|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 |
|
jestę wieszczę
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.3
Taaa, a co powiecie na takie? Również autentyki : Swędzioł-Drapała, Piwko-Piwowar, Chrupała-Pniak (kobieta ma ksywę "kornik"), Piękna-Podstawka, Króliczek-Pliszka, Wcisło-Wlazło (mój faworyt)
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
#1982 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
|
|
#1983 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
Wcisło-Wlazło-Wypchło
|
|
|
|
|
#1984 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1985 | |
|
Naczelny Hipster
|
Cytat:
![]() Prawie się popłakałam Wcisło-Wlazło też niczego sobie Poznałam kiedyś człowieka o nazwisku Ścisło
|
|
|
|
|
#1986 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]() Moje wpisałam i formę męską i żeńską i jest ok. 3000.
Jak na św. Hieronima jest deszcz albo go ni ma, to na św. Szczepana pada albo nie pada. Edytowane przez ciri15 Czas edycji: 2012-03-15 o 15:19 |
|
|
|
|
#1987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1988 |
|
Wtajemniczenie
|
tak w temacie nazwisk typu Chuj czy Ruchała - ja to się zastanawiam jak te nazwiska powstały? No bo o ile -ski, -ska to w miarę utarte "schematy" tworzenia nazwisk, nazwiska odzwierzęce też, no ale to? W ogóle jak to powstało?
|
|
|
|
#1989 |
|
Konto usunięte
|
Normalnie
tak jak Sylwia Gruchała, ale bez G i mamy Ruchała. Normalna droga. A końcówki -ki, -ka, ma wbrew pozorom niewiele nazwisk - są nazwiska nieodmienne np Kowalczyk przez płeć (Jan, Kasia, z Kasią Kowalczyk, o Kasi Kowalczyk... o Janie Kowalczyk) po prostu stało się
Edytowane przez 201604181004 Czas edycji: 2012-03-15 o 16:01 |
|
|
|
#1990 |
|
Zakorzeniona
|
Mnie nie dziwi to, że takie nazwiska powstały, ale dziwi mnie to, że nadal są w użyciu - czyli ludzie zostają przy nich/biorą je przy ślubie i przekazują dalej dzieciom. To mnie dziwi, bo gdybym nazywała się Chuj, Cipka albo Ruchała to nie wybaczyłabym rodzicom upokorzeń z lat szkolnych i dalszych pewnie też.
|
|
|
|
#1991 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do tematu, może nikt mnie nie zrozumie, ale strasznie mnie irytują osoby, które na wszystko reagują obrzydzeniem, ciągle tylko "fuj, to obleśne" etc.
|
|
#1992 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
|
|
#1993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jesteś Chujem, to bądź Chujem do śmierci i przekazuj swoje chujowe nazwisko kolejnym pokoleniom
Edytowane przez pani-jesień Czas edycji: 2012-03-15 o 16:02 |
|
|
|
|
#1994 |
|
Zakorzenienie
|
pamiętam moją nauczycielkę z gimnazjum. Jej podwójne nazwisko brzmiało (imię i drugi człon wymyślony
): Joanna Przerwa Kowalska. Niby mało śmieszne, ale wyobraźcie sobie, że się przedstawiacie jakbyście telegram odczytywali. Ileż było śmichu w klasie
|
#1995 | ||
|
Rozeznanie
|
To przy tych nazwiskach moje to jakieś normalne w miarę jest, chociaż przez nie bardzo wiele dzieciaków mi dokuczało w dzieciństwie
![]() No a teraz jak się przedstawiam wśród obcych to każdy że takie ciekawe i charakterystyczne nazwisko, ja tam w nim nic ciekawego nie widzę ![]() A moje nazwisko nosi koło 400 osób ![]() mi pokazalo 5 no, ale to nie jest aktualne, bo razem ze mną sa tylko 3 osoby w Polsce o takim nazwisku Nie zmieniaj, tak to będziesz taka jedyna w swoim rodzaju i wyjątkowa ![]() Własnie trafił mi się kiedyś Chuj ( matko jak to zabrzmiało Cytat:
Cytat:
|
|
#1996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1997 |
|
Zakorzeniona
|
|
|
|
|
#1998 |
|
Zadomowienie
|
Powiem Wam, że miałam styczność z kobietką która mogłaby nazywać się Kiełbasa Gorący/ca, ale nie przyjęła na szczęście nazwiska po mężu. Autentyk.
BTW. ja mam bardzo popularne nazwisko, mieści się w pierwszej 6 najbardziej popularnych nazwisk. Mimo to bardzo je lubię, bo imię mam dosyć nietypowe. A tak do tematu bardzo irytuje mnie sytuacja gdy ktoś zaczyna coś mówić, a potem nagle stwierdza, że nieważne. Nosz, powiedziałeś A to dokończ już...
|
#1999 |
|
Zakorzenienie
|
moje nazwisko nie jest obciachowe, ale chyba nie mialabym wiekszych problemow ze zmiana po ewentualnym slubiku
tak samo imię- moje z roku na rok robi sie coraz bardziej popularne, ale i tak jest dosc rzadkie (nie łapie sie do pierwszej 80-tki topowych imion w PL ), moglabym zmienic imie, nazwisko, kolor wlosow, a bylabym przeciez tą sama osoba nie uwazam, ze takie zmiany to zamach na tozsamosc
|
|
|
|
#2000 |
|
jestę wieszczę
|
O nie nie
, nie Komorowska. Nawet inna pierwsza litera i inna końcówka . A nazwisko panieńskie mojej babci to Zamysłowska ![]() ---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ---------- O właśnie, zapomniałam o Kiełbasa-Krakowska i Książka-Kucharska
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
#2001 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ja znam dużo osób o takim nazwisku
Dla mnie to już jest 'normalne' że jest np. Aleksandra Fiut. ![]() To nazwisko tez mi jest dobrze znane Nauczyciel miał takie w szkole, inne dzieci w szkole też takie miały i to były dziewczyny ![]() Cytat:
Szczerze to się zdziwiłam, bo nazwisko po tacie, nigdy nie spotkałam się z nim, a w moim mieście są 204 osoby o tym nazwisku. Zaraz aż poszperam na fejsie, zobaczę kogo znajdę. I w sumie to mam pospolite nazwisko jak popatrzę na tą mapę (które jest imieniem przy okazji i mój nauczyciel od historii, który ma tak na imię jak ja na nazwisko ciągle mi sypie żarcikami na ten temat, bo jest też miejscowość taka i to u mnie w mieście więc ciągle żartuje sobie ) Ale ja tak szczerze mojego nawet najpospolitszego nazwiska Nowak czy Kowalski nie zmieniłabym bym, bo dla mnie ważne jest to, że mam rodzinę dzięki której nazywam się tak a nie inaczej. W przypadku Cipy, Penisa czy Chuja jest może troszkę inaczej. Wtedy raczej chciałabym zmienić nazwisko ale z całą rodziną.Cytat:
![]() I fajnie ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje panienskie "W Polsce są 41864 osoby o nazwisku ... "
|
|
#2003 |
|
Raczkowanie
|
Ja jestem strasznie pospolita w porównaniu do Was - moje nazwisko nosi 26 tys. osób
A jeśli mój przyszły mąż miałby krótkie nazwisko, to z chęcią bym zmieniła - mam długie imię, długie drugie imię, długie nazwisko - pismo techniczne w podstawówce to była tragedia ![]() A tak poza tym, to denerwuje mnie, jak ludzie idą ulicą i bezczelnie gapią mi się w okno... Jedna koleżanka zawsze wie, że przestawiłam kwiatka na parapecie, albo komentuje, że "szła o 21 i ty już spałaś..." jakbym nie mogła siedzieć w innym pokoju
|
|
|
|
#2004 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
oooo jak mnie może wkurzać ta reklama http://www.youtube.com/watch?v=XZoWsnayryU a właściwie to na końcu ,,wypróbuj sama" jakby tylko kobiety gotowały... to już ,,wypróbujcie sami" by zręczniej brzmiało |
|
|
|
|
#2005 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Na szczęście rzadko się z tym spotykam, choć kilka sytuacji pamiętam, np pod koniec ostatnich wakacji siedziałam na przystanku w centrum i na ławkę dosiadła się para, na oko wiek wczesnostudencki. Dziewczyna siadła facetowi na kolana okrakiem, on wcisnął jej ręce pod bluzkę i zaczął całować po szyi. Widocznie nie przeszkadzał im fakt, że to centrum miasta i ruch był spory, a przechodnie i ludzie z podjeżdżających tramwajów lustrowali ich wzrokiem. Cytat:
).Ja sama na szczęście mieszkam na 6.piętrze
Edytowane przez Asji Czas edycji: 2012-03-15 o 17:58 |
||
|
|
|
#2006 |
|
Konto usunięte
|
Wybiję się, przypomniała mi się historia. Byłam z mamą w McDonaldzie, miałam Happy Meala czy coś. Miałam 8-9 lat. Nagle wszedł chłopak, młody, może 20 lat, i chodził po stolikach, mówiąc, że nie ma pieniędzy i prosi o coś do jedzenia. Akurat w zestawie miałam jabłko, więc wyciągam rękę z tym jabłkiem, a on popatrzył, powiedział "a to nie..." i poszedł
|
|
|
|
#2007 | |
|
Naczelny Hipster
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2008 |
|
Zadomowienie
|
|
#2009 |
|
Zakorzenienie
|
a ja już dwa razy się w KFC na Floriańskiej w Krakowie natknęłam na starsza panią, która chodzi między stolikami i prosi o jedzenie. Ale jej chodzi naprawdę tylko o to, żeby ktoś się frytką podzielił albo jej coś kupił w kasie. Smutne to strasznie ;/
|
#2010 |
|
BAN stały
|
Co do nazwisk chętnie zmienię bo mam ze swoim same problemy, wiecznie muszę je literować...
Ale chyba nikt z Was nie ma tego co ja. Na przeciwko w domku mieszka dziewczyna która ma tak samo na imię i nazwisko jak ja wszystko ok gdyby nie to że urodziła się też tego samego dnia tego samego miesiąca co ja tyle że rok później... Chętnie zmienię nazwisko żeby nam już kart u lekarza nie podmieniali
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:44.

Szczerze to się zdziwiłam, bo nazwisko po tacie, nigdy nie spotkałam się z nim, a w moim mieście są 204 osoby o tym nazwisku. Zaraz aż poszperam na fejsie, zobaczę kogo znajdę. I w sumie to mam pospolite nazwisko jak popatrzę na tą mapę