Bezpieczne Firmy Czyli Nie Testowane Na Zwierzętach — część 3 - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-03-12, 22:14   #271
EmilkaZ
Wtajemniczenie

GG do EmilkaZ
Dot.: Bezpieczne Firmy Czyli Nie Testowane Na Zwierzętach — część 3

Cytat:
Napisane przez liliana27 Pokaż wiadomość
cześć kochana, oj zabiegana jestem, troszkę mi się pokomplikowało wszystko i muszę poogarniać system. Z góry przepraszam, że nie odpisywałam tyle czasu na priv, ale ... oj nie ma co się tłumaczyć. Buziak i mam nadzieję, że się nie gniewasz
no pewnie, że nie buziaki i trzymam kciuki żeby wszystko dobrze się układało

Cytat:
Napisane przez Katarynka92 Pokaż wiadomość
Emilka, głowa mnie specjalnie często nie boli, jedynie tak reaguję na zmianę pogody, bardzo rzadko, ale wiesz... Jak już boli, to czasem spać nawet nie można, nic nie można robić. Znacznie bardziej mogę narzekać na bóle menstruacyjne. Bo te zdarzają mi się za każdym razem. Czasem drugiego dnia jestem nie do życia i nie wyobrażam sobie funkcjonować bez tabletki. Strasznie mnie coś takiego irytuje, nie można się cieszyć życiem, bo coś boli... Też coś... () A wiadomo, że np. na mieście nie położę się nagle na przystanku i nie zrobię ciepłego kompresu.
skadś to znam. ja też narzekam jedynie na bóle miesiączkowe...ssanie oleju, picie koktajli błonnikowych,owocowych szejkow mi pomagało ale jakoś brakuje mi dyscypliny i regularności. Jedynie co stale robie w tym kierunku to pije herbate malinowa i ziele damiana Trzeba się ogarnąć i coś z tym zrobić. Jak już zacznie mnie boleć brzuch to zadne kompresy mi nie pomagają, jedynie tabletka i sen:/
EmilkaZ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-12, 22:43   #272
akisia
Zakorzenienie

Dziewczyny, a co z Bourjois? Bo to moja ulubiona firma, obok Catrice i Essence z kolorówki..
akisia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-12, 22:46   #273
girlonthebridge
Zakorzenienie

GG do girlonthebridge

przeczytałam ten artykuł psa z 10 letnią gwarancją i eeee uprzedmiotowienie całkowite, to tak jakby szpital na dziecko dawał gwarancję. Nie podoba mi się to.
Stary 2012-03-12, 23:42   #274
Katarynka92
Rozeznanie

Może faktycznie warto poczytać trochę o domowych sposobach radzenia sobie z chorobami i tego typu sprawami. Ale do płukania gardła wodą z solą się przekonać nie mogę Kiedyś stosowałam takie środki, ale już wolałam żeby mnie dalej gardło bolało niż coś takiego sobie robić... Bleh!

Z Coty również bardzo, bardzo się cieszę! Nie tylko Rimmel czy Miss Sporty (sama nie używam, ale pojawiały się tutaj fanki tej serii), ale perfumy Adidasa szczerze wielbię. Więc jeśli okaże się, że Coty jest ok, będę prze-szczęśliwa.

Powiedzcie mi jeszcze, na kosmetyki trzeba uważać, chemię również, podstawy ekologii człowiek zna, o wegetarianizmie również słyszał, a jak to jest z tymi produktami Made in China? Ja wiem, że to jest czysty wyzysk, ale słyszałam opinie, że mają pracę. Oczywiście nie pomyślcie, że popieram całą politykę, ale gdyby nie tamta praca, to nie mieliby za co rodzinę wyżywić. Jak to w końcu jest? Czy odbieranie im tego (tragicznie marnego, ale jednak) zarobku nie wpłynie gorzej? Za bardzo się nie orientuję w temacie, więc byłabym wdzięczna za jakieś artykuły np. Na co jeszcze uważać? Widzicie, do niedawna byłam kompletnie zielona z tym testowaniem. Wiedziałam, że takie rzeczy się dzieją, ale w życiu bym nie pomyślała, że takie "szanujące się" firmy mogą za ścianą robić takie okropności... Lepiej się później dowiedzieć (i mieć możliwość działania!), niż wcale nie wiedzieć.
Katarynka92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-12, 23:58   #275
girlonthebridge
Zakorzenienie

GG do girlonthebridge

Katarynka te wyzyskiwanie to jedno bo właśnie pytałam jak to jest z Egiptem czy Turcją jeżeli chodzi o szanowanie praw człowieka z Chinami jest tak że Chińczycy się wycwanili jeżeli mogę to tak nazwać i wplatają w ciuchy wyrabiane u nich plastik, był nawet o tym program, polega to na tym, że przetapiają plastik (typu butelki i inne bajery) i robią z tego nitkę, którą potem wplatają w normalną tkaninę - nie wiem oszczędność czy recykling? ale nie jest to zdrowe dla człowieka i takie przetapianie też na pewno nie jest zdrowe dla tego, który się tym zajmuje.

co do płukania wody z solą wolę szałwię i picie rumianku - pomaga. Rumianek uratował mi życie po operacji, bolało mnie całe gardło, tchawica wszystko a rumianek łagodził te wszystkie stany ofc poza tchawicą bo ona sama się prostowała więc sama w sobie bolała i rumianek nie pomógł ale na te podrażnienia po intubacji i ogólnie no mówię Wam, piłam 4 dni non stop i super tylko musiał być cieplutki.
Stary 2012-03-13, 01:38   #276
Linusiaczek
Wtajemniczenie

Wróciłam wreszcie do żywych! Matko, co tu się nie działo. No nic, nadrobiłam część wątku, ale nie cały. Bardzo współczuję Wam tych teściowych, normalnie szczęka mi opadła parokrotnie

Cytat:
Napisane przez VanityOverdose Pokaż wiadomość
Mahdab - jak ja Cię rozumiem. Mam taką samą teściową, a nawet lepsze perełki potrafiła mi odwalić. Kilka lat temu, znaleźli mi w piersi guza. Byłam przerażona jadąc na wykonanie biopsji i musiałam ją poprosić o zaopiekowanie się na kilka godzin moim psem. Jedyne co usłyszałam od niej to: "Widzisz, nawet ten twój wegetarianizm ci nie pomógł".
Jak to przeczytałam to po prostu

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
miala kobita tupet naprawde. Nie dziwie Ci sie. Ja mojej tesciowej tez wiele zapomniec nie moge:/Nie pozstalam jej dluzna i kiedys jej powiedzialam, ze tesciowa to nie rodzina
Ja tez takim ufoludkiem jestem to jest nas dwie. Ja to pochwale sie, ze praktycznie nie mam zadnej kolezanki bo mi nie potrzebna. Typ samotnika.
W Stanach też nie mam co prawda koleżanki żadnej (jedną, ale ona jest z Polski i na dodatek chodziłyśmy do tej samej szkoły ), ale to dlatego, że mam ich parę z Polski. Poza tym mam oddaną przyjaciółkę pd kilku lat. Normalnie podziwiam Cię.

Cytat:
Napisane przez anna3101 Pokaż wiadomość
Nie wiem, dlaczego jest problem z Froschem Kiedy jeszcze używałam chemii, to korzystałam z płynu do naczyń, płynu do WC, mleczka, proszku, zawsze byłam bardzo zadowolona i wszystkim polecałam... Jedyny produkt, który był kompletnie nietrafny - to płyn uniwersalny. Dziwne...
Ja też jestem zdziwiona, bardzo lubię Froscha... No ale fakt, że ja nigdy nie mieszkałam na wsi.

Cytat:
Napisane przez Naleeen Pokaż wiadomość
Załamałam się. Wczoraj poszlam do sephory i kupilam smashbox full exposure maskara. Upewniłam się wcześniej na starej liście - niestetujący, królik na opakowaniu jest - jest. Kupiłam.
A teraz czytam, że piszesz, że testują????? ((((( To jak to jest, że deklarują na opakowaniu CF, a tymczasem testują?
Czy testują nie wiem, ale na pewno na liście Pety już ich nie ma

Cytat:
Napisane przez Fugonetka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a tak z innej beczki:czego używacie zamiast kostek rosołowych do gotowania? Knorr testuje wiec wyleciał z mojego domu z wielkim hukiem, Winiary tak samo.
Jestem straszna noga w gotowaniu, nie potrafię przyprawiać więc ratowałam się tymi "produktami". Teraz zaś wszystko smakuje jak woda
Kostka bleee Robię sama bulion warzywny z solą i kilkoma przyprawami (litr albo dwa na zapas) i gotuję na bulionie. Zdrowsze i lepsze w smaku niż kostka, która zawiera głównie sól

Cytat:
Napisane przez agnieszka_z Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy mogłybyśmy stworzyć jedną konkretną liste kosmetyków które nie testują na zwierzętach, ani nie używają składników które były testowane? Lista która jest na pierwszej stronie tego tematu jest albo źle zrobiona, albo nieaktualna. Poza tym w całym internecie na każdej stronie podane są inne informacje, i przez to już nie wiem które kosmetyki są w 100% nie testowane. Z tego co udało mi się ustalić:
(...)
Możecie śmiało weryfikować te których nie jestem pewna i dodać te o których wiecie
Hej, zadanie specjalne edytowania listy dostałam ja i właśnie zaczynam się za to zabierać. Nie mogłam wcześniej, ale to długa historia. Natomiast lista będzie tworzona przez wszystkie Dziewczyny na wątku, więc zapraszam do pomocy
Linusiaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-13, 06:18   #277
Samantha7
Zakorzenienie

Dzieczyny nie mozecie jakos tak sredniej normy dziennie wyrabiac na tym samym poziomie
Wczoraj malo z nudow nie umarlam, a dzis jak mnie nie bylo to tyle nasmarowalyscie

Cytat:
Napisane przez megana88 Pokaż wiadomość
A ja powiem tak: jak mieszkałam w mieście to miałam wrażenie, że ludzi bardziej interesuje natura, zwierzęta. Odkąd mieszkam na wsi łapię doła. Zauważyłam, że moja wrażliwość stała się bardziej oschła i mnie to przeraża. Jak pomyślę, że tak będzie całe życie to coraz częściej ogarnia mnie pytanie, czy ja stanę się taka jak oni?
Na początku beczeć mi się chciało jak słyszałam te opowieści o dręczeniu np. kotów czy zabijaniu zwierząt na mięso. Ci ludzie opowiadają to sobie przy piwku i nie widzą w tym nic dziwnego, a mnie w środku wszystko się przewraca, mam chęć wstać i zapytać czy tez byłoby zabawnie żeby podręczyć tak 2 -letnie dziecko.
Ludzie na wsi to jakaś inna planeta. Zacofanie z pomieszaniem
Ludzie ze wsi to ludzie prosci. Musisz do nich prosto walic bez ogrodek. Walnac piescia w stol i jak trzeba kumac wsadzic. Ludzie na wsi to twardzi ludzie i musisz tez taka byc jesli chcesz cos o swoje wywalczyc.
Moja mama jest ze wsi wiec wiem co mowie
Z ojcem gadamy do siebie wierszem, a z mama musze prosto, zwiezle i na temat.
Jestem mozna powiedziec polwiesniara

Cytat:
p.s. muszę wam się pochwalić, bo strasznie jestem dumna z mojego lubego Mój TŻ uratował w pt potrąconego kotka na ulicy, auta go mijały i żaden palant się nie chciał zatrzymać. T. zgarnął go do samochodu (biedaczek aż mu obsiusiał garnitur ze strachu) i zawiózł do lekarza na badania a potem do schroniska. Cicior doszedł już do siebie, a nam poprzez rozwieszenie ogłoszeń w pobliżu wypadku, udało się odnaleźć właściciela Dziś jedziemy z tym Panem do schroniska ...
Ale super. Bardzo mnie to na duchu podnioslo
Normalnie sklon w strone Twojego TZ

Cytat:
Napisane przez akisia Pokaż wiadomość
No ale intencjonalnie nie skrzywdzisz dziecka, bo ot taki masz kaprys, prawda? Ja też nie płaczę na filmach dokumentalnych o tragediach dzieci, ale gdyby się działa krzywda w moim otoczeniu, to uważam, że muszę zareagować, bo pozwalając na krzywdę uczestniczę w niej. Z racji swoich poglądów, np spotkałam w galerii dziadka bezdomnego, zlewał resztki coli do butelki, oddałam mu moją kanapkę z Subway'a z sojowym burgerem, mięsnej bym mu nie kupiła w życiu, ale wegetariańską czemu nie. Można pomagać ludziom, nie krzywdząc zwierząt, i uważam, że to jest piękne świadectwo, że wegetarianin to dobry człowiek oczywiście nikogo do pomocy nikomu nie zmuszam, ale jeśli możecie i chcecie, zachęcam
Popieram to co tutaj jest napisane. Choc ja za dziecmi jako tako nie przepadam i narazie jakos tego poczucia bycia matka w sobie nie czuje to jednak jestem bardzo wrazliwa na krzywde dzieci. Sa one dla mnie na rowni ze zwierzetami, takie bezbronne. I nigdy nie stalabym obojetna wokol krzywdy wobec dziecka.
starsi ludzie mnie denerwuja swoja gadka i niektore babcie poprostu modla sie godzinami w tym kosciole , a jak wyjda to rece opadaja.
Jednak nie generalizuje, ze same mohery sa na swiecie i tak samo mam wspolczucie do starszych ludzi.
Generalnie jesli komus moge pomoc to pomagam bez wzgl. na to czy to ludz czy zwierz.

Cytat:
Emilka, głowa mnie specjalnie często nie boli, jedynie tak reaguję na zmianę pogody, bardzo rzadko, ale wiesz... Jak już boli, to czasem spać nawet nie można, nic nie można robić. Znacznie bardziej mogę narzekać na bóle menstruacyjne. Bo te zdarzają mi się za każdym razem. Czasem drugiego dnia jestem nie do życia i nie wyobrażam sobie funkcjonować bez tabletki. Strasznie mnie coś takiego irytuje, nie można się cieszyć życiem, bo coś boli... Też coś... () A wiadomo, że np. na mieście nie położę się nagle na przystanku i nie zrobię ciepłego kompresu.
Jak mi brzuch boli od okresu to biore tabletke zwyczajnie bo kocham wolnosc, a tak to bym mogla np. TZta zatluc niechcacy
Z tym lepiej nie igrac

Cytat:
Powiedzcie mi jeszcze, na kosmetyki trzeba uważać, chemię również, podstawy ekologii człowiek zna, o wegetarianizmie również słyszał, a jak to jest z tymi produktami Made in China? Ja wiem, że to jest czysty wyzysk, ale słyszałam opinie, że mają pracę. Oczywiście nie pomyślcie, że popieram całą politykę, ale gdyby nie tamta praca, to nie mieliby za co rodzinę wyżywić. Jak to w końcu jest? Czy odbieranie im tego (tragicznie marnego, ale jednak) zarobku nie wpłynie gorzej? Za bardzo się nie orientuję w temacie, więc byłabym wdzięczna za jakieś artykuły np. Na co jeszcze uważać? Widzicie, do niedawna byłam kompletnie zielona z tym testowaniem. Wiedziałam, że takie rzeczy się dzieją, ale w życiu bym nie pomyślała, że takie "szanujące się" firmy mogą za ścianą robić takie okropności... Lepiej się później dowiedzieć (i mieć możliwość działania!), niż wcale nie wiedzieć.
Powiem tak : Jak np. jest za duzo wilkow to co sie wtedy robi? Trzeba zabic czesc po wyjedza inne zwierzeta. Tak? Tak.
To samo powinno sie tyczyc tych ludzi. Jesli jest ich za duzo no to coz, cos tym problemem trza zrobic.
Brzmi brutalnie ,ale taka prawda. Ci ludzie zyja na ilosc, nie na jakosc.

Cytat:
Napisane przez Linusiaczek Pokaż wiadomość
Wróciłam wreszcie do żywych!
Kurcze to gdzie Ty bylas choc w sumie lot samolotem to jest jednak prawie jak powrot do zywych

Witamy ponownie

Cytat:
W Stanach też nie mam co prawda koleżanki żadnej (jedną, ale ona jest z Polski i na dodatek chodziłyśmy do tej samej szkoły ), ale to dlatego, że mam ich parę z Polski. Poza tym mam oddaną przyjaciółkę pd kilku lat. Normalnie podziwiam Cię.
Mialam kiedys kilka. Nawet mialam przyjaciolke, ktora mieszka w PL i poprostu sie jakos tak drogi nam rozeszly,ale chetnie ja odwiedzam jak tylko jestem.
Poprostu zycie mnie nauczylo, ze "umiesz liczyc licz na siebie. Twoje szczescie innych j*** "
Tutaj to jedynie mam kuzynke,ale ona jest ode mnie 9lat starsza, ma dom dzieci etc. No i uwielbia mieso i wisza jej kosmetyki NT wiec nie moge z nia tak za bardzo o tym pogadac. Mojea szwagierka z ato ponizej gucciego nie schodzi wiec tez nie moje klimaty.
Poza tym bardzo lubie byc sama. Mam to juz od dziecka. Mama mi zawsze mowila, ze jak bylam mala to nigdy sie nie nudzilam i lubilam byc sama. Mogla mnie sama zostawic, a ja z moimi malymi niewidzialnymi przyjaciolmi mialam swietna zabawe i nawijalam jak katarynka historie nie z tej ziemi

Cytat:
Kostka bleee Robię sama bulion warzywny z solą i kilkoma przyprawami (litr albo dwa na zapas) i gotuję na bulionie. Zdrowsze i lepsze w smaku niż kostka, która zawiera głównie sól
To ja czekam na przepis na plotkowym

Cytat:
Hej, zadanie specjalne edytowania listy dostałam ja i właśnie zaczynam się za to zabierać. Nie mogłam wcześniej, ale to długa historia. Natomiast lista będzie tworzona przez wszystkie Dziewczyny na wątku, więc zapraszam do pomocy
Super, a gdzie to bedziemy robic razem?Normalnie na watku tu?

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-13, 08:35   #278
Merys
Zakorzenienie

Cytat:
Z Coty również bardzo, bardzo się cieszę! Nie tylko Rimmel czy Miss Sporty (sama nie używam, ale pojawiały się tutaj fanki tej serii), ale perfumy Adidasa szczerze wielbię. Więc jeśli okaże się, że Coty jest ok, będę prze-szczęśliwa.

Oj tak z perfumami to też by mi ulżyło, bo teraz to jest dramat.
Z produktami Made in China, jeśli chodzi o ciuchy, torebki, buty itp. ja nie ryzykuje, nie chce nosić czegoś, co może mieć pochodzenie psa lub kota. Nie będe przyczyniała się do koszmaru tych biednych zwierząt I dla tego narodu moja empatia się kończy...

Akisia Burżuj nie testuje
Merys jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-13, 09:08   #279
VanityOverdose
Raczkowanie

Linusiaczek - dzięki za wyrazy współczucia. Teściowej niestety się nie wybiera, a szkoda

Jeśli listę mamy tworzyć wszystkie to będzie zamieszanie. Bo jedna napisze, że firma X testuje na 100%, a druga, że na 100% nie :/ sugeruję jednak tworzyć na podstawie listy PETA i wiadomości z wiarygodnych źródeł.
VanityOverdose jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-13, 10:15   #280
liliana27
Raczkowanie

Cytat:
Linusiaczek - dzięki za wyrazy współczucia. Teściowej niestety się nie wybiera, a szkoda

Jeśli listę mamy tworzyć wszystkie to będzie zamieszanie. Bo jedna napisze, że firma X testuje na 100%, a druga, że na 100% nie :/ sugeruję jednak tworzyć na podstawie listy PETA i wiadomości z wiarygodnych źródeł.
zgadzam się z tym - jedna osoba powinna trzymać na tym pieczę, a jeżeli się pojawiają jakieś nowinki/wątpliwości to sprawę można zawsze tu przedyskutować i potem Linuś wprowadzi ewentualne korekty

Swoją drogą - zawsze się zastanawiałam jak można tyle godz. wysiedzieć w samolocie. Dla mnie nawet krótka trasa do UK była za długa - tak czy siak witamy z powrotem

Tak poczytałam też o tych waszych teściowych i samotności w związku z brakiem 'rozumiejącej ideę' duszyczki w okół siebie i myślę sobie, że mam sporo szczęścia. Moja teściowa to może i nie przywiązuje wagi do testowania, ale nasze postępowanie w pełni szanuje - z resztą na święta też sprezentowała nam kosmetyki z półki cf - także tu nie mamy żadnych problemów. Poza tym ona uwielbia zwierzaki, jest baką w dechę, a naszą kotkę już dawno ochrzciła swoją wnuczką i jest jej oczkiem w głowie.
A przyjaciele - cóż moją siostrę zaszczepiłam moją ideologią, moją szwagierkę kochaną również i mimo, że mieszkają spory kawałek ode mnie to uwielbiamy sobie ucinać konsultacje i wymieniać opinię co do 'zakupów'. Zresztą one wiedzą, że ja jako jedyna grzebię tu na tym wątku, więc zawsze mnie przed podróżą do sklepu pytają, czy aby na pewno nic się w kwestii listy nie zmieniło

Kurcze, chyba po prostu mam dużo szczęścia - przykro mi, że u was różnie bywa

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Cytat:
Napisane przez EmilkaZ Pokaż wiadomość
no pewnie, że nie buziaki i trzymam kciuki żeby wszystko dobrze się układało
Stary 2012-03-13, 11:16   #281
Katarynka92
Rozeznanie

Dziękuję Wam dziewczyny bardzo za te wszystkie odpowiedzi dot. produkcji w Chinach. Myślałam, że to jeszcze chodzi o coś innego, jednak nie ukrywam: plastik w ciuchach!? No, ale na takie pomysły mogą wpaść jedynie ludzie, którzy jedzą abortowane płody i zwierzęta domowe...

Liliana27, super masz! Na prawdę, tyle osób udało Ci się przekonać do niekupowania tego typu rzeczy. Brawa! Życzę nam, byśmy też na drodze spotykały jak najwięcej takich ludzi!
Katarynka92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-13, 22:46   #282
ula_ka
Raczkowanie

Cytat:
A przyjaciele - cóż moją siostrę zaszczepiłam moją ideologią, moją szwagierkę kochaną również i mimo, że mieszkają spory kawałek ode mnie to uwielbiamy sobie ucinać konsultacje i wymieniać opinię co do 'zakupów'. Zresztą one wiedzą, że ja jako jedyna grzebię tu na tym wątku, więc zawsze mnie przed podróżą do sklepu pytają, czy aby na pewno nic się w kwestii listy nie zmieniło
To można powiedzieć, że jesteś naszą Bohaterką, jak dziewczyny, które tu się udzielają jako informatorki!! SUPER!!!

Kochane, a ja właśnie słyszałam że Yves Rocher zniknął z zielonych list, WHY??? Czy to prawda?
ula_ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-13, 23:36   #283
guacamole
Wtajemniczenie

Hej! Dawno mnie nie bylo. Zagladam i... dostaje dola, bo moj ulubiony Chanel znowu idzie za kratki. Czym bede sie malowac ?!?!?! Spoko, duzo tego mam. Wroce z podkulonym ogonem do Clinique i ew. postawie na Sisley.
YR zaczyna sprawiac klopoty?!?!?! Znow zonk, bo to jedyna marka, obok naturalnych mazidel, ktora stosuje pod prysznic i na wlosy...

Czlowiek zniknie z watku na kilka miesiecy, a potem zalicza szok termiczny.

Przy okazji, pochwale sie, ze kupilam sobie puder do ciala marki Clean - za ok. 40 zlotych na Truskawie. Clean teraz zalicza tam duze obnizki, a jest to marka bardzo przyjazna. Do tej samej grupy finansowej nalezy tez marka FusionBeauty - gdyby ktos byl zainteresowany.

Odkrylam tez fajne lakiery do paznokci Zoya - rowniez amerykanskie nietestowane. Ja dotychczas bylam amatorka OPI, ktore zostalo przejete przez 'wroga', musze sie jakos 'wyprostowac'.

Milego wieczoru!!! Lub popoludnia!!
guacamole jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-14, 05:57   #284
Linusiaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez megana88 Pokaż wiadomość
akisia nie do końca się z Tobą zgodzę. Mnie np. nie wzrusza los dzieci czy osób starszych. Owszem, mam jakieś tam współczucie, ale nie nie jest to porównywalne do tego co potrafię okazać zwierzętom. Nie potrafię wzruszyć się i płakać, bo dzieciom dzieje się źle. Ale reportaż o zwierzętach zawsze wywołuje we mnie falę uczuć. I nieważne czy jest smutny czy wesoły.
Powiedzcie mi jakich pachnideł używacie? Odkąd nie ma avonu odczuwam mega pustkę. Bi-Es odpada, jakieś mdłe mają, a ja szukam takich owocowych, świeżych.
Cytrusowy, świeży zapach to ma Tommy Hilfiger, ale te są drogie.

Osobiście nie mogę patrzeć na krzywdę, jakąkolwiek. Od zawsze prześladuje mnie w myślach bieda i wojna i często zdarza mi się myśleć o tym jak wiele mam szczęścia, że urodziłam się kiedy się urodziłam. Dla mnie męczenie to jest męczenie i niekiedy prześladują mnie obrazy z książek po nocach. Szczerze mówiąc podziwiam Dziewczyny, które tego w sobie nie mają.

Cytat:
Mam do Was jeszcze takie pytanie: nie dostałam odpowiedzi w pytaniu o płyn do soczewek, macie jakąś w porządku firmę? I jeszcze o firmie NP Pharma (m.in. Skrzypovita i Apap)- bez tych pierwszych przeżyje się- wiadomo, ale jak np. okropnie głowa boli... Co bierzecie? A polopiryna (Polpharma)?

Wydaje mi się, że Coty nie testuje, ale głowy nie daję. Trochę też mnie to ucieszyło, bo bardzo lubię pomadki Rimmel i Miss Sporty właśnie Ale lepiej czekać na listę. Wiadomo kiedy ma się ona mniej więcej pojawić?
Lista będzie tworzona powoli, bo trzeba dodawać notki dzień po dniu, inaczej zleją mi się w jedno. Więc nawet jeśli zacznę dziś to potrwa to co najmniej kilka dni. Wcześniej niestety nie mogłam się do tego zabrać ponieważ, poza samym faktem przelotu, przylotu i innych kłopotów, najnormalniej w świecie odcięli nam internet , a przy całej reszcie nie było czasu szlajać się po kafejkach.

Apropos samego Coty to nie wiem jak jest z firmami im podległymi. Czy te firmy automatycznie uznajemy za nietestujące? Nie mam zielonego pojęcia, takiej sytuacji jeszcze nie było, żeby testujący koncern zniknął z testującej listy. Chyba trzeba by o to też zapytać w mailu do Pety

Cytat:
Napisane przez Merys Pokaż wiadomość
Tak jak pisała Linusiaczek wymiotło ich z listy Peta i nie wiem, czy ktoś pisał do nich w tej sprawie?
Linusiaczek pozwolę sobie skopiować.
Będę pisać na dniach do Pety to może odpiszą

Cytat:
Napisane przez EmilkaZ Pokaż wiadomość

Nic nie wiadomo natemat listy, czekamy na jakies info od Linusa, ciekawe czy wszystko u niej ok po podrózy....
Względnie Sam, względnie... ale dzięki

Cytat:
zgadzam się z tym - jedna osoba powinna trzymać na tym pieczę, a jeżeli się pojawiają jakieś nowinki/wątpliwości to sprawę można zawsze tu przedyskutować i potem Linuś wprowadzi ewentualne korekty

Swoją drogą - zawsze się zastanawiałam jak można tyle godz. wysiedzieć w samolocie. Dla mnie nawet krótka trasa do UK była za długa - tak czy siak witamy z powrotem

Tak poczytałam też o tych waszych teściowych i samotności w związku z brakiem 'rozumiejącej ideę' duszyczki w okół siebie i myślę sobie, że mam sporo szczęścia. Moja teściowa to może i nie przywiązuje wagi do testowania, ale nasze postępowanie w pełni szanuje - z resztą na święta też sprezentowała nam kosmetyki z półki cf - także tu nie mamy żadnych problemów. Poza tym ona uwielbia zwierzaki, jest baką w dechę, a naszą kotkę już dawno ochrzciła swoją wnuczką i jest jej oczkiem w głowie.

Tak czy siak sama listy tworzyć nie mogę, bo jest to lista jednak wątku, a nie moja :P, więc jest ona tak czy siak tworzona wspólnymi siłami :P A w samolocie tak długo się nie da wysiedzieć, zawsze jestem zmechacona po locie jak kombajn po obrabianiu pola

Ja też mam ogromne szczęście - moja teściowa jest naprawdę super kobietą i niesamowicie się cieszę, że tak trafiłam. Zwłaszcza że jako emigrantce było mi na początku szalenie trudno się tu samej odnaleźć i akurat teściowie byli dla mnie ogromną podporą.
Linusiaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-14, 06:35   #285
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
W sumie to racja, bo gdzie kucharek szesc tam nie ma co jest lub 12scie cyckow
Ale mysle, ze lepiej jednak jak Linus sama cos splodzisz, a my ewentualnie mozemy cos od siebie dodac

Cytat:

Szczesciara
Moja tesciowa co prawda nie jest wymarzona, ma swoje kuku i wiele razy bylo miedzy nami ostro. Ale jesli chodzi o zwierzeta to ona kocha je. Ma w domu kociarnie, zawsze przygarnie jakies nowe zwierze. Wspomaga wiele fundacji i schronisk i bardzo kocha konie.
W testowaniu tez dala sie przekonac bo powiedziala, ze nie jest za tym aby testowac cos na zwierzetach i ze bedzie sie starac unikac testowaczy. Takze w tym temacie jest okay.

Cytat:
Napisane przez guacamole Pokaż wiadomość
Hej! Dawno mnie nie bylo. Zagladam i... dostaje dola, bo moj ulubiony Chanel znowu idzie za kratki. Czym bede sie malowac ?!?!?! Spoko, duzo tego mam. Wroce z podkulonym ogonem do Clinique i ew. postawie na Sisley.
YR zaczyna sprawiac klopoty?!?!?! Znow zonk, bo to jedyna marka, obok naturalnych mazidel, ktora stosuje pod prysznic i na wlosy...
No, a Clinique jest okay bo chyba naleza do Estee Lauder
Moze Stila Tobie podpasuje tez sa fajni albo UD

Cytat:
Odkrylam tez fajne lakiery do paznokci Zoya - rowniez amerykanskie nietestowane. Ja dotychczas bylam amatorka OPI, ktore zostalo przejete przez 'wroga', musze sie jakos 'wyprostowac'.

Milego wieczoru!!! Lub popoludnia!!
Zoya - bardzo dobre lakiery
A co do OPI to naleza chyba do Coty z tego co pamietam, a Coty wlasnie zniknela z listy testujacej Peta i mamy nadzieje, ze bedzie ta firma okay Byloby milo.

Wzajemnie

---------- Dopisano o 00:35 ---------- Poprzedni post napisano o 00:19 ----------

Linus mi sie wydaje cos, ze Peta moze prowadzi negacjacje jakies z Coty. Wiesz zeby byc na liscie Peta to tez trzeba cos podpisac, z czyms sie zgodzic. My nie wiemy do konca na co te firmy sie zgadzaja, moze sie to im nie podobac pomijajac juz testowanie. Jak wiadomo Peta tez taka swieta nie jest (ja to ich juz w ogole nie czaje).
Byla sytuacja odrotna, ze firma zniknela z dobrej listy,ale na liste czarna Peta jej nie dala. Why? Bog jeden wie co ta Peta ma za swoje regulacje

Ja mam taki pomysl moze kazda z Nas by napisala do Coty, ze jestesmy sobie CF girls i ze widzialysmy, ze znikneli z listy testujacej Peta i ze OCB lub/i ze fajnie by bylo jakby sie na dobrej znalezli to by dobrze o nich swiadczylo i pomoglo firmie w zaufaniu i zyskaniu wiekszej liczby klientow. Bo moze jak napisze nas taka liczba to oni zobacza, ze jest jakis ruch i jakis pozytyw ich nietetsowania (o ile to prawda) Co myslicie? Czy lepiej do Peta pisac ? Czy czekamy na zbawienie ?

Stary 2012-03-14, 10:41   #286
VanityOverdose
Raczkowanie

guacamole - Clinique testuje! Ostatnio było olbrzymie zamieszanie wokół Clinique, MAC, Smashbox i innych z grupy Estee Lauder, bo okazuje się, że okłamywali swoich klientów. Gdzieś wcześniej umieściłam link do artykułu o pozwie, który w Stanach będzie przeciw nim wytoczony.
VanityOverdose jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-14, 12:54   #287
ula_ka
Raczkowanie

Cytat:
Linus mi sie wydaje cos, ze Peta moze prowadzi negacjacje jakies z Coty. Wiesz zeby byc na liscie Peta to tez trzeba cos podpisac, z czyms sie zgodzic. My nie wiemy do konca na co te firmy sie zgadzaja, moze sie to im nie podobac pomijajac juz testowanie. Jak wiadomo Peta tez taka swieta nie jest (ja to ich juz w ogole nie czaje).
Byla sytuacja odrotna, ze firma zniknela z dobrej listy,ale na liste czarna Peta jej nie dala. Why? Bog jeden wie co ta Peta ma za swoje regulacje

Ja mam taki pomysl moze kazda z Nas by napisala do Coty, ze jestesmy sobie CF girls i ze widzialysmy, ze znikneli z listy testujacej Peta i ze OCB lub/i ze fajnie by bylo jakby sie na dobrej znalezli to by dobrze o nich swiadczylo i pomoglo firmie w zaufaniu i zyskaniu wiekszej liczby klientow. Bo moze jak napisze nas taka liczba to oni zobacza, ze jest jakis ruch i jakis pozytyw ich nietetsowania (o ile to prawda) Co myslicie? Czy lepiej do Peta pisac ? Czy czekamy na zbawienie ?
Co do PETy, ja własnie przeżyłam lekkie rozczarownaie, napisłam do Pety w niemczech (tu mieszkam) z zapytaniem o produkty W5 producent Lidl Stiftung & Co. Kg., produkty chemii gospodarczej z Lidla - musze przyznać, ze bardzo je lubię, i o markę sprzedawaną w Lidlu Dusch Das, rówież fajne rzeczy do pielęgnacji prysznicowej A Peta.de mi odpowiedziała, ze sama muszę tę firmę dokładnie wypytać sprawdzić czy mówią prawdę Hmmm to ja jestem organizacją z ogromnym zapleczem finansowym na badanie takich spraw, czy oni? Wiem, można do firmy napisać, ale czasami nie odpowiedzą, albo nakłamią, albo nie powiedzą prawdy.... Przynajmniej ja dostając odpowiedź od firmy, jakakolwiek by nie była, nie brałabym jej na 100% jako pewnik. Więc można pisać, ale i tak na pewno nic wiadomo nie będzie. Oficjalny email od PETY i sprawdzenie wszytskiego przez ich parcowników, daje już więcej pewności, nie sądzicie? Troszkę byłam zdziwiona ich odpowiedzią muszę przyznać!
Lista http://www.peta.de/kosmetik, to lista na którą firmy same się wpisują, wypełniają pewne dokumenty, oświadczenia i zapewnienia, i oni więcej nic robić nie mogą. Pozostałym firmom nie zależy aby być na takich listach - choć nie testują swoich produktów, bądź testują. Czy nie wydaje Wam się, ze to bzdura? Skoro AVON wpadł na czerwoną listę Pety US, to chyba nie przyszedł do nich i nie powiedział, no dajcie mi tu teraz formularze, ja je wypełniam i wpisujecie mnie na czerwoną, tylko PETA US firmę np. AVON wzięła pod lupę, upewniła się i sama uznała, ze na liście czerwonej powinien się znaleźć... Jak żyć dziewczęta??? Znikąd pomocy!!

EDIT: Szukam i szukam i nie mogę znaleźć postów o Revlonie, onie też zaczęli testować? A może przeczytałam to gdzie indziej - już się pogubiłam

Edytowane przez ula_ka
Czas edycji: 2012-03-14 o 15:44
Stary 2012-03-14, 18:23   #288
guacamole
Wtajemniczenie

Cytat:
guacamole - Clinique testuje! Ostatnio było olbrzymie zamieszanie wokół Clinique, MAC, Smashbox i innych z grupy Estee Lauder, bo okazuje się, że okłamywali swoich klientów. Gdzieś wcześniej umieściłam link do artykułu o pozwie, który w Stanach będzie przeciw nim wytoczony.

No to juz nic mi nie zostaje, tylko Sisely... Ja bardzo lubie praktycznie wszystkie marki Estee Lauder (Bobbi Brown, Smashbox, Clinique, zapachy Donny Karan)... Zgon. Oprocz nich uzywalam najwyzej Chanel i pudry w kulkach Guerlain. Nie mam zespolu 'snobki', ale akurat kolorowke musze miec z wyzszej polki, a teraz widze, ze ta polka spadla mi wprost na glowe

Diora za bardzo nie lubie, ale, jesli jest bezpieczny (jestem miesozerna, futer nie nosze, nosze skorzane obuwie, wystarczy mi fakt nietestowania na zwierzetach) - przejde na niego, bo kilka perelek ma. No i to moje Sisely, ktore nie testuje, ale jest potwornie drogie, jak kupowane w perfumerii... No i UD - do ktorego sie chyba usmiechne, mimo niecheci do wygladu opakowan (ja lubie takie proste czarne lub calkiem biale bez ozdobnikow i bez kolorow... takie zboczenie).

Z pielegnacja nie mam wiekszego problemu, bo uzywam sporo naturalnych receptur, troche bezpiecznej aptecznej pielegnacji (bioderma), otwarta jesytem an wszelkie nowosci.Sa tez fajne marki azjatyckie, co nie testuja: Amore Pacific, Laneige - dostepne na truskawie.

Rece mi opadly, gdy dowiaduje sie, ze wszystkie moje kosmetyki kolorowe, ktore kupowalam w dobrej wierze, to purchawy...... Chanel bym przebolala, choc to moja ulubiona marka, ale Clinique?!?!?!?!? Pozostaja mi 2 wyjscia: pokochac opakowania UD albo skubac 2 razy tyle wiecej na kosmetyki Sisely.... Ale to nic, lepsze to niz uczucie, jakie towarzyszy mi, gdy robie cos wbrew wlasnym przekoaniom.

Sorry.... ja jestem w szoku :/

---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ----------

Cytat:
No, a Clinique jest okay bo chyba naleza do Estee Lauder
Moze Stila Tobie podpasuje tez sa fajni albo UD
Zoya - bardzo dobre lakiery
A co do OPI to naleza chyba do Coty z tego co pamietam, a Coty wlasnie zniknela z listy testujacej Peta i mamy nadzieje, ze bedzie ta firma okay Byloby milo.

?
No wlasnie.... Najwyrazniej Clinique to purchawa...
Ze Stili mam 2 rzeczy: roz w musie - polecam oraz puder w kamieniu - odradzam. Mysle, ze kredki i tusze maja przyzwoite.

O... przypomnielao mi sie - Clarins nie testuje. To przyzwoita marka i cenowo zblizona do Clinique. Moj maz uzywa kremow tej marki, a ja mu je podbieram . Kolorowka tez nie jest zla, a i nowe kolekcje sa zawsze ciekawe. No i wsio jednak sporo taniej, niz reszta 'wyzszej polki'.
Jeszcze marki wloskie: Deborah, Pupa, Nouba - nie testuja. O ile sie nic nie zmienilo.

Bardzo cieszy mnie to z Coty - jesli wszystko jest na 100 proc pewne i dopiete. OPI kocham, kolorowke Rimmel tez kiedys bardzo lubilam. Moze jakies swiatlo w tunelu

---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ----------

Edytowane przez guacamole
Czas edycji: 2012-03-14 o 18:25
guacamole jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-14, 22:06   #289
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ula_ka Pokaż wiadomość
Co do PETy, ja własnie przeżyłam lekkie rozczarownaie, napisłam do Pety w niemczech (tu mieszkam) z zapytaniem o produkty W5 producent Lidl Stiftung & Co. Kg., produkty chemii gospodarczej z Lidla - musze przyznać, ze bardzo je lubię, i o markę sprzedawaną w Lidlu Dusch Das, rówież fajne rzeczy do pielęgnacji prysznicowej A Peta.de mi odpowiedziała, ze sama muszę tę firmę dokładnie wypytać sprawdzić czy mówią prawdę Hmmm to ja jestem organizacją z ogromnym zapleczem finansowym na badanie takich spraw, czy oni? Wiem, można do firmy napisać, ale czasami nie odpowiedzą, albo nakłamią, albo nie powiedzą prawdy.... Przynajmniej ja dostając odpowiedź od firmy, jakakolwiek by nie była, nie brałabym jej na 100% jako pewnik. Więc można pisać, ale i tak na pewno nic wiadomo nie będzie. Oficjalny email od PETY i sprawdzenie wszytskiego przez ich parcowników, daje już więcej pewności, nie sądzicie? Troszkę byłam zdziwiona ich odpowiedzią muszę przyznać!
Lista http://www.peta.de/kosmetik, to lista na którą firmy same się wpisują, wypełniają pewne dokumenty, oświadczenia i zapewnienia, i oni więcej nic robić nie mogą. Pozostałym firmom nie zależy aby być na takich listach - choć nie testują swoich produktów, bądź testują. Czy nie wydaje Wam się, ze to bzdura? Skoro AVON wpadł na czerwoną listę Pety US, to chyba nie przyszedł do nich i nie powiedział, no dajcie mi tu teraz formularze, ja je wypełniam i wpisujecie mnie na czerwoną, tylko PETA US firmę np. AVON wzięła pod lupę, upewniła się i sama uznała, ze na liście czerwonej powinien się znaleźć... Jak żyć dziewczęta??? Znikąd pomocy!!

EDIT: Szukam i szukam i nie mogę znaleźć postów o Revlonie, onie też zaczęli testować? A może przeczytałam to gdzie indziej - już się pogubiłam
No dokladnie w sumie to powinni pomagac takim jak my.
No,ale moze nie jestes czlonkiem tej organizacji i nie wplacasz odpowiednich sumek ;> Sorry,ale Peta jest dla mnie jak Radio Maryja i Rydzyk.

Revlon nie testuje na 100% jest na liscie Peta.

Cytat:
No to juz nic mi nie zostaje, tylko Sisely... Ja bardzo lubie praktycznie wszystkie marki Estee Lauder (Bobbi Brown, Smashbox, Clinique, zapachy Donny Karan)... Zgon. Oprocz nich uzywalam najwyzej Chanel i pudry w kulkach Guerlain. Nie mam zespolu 'snobki', ale akurat kolorowke musze miec z wyzszej polki, a teraz widze, ze ta polka spadla mi wprost na glowe

Diora za bardzo nie lubie, ale, jesli jest bezpieczny (jestem miesozerna, futer nie nosze, nosze skorzane obuwie, wystarczy mi fakt nietestowania na zwierzetach) - przejde na niego, bo kilka perelek ma. No i to moje Sisely, ktore nie testuje, ale jest potwornie drogie, jak kupowane w perfumerii... No i UD - do ktorego sie chyba usmiechne, mimo niecheci do wygladu opakowan (ja lubie takie proste czarne lub calkiem biale bez ozdobnikow i bez kolorow... takie zboczenie).

Z pielegnacja nie mam wiekszego problemu, bo uzywam sporo naturalnych receptur, troche bezpiecznej aptecznej pielegnacji (bioderma), otwarta jesytem an wszelkie nowosci.Sa tez fajne marki azjatyckie, co nie testuja: Amore Pacific, Laneige - dostepne na truskawie.

Rece mi opadly, gdy dowiaduje sie, ze wszystkie moje kosmetyki kolorowe, ktore kupowalam w dobrej wierze, to purchawy...... Chanel bym przebolala, choc to moja ulubiona marka, ale Clinique?!?!?!?!? Pozostaja mi 2 wyjscia: pokochac opakowania UD albo skubac 2 razy tyle wiecej na kosmetyki Sisely.... Ale to nic, lepsze to niz uczucie, jakie towarzyszy mi, gdy robie cos wbrew wlasnym przekoaniom.

Sorry.... ja jestem w szoku :/

Cytat:
No wlasnie.... Najwyrazniej Clinique to purchawa...
Ze Stili mam 2 rzeczy: roz w musie - polecam oraz puder w kamieniu - odradzam. Mysle, ze kredki i tusze maja przyzwoite.

O... przypomnielao mi sie - Clarins nie testuje. To przyzwoita marka i cenowo zblizona do Clinique. Moj maz uzywa kremow tej marki, a ja mu je podbieram . Kolorowka tez nie jest zla, a i nowe kolekcje sa zawsze ciekawe. No i wsio jednak sporo taniej, niz reszta 'wyzszej polki'.
Jeszcze marki wloskie: Deborah, Pupa, Nouba - nie testuja. O ile sie nic nie zmienilo.

Bardzo cieszy mnie to z Coty - jesli wszystko jest na 100 proc pewne i dopiete. OPI kocham, kolorowke Rimmel tez kiedys bardzo lubilam. Moze jakies swiatlo w tunelu
Rozumiem Ciebie. Ja snobem tez nie jestem,ale lubie markowe torebki i buty. Jestem tragicznie wybredna pod tym wzgledem. Buty to kolekcjonuje, a raczej kolekcjonowalam bo ostatnio zwolnilam.
Wlasnie najbardziej ostatnio ukochalam sobie DKNY i kupilam ta nieskorzana torbe, ktora ciezko bylo znalezc. Z toreb to mi jeszcze Big Buddha zostalo kupowac bo widze, ze reszta jest jak to mowisz purchawa :/
Jakby sie okazalo, ze Coty jest okay to by Kenneth Cole byl okay- zawsze to cos oraz
  • COTY Prestige – Baby Phat, Balenciaga, Calvin Klein, Cerruti, Chloe, Chopard, Davidoff, Jennifer Lopez, Jette Joop, Jil Sander, Joop, Karl Lagerfeld, Kenneth Cole, L.A.M.B (zapach Gwen Stefani), Lancaster, Marc Jacobs, Nautica, Nikos, Phat Farm, Sarah Jessica Parker, Vera Wang, Vivienne Westwood
  • COTY Beauty – Adidas, Aspen, ASTOR, Beyoncé, Celine Dion, Chanson D'Eau, Chupa Chups, David i Victoria Beckham, Desperate Housewives, Esprit, Exclamation, Guess, Halle Berry, Heidi Klum, Jovan, Kate Moss, Kylie Minogue, Lamborghini, Manhattan, Miss Sixty, Miss Sporty, Pierre Cardin, Playboy, RIMMEL, Shania Twain, Stetson, Vanilla Fields. Ze strony Coty PL.
A widzisz ja od zawsze uzywalam pudru w kamieniu L'oreala i potem ciezko mi bylo cos znalezc. Przypadkiem ten puder w kamieniu Stila dostalam w prezencie od truskawy i mimo, ze zawiera talk i ten pieprzony carmine to ja go lubie. Na co dzien nakladam bb cream i przekonuje sie do mineralow i walcze z nimi,ale jak juz mam dola na maxa to ta Stila mi ratuje zycie bo jest podobna do l'oreala.

Wklejam co nalezy do Estee Lauder - American Beauty, Aramis, Aveda, Bobbi Brown, Bumble and Bumble, Clinique, Coach, Daisy Fuentes, Darphin, Donna Karan, Flirt, Good Skin, Grassroots, Jane, Jo Malone, Kate Spade, Kiton, La Mer, Lab Series, MAC Cosmetics (M-A-C), Michael Kors, Missoni, Ojon, Origins, Prescriptives, Rodan and Fields, Sean Joh, Tom Ford Beauty, Tommy Hilfiger - tez nie wiem jak to jest na czasie.
Bo wychodzi, ze Tommy tez juz by odpadl ?

Stary 2012-03-14, 23:32   #290
ula_ka
Raczkowanie

No wiesz Samantha7 trochę mnie to zeźliło, bo co ja mogę ze swoim meilikiem... Jedna dziewczyna napisała do estee laude to jej odpisali, ze testują, a jeśli jej się nie podoba to niech nie kupuje, to nie jest marka dla wszystkich - malutcy jesteśmy dla nich! Inni kłamią, to chyba strata czasu, bo nie mozna im wierzyć tak czy siak - jak myślicie?

Wiecie co, wynalazłam taka listę i nie wiem co o niej myśleć. To jest lista zrobiona przez niemiecką organizację zajmującą się walką o prawa zwierząt, coś jak peta, tyle tylko, ze chyba bliżej temu do organizacji rządowej:
http://www.tierschutzbund.de/tierversuche_kosmetik.html
i na tej liście jest masakra!! Firmy z zielonych list Pety również! Może zerkniecie na nią? PDF jest niby z 2010 roku, ale jest tam już Dior, Avon, YR, EL, więc musiał być aktualizowany...
Stary 2012-03-14, 23:34   #291
Ariada
Wtajemniczenie

Cytat:
  • COTY Prestige – Baby Phat, Balenciaga, Calvin Klein, Cerruti, Chloe, Chopard, Davidoff, Jennifer Lopez, Jette Joop, Jil Sander, Joop, Karl Lagerfeld, Kenneth Cole, L.A.M.B (zapach Gwen Stefani), Lancaster, Marc Jacobs, Nautica, Nikos, Phat Farm, Sarah Jessica Parker, Vera Wang, Vivienne Westwood
  • COTY Beauty – Adidas, Aspen, ASTOR, Beyoncé, Celine Dion, Chanson D'Eau, Chupa Chups, David i Victoria Beckham, Desperate Housewives, Esprit, Exclamation, Guess, Halle Berry, Heidi Klum, Jovan, Kate Moss, Kylie Minogue, Lamborghini, Manhattan, Miss Sixty, Miss Sporty, Pierre Cardin, Playboy, RIMMEL, Shania Twain, Stetson, Vanilla Fields. Ze strony Coty PL.
Fajnie by było jakby info o NT Coty się potwierdziło. Uwielbiam lakiery Miss Sporty i póki co największy żal był właśnie o nie
Ariada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-15, 00:54   #292
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
No wiesz Samantha7 trochę mnie to zeźliło, bo co ja mogę ze swoim meilikiem... Jedna dziewczyna napisała do estee laude to jej odpisali, ze testują, a jeśli jej się nie podoba to niech nie kupuje, to nie jest marka dla wszystkich - malutcy jesteśmy dla nich! Inni kłamią, to chyba strata czasu, bo nie mozna im wierzyć tak czy siak - jak myślicie?
Zal normalnie zeby cos takiego odpisac
Pisac zawsze mozna,ale ja juz tez przestalam bo wlasnie szkoda mi czasu i jeszcze mozna czekac wieki na odpis.

Cytat:
Wiecie co, wynalazłam taka listę i nie wiem co o niej myśleć. To jest lista zrobiona przez niemiecką organizację zajmującą się walką o prawa zwierząt, coś jak peta, tyle tylko, ze chyba bliżej temu do organizacji rządowej:
i na tej liście jest masakra!! Firmy z zielonych list Pety również! Może zerkniecie na nią? PDF jest niby z 2010 roku, ale jest tam już Dior, Avon, YR, EL, więc musiał być aktualizowany...
Nie wiem jakas dziwna ta lista bo Goldwela tez dali. Dziwne

Stary 2012-03-15, 01:38   #293
hanusia505
Zakorzenienie

Cytat:

Na tej liscie jest nawet Lavera i Logona

Kosmetyki i inne produkty nietestowane na zwierzętach!
klik
hanusia505 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-15, 13:09   #294
anna3101
Raczkowanie

Cytat:

Ja już też nie wiem, komu wierzyć, więc na razie wierzę w certyfikowane eko kosmetyki, które muszę przynajmniej jakieś tam oświadczenia robić i wymagania spełniać odnośnie nietestowania.

Co do tej listy niemieckiej, fajnie byłoby do nich napisać. Ja zrozumiałam, że na ich liście są firmy, które nie spełniają ich wymagań. Nie wiem, jakie są te wymagania, ale jeżeli bardzo restrykcyjne, to wiadomo, że większe firmy na niej się nie znajdą, bo nie mogą gwarantować na 100%, na przykład, to, że ktoś przypadkiem jakiegoś składnika nie przetestował bez ich wiedzy.
Nie sądzę, żeby Logona testowała. Nie daliby im wtedy żadnego certyfikatu. Poza tym, to jest część ich marki - nietestowanie, przyjazność dla środowiska, zmniejszenie CO2 itp, więc w odróżnieniu od Estee czy L'Oreal mieliby dużo do stracenia.

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

Cytat:
Ja nabrałam dużej niechęci do Yves Rocher, jeszcze zanim zaczęła się ta historia z Chinami. Robiłam zakupy przez internet. Między innymi, kupiłam "naturalny szampon z ekstraktem nasturcji" oraz mleczko z wanilią bio. Przychodzi do mnie paczka i co ja widzę? Bio owszem, dużymi literami z przodu, ale oprócz tej wanilii na samym końcu składu nic tam bio nawet nie pachnie. Ale parabenów i innych takich - morze. A szampon, to już w ogóle po prostu masakra. Ekstrakt na ostatnim miejscu, reszta - czysta chemia.

Do tego ciekawostka: "82% kobiet odczuło wyraźną poprawę". I na spodzie malutkimi literkami "Test na 22 kobietach". Nie znam dobrze matematyki, ale kalkulator mi szybko podpowiedział, że dokładnie 18,04 kobiety miały tą niesamowitą poprawę... Najbardziej, oczywiście, interesuje mnie te 0,4

Nakarm zwierzaka jednym klikiem:
www.pustamiska.pl
www.poomoc.pl

Mój blog: ekologicznie.wordpress.co m
anna3101 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-15, 13:14   #295
girlonthebridge
Zakorzenienie

GG do girlonthebridge

słuchajcie ja mam kolejne pytanie: te znaczki z króliczkiem mają być sprawdzane przez organizacje konsumenckie prawda? a jak taka firma dostanie eko-laur konsumenta to znaczy, że już jest bardziej pewna (muszą chyba być jakoś weryfikowane przez organizacje konsumenckie skoro podpadają pod kategorię eko) czy nie? jak to jest? wiecie?
Stary 2012-03-15, 13:23   #296
anna3101
Raczkowanie

Cytat:
Dziękuję Wam dziewczyny bardzo za te wszystkie odpowiedzi dot. produkcji w Chinach. Myślałam, że to jeszcze chodzi o coś innego, jednak nie ukrywam: plastik w ciuchach!? No, ale na takie pomysły mogą wpaść jedynie ludzie, którzy jedzą abortowane płody i zwierzęta domowe...
Katarynka, nie wiem, czy jeszcze Cię to interesuje, ale na wszelki wypadek dorzucę swoje parę groszy i moje zdanie na temat Chin:

http://anna3101.blogspot.com/2012/02...st-dobrym.html

Nie uważam, że nie kupując made in China odbieramy komuś pracę. Myślę o tym w innej kategorii. Dajemy komuś pracę w Polsce lub innym państwie. Moim, subiektywnym oczywiście, zdaniem, Chiny nie są w tej chwili państwem, godnym finansowego wspierania. Z drugiej strony, dopóki my będziemy chcieli kupować tanie rzeczy z Chin, dopóty w Chinach będą niskie wynagrodzenia, niska jakość itp. Bo kupując, dajemy na to przyzwolenie. Dajemy znak, że nam to nie przeszkadza...

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Cytat:
Napisane przez akisia Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a co z Bourjois? Bo to moja ulubiona firma, obok Catrice i Essence z kolorówki..
Ja też czasami nad tym się zastanawiam. Pisałam kilka razy do Bourjois, ale nigdy nie dostałam od nich odpowiedzi, więc osobiście unikam, bo nie wiem, jak to jest z nimi dokładnie. I nie lubię olewania klientów

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

Cytat:
p.s. muszę wam się pochwalić, bo strasznie jestem dumna z mojego lubego Mój TŻ uratował w pt potrąconego kotka na ulicy, auta go mijały i żaden palant się nie chciał zatrzymać. T. zgarnął go do samochodu (biedaczek aż mu obsiusiał garnitur ze strachu) i zawiózł do lekarza na badania a potem do schroniska. Cicior doszedł już do siebie, a nam poprzez rozwieszenie ogłoszeń w pobliżu wypadku, udało się odnaleźć właściciela Dziś jedziemy z tym Panem do schroniska ...
Bardzo się cieszę, kiedy czytam takie posty. Wielki respect dla Twojego mężczyzny. Zrobił super uczynek. Oby więcej takich ludzi.

Nakarm zwierzaka jednym klikiem:
www.pustamiska.pl
www.poomoc.pl

Mój blog: ekologicznie.wordpress.co m
anna3101 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-15, 13:27   #297
girlonthebridge
Zakorzenienie

GG do girlonthebridge

to ja też pochwalę mojego połówka. Miał jednego psa, wiek ok. 8 lat. Przed wielkimi mrozami zauważył, że pod balkonem jakieś inne koty zagryzają jakąś małą kicie. Kicia jest u niego już ładne pół roku wabi się Marysia . Po świętach do domu przytelepała się jeszcze sunia (ok. 10 lat) wyrzucona z samochodu (miała połamane żebra) wabi się sara .
Stary 2012-03-15, 13:41   #298
liliana27
Raczkowanie

Cytat:
Liliana27, super masz! Na prawdę, tyle osób udało Ci się przekonać do niekupowania tego typu rzeczy. Brawa! Życzę nam, byśmy też na drodze spotykały jak najwięcej takich ludzi!
... wszystkim NAM tego życzę również

Cytat:
To można powiedzieć, że jesteś naszą Bohaterką, jak dziewczyny, które tu się udzielają jako informatorki!! SUPER!!!
po prostu mam w rodzinie jakieś takie wrażliwe istoty - zresztą moja szwagierka to kilka tyg. spędziła w Nepalu, więc naprawdę nie było jakoś ciężko przeciągnąć ją na 'naszą' stronę, bo ona i tak od powrotu stałą się buddystką, zmieniła cały światopogląd na temat każdego aspektu życia. I wiecie co wam powiem - na dobre jej to wyszło. Odkąd wróciła nagle wszystko zaczęło się układać w jedną całość. Zniknęły problemy dnia codziennego, dziwne szczęśliwe zbiegi okoliczności, zmiana pracy na tę wymarzoną - kurcze jeszcze tylko wygranej w totka jej brakuje

Cytat:
Napisane przez Linusiaczek Pokaż wiadomość
Cytrusowy, świeży zapach to ma Tommy Hilfiger, ale te są drogie.

Lista będzie tworzona powoli, bo trzeba dodawać notki dzień po dniu, inaczej zleją mi się w jedno. Więc nawet jeśli zacznę dziś to potrwa to co najmniej kilka dni.

Będę pisać na dniach do Pety to może odpiszą

A w samolocie tak długo się nie da wysiedzieć, zawsze jestem zmechacona po locie jak kombajn po obrabianiu pola
TH to chyba koncert EL - więc i tak już nawet on jest spalony

Co do listy to nie widzę powodu, żeby się jakoś strasznie gonić - z natury hołduję zasadzie, że lepiej powoli, a dokładnie. Wszak pewna stara mądrość straszy diabłem ludzi robiących coś w pośpiechu

Co do maila do PETY to jestem za. Ciekawość co do akcji 'COTY' po prostu mnie zżera. Oby potwierdzili, że nasze przypuszczenia są prawdziwe

A swoją drogą Linuś - ile zajmuje lot do amerykańskiej krainy - a w ogóle to szacuneczek, ja bym tam jajko zniosła

Cytat:
Szczesciara
Moja tesciowa co prawda nie jest wymarzona, ma swoje kuku i wiele razy bylo miedzy nami ostro. Ale jesli chodzi o zwierzeta to ona kocha je. Ma w domu kociarnie, zawsze przygarnie jakies nowe zwierze. Wspomaga wiele fundacji i schronisk i bardzo kocha konie.
W testowaniu tez dala sie przekonac bo powiedziala, ze nie jest za tym aby testowac cos na zwierzetach i ze bedzie sie starac unikac testowaczy. Takze w tym temacie jest okay.
W takim razie ty również jesteś szczęściarą - przyjazna teściowa i wyrozumiałą to skarb, a często się takie perełki niestety nie trafiają

Cytat:

WTF Co to za lista? Co tam robi Goldwell? Mam nadzieję, że to jakiś żart, bo skończy się na tym, że włosy będę musiała 'plakatówkami' malować

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

Cytat:

Do tego ciekawostka: "82% kobiet odczuło wyraźną poprawę". I na spodzie malutkimi literkami "Test na 22 kobietach". Nie znam dobrze matematyki, ale kalkulator mi szybko podpowiedział, że dokładnie 18,04 kobiety miały tą niesamowitą poprawę... Najbardziej, oczywiście, interesuje mnie te 0,4
teee, a może jedna stosowała ten szampon również do innych części ciała ( i teraz wszystkie pewnie pomyślałyście o osławionym bobrze ) i niekoniecznie wszędzie zadziałał zgodnie z oczekiwaniami

Cytat:
Ja też czasami nad tym się zastanawiam. Pisałam kilka razy do Bourjois, ale nigdy nie dostałam od nich odpowiedzi, więc osobiście unikam, bo nie wiem, jak to jest z nimi dokładnie. I nie lubię olewania klientów

Bardzo się cieszę, kiedy czytam takie posty. Wielki respect dla Twojego mężczyzny. Zrobił super uczynek. Oby więcej takich ludzi.
jest ich więcej, trzeba w to wierzyć.

A w ogóle czy może mi któraś z was potwierdzić do jakiego koncernu należy Bourjois/ o ile w ogóle

Cytat:
Napisane przez girlonthebridge Pokaż wiadomość
to ja też pochwalę mojego połówka. Miał jednego psa, wiek ok. 8 lat. Przed wielkimi mrozami zauważył, że pod balkonem jakieś inne koty zagryzają jakąś małą kicie. Kicia jest u niego już ładne pół roku wabi się Marysia . Po świętach do domu przytelepała się jeszcze sunia (ok. 10 lat) wyrzucona z samochodu (miała połamane żebra) wabi się sara .
... a nie mówiłam, że jest więcej takich naszych 'prywatnych bohaterów' . Brawo, brawo i jeszcze raz brawo. Miziaki dla Marysi, Sary ... no i dla TŻ też się należą
Stary 2012-03-15, 15:55   #299
ula_ka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez girlonthebridge Pokaż wiadomość
Uwielbiam takich ludzi, pozdrów swego lubego od nas serdecznie!!!

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

Cytat:
WTF Co to za lista? Co tam robi Goldwell? Mam nadzieję, że to jakiś żart, bo skończy się na tym, że włosy będę musiała 'plakatówkami' malować [COLOR="Silver"]
Napisałam do nich, ale do tej pory nie odpisali... Być może firmy nie spełniają wymogów certyfikatów wegańskich, to by pasowało. Ale nie wiem, jak się czegoś dowiem to dam znać!!!
Stary 2012-03-15, 16:08   #300
liliana27
Raczkowanie

Cytat:

Napisałam do nich, ale do tej pory nie odpisali... Być może firmy nie spełniają wymogów certyfikatów wegańskich, to by pasowało. Ale nie wiem, jak się czegoś dowiem to dam znać!!!
koniecznie, oj będę czekać z niecierpliwością, bo termin malowania się zbliża wielkimi krokami

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości