Trzy z Nas już mężów mają, kolejne PMki dni odliczają - PM 2012 cz. XX - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-14, 12:06   #3751
D0tk4
Zadomowienie

Dot.: Trzy z Nas już mężów mają, kolejne PMki dni odliczają - PM 2012 cz. XX

Cytat:
Napisane przez Gorska_Kozica Pokaż wiadomość
Jak to miło, że jeszcze gdzieś doceniają ludzi. Super i brawa dla TŻa, że tak sobie dzielnie radzi
Dziekujemy U mnie caly czas banan na buzi jak o tym pomysle

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
Moj dokladnie tak samo
Gratulacje dla Twojego Tz
Dzieki Niestety, mimo ze teoretycznie tez mam stale godziny pracy, to w mojej branzy nadgodziny, to cos oczyiwstego ... ;/

Cytat:
Napisane przez ewika19 Pokaż wiadomość
- aktualnie nasze dane osobowe znajdują się na tablicy z zapowiedziami
Wlasnie tak a propo zapowiedzi .. Jesli slub nie odbywa sie ani w mojej, ani w TZ parafii, to gdzie mamy dac na zapowiedzi? Orientuje sie ktos??

Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość
Już nie mogę się doczekać aż będziemy mieszkać razem - wyszło na to że to ja przeprowadzam się do TŻ po ślubie - ale dopiero gdy zajdę w ciąże bo na razie pracuję. TŻ podłapał teraz jeszcze teraz dodatkową pracę na rok. Kombinacje straszne, ale takie czasy...
Jejuuuu .. Co za czasy! Wspolczuje bardzo, ja sobie nie wyobrazam, zeby po slubie nie zamieszkac z TZ (ale ja juz w ogole ni ewyobrazam sobie nie mieszkania z nim, skoro mieszkamy razem od prawie 4 lat :P)
D0tk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 12:11   #3752
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez D0tk4 Pokaż wiadomość
Wlasnie tak a propo zapowiedzi .. Jesli slub nie odbywa sie ani w mojej, ani w TZ parafii, to gdzie mamy dac na zapowiedzi? Orientuje sie ktos??
Z tego co wiem to na zapowiedzi daje sie w obu parafiach.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 12:17   #3753
ladystar
Zakorzenienie

Dzis grupon oferuje wszystko czego pragne: mikrodermabrazje, rzesy i depilacje, a ja jestem splukana

ladystar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 12:19   #3754
D0tk4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość
Dotk4, gratuluję TŻtowi i po cichu liczę, że mojego też wkrótce w ten sposób docenią. W ostatnim roku dzięki niemu firma zaoszczędziła mnóstwo kasy, ciekawe tylko, czy jego bezpośredni przełożony przedstawi te osiągnięcia szefom z wyższych szczebli.

Właśnie, a propos NPR to zapomniałam Wam się pochwalić, że wczoraj byliśmy na pierwszym spotkaniu w poradni - przeżyłam Chociaż w większości nie zgadzałam się z tym, co ta kobieta mówiła, ale tylko grzecznie przytakiwałam. Teraz muszę tylko skądś ten wykres spisać i za jakieś półtora m-ca umówić się znowu.
TŻ stwierdził potem, że w ogóle nie był tam potrzebny, bo ta babka tylko do mnie praktycznie gadała. W ogóle miałam wrażenie, że jakoś w innym świecie żyjemy niż ona, ale to detal. I oboje byliśmy zażenowani, że nam ktoś mówi co mamy robić w sypialni, no ale to też detal. Na szczęście nie zapytała wprost czy mieszkamy razem i czy stosujemy antykoncepcję ani jakie mam śluzy, więc nie było tragicznie Jeszcze tylko dwa spotkania.
W takim razie trzymam kciuki za Twojego TZ, zeby go doceniono
Co do nauk przedmalzenskich, to nam sie udalo, bo pani, ktora to prowadzi, to znajoma mojej Mamy. Mama zagadala do niej, ze rzadko jestesmy w PL itp, wiec pani zrobila nam tylko 2 godzinne spotkania. Tzn. ja bylam na obu, TZ dojechal na drugie. Odbyly sie na przestrzeni tygodnia, wiec nie robilam na szczescie tych wykresow. Tez czulam sie zazenowana, gdy opowiadala o sluzie itp. Nie mamy z TZ przed soba tajemnic, ale takie fizjologiczne sprawy i jeszcze omawiane przy obcym nie ja jakies super fajne. Na szczescie mi tez nie zadawala zadnych pytan, tak wiec uwazam, ze te spotkania nie byly wcale takie zle

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Z tego co wiem to na zapowiedzi daje sie w obu parafiach.
Tzn w mojej i TZ? A co z parafia, w ktorej jestesmy teraz i w ktorej proboszcz wystawiac nam bedzie licencje?
Stary 2012-03-14, 12:20   #3755
czarna_kawa80
Zakorzenienie

GG do czarna_kawa80

Cytat:
Napisane przez Agis88 Pokaż wiadomość

Specjalnie dla Ciebie jeszcze raz Slaba jakość bo komórką... Jakbyś je chciała to daj znać...
co do zaproszen nie z allegro sami robimy moj facet jest fotografem i grafikiem

a jesli chodzi o lizaki sa rowniez okragłe ??

https://wizaz.pl/Mikroreklama

jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną

czarna_kawa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 12:21   #3756
baskaeta
Zadomowienie

Cytat:
Dziekujemy U mnie caly czas banan na buzi jak o tym pomysle

Dzieki Niestety, mimo ze teoretycznie tez mam stale godziny pracy, to w mojej branzy nadgodziny, to cos oczyiwstego ... ;/

Jejuuuu .. Co za czasy! Wspolczuje bardzo, ja sobie nie wyobrazam, zeby po slubie nie zamieszkac z TZ (ale ja juz w ogole ni ewyobrazam sobie nie mieszkania z nim, skoro mieszkamy razem od prawie 4 lat :P)
tam gdzie spiszesz protokół - od tej prafii dostajesz kwitki z prosba zeby inne parafie wygłosiły zapowiedzi - u nas w sumie zapowiedzi beda w 3 parafiach i obalam mit że małeznstwa cywilne nie maja zapowiedzi

wnioskuję ze nie byłas spisac protokołu (?) bo przy tym ksiadz wszystko obajaśnia gdzie amcie iśc i do kogo

ps a nie lepiej wiząć zezwolenie na ślub ?

Edytowane przez baskaeta
Czas edycji: 2012-03-14 o 12:25
baskaeta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 12:24   #3757
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
W takim razie trzymam kciuki za Twojego TZ, zeby go doceniono
Co do nauk przedmalzenskich, to nam sie udalo, bo pani, ktora to prowadzi, to znajoma mojej Mamy. Mama zagadala do niej, ze rzadko jestesmy w PL itp, wiec pani zrobila nam tylko 2 godzinne spotkania. Tzn. ja bylam na obu, TZ dojechal na drugie. Odbyly sie na przestrzeni tygodnia, wiec nie robilam na szczescie tych wykresow. Tez czulam sie zazenowana, gdy opowiadala o sluzie itp. Nie mamy z TZ przed soba tajemnic, ale takie fizjologiczne sprawy i jeszcze omawiane przy obcym nie ja jakies super fajne. Na szczescie mi tez nie zadawala zadnych pytan, tak wiec uwazam, ze te spotkania nie byly wcale takie zle

Tzn w mojej i TZ? A co z parafia, w ktorej jestesmy teraz i w ktorej proboszcz wystawiac nam bedzie licencje?
U mnie jest tak, że Tż jest z jednej parafii a ja z drugiej i tam musza być zapowiedzi, a ślub bierzemy i mnie.

Laura

Edytowane przez justyna_g4
Czas edycji: 2012-03-14 o 12:25
Stary 2012-03-14, 12:24   #3758
paulinak18
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny, ale tluczecie w te Wasze klawiatury Od wczorajszego wieczora 6 stron

Musze pochwalic sie moim TZcikiem Wczoraj jego firma oglosila wyniki finansowe za rok 2011 i mimo ze to firma finansowa i wszedzie sa spadki, to oni zanotowali calkiem spore wzrosty (nie wiem co i jak, wiem, ze cos wzroslo i to dobrze :P). W zwiazku z tym wszyscy pracownicy jego dzialu mieli indywidualne meetingi z szefem, gdzie byli przez niego oceniani. TZcik dostal duzy bonus i podwyzke!!!!!!! W sama pore na slub Jestem taaaaaaka dumna
Gratuluję

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
Czesc laski Nadrobilam .... i juz wszytsko zapomnialam

ale szczesciara z Ciebie, ja tez chceeeeeee

Madziuniusia za pomyslowosc
Wiktusiaczek jak dla mnie to ten przesad straszny
Jamee za butki
i juz wiecej nie pamietam

Moi rodzice jeszcze nie wiedza o kolorowych butach, podejrzewam ze tez im rece opadna wiec wole ta wiadomosc jeszcze przemilczec Po co sie maja denerwowac
Jak ja się cieszę, że moi rodzice są w tym względzie tolerancyjni
paulinak18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 12:26   #3759
D0tk4
Zadomowienie

A kiedy idziecie do pierwszej z dwoch spowiedzi? Wiem, ze druga to na dzien przed slubem chyba, ale pierwsza? I czy trzeba gdzies jakis podpis dostac? Kurcze, mam ta karteczke z podpisani od pani z poradni i z nauk przedmalzenskich w domu i nie wiem co tam bylo o tych spowiedziach ...

Cytat:
Napisane przez baskaeta Pokaż wiadomość
wnioskuję ze nie byłas spisac protokołu (?) bo przy tym ksiadz wszystko obajaśnia gdzie amcie iśc i do kogo

ps a nie lepiej wiząć zezwolenie na ślub ?
Protokol spisac mozna na 3 miesiace przed slubem, wiec nie, jeszcze nie bylismy.

I co masz na mysli mowiac o zezwoleniu na slub? Nie slyszalam o czyms takim. Rozmawialam i z ksiedzem, ktory nam bedzie udzielal slubu i z naszym rpoboszczem i jeden i drugi powili o protokole czy licencji.

Edytowane przez D0tk4
Czas edycji: 2012-03-14 o 12:29
Stary 2012-03-14, 12:27   #3760
melod_y
Zakorzenienie

nie wiem co sie zemną stalo, ale wstałam o 11:40

dużebrawa za miesiace do slubu
Nie wiem jak Wam, ale mi strasznie szybko ten czas leci do slubu (pomimo ze powiemy sobie TAK we wrześniu)

Bylismy wczoraj oglądać obraczki. Juz od jakiegos czasu jestesmy zakochani/albo ja jestem a TZ byl w obraczkach Apart.. Wczoraj mierzylismy modele z ktorych wybralismy dwa wzory.
Jedne 4,5mm drugie 5mm.
I mamy ogromny porblem. 5 na moim palcu wyglada na taka masywna i duza (chociaz dziwne bo to tylko o,5 mm .. natomiast ta co mi sie podoba i w ktorej jestem zakochana ma 4,5 i TZ mowi ze zbyt waska jest znowu Ona na jego palcu...) no i nie wiemy co robic. Mam pierscionek zaraczynowy z tej firmy i pomimo wielu zlych opinii ja jestem niesamowicie zadowolona z niej. Wogole sie nie niszczy a robie w nim wszystko, w czasie oddania na gwarancje tez wszystko poszlo bardzo sprawnie...

Wstapilismy tez do jakiegos innego Jubilera Cupicha chyba, i tez ladne obraczki ale juz w jakims dziwnym odcieniu byly.. ale mozna bylo modyfikowac je do woli.. pewnie nawet moglibysmy sobie zrobic na wzor z Aparta ale podejrzewam ze drozej by Nas to wyszlo bo tamta damska miala kamienie w srodku.. i jak Pani nam wyliczala to wychodzilo to bardzo drogo

Edytowane przez melod_y
Czas edycji: 2012-03-14 o 12:28
melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 12:28   #3761
justyna_g4
Zakorzenienie

Zabieram sie za pisanie pracy bo od grudnia nic nie zrobiłam...
Jeszcze kuzyn na korki przyjeżdża na 13,30. Ciekawe co tym razem wymyśli.

Miłego popołudnia

Laura

Stary 2012-03-14, 12:30   #3762
0fa303f516315febafe3d9dd3f31e3911a3c772a_61c3bc0235435
Konto usunięte

Cytat:
A kiedy idziecie do pierwszej z dwoch spowiedzi? Wiem, ze druga to na dzien przed slubem chyba, ale pierwsza? I czy trzeba gdzies jakis podpis dostac? Kurcze, mam ta karteczke z podpisani od pani z poradni i z nauk przedmalzenskich w domu i nie wiem co tam bylo o tych spowiedziach ...

Protokol spisac mozna na 3 miesiace przed slubem, wiec nie, jeszcze nie bylismy.

I co masz na mysli mowiac o zezwoleniu na slub? Nie slyszalam o czyms takim. Rozmawialam i z ksiedzem, ktory nam bedzie udzielal slubu i z naszym rpoboszczem i jeden i drugi powili o protokole czy licencji.
jak mieszkacie razem to obowiązuje Was jedna spowiedź
0fa303f516315febafe3d9dd3f31e3911a3c772a_61c3bc0235435 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 12:30   #3763
baskaeta
Zadomowienie

Cytat:

a ty masz wpisane w kartach z poradni kiedy sie idzie do spowiedzi?

bo normalnie to nauki i poradnie ma sie na jednym papierku (mówie w przypadku woj mazowieckiego) później spisujesz protokół później dostajesz kartki na zapowiedzi później wracasz z nimi i dostajesz kartki na spowiedź i usrtala sie wszystko co zwiazane z mszą obzrądkiem itp u ans tak sie to robi a u was?
Stary 2012-03-14, 12:30   #3764
maruda80
Zakorzenienie

Cytat:
U nas ksiądz dał nam karteczki do spowiedzi gdy byliśmy spisać protokół i dać na zapowiedzi.

Pierwsza spowiedź - właśnie po daniu na zapowiedzi, druga przed samym ślubem.
Ale gdy mieszka się razem obowiązuje tylko jedna spowiedź - ta przed samym ślubem.

Ale to tez zależy od zwyczajów parafii.

maruda80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 12:30   #3765
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość

Nie wiem jak Wam, ale mi strasznie szybko ten czas leci do slubu (pomimo ze powiemy sobie TAK we wrześniu)

Bylismy wczoraj oglądać obraczki. Juz od jakiegos czasu jestesmy zakochani/albo ja jestem a TZ byl w obraczkach Apart.. Wczoraj mierzylismy modele z ktorych wybralismy dwa wzory.
Jedne 4,5mm drugie 5mm.
I mamy ogromny porblem. 5 na moim palcu wyglada na taka masywna i duza (chociaz dziwne bo to tylko o,5 mm .. natomiast ta co mi sie podoba i w ktorej jestem zakochana ma 4,5 i TZ mowi ze zbyt waska jest znowu Ona na jego palcu...) no i nie wiemy co robic. Mam pierscionek zaraczynowy z tej firmy i pomimo wielu zlych opinii ja jestem niesamowicie zadowolona z niej. Wogole sie nie niszczy a robie w nim wszystko, w czasie oddania na gwarancje tez wszystko poszlo bardzo sprawnie...

Wstapilismy tez do jakiegos innego Jubilera Cupicha chyba, i tez ladne obraczki ale juz w jakims dziwnym odcieniu byly.. ale mozna bylo modyfikowac je do woli.. pewnie nawet moglibysmy sobie zrobic na wzor z Aparta ale podejrzewam ze drozej by Nas to wyszlo bo tamta damska miala kamienie w srodku.. i jak Pani nam wyliczala to wychodzilo to bardzo drogo
A nie da sie tak zrobić, że Tż będzie miał taką samą jak ty tylko zrobią mu szerszą. Moja koleżanka kupowała a Aparcie i tak mają.

Laura

Stary 2012-03-14, 12:33   #3766
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
A nie da sie tak zrobić, że Tż będzie miał taką samą jak ty tylko zrobią mu szerszą. Moja koleżanka kupowała a Aparcie i tak mają.
No wlasnie nam powiedzieli ze sie nie da zrobic roznej "szerokosci" ...

melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 12:35   #3767
a u d r e y
Wtajemniczenie

Cytat:

Właśnie, a propos NPR to zapomniałam Wam się pochwalić, że wczoraj byliśmy na pierwszym spotkaniu w poradni - przeżyłam Chociaż w większości nie zgadzałam się z tym, co ta kobieta mówiła, ale tylko grzecznie przytakiwałam. Teraz muszę tylko skądś ten wykres spisać i za jakieś półtora m-ca umówić się znowu.
TŻ stwierdził potem, że w ogóle nie był tam potrzebny, bo ta babka tylko do mnie praktycznie gadała. W ogóle miałam wrażenie, że jakoś w innym świecie żyjemy niż ona, ale to detal. I oboje byliśmy zażenowani, że nam ktoś mówi co mamy robić w sypialni, no ale to też detal. Na szczęście nie zapytała wprost czy mieszkamy razem i czy stosujemy antykoncepcję ani jakie mam śluzy, więc nie było tragicznie Jeszcze tylko dwa spotkania.
Nasza babka z poradni Nam powiedziała że w dzisiejszych czasach już nie zadaje robienia wykresów bo i tak 80% to spisane z neta
Ale apropos tego mam rewelacyjną historię
Siostra mojej mamy lat temu 20 i pare siedziała pół dnia i spisywała ten wykres do babki do poradni , z jakiejś książki to brała ... I przynosi to a babka mówi: wie Pani co... z tego co Pani zanotoowała to jest Pani w ciąży cioteczka bo w ciąży nie jest i nie popatrzyła co spisuje... 2 dni przed weselem ciocia dowiedziała się że faktycznie jest w ciąży i jak rysowała wykres to też była hahah

Co do godzin pracy, mój TŻt pracuje w zagranicznej firmie i pracuje systemem 3 zmianowym jak w policji bardzo Nam to odpowiada, jak pracuje naa rano to o 14 w domu, jak na popołudnie, to rano jest w domu, a jak ma nocke to po niej ma 2 dni wolnego

Skończyłam na dziś nauke, skończyłam pazurować kuzynkę i szykuję się na kraków. Nie mam koncepcji jakie te płyteczki naścienne kupić.. Kompletnie nie czuję.
Stary 2012-03-14, 12:35   #3768
Madziuniusia
Zakorzenienie

dzięki dziewczyny za wszystkie komplementy

co do tych wszystkich gruponów, to ostatni raz kupiłam. Kilka dni temu kupiłam TŻ na strzyżenie. Poszłam go zapisać to "salon" to b. dużo powiedziane.... najpierw Pani patrzyła nie na ten tydzień, tylko na poprzedni, a w ogóle to nie miała kalendarza tylko dwa tygosdnie skserowane. Stary tydzień i aktualny. No nic. Udalo się. Zapisałam TŻ na piątek. Ledwo wyszłam, dzwoni kobita, że przyszła fryzjerka i cały piątek ma zajęty poza grafikiem!! No to mówię, że w tym tygodniu w takim razie odpada. No ale na przyszły tydzień Pani tez mnie nie zapisze, bo nie ma grafiku!! Powiedziałam, że w takim razie całkiem rezygnuję. Szlag z tymi 9 zł.
Stary 2012-03-14, 12:36   #3769
baskaeta
Zadomowienie

Cytat:

a to jak nie byłaś jeszcze spisac to spokojnie - wszystko Ci wyjaśnią trzy miesiace przed przy spisaniu protokołu - musisz mieć od parafii karteczki bez nich nic nie załatwisz wieć proponuję odetchnąc i poczekać na spisanie protokołu - nie stresuj sie

zezwolenie na ślub w innej parafii to inaczej zezwolenie na przeprowadzenie wszelakiej dokuemnatcji potrzebnej do ślubu jak i pozwolenie na samo udzielenie ślubu w innej parafii niz Twoja.

[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;32917725]jak mieszkacie razem to obowiązuje Was jedna spowiedź[/QUOTE]

dokładnie tak jest
Stary 2012-03-14, 12:37   #3770
klaudusk_a
Zakorzenienie

Dotk4 gratulacje dla Tż-ta
Ja nie mogę doczekać się kiedy mój Tż dostanie podwyżkę i umowę na stałe, ale mam nadzieję, że to nastąpi najpózniej w maju

melod_y my zamówiliśmy w Aparcie obrączki ale będą gotowe dopiero po 25 marca i wzięliśmy jedną szerokość dla mnie i Tż-ta, pierścionek też mam od nich i jestem baaardzo zadowolona, do tego mieliśmy 5% rabatu przy zakupie obrączek

Zapraszam na mój blog
http://kikalifestyle.blogspot.com/
klaudusk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 12:38   #3771
megan713
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ladystar Pokaż wiadomość
Dzis grupon oferuje wszystko czego pragne: mikrodermabrazje, rzesy i depilacje, a ja jestem splukana
znam ten ból... na szczęście kredytówka pomaga mi w takich sytuacjach ;p
Cytat:

Jedne 4,5mm drugie 5mm.

Ja też wrześniówka i dziś sobie zdałam sprawę że od jutra mam pół roku! szok! ale cieszę się i nei mogę doczekać ;]

co do Apartu - ważcie i patrzcie jaka cena wychodzi za 1gr bo w kruku i Aparcie lubia mieć marżę sakramencką (rok temu kupowaliśmy i wychodziło o 40% więcej na 1 gr złota niż standardowa cena u innych jubilerów). nie wiem jak teraz to wygląda ale lepiej paczeć im na ręce

megan713 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 12:40   #3772
D0tk4
Zadomowienie

Cytat:
a ty masz wpisane w kartach z poradni kiedy sie idzie do spowiedzi?

bo normalnie to nauki i poradnie ma sie na jednym papierku (mówie w przypadku woj mazowieckiego) później spisujesz protokół później dostajesz kartki na zapowiedzi później wracasz z nimi i dostajesz kartki na spowiedź i usrtala sie wszystko co zwiazane z mszą obzrądkiem itp u ans tak sie to robi a u was?
Wydaje mi sie, ze mielismy wypisane tez spowiedzi, ale reki sobie nie dam uciac. To teraz nie wiem jak my to bedziemy robic. Bo gdy bedziemy w PL w kwietniu to musimy wziac z TZ te nasze odpisy aktu urodzenia itp i z tym wszystkim przyjecha tutaj. Tu spiszemy ten protokol i stad proboscz wysyla go do kurii a ta to naszej slubnej parafii. Ale gdy proboszcz etj parafii dostanie protool to nas juz nei bedzie w Polsce, wiec myslicie ze byloby ok, gdybysmy za zapowiedzi zaplacili bedac w Polsce gdy protol jeszcze nie bedzie spisany? Jak wyjasnimy sytuacje itp moze sie zgodzi .. Ehhhhhh.

Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość
U nas ksiądz dał nam karteczki do spowiedzi gdy byliśmy spisać protokół i dać na zapowiedzi.

Pierwsza spowiedź - właśnie po daniu na zapowiedzi, druga przed samym ślubem.
Ale gdy mieszka się razem obowiązuje tylko jedna spowiedź - ta przed samym ślubem.

Ale to tez zależy od zwyczajów parafii.
Fajnie by bylo, gdyby to byla tylko jedna spowiedz, ale nie wiem jak to jest w tej parafii. Wszystkiego sie dowiem za 3 tygodnie
Stary 2012-03-14, 12:46   #3773
baskaeta
Zadomowienie

Cytat:
Wydaje mi sie, ze mielismy wypisane tez spowiedzi, ale reki sobie nie dam uciac. To teraz nie wiem jak my to bedziemy robic. Bo gdy bedziemy w PL w kwietniu to musimy wziac z TZ te nasze odpisy aktu urodzenia itp i z tym wszystkim przyjecha tutaj. Tu spiszemy ten protokol i stad proboscz wysyla go do kurii a ta to naszej slubnej parafii. Ale gdy proboszcz etj parafii dostanie protool to nas juz nei bedzie w Polsce, wiec myslicie ze byloby ok, gdybysmy za zapowiedzi zaplacili bedac w Polsce gdy protol jeszcze nie bedzie spisany? Jak wyjasnimy sytuacje itp moze sie zgodzi .. Ehhhhhh.

Fajnie by bylo, gdyby to byla tylko jedna spowiedz, ale nie wiem jak to jest w tej parafii. Wszystkiego sie dowiem za 3 tygodnie
a czemu nie możesz od razu spisac protokołu tam gdzie chcesz ślubować? protokół spisuje się tam gdzie ślubujecie - nie tam gdzie wasza parafia rzeczywista - od rzezcywistej parfii mozesz wziać zaświadczenie lub licencje i pzredstawić ja w parafii gdzie bedziecie ślubowac
Stary 2012-03-14, 12:46   #3774
tenebrosa
Wtajemniczenie

Cytat:
My raczej idziemy tylko na jedną, bo mieszkamy razem. Chociaż planuję na 3 tygodnie przed ślubem przeprowadzić się do domu rodzinnego, więc może jedną spowiedź zrobimy zaraz po, a drugą w tygodniu przed. Sama jeszcze nie wiem jak to dokładnie ma wyglądać.

Cytat:
Jedne 4,5mm drugie 5mm.

Wcale nie dziwne, u mnie też 5mm wygląda zbyt masywnie i muszę mieć czwórkę. Nawet u TŻta lepiej wygląda 4 mm i pewnie takie będziemy robić. A co do odcieniu to może były po prostu zrobione z tombaku do mierzenia.

Dzwieczęta, częstuję kokosowo-cytrynowymi muffinkami i zmykam zaraz do pracy. Co prawda jakoś specjalnie nie wyrosły, ale są genialne w smaku, nie za słodkie, mocno cytrynowe i wspaniale wilgotne w środku. A na wierzchu biała czekolada z kokosem. Smacznego życzę!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00681.jpg (120,7 KB, 32 załadowań)
Stary 2012-03-14, 12:50   #3775
ladystar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megan713 Pokaż wiadomość
znam ten ból... na szczęście kredytówka pomaga mi w takich sytuacjach ;p
wlasnie staram sie oduczac od karty kredytowej bo ostatnio troche przesadzilam, a pozniej splacac nie ma kto.
Dodatkowo moja karta zlosliwie nazywa sie "radosc zycia" zawsze mnie to irytuje przy splacaniu

Poza tym mbank zazyczyl sobie teraz 70 zl rocznej oplaty za karte kredytowa wiec chyba z niej calkiem zrezygnuje i moze poszukam w innym banku

ladystar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 12:51   #3776
0fa303f516315febafe3d9dd3f31e3911a3c772a_61c3bc0235435
Konto usunięte

Cytat:
Dzwieczęta, częstuję kokosowo-cytrynowymi muffinkami i zmykam zaraz do pracy. Co prawda jakoś specjalnie nie wyrosły, ale są genialne w smaku, nie za słodkie, mocno cytrynowe i wspaniale wilgotne w środku. A na wierzchu biała czekolada z kokosem. Smacznego życzę!
0fa303f516315febafe3d9dd3f31e3911a3c772a_61c3bc0235435 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 12:56   #3777
klaudusk_a
Zakorzenienie

Cytat:
a ja właśnie zajadam czekoladowe z kawałkami czekolady upiekłam pół godziny temu i zjadłam już 5

Zapraszam na mój blog
http://kikalifestyle.blogspot.com/
klaudusk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 13:00   #3778
D0tk4
Zadomowienie

Cytat:
a to jak nie byłaś jeszcze spisac to spokojnie - wszystko Ci wyjaśnią trzy miesiace przed przy spisaniu protokołu - musisz mieć od parafii karteczki bez nich nic nie załatwisz wieć proponuję odetchnąc i poczekać na spisanie protokołu - nie stresuj sie

zezwolenie na ślub w innej parafii to inaczej zezwolenie na przeprowadzenie wszelakiej dokuemnatcji potrzebnej do ślubu jak i pozwolenie na samo udzielenie ślubu w innej parafii niz Twoja.
Dzieki Wiem, ze nie powinnam sie denerwowac, ale coz - mam swoje momenty. A to zezwolenie o ktorym mowisz, to chyba to co ja znam jako licencje. Przynajmniej brzmi to podobnie

Cytat:
a czemu nie możesz od razu spisac protokołu tam gdzie chcesz ślubować? protokół spisuje się tam gdzie ślubujecie - nie tam gdzie wasza parafia rzeczywista - od rzezcywistej parfii mozesz wziać zaświadczenie lub licencje i pzredstawić ja w parafii gdzie bedziecie ślubowac
No, ale wlasnie taki mamy plan To chcemy zrobic Tylko zastanawiam sie, kiedy ten protokol spisywac, skoro w PL bedziemy w kwietniu (ale jeszcze bez licencji), a pozniej w czerwcu, a wtedy to juz pewnie duzo za pozno..
Stary 2012-03-14, 13:19   #3779
megan713
Wtajemniczenie

Cytat:
wlasnie staram sie oduczac od karty kredytowej bo ostatnio troche przesadzilam, a pozniej splacac nie ma kto.
Dodatkowo moja karta zlosliwie nazywa sie "radosc zycia" zawsze mnie to irytuje przy splacaniu

Poza tym mbank zazyczyl sobie teraz 70 zl rocznej oplaty za karte kredytowa wiec chyba z niej calkiem zrezygnuje i moze poszukam w innym banku
radość życia powiadasz ;p ktoś ładnie wymyślił powiem Ci szczerze, że będąc zawodowo niezwiązana z tym bankiem Citibank ma bardzo w porządku karcioszki. Ja mam opcję Elle, która ma bardzo dużo zniżek w różnych punktach np.Menbur 10%, albo chocolate factory 5%. W sieci The Mexican mam 10% - fajna sprawa i za free!

megan713 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 13:20   #3780
ona8686
Zakorzenienie

Witam dzis przeżyłam zajęcia otwarte, wyjątkowo sie nie denerwowałam czsami zżera mnie tak stres, że nie jestem w stanie myśleć racjonalnie.

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
I jeszcze chciałam się pochwalić moim dzisiejszym zakupem. Niestety u mnie nie było niebiańskich sukni ślubnych, ale wydałam całe 17zł na taką sukienkę (załącznik). Jak myślicie na drugi dzień wesela się nadaje? (nie mojego, ale myślę, żeby do koleżanki w niej pójść w poprawiny).
Bardzo ładna sukieneczka

magdalennne współczuje takiej sytuacji, i ten strach..

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
1. Słońce świeci, ptaszek kwili, że wnet goście będą wódkę pili
2. Już przyszła wiosna, topimy marzannę i wydajemy za mąż kolejną pannę
3. Wiosna przerwała sen niedźwiedzi, a Pmki dają na zapowiedzi
2 i 3 są świetne

Cytat:
mi kazde muffinki z "moich wypiekow" wychodza a uwierz ze zarowno ja kuchni nie lubie, ani kuchnia mnie na szczescie muffinki sa latwe
To tylko pozazdrościć, bo mi nawet muffinki nie chcą wychodzić

Cytat:
Napisane przez a u d r e y Pokaż wiadomość
Moje kolczyki skończone! jeszcze tylko muszę ze srebrną wkrętką cos zrobić, ale może nie będzie się rzucać w oczy...
Bardzo łądne wyszły

Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość
no
szalona

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
a dziś 4 msc do ślubu ALE SIĘ CIESZĘ

Cytat:
Napisane przez Jamee Pokaż wiadomość
Nareszcie udało mi się załadować zdjęcia oto butki
śliczne te butki

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości