|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VI cz. naszego wątku? | |||
Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
20 | 33,90% |
Duże brzuszki wszystkie mamy, na porody już czekamy. |
5 | 8,47% |
Od jesieni już plotkujemy, pierwszych maluchów wyczekujemy. |
0 | 0% |
Wiosna wreszcie za oknami, czas na spotkania z maluchami. |
6 | 10,17% |
Wyprawki powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
1 | 1,69% |
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
6 | 10,17% |
Wyprawki prawie gotowe - obstawiamy terminy porodowe. |
7 | 11,86% |
Wyprawki kompletujemy, niezmiennie plotkujemy. |
1 | 1,69% |
Wyprawki kompletujemy, pierwszych porodów wyczekujemy! |
13 | 22,03% |
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2251 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012
juz wrocilam, myslalam ze usne za kierownica... ale juz po obiedzie (resztka pizzy z wczoraj) i nabieram sil.
zapomnialam kupic baterii ... znowu... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2252 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012
ja z palca nie lubię
![]() wolę z żyły ![]()
#2253 |
Zadomowienie
|
do SR chodzę na brochów na 17.00 i ze względu na brak zaświadczenia grupa B
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2254 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Gaabbi duzy ten domek. ja chcialabym max 110m bez piwnic ale z garazem i najlepiej parterowym ale moj maz chcialby zas z poddaszem uzytkowym 8ewus8 budujecie dom w kilka miesiecy??? taki z cegly? czy z blokow kermazytowych? oj zazdroszcze wam.... my nawet dzialki nie mamy i coraz czesciej sie zastanawiam czy takie golodupce jak my damy sobie z takim przedsiewzieciem rade... ![]() my nawet mieszkanie w bloku 30-letnim na kredyt mamy a co dopiero marzyc o domku ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2255 |
Rozeznanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32942114]Oby, dzięki
![]() ![]() ![]() raz z palca, i trzy razy kłóli w tym raz do morofologii, moja ręka wyglądała tragicznie |
![]() ![]() |
![]() |
#2256 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2257 |
Rozeznanie
|
kurczę mnie nie przyjęli na brochów, bo mam zły termin porodu. no ale to nic.
alfa to ładnie ta Twoja koleżanka pozwiedzała. Znam też okoli piastowskiej i kruczej ![]() kapukat ja to tak całe życie wstaję więc dla mnie to luz ![]() Kurczę właśnie wypiłam soczek owocowo-warzywny wlasnej roboty sprzed 3 dni i chyba nie do końca był świeży, bo mi coś na żołądku teraz siedzi ![]()
#2258 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2259 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2260 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2261 | |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32941578]Hej. Byłam rano na glukozie.... Masakra :/
Tzn. samo badanie OK, ale zaraz po nim nie byłam zbyt głodna i zanim przyjechałam do domu i zrobiłam sobie śniadanie, to zrobiło mi się ciemno przed oczami, nagle byłam spocona jakbym przebiegła maraton.... Zjadłam 2 bułki, Snickersa i dużą paczkę chrupków Monster.... I potem mnie zmorzył sen... Teraz jest już lepiej, ale trochę się wystraszyłam...[/QUOTE] Cytat:
"Są zdrowe:
"Są praktyczne:
pewnie tak ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2262 |
Zadomowienie
|
ja kupie pampersy albo inne jednorazówki bo prania mi wystarczy jak niunka zacznie ulewac a co dopiero pranie pieluszek
|
![]() ![]() |
![]() |
#2263 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2264 |
Zadomowienie
|
moniczka1302 my na zimę 2013 mamy zamiar się wprowadzić.
Budujemy z bloków, ale nie powiem Ci jakie to konkretnie, bo u nas takimi rzeczami zajmuje się teść. Ekipa powiedziała, ze 3 miesiące w stanie surowym zamkniętym. Teściowi budowali w zeszłym roku taką dobudówkę do budynku, gdzie prowadzi działalność, ale była ona o wiele większa od domu, który my chcemy, bo jeszcze na starym budynku było budowanych 8 pokoi, które będą wynajmowane pod gabinety lekarskie i jak weszli w czerwcu to w połowie listopada skończyli włącznie z elewacją. siostrze mojego męża też oni budowali dom, więc wiemy już jak to wygląda w ich wykonaniu. My na szczęście działkę mieliśmy, bo dziadek męża przepisał mu jakieś 2 lata temu. |
![]() ![]() |
![]() |
#2265 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2266 |
Zadomowienie
|
ewus skąd masz taka ekipę, bo sprawdzona ekipa to podobno 70% sukcesu na budowie a my kiedys w koncu się wybudujemy jak w koncu z działką dojdziemy do ładu
|
![]() ![]() |
![]() |
#2267 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() taki tradycyjny to chyba musi byc sezonowany, nie? minus - chyba sie nie da rozbudowac w boki ale plusem jest to ze sa oszczedne i cieple taki co mi sie podobal - parterowy (ponad 90m) to koszt w stanie deweloperskim 260tys netto +8%vat ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- moze szpatulka?? zdzierac?? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2268 |
Wtajemniczenie
|
Wróciłam, ależ bolą mnie plecy, okropnie.
Perse bacik słusznie zadany, miałaś zabrać śniadanie ze sobą. Kism już się chwalę ![]() ![]() Nie kupiliśmy w sklepie z linku!! To tak tylko dla zdjęcia. Znalazła lepsze zdjęcie http://www.sklepbobas.pl/?cc=&cp=2709
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" Edytowane przez stokroteczka777 Czas edycji: 2012-03-15 o 14:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#2269 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja jestem z centralnej Polski, więc nie sądzę żeby na Wrocław czy okolice się skusili, bo każdy ma tu swój dom i raczej mają zleceń, bo nas już sobie rezerwowali ze 2 lata wcześniej. moniczka1302 co to sezonowany? Powiem Wam, ze ja to kompletnie się póki co budową nie interesuję, papiery załatwiał mąż, ekipy teść, ogrodzenie robił mój tata, ja się wezmę za urządzanie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2270 |
Konto usunięte
|
Jeśli chodzi o ogrzewanie w mieszkaniu, to my też mamy gazowe.
Rok męczyliśmy się (dosłownie) z węglowym centralnym (ale uwaga taka: my mieliśmy też felerny piec). Wyglądało to tak: przychodziliśmy z pracy ok. 19, mąż musiał rozpalać w tym dziadostwie, a potem co 20-30 minut mieszać, ok. 23 wygaszaliśmy, o 8 rano mieliśmy 15 stopni, przy czym w łazience nie było kaloryfera, więc było może 12. Pełno brudu, firanki już nie wspomnę jak wyglądały, no dla mnie masakra. Gazowe wprawdzie trochę bije po kieszeni (najgorszy był 1. raz, kiedy mieliśmy jeszcze starą taryfę i musieliśmy dużo dopłacać, teraz nam zmienili taryfę i mam nadzieję, że będzie lepiej), ale wygoda jest nieporównywalna. I wiem, że może wyjdę na księżniczkę, bo wielu ludzi się tak chowało, ale nie wyobrażam sobie mieć małego dziecka i węgla. Raz, że tego pieca naprawdę trzeba było pilnować co 20-30 minut, bo inaczej wygasał i d*^a zbita, a dwa - jak dzidzia zacznie łazić po mieszkaniu, to nie wyobrażam sobie zbliżenia z ... właśnie, jak to się nazywa, na Śląsku: korkastlą... przepraszam, brakuje mi słowa, to takie metalowe, w czym się trzyma węgiel (i nie jest to wiaderko, tylko takie podłużne prostokątne ![]() Obecnie mamy dwufunkcyjny kocioł Vaillant, ogrzewa nam mieszkanie i wodę, my regulujemy kiedy i do jakiej temperatury. Co śmieszne, ja 20 lat mieszkałam w bloku z centralnym i nie miałam pojęcia, że ludzie mogą nie mieć centralnego w mieszkaniu!! Dopiero jak zamieszkałam z TŻem, to się przekonaliśmy. No ale cóż, tak człowiek uczy się życia. Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2012-03-15 o 14:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#2271 |
Zadomowienie
|
zmykam dziewuszki z pracy bo już padam a w domku czeka na mnie tyle rzeczy do zrobienia w tym legnięcie na łóżko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2272 | |
Rozeznanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32942114]Oby, dzięki
![]() ![]() ![]() Mi 2 razy z żyły w zagięciu ręki, czyli tak "standardowo" jak do morfologii np. Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32943283]Jeśli chodzi o ogrzewanie w mieszkaniu, to my też mamy gazowe. Rok męczyliśmy się (dosłownie) z węglowym centralnym (ale uwaga taka: my mieliśmy też felerny piec). Wyglądało to tak: przychodziliśmy z pracy ok. 19, mąż musiał rozpalać w tym dziadostwie, a potem co 20-30 minut mieszać, ok. 23 wygaszaliśmy, o 8 rano mieliśmy 15 stopni, przy czym w łazience nie było kaloryfera, więc było może 12. Pełno brudu, firanki już nie wspomnę jak wyglądały, no dla mnie masakra. Gazowe wprawdzie trochę bije po kieszeni (najgorszy był 1. raz, kiedy mieliśmy jeszcze starą taryfę i musieliśmy dużo dopłacać, teraz nam zmienili taryfę i mam nadzieję, że będzie lepiej), ale wygoda jest nieporównywalna. I wiem, że może wyjdę na księżniczkę, bo wielu ludzi się tak chowało, ale nie wyobrażam sobie mieć małego dziecka i węgla. Raz, że tego pieca naprawdę trzeba było pilnować co 20-30 minut, bo inaczej wygasał i d*^a zbita, a dwa - jak dzidzia zacznie łazić po mieszkaniu, to nie wyobrażam sobie zbliżenia z ... właśnie, jak to się nazywa, na Śląsku: korkastlą... przepraszam, brakuje mi słowa, to takie metalowe, w czym się trzyma węgiel (i nie jest to wiaderko, tylko takie podłużne prostokątne ![]() Obecnie mamy dwufunkcyjny kocioł Vaillant, ogrzewa nam mieszkanie i wodę, my regulujemy kiedy i do jakiej temperatury. Co śmieszne, ja 20 lat mieszkałam w bloku z centralnym i nie miałam pojęcia, że ludzie mogą nie mieć centralnego w mieszkaniu!! Dopiero jak zamieszkałam z TŻem, to się przekonaliśmy. No ale cóż, tak człowiek uczy się życia.[/QUOTE] Hehe ja też w takim razie jestem księżniczką, bo nie wyobrażam sobie palenia w piecu ![]()
![]() |
#2273 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2274 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2275 |
Konto usunięte
|
Ja o domku nigdy nie marzyłam, niestety to nie na nasze finanse. Za to zawsze chciałam mieć dwupiętrowe mieszkanie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2276 |
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32943283]Jeśli chodzi o ogrzewanie w mieszkaniu, to my też mamy gazowe.
Rok męczyliśmy się (dosłownie) z węglowym centralnym (ale uwaga taka: my mieliśmy też felerny piec). Wyglądało to tak: przychodziliśmy z pracy ok. 19, mąż musiał rozpalać w tym dziadostwie, a potem co 20-30 minut mieszać, ok. 23 wygaszaliśmy, o 8 rano mieliśmy 15 stopni, przy czym w łazience nie było kaloryfera, więc było może 12. Pełno brudu, firanki już nie wspomnę jak wyglądały, no dla mnie masakra. Gazowe wprawdzie trochę bije po kieszeni (najgorszy był 1. raz, kiedy mieliśmy jeszcze starą taryfę i musieliśmy dużo dopłacać, teraz nam zmienili taryfę i mam nadzieję, że będzie lepiej), ale wygoda jest nieporównywalna. I wiem, że może wyjdę na księżniczkę, bo wielu ludzi się tak chowało, ale nie wyobrażam sobie mieć małego dziecka i węgla. Raz, że tego pieca naprawdę trzeba było pilnować co 20-30 minut, bo inaczej wygasał i d*^a zbita, a dwa - jak dzidzia zacznie łazić po mieszkaniu, to nie wyobrażam sobie zbliżenia z ... właśnie, jak to się nazywa, na Śląsku: korkastlą... przepraszam, brakuje mi słowa, to takie metalowe, w czym się trzyma węgiel (i nie jest to wiaderko, tylko takie podłużne prostokątne ![]() Obecnie mamy dwufunkcyjny kocioł Vaillant, ogrzewa nam mieszkanie i wodę, my regulujemy kiedy i do jakiej temperatury. Co śmieszne, ja 20 lat mieszkałam w bloku z centralnym i nie miałam pojęcia, że ludzie mogą nie mieć centralnego w mieszkaniu!! Dopiero jak zamieszkałam z TŻem, to się przekonaliśmy. No ale cóż, tak człowiek uczy się życia.[/QUOTE] ło matko, nie chcialabym zapylac z weglem.... a powiedz mi, jak duze masz te mieszkanko i ile mniej wiecej wychodzi za te ogrzewanie w sezonie na miesiac/dwa? nie wiem jak macie rozliczenia... bo my wlasnie jak sie zdecydujemy wynajmowac to tam tez jest piec dwufunkcyjny gazowy i mieszkanie ok. 60m i troszke sie obawiamy tego gazu - nie chcemy isc z torbami ![]() sliwenka np. odradza aha juz widze - 50m - a jak kosztowo to wyglada? |
![]() ![]() |
![]() |
#2277 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2278 |
Zakorzenienie
|
Maltan to koszt ok 15-17 zl, tubka spora
stokroteczka, wozek naprawde ladniutki! moje tsh od miesiaca niezmienne, dostalam recepte na 2 mce, do porodu juz mam sie nie stawiac na wizytach, dopiero po porodzie jak dojde do siebie ![]() posiedzialam ponad 2 h w kolejce takze spadam jesc obiad bo umieram z glodu! ![]()
#2279 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
clauudik fajny domek, rozmieszczenie pomieszczeń ma takie, jak lubię, chociaż rzeczywiście, te pokoiki na górze bardzo małe, 7m2 powierzchni uzytkowej to bardzo mało, będziecie musieli te skosy jakoś fajnie wykorzystać, szafy wnękowe czy coś w tym stylu. No i plus, ze dach dwuspadowy, więc koszta mniejsze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2280 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Jednak dla mnie taki piec to jest super wygoda, o ile w bloku nie ma CO, to to dla mnie jedyne wyjście (rozważaliśmy też ogrzewanie elektryczne, ale jednak gazowe wyszłoby nas taniej). I nie mam "otwartego" gazu, tak jak wcześniej miałam taki piecyk Junkers nad wanną, to też trochę niebezpieczny sprzęt. Ja mam piec w kuchni (bo mam bardzo dużą kuchnię i maleńką łazienkę), więc mam jeden komin, a teściowa (podobny metraż) ma piec w łazience i ma dwa kominy, tak jakby jeden w drugim, ale to się niczym nie różni w praktyce, tzn. dla użytkownika nie ma żadnej różnicy. Ja mam tylko w kuchni tę kratkę pod oknem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:31.