Trzy z Nas już mężów mają, kolejne PMki dni odliczają - PM 2012 cz. XX - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-14, 16:57   #3841
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m
Dot.: Trzy z Nas już mężów mają, kolejne PMki dni odliczają - PM 2012 cz. XX

Cytat:
Napisane przez czarna_kawa80 Pokaż wiadomość
ide dzisiaj sie opalac w kabinei opalajacej trzymajcie kciuki
A ja właśnie wróciłam, zaszalałam bo byłam aż na 6 min

Cytat:
Napisane przez klaudusk_a Pokaż wiadomość
btw czy któraś z was planuje przed ślubem upiększyć się w solarium?
Nie chodzi mi oczywiście o efekt "skwarka" ale lekką opaleniznę żeby ładnie komponowała się z suknią
W piatek byłam pierwszy raz od ponad 3 lat. No i dzisiaj też. Ale ja nie chcę, by było mocno widać, że się opaliłam. Chcę tylko, by nie być za blada
Bo nie kryjmy, że takie parę min w solarium2 razy w tygodniu za bardzo mnie nie opali

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 17:02   #3842
klaudusk_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość

W piatek byłam pierwszy raz od ponad 3 lat. No i dzisiaj też. Ale ja nie chcę, by było mocno widać, że się opaliłam. Chcę tylko, by nie być za blada
Bo nie kryjmy, że takie parę min w solarium2 razy w tygodniu za bardzo mnie nie opali
Ja wiem, że mi wystarczy 3,4 razy po 5 minut i już będzie widać sporą różnicę a do tego w wakacje się opalę więc to będzie fajnie wyglądało

Zapraszam na mój blog
http://kikalifestyle.blogspot.com/
klaudusk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 17:04   #3843
0fa303f516315febafe3d9dd3f31e3911a3c772a_61c3bc0235435
Konto usunięte

Cytat:

ja chodzę przeważnie na 16
0fa303f516315febafe3d9dd3f31e3911a3c772a_61c3bc0235435 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 17:09   #3844
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
Ja wiem, że mi wystarczy 3,4 razy po 5 minut i już będzie widać sporą różnicę a do tego w wakacje się opalę więc to będzie fajnie wyglądało
Słońce tez mnie szybko łapie, o dziwo mocno jak na rasowa blondynkę, ale z solarium to różnie bywa. Mam nadzieję, że te parę razy do ślubu mi starczy.

[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;32924079]ja chodzę przeważnie na 16 [/QUOTE]
To ja bym się pewnie mocno spaliła w ciągu 16 min.

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 17:10   #3845
patiss89
Raczkowanie

GG do patiss89

Cytat:
Napisane przez malwus20 Pokaż wiadomość
Cześć wam

Dzięki dziewczyny za słowa otuchy ale powoli zaczyna sie w mnie wszystko trząść z nerwów bo chce tu ludziom dogodzić a ludzie dalej grymaszą

Dziś mam 1 miesiąc do ślubu i coraz większy poziom wkurzenia ale to szczegół...

Tyle jeszcze głupot do załatwienia mam a czas zapindala jak szalony

JA TEŻ, JA TEŻ....
a stresior coraz większy
patiss89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 17:11   #3846
ladystar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chocolate muffin Pokaż wiadomość

Nie chodzę do solarium w ogóle. Poza tym ślub mamy w sierpniu i myślę, że spokojnie zdążę się ładnie naturalnie opalić.
ja tez na to licze, ze czerwcowe sloneczko mnie opali wystarczajaco, mam karnacje raczej ciemniejsza, promyki szybko mnie lapia wiec mam nadzieje ze obejdzie sie bez koniecznosci odwiedzenia solarium

Mielismy dzis isc na kolejna ture nauk, ale tak mi sie nie chce ze nie idziemy.

W ogole mam dola, a to wszystko przez pogode jest mi caly czas zimno, do tego jest okropnie ciemno i brzydko ;( chce na wakacje mam juz dosc tej pogody i braku slonca

ladystar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 17:12   #3847
0fa303f516315febafe3d9dd3f31e3911a3c772a_61c3bc0235435
Konto usunięte

Cytat:
Słońce tez mnie szybko łapie, o dziwo mocno jak na rasowa blondynkę, ale z solarium to różnie bywa. Mam nadzieję, że te parę razy do ślubu mi starczy.

To ja bym się pewnie mocno spaliła w ciągu 16 min.
Wszystko zależy od tego czy lampy są nowe
0fa303f516315febafe3d9dd3f31e3911a3c772a_61c3bc0235435 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 17:17   #3848
(kicia)
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny za kciuki sezon pisania kolosów ogłaszam za otwarty pozytywnie i tak co tydzień aż do połowy kwietnia.

Gosza super że tak wam fajnie zrobią salę

A ja nie idę na solarium bo byłby buraczek co najwyzej. Jestem blada z natury i tak pozostanie.
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 17:19   #3849
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość
Podziwiam. My też nie mieszkamy razem, z TŻ widuję się co 2 tyg. ( dzieli nas 150 km ) i tak od 2 lat. Nie ukrywam, łatwo nie jest. Ja na miejscu TŻ już dawno bym sobie odpuściła

Już nie mogę się doczekać aż będziemy mieszkać razem - wyszło na to że to ja przeprowadzam się do TŻ po ślubie - ale dopiero gdy zajdę w ciąże bo na razie pracuję. TŻ podłapał teraz jeszcze teraz dodatkową pracę na rok. Kombinacje straszne, ale takie czasy...
tzn ze bedziecie mieszkać osobno po slubie?? oj wspolczuje.. jak Moj pojechal ostatnio na 2 tygosnie sam do Pl myslalam, ze zwariuję, ale tak jestem przyzwyczajona do Jego obecności

Cytat:
Napisane przez D0tk4 Pokaż wiadomość
A kiedy idziecie do pierwszej z dwoch spowiedzi? Wiem, ze druga to na dzien przed slubem chyba, ale pierwsza? I czy trzeba gdzies jakis podpis dostac? Kurcze, mam ta karteczke z podpisani od pani z poradni i z nauk przedmalzenskich w domu i nie wiem co tam bylo o tych spowiedziach .
Jak mieszkasz z TZ to na pewno jest 1 spowiedz dzien przed ślubem się idzie najczesciej

Cytat:
Wydaje mi sie, ze mielismy wypisane tez spowiedzi, ale reki sobie nie dam uciac. To teraz nie wiem jak my to bedziemy robic. Bo gdy bedziemy w PL w kwietniu to musimy wziac z TZ te nasze odpisy aktu urodzenia itp i z tym wszystkim przyjecha tutaj. Tu spiszemy ten protokol i stad proboscz wysyla go do kurii a ta to naszej slubnej parafii. Ale gdy proboszcz etj parafii dostanie protool to nas juz nei bedzie w Polsce, wiec myslicie ze byloby ok, gdybysmy za zapowiedzi zaplacili bedac w Polsce gdy protol jeszcze nie bedzie spisany? Jak wyjasnimy sytuacje itp moze sie zgodzi .. Ehhhhhh.

Fajnie by bylo, gdyby to byla tylko jedna spowiedz, ale nie wiem jak to jest w tej parafii. Wszystkiego sie dowiem za 3 tygodnie
a pisalas, ze w kwietniu bedziecie w PL, to wtedy nie mozecie spisac protokolu? My wlasnie tak robimy oj to będą szalone 2 tygodnie....:P

Cytat:

Kochane Wizażanki, z racji tego, że u nas w zwyczaju obdarowuje sie kołaczem weselnym bliskich nam osób, mam również paczuszki dla Was!
Smacznego życzę, bo jest przepyszny i cały czas świeżutki!!!

mniaamii

Cytat:
E tam... wcale tak nie będzie. Ja sie ostatnio dziwię, że z takim spokojem doglądam wszystkich spraw

A tak w ogóle, to byliśmy dzisiaj z mamcią na mojej sali. Okazało się, że jest w trakcie remontu (co 2 lata robią zmianę wystroju każdej z sal, w tym roku padło na naszą) i powiem Wam, że efekt będzie zniewalający. Już teraz pięknie to wygląda. Sala będzie w kolorystyce złotawo-ecru. Na styl królewski. Zakupili nowe fotele dla PM, prawdziwe antyki z zamkowych komnat, po renowacji i pomalowaniu na złoto wyglądają bajecznie.
Zapytałyśmy kiedy mamy przyjść podać liczbę gości i ustalić menu (bo podobno od kwietnia wchodzą nowe propozycje), wstępnie ugadaliśmy sie na tydzień przed weselem, min. mamy zjawić się na 5 dni przed. W poniedziałek nasza sala jest wolna, więc spokojnie mogę uczestniczyć w jej przygotowaniu na wesele, doglądnę sobie wszystkiego, winietki mogę sama ustawić (lub zrobią to pracownice), a kwiaty dowieziemy tylko we wtorek rano. Alko już też zawieziemy w poniedziałek i część damy do lodówek, by odpowiednio wódka się schłodziła.
Smak tortu i ciastek będziemy ustalać przy wyborze menu.
I w ogóle nasza impreza będzie inauguracyjna na sali po remoncie, także wszystko będzie czyściutkie i świeżutkie, oby tylko farby nie było czuć. Ale na dniach panowie kończą, więc spokojnie się wywietrzeje.
Uspokoiłyśmy z mama wątpliwości, które nas naszły, po informacjach jakie do nas napływały, także jest dobrze i z niecierpliwością czekamy na ustalanie menu

nic tylko sie cieszyc!

Cytat:
Nie chodzi mi oczywiście o efekt "skwarka" ale lekką opaleniznę żeby ładnie komponowała się z suknią
bede 2 tygodnie przes slubem w PL, ale pewnie bede zalatana, zeby sie opalic na sloncu, wiec zostaje mi solarium
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 17:26   #3850
patiss89
Raczkowanie

GG do patiss89

Cytat:
A kiedy idziecie do pierwszej z dwoch spowiedzi? Wiem, ze druga to na dzien przed slubem chyba, ale pierwsza? I czy trzeba gdzies jakis podpis dostac? Kurcze, mam ta karteczke z podpisani od pani z poradni i z nauk przedmalzenskich w domu i nie wiem co tam bylo o tych spowiedziach ...
1 spowiedz powinna być zaraz po daniu ma zapowiedzi... Nam ksiądz powiedział, że mamy czas do końca lutego ( bo zapowiedzi były od 9 lutego).
Przy konfesjonale musisz powiedzieć, że to przedślubna spowiedź a na koniec dać księdzu karteczkę do podpisu, którą dostaniesz jak pójdziecie podpisywać protokół.

2 spowiedź najczęściej w przeddzień ślubu czasami w dniu ślubu
patiss89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 17:47   #3851
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Raczej nie. Słonce opala mnie na czerwono, (choc jestem brunetka) że wole nie ryzykować. W każdym badź razie i tak bede korzystac z kąpieli słonecznych, oczywiście ograniczając i z rozsądkiem.

Cytat:
Napisane przez ewuszkaaa Pokaż wiadomość
Tak, moim zdaniem rozchodzi się wyłącznie o pieniądze. Bo raz płacisz za papierologię w swojej parafii, a potem tam gdzie faktycznie ślub będzie udzielany też wypada coś dać...

Inna sprawa, że przy ślubie w parafii C, nasz akt wyjdzie z USC miasta C, nie wiem czy to będzie mieć w przyszłości jakieś znaczenie? Wiecie do czego używa się potem aktu małżeństwa?
Skrócony akt, potrzebny jest np. do pracy, aby zmienili Ci nazwisko i wiedzieli, że jesteś w związku małżeńskim.

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ----------

Cytat:
Napisane przez patiss89 Pokaż wiadomość
1 spowiedz powinna być zaraz po daniu ma zapowiedzi... Nam ksiądz powiedział, że mamy czas do końca lutego ( bo zapowiedzi były od 9 lutego).
Przy konfesjonale musisz powiedzieć, że to przedślubna spowiedź a na koniec dać księdzu karteczkę do podpisu, którą dostaniesz jak pójdziecie podpisywać protokół.

2 spowiedź najczęściej w przeddzień ślubu czasami w dniu ślubu
Nie koniecznie po zapowiedziach. Ja słyszałam, że 1 spowiedź może byc zaraz po ukończonych naukach i nie czekać aż rozpoczyna sie jakieś 'procedury' dotyczące slubu.

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12

Edytowane przez ona8686
Czas edycji: 2012-03-14 o 17:50
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 17:49   #3852
madzia2306
Zakorzenienie

witam

ja juz po pracy powiem wam że sprzedaż biżuterii to cos dla mnie cieszę się że dostałam ten staż

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 17:59   #3853
Cierpliwosc
Zadomowienie

Hej wpadłam na chwilkę, nadrobiłąm i musze śmigać, więc tak expresowo:
dziękuję za pochwały mojej kiecuni poprawinowej

Gratuluję DDŚ dziękuję za kołocz, mniam
j
Cytat:
Napisane przez Jamee Pokaż wiadomość
nie cieszę się dlatego, że już praktycznie wszystko mam tylko dlatego, że nareszcie zostanę żoną mojego T. marzę o tym już 8 rok
no wiem, chodziło mi o to, że Ci tej radości nie przyćmiewa brak sukni itp.
I faktycznie fajne buty znalazłaś

Coś jeszcze miałam napisać, ale muszę już wychodzić, więc do zo
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 18:00   #3854
tenebrosa
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja mam nadzieję, że w podróży przedślubnej opalę się na tyle, że solarium nie będzie konieczne. W sumie zależy mi tylko na tym, żebym nie była blada jak papier i będzie OK.

Gosza pycha kołocz!
Stary 2012-03-14, 18:04   #3855
Agis88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość
Właśnie, a propos NPR to zapomniałam Wam się pochwalić, że wczoraj byliśmy na pierwszym spotkaniu w poradni - przeżyłam Chociaż w większości nie zgadzałam się z tym, co ta kobieta mówiła, ale tylko grzecznie przytakiwałam. Teraz muszę tylko skądś ten wykres spisać i za jakieś półtora m-ca umówić się znowu.
TŻ stwierdził potem, że w ogóle nie był tam potrzebny, bo ta babka tylko do mnie praktycznie gadała. W ogóle miałam wrażenie, że jakoś w innym świecie żyjemy niż ona, ale to detal. I oboje byliśmy zażenowani, że nam ktoś mówi co mamy robić w sypialni, no ale to też detal. Na szczęście nie zapytała wprost czy mieszkamy razem i czy stosujemy antykoncepcję ani jakie mam śluzy, więc nie było tragicznie Jeszcze tylko dwa spotkania.
A do ktorej poradni chodzicie?
Cytat:
Napisane przez czarna_kawa80 Pokaż wiadomość
co do zaproszen nie z allegro sami robimy moj facet jest fotografem i grafikiem

a jesli chodzi o lizaki sa rowniez okragłe ??
Tylko w takim kształcie...
Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Zabieram sie za pisanie pracy bo od grudnia nic nie zrobiłam...
Jeszcze kuzyn na korki przyjeżdża na 13,30. Ciekawe co tym razem wymyśli.

Miłego popołudnia
Ja też leżę z pracą od grudnia... Musze sie zmotywowac jakos bo czas ucieka a do obrony i ślubu coraz blizej...
Cytat:

Dzwieczęta, częstuję kokosowo-cytrynowymi muffinkami i zmykam zaraz do pracy. Co prawda jakoś specjalnie nie wyrosły, ale są genialne w smaku, nie za słodkie, mocno cytrynowe i wspaniale wilgotne w środku. A na wierzchu biała czekolada z kokosem. Smacznego życzę!
ale cuda wygladaja przepysznie!
Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
A teraz proszę o kciuki bo zaraz mam kolokwium

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
Postanowiłam sie troszke pocieszyć i kupić sobie chociaż jeden ciuch. Tylko nie moge sie zdecydować Który kolor jest ładniejszy?
Pierwszy a dasz linka?
Cytat:
Napisane przez malwus20 Pokaż wiadomość

Dziś mam 1 miesiąc do ślubu i coraz większy poziom wkurzenia

Cytat:

Kochane Wizażanki, z racji tego, że u nas w zwyczaju obdarowuje sie kołaczem weselnym bliskich nam osób, mam również paczuszki dla Was!
Smacznego życzę, bo jest przepyszny i cały czas świeżutki!!!

Cytat:
Wiecie do czego używa się potem aktu małżeństwa?
Do wyrobienia nowych dokumentow?
Cytat:
Napisane przez patiss89 Pokaż wiadomość
JA TEŻ, JA TEŻ....
a stresior coraz większy
Agis88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 18:06   #3856
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez a u d r e y Pokaż wiadomość
Nasza babka z poradni Nam powiedziała że w dzisiejszych czasach już nie zadaje robienia wykresów bo i tak 80% to spisane z neta
Ale apropos tego mam rewelacyjną historię
Siostra mojej mamy lat temu 20 i pare siedziała pół dnia i spisywała ten wykres do babki do poradni , z jakiejś książki to brała ... I przynosi to a babka mówi: wie Pani co... z tego co Pani zanotoowała to jest Pani w ciąży cioteczka bo w ciąży nie jest i nie popatrzyła co spisuje... 2 dni przed weselem ciocia dowiedziała się że faktycznie jest w ciąży i jak rysowała wykres to też była hahah
Niezła historia

Cytat:
Ja liczę że do końca sierpnia słoneczko zdąży mnie ładnie złapać, tym bardziej, że ze względu na ciemną karnację opalam się bardzo szybko. Ale jeśli nie to może zajrzę parę razy na solarium.

Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
witam

ja juz po pracy powiem wam że sprzedaż biżuterii to cos dla mnie cieszę się że dostałam ten staż
Super, że praca Ci odpowiada . Gratki za pierwszy udany dzień.

Kurcze, ale u mnie leniwie dziś :ziewa:. Ten dzień jakiś taki ponury. Czas na kawkę. Kto pije ze mną?

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 18:12   #3857
klaudusk_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość

Kurcze, ale u mnie leniwie dziś :ziewa:. Ten dzień jakiś taki ponury. Czas na kawkę. Kto pije ze mną?
ja piję

Zapraszam na mój blog
http://kikalifestyle.blogspot.com/
klaudusk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 18:13   #3858
Agis88
Raczkowanie

Dziewczynki miałabym do Was prośbę! Jest tu może jakaś polonistka? Napisałam włśnie tekst naszego zaproszenia i chcalabym zeby ktoraś sprawdziła czy wszystko jest poprawnie... Pewnie ułożenie tekstu i czcionka sie zmienią ale na to nie patrzcie....

ILU KREWNYCH I PRZYJACIÓŁ MAMY, WSZYSTKICH DZIŚ SERDECZNIE ZAPRASZAMY,
ABY NIE BYŁO NIKOGO BRAK, KIEDY BĘDZIEMY MÓWILI „TAK”.

Agata …….……. i Wojciech …………….

WRAZ Z RODZICAMI
MAJĄ ZASZCZYT ZAPROSIĆ

SZ. P. ………………………………………………………….…… …..

NA UROCZYSTOŚĆ ZAWARCIA SAKRAMENTU MAŁŻEŃSTWA
DNIA 7 LIPCA 2012 ROKU O GODZINIE 15.00
W KOŚCIELE P.W. ………………………...

PO UROCZYSTOŚCI ZAŚLUBIN MIŁO NAM BĘDZIE GOŚCIĆ PAŃSTWA NA PRZYJECIU, KTÓRE ODBĘDZIE SIĘ W DOMU WESELNYM „RÓŻA” W ……………...

PROSIMY BY KAŻDY GOŚĆ ZAMIAST KWIATÓW PĘKU,
KUPON TOTKA LUB WINO DLA NAS TRZYMAŁ W RĘKU.

UPRZEJMIE PROSIMY O POTWIRDZENIE PRZYBYCIA DO DNIA 01.06.2012 R.
AGATA 6…………… WOJCIECH 6…………..

Edytowane przez Agis88
Czas edycji: 2012-03-14 o 18:16
Stary 2012-03-14, 18:20   #3859
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
witam

Uwielbiam takie rzeczy i pracować w takim miejscu to dla mnie byłby raj, oczywiście po tej mojej 1 wymarzonej pracy

Cytat:
Napisane przez Agis88 Pokaż wiadomość

Pierwszy a dasz linka?

Do wyrobienia nowych dokumentow?

Prosze ... http://allegro.pl/nowa-fantazyjna-su...202218763.html

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 18:23   #3860
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
ja piję
No to zdrowie

Cytat:
Dziewczynki miałabym do Was prośbę! Jest tu może jakaś polonistka? Napisałam włśnie tekst naszego zaproszenia i chcalabym zeby ktoraś sprawdziła czy wszystko jest poprawnie... Pewnie ułożenie tekstu i czcionka sie zmienią ale na to nie patrzcie....

ILU KREWNYCH I PRZYJACIÓŁ MAMY, WSZYSTKICH DZIŚ SERDECZNIE ZAPRASZAMY,

ABY NIE BYŁO NIKOGO BRAK, KIEDY BĘDZIEMY MÓWILI „TAK”.

Agata …….……. i Wojciech …………….

WRAZ Z RODZICAMI
MAJĄ ZASZCZYT ZAPROSIĆ

SZ. P. ………………………………………………………….…… …..

NA UROCZYSTOŚĆ ZAWARCIA SAKRAMENTU MAŁŻEŃSTWA

DNIA 7 LIPCA 2012 ROKU O GODZINIE 15.00

W KOŚCIELE P.W. ………………………...

PO UROCZYSTOŚCI ZAŚLUBIN MIŁO NAM BĘDZIE GOŚCIĆ PAŃSTWA NA PRZYJECIU, KTÓRE ODBĘDZIE SIĘ W DOMU WESELNYM „RÓŻA” W ……………...

PROSIMY BY KAŻDY GOŚĆ ZAMIAST KWIATÓW PĘKU,

KUPON TOTKA LUB WINO DLA NAS TRZYMAŁ W RĘKU.

UPRZEJMIE PROSIMY O POTWIRDZENIE PRZYBYCIA DO DNIA 01.06.2012 R.

AGATA 6…………… WOJCIECH 6…………..
Wydaje mi się, że lepiej by brzmiało ABY NIKOGO NIE BYŁO BRAK

Stary 2012-03-14, 18:24   #3861
tenebrosa
Wtajemniczenie

Agis88, do poradni chodzimy na Bazylianówkę, karolinka85 mi poleciła Przynajmniej blisko mamy i nie trzeba jakoś strasznie długo czekać.

Co do tekstu, to pod koniec masz literówkę: potwirdzenie zamiast potwierdzenie i przyjecie zamiast przyjęcie. To tak na szybko mi się rzuciło w oczy, ale włącz sobie spell checka w Wordzie najlepiej.
Stary 2012-03-14, 18:33   #3862
Agis88
Raczkowanie

Cytat:
No to zdrowie

Wydaje mi się, że lepiej by brzmiało ABY NIKOGO NIE BYŁO BRAK
Rzeczywiscie 1000 razy lepiej
Cytat:
Agis88, do poradni chodzimy na Bazylianówkę, karolinka85 mi poleciła Przynajmniej blisko mamy i nie trzeba jakoś strasznie długo czekać.

Co do tekstu, to pod koniec masz literówkę: potwirdzenie zamiast potwierdzenie i przyjecie zamiast przyjęcie. To tak na szybko mi się rzuciło w oczy, ale włącz sobie spell checka w Wordzie najlepiej.
Dzięki za info i za wykryte błędy coś mi sie pochrzaniło w kompie i jak pisze drukowanymi to nie podkreśla a ile czekalas na pierwsze spotkanie w poradni? Pytam bo nie wiem czy tez sie nie zapisac juz... Jest mozliwosc zrobienia tego w sytemie weekendowym?
Stary 2012-03-14, 18:39   #3863
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Jeszcze odpis aktu ślubu potrzebny jest do zarejestrowania dziecka w urzędzie , zgooglowałam

Co do opalenizny, jak macie sukienki bez ramion to uważajcie w lecie... Widziałam zdjęcie na all PMki, która miała piekną suknię bez ramion, a do tego takie blade "ramiona" od koszulki Niby nic, a psuje całą misterną koncepcję...

"Kobieta wierzy, że 2 i 2 zmieni się w 5,
jeśli będzie długo płakać i zrobi awanturę"

- George Elliot
ewuszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 18:41   #3864
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
Jeszcze odpis aktu ślubu potrzebny jest do zarejestrowania dziecka w urzędzie , zgooglowałam

Co do opalenizny, jak macie sukienki bez ramion to uważajcie w lecie... Widziałam zdjęcie na all PMki, która miała piekną suknię bez ramion, a do tego takie blade "ramiona" od koszulki Niby nic, a psuje całą misterną koncepcję...
Ewuszkaaa uwielbiam Twój avatar

Stary 2012-03-14, 18:43   #3865
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ewuszkaaa uwielbiam Twój avatar
hihihi dzięki dobre motto życiowe, nie?

"Kobieta wierzy, że 2 i 2 zmieni się w 5,
jeśli będzie długo płakać i zrobi awanturę"

- George Elliot
ewuszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 18:44   #3866
fablous
Zakorzenienie

W ogóle wczoraj z nudów zajrzałam do pierwszego wątku PM 2012 i wiecie co, okazało się, że byłam tutaj już od samego początku. Aż sama zapomniałam jak dawno napisałam pierwszego posta w ślubnym wątku. Prawie 2 lata temu . Szkoda, że wiele dziewczyn z pierwszego wątku już się tutaj nie udziela...

Stary 2012-03-14, 18:50   #3867
tenebrosa
Wtajemniczenie

Cytat:
Rzeczywiscie 1000 razy lepiej

Dzięki za info i za wykryte błędy coś mi sie pochrzaniło w kompie i jak pisze drukowanymi to nie podkreśla a ile czekalas na pierwsze spotkanie w poradni? Pytam bo nie wiem czy tez sie nie zapisac juz... Jest mozliwosc zrobienia tego w sytemie weekendowym?
Czekaliśmy chyba z 3 tygodnie, ale dlatego, że chcieliśmy się umówić na późniejszą godzinę, bo do wyboru jest 17.00 i 17.30 i pewnie na tę drugą jest więcej chętnych. Najlepiej zapiszcie się już, bo wszędzie im bliżej lata, tym większe kolejki będą. Bo to są spotkania indywidualne z każdą parą, a nie grupowe, więc o ile nauki może razem odbyć i 15 par, o tyle do poradni każda musi iść indywidualnie, więc wyobraź sobie ile to schodzi jak każdy musi 3 spotkania odbyć. Szczerze mówiąc gdyby można to było załatwić systemem weekendowym, to też bym się nie męczyła, ale nie słyszałam o tym. No chyba że pójdziemy np. na nauki weekendowe w Świdniku (czyli jeszcze raz zrobimy całe nauki, z tym że będzie w nich poradnia chyba już). Tylko nie wiem czy u mnie w kościele je uznają. Bo szczerze mówiąc nie mam ochoty iść i omawiać wykresu spisanego z netu i udawać grzeczną dziewczynkę Ale jak mus to mus.

---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ----------

Cytat:
W ogóle wczoraj z nudów zajrzałam do pierwszego wątku PM 2012 i wiecie co, okazało się, że byłam tutaj już od samego początku. Aż sama zapomniałam jak dawno napisałam pierwszego posta w ślubnym wątku. Prawie 2 lata temu . Szkoda, że wiele dziewczyn z pierwszego wątku już się tutaj nie udziela...
Właśnie, ciekawe co się z nimi dzieje, no nie? Niektóre widziałam, że przeniosły się na inne wątki. A część pewnie w ogóle nie ma czasu na wizaż.
Stary 2012-03-14, 18:54   #3868
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
ja jestem z 2 i sie udzielam

Boziiu jak mnie boli brzuch... Jednak @ przyszla.. Ale wnerwia mnie to ze ostatnio nie jest na tip top jak dawniej.. Bo se za chiny nie moge wyliczyć czy padnie mi na dzien ślubu czy nie..

A tak wogole wczoraj stwierdziłam ze pasuje mi kupic 3 sukienki. Jedna na plener przed slubem, druga na panienski a trzecia na poprawiny...
Nie widzieliscie miny TZ jak mu o tym powiedzialam.. Ale te co mam sa juz tak wychodzone ze nie chce ich kolejny raz zakaldac...
A w NS nie wiem czy sa jakies dobre lumpy

Edytowane przez melod_y
Czas edycji: 2012-03-14 o 18:56
melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 19:04   #3869
a u d r e y
Wtajemniczenie

Wróciłam. Wściekła zmartwiona, rozczarowana, bezsilna... ale po kolei.
Kupiliśmy piękną mozaikę w Leroi Merlin której jeszcze nie wydali na sklep, leżały kartony z dostawą i rzuciło nam się w oczy, zaglądnęliśmy do pudełka i . Kupiliśmy bez zastanowienia.
W kościele TŻta dostaliśmy akt chrztu- co łaska.. dał TŻt 20 zł. Ksiądz nie najbiedniejszy bo na ręku dzierżył zegarek tissota za 4 koła kiedyś TŻt go oglądał stąd kojarzę cenę.
No a później pojechaliśmy do kościoła w którym miał być ślub a tam wszystko poszło niezgodnie z planem. Szczegóły na poczcie, ale generalnie nie będziemy miec ślubu tam gdzie chcieliśmy przez co siedzę i ryczę jak dziecko....
Stary 2012-03-14, 19:21   #3870
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez a u d r e y Pokaż wiadomość
Wróciłam. Wściekła zmartwiona, rozczarowana, bezsilna... ale po kolei.
Kupiliśmy piękną mozaikę w Leroi Merlin której jeszcze nie wydali na sklep, leżały kartony z dostawą i rzuciło nam się w oczy, zaglądnęliśmy do pudełka i . Kupiliśmy bez zastanowienia.
W kościele TŻta dostaliśmy akt chrztu- co łaska.. dał TŻt 20 zł. Ksiądz nie najbiedniejszy bo na ręku dzierżył zegarek tissota za 4 koła kiedyś TŻt go oglądał stąd kojarzę cenę.
No a później pojechaliśmy do kościoła w którym miał być ślub a tam wszystko poszło niezgodnie z planem. Szczegóły na poczcie, ale generalnie nie będziemy miec ślubu tam gdzie chcieliśmy przez co siedzę i ryczę jak dziecko....
Ja nie mam poczty ale przytulam Cie mocno

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości