|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
cześć
![]() nadrabiam po raz drugi, bo poprzednio wysłałam, a akurat net padł Cytat:
szkoda z tą restauracją ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
wezmę pod uwagę jak będę kupowaćmi zrobił normalne badanie i pobrał cyto ![]() Cytat:
Cytat:
przy cycu jak już to odgłosy irytacjiCytat:
![]() -------------------------------------------- mój niuniek coś marudny, ale to pewnie dlatego, że od rana na cycu tylko = nienajedzony, dopiero po mm ciut lepiej ![]() teraz wypił 50 ml herbatki i słodko śpi mi na ramieniu a nocka - 22-4, 4:20-8:40 właśnie pierze się pierwsza partia prania, potem tura jasno-dzieciowa, a jutro pościele, bo czekały na ładną pogodę ![]() aż mnie korci, żeby iść z Timim posiedzieć na ogródek, ale poczekam jeszcze na ciut wyższą temp.
|
|
#1142 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
ja juz po cwiczeniach
![]() i teraz sie zastanawiam co ze spacerem bo jakis zimny wiatr jest ;/ ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- /dziewczyni nie boicie sie przykrywac juz kołderkami? bo ja trenuje juniora i próbuje go przyzwyczaic do łóżeczka zamiast spania w koszu i tajk sie zastanawiam co z tą kołderką... bo podusię mam taką płąską prawie wiec luz.. nie jest "puchata"więc nie zatopi w niej noska...a i miałam napisac moje spostrzezenia co do pieluch ![]() wypróbowałam dady ale wolę jednak babydreamy.. Dady Igor przesikuje mimo, ze uzywamy juz trójek. w babydreamach było lepiej.. |
|
|
|
#1143 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1144 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Witam
Cytat:
Cytat:
śliczna ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Kupiłam sobie wczoraj laktator elektryczny medeli Kłóce sie teraz z TŻ o te chrzciny to on tylko chcial by kotlety zrobić a resztę czyli rosoł i obieranie i gotowanie ziemniorów mojej mamie,a robimy w domu u niej bo ma duzy salon,a gosci na 21 os.Jeszcze dowiedziałam sie ,ze jego siostrzyczka ze Szczecina przyjedzie z meżem,który ma być chrzestnym i dziećmi do nas przed chrztem na 4 dni,a ona mnie tak wkur.wia ,ze to masakra.Zawsze najmądrzejsza,dzrze ryja na te dzieci ,ze cały blok słyszy i siedzi ciągle w oknie jak jakaś starucha i wypytuje o ludzi z klatki,których ja nawet nie wiem ,ze oni tu mieszkaja bo po prostu zwyczajnie mnie to nie interesuje.Ale jestem zła. MissZuziu dla pocieszenie powiem ci ,ze ja jeszcze nie dostałam nawet pół wpłaty za macierzyński bo mój zje.bany szef najpierw mi kazał samej sobie złożyć,a teraz od kilku tyg obiecywał,ze pojedzie załatwić bo mu kazali i tak do tej pory cisza.Zaraz do zusu dzwonie czy już coś ruszyło bo od 19,01 to juz przesada ,że tyle czasu nic nie ma ![]() Neska my od urodzenia praktycznie przykrywamy kołderka
Moje słońce "Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." Edytowane przez eliza1984 Czas edycji: 2012-03-15 o 12:50 |
||||||
|
|
|
#1145 | |
|
Raczkowanie
|
ma 2 tygodnie i 4 dni
Cytat:
![]() a ja też daję wycofywane witaminki....
|
|
#1146 | |||
|
Rozeznanie
|
WItam!! DZiś widzę za oknem, że się przejaśniło! więc zbieramy się na spacerek tylko dzieci mi popadały i śpią:P hehe
Dla wszystkich dziś ciasteczka i Karmi szklaneczka - Martynka kończy dziś 3 tygodnie!! ![]() Cytat:
Moja Martynka praktycznie po każdym karmieniu, albo w czasie - ale położna mi pow., że dzieci karmione (.)(.) tak właśnie mają - albo kupa co karmienie, albo 1 na 4 dni... Cytat:
Cytat:
![]() Ja miałam te wycofane, ale nie podaję ich już, teraz przeszłam na BOBIK D + K
|
|
|
#1147 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Witam witam i o zdrowie pytam
![]() byłam dziś u ginka wszystko ok , ładnie się zagoiło szycie doktor powiedział ze ledwo widoczna jest wiec super mnie zszyli ale ze względu na cięzki poród ze dziecko było duże w środku będzie mi sie dłużej goić, mam tam jeszcze tzw. żywe mięso i dlatego tak mnie w środku to boli ale ogólnie wszystko ok dostałam próbne opakowanie tabletek anty DAYLETTE jakaś nowość podobno bo ja lekarza prosiłam o jakieś w miare tanie i żeby wpływały na owłosienie tzn żeby mi na głowie rosły a nei ż ena głowie wypadają a wszedzie indziej rosna jak oszalałe wiec powiedział mi ze diana jako jedyna jest dobra na to ale ich mi nie przepisze ale da mi cos podobnego składem je się bierze cąły czas - jest 28 taletek 24białe i 4 zielone w tych zielonych występuje krwawienie i jak sie weźmie wszystkie zielone to zaczyna sie od nowa odrazu białe i tak w kółko więc to będą moje pierwsze w życiu tabletki anty jestem ciekawa jak mój organizm będzie na nie reagować zachwilkę idę z małym jeszcze do przychodni bo lekarz pozmieniał godziny i go o tej 12 nie było dopieor od 14 przyjmuje wiec musze jeszcze raz iść ale ciepło jest to się moge przejsć Cytat:
za pępuszek Cytat:
superCytat:
jest właśnie kilku sprzedawców co sprzedają rzeczy z bon prixu i na tyle fajne to jest ze zawsze licytacja sie zaczyna od 1zł jest kilka co od 9zł ale to i tak taniej można kupić niż z gazetki Cytat:
nie mieści mi się ten wielkolud juz w rożkuaha Mijus muszę przeszukać poprzednie forum bo nie moge tego przepisu znaleść widocznei go usunełam z zakładek ale wiem ze go na któreś części wątku mamuś podawałam oki lece małemu mleko zrobić muszę go nakarmić ubrać i mykam do lekarza odezwę się potem
|
|
#1148 |
|
Zakorzenienie
|
Hmmm... a mi się wydaje, że 2 m-ce to będą w poniedziałek dopiero
![]() tak sojarzyłam, bo mój ma jutro, a rodziłaś później ![]() ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- Właśnie dzwoniła moja fryzjerka odmówić sobotnią wizytę, ale przełożyłam na jutro ![]() czyli już jutro będę miała nowy look
|
#1149 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
erytrocytow mam tyle ile w zakresie referencyjnym Cytat:
skoro dziecięca cię interesuje ja płaciłam 400zł Cytat:
kryształki kw moczowego osadzają się na nim i podrażniaja mu ![]() Cytat:
na noc zaczelam mu 4ki Pampersa zakladac i nie przesikuje i nie topi sie w nich, ma miejsce na siki, jedynie sa wyżej powyżej pępka ale to można podwinąć jak w przypadku ochrony pępka kiedyś skończe 3ki i zaczne 4ki - moj smoczurek ważony był dziś u pediatry i waży 6,5kg bo byłam po maść jakąś na skóre bo go swędzą te krostki, denerwuje się i drapie je i dostałam maść i kropelki Cytat:
|
|
|
#1150 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Kochane...
Ja tylko przyszlam sie przywitac i pogratulowac wszystkim przespanych nocy i spokojnych dni. U nas armagedon. Maly nie spal w dzien, nie spal w nocy, darl sie w nieboglosy. My z tztem chodzimy jak zombie i warczymy co chwila na siebie, pozniej sie wspieramy,pozniej znowu warczymy i tak w kolko. Idziemy dzisiaj do pediatry, bo wyszla mu jakas wysypka na ciele. Mam dosc
|
#1151 |
|
Rozeznanie
|
Fifi od urodzenia śpi pod kołderką
|
|
|
|
#1152 | ||||
|
Rozeznanie
|
Spacer zaliczony, mała jeszcze dosypia w wózku przy oknie
![]() Dziewczyny jak Wy ubieracie teraz dzieciaki jak jest +10 Ja już głupieje od tych ciuchów Nie wiem czy przegrzewam, czy chłodzę Mamuśki jak Wy mierzycie temp w tyłku? Ja dziś spróbowałam i dla mnie to jest nie wykonalne ![]() Cytat:
Cytat:
Sama wstrzymuje oddech z nerwów![]() Cytat:
Cytat:
współczuje i powodzenia kochana
|
|
#1153 |
|
Raczkowanie
|
no i nie pocytowałam...
Wam tak wolno ściąga ręcznym laktatorem? Ja mam avent i w 10-15 min to z 200ml ściągnę MartuNiunia87 ![]() Chyba przechwaliłam wszystkim moje dziecko bo od wczoraj jakaś marudka się zrobiła. Dziś ledwo dała się przebrać tak płakała... a zazwyczaj lubi się przebierać. Teraz śpi ale też jakoś niespokojnie.
|
#1154 |
|
Wtajemniczenie
|
ok i,m back
![]() Michaś osłuchany , płucka czyste, na kaszelek pan doktor kazał kupić mu w aptece syropik - powiedzieć ile dziecko ma mc i oni odpowiedni dadzą, na ulewanie kazał kupić zagęszczać może być ten bebilonu ale kurcze nie powiedziałam ze mleko dostaje bebiko i czy można bebilonem zagęszczać ale to się zapytam w aptece czy można a jak nie to neich da jakieś inne które można używać do każdego mleka aha a co do becikowe to ...
|
#1155 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
jasne że ta informacja się przyda uważam że każda informacja na tym forum jest na wagę złota ![]() Cytat:
a jaka starsza córka była szczęśliwa że siostra po nią przyszła na spacer ![]() co do pieluch to ja też wolę z rosmana babydreamy dady nie są złe ale rosmanowskie lepsze jak dla mnie no i my też już używamy trójek pampersów bo miałam dady 2 i jak dla mojej małej która waży już ok 5 kg za małe sąCytat:
My po spacerku prawie 3 godzinnym mała teraz śpi ale już coś kwęka więc więcej nie dam rady pisać kurcze kupiłam dziś starszej córce jakieś hiszpańskie truskawki w biedronce i tak leżą przede mną i mi normalnie ślinka cieknie
|
|
#1156 |
|
Wtajemniczenie
|
aha a na kaszelek lekarz przepisał Bactrim mam mu dawać pół miarki rano i pół wieczorem
i jeszcze o ciemiaczko sie pytałam bo mi się wydaje ze ma większe niż przy urodzeniu ale pan doktor zbadał i powiedział że jest dobrze więc wszystko co mnie martwiło pan doktor sprawdził i jestem spokojniejsza
|
#1157 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zastanawiam się czy kupić jakiś inny. |
|
|
|
|
#1158 |
|
Wtajemniczenie
|
hej mamusie
![]() my po spacerku byliśmy tylko 1.5 godzinki bo coś zaczęło wiać i chłodno się zrobiło ale ważne że spacer zaliczony teraz mały zasypia przy remoncie sąsiadów na górze klupią tam jakimiś młotkami a jak przestają mały automatycznie się budzi i tak w kółko ja byłam u gina równe 6 tyg po porodzie zbadał mnie tylko dowcipnie sprawdził ranę po cc i mam przyjść na cytologię za 3 miesiące. starsznie ciężko nam idzie nauka samo zasypiania jak tylko małego odkładam do łóżeczka to jest straszny ryk a mi go tak strasznie szkoda i go wyciągam od razu macie jakiś sposób jak go przyzwyczaić że mu się żadna krzywda nie dzieje ![]() teraz się zorientowałam że nie napisałam swojej rozprawki o swoim porodzie
|
#1159 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za pępuszek.
|
||||
|
|
|
#1160 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1161 |
|
Zakorzenienie
|
my bylismy krótko na spacerze bo cos chłodny wiatr wieje...
mały własnie chlapnął sobie herbatke i udało mi się go uśpic w łóżeczku pewnie pośpi 5 minut ale zawsze to cos
|
|
|
|
#1162 | ||
|
Zakorzenienie
|
likas elegancka sukienka
Mijus ja oliwka smaruje końcówkę termometra i rozszerzam tyłeczek i wkładam na nawet chyba nie czuje Też byłam dziś na spacerku i ubrana była w domu tak: body krótkie, pajac gługi, komplet polarowy bluza i spodnie - bo mam zimno w mieszkaniu wiadomo why tzn 18-19 stopni, a do wózka tylko dodałam kombinezon i przykryłam kocem. Na spacerze sprawdzałam szyjkę- była ciepła Neska a jak cenowo wyglądaja pieluchy babydreamy?? Aha i moja spała już pod kołderką od 2 tyg ale jest strasznie sztywna wczoraj wyjęłam ją z poszewki a włożyłam w poszewkę wielki koc złożony na 4 części a pościel włożyłam w poszewkę od wielkiej poduchy i ja ją 'rozmiękczam' swoim cielskiem może nie będzie wtedy taka sztywna?? ![]() Nie boję się używać kołderki, bo ja ją przykrywam tak pod paszkami i roszkę plecki, żeby nie wiało z uchylonych drzwi nie zakopała mi się nigdy, tylko głowa jedynie wystawała bo z poduszki zjechała ![]() Cytat:
![]() kładłam jak zauważyłam, że widzi już z większej odległości czyli koło 3-4 tygodnia ![]() Cytat:
dziś mam nadzieje, że lepiej będzie!!! ![]() Z oczkiem dziś lepiej
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2012-03-15 o 16:16 |
||
|
|
|
#1163 |
|
Zadomowienie
|
mam pytanko czy możemy po porodzie używać tamponów? dostałam okres a podpaski strasznie drażnią nacięcie (jeszcze nie zagojone) i tak się zastanawiam czy ewentualny korek ze mnie nie wypadnie?
|
#1164 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak jak ciążę liczy sie tygodniam ![]() ---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- tak się zastanawiam czy kupic matę dla Młodego ,skoro mamy karuzelę.A i tu i tu dziecko lezy i patrzy na zabawki |
|
|
|
|
#1165 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Michaś śpi pod kołderką od jakichś 2 tygodni. Tzn pod kołderką ma taki cienki kocyk i nim jest przykryty tak wyżej pod same paszki, a kołderką go przykrywam tak od wysokości brzuszka bo się trochę boję nakryć go całego ![]() Cytat:
Biedny maluszek z tym katarem Cytat:
mój ma tak, że kiedy ja coś gotuję to przyjdzie do kuchni pomiesza, spróbuje, doprawi, a później się chwali przed gośćmi jaki on to dobry np bigos ugotował. Nie no, ale to nie jest śmieszne bo skoro nie zgodził się na chrzciny w restauracji to powinien teraz zachrzaniać przy garach, a nie oglądać się na teściową![]() A gości współczuję skoro szwagierka jest taka jaka jest. Cytat:
![]() dla MartynkiCytat:
Pochwalisz się nam jutro oczywiście tym nowym lookiem ![]() Cytat:
Cytat:
. Może faktycznie zbadajcie mu ten mocz Cytat:
![]() za wizytę Michasia.Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#1166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaraz sobie palne w łeb.... wlasnie dzwonila kuzynka u której w piatek bylismy i jej sarsza coreczka ma wiatrowke- dzisiaj jej zaczela wyłazic. jak sie maly zarazil to chyba skocze z mostu... a na srode mamy szczepienia (bo przedtem szpital, antybiotyk, odczekac trzeba bylo i musialam przekladac)...... cholera noooooooooooooooo nie wyobrazam sobie jak taki maluch mialby przejsc taka chorobe ---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- cwiczy sie swietnie tzn moja kondycja pozostawia wiele do zyczenia.. wychodzę spocona jak nie wiem co Sa dwa urządzenia. jedno to taki orbitrek vacu a drugie to bieznia tez vacu. byłam na obydwu
|
|
|
|
|
#1167 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo mi przykro, ale Julek jest zarezerwowany dla Emilii ![]() Cytat:
http://modaija.pl/zestaw-witamin-dla-malucha/ takie mam |
||
|
|
|
#1168 | ||
|
Zadomowienie
|
za oczkoCytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1169 |
|
Rozeznanie
|
proszę Was o radę - co kupic na 4 urodziny chrześnicy???
|
|
|
|
#1170 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale nie wiem czy jeszcze kogoś to interesuje na takim etapie jak jesteśmy tym bardziej że miałam cc ![]() Cytat:
Cytat:
więc nie chcę jeszcze w razie czego truskawkami jej doprawić ale jeden mały gryz może nie zaszkodzi... ah spróbuję jednak...no i pochłonęłam jedną małą :P ale nie umywa się ona do naszych polskich pysznych truskawekCytat:
neska co to jest za choroba wiatrówka??? ---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ---------- może jakiś zestaw do malowania z pastelami np albo teraz moja córka dostała taki zestaw biżuterii tzn takie przezroczyste pierścionki i biżuterii i do tego są takie pisaki którymi można to samodzielnie ozdobić no albo eweuntualnie lalka barbi bo tym to chyba zawsze dziewczynki się będą bawić DZIEWCZYNY które te WITAMINY zostały wycofane ze sprzedaży?
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:14.

także komplet...oczywiście jak na obsrańca przystało, bo doprowadzniu Martynki do czystości, założeniu czystej pieluszki i pokremowaniu dupki, przy zapinaniu ostatniego napa Martynka postanowiła wypróbować czy dobrze zapięłam świerzą pieluszkę i nic tym razem nie wyleci więc szczeliła kolejnego kupsztala :P 
wezmę pod uwagę jak będę kupować
stało się tak odkąd dałam jej podusię i pierzynkę do łóżeczka widocznie tego jej brakowało...

za pępuszek 

Gabrysia - 09.02.2012 
czyli koło 3-4 tygodnia
dziś mam nadzieje, że lepiej będzie!!! 
bardzo mi przykro, ale Julek jest zarezerwowany dla Emilii