|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :)
Mam do Was jeszcze taką sprawę. Mój lekarz dał mi skierowanie na wykonanie badania antygen HBs. I gdzie nie pójdę to robią tylko badanie, że ujemny/dodatni i tyle. A on chciał, żeby były przeciwciała. Już 2 razy mi to tłumaczył i już 2 razy robiłam badanie. Tłumaczyłam tym babkom w laboratorium i mówią, że antygen to antygen a nie przeciwciała. Możecie zerknąć do Was w wyniki badań jak to jest z tym Wirusem zapalenia wątroby typu B. Bo ja już zgłupiałam. Może to badanie jakoś inaczej się nazywa. Nie wiem już sama. W każdym laboratorium się dogadać nie umiem i mnie nerwy ponoszą. Wkońcu nie będę miała gdzie badań robić... do Kielc będę zapitalać
Bartosz 13.09.2012 Edytowane przez anusiaaniaanusia Czas edycji: 2012-03-15 o 15:01 |
|
|
|
#2582 |
|
Zakorzenienie
|
Calineczko, mocno trzymam kciuki za Twojego dzidziusia.
Trzeba byc dobrej myśli. |
|
|
|
#2583 |
|
Rozeznanie
|
Ahaa...
|
#2584 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczynki z mamusiowego mają szansę na spotkanko - fajnie Wam ))
|
#2585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jaki masz wynik? Dodatki czy ujemny? |
|
|
|
|
#2586 |
|
Raczkowanie
|
Cześć babeczki
![]() Rano byłam na badaniach, później w urzędzie pracy, wróciłam do domu, wyprasowałam całą górę prania, zrobiłam na obiad pizzę, zeżarłam spory jej kawał, a teraz leżę w łózku i już dziś nic nie robię ![]() Calineczka witamy w naszym gronie trzymam mocno kciuki za ciebie i dzidziusia, mam nadzieję że wszystko będzie dobrze
|
|
|
|
#2587 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Calineczko bardzo Ci współczuje problemu. Mam nadzieję, że dzidzia silna i poradzi sobie. Aż mi łzy do oczu napłynęły. Ja wierzę, że będzie dobrze
|
|
#2588 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie zaliczyłam przytulankę z klozecikiem - co to miało być ???
|
#2589 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2590 |
|
Zakorzenienie
|
Biszkopcik upieczony,jutro będzie robiony torcik
.Kremy do tortów kupuje gotowew torebkach,a jakos inaczej też sie robi ? Zrobiłam galaretki do ozdoby i zobaczymy co jutro mi wyjdzie z tego .A na obiadek miałam bigos z ziemniaczkami .Słoneczko u mnie też wyszło,na dworku cieplutko,a na jutro zapowiadali słońce i 17 stopni ![]() ![]() .Calineczka witaj |
|
|
|
#2591 |
|
Konto usunięte
|
Kurna ale mam dzisiaj dzień.Byłam sobie załatwić pare spraw na miescie i wstąpiłam do mojej babci,poszłam siku a tam JAKAS KURNA BRAZOWA WYDZIELINA
![]() To się wkurzyłam,zestresowałam i dzwonie do gina,położna kazała od razu przyjechac,przyjechałąm,z badał mnie tam w srodku,wszystko ok,usg wszystko ok.Dzidek spi,ssie kciuka,ma matke w pupce,serucho bije,nic sie nie odkleja,szyjka dluga i zamknieta.W koncu wziął mi wymaz z pochwy i najprawdopodobniej to jakas infekcja wiec globulki zapisał ale sie kurna zestresowałą.Osiwieje do września.Chyba powinnam sie na jakas relaksoterarapie zapisac czy co.Chce juz wrzesień albo chociaz sierpień. Anusia ja jeszcze nie miałam tego badania robionego.Miałam tylko przeciwciała do grupy krwi ale to co innego W ogóle to chyba na jakiś czas troche odpoczne od internetu bo za dużo tych jakiś problemów z ciąża a jak sie człowiek tego naczyta to pozniej schizuje,wiec jak by mnie nie było jakiś czas to znaczy że się chciałam wyciszyć |
|
|
|
#2592 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2593 | |
|
Zadomowienie
|
O nie... ja sobie takich odmian nie życzę.
---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2594 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzięki, ale coś słabo w to wierzę... Edytowane przez m_moni Czas edycji: 2012-03-15 o 16:34 |
|
|
|
|
#2595 |
|
Rozeznanie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;32943790]Kurna ale mam dzisiaj dzień.Byłam sobie załatwić pare spraw na miescie i wstąpiłam do mojej babci,poszłam siku a tam JAKAS KURNA BRAZOWA WYDZIELINA
![]() To się wkurzyłam,zestresowałam i dzwonie do gina,położna kazała od razu przyjechac,przyjechałąm,z badał mnie tam w srodku,wszystko ok,usg wszystko ok.Dzidek spi,ssie kciuka,ma matke w pupce,serucho bije,nic sie nie odkleja,szyjka dluga i zamknieta.W koncu wziął mi wymaz z pochwy i najprawdopodobniej to jakas infekcja wiec globulki zapisał ale sie kurna zestresowałą.Osiwieje do września.Chyba powinnam sie na jakas relaksoterarapie zapisac czy co.Chce juz wrzesień albo chociaz sierpień. Anusia ja jeszcze nie miałam tego badania robionego.Miałam tylko przeciwciała do grupy krwi ale to co innego W ogóle to chyba na jakiś czas troche odpoczne od internetu bo za dużo tych jakiś problemów z ciąża a jak sie człowiek tego naczyta to pozniej schizuje,wiec jak by mnie nie było jakiś czas to znaczy że się chciałam wyciszyć[/QUOTE] Napeno wszystko będzie dobrze, w ciąży nie da rady nie schizować. Ja też schizuje. Trzymaj się i lecz się tymi globułkami Już doszłam z tym badaniem. Najgorzej że je wymazałam w złości długopisem a ono było dobre, babe opierdzieliłam. Szok normalnie, ja to muszę się pozbierać, bo coś ze mną jest nie tak
|
#2596 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a zaskoczyć Cię? pewnie że tak u mnie też ma być tak cieplutko oj ma i już! [1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;32943790]Kurna ale mam dzisiaj dzień.Byłam sobie załatwić pare spraw na miescie i wstąpiłam do mojej babci,poszłam siku a tam JAKAS KURNA BRAZOWA WYDZIELINA ![]() To się wkurzyłam,zestresowałam i dzwonie do gina,położna kazała od razu przyjechac,przyjechałąm,z badał mnie tam w srodku,wszystko ok,usg wszystko ok.Dzidek spi,ssie kciuka,ma matke w pupce,serucho bije,nic sie nie odkleja,szyjka dluga i zamknieta.W koncu wziął mi wymaz z pochwy i najprawdopodobniej to jakas infekcja wiec globulki zapisał ale sie kurna zestresowałą.Osiwieje do września.Chyba powinnam sie na jakas relaksoterarapie zapisac czy co.Chce juz wrzesień albo chociaz sierpień. Anusia ja jeszcze nie miałam tego badania robionego.Miałam tylko przeciwciała do grupy krwi ale to co innego W ogóle to chyba na jakiś czas troche odpoczne od internetu bo za dużo tych jakiś problemów z ciąża a jak sie człowiek tego naczyta to pozniej schizuje,wiec jak by mnie nie było jakiś czas to znaczy że się chciałam wyciszyć[/QUOTE] Kochana spokojnie, odpocznij sobie i będzie dobrze, tez tak mam że się naczytam a później się martwię ... np wczoraj sobie pomyślałam, że ja już nie mam objawów ... no i się doczekałam ... ![]() Cytat:
![]() ja też nie i Wam też nie ....
|
|
#2597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2598 |
|
Konto usunięte
|
Anusia dziękuje kochana
Konczita ja sobie też wczoraj zaczełam wmawiać że nie mam objawów,i dzidek mnie nie łaskotał jak ostatnio ale gin mi powiedział że dzidek robi co chce a nie to co ja bym chciała i chcocibym go prosiła i błągała i smyrała to on bedzie robił to co jemu się podoba Jakie to fajne,takie młode te dzidki i małe i już takie mądre.W ogóle doktorek mi powiedział że mój dzidek w 3d wygląda jak mistrz joda |
|
|
|
#2599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2600 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
jak to miło wyjść z domu, ubrać się ładnie, pomalować i wyglądać jak człowiek
spotkania z przyjaciółki bezcenne![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja na kolejne usg idę dopiero za 6 tygodni i nie wiem, jak wytrzymam... Tyle czasu... do tej pory chodziłam co 2 tygodnie... nie wytrzymam jak nic Cytat:
![]() Cytat:
szkoda, że po porodzie będzie powtórka do stanu sprzed bejbikaCytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2601 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I o co chodziło z tymi wynikami??? |
|
|
|
|
#2602 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;32945048]Anusia dziękuje kochana
Konczita ja sobie też wczoraj zaczełam wmawiać że nie mam objawów,i dzidek mnie nie łaskotał jak ostatnio ale gin mi powiedział że dzidek robi co chce a nie to co ja bym chciała i chcocibym go prosiła i błągała i smyrała to on bedzie robił to co jemu się podoba Jakie to fajne,takie młode te dzidki i małe i już takie mądre.W ogóle doktorek mi powiedział że mój dzidek w 3d wygląda jak mistrz joda Właśnie jest jak gin mówi a my sobie wkręcamy nie wiadomo co trzeba nabrać dystansu do wkrętów ... tylko jak to zrobić?? Cytat:
|
|
#2603 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Konczita;32944610]
a zaskoczyć Cię? pewnie że tak u mnie też ma być tak cieplutko oj ma i już! a to nie wiedziałam . znaczy się jutro będzie .Mąż poszedł do pracy,ale od poniedziałku ma dwa tyg urlopu |
|
|
|
#2604 |
|
Przyczajenie
|
dziękuję za wszystkie miłe słowa i wsparcie
ciesze, że się odezwałam bo dzięki temu widzę, że moja sytuacja nie jest taka odosobniona i jest nadzieja ![]() chociaż mój przypadek chyba jednak jest trochę bardziej skomplikowany, nie wiem co pan dr miał na myśli mówiąc, że ciąża podzieliła się w bardzo nietypowy sposób, byłam w takim szoku, że nie zapytałam, a i on nie tłumaczył tylko od razu przeszedł do tłumaczenia co może mnie czekać kazał mi zawsze nosić przy sobie zdjęcie z usg, bo w przypadku gdyby coś się wydarzyło muszę koniecznie pokazać je w szpitalu , jak to powiedział muszę mieć dowód bo jest to tak dziwna sprawa, że na słowo mi nie uwierzą (jak się domyślam, zarodek jest tak umiejscowiony , że go nie widać na pierwszy rzut oka, dlatego też pierwsza dr go nie widziała) zastanawiam się tylko co w sytuacji jeśli martwy zarodek jednak sam się nie usunie co mnie wtedy czeka?
Edytowane przez Caalineczka Czas edycji: 2012-03-15 o 17:51 |
|
|
|
#2605 |
|
Zadomowienie
|
Co do stanu włosów to tak jak i w poprzedniej ciązy poprawiły się bardzooo i ciesze się bo jestem 3 miesiące od zdjęcia przedłużanych włosów (na keratyne) mieli w salonie za słaby płyn który nie rozpuszczał i wyrwali mi połowe moich włosów :P
A teraz rosną jak gupie i są mocniejsze, nawet wczorajsza trwała im nie zaszkodziła ![]() i paznokcie też jak kamień, szkoda że po ciąży wszystko poleci..
|
#2606 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dostałaś jakieś leki ? Dziewczyny dzieki za wszystkie odpowiedzi dotyczace włosków ![]() U mnie na szczescie wypadania nie ma ale juz wiem z e po ciazy bedzie, za kazdym razem mam tak ze garsciami wyciągam az plakac sie chce. Ale tak juz mam. Moze sie zdecdyduje na jakis zabieg polepszajacy kondycje a co mi tam
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka Edytowane przez Enigmama Czas edycji: 2012-03-15 o 18:07 |
|
|
|
|
#2607 |
|
Rozeznanie
|
na jednym napisylali tylko ilość przeciwciał, na drugim napisali że ujemny i o to chodziło. ale mnie to się wszystko wymieszało, że ... szkoda gadać. Nie powinnam w ogóle w wyniki zaglądać bo nie mam o tym pojęcia.
|
#2608 |
|
Zadomowienie
|
Witam Dziewczyny!
Nareszcie cieplej się robi a takiej dobrej jak dzisiaj to już dawno nie jadłam. Niedawno się przeprowadziliśmy, więc dopiero obczajamy okoliczne knajpki i akurat tej dzisiejszej będziemy na pewno fanami, bo pizzunia mniamuśna była!!!---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ---------- Calineczka witamy w naszym gronie i trzymam kciuki, żebyś została z nami aż do szczęśliwego rozwiązania! |
|
|
|
#2609 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
Calineczko Twoja historia jest bardzo przejmująca. Będe trzymała kciuki, aby wszystko dobrze się skończyło i abyś niuedługo cieszyła się zdrowym słodkim bobasem. Anusia antygen Hbs to fragment wirusa i jak jest ujemny to znaczy, że nie byłaś chora. Natomiast jeśli lekarz chce poziom przeciwciał po szczepieniu to musi dać skierowanie na przeciwciała anty - Hbs
|
#2610 |
|
Przyczajenie
|
witam, a u nas cieplutko i wczoraj sie smialam, ze nwet was nie czytajac wiem co piszecie bo w dzien sie do fryzjera umowilam na wtorek a tu czytam ze wszyscy fryzury zmieniaja
![]() a moje wlosy sie zrobily bardziej sztywne i twarde - podobnie jak paznokcie i pieknie lsnia ![]() caalineczko - wielu sił Ci zycze i powodzenia dla kruszyny milego wieczoru ! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:24.

Trzeba byc dobrej myśli. 
dziewczynki z mamusiowego mają szansę na spotkanko - fajnie Wam
)) 

właśnie zaliczyłam przytulankę z klozecikiem - co to miało być ???

.
? Zrobiłam galaretki do ozdoby i zobaczymy co jutro mi wyjdzie z tego

i frytki zjadłam i pączka