|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VI cz. naszego wątku? | |||
Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
20 | 33,90% |
Duże brzuszki wszystkie mamy, na porody już czekamy. |
5 | 8,47% |
Od jesieni już plotkujemy, pierwszych maluchów wyczekujemy. |
0 | 0% |
Wiosna wreszcie za oknami, czas na spotkania z maluchami. |
6 | 10,17% |
Wyprawki powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
1 | 1,69% |
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
6 | 10,17% |
Wyprawki prawie gotowe - obstawiamy terminy porodowe. |
7 | 11,86% |
Wyprawki kompletujemy, niezmiennie plotkujemy. |
1 | 1,69% |
Wyprawki kompletujemy, pierwszych porodów wyczekujemy! |
13 | 22,03% |
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2221 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012
Byłam z młodym na placu zabaw i w sklepie i słuchajcie myslałam że nie wejdę do góry.Porażka,coraz gorzej ze mną.Brzuch ciągnie na dół,ciężko mi,nie mogę oddychać taki flak ze mnie ostatnio
![]() ![]() Będe miała meżusia co prawda tylko na noc ale zawsze coś,przejeżdza akurat koło domu a ma czas więc dzisiaj śpi z nami ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- agatka661 myslę że jakoś przeżyje bez tego zdjęcia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2222 |
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012
My na początku tez tak chcieliśmy, potem znaleźliśmy projekt, który chcieliśmy trochę pozmianiać, kilka zmian było istotnych tzn. nie były to jakies ścianki działowe tylko poważniejsze sprawy, ale jak normalnike projekt kosztował załóżmy 2700zł to jakby nam wprowadzili te zmiany to zażyczyło sobie biuro projektowe prawie 6 tys za sam projekt. Po tym fakcie zaczęliśmy rozglądac się za gotowym no i taki znaleźliśmy. Zmiany też wprowadzamy, ale nie są duże, nie zaburzają konstrukcji, więc są w cenie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2223 |
Wtajemniczenie
|
My póki co liczymy się z takimi kosztami za projekt. Wiem, że gotowy jest dużo tańszy. Jak przyjdzie co do czego, to zobaczymy co zrobimy. Na razie jesteśmy za projektem indywidualnym
![]() A możesz mi napisać jaki dom macie? Parterowy, czy piętrowy? |
![]() ![]() |
![]() |
#2224 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cicho ! ![]() Dziewczyny co myślicie o zrobieniu oliwki dla dziecka ![]() http://www.tatento.pl/tatento-radzi....=25&article=98 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2225 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
napisz mi jeszcze jaki domek ile metrów to jak przyjdzie z pracy to zapytam go ![]()
![]() |
#2226 |
Wtajemniczenie
|
Domek będzie miał od 130 do 200m2 (łącznie z podpiwniczeniem).
Byłabym wdzięczna za każdą podpowiedź ![]() Na razie nastawiamy się na pompę ciepła. |
![]() ![]() |
![]() |
#2227 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Więc po takiej wizycie znów szukaliśmy projektu przez kolejne miesiące ![]() Wybraliśmy domek z poddaszem, z podwójnym garażem, myślę, że jak zrobimy fajną elewację to będzie ładnie wyglądał. No ale w całości zobaczymy go dopiero koło jesieni tzn. ekipa wchodzi pod koniec maja i termin podali 3 miesiące z oknami i dachem. Narazie pozałatwialiśmy wszystkie formalności (od listopada) i jestem zszokowana, ze na działce jeszcze nic nie stoi a my już mamy w kieszeni mniej 11 tys za same papiery ![]() no a niby 3% pacjentek ma ten problem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2228 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() trochę mnie martwi brak kopniaków od wczoraj...tzn jakieś smyrnięcia wieczorem i rano były ale nie tak jak 3 dni demu...wtedy Mała dała mi popalić... oj rozleniwiła się troszkę - nawet krówka nie zadziałała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2229 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
to koniecznie wykorzystaj ![]() co do ogrzewania - teraz mieszkam w domu ogrzewanym gazem, wcześniej w olejowym, a moi rodzice mają węgiel - zatem gaz w ogóle nie jest porównywalny, zimno i nie da się ogrzać, nawet jak chodzi cały czas... olejowe, stanowczo lepsze, ale najlepsze jednak jest ogrzewanie na węgiel - temperatura w domu jest o wiele wyższa przy takim samym paleniu, a przynajmniej przy takich samych rachunkach... ![]() ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- [ Cytat:
wiem co czujesz - jak mnie Adaś nie kopie to też dostaję nerwicy, a zdarza mu się być cicho przez dwa trzy dni... ja siwieję, a on ma przy tym dobrą zabawę ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2230 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Gaabi no to ładny metraż, super. kapukat ja juz jak się okręcam to tak delikatnie, bo mnie cały dół ciągnie.
![]() |
#2231 |
Zakorzenienie
|
za to ja jak jakiś waleń
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2232 | ||||||
Zadomowienie
|
ba!
![]() kiedyś coś takiego było na demotywatorach: Moda na sukces- odc. XXXXXXX - Ridge dowiaduje się, że jego ojciec jest jego synem ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja też czekam na kwiecień. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Co do stóp to ostatnio zauważyłam, że chyba są trochę szersze ale też jeszcze nie mierzyłam żadnych letnich butów. Też lubię tę kołysankę ![]() Cytat:
![]() ![]() Tak a najlepsze jest to, że parę lat temu jak pamiętam to miał już siwe włosy, a teraz ma czarne ![]() Cytat:
![]() Chyba wyjdę na miasto, może coś upoluję... |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2233 |
Wtajemniczenie
|
Ja już bastuję w temacie ogrzewania.
Nadal uważam tak jak na początku rozmowy ![]() Miałam myć okno, poodkurzać, ale słoneczko zaszło i chęci odeszły ![]() Czytam o tych pieluszkach wielorazowych i wiem coraz mniej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2234 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj zaczynamy 34 tc. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2236 | |||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- A w ogóle to dzień dobry! Gdzie ja mam głowę ![]()
![]() |
#2237 |
Wtajemniczenie
|
Linków dot. pompy ciepła nie mam. Moją skarbnicą wiedzy jest mój Tata, który od dwóch lat jest użytkownikiem ów pompy
![]() ![]() Muszę iść z piesem na spacer, a słońca brak i jakoś tak zimno mi się zrobiło ![]() ![]() A gdzie jest Perse??? Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-03-15 o 13:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#2238 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mieszkałam już na pl. grunwaldzkim, przy mostach warszawskich i w 3 mieszkaniach z 3 róznych stron (bliżej lub dalej) w koło kościółka na kruczej ![]() koleżanka za to (wciąż na wynajmie poszukuje idealnego za dobrą cenę) 9 raz się własnie przeprowadziła, ale za to jak wrocław zna ![]() ![]()
![]() |
#2239 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2240 |
Konto usunięte
|
Hej. Byłam rano na glukozie.... Masakra :/
Tzn. samo badanie OK, ale zaraz po nim nie byłam zbyt głodna i zanim przyjechałam do domu i zrobiłam sobie śniadanie, to zrobiło mi się ciemno przed oczami, nagle byłam spocona jakbym przebiegła maraton.... Zjadłam 2 bułki, Snickersa i dużą paczkę chrupków Monster.... I potem mnie zmorzył sen... Teraz jest już lepiej, ale trochę się wystraszyłam... |
![]() ![]() |
![]() |
#2241 | |
Rozeznanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32941578]Hej. Byłam rano na glukozie.... Masakra :/
Tzn. samo badanie OK, ale zaraz po nim nie byłam zbyt głodna i zanim przyjechałam do domu i zrobiłam sobie śniadanie, to zrobiło mi się ciemno przed oczami, nagle byłam spocona jakbym przebiegła maraton.... Zjadłam 2 bułki, Snickersa i dużą paczkę chrupków Monster.... I potem mnie zmorzył sen... Teraz jest już lepiej, ale trochę się wystraszyłam...[/QUOTE] A co mówiłyśmy o zabraniu śniadania ze sobą ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2242 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
a dziś ze 3x zamieszałam cebulkę na patelni zanim się zorientowałam, że nie załączyłam gazu ![]() ![]() dzidziuś kopie coraz wyżej ale żeby na moją głowę te walnięcia tak działały.. oj zaskoczona jestem ![]() ![]() ![]() wiosna przyszła mam ochotę robić porządki, usiądę - przejdzie mi... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2243 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2244 |
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32941578]Hej. Byłam rano na glukozie.... Masakra :/
Tzn. samo badanie OK, ale zaraz po nim nie byłam zbyt głodna i zanim przyjechałam do domu i zrobiłam sobie śniadanie, to zrobiło mi się ciemno przed oczami, nagle byłam spocona jakbym przebiegła maraton.... Zjadłam 2 bułki, Snickersa i dużą paczkę chrupków Monster.... I potem mnie zmorzył sen... Teraz jest już lepiej, ale trochę się wystraszyłam...[/QUOTE] No, dobrze, że już dobrze ![]() Następnym razem słuchaj koleżanek z forum ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2245 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A w ogóle ostatnio usłyszałam od koleżanki żeby jeszcze w ciąży smarować sobie sutki kremem nivea tym tłustym - dobre nawilży to przy karmieniu nie powinno być ran i będą elastyczniejsze - mam zamiar wypróbować ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2246 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A jeszcze do laboratorium niezła kolejka, jakieś 10 minut stałam na dworze w ogonku ![]() Glukoza według mnie do wypicia, chyba mi wyjdzie cukrzyca, skoro dla mnie to nie było takie złe, ot słodziutkie bardzo, ale do wypicia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2247 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32941962]
Glukoza według mnie do wypicia, chyba mi wyjdzie cukrzyca, skoro dla mnie to nie było takie złe, ot słodziutkie bardzo, ale do wypicia ![]() Dla mnie glukoza tez nie była az taka zła, na poczatku nawet mi smakowala. Cukrzyca mi nie wyszła, wiec moze i Tobie tez nie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2248 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2249 | |||
Wtajemniczenie
|
cześć
![]() Chciałam sie pochwalić, że zaczęłam pakować torbę do szpitala ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Co do pieluszek wielorazowych, (chyba Gaabi pytała?) my jesteśmy zdecydowani. Zgłebiłam temat i nawet poczyniłam pierwsze zamówienie ![]() Na chustoforum jest dużo informacji od dziewczyn praktykujących i polecam też stronę pieluszkarni, tam są takie podstawowe informacje trochę porządkujące co i jak. I jeszcze tutaj: http://dziecisawazne.pl/rodzaje-piel...wielorazowych/ i tutaj: http://dziecisawazne.pl/zalety-pieluszek-wielorazowych/ |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2250 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32942114]Oby, dzięki
![]() ![]() ![]() Tez 2 razy z palca. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:28.