|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Trzy z Nas już mężów mają, kolejne PMki dni odliczają - PM 2012 cz. XX
Cytat:
U mnie caly czas banan na buzi jak o tym pomysle ![]() Dzieki Niestety, mimo ze teoretycznie tez mam stale godziny pracy, to w mojej branzy nadgodziny, to cos oczyiwstego ... ;/Cytat:
Jejuuuu .. Co za czasy! Wspolczuje bardzo, ja sobie nie wyobrazam, zeby po slubie nie zamieszkac z TZ (ale ja juz w ogole ni ewyobrazam sobie nie mieszkania z nim, skoro mieszkamy razem od prawie 4 lat :P) |
||
|
|
|
#3752 |
|
Zakorzenienie
|
Z tego co wiem to na zapowiedzi daje sie w obu parafiach.
|
#3753 |
|
Zakorzenienie
|
Dzis grupon oferuje wszystko czego pragne: mikrodermabrazje, rzesy i depilacje, a ja jestem splukana
|
#3754 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do nauk przedmalzenskich, to nam sie udalo, bo pani, ktora to prowadzi, to znajoma mojej Mamy. Mama zagadala do niej, ze rzadko jestesmy w PL itp, wiec pani zrobila nam tylko 2 godzinne spotkania. Tzn. ja bylam na obu, TZ dojechal na drugie. Odbyly sie na przestrzeni tygodnia, wiec nie robilam na szczescie tych wykresow. Tez czulam sie zazenowana, gdy opowiadala o sluzie itp. Nie mamy z TZ przed soba tajemnic, ale takie fizjologiczne sprawy i jeszcze omawiane przy obcym nie ja jakies super fajne. Na szczescie mi tez nie zadawala zadnych pytan, tak wiec uwazam, ze te spotkania nie byly wcale takie zle ![]() Tzn w mojej i TZ? A co z parafia, w ktorej jestesmy teraz i w ktorej proboszcz wystawiac nam bedzie licencje? |
|
|
|
|
#3755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jesli chodzi o lizaki sa rowniez okragłe ??
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
|
|
|
|
#3756 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i obalam mit że małeznstwa cywilne nie maja zapowiedzi ![]() wnioskuję ze nie byłas spisac protokołu (?) bo przy tym ksiadz wszystko obajaśnia gdzie amcie iśc i do kogo ps a nie lepiej wiząć zezwolenie na ślub ?
Gotowanie z przyjemności Edytowane przez baskaeta Czas edycji: 2012-03-14 o 12:25 |
|
|
|
|
#3757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ślub 27. X. 2012Laura http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png Edytowane przez justyna_g4 Czas edycji: 2012-03-14 o 12:25 |
|
|
|
|
#3758 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3759 | |
|
Zadomowienie
|
A kiedy idziecie do pierwszej z dwoch spowiedzi? Wiem, ze druga to na dzien przed slubem chyba, ale pierwsza? I czy trzeba gdzies jakis podpis dostac? Kurcze, mam ta karteczke z podpisani od pani z poradni i z nauk przedmalzenskich w domu i nie wiem co tam bylo o tych spowiedziach ...
Cytat:
I co masz na mysli mowiac o zezwoleniu na slub? Nie slyszalam o czyms takim. Rozmawialam i z ksiedzem, ktory nam bedzie udzielal slubu i z naszym rpoboszczem i jeden i drugi powili o protokole czy licencji. Edytowane przez D0tk4 Czas edycji: 2012-03-14 o 12:29 |
|
|
|
|
#3760 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem co sie zemną stalo, ale wstałam o 11:40
![]() dużebrawa za miesiace do slubu ![]() Nie wiem jak Wam, ale mi strasznie szybko ten czas leci do slubu (pomimo ze powiemy sobie TAK we wrześniu) Bylismy wczoraj oglądać obraczki. Juz od jakiegos czasu jestesmy zakochani/albo ja jestem a TZ byl w obraczkach Apart.. Wczoraj mierzylismy modele z ktorych wybralismy dwa wzory. Jedne 4,5mm drugie 5mm. I mamy ogromny porblem. 5 na moim palcu wyglada na taka masywna i duza (chociaz dziwne bo to tylko o,5 mm .. natomiast ta co mi sie podoba i w ktorej jestem zakochana ma 4,5 i TZ mowi ze zbyt waska jest znowu Ona na jego palcu...) Wstapilismy tez do jakiegos innego Jubilera Cupicha chyba, i tez ladne obraczki ale juz w jakims dziwnym odcieniu byly.. ale mozna bylo modyfikowac je do woli.. pewnie nawet moglibysmy sobie zrobic na wzor z Aparta ale podejrzewam ze drozej by Nas to wyszlo bo tamta damska miala kamienie w srodku.. i jak Pani nam wyliczala to wychodzilo to bardzo drogo
Edytowane przez melod_y Czas edycji: 2012-03-14 o 12:28 |
|
|
|
#3761 |
|
Zakorzenienie
|
Zabieram sie za pisanie pracy bo od grudnia nic nie zrobiłam...
Jeszcze kuzyn na korki przyjeżdża na 13,30. Ciekawe co tym razem wymyśli. Miłego popołudnia
|
#3762 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3763 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a ty masz wpisane w kartach z poradni kiedy sie idzie do spowiedzi? bo normalnie to nauki i poradnie ma sie na jednym papierku (mówie w przypadku woj mazowieckiego) później spisujesz protokół później dostajesz kartki na zapowiedzi później wracasz z nimi i dostajesz kartki na spowiedź i usrtala sie wszystko co zwiazane z mszą obzrądkiem itp u ans tak sie to robi a u was?
|
|
#3764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pierwsza spowiedź - właśnie po daniu na zapowiedzi, druga przed samym ślubem. Ale gdy mieszka się razem obowiązuje tylko jedna spowiedź - ta przed samym ślubem. Ale to tez zależy od zwyczajów parafii.
|
|
#3765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3767 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale apropos tego mam rewelacyjną historię ![]() Siostra mojej mamy lat temu 20 i pare siedziała pół dnia i spisywała ten wykres do babki do poradni , z jakiejś książki to brała ... I przynosi to a babka mówi: wie Pani co... z tego co Pani zanotoowała to jest Pani w ciąży cioteczka bo w ciąży nie jest i nie popatrzyła co spisuje... 2 dni przed weselem ciocia dowiedziała się że faktycznie jest w ciąży i jak rysowała wykres to też była hahahCo do godzin pracy, mój TŻt pracuje w zagranicznej firmie i pracuje systemem 3 zmianowym jak w policji Skończyłam na dziś nauke, skończyłam pazurować kuzynkę i szykuję się na kraków. Nie mam koncepcji jakie te płyteczki naścienne kupić.. Kompletnie nie czuję.
|
|
#3768 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny za wszystkie komplementy
co do tych wszystkich gruponów, to ostatni raz kupiłam. Kilka dni temu kupiłam TŻ na strzyżenie. Poszłam go zapisać to "salon" to b. dużo powiedziane.... najpierw Pani patrzyła nie na ten tydzień, tylko na poprzedni, a w ogóle to nie miała kalendarza tylko dwa tygosdnie skserowane. Stary tydzień i aktualny. No nic. Udalo się. Zapisałam TŻ na piątek. Ledwo wyszłam, dzwoni kobita, że przyszła fryzjerka i cały piątek ma zajęty poza grafikiem!! No to mówię, że w tym tygodniu w takim razie odpada. No ale na przyszły tydzień Pani tez mnie nie zapisze, bo nie ma grafiku!! Powiedziałam, że w takim razie całkiem rezygnuję. Szlag z tymi 9 zł.
|
#3769 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a to jak nie byłaś jeszcze spisac to spokojnie - wszystko Ci wyjaśnią trzy miesiace przed przy spisaniu protokołu - musisz mieć od parafii karteczki bez nich nic nie załatwisz wieć proponuję odetchnąc i poczekać na spisanie protokołu - nie stresuj sie ![]() zezwolenie na ślub w innej parafii to inaczej zezwolenie na przeprowadzenie wszelakiej dokuemnatcji potrzebnej do ślubu jak i pozwolenie na samo udzielenie ślubu w innej parafii niz Twoja. [1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;32917725]jak mieszkacie razem to obowiązuje Was jedna spowiedź[/QUOTE] dokładnie tak jest
|
|
#3770 |
|
Zakorzenienie
|
Dotk4 gratulacje dla Tż-ta
![]() Ja nie mogę doczekać się kiedy mój Tż dostanie podwyżkę i umowę na stałe, ale mam nadzieję, że to nastąpi najpózniej w maju melod_y my zamówiliśmy w Aparcie obrączki ale będą gotowe dopiero po 25 marca i wzięliśmy jedną szerokość dla mnie i Tż-ta, pierścionek też mam od nich i jestem baaardzo zadowolona, do tego mieliśmy 5% rabatu przy zakupie obrączek |
|
|
|
#3771 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale cieszę się i nei mogę doczekać ;]co do Apartu - ważcie i patrzcie jaka cena wychodzi za 1gr bo w kruku i Aparcie lubia mieć marżę sakramencką (rok temu kupowaliśmy i wychodziło o 40% więcej na 1 gr złota niż standardowa cena u innych jubilerów). nie wiem jak teraz to wygląda ale lepiej paczeć im na ręce
|
|
#3772 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3773 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3774 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Dzwieczęta, częstuję kokosowo-cytrynowymi muffinkami i zmykam zaraz do pracy. Co prawda jakoś specjalnie nie wyrosły, ale są genialne w smaku, nie za słodkie, mocno cytrynowe i wspaniale wilgotne w środku. A na wierzchu biała czekolada z kokosem. Smacznego życzę!
|
|
#3775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dodatkowo moja karta zlosliwie nazywa sie "radosc zycia" zawsze mnie to irytuje przy splacaniu Poza tym mbank zazyczyl sobie teraz 70 zl rocznej oplaty za karte kredytowa
|
|
#3776 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
upiekłam pół godziny temu i zjadłam już 5 |
|
|
|
|
#3778 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiem, ze nie powinnam sie denerwowac, ale coz - mam swoje momenty. A to zezwolenie o ktorym mowisz, to chyba to co ja znam jako licencje. Przynajmniej brzmi to podobnie ![]() Cytat:
To chcemy zrobic Tylko zastanawiam sie, kiedy ten protokol spisywac, skoro w PL bedziemy w kwietniu (ale jeszcze bez licencji), a pozniej w czerwcu, a wtedy to juz pewnie duzo za pozno..
|
||
|
|
|
#3779 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
powiem Ci szczerze, że będąc zawodowo niezwiązana z tym bankiem Citibank ma bardzo w porządku karcioszki. Ja mam opcję Elle, która ma bardzo dużo zniżek w różnych punktach np.Menbur 10%, albo chocolate factory 5%. W sieci The Mexican mam 10% - fajna sprawa i za free!
|
|
#3780 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam
dzis przeżyłam zajęcia otwarte, wyjątkowo sie nie denerwowałam czsami zżera mnie tak stres, że nie jestem w stanie myśleć racjonalnie.Cytat:
magdalennne Cytat:
Cytat:
Cytat:
szalona ![]() śliczne te butki |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:01.

Niestety, mimo ze teoretycznie tez mam stale godziny pracy, to w mojej branzy nadgodziny, to cos oczyiwstego ... ;/
Ślub 27. X. 2012
Chociaż w większości nie zgadzałam się z tym, co ta kobieta mówiła, ale tylko grzecznie przytakiwałam. Teraz muszę tylko skądś ten wykres spisać i za jakieś półtora m-ca umówić się znowu.

.... i juz wszytsko zapomnialam
chyba, i tez ladne obraczki ale juz w jakims dziwnym odcieniu byly.. ale mozna bylo modyfikowac je do woli.. pewnie nawet moglibysmy sobie zrobic na wzor z Aparta ale podejrzewam ze drozej by Nas to wyszlo bo tamta damska miala kamienie w srodku.. i jak Pani nam wyliczala to wychodzilo to bardzo drogo 

upiekłam pół godziny temu i zjadłam już 5