Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012. - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-15, 11:52   #1141
bambusiek
Zakorzenienie

Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

cześć

nadrabiam po raz drugi, bo poprzednio wysłałam, a akurat net padł

Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość
Martynka wysyła swoje zgłoszenie do klubu obsrutanych

Szczeliła kupala po spacerze, który pomijając, że znalazł się na mnie, to i na poduszce, body, śpiochach spodenkach i Martynki pleckach, brzuszku i nóżkach...ogólnie kupsztal wyszedł nogawkami i górą pieluszki także komplet...oczywiście jak na obsrańca przystało, bo doprowadzniu Martynki do czystości, założeniu czystej pieluszki i pokremowaniu dupki, przy zapinaniu ostatniego napa Martynka postanowiła wypróbować czy dobrze zapięłam świerzą pieluszkę i nic tym razem nie wyleci więc szczeliła kolejnego kupsztala :P
co do kupy

szkoda z tą restauracją

Cytat:
Wrzucam wam foteczki Martynki - śpioszek i przyłapana na uśmiechu (wrzucam tu bo w K coś mi się Image pulta dziś, że error)

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
a ja znalazłam moją wymarzoną sukeinkę, cały czas takiej właśnie szukałam by była odcięta pod biustem i dalej luźno puszczona i chyba sie na nią zdecyduję w kwietniu jeszcze będzie chłodno więc na to można bolerko lub sweterek ząłożyć i będzie dobrze http://moda.allegro.pl/kuszaca-sukni...155131534.html
super jest ta sukienka, chciałam ją na poprawiny, ale ostatecznie kupiłam inną której podczas imprezy odpruły się ramiączka - bez możliwości naprawy

Cytat:
ale fajna wezmę pod uwagę jak będę kupować

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
DZIEWCZYNY PO SN - CZY GIN WAM ZALECIL BADANIE MOCZU

mi zrobił normalne badanie i pobrał cyto

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Jeszcze na koniec dnia (albo początek) Julek w całej okazałości i z Przyjacielem Jeżem

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Czy wasze dzieci tez wydaja takie komiczne dzwięki przy jedzeniu? Moja pieje jak osioł
kwiczy, piszczy, osiołkuje, ale tylko przy butli przy cycu jak już to odgłosy irytacji

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
ach zapomniałam się pochwalić: moja mała od 3 dni zasypia w łóżeczku i przesypia 5 godzin!! oczywiście strasznie marudzi i wzdycha przy tym ale usypia stało się tak odkąd dałam jej podusię i pierzynkę do łóżeczka widocznie tego jej brakowało...
oooo... nasz lubi spać z nami przykryty kołdrą, więc spróbuję
--------------------------------------------
mój niuniek coś marudny, ale to pewnie dlatego, że od rana na cycu tylko = nienajedzony, dopiero po mm ciut lepiej

teraz wypił 50 ml herbatki i słodko śpi mi na ramieniu

a nocka - 22-4, 4:20-8:40

właśnie pierze się pierwsza partia prania, potem tura jasno-dzieciowa, a jutro pościele, bo czekały na ładną pogodę
aż mnie korci, żeby iść z Timim posiedzieć na ogródek, ale poczekam jeszcze na ciut wyższą temp.
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 12:33   #1142
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

ja juz po cwiczeniach
i teraz sie zastanawiam co ze spacerem bo jakis zimny wiatr jest ;/

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

/dziewczyni nie boicie sie przykrywac juz kołderkami? bo ja trenuje juniora i próbuje go przyzwyczaic do łóżeczka zamiast spania w koszu i tajk sie zastanawiam co z tą kołderką... bo podusię mam taką płąską prawie wiec luz.. nie jest "puchata"więc nie zatopi w niej noska...

a i miałam napisac moje spostrzezenia co do pieluch
wypróbowałam dady ale wolę jednak babydreamy.. Dady Igor przesikuje mimo, ze uzywamy juz trójek. w babydreamach było lepiej..
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 12:38   #1143
Angelika_26
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez faellivrin Pokaż wiadomość

A i dziś dopiero doczytałam, że podaję synkowi witaminki wycofane. I też się teraz przeraziłam, że może coś mu teraz się stać
Dziewczyny karmiące cycem jakie podajecie witaminy K i D?
Ja podaje Bobik K+D.
Angelika_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 12:48   #1144
eliza1984
Zadomowienie

Witam
Cytat:
http://moda.allegro.pl/nowosc-2012-t...176699189.html a mi się strasznie ta podoba do tego jakieś fajne bolerko i git majonez
fajna ta sukienusia,w ogóle ten sprzedawca ma ładne i niedrogie rzeczy
Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
Nie podawaj Ibufenu, podobno niemowlakom nie wolno. Tylko paracetamol i najlepiej w czopkach
Sprawdź za chwilę gorączkę czy nie rośnie.
Ja bym podała czopek, może go też poprostu boleć nóżka.
Podobno pomaga na bolące miejsce po kłuciu okład z sody oczyszczonej ( łyżeczka na szklankę).
Dokładnie u nas tak było i wszystko pomoglo,a sodę rozrabiasz pół łyżeczki na pół szkl wody
Cytat:
a o to i moja niunia
śliczna

Cytat:
Napisane przez Angelika_26 Pokaż wiadomość

Mamusie karmiące (.)(.) czy Wasze pociechy dużo robią kupek?? Bo mój sroszek to co karmienie to kupsztal.
Na początku to co karmienie praktycznie ,ale teraz to już różnie od 7-1 dziennie

Cytat:
Napisane przez likas Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,
nadrobiłam ale wpadłam w temat sukienek.
co myślicie o takiej, nadawałaby sie na chrzest: http://moda.allegro.pl/b348a-sukienk...193479268.html
Pewnie ,że tak i mi ten fiolet też sie bardziej podoba

Cytat:

A i dziś dopiero doczytałam, że podaję synkowi witaminki wycofane. I też się teraz przeraziłam, że może coś mu teraz się stać

Tymek ma teraz katarek. Wcześniej też myślałam, że miał, ale teraz widzę, że to nie było to, tylko przesuszona śluzówka. Teraz jest hardcor Tymek się bardzo męczy, a ja z nim
Ja podaje Vita K+D,a katarek u nas dzis też sie pojawił i zastanawiam sie czy podać jej po 1 kropelce nasivinu bo wcześniej już jej lekarz przepisał.A ma go tylko w jednej dziurce

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość

Mój Bartuś znowu mnie wczoraj wystraszył,już 3 raz krzyczał przerazliwie przez sen,no niby wiem,ze to normalne ale jakos zawsze przeraza mnie to.
U nas jakieś 2 dni temu też mała obudziła sie z krzykiem i płaczem ,wziełam ją na rączki i wtedy tak smutno powiedziała ma-ma .Byliśmy w szoku z TŻ bo wcześniej nigdy ma jej nie wyszło.To było ok 22,a rano znowu było to samo i też powiedziała ma-ma .Cudowne to było i jak na razie sie już nie powtórzyło .Czekam na to z utęsknieniem

Kupiłam sobie wczoraj laktator elektryczny medeli i jestem w szoku jak szybko idzie.W 15min z 2 cycow 140ml,a ręcznym to masakra.
Kłóce sie teraz z TŻ o te chrzciny to on tylko chcial by kotlety zrobić a resztę czyli rosoł i obieranie i gotowanie ziemniorów mojej mamie,a robimy w domu u niej bo ma duzy salon,a gosci na 21 os.Jeszcze dowiedziałam sie ,ze jego siostrzyczka ze Szczecina przyjedzie z meżem,który ma być chrzestnym i dziećmi do nas przed chrztem na 4 dni,a ona mnie tak wkur.wia ,ze to masakra.Zawsze najmądrzejsza,dzrze ryja na te dzieci ,ze cały blok słyszy i siedzi ciągle w oknie jak jakaś starucha i wypytuje o ludzi z klatki,których ja nawet nie wiem ,ze oni tu mieszkaja bo po prostu zwyczajnie mnie to nie interesuje.Ale jestem zła.
MissZuziu dla pocieszenie powiem ci ,ze ja jeszcze nie dostałam nawet pół wpłaty za macierzyński bo mój zje.bany szef najpierw mi kazał samej sobie złożyć,a teraz od kilku tyg obiecywał,ze pojedzie załatwić bo mu kazali i tak do tej pory cisza.Zaraz do zusu dzwonie czy już coś ruszyło bo od 19,01 to juz przesada ,że tyle czasu nic nie ma
Neska my od urodzenia praktycznie przykrywamy kołderka
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."

Edytowane przez eliza1984
Czas edycji: 2012-03-15 o 12:50
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 12:52   #1145
ania_1988
Raczkowanie

GG do ania_1988

Cytat:

A ile tygodni ma Twoja niunia??
ma 2 tygodnie i 4 dni

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Monia ja własnie wczoraj jak przegladałam na all sukienki natknełam sie na jedna co w bonprixie sobie kiedys upatrzylam za 90zl a na all jest za 16.90.
http://allegro.pl/ys099-nowa-kolekcj...186708330.html
Zamówie ja bo bardzo lubie taki styl, mam kilka takich podobnych. Ale to chodzenia tak na codzień.
fajniutka

Cytat:
]
Bartosz kończy dzisiaj 2 miesiące!!!
Sto lat za dwumiesięczniaka

a ja też daję wycofywane witaminki....
Stary 2012-03-15, 13:06   #1146
MartuNiunia87
Rozeznanie

WItam!! DZiś widzę za oknem, że się przejaśniło! więc zbieramy się na spacerek tylko dzieci mi popadały i śpią:P hehe

Dla wszystkich dziś ciasteczka i Karmi szklaneczka - Martynka kończy dziś 3 tygodnie!!

Cytat:
Dzień dobry!!

Uwaga, uwaga chwale się!!!

Wczoraj wieczorem odpadł nam pępuszek!! Po 2tygodniach i 4 dniach.

Mamusie karmiące (.)(.) czy Wasze pociechy dużo robią kupek?? Bo mój sroszek to co karmienie to kupsztal.
Tak Moja Martynka praktycznie po każdym karmieniu, albo w czasie - ale położna mi pow., że dzieci karmione (.)(.) tak właśnie mają - albo kupa co karmienie, albo 1 na 4 dni...

Cytat:
Czy wasze dzieci tez wydaja takie komiczne dzwięki przy jedzeniu? Moja pieje jak osioł
Dokładnie!!! Moja mała też, albo sobie tak mruczy, burczy albo łyka tak głośno i do tego kwika jak osiołek !!

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
Hello!
Ja na szybciora odpisuję, bo moja Głodzilla zaczyna się już wiercić w łóżeczku
Ponawiam pytanie o koszt sesji zdjęciowej, plisss plisss

MissZuzia, Inutil, Lucy111 widziałam te brzuszkowe sesje w Klubie... no pisać mi tu szybciutko ile to kosztowało
Nie wiem o co dokładnie pytałaś, ale ja dostałam propozycję sesji noworodkowej od fotografów co nam wesele obsługiwali i u nich koszt takiej to 100zł

Cytat:
Ja miałam te wycofane, ale nie podaję ich już, teraz przeszłam na BOBIK D + K
Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 13:09   #1147
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Witam witam i o zdrowie pytam

byłam dziś u ginka wszystko ok , ładnie się zagoiło szycie doktor powiedział ze ledwo widoczna jest wiec super mnie zszyli ale ze względu na cięzki poród ze dziecko było duże w środku będzie mi sie dłużej goić, mam tam jeszcze tzw. żywe mięso i dlatego tak mnie w środku to boli ale ogólnie wszystko ok

dostałam próbne opakowanie tabletek anty DAYLETTE jakaś nowość podobno bo ja lekarza prosiłam o jakieś w miare tanie i żeby wpływały na owłosienie tzn żeby mi na głowie rosły a nei ż ena głowie wypadają a wszedzie indziej rosna jak oszalałe wiec powiedział mi ze diana jako jedyna jest dobra na to ale ich mi nie przepisze ale da mi cos podobnego składem je się bierze cąły czas - jest 28 taletek 24białe i 4 zielone w tych zielonych występuje krwawienie i jak sie weźmie wszystkie zielone to zaczyna sie od nowa odrazu białe i tak w kółko więc to będą moje pierwsze w życiu tabletki anty jestem ciekawa jak mój organizm będzie na nie reagować

zachwilkę idę z małym jeszcze do przychodni bo lekarz pozmieniał godziny i go o tej 12 nie było dopieor od 14 przyjmuje wiec musze jeszcze raz iść ale ciepło jest to się moge przejsć

Cytat:
Dzień dobry!!

za pępuszek

Cytat:
ach zapomniałam się pochwalić: moja mała od 3 dni zasypia w łóżeczku i przesypia 5 godzin!! oczywiście strasznie marudzi i wzdycha przy tym ale usypia stało się tak odkąd dałam jej podusię i pierzynkę do łóżeczka widocznie tego jej brakowało...
super

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Monia ja własnie wczoraj jak przegladałam na all sukienki natknełam sie na jedna co w bonprixie sobie kiedys upatrzylam za 90zl a na all jest za 16.90.
http://allegro.pl/ys099-nowa-kolekcj...186708330.html
Zamówie ja bo bardzo lubie taki styl, mam kilka takich podobnych. Ale to chodzenia tak na codzień.
bardzo fajna
jest właśnie kilku sprzedawców co sprzedają rzeczy z bon prixu i na tyle fajne to jest ze zawsze licytacja sie zaczyna od 1zł jest kilka co od 9zł ale to i tak taniej można kupić niż z gazetki

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
ja juz po cwiczeniach

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

/dziewczyni nie boicie sie przykrywac juz kołderkami? bo ja trenuje juniora i próbuje go przyzwyczaic do łóżeczka zamiast spania w koszu i tajk sie zastanawiam co z tą kołderką... bo podusię mam taką płąską prawie wiec luz.. nie jest "puchata"więc nie zatopi w niej noska...

wypróbowałam dady ale wolę jednak babydreamy.. Dady Igor przesikuje mimo, ze uzywamy juz trójek. w babydreamach było lepiej..
mały jak ze mną spał na wyrku to go przykrywałam kocem a teraz jak już śpi w swoim łóżeczku to przykrywam go kołderką i do tego go tak mocno nią opatulam on tak lubi bo próbowałam go jeszcze w rożek zawijać ale jest już za wielki nie mieści mi się ten wielkolud juz w rożku

aha Mijus muszę przeszukać poprzednie forum bo nie moge tego przepisu znaleść widocznei go usunełam z zakładek ale wiem ze go na któreś części wątku mamuś podawałam

oki lece małemu mleko zrobić muszę go nakarmić ubrać i mykam do lekarza odezwę się potem
Stary 2012-03-15, 13:19   #1148
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Bartosz kończy dzisiaj 2 miesiące!!!
Hmmm... a mi się wydaje, że 2 m-ce to będą w poniedziałek dopiero

tak sojarzyłam, bo mój ma jutro, a rodziłaś później

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

Właśnie dzwoniła moja fryzjerka odmówić sobotnią wizytę, ale przełożyłam na jutro i znów zmieniła zakład

czyli już jutro będę miała nowy look i znów krótkie włosy
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 13:23   #1149
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Zuzia ja do gina we wtorek dopiero ide. a co do twoich wyników to boli Cię pęcherz? nery? miałas kiedys kamienie albo cos? ile masz tych erytrocytów w moczu? bo jakies pojedyncze sztuki mogą byc..
nie boli ale mam dziwne odczucia o których pisałam kiedyś, coś jest nie tak i powiedziałam o tym ginowi i dostałam skierowanie na mocz i morfo
erytrocytow mam tyle ile w zakresie referencyjnym

Cytat:
Hello!
Ja na szybciora odpisuję, bo moja Głodzilla zaczyna się już wiercić w łóżeczku

MissZuzia, Inutil, Lucy111 widziałam te brzuszkowe sesje w Klubie... no pisać mi tu szybciutko ile to kosztowało
nie wiedziałam że mam pisac o kosztach ciązowej skoro dziecięca cię interesuje
ja płaciłam 400zł
Cytat:
MissZuzia Tymek też ma tak zaczerwionego siusiaka czasem na końcówce i też nie wiem od czego
mój ma od pompowania kryształki kw moczowego osadzają się na nim i podrażniaja mu
Cytat:
moj i te i te przesikuje leżąc na boku
na noc zaczelam mu 4ki Pampersa zakladac i nie przesikuje i nie topi sie w nich, ma miejsce na siki, jedynie sa wyżej powyżej pępka ale to można podwinąć jak w przypadku ochrony pępka kiedyś
skończe 3ki i zaczne 4ki - moj smoczurek ważony był dziś u pediatry i waży 6,5kg bo byłam po maść jakąś na skóre bo go swędzą te krostki, denerwuje się i drapie je i dostałam maść i kropelki

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość

Kupiłam sobie wczoraj laktator elektryczny medeli i jestem w szoku jak szybko idzie.W 15min z 2 cycow 140ml,a ręcznym to masakra.

MissZuziu dla pocieszenie powiem ci ,ze ja jeszcze nie dostałam nawet pół wpłaty za macierzyński bo mój zje.bany szef najpierw mi kazał samej sobie złożyć,a teraz od kilku tyg obiecywał,ze pojedzie załatwić bo mu kazali i tak do tej pory cisza.Zaraz do zusu dzwonie czy już coś ruszyło bo od 19,01 to juz przesada ,że tyle czasu nic nie ma
super że tak dobrze ci z laktatorem idzie - patrz nie odpisałamm ci i nie podałam linka do sklepu gdzie kupilismy...

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 13:41   #1150
pearpearl
Wtajemniczenie

Hej Kochane...
Ja tylko przyszlam sie przywitac i pogratulowac wszystkim przespanych nocy i spokojnych dni.
U nas armagedon. Maly nie spal w dzien, nie spal w nocy, darl sie w nieboglosy. My z tztem chodzimy jak zombie i warczymy co chwila na siebie, pozniej sie wspieramy,pozniej znowu warczymy i tak w kolko. Idziemy dzisiaj do pediatry, bo wyszla mu jakas wysypka na ciele.

Mam dosc

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 14:04   #1151
anankee
Rozeznanie

Cytat:
dziewczyni nie boicie sie przykrywac juz kołderkami?
Fifi od urodzenia śpi pod kołderką

Emi!

anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 14:46   #1152
Mijus
Rozeznanie

Spacer zaliczony, mała jeszcze dosypia w wózku przy oknie

Dziewczyny jak Wy ubieracie teraz dzieciaki jak jest +10 Ja już głupieje od tych ciuchów Nie wiem czy przegrzewam, czy chłodzę

Mamuśki jak Wy mierzycie temp w tyłku? Ja dziś spróbowałam i dla mnie to jest nie wykonalne

Cytat:
Napisane przez likas Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,
nadrobiłam ale wpadłam w temat sukienek.
co myślicie o takiej, nadawałaby sie na chrzest: http://moda.allegro.pl/b348a-sukienk...193479268.html
Boska Uważam, że jak najbardziej się nadaje

Cytat:
U nas to czasem jeszcze się zachłyśnie mlekiem, oddechu złapać nie może, a mi to aż serce staje ze strachu. Bidulek.
Ja mam to samo Sama wstrzymuje oddech z nerwów

Cytat:
U nas jakieś 2 dni temu też mała obudziła sie z krzykiem i płaczem ,wziełam ją na rączki i wtedy tak smutno powiedziała ma-ma .Byliśmy w szoku z TŻ bo wcześniej nigdy ma jej nie wyszło.To było ok 22,a rano znowu było to samo i też powiedziała ma-ma .Cudowne to było i jak na razie sie już nie powtórzyło .Czekam na to z utęsknieniem
WOW! Nie mogę się doczekać tych słów

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Hej Kochane...
Ja tylko przyszlam sie przywitac i pogratulowac wszystkim przespanych nocy i spokojnych dni.
U nas armagedon. Maly nie spal w dzien, nie spal w nocy, darl sie w nieboglosy. My z tztem chodzimy jak zombie i warczymy co chwila na siebie, pozniej sie wspieramy,pozniej znowu warczymy i tak w kolko. Idziemy dzisiaj do pediatry, bo wyszla mu jakas wysypka na ciele.

Mam dosc
O mać kurkawspółczuje i powodzenia kochana
Stary 2012-03-15, 15:07   #1153
ania_1988
Raczkowanie

GG do ania_1988

no i nie pocytowałam...

Wam tak wolno ściąga ręcznym laktatorem? Ja mam avent i w 10-15 min to z 200ml ściągnę

MartuNiunia87zdrówko za Martynkę

Chyba przechwaliłam wszystkim moje dziecko bo od wczoraj jakaś marudka się zrobiła. Dziś ledwo dała się przebrać tak płakała... a zazwyczaj lubi się przebierać. Teraz śpi ale też jakoś niespokojnie.
Stary 2012-03-15, 15:22   #1154
MMONIKA9
Wtajemniczenie

ok i,m back
Michaś osłuchany , płucka czyste, na kaszelek pan doktor kazał kupić mu w aptece syropik - powiedzieć ile dziecko ma mc i oni odpowiedni dadzą, na ulewanie kazał kupić zagęszczać może być ten bebilonu ale kurcze nie powiedziałam ze mleko dostaje bebiko i czy można bebilonem zagęszczać ale to się zapytam w aptece czy można a jak nie to neich da jakieś inne które można używać do każdego mleka

aha a co do becikowe to ... dostane je dopiero 20 kwietnia masakra !!!!!!!!!!!
Stary 2012-03-15, 15:28   #1155
dph
Rozeznanie

Cytat:
nie panikuj kochana masz stan zapalny zapewne nic groźnego
a ja dostałam dziś okres ;/ ledwo przestałam krwawić zaleczyłam odparzenie po podpaskach i znowu okres! no i nie zdążyłam do gina bo to dopiero 5tydz a chciałam ten krążek zresztą nacięcie mi się jeszcze nie zagoiło
a o to i moja niunia
niunia śliczna

Cytat:
Dzień dobry!!

moja dziś kończy miesiąc i robi praktycznie do każdej pieluchy

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
A co do wagi- to nie jesteś sama, bo mi od porodu też stoi w miejscu 14kg ;/

A co do wizyty lekarskiej wczoraj - Julka ma problem z kupką, to znaczy robi ją, ale przy tym bardzo się pręży, stęka i płacze - jeśli Wasze dziecko ma taki problem, to nasz pediatra zaleciła Dicoflor dwa razy dziennie po kropelce przez dwa tygodnie. Jeśli pomoże dawać dalej, jeśli nie, to będziemy zmieniać

Może Wam sie taka informacja przyda

W sobotę mamy chrzciny
to i ja dołączę do grona kobiet którym waga się zatrzymała i mają jeszcze sporo do zrzucenia u mnie do zrzucenia do wagi sprzed porodu 10 a jakby się jeszcze dało zrzucić ze 4 to byłabym w siódmym niebie

jasne że ta informacja się przyda uważam że każda informacja na tym forum jest na wagę złota

Cytat:
ja juz po cwiczeniach

my byliśmy na spacerku rano ładnie słonko świeciło a jak wyszliśmy na spacer to zaszło no ale i tak było przyjemnie a jaka starsza córka była szczęśliwa że siostra po nią przyszła na spacer

co do pieluch to ja też wolę z rosmana babydreamy dady nie są złe ale rosmanowskie lepsze jak dla mnie no i my też już używamy trójek pampersów bo miałam dady 2 i jak dla mojej małej która waży już ok 5 kg za małe są

Cytat:
Hej Kochane...

Mam dosc
bidulko może pediatra wam coś doradzi, poproś o skierowanie na badanie moczu

My po spacerku prawie 3 godzinnym mała teraz śpi ale już coś kwęka więc więcej nie dam rady pisać
kurcze kupiłam dziś starszej córce jakieś hiszpańskie truskawki w biedronce i tak leżą przede mną i mi normalnie ślinka cieknie
Stary 2012-03-15, 15:38   #1156
MMONIKA9
Wtajemniczenie

aha a na kaszelek lekarz przepisał Bactrim mam mu dawać pół miarki rano i pół wieczorem
i jeszcze o ciemiaczko sie pytałam bo mi się wydaje ze ma większe niż przy urodzeniu ale pan doktor zbadał i powiedział że jest dobrze
więc wszystko co mnie martwiło pan doktor sprawdził i jestem spokojniejsza
Stary 2012-03-15, 15:50   #1157
Angelika_26
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ania_1988 Pokaż wiadomość
no i nie pocytowałam...

Wam tak wolno ściąga ręcznym laktatorem? Ja mam avent i w 10-15 min to z 200ml ściągnę

MartuNiunia87zdrówko za Martynkę

Chyba przechwaliłam wszystkim moje dziecko bo od wczoraj jakaś marudka się zrobiła. Dziś ledwo dała się przebrać tak płakała... a zazwyczaj lubi się przebierać. Teraz śpi ale też jakoś niespokojnie.
Dobrze zasysa Twój laktator?? Ja mam w domu taki z BabyOno z ta gumową pompką i jest beznadziejny, nawet go nie uzywam. Szwagierka mi dała , ale nie sprawdza sie w ogóle.
Zastanawiam się czy kupić jakiś inny.
Angelika_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 15:51   #1158
ultraradiola
Wtajemniczenie

hej mamusie

my po spacerku byliśmy tylko 1.5 godzinki bo coś zaczęło wiać i chłodno się zrobiło ale ważne że spacer zaliczony teraz mały zasypia przy remoncie sąsiadów na górze klupią tam jakimiś młotkami a jak przestają mały automatycznie się budzi i tak w kółko

ja byłam u gina równe 6 tyg po porodzie zbadał mnie tylko dowcipnie sprawdził ranę po cc i mam przyjść na cytologię za 3 miesiące.

starsznie ciężko nam idzie nauka samo zasypiania jak tylko małego odkładam do łóżeczka to jest straszny ryk a mi go tak strasznie szkoda i go wyciągam od razu macie jakiś sposób jak go przyzwyczaić że mu się żadna krzywda nie dzieje

teraz się zorientowałam że nie napisałam swojej rozprawki o swoim porodzie

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 15:53   #1159
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Jeszcze na koniec dnia (albo początek) Julek w całej okazałości i z Przyjacielem Jeżem
Jaki duży chłopczyk
Cytat:
Napisane przez ewula83 Pokaż wiadomość
U nas nocka z dwoma pobudkami o 2 i 5 w tym trzy godziny spania na klacie
To się nam chłopaki zmówili, u nas pobudki dziś też o tej samej porze
Cytat:
nie panikuj kochana masz stan zapalny zapewne nic groźnego
a ja dostałam dziś okres ;/ ledwo przestałam krwawić zaleczyłam odparzenie po podpaskach i znowu okres! no i nie zdążyłam do gina bo to dopiero 5tydz a chciałam ten krążek zresztą nacięcie mi się jeszcze nie zagoiło
a o to i moja niunia

Cytat:
Dzień dobry!!

Mój też co karmienie. za pępuszek.
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 16:03   #1160
ania_1988
Raczkowanie

GG do ania_1988

Cytat:
Dobrze zasysa Twój laktator?? Ja mam w domu taki z BabyOno z ta gumową pompką i jest beznadziejny, nawet go nie uzywam. Szwagierka mi dała , ale nie sprawdza sie w ogóle.
Zastanawiam się czy kupić jakiś inny.
ja mam taki http://allegro.pl/laktator-philips-a...151177944.html dobrze zasysa i ogólnie jestem bardzo zadowolona
Stary 2012-03-15, 16:08   #1161
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

my bylismy krótko na spacerze bo cos chłodny wiatr wieje...

mały własnie chlapnął sobie herbatke i udało mi się go uśpic w łóżeczku pewnie pośpi 5 minut ale zawsze to cos
Stary 2012-03-15, 16:13   #1162
*Agatek*
Zakorzenienie

likas elegancka sukienka

Mijus ja oliwka smaruje końcówkę termometra i rozszerzam tyłeczek i wkładam na nawet chyba nie czuje Też byłam dziś na spacerku i ubrana była w domu tak: body krótkie, pajac gługi, komplet polarowy bluza i spodnie - bo mam zimno w mieszkaniu wiadomo why tzn 18-19 stopni, a do wózka tylko dodałam kombinezon i przykryłam kocem. Na spacerze sprawdzałam szyjkę- była ciepła Oczywiście czapucha i 2 kaptury bo od bluzy i od kombinezonu

Neska a jak cenowo wyglądaja pieluchy babydreamy?? Aha i moja spała już pod kołderką od 2 tyg ale jest strasznie sztywna kupiłam ale szczerze jestem średnio zadowolona bo jest strasznie SZTYWNA!!!!! i za duża kołdra albo za mała pościel na nią i musiałam ja zwinąć troszkę wczoraj wyjęłam ją z poszewki a włożyłam w poszewkę wielki koc złożony na 4 części a pościel włożyłam w poszewkę od wielkiej poduchy i ja ją 'rozmiękczam' swoim cielskiem może nie będzie wtedy taka sztywna??
Nie boję się używać kołderki, bo ja ją przykrywam tak pod paszkami i roszkę plecki, żeby nie wiało z uchylonych drzwi nie zakopała mi się nigdy, tylko głowa jedynie wystawała bo z poduszki zjechała
Cytat:
Agatek mam tę ssamą matę
Cytat:
mam taką samą matę ale nie używałam jej na razie...
O wlaśnie od którego tyg kładliście dzieci na takiej macie ?
no to

kładłam jak zauważyłam, że widzi już z większej odległości czyli koło 3-4 tygodnia
Cytat:
Hej Kochane...

Mam dosc
ehh nie wiem co doradzić... może miał taki dzionek tylko?? dziś mam nadzieje, że lepiej będzie!!!

Z oczkiem dziś lepiej

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2012-03-15 o 16:16
*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 16:20   #1163
agacia_cz
Zadomowienie

mam pytanko czy możemy po porodzie używać tamponów? dostałam okres a podpaski strasznie drażnią nacięcie (jeszcze nie zagojone) i tak się zastanawiam czy ewentualny korek ze mnie nie wypadnie?
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 16:29   #1164
NataliaM1103
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Hmmm... a mi się wydaje, że 2 m-ce to będą w poniedziałek dopiero

tak sojarzyłam, bo mój ma jutro, a rodziłaś później

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

narazie liczy się tygodniami (np .od czwartku do czwartku)a nie miesiącami (np. od 19 do 19)bo każdy miesiąc ma inna ilośc dni.
Tak jak ciążę liczy sie tygodniam

---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ----------

tak się zastanawiam czy kupic matę dla Młodego ,skoro mamy karuzelę.A i tu i tu dziecko lezy i patrzy na zabawki
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 16:32   #1165
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
ja juz po cwiczeniach
I jak Ci się ćwiczy?? Odczuwasz jakis dyskomfort?
Michaś śpi pod kołderką od jakichś 2 tygodni. Tzn pod kołderką ma taki cienki kocyk i nim jest przykryty tak wyżej pod same paszki, a kołderką go przykrywam tak od wysokości brzuszka bo się trochę boję nakryć go całego
Cytat:

Tymek ma teraz katarek. Wcześniej też myślałam, że miał, ale teraz widzę, że to nie było to, tylko przesuszona śluzówka. Teraz jest hardcor Tymek się bardzo męczy, a ja z nim
Ja podaję DEVIKAP.
Biedny maluszek z tym katarem
Cytat:
Kłóce sie teraz z TŻ o te chrzciny to on tylko chcial by kotlety zrobić a resztę czyli rosoł i obieranie i gotowanie ziemniorów mojej mamie,a robimy w domu u niej bo ma duzy salon,a gosci na 21 os.Jeszcze dowiedziałam sie ,ze jego siostrzyczka ze Szczecina przyjedzie z meżem,który ma być chrzestnym i dziećmi do nas przed chrztem na 4 dni,a ona mnie tak wkur.wia ,ze to masakra.Zawsze najmądrzejsza,dzrze ryja na te dzieci ,ze cały blok słyszy i siedzi ciągle w oknie jak jakaś starucha i wypytuje o ludzi z klatki,których ja nawet nie wiem ,ze oni tu mieszkaja bo po prostu zwyczajnie mnie to nie interesuje.Ale jestem zła.
Hehe cwaniak mój ma tak, że kiedy ja coś gotuję to przyjdzie do kuchni pomiesza, spróbuje, doprawi, a później się chwali przed gośćmi jaki on to dobry np bigos ugotował. Nie no, ale to nie jest śmieszne bo skoro nie zgodził się na chrzciny w restauracji to powinien teraz zachrzaniać przy garach, a nie oglądać się na teściową
A gości współczuję skoro szwagierka jest taka jaka jest.
Cytat:
Dla wszystkich dziś ciasteczka i Karmi szklaneczka - Martynka kończy dziś 3 tygodnie!!
dla Martynki
Cytat:
Witam witam i o zdrowie pytam

byłam dziś u ginka wszystko ok , ładnie się zagoiło szycie doktor powiedział ze ledwo widoczna jest wiec super mnie zszyli ale ze względu na cięzki poród ze dziecko było duże w środku będzie mi sie dłużej goić, mam tam jeszcze tzw. żywe mięso i dlatego tak mnie w środku to boli ale ogólnie wszystko ok
Dobrze, że wszystko ok po wizycie u gina
Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
czyli już jutro będę miała nowy look i znów krótkie włosy
Pochwalisz się nam jutro oczywiście tym nowym lookiem
Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
moj i te i te przesikuje leżąc na boku
na noc zaczelam mu 4ki Pampersa zakladac i nie przesikuje i nie topi sie w nich, ma miejsce na siki, jedynie sa wyżej powyżej pępka ale to można podwinąć jak w przypadku ochrony pępka kiedyś
Mój Michaś ma dwójki jeszcze dużo powyżej pępka
Cytat:
Hej Kochane...

Mam dosc
oj daje wam popalić ten mały Jaśko. Może faktycznie zbadajcie mu ten mocz
Cytat:
ok i,m back
Michaś osłuchany , płucka czyste, na kaszelek pan doktor kazał kupić mu w aptece syropik - powiedzieć ile dziecko ma mc i oni odpowiedni dadzą, na ulewanie kazał kupić zagęszczać może być ten bebilonu ale kurcze nie powiedziałam ze mleko dostaje bebiko i czy można bebilonem zagęszczać ale to się zapytam w aptece czy można a jak nie to neich da jakieś inne które można używać do każdego mleka
za wizytę Michasia.
Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
kurcze kupiłam dziś starszej córce jakieś hiszpańskie truskawki w biedronce i tak leżą przede mną i mi normalnie ślinka cieknie
Mnie kiedyś skusiła jedna truskawka nic się nie działo później złego, więc jedną na smaka możesz sobie zjeść
Stary 2012-03-15, 16:39   #1166
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
likas

Neska a jak cenowo wyglądaja pieluchy babydreamy?? Aha i moja spała już pod kołderką od 2 tyg ale jest strasznie sztywna kupiłam ale szczerze jestem średnio zadowolona bo jest strasznie SZTYWNA!!!!! i za duża kołdra albo za mała pościel na nią i musiałam ja zwinąć troszkę wczoraj wyjęłam ją z poszewki a włożyłam w poszewkę wielki koc złożony na 4 części a pościel włożyłam w poszewkę od wielkiej poduchy i ja ją 'rozmiękczam' swoim cielskiem może nie będzie wtedy taka sztywna??
Nie boję się używać kołderki, bo ja ją przykrywam tak pod paszkami i roszkę plecki, żeby nie wiało z uchylonych drzwi nie zakopała mi się nigdy, tylko głowa jedynie wystawała bo z poduszki zjechała

:
jesli chodzi trójki to 46szt kosztuje 22 zł chyba

zaraz sobie palne w łeb....
wlasnie dzwonila kuzynka u której w piatek bylismy i jej sarsza coreczka ma wiatrowke- dzisiaj jej zaczela wyłazic. jak sie maly zarazil to chyba skocze z mostu... a na srode mamy szczepienia (bo przedtem szpital, antybiotyk, odczekac trzeba bylo i musialam przekladac)...... cholera noooooooooooooooo
nie wyobrazam sobie jak taki maluch mialby przejsc taka chorobe

---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ----------

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
I jak Ci się ćwiczy?? Odczuwasz jakis dyskomfort?

:
cwiczy sie swietnie tzn moja kondycja pozostawia wiele do zyczenia.. wychodzę spocona jak nie wiem co Sa dwa urządzenia. jedno to taki orbitrek vacu a drugie to bieznia tez vacu. byłam na obydwu
Stary 2012-03-15, 16:40   #1167
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
Przystojnego masz syna jak się kiedyś pokłócę z moją teściówką Pearl, to się do Ciebie zgłoszę...
bardzo mi przykro, ale Julek jest zarezerwowany dla Emilii
Cytat:

ja za 10 obrobionych zdjęć/1godzina sesji płaciłam 250zł
Cytat:
http://modaija.pl/zestaw-witamin-dla-malucha/ takie mam
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 16:47   #1168
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Z oczkiem dziś lepiej
za oczko
Cytat:
mam pytanko czy możemy po porodzie używać tamponów? dostałam okres a podpaski strasznie drażnią nacięcie (jeszcze nie zagojone) i tak się zastanawiam czy ewentualny korek ze mnie nie wypadnie?
Ja nie wiem bo miałam cc, a pierwszy okres wciaz jeszcze przede mna, ale jesli sie jeszcze do konca nie wygoiłas to chyba bym nie ryzykowała
Cytat:
wlasnie dzwonila kuzynka u której w piatek bylismy i jej sarsza coreczka ma wiatrowke- dzisiaj jej zaczela wyłazic. jak sie maly zarazil to chyba skocze z mostu... a na srode mamy szczepienia (bo przedtem szpital, antybiotyk, odczekac trzeba bylo i musialam przekladac)...... cholera noooooooooooooooo

---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ----------

cwiczy sie swietnie tzn moja kondycja pozostawia wiele do zyczenia.. wychodzę spocona jak nie wiem co Sa dwa urządzenia. jedno to taki orbitrek vacu a drugie to bieznia tez vacu. byłam na obydwu
Oj oby się Igorek nie zaraził, wystarczy mu juz tego chorowania.
Stary 2012-03-15, 16:56   #1169
NataliaM1103
Rozeznanie

proszę Was o radę - co kupic na 4 urodziny chrześnicy???
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 17:02   #1170
dph
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
teraz się zorientowałam że nie napisałam swojej rozprawki o swoim porodzie
ja też jeszcze nie napisałam o swoim porodzie ale nie wiem czy jeszcze kogoś to interesuje na takim etapie jak jesteśmy tym bardziej że miałam cc

Cytat:
Napisane przez ania_1988 Pokaż wiadomość
ja mam taki http://allegro.pl/laktator-philips-a...151177944.html dobrze zasysa i ogólnie jestem bardzo zadowolona
ja mam dokładnie ten sam i też jestem bardzo zadowolona

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Mnie kiedyś skusiła jedna truskawka nic się nie działo później złego, więc jedną na smaka możesz sobie zjeść
może i bym się skusiła ale Dorotce wyskoczyły jakieś krostki nie wiem co to jest nie ma tego zbyt dużo ale ma przypuszczam że to po urodzinowych czekoladowych cukierkach od jej siostry które mama zjadła w dość dużej ilości jak na mamę karmiącą więc nie chcę jeszcze w razie czego truskawkami jej doprawić ale jeden mały gryz może nie zaszkodzi... ah spróbuję jednak...no i pochłonęłam jedną małą :P ale nie umywa się ona do naszych polskich pysznych truskawek

Cytat:
jesli chodzi trójki to 46szt kosztuje 22 zł chyba

bebydreamy wychodzą chyba drożej niż dady
neska co to jest za choroba wiatrówka???

---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ----------

Cytat:
proszę Was o radę - co kupic na 4 urodziny chrześnicy???
może jakiś zestaw do malowania z pastelami np
albo teraz moja córka dostała taki zestaw biżuterii tzn takie przezroczyste pierścionki i biżuterii i do tego są takie pisaki którymi można to samodzielnie ozdobić
no albo eweuntualnie lalka barbi bo tym to chyba zawsze dziewczynki się będą bawić

DZIEWCZYNY które te WITAMINY zostały wycofane ze sprzedaży?

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości