Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 2012 - Strona 169 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-14, 15:31   #5041
gosia261282
Gang Iren

Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość

Nie mam pomysłu na tytuł, i jak coś spiep**e??
U nas coraz wiecej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci!
Stary 2012-03-14, 15:31   #5042
desia888
Wtajemniczenie

Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20

Cytat:

byłam na wizycie oczywiście zaspałam lekko i zamiast być po 8 byłam po 9 a wyszłam ok 10

na wejściu sama położna powiedziała, ale ja wielka !! - strasznie spuchnięta
- no strasznie skoro od tygodnia puchnę jak nie wiem co w ciągu 2tygodni przytyłam 3,5kg !! szok totalny !! tym sposobem mam już +16,5kg !!!! nie chciałam mieć więcej niż +15kg a widocznie będę miała spokojnie +20kg !!!

położna kazała mi powiedzieć lekarzowi i puchnięciu i ten przepisał mi tabletki mam je brać 2xdziennie.

USG nie miałam nawet dzisiaj badana nie byłam bo stwierdził, że nie trzeba...

ale miałam za to pierwszy raz w życiu KTG ale mnie plecy bolały po tym, a jak wstałam to i głowa... oczywiście mały ruszać się nie chciał, a jak tylko KTG się skończyło zaczął szaleć ale lekarz powiedział, że wszystko jest ok skurczy nie ma i zaprasza 23marca na wizytę

a więc czekamy do następnej wizyty

oj idę Was szybko poczytać i zaraz śmigam ogarnąć troszkę i zrobić naleśniki
Jolka, no ewidentenie nabierasz wody!
A to znaczy ze woda szybko z Ciebie zejdzie po porodzie, wiec wiesz - lepiej to niz obrosnac w tluszczyk
Dobrze ze na ktg wszystkow porzadku.
Nalesniki, jadlam na sniadanie z bananem i nutella, ale mialam tylko jednego w zamrazarce

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 15:32   #5043
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
jeden na tytową stronę, druga na rozpakowe, trzecia na marcówki i kwietniówki (bo coraz ich mniej więc spokojnie zmieszczą się na jednym).
w takim razie podajcie tytuł to założę mam nadzieję, że będzie ok

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 15:33   #5044
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
w takim razie podajcie tytuł to założę mam nadzieję, że będzie ok

Ja juz dalam,ale wlaczyla mi sie samokrytyka.

Moze ktos ma lepszy?
Stary 2012-03-14, 15:34   #5045
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
U nas coraz wiecej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci!
Jestem za

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 15:35   #5046
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Jolka, no ewidentenie nabierasz wody!
A to znaczy ze woda szybko z Ciebie zejdzie po porodzie, wiec wiesz - lepiej to niz obrosnac w tluszczyk
Dobrze ze na ktg wszystkow porzadku.
Nalesniki, jadlam na sniadanie z bananem i nutella, ale mialam tylko jednego w zamrazarce
tak woda, ale tłuszczyk też nie ma co

ja też chce naleśnika a nie mam

Dajcie ten tytuł

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-03-14, 15:36   #5047
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
tak woda, ale tłuszczyk też nie ma co

ja też chce naleśnika a nie mam

Dajcie ten tytuł
No Jolka helol!
Nie widzialas
Stary 2012-03-14, 15:36   #5048
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Dajcie ten tytuł
No już masz dwa wyżej jeden dałam ja a drugi Gosia

Stary 2012-03-14, 15:38   #5049
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

widzę więc co ma być taki: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012 !

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-03-14, 15:39   #5050
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
widzę więc co ma być taki: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012 !
klask i:

Stary 2012-03-14, 15:42   #5051
tynka88
Zadomowienie

Mnie tez nalesniki nie wychodzily, ale odkad znalazlam ten przepis zawsze sa pyszne
Ciasto naleśnikowe
• 4 jajka
• 2 szklanki mleka
• 3 szklanki mąki
• 1 szklanka wody
• szczypta soli
• olej do smażenia
(jeżeli ciasto będzie za gęste dolewamy trochę wody,a jak za rzadkie dosypujemy mąki)
zawsze robie z połowy składników takze Jolka powodzenia no i miejmy nadzieje ze te tabletki ci pomoga

Co do tego przesadu to slyszalam, jeszcze ze jak kobieta siadze tam gdzie siedziala druga kobieta w ciazy to bedzie szybko w ciazy i u mnie zadzialalo dziewcyzny w pracy kibicowaly mi i wiedzialy ze marze o tym zeby zajsc w ciaze, jedna klientka w ciazy siedziala na krzesle i jak tylko wyszla kolezanki pogonily mnie na to krzeslo, dwa tygodnie pozniej robilam test hehe chyba zbieg okolicznosci jakis cudowny

Jolka wspolczuje sytuacji z mama, rece opadaja na takie postepowanie

Natka cudowna jest ta twoja oliwka naprawde śliczna!

Ja chyba dzieki wczesniejszemu tluszczykowi i nadmiarze skóry na brzuchu, narazie nie mam rozstepów, po porodzie bede masowac skóre taka szorstka gąbką i moze jakos to bedzie

Edytowane przez tynka88
Czas edycji: 2012-03-14 o 15:43
tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 15:42   #5052
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
no to działaj kobieto

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 15:43   #5053
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Hej

kukam tu i myślałam ,że Monia już urodziła , no to trzymam kciuki dalej.

Aguśka witamy na pokładzie

Emigra nic , tylko czas to wszystko naprostuje,hormony w Tobie jeszcze szaleją, wszystko się wtedy widzi trochę gorzej niż jest w rzeczywistości, no i biedna zmęczona jesteś tymi akcjami wieczornymi, mam nadzieję,że zmiana mleka pomoże szybko to zażegnać

A propos noszenia dziecka to ja jakoś się nad tym problemem nie rozwodziłam przy Ninie , przy Kai też na razie nie, po prostu brałam Ninę na ręce kiedy uważałam za słuszne, tuliłam itd. ale akurat taki mi się "egzemplarz" Kochany trafił ,że potrafiła też sama leżeć w łóżeczku , zasypiać itd. Kaja chyba będzie podobna, mam nadzieję
Za to widzę już jedną różnicę, Nina na pierwszym spacerze ( ba ...nawet na kilkunastu pierwszych spacerach) darła się jakbym co najmniej Ją przypalała, potem się oswoiła i pamiętam te sms do tż,że Nina śpi po 30 sekundach trasy po dziurawych chodnikach.Kaja wczoraj zaliczyła spacer do lekarza i potem pojeździłam trochę i leżała szczęśliwa jak nie wiem co, więc bardzo się cieszę,że już nie będę jeździć jak karetką na sygnale ( i ten wzrok ludzi jak mnie mijali wtedy ...bezcenne, chyba myśleli ,że Małego Diabełka tam wożę.)
No ale spacerek pierwsza klasa, nie ma to jak wyjść na powietrze świeże. Dwie osoby pytały kogo dziecko bawię ? He he
Jedna wada spacerku,że mi kości dupska chyba się poprzestawiały i znów mam bóle spojenia i krzyża

Trzymajcie kciuki we wtorek o 9.50 mamy usg nerki , muszę Kaję przygotować i Jej kropelki 3 dni podawać ,żeby gazów nie było.

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Kiedyś byłam na koloniach z dużą grupą dzieci z Otwocka może była Któraś z Was na koloniach w Kołobrzegu ? sto lat temu
Ja Adasia tez bralam kiedy tylko plakal i tego potrzebowal bo nie wiem jak mozna odstawic dziecko placzace do lozeczka np i zostawic samo
Mi by serce peklo chyba, teraz tez bede na zadanie przytulac i piescic, jesli karmi sie na zadanie to nie rozumiem czemu ma sie nie zapewniac bliskosci na zadanie? Przeciez dziecko to nie tylko mleko i kupki to maly czlowieczek, ja bym nie chciala zeby TZ mnie nie przytulil jak ja chce byc przytulona
Zreszta ja nie zaluje, Adas do teraz sie do mnie czesto przytula i zasypia albo ze mna albo z TZ i potem go przenosimy, ja to uwielbiam, poprzytulac sie z Nim, pogadac troszke przed snem, posmiac razem, to jest piekne
Ja zasypialam tak z moja mama bardzo dlugo wlasnie a potem ojciec mnie niosl do mojego lozka, milo bardzo to wspominam

We wtorek kciuki zamowione
Kurcze, nieciekawie z tym spojeniem! Moze wszytsko wraca do normy po prostu, co?

Viki 28.04.2012
Stary 2012-03-14, 15:45   #5054
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

zakładam tylko proszę nie piszcie na nim dopóki nie skończe żeby nikt tam się nie wciął dam znać za chwile

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-03-14, 15:47   #5055
gosia261282
Gang Iren

Przytulenie jak placze,potrzebuje bliskosci jak najbardziej.Tez nie zostawialam dziecka samego,placzacego w lozeczku.Ale troche przesadzilam,bo trzymalam mala caly czas przy sobie,nauczylam zasypiania na rekach,noszenia,nawet jak nie bylo potrzeby.I potem juz bylo trudno oduczyc.A co innego noszac usypiac 3 kg szczescia,a co innego 10 kg
Stary 2012-03-14, 15:49   #5056
tynka88
Zadomowienie

Ja tez nie wyobrazam sobie nie reagowac na płaczące w łóżeczku dziecko, jesli potrzebuje ono przytulenia czy czulosci, w koncu 9 miesiecy w brzuszku ma ta bliskosc non stop , wiec czemu po porodzie mialabym to ograniczac, pozniej dziecko podrosnie, nie bedzie chcialo moze juz sie tak tulic,trzeba korzystac

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 15:50   #5057
ivonka7
Rozeznanie

Cytat:
No ale jak mozna zostawic w lozczeku placzace dziecko
Przeciez to sie serce kraje!
Desia a kto z nas zostawia w łóżeczko płaczące dziecko???
ivonka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 15:53   #5058
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Już tylko karolca sprawdź czy wsio ok https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post32922155

---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ----------

NOWY WĄTEK https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=600586

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-03-14, 16:15   #5059
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny
my od wczoraj w domku. Jest taka sliczna ze nie moge oczu od niej oderwac. Musimy ja lepiej poznac wtedy bedzie nam sie cudownie zyc. Pozdrawiamy ciocie

Cudenko
Pieknie napisalas, az mi ciarki po plecach przeszly

---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

Cytat:
Dziewczyny, Olivia nie chce spac w lozeczku. Co ja wloze to placze. W nocy spala z nami w lozku, chociaz twardo ustawalam ze bedzie spac tylko w lozeczku Macie jakies rady?
Jasne - pozwol Jej spac z Toba skoro tego pragnie
Takie moje zdanie ale jak zrobisz tak zrobisz

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ----------

Cytat:
Napisane przez ivonka7 Pokaż wiadomość
Desia a kto z nas zostawia w łóżeczko płaczące dziecko???
Ja nie umiem odszukac i zacytowac postow ale Emigra napisala ze nie umie Julki zostawic placzacej w lozeczku i ze na zmiane nosza z mezem, a Ty odpowiedzialas ze niemowle ekspresowo przyzwyczaja sie do noszenia, wiec troche sami kreca na siebie bat i ze mala ciagle bedzie sie domagala noszenia, na moja logike to tak jakbys powiedziala, ze nalezy Julke zostawic mimo wszytsko w lozeczku
Jesli ni to mialas na mysli to ja juz nie wiem co?

Viki 28.04.2012
Stary 2012-03-14, 16:23   #5060
monika_krk
Raczkowanie

coś dzisiaj dużo piszecie, a ostatnio był spokój
mi się na twarzy syfki pojawiły od wczoraj, może to znaki, że coś się zacznie dziać

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
gratki
Jolka ja po 2tyg mam juz -15kg na wadze wiec spokojnie tylko na biodrach dzinsow sprzed ciazy nie moge zapiac czyzbym byla szersza w pasie teraz?
byla mama u mnie, zostawialm ja z malym i polecialam do rossmana po male zakupki
na dzis wypada moj termin porodu a tu Wiktorek ma 2 tyg juz prawie
ale Wam dzieciaczki szybko rosną
a z wagą napawacie optymizmem i przez was zabrałam się za słodkie właśnie

Cytat:
oby tak było
a tabletki takie Cyclo3Fort 2x dziennie.
ja mam 23.03. ciekawe czy dotrwam
a co do skóry na brzuchu szczerze ja i tak przed ciążą miałam tam tłuszcz, fałdki więc jakoś chyba to przeżyję, ale będę starała się coś z tym zrobić.
ja myślę, że dotrwam, aż tak mi się nie śpieszy
ja akurat brzuch miałam fajny i nie wiem jak to zrobię, ale chcę mieć taki znowu. nawet ostatnio mężowi smsa wysyłałam, bo znalazłam fotki, a on, że znów będę taki miała, ale nie wiem czy po ciąży to jeszcze możliwe

Cytat:
czesc dziewczyny
my od wczoraj w domku. Jest taka sliczna ze nie moge oczu od niej oderwac. Musimy ja lepiej poznac wtedy bedzie nam sie cudownie zyc. Pozdrawiamy ciocie
śliczna córcia

Cytat:
Napisane przez ivonka7 Pokaż wiadomość
Monia co do włosów to ja też zapuściłam, ale spokojnie-dla chcącego nie ma nic trudnego. Codziennie rano wstaje razem z mężem, akurat wypada pora karmienia, on przygotowuje mi śniadanko-przewija Ewe, ja biorę prysznic, ubieram się wygodnie i ładnie zarazem. Czasami zdążę nawet wyprostować włosy także nie martw się, dasz radę A fajnie jest wygladac atrakcyjnie nawet jak się siedzi na dyżurze cycusiowym w domu.

Po prysznicu wmasowuje też żel Musteli- skóra jest po nim bardzo fajna. Jak się skończy to przejdę na Nivea goodbye cellulite -stosowałam kiedys i bardzo fajnie ujędrniał ciało. A na te kilka rozstępów kupiłam sobie "Alcepal-emulsja na rozstępy" ale to tylko miejscowo.
ah, bo Ty Ivonka taka ogarnięta jesteś też zawsze lubię wyglądać, dobrze nawet dla siebie, bo inaczej mam doła
ja też kupiłam ten musteli na początek, a potem zobaczę co i jak

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
ja bez dotykania "zaraziłam" 5 koleżanek!
bo to pro psyche działa wg. mnie
Stary 2012-03-14, 16:26   #5061
cziqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karo_z Pokaż wiadomość
Super, już niedługo będziesz mieć Maluszka przy sobie!!!

rozumiem, że pochwalisz się metamorfozą na mailu? no i brzucha przy okazji pokażesz, to obadamy czy się obniża czy nie

ale to się pochwalę i zrobię foto przed urodzinami babci w sobotę co będę jakoś wyglądac bo teraz to ja juz włosy umyte i wykąpana jakoś rtak mam ze zawsze po wizycie u fryzjera muszę wlosy umyc

Cytat:
napisałam przecież

no naleśniki kiedyś może mi się uda, ale po dzisiejszym mam dość.

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

brałam przepis z internetu

to ja już nie wiem jakie te ciasto ma być - co za składniki i jak je robić.

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

a od kiedy to bierzesz?
Cytat:
Jolka

3 jajka, 2 szklanki mąki maksymalnie, szklanka wody gazowanej najlepiej, szklanka mleka, cukier, troszkę soli
Zółtka oddzielasz, do nich dodajesz mąkę, wodę, mleko, troszkę cukru i troszenke soli, wszystko ladnie łaczysz , mikser polecam,do tego ubite na sztywno białka dodajesz i łaczysz i juz

cienka warstwa ciasta na patelnie i sa cieniutkie, elastyczne , mozna zawijac

nawet pierwszy wychodzi co czesto jest klopotliwe

przepis od kucharza , myslałam ze beda pulchne ( bialko bite i woda gazowana)a sa takie jak francuskie prawie, tylko ciniutko lac trzeba

ja robię prawie tak jak konia tylko jak mam lenia nie ubijam białek na sztywno tylko od razu wszystko miksuję no i dolewam troszkę oliwy do ciasta
Cytat:
Napisane przez monika_krk Pokaż wiadomość
też odkąd jestem w ciąży wzięło mnie za zapuszczanie ciekawe tylko kto będzie miał czas, żeby je potem myć i suszyć

no mnie niejako mąż zmobilizował jak się rozpływał nad moimi fotami w dłuższych wloskach a że rosną mi szybkooo to czemu nie no i wreszcie znowu jestem jasna blondyna

Cytat:
dziękuję bardzo za przepis wszystkie są podobne do siebie a czemu mi te naleśniki nie wyszły to ja nie wiem

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ----------

oby tak było
a tabletki takie Cyclo3Fort 2x dziennie.
ja mam 23.03. ciekawe czy dotrwam

---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

piersią chce karmić i mam nadzieje, że będę miała pokarm.

a co do skóry na brzuchu szczerze ja i tak przed ciążą miałam tam tłuszcz, fałdki więc jakoś chyba to przeżyję, ale będę starała się coś z tym zrobić.

Słyszałyście o takim czymś, że jak kobieta dotknie brzucha kobiety w ciąży to będzie też w ciąży ??

no podobno może się "przylepic" ale tyle co ja sie nagłaskałam przed zajściem brzucha koleżanki że masakra a zaszłam po roku

Cytat:
czesc dziewczyny

śliczności kochana

Cytat:
to ja teraz przytyłam 3,5kg w 2tygodnie ale spuchłam ostro.

a co do soli ja lubię sól choć nie za dużo no ale... nie umiem chyba bez soli

oj ja bez soli jakbym miała jesc to wole wcale nie jesc takie jałowe mi się papu wydaje wtedy zresztą mam to po ojcu że dla innych co s jest przesolone dla nas w sam raz także z reguły dosalamy posiłki jeszcze bo nam mało soli wiem że to niezdrowe no ale co zrobic

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 16:42   #5062
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
No ale jak mozna zostawic w lozczeku placzace dziecko
Przeciez to sie serce kraje!
A no właśnie, no i co za różnica ,że w chuście noszenie jest ok i do tego dziecko się nie przyzwyczaja, a do noszenia na rękach tak i to jest złe ? Bardzo to ciekawe jest Przecież to to samo , tylko ,że w chuście ewentualnie ma się wolne ręce , a przyzwyczajenie jest takie samo....
I jeszcze chciałam się podpiąć pod Ciebie Desia tzn, pod to co napisałaś do Emigry

I jeszcze chciałam powiedzieć Dziewczynom ,że jeśli nie będziecie super modelkami z makijażem i w pięknych ciuszkach w domu mając noworodka to nie myślcie ,że jesteście gorsze, nie dajecie rady ,że jesteście Broń Boże złymi matkami Dla Dziecka i tak jesteście najpiękniejsze.Nie chodzi mi to ,że można się zaniedbywać, ale pewnie rzeczy trzeba odpuścić , jeśli się to wydaje lub jest ponad nasze siły.I nie zgodzę się z tym ,że dla chcącego nic trudnego, bo dzieci są różne, jedne śpią odkładane do łóżeczka, inne czują potrzebę bycia w ramionach Mamy i Ona w tym czasie rzecz jasna, nie może stać z lokówką przed lustrem, jedne mają kolki , inne nie ...trudno żeby po całej nieprzespanej nocce mieć chęć w chwili wolnej na malowanie paznokci przykladowe, lepiej wtedy wypocząć, bo to i dla psychiki dobre i dla fizyczności.Nic nie da makijaż jak wory są pod oczami .Oczywiście niektórym udaje się być perfekcyjną mamą i gospodynią domową , ale jak nie to nie jest koniec świata, pamiętajcie o tym. Początki wszystkiego są trudne, szczególnie jak się jest zdanym samemu na siebie , bez mamy, bez tżetów. Pocieszę wszystkie podłamane,że z biegiem czasu człowiek sobie życie lepiej organizuje , ale wiadomo ,że po takich rewolucjach to nie przyjdzie z dnia na dzień, a u niektórych potrwa to dłużej, bo każda z nas jest inna i każde dziecko też.Wiem to po czasie z Niną gdy zostawałam w domu samiusieńka na prawie cały dzień. Musiałam to napisać , bo bym padła.

---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ----------

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Przytulenie jak placze,potrzebuje bliskosci jak najbardziej.Tez nie zostawialam dziecka samego,placzacego w lozeczku.Ale troche przesadzilam,bo trzymalam mala caly czas przy sobie,nauczylam zasypiania na rekach,noszenia,nawet jak nie bylo potrzeby.I potem juz bylo trudno oduczyc.A co innego noszac usypiac 3 kg szczescia,a co innego 10 kg

A to wychodzi na to ,że chusty też są nie za dobre , bo jednak to właśnie wtedy mamy możliwość mieć dziecko non stop przy sobie, a jak się chusty nie używa to jednak czasem odłożyć trzeba do łóżeczka jak dziecko jest spokojne.
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 16:46   #5063
karolca
Zakorzenienie

Konia, jest nowy wątek już tam Ci odpowiedziałam

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 17:22   #5064
MoniqW
Raczkowanie

Cytat:
I jeszcze chciałam powiedzieć Dziewczynom ,że jeśli nie będziecie super modelkami z makijażem i w pięknych ciuszkach w domu mając noworodka to nie myślcie ,że jesteście gorsze, nie dajecie rady ,że jesteście Broń Boże złymi matkami Dla Dziecka i tak jesteście najpiękniejsze.Nie chodzi mi to ,że można się zaniedbywać, ale pewnie rzeczy trzeba odpuścić , jeśli się to wydaje lub jest ponad nasze siły.I nie zgodzę się z tym ,że dla chcącego nic trudnego, bo dzieci są różne, jedne śpią odkładane do łóżeczka, inne czują potrzebę bycia w ramionach Mamy i Ona w tym czasie rzecz jasna, nie może stać z lokówką przed lustrem, jedne mają kolki , inne nie ...trudno żeby po całej nieprzespanej nocce mieć chęć w chwili wolnej na malowanie paznokci przykladowe, lepiej wtedy wypocząć, bo to i dla psychiki dobre i dla fizyczności.Nic nie da makijaż jak wory są pod oczami .Oczywiście niektórym udaje się być perfekcyjną mamą i gospodynią domową , ale jak nie to nie jest koniec świata, pamiętajcie o tym. Początki wszystkiego są trudne, szczególnie jak się jest zdanym samemu na siebie , bez mamy, bez tżetów. Pocieszę wszystkie podłamane,że z biegiem czasu człowiek sobie życie lepiej organizuje , ale wiadomo ,że po takich rewolucjach to nie przyjdzie z dnia na dzień, a u niektórych potrwa to dłużej, bo każda z nas jest inna i każde dziecko też.Wiem to po czasie z Niną gdy zostawałam w domu samiusieńka na prawie cały dzień. Musiałam to napisać , bo bym padła.
Dzięki

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości