoimi dziecmi autami.
Chodzicie po sklepie z fotelikiem samochodowym? Wkładacie dziecko z fotelikiem do koszyka tego duzego ? Albo bierzecie wózek dziecka ze soba? Albo jak do jakiegos jednego małego sklepu np, rossmana macie wejsc, to po prostu z fotelikiem idziecie? Edytowane przez zoskasamoska Czas edycji: 2012-03-14 o 09:41 |
|
|
|
#990 |
|
Raczkowanie
|
bardzo wszystkim dziękujemy za gratulacje
![]() Hubik jest super gościu...ale...???? Zaczynają się noce w których muszę wstać co 2, 3 godziny... i co najlepsze? Najpierw marudzi. Spr. Mokra pielucha- to przebieram, potem glodny - to karmię... a na końcu gdy już karmie - kupa.. i znowu przebieranie którego niestety Hubert nie znosi. Skubany jest strasznie ciepłolubny i jak pierwsze dwa dni w szpitalu był kąpany czy przebierany to krzyk. Powoli się oswaja z temperaturą i mam nadzieję ,że szybko się przestawi bo ja padam od tego ciepła. Mam do Was pytanie odnośnie odbijania dziecka po jedzeniu. Zawsze martwiłam się że moje małe piersi nic tam nie pomieszcza a jednak się myliłam. Pierwsze dwa dni to byłam zdziwiona co on tam pije bo ja nie czuje aby miała dużo pokarmu. wiem ,że to siara była . Zawsze mi wszyscy powtarzali ,że jak wróce do domu to przyjdzie nawał pokarmu i będzie laktator potrzebny itp. Wróciłam do domu i tak patrze na te moje cycki... w jednym dniu - no troszkę się powiekszyły ale miękkie i ok. Hubik pije... kupy robi, siusiu też.... ale ja nie zauważyłam nadmiaru pokarmu i wyciekającego pokarmu. Sutki mnie bola- smaruje maścią- któraś z Was kiedyś poleciła Maltan to kupiłam..... ale najgorsze jest jak on chwyci po raz pierwszy i pociągnie- tak zassie... boli masakra. potem jest ok. Polożna poradziła mi aby troszkę nadusiła sutki aby przed podaniem mu wyleciało troszkę to wtedy nie zassie tak, ale jak ja sama chce coś wycisnąć to marne kropelki... Muszę chyba się przyzywczaić do tego zassania big mega... A wracając do pytania bo jakoś się rozpisałam to chodzi mi o odbicie.Pierwsze dni nie obijał się za dużo bo nie miał czym, nie plakał ale najwidoczniej było syte. teraz się obija i wczoraj zaliczylismy pawia dużego. Więc doszlam ,że jednak trzeba go odbijać ,ale on tego nie znosi, po drugie lepiej jak się z nim chodzi a jak mnie dupa boli??? normalnie to odbijanie mnie przerasata, i dlatego dzisiaj znowu na noc zabrałam go do łóżka, bo jak spi w łóżeczku to się boje że się zaksztusi jakby mu się zasłabo odbiło. Jak sobie z tym radzicie? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:12.

nigdy nie słyszałam takiego określenia
) i przeanalizowałam dogłębnie kolkę Alana. Pediatrzy generalnie nas olewają, więc trzeba było wziąć sprawy w swoje ręce. Po analizie doszłam do wniosku, że może mieć nietolerancję laktozy. Idąc tym tropem dalej, zakupiłam Delicol. No i .... dostał pierwszą dawkę przed karmieniem i 18.30 i kolki nie ma!!! Pierwszy raz od miesiąca

ostatnio nawet pas wyszczuplający kupiłam
mam niezłą oponkę. Jak wbijam się w spodnie sprzed ciąży to trochę wypływa po bokach
W ciąży brałam oscillococcinum taki homeopatyczny

no to super że pomogło i sobie może spokojnie piuchnać (spać po mojemu bo ja to czasami sie zapominam i piszę swoją gwarą ;p)

przemyłam jej dzisiaj i taki ciepły okład zrobiłam z rumianku...
to już nosefrida w sprayu lepsza bo od otwarcia zużyć do 4 miesięcy... ehh
myslalam ze ten czopek powinien od razu zadziałac